Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

εισαγωγή στις στερεές - παράλειψη της απογευματινής κρέμας;;;

arleta

Recommended Posts

δε νομιζω οτι ειπωθηκε καπου αυτο

αν θες παραθεσε μου τι εννοεις ακριβως

Αυτολεξεί δεν ειπώθηκε. Αλλά κατάλαβα ότι υπόθηκε εμμέσως. Όταν λέμε ότι δίνουμε την "β" τροφή, που δεν είναι τόσο καλή όσο η "α", γιατί η "γ" είναι χειρότερη...τι λέμε???

Το μη χείρον βέλτιστο με άλλα λόγια δεν λέμε???

(Χρησιμοποίησα τα "α", "β" και "γ" για να "ξεκολλήσουμε" λίγο από το συγκεκριμένο παράδειγμα γιατι όπως είπα δεν είναι το παράδειγμα το πρόβλημά μου, αλλά η διαφορετική λογική που εφαρμόζουμε)

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 159
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

γιαούρτι τρώει;;; εγώ του έβαζα στο μπλεντερ γιαούρτι και μια μπανανα ή μπισκότο και γινότανε τέλειο!!!!

σπιτικό κεικ ή κουλουράκια......

ψωμί με βούτυρο ή κάτι άλλο....

αυγοφέτες.....

πόσα δόντια έχει;;;; σιγά σιγά δε θα ξεκινήσεις και όλα τα φαγητά;;;;

Όλα τα τρώει :D:D:D:D 4 δόντια έχει προς το παρόν γι'αυτο και ακόμα προτιμώ ό,τι έχει κρεμώδη υφή. Σιγά σιγά θα κάνω πειράματα και θα δω πως παει. Ευχαριστώ για τις ιδέες :P

Όλα τα τρώει :D:D:D:D 4 δόντια έχει προς το παρόν γι'αυτο και ακόμα προτιμώ ό,τι έχει κρεμώδη υφή. Σιγά σιγά θα κάνω πειράματα και θα δω πως παει. Ευχαριστώ για τις ιδέες :P

κατι άλλο που έκανα εγώ στο γιο μου και βασικά ακόμα το κάνω είναι η γαλατόπιτα!!!!!!!

και νόστιμη και θρεπτική και κρεμώδες!!!!!

κατι άλλο που έκανα εγώ στο γιο μου και βασικά ακόμα το κάνω είναι η γαλατόπιτα!!!!!!!

Πολύ ωραία μου ακούγεται :P. Θα την δοκιμασω!!! (....ελπίζω σύντομα αφού είπα ότι δεν είμαι της κουζίνας :P)

Σε ευχαριστώ και παλι!!!

bounitsa εμεις δεν εχουμε φαει καμια ετοιμη κρεμα ακομα και βασικα δεν το σκοπευω κι ολας καθως βρηκα εναλλακτικες επιλογες..

ξεκινησαμε με φρουτακια,προσθεσαμε λαχανικα και στην συνεχεια μοσχαρι-κοτοπουλο ψαρι,τωρα τρωμε φακες,φασολαδα,σπανακορυζο (θα ελεγα ολα τα φαγητα πλεον).Τον τελευταιο περιπου μηνα εχουμε προσθεσει το απογευμα γιαουρτακι βιολογικο. Ειχαμε ξεκινησει με προβειο αλλα μας ητανε πολυ ξινο και καταληξαμε στο κατσικισιο.μην φανταστεις οτι τρωμε το κεσεδακι ,αλλα το 1/3 περιπου...

σαν εναλλακτικες επιλογες ,μια κοπελα στο φορουμ εχει προτεινει και την κιτρινη κολοκυθα στο φουρνο με σταφιδες,ο παιδιατρος μου εχει προτεινει και το αβοκαντο με λεμονι και λαδακι καθως και το ανθοτυρο..

83hKp3.png

Διαφημίσεις

Να ρωτησω κατι? στο ρυζογαλο βαζετε ζαχαρη ή απλα πιο μικρη ποσοτητα? Ειναι καποιες μερες τωρα που δεν τρωει την κρεμα, οποτε της δινω φρουτα, λαχανικα, το αβγουλακι της (αντι για το πρωι) και σκεφτομουν τι αλλο θα μπορουσα να της δινω. ειναι 11 μηνων κι εχει 4 δοντια κι η δικια μου.

μπραβο φιλεναδα!!!ωραια ιδεα!!!! :P

Kht7p2.png

3iVPp3.png

Να ρωτησω κατι? στο ρυζογαλο βαζετε ζαχαρη ή απλα πιο μικρη ποσοτητα? Ειναι καποιες μερες τωρα που δεν τρωει την κρεμα, οποτε της δινω φρουτα, λαχανικα, το αβγουλακι της (αντι για το πρωι) και σκεφτομουν τι αλλο θα μπορουσα να της δινω. ειναι 11 μηνων κι εχει 4 δοντια κι η δικια μου.

στο ρυζόγαλο όταν ήταν πιο μικρός έβαζα πολύ λίγο ζάχαρη... τώρα βάζω κανονικά....

απλά δε το δένω με κορν φλαουερ αλλά με άνθος αραβοσίου είναι πιο ωραίο....

και κανένα κεικ σκέτο η με φρούτα μπορείς να κάνεις.....

Διαφημίσεις

την εχω την μαγειρικη,δεν με φοβαμαι! :P:p:p

και εγώ την είχα....

κι όταν έμεινα εγκυος δεύτερη φορά κάτι έγινε..... κάτι έγινε..... και ξαφνικά εκπαιδευτήκαμε να τρώμε καμένα φαγητά κι αποτυχημένα γλυκά....

ευτυχώς ο καλός μου που είναι μάγειρας!!!!!!!!!!!!!!!! :P :p :P :p

και εγώ την είχα....

κι όταν έμεινα εγκυος δεύερη φορά κάτι έγινε κάτι έγινε και ξαφνικά εκπαιδευτήκαμε να τρώμε καμένα φαγητά κι αποτυχημένα γλυκά....

ευτυχώς ο καλός μου που είναι μάγειρας!!!!!!!!!!!!!!!! :P:P :p :P

επαναπαυτηκες κοπελιαααααα!!!!:P

με αντρα μαγειρα,φυσικο!;)

Kht7p2.png

3iVPp3.png

bounitsa εμεις δεν εχουμε φαει καμια ετοιμη κρεμα ακομα και βασικα δεν το σκοπευω κι ολας καθως βρηκα εναλλακτικες επιλογες..

ξεκινησαμε με φρουτακια,προσθεσαμε λαχανικα και στην συνεχεια μοσχαρι-κοτοπουλο ψαρι,τωρα τρωμε φακες,φασολαδα,σπανακορυζο (θα ελεγα ολα τα φαγητα πλεον).Τον τελευταιο περιπου μηνα εχουμε προσθεσει το απογευμα γιαουρτακι βιολογικο. Ειχαμε ξεκινησει με προβειο αλλα μας ητανε πολυ ξινο και καταληξαμε στο κατσικισιο.μην φανταστεις οτι τρωμε το κεσεδακι ,αλλα το 1/3 περιπου...

σαν εναλλακτικες επιλογες ,μια κοπελα στο φορουμ εχει προτεινει και την κιτρινη κολοκυθα στο φουρνο με σταφιδες,ο παιδιατρος μου εχει προτεινει και το αβοκαντο με λεμονι και λαδακι καθως και το ανθοτυρο..

το σπανακόρυζο πως το τρώει;;; το αλέθεις;;; και φασολάδα εννοείς;;;; γιατί εμένα ο πρωτος παιδίατρος μόνο φακές μέχρι το χρόνο μας άφηνε από όσπρια να δίνουμε.........

ανθότυρο;;; αυτό πως το δίνεις;;;;

το σπανακόρυζο πως το τρώει;;; το αλέθεις;;; και φασολάδα εννοείς;;;; γιατί εμένα ο πρωτος παιδίατρος μόνο φακές μέχρι το χρόνο μας άφηνε από όσπρια να δίνουμε.........

ανθότυρο;;; αυτό πως το δίνεις;;;;

εχουμε σταματησει να αλεθουμε περιπου απο 8 μηνων -αν θυμαμαι καλα-..οποτε στο σπανακορυζο τρωει το σπανακι το χορτο σε μικρα κομματακια και ξεκινωντας ενα-ενα ρυζι γι αρχη ,τωρα τρωμε 4-5 κοκκους ρυζιου μαζι με σπανακι.Στην φασολαδα αφαιρω την ''πετσα'' που εχει το φασολι με τα χερια και της δινω το εσωτερικο με το ζουμακι. Τις φακες τις τρωμε κανονικα 1 κουταλακι του γλυκου -παρα κατι- με φακες. Στο ανθοτυρο βαζω λαδακι,λιγη ντοματα ή σκετο,και λιγη ψυχα απο ψωμι (το κανω σαν ντακο)..

εμενα δεν μου περιορισε στα οσπρια κατι, μου εγραψε στο χαρτι ''οσπρια'', οποτε κι εγω κρινω οτι εννοει ολα τα οσπρια!! αν ηταν φανταζομαι οτι θα μου το ελεγε..τωρα λες να κανω λαθος? παντως δεν ειδα κατι ανυσηχητικο..

η μικρη παντως οταν της γεμιζω το κουταλακι και δεν θελει να φαει κατι, ειτε κλεινει το στομα της στην ποσοτητα που θελει εκεινη είτε με την γλωσσα της μου βγαζει οτι δεν μπορει να ''μασησει'' π.χ. πιο σκληρο κρεατακι..

παντως και η κολοκυθα ειναι πολυ γευστικη -την εχω δοκιμασει με κρεατακι-, και φανταζομαι οτι και με σταφιδες στο φουρνο θα ειναι πολυ καλο απογευματινο..

83hKp3.png

Διαφημίσεις

κι επειδη με προβληματησες -ομολογω- με τα οσπρια,εριξα μια ματια και στου κ. Παπαβεντση και εκεινος προτεινει ''Όσπρια: με χρονική σειρά φακές, φάβα (ΟΧΙ σε έλλειψη ενζύμου G6PD!), φασόλια'' και επιπλεον αναφερει :'' Προς το τέλος του 7ου μήνα το μωρό μας τρώει για μεσημεριανό: περίπου 2 φορές την εβδομάδα κρεατόσουπα βοδινού, 1-2 φορές την εβδομάδα κοτόσουπα, 1-2 φορές την εβδομάδα όσπρια και 1-2 φορές την εβδομάδα χορτόσουπα. Από τον 9ο με 10ο μήνα μπορεί να προστεθεί και 1-2 φορές την εβδομάδα ψαρόσουπα'' (το προγραμμα ειναι ενδεικτικο και προσαρμοζεται σε καθε παιδι ξεχωριστα)

σε εμας λειτουργει αυτο το προγραμμα,σε αλλα παιδακια μπορει οχι..βασικα με βοηθησε και το βιβλιο του για την διατροφη που εχω

ουτως ή αλλως εχετε καιρο γι αυτα ακομα!!

απλα πιστευω οτι μπορεις να αποφυγεις/περιορισεις τις ετοιμες κρεμες εαν θες και προλαβαινεις..:wink:

83hKp3.png

εμενα δεν μου περιορισε στα οσπρια κατι, μου εγραψε στο χαρτι ''οσπρια'', οποτε κι εγω κρινω οτι εννοει ολα τα οσπρια!! αν ηταν φανταζομαι οτι θα μου το ελεγε..τωρα λες να κανω λαθος? παντως δεν ειδα κατι ανυσηχητικο..

καλά κάθε γιατρός λέει τα δικά του....

δυστυχώς δεν υπάρχει κοινή γραμμή απ' όλους....

τώρα κι εγώ που έχω αλλάξει παιδίατρο μου λέει τελείως διαφορετικά από τον πρώτο.... :?

Στο ανθοτυρο βαζω λαδακι,λιγη ντοματα ή σκετο,και λιγη ψυχα απο ψωμι (το κανω σαν ντακο)..

εξαιρετική ιδέα!!!!!!!!

σίγουρα θα το εφαρμόσω!!!!!!!! :P:P

η μικρη παντως οταν της γεμιζω το κουταλακι και δεν θελει να φαει κατι, ειτε κλεινει το στομα της στην ποσοτητα που θελει εκεινη είτε με την γλωσσα της μου βγαζει οτι δεν μπορει να ''μασησει'' π.χ. πιο σκληρο κρεατακι..

ούτε το κρέας αλέθεις;;;;;

παντως και η κολοκυθα ειναι πολυ γευστικη -την εχω δοκιμασει με κρεατακι-, και φανταζομαι οτι και με σταφιδες στο φουρνο θα ειναι πολυ καλο απογευματινο.

κι αυτό πολύ καλή ιδέα!!!!!

με κρέας πως τη κάνεις;;;;;

τέτοια εποχή βρίσκεις όμως;;;;;

ουτως ή αλλως εχετε καιρο γι αυτα ακομα!!

απλα πιστευω οτι μπορεις να αποφυγεις/περιορισεις τις ετοιμες κρεμες εαν θες και προλαβαινεις..

σε κανά 2 εβδομάδες λέω να ξεκινήσω τα φρούτα....

αλλά ναι τις ετοιματζίδικες κρέμες λέω να τις αποφύγω όσο μπορώ!!!!!!

καλά κάθε γιατρός λέει τα δικά του....

δυστυχώς δεν υπάρχει κοινή γραμμή απ' όλους....

τώρα κι εγώ που έχω αλλάξει παιδίατρο μου λέει τελείως διαφορετικά από τον πρώτο.... :?

κι αυτό πολύ καλή ιδέα!!!!!

με κρέας πως τη κάνεις;;;;;

τέτοια εποχή βρίσκεις όμως;;;;;

ναι οντως ο καθε ιατρος οτι νομιζει... απλα αν αμφιβαλλω για κατι ,το ψαχνω και οσο μπορω το διασταυρωνω με αποψεις του κου Παπαβεντση (τον αναφερω συχνα και πραγματικα λυπαμαι που δεν τον εχω για παιδιατρο:cry:..ειτε στις αρχες του θηλασμου ειτε και τωρα με εχει βοηθησει παρα πολυ και οτι αναφερει παντα ταιριαζε σε μας..)

ολα της τα φαγητα τα κανω στον ατμο (βλ. πετρουλακη:mrgreen::mrgreen:)!! σε μια κατσαρολα που της προσαρμοζεις ενα ταψακι και βαζεις το φαγητο εκει πανω..κλεινεις το καπακι και γινεται στον ατμο (στο περιγραφω γιατι δεν ξερω αν ειναι διαφορετικο απο τον ατμομαγειρα).ειχα διαβασει οτι στον ατμο κρατανε περισσοτερο τα συστατικα απο οτι στο βρασιμο κι επειδη δεν βαζω νερο για να το αραιωσω, νομιζω οτι ετσι ειναι καλυτερα..

και την κολοκυθα το ιδιο.βαζω τα λαχανικα, το κρεας και την κολοκυθα μαζι (συνηθως την χρησιμοποιω αντι για πατατα)..επισης εχε σαν ιδεα και την γλυκοπατατα -αντι για πατατα- ειναι πολυ πιο γευστικη και με περισσοτερες βιταμινες..

την κολοκυθα την πηρα απο τα βιολογικα οπως και οτι μπορω το παιρνω απο εκει..και μην φανταστεις, δεν ηξερα καν την υπαρξη της!! :wink:

83hKp3.png

την κολοκυθα την πηρα απο τα βιολογικα οπως και οτι μπορω το παιρνω απο εκει..και μην φανταστεις, δεν ηξερα καν την υπαρξη της!! :wink:

ο καλός μου τι κάνει σούπα..... κι είναι πολύ καλή!!!!

Αλλά εμένα μου αρέσει πολύ στο φούρνο με σταφίδες, ή μέλι, ή και σκέτη με ζάχαρη!!!!!

ααα και το κρεας της το κοβω και αυτο με τα χερια ειτε σε ινες ,ειτε σε κομματακια μικρα (αναλογα το κρεας,κοτοπουλο κλπ)..με το μαχαιρι δεν μπορω να το κοψω τοσο μικρο αλλα και με τα χερια μπορω να καταλαβω αν καποιο κομματι ειναι πιο σκληρο και να το αφαιρεσω..

83hKp3.png

ο καλός μου τι κάνει σούπα..... κι είναι πολύ καλή!!!!

Αλλά εμένα μου αρέσει πολύ στο φούρνο με σταφίδες, ή μέλι, ή και σκέτη με ζάχαρη!!!!!

μια κοπελα το ειχα αναφερει στο φουρνο με σταφιδες και κανελα και απο εκει το ειχα κρατησει.. αλλα δεν ξερω τι σταφιδες:confused: τις μικρες τις μαυρες ή τις ξανθες τις πιο μεγαλες? για πες την πως της φτιαχνετε??

-οφ τοπικ-

83hKp3.png

μια κοπελα το ειχα αναφερει στο φουρνο με σταφιδες και κανελα και απο εκει το ειχα κρατησει.. αλλα δεν ξερω τι σταφιδες:confused: τις μικρες τις μαυρες ή τις ξανθες τις πιο μεγαλες? για πες την πως της φτιαχνετε??

-οφ τοπικ-

θα ρωτήσω τη μάνα μου και θα σου πω....

εγώ κι η κουζίνα έχουμε τσακωθεί είπαμε...... ;)

αυτό με το τραχανά τον έχω ακούσει από πολλές μαμάδες....

αλλά δεν τον γουστάρω εγώ και γι αυτό δεν τον φτιάχνω ποτέ....

πως τον μαγειρεύεις;;; κι από ποιο μήνα τον ξεκινάμε;;;;

ειναι ωραιος και συνηθως αρεσει στα παιδια με διαφορες παραλαγες. Εγω τον βραζω μεχρι να μαλακωσει σε ζωμο που εχω βρασει πριν κοτοπουλο ή λαχανικα. λιγη φρεσκια ντοματουλα κ ετοιμο. Εχω προσπαθησει να του βαλω στο πιατακι του και λιγη τρυμμενη φετα αλλα μαλλον του αρεσει περισσοτερο χωρις. Ειναι και μια ευκολη και γρηγρη λυση ο τραχανας:P;)

• 7 months later...

geia sas koritsia exw ena bebi 5 misi minwn kai einai na ksekinisoume sterees trwfes!

epeidi mexri twra ton thilazw mono thelw na voithisei an kserei kapoia pws tha kanw to metavatiko stadio na tou dwsw kseno gala mou eipan na parw apo ta viologika!

na rwtisw an exei dwsei kamia to H0LLE to katsikisio h ageladino k poio einai kalutero?

Oso gia tis sterees i giatros mou eipe na kleisei k ton 6 kai na ksekinisw prota gia mia vdomada kreas me laxanika 2 evdomada na valw to frouto kai tin triti krema me kexri i ruzi ap ta vilogika!exei dokimasei kamia to HOLLE krema me nifades ruziou??

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...