Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Οδηγίες χρήσης βιολογικών προιόντων

souzi201

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους και όλες!

Πολύ ωραίο θέμα και επεξηγηματικό για εμάς τις αρχάριες. Μα, βλέπω τώρα τη συνταγή για μπισκότα οδοντοφυίας http://www.sintagespareas.gr/sintages/mpiskota-odontofiias.html και αναρωτιέμαι αν καταλαβαίνω καλά. Λέει στρώνουμε στο ταψί χαρτί κουζίνας; όχι λαδόκολλα; καλά δεν καίγεται στο φούρνο; Για πείτε όσες, -οι τα έχετε φτιάξει βρε παιδιά...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 523
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Katinaki αυτό το κέικ έχω επιχειρήσει 3 φορές να το φτιάξω και τις 3 ήταν μία απότυχία! Και δεν ξέρω τι κάνω λάθος... Φουσκώνει, αλλά μέσα μου βγαίνει άψητο, ενώ το βάζω για μία ώρα γεμάτη στους 185-190 στις αντιστάσεις.

Πόση ώρα το ψήνεις και σε πόσους βαθμούς? Μήπως παίζει ρόλο το αλεύρι που είναι κανονικό (ούτε ολικής, ούτε χωρίς γλουτένη)? Λέω να το δοκιμάσω πάλι σήμερα σε άλλο ταψί, μήπως έφταιγε αυτό. Επίσης δεν βάζω κακάο, αλλά αυτό είμαι σίγουρη ότι δεν επηρεάζει.

Βάλερι για το δικό σου κέικ περίπου πόσα καρότα χρειάζονται για 2,5 φλυτζάνια?

Rosie έχω δοκιμάσει της Rapunzel κάτι δημητριακά για πρωινό και ήταν τα πιο νοστιμα που είχα δοκιμάσει. Αλλά δυστυχώς βλέπω ότι δεν τα έχει το i-herb...

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Λέει στρώνουμε στο ταψί χαρτί κουζίνας; όχι λαδόκολλα; καλά δεν καίγεται στο φούρνο;

Να σου πω την αλήθεια δεν τα έχω φτιάξει ποτέ, αλλά εγώ σίγουρα θα έβαζα λαδόκολλα. Στους 220 μου φαίνεται σίγουρο ότι θα καιγόταν το χαρτί και ας είναι για πολύ λίγο το ψήσιμο.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Katinaki αυτό το κέικ έχω επιχειρήσει 3 φορές να το φτιάξω και τις 3 ήταν μία απότυχία! Και δεν ξέρω τι κάνω λάθος... Φουσκώνει' date=' αλλά μέσα μου βγαίνει άψητο, ενώ το βάζω για μία ώρα γεμάτη στους 185-190 στις αντιστάσεις.

Πόση ώρα το ψήνεις και σε πόσους βαθμούς? Μήπως παίζει ρόλο το αλεύρι που είναι κανονικό (ούτε ολικής, ούτε χωρίς γλουτένη)? Λέω να το δοκιμάσω πάλι σήμερα σε άλλο ταψί, μήπως έφταιγε αυτό. Επίσης δεν βάζω κακάο, αλλά αυτό είμαι σίγουρη ότι δεν επηρεάζει. [/quote']

Το ψήνω στους 180 αέρα.

Ο χυλός πρέπει να είναι πηχτός να σηκώνεις το κουτάλι και να πέφτει κομμένος (όχι ζύμη όμως!) δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις (οπότε προσθέτεις ανάλογα αν χρειαστεί).

Αν δεν βάζεις κακάο πρέπει αυτές τις 6 κουταλιές να τις αντικαταστήσεις με κάτι άλλο πχ αλεσμένη βρώμη (το δοκίμασα την πρώτη φορά), ή 6 κουταλιές ακόμη αλεύρι.

Μια φορά το έχω κάνει χωρίς γλουτένη και 2 με κανονικό αλεύρι.

Εγώ τώρα να σου πώ οτι κεικ με αυγά και γάλα δεν μου πετυχαίνουν (δεν ξέρω το λόγο) και μου πετυχαίνει αυτό τέλεια..:confused::confused::confused:

Βάλερι για το δικό σου κέικ περίπου πόσα καρότα χρειάζονται για 2' date='5 φλυτζάνια? [/quote']

gyrv sta 10 metria καροτα

Rosie έχω δοκιμάσει της Rapunzel κάτι δημητριακά για πρωινό και ήταν τα πιο νοστιμα που είχα δοκιμάσει. Αλλά δυστυχώς βλέπω ότι δεν τα έχει το i-herb...

τι δημητριακα?

Διαφημίσεις

Ξέχασα να το πω valeri και με αλεύρι χωρίς γλουτένη βγαίνει το ίδιο αισθητικά αποτέλεσμα (φούσκωμα, εμφάνηση) η γεύση διαφέρει πολύ σε όσους αρέσει το αλεύρι αυτό να το προτιμήσουν.

βγαινει το ιδιο ?δηλ.φουσκωσε ?ε, εγω με το" φουσκωμα" δεν τα παω και πολυ καλα

βγαινει το ιδιο ?δηλ.φουσκωσε ?ε, εγω με το" φουσκωμα" δεν τα παω και πολυ καλα

ναι μου βγήκε το ίδιο σε φούσκωμα το ξύδι και η σόδα κάνουν την δουλειά αλλά λογικά είναι πιο σφηχτό λόγω του αλευριου και όχι το ίδιο αφράτο.

Ροσι ,τι ακριβως ειναι το αθερμο μελι?

Μέλι που δεν έχει υποστεί καμία επεξεργασία, θερμική ή μη (πχ φιλτράρισμα).

Θα το βρεις και ως ακατέργαστο μέλι.

Η θέρμανση του μελιού και γενικά η επεξεργασία του καταστρέφει τα ένζυμά του και τα πιο πολλά θρεπτικά του συστατικά.

Τα βιολογικά μέλια είναι εξ' ορισμού άθερμα.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Μέλι που δεν έχει υποστεί καμία επεξεργασία, θερμική ή μη (πχ φιλτράρισμα).

Θα το βρεις και ως ακατέργαστο μέλι.

Η θέρμανση του μελιού και γενικά η επεξεργασία του καταστρέφει τα ένζυμά του και τα πιο πολλά θρεπτικά του συστατικά.

Τα βιολογικά μέλια είναι εξ' ορισμού άθερμα.

δεν ηξερα οτι θερμαινεται το μελι:shock::shock::shock:,γιατι?

βασικα τρωμε μονο βιολογικο μελι ,αξιζει κανεις να δωσει λεφτα για το βιολογικο

Διαφημίσεις

Ο χυλός πρέπει να είναι πηχτός να σηκώνεις το κουτάλι και να πέφτει κομμένος (όχι ζύμη όμως!) δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις (οπότε προσθέτεις ανάλογα αν χρειαστεί).

Αν δεν βάζεις κακάο πρέπει αυτές τις 6 κουταλιές να τις αντικαταστήσεις με κάτι άλλο πχ αλεσμένη βρώμη (το δοκίμασα την πρώτη φορά), ή 6 κουταλιές ακόμη αλεύρι.

Μια φορά το έχω κάνει χωρίς γλουτένη και 2 με κανονικό αλεύρι.

Εγώ τώρα να σου πώ οτι κεικ με αυγά και γάλα δεν μου πετυχαίνουν (δεν ξέρω το λόγο) και μου πετυχαίνει αυτό τέλεια..:confused::confused::confused:

Ευχαριστώ!

Εμένα ο χυλός έβγαινε πιο αραιός. Κοιτα να δεις που τελικά μπορεί να έφταιγε το κακάο..

Να σου πω? Να σου φτιαχνω τα κλασικά με αυγό κλπ και να μου φτιάχνεις τα άλλα? :-D

τι δημητριακα?

Μούσλι για πρωινό με βρώμη, φαγόπυρο, λιναροσπορο, σταφιδες, σουσάμι, ηλιοσπορο, φουντουκια κλπ Εγώ έβαζα μέσα και κράνμπερι και παπάγια αποξηραμένη και γινόταν λουκούμι :-D (βέβαια δεν ήταν όλα ωμά, αλλά είναι πολύ νόστιμα μούσλι)

αγοράζετε απο καπου μάνγκο και παπαγια βιολογικά?υπάρχουν:roll:?

Γιαμι! Τρελαίνομαι και για τα δύο!

Μάνγκο βρίσκω πανεύκολα στο βιολογικό κατάστημα που ψωνίζω (χθες πήρα 3 και περιμένω λίγο να ωριμάσουν :)). Εσύ πού μένεις?

Παπαγια δεν έχω βρει, αλλά ίσως έχει εδώ http://www.keimling.de

Μου το είχε προτείνει η Ρόζυ και ακόμα δεν το έχω ψάξει καλά σαν κατάστημα.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Μούσλι για πρωινό με βρώμη' date=' φαγόπυρο, [b']λιναροσπορο,[/b] σταφιδες, σουσάμι, ηλιοσπορο, φουντουκια κλπ Εγώ έβαζα μέσα και κράνμπερι και παπάγια αποξηραμένη και γινόταν λουκούμι :-D (βέβαια δεν ήταν όλα ωμά, αλλά είναι πολύ νόστιμα μούσλι)

Τον λιναρόσπορο τον χρησιμοποιείς ωμό μέσα στο γάλα

για πρωινό?

Βρήκα αυτόν

http://www.ebio.gr/index.php?act=viewProd&productId=760

Valeri θέλω να το φτιάξω σήμερα αυτό και έχω απορίες..

Μπορώ να αντικαταστήσω το λάδι καρύδας με βούτηρο καρύδας?

Εχω καρυδόψυχα αλλά ξέρεις την αποξηραμένη πρέπει να την μουλιάσω πρώτα ή να την βάλω έτσι μέσα?

Υλικά για 4 μερίδες:

3κσ μαργαρίνη η λαδι καρυδας

4κσ κακαο η χαρουπαλευρο

3κσ φρουκτόζη ή μαυρη ζάχαρη

4κσ σταφίδες ξανθές η καρυδοψυχα που μου μενει οταν φτιαχνω γαλα καρυδας η αμυγδαλοψυχα που μενει οταν φτιαχνω αμυγδαλογαλα η ολοκληρα αμυγδαλα

1\2κ.γλ βανίλια

Σήμερα παρέλαβα απο iherb και είμαι πολύ ικανοποιημένη με όλα!!

Να στε καλά κορίτσια που μου ανοίξατε τα μάτια!!!

Rosie το βούτηρο καρύδας είναι εκπληκτικό...:-P:razz::-P

(θα παχύνω πάλι γαμώτο και μια χαρά τα έχασα τα 7 κιλάκια...)

Ευχαριστώ!

Εμένα ο χυλός έβγαινε πιο αραιός. Κοιτα να δεις που τελικά μπορεί να έφταιγε το κακάο..

Να σου πω? Να σου φτιαχνω τα κλασικά με αυγό κλπ και να μου φτιάχνεις τα άλλα? :-D

Πλάκα πλάκα...:lol::lol:

Αντε δοκίμασε το πάλι και πες μας!!

Οταν βγαίνει στη μέση σα ζύμη όπως μου είπες φταέι συνήθως η ποσότητα του αλευριου.

Διαφημίσεις

Τον λιναρόσπορο τον χρησιμοποιείς ωμό μέσα στο γάλα

για πρωινό?

Βρήκα αυτόν

http://www.ebio.gr/index.php?act=viewProd&productId=760

Τώρα να σου πω για τον συγκεκριμένο δυστυχώς δεν ξέρω. Αλλά κι εγώ παίρνω όποιον βρω και μου αρέσει η χώρα προέλευσης.

Ναι ωμό τον βάζω (γιατί βάζω και έξτρα μία κ.σ), αλλά νομίζω ότι ίσως είναι καλύτερα να τον τρώμε κοπανισμένο. Απλά εγώ ποτέ δεν το κάνω γιατί βαριέμαι (το παραδέχομαι!)

Valeri θέλω να το φτιάξω σήμερα αυτό και έχω απορίες..

Μπορώ να αντικαταστήσω το λάδι καρύδας με βούτηρο καρύδας?

Εχω καρυδόψυχα αλλά ξέρεις την αποξηραμένη πρέπει να την μουλιάσω πρώτα ή να την βάλω έτσι μέσα?

Σήμερα παρέλαβα απο iherb και είμαι πολύ ικανοποιημένη με όλα!!

Να στε καλά κορίτσια που μου ανοίξατε τα μάτια!!!

Rosie το βούτηρο καρύδας είναι εκπληκτικό...:-P:razz::-P

(θα παχύνω πάλι γαμώτο και μια χαρά τα έχασα τα 7 κιλάκια...)

Να πάρω πρωτοβουλία και να πω πώς άλλαξα τα φώτα στην συνταγή?

Έβαλα βούτυρο καρύδας, κακάο, palm sugar kai λίγο μέλι, βανίλια και στο τέλος αμυγδαλοβούτυρο και κράνμπερι αποξηραμένο. Βγήκε σούπερ!

Η αποξηραμένη είναι πιο σκληρή?

Όσο για το βούτυρο καρύδας δε νομίζω ότι είναι τόσο παχυντικό. Θα δω τι γράφει πάνω το βάζο.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Καλημέρα σε όλους και όλες!

Πολύ ωραίο θέμα και επεξηγηματικό για εμάς τις αρχάριες. Μα, βλέπω τώρα τη συνταγή για μπισκότα οδοντοφυίας http://www.sintagespareas.gr/sintages/mpiskota-odontofiias.html και αναρωτιέμαι αν καταλαβαίνω καλά. Λέει στρώνουμε στο ταψί χαρτί κουζίνας; όχι λαδόκολλα; καλά δεν καίγεται στο φούρνο; Για πείτε όσες, -οι τα έχετε φτιάξει βρε παιδιά...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Stellina άμα διαβάσεις τα σχόλια κάτω από τη συνταγή θα δεις ότι το έγραψε εκ παραδρομής το χαρτί κουζίνας αντί για λαδόκολλα... :D

Την έκανα και εγώ τη συνταγή αλλά με φρουτόκρεμα αλλά μου βγήκαν πολύ μαλακά... θα δοκιμάσω με κεχρί που προαναφέρθηκε, ελπίζω να μου πετύχουν!

Εγώ να ρωτήσω κάτι άλλο...

πήρα της holle τα βιολογικά παξιμαδάκια και τα βιολογικά μπισκοτάκια αλλά έχω τους εξής ενδοιασμούς... το ένα περιέχει βούτυρο (προφανώς αγελαδινό, δεν το διευκρινίζει) και το άλλο θαλασσινό αλάτι... και τα δύο λέει είναι κατάλληλα από 6 μηνών, αλλά εγώ προβληματίζομαι... εσείς τι λέτε? Αν τα έχει πάρει καμία, πείτε μου, τα μπισκοτάκια τα δίνετε έτσι σκέτα, για να μασουλάνε? Είναι ασφαλή?

Ναι ωμό τον βάζω (γιατί βάζω και έξτρα μία κ.σ)' date=' αλλά νομίζω ότι ίσως είναι καλύτερα να τον τρώμε κοπανισμένο. Απλά εγώ ποτέ δεν το κάνω γιατί βαριέμαι (το παραδέχομαι!)[/quote']

Για το λιναρόσπορο είχα ακούσει σε μια εκπομπή της Όπρα (:rolleyes:) ότι για να απολαύσουμε τις ωφέλιμες ουσίες του όντως πρέπει να είναι κοπανισμένος, μη σου πω αλεσμένος... τώρα γιατί ακριβώς δε θυμάμαι... νομίζω έχει σχέση με την πέψη :)

πήρα της holle τα βιολογικά παξιμαδάκια και τα βιολογικά μπισκοτάκια αλλά έχω τους εξής ενδοιασμούς... το ένα περιέχει βούτυρο (προφανώς αγελαδινό, δεν το διευκρινίζει) και το άλλο θαλασσινό αλάτι... και τα δύο λέει είναι κατάλληλα από 6 μηνών, αλλά εγώ προβληματίζομαι... εσείς τι λέτε? Αν τα έχει πάρει καμία, πείτε μου, τα μπισκοτάκια τα δίνετε έτσι σκέτα, για να μασουλάνε? Είναι ασφαλή?

Δεν τα είχα πάρει ποτέ λόγω των αλλεργιών μας. Είχα βρει όμως κάτι φανταστικά με μήλο κανελα, χωρίς, βούτυρο, γάλα, αυγά και ακόμα αυτά τις δίνω τις ελάχιστες φορές που θα φάει μπισκότο.

Τώρα για αυτά της holle τι να σου πω... Είναι καλή εταιρία και για ετοιματζίδικο φαντάζομαι ότι θα είναι από τα καλά.

Τώρα για την ασφάλεια, σκέτα τα δίνεις, αλλά είσαι από πάνω συνέχεια. Με τα μπισκότα η δικιά μου έμαθε να τρώει κανονικά, μέχρι τότε τα ήθελε μόνο αλεσμένα. Τα βοηθάνε να μάθουν να μασάνε.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Για το λιναρόσπορο είχα ακούσει σε μια εκπομπή της Όπρα (:rolleyes:) ότι για να απολαύσουμε τις ωφέλιμες ουσίες του όντως πρέπει να είναι κοπανισμένος, μη σου πω αλεσμένος... τώρα γιατί ακριβώς δε θυμάμαι... νομίζω έχει σχέση με την πέψη :)

Νομίζω έχει να κάνει με τα ωμεγα 3. Αλλά από ό,τι φαίνεται σίγουρα πρέπει να τον κοπανάμε.

Αφού το λέει και η Οπρα :D (ήμουν κι εγώ φαν, μέχρι που την έκοψε το σκαι)

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Καλέ, που άφησα τους τρόπους μου? Δε σκέφτηκα ότι είναι η πρώτη φορά που γράφω σε αυτό το thread! Οπότε, γεια σε όλες σας και μπράβο για το πολύ ωραίο και χρήσιμο θέμα!!!

Δεν τα είχα πάρει ποτέ λόγω των αλλεργιών μας. Είχα βρει όμως κάτι φανταστικά με μήλο κανελα' date=' χωρίς, βούτυρο, γάλα, αυγά και ακόμα αυτά τις δίνω τις ελάχιστες φορές που θα φάει μπισκότο.

Τώρα για αυτά της holle τι να σου πω... Είναι καλή εταιρία και για ετοιματζίδικο φαντάζομαι ότι θα είναι από τα καλά.

Τώρα για την ασφάλεια, σκέτα τα δίνεις, αλλά είσαι από πάνω συνέχεια. Με τα μπισκότα η δικιά μου έμαθε να τρώει κανονικά, μέχρι τότε τα ήθελε μόνο αλεσμένα. Τα βοηθάνε να μάθουν να μασάνε.[/quote']

Ευχαριστώ πολύ... με χαλάει μωρέ το αλάτι αλλά και το βούτυρο, αφού δεν δίνω ούτε το ένα, ούτε το άλλο... θα το σκεφτώ ακόμα λίγο:D

Αυτά τα μπισκότα που λες, που τα βρήκες καλέ? Ακούγονται ωραία!!!

Νομίζω έχει να κάνει με τα ωμεγα 3. Αλλά από ό' date='τι φαίνεται σίγουρα πρέπει να τον κοπανάμε.

Αφού το λέει και η Οπρα :D (ήμουν κι εγώ φαν, μέχρι που την έκοψε το σκαι)[/quote']

Άσε άσε, την έβλεπα στην εγκυμοσύνη... κρίμα που κόπηκε... κλαψ

Α, ωραία!!

Θα τα χτυπήσω στο μούλτι να τα κάνω θρύψαλα!

Αυτά τα μπισκότα που λες, που τα βρήκες καλέ? Ακούγονται ωραία!!!

Αντιγράφω από το κουτί, είναι της Οικοπάλ.

Συστατικά: αλεύρι, μαργαρίνη, χυμός μήλου, κανέλα και σόδα (όλα βιολογικά). Μου αρέσει γιατί δεν έχουν ούτε καν ζάχαρη. Βέβαια αν είχαν λάδι θα ήταν τέλεια, αλλά για έτοιμα είναι ό,τι πιο καλό έχω βρει.

Τα βρίσκω το ίδιο κατάστημα με τα μάνγκο.. Ιλίσια, για να δείτε αν σας βολεύει, οπότε να στείλω διεύθυνση με πμ

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Α, ωραία!!

Όχι Σοφία μου! Δεν πάει έτσι ακριβώς!

Ξέρω ότι πρέπει να τα κοπανάς την ώρα που είναι να τα καταναλώσεις, αλλιώς χάνουν μετα τις ιδιότητές τους. Γι αυτό κι εγώ βαριέμαι να χρησιμοποιώ γουδί κάθε πρωί και τα τρώω ολοκληρα...

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Α, ωραία!!

Δώσε, είναι και αγχολυτικό να χτυπάς κάτι στο μούλτι :lol:

Αντιγράφω από το κουτί' date=' είναι της Οικοπάλ.

Συστατικά: αλεύρι, μαργαρίνη, χυμός μήλου, κανέλα και σόδα (όλα βιολογικά). Μου αρέσει γιατί δεν έχουν ούτε καν ζάχαρη. Βέβαια αν είχαν λάδι θα ήταν τέλεια, αλλά για έτοιμα είναι ό,τι πιο καλό έχω βρει.

Τα βρίσκω το ίδιο κατάστημα με τα μάνγκο.. Ιλίσια, για να δείτε αν σας βολεύει, οπότε να στείλω διεύθυνση με πμ[/quote']

Είμαι Θεσσαλονίκη, οπότε δεν θα με εξυπηρετεί... αλλά ευχαριστώ, θα τα έχω στα υπόψη μου μήπως το βρω εδώ!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...