Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θρησκεία

Recommended Posts

Βρε κορίτσια…….βλέπω γενικός μια αρνητική στάση απέναντι στην θρησκεία μας !!!

Το να έχεις 2-3 αναζητήσεις παραπάνω δεν σε κάνει άθεο BIZELI, διότι αυτό θα σήμαινε ότι όλοι αυτοί που πιστεύουν δεν έχουν ανησυχίες.

Προσωπικά πιστεύω στον Θεό, πάω όσο ποιο συχνά μπορώ στην εκκλησιά, ανάβω κάθε βράδυ το καντήλι μας, εξομολογούμε και κοινωνάω όσο ποιο συχνά μπορώ.

Και εγώ διαχωρίζω την εκκλησία από την πίστη μας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα κάτσω να ασχοληθώ με το τι κάνει ο κάθε παπάς για να βρω αφορμή να μην πάω στην εκκλησία ή να μην πιστεύω στον Θεό, εξάλλου και οι παπάδες άνθρωποι είναι και αν θέλουμε να τους κρίνουμε, να κρίνουμε πρώτα τον εαυτό μας………..

Δεν νομίζω ότι μας επιβάλει κάποιος να πιστεύουμε με το ζόρι.

Φυσικά και μεγαλώνω το παιδί μου με το όνομα του Χριστού και της Παναγίας και θα ήθελα επίσης να έχει το δικαίωμα στο σχολείο να διδαχθεί θρησκευτικά.

Δεν θα του απαγόρευα να κάνει παρέα με παιδιά τα οποία δεν είναι Χριστιανά Ορθόδοξα, αρκεί να μην προσπαθούσε κανείς να του αλλάξει τα πιστεύω του.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 406
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

πιστευω στο Θεο και προσπαθω να ακολουθω τους κανονες της πιστης και τις εντολες Του.

Ο Χριστιανός σώζεται μόνον με την πρακτική εφαρμογή των εντολών του Θεού και όχι με τη θεωρητική ενασχόληση περί τα θεία.

Αν τα παιδιά βοηθηθούν από μικρά και γεμίσουν Χριστό, θα είναι κοντά Του για πάντα. Και να ξεφύγουν λίγο, όταν μεγαλώσουν, λόγω της ηλικίας ή μιας κακής συναναστροφής, πάλι θα συνέλθουν. Γιατί ό φόβος του Θεού και ή ευλάβεια, που πότισαν τις καρδιές τους στην μικρή ηλικία, δεν είναι δυνατόν ποτέ να εξαλειφθούν.τα παιδιά στα πνευματικά θέματα τα βοηθούμε κυρίως με το παράδειγμα μας, όχι με το ζόρισμα.

Όταν τα παιδιά βλέπουν τους γονείς τους να έχουν αγάπη μεταξύ τους, να έχουν σεβασμό, να φέρονται με σύνεση, να προσεύχονται κ.λπ., τότε αυτά τα τυπώνουν στην ψυχή τους.

θεωρω οτι μονο με τον Χριστιανισμο τα παιδια αποκτουν αρχες και προτυπα που δυστηχως σημερα τεινουν να εξαφανιστουν.

O Χριστιανός δεν φανατίζεται· δεν πρέπει να φανατίζεται...δεχομαι ολες τις θρησκειες και δεν προσπαθω να προσυλητισω κανεναν....

αλλο η ονοματοδοσια και αλλο η βαπτιση....ονοματοδοσια μπορει να γινει και στο ληξιαρχειο με την παρουσια και των δυο γονεων και να μηνακολουθησει βαπτισμα ποτε.Με το οποίο ο άνθρωπος απαλλάσσεται από την ενοχή του προπατορικού αμαρτήματος και γίνεται μέλος της Εκκλησίας του Χριστού.Επισης τελείται από κάθε πιστό άνδρα ή γυναίκα ο οποιος πρεπει να ειναι βαπτισμενος Χριστιανος.

νομίζω ότι κυρίως δεν θέλουν ο ανάδοχος να έχει κάνει μόνο πολιτικό γάμο γιατί έτσι δεν αποδέχεται τα μυστήρια της εκκλησίας και κατά συνέπεια είναι ο κατάλληλος για το ρόλο που καλείται να αναλάβει.

.....

Έτσι είναι τα πράγματα.

Δεν μπορείς να θες να γίνεις ο πνευματικός γονιός ενός παιδιού ( νονός-νονά) και να μην δέχεσαι τα μυστήρια της θρησκέίας σου. Σε αυτό το κομμάτι η εκκλησία έχει απόλυτο δίκιο.

Από την άλλη μερια αν θες να κάνεις την " δουλειά σου" χρησιμοποιείς την παροιμία << το καλό το παλικάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι>>.

Την αρετή στον χαραχτήρα , τον σεβασμό στην φύση και στον συνάνθρωπο είναι κάτι που μπορούμε να το διδάξουμε....και είναι εύκολα κατανοητό.

Όταν όμως δεν είμαστε καλοί μαθητές και δασκάλοι , τότε χρειάζεται η θρησκεία για να βάλει κάποια πράγματα στην θέση τους .......... κι εκεί είναι που της βγάζω το καπέλο της οποιδήποτε θρησκείας.

Και γω πολιτικο γαμο εχω κανει και θα κανω και θρησκευτικο για ενα και μονο λόγο... Γιατι εκει καλεις τον πολύ τον κοσμο και σου φερνουν τα δωρα... Γιατι εκτος από το δικο μου σοι που αφου παντρευτηκα (εστω αν δεν τους καλεσα) μου "ντυσανε" και μου επιπλώσανε όλο το σπίτι από την πλευρα του αντρα μου, ουτε οι γονεις του δεν μας εφεραν ουτε ενα σετ πετσετες... Αλλα εχουν απαιτησεις του στυλ "παντρευεται η ξαδελφη σου .. τι δωρο θα της παρεις?"

Ε οχι μανταμ... θα δω τι δωρο θα μου φερει αυτη που ουτε τηλέφωνο δεν με πηρε να μου ευχηθει και μετα θα σου πω τι δωρο θα της παρω....

Πάντως ο παπας δεν ειχε πρόβλημα οταν κλείσαμε ημερομηνια για τη βαφτιση... Τι φταιει λέει το παιδακι να μην μπει στο δρόμο του Θεου επειδη εσεις δεν παντρευτηκατε ...

Και για μενα η πιστη και η θρησκεια ειναι δυο εντελως διαφορετικα πράγματα...

Αν θέλω να μιλήσω με το Θεο ή να προσευχηθω δεν θεωρω απαραίτητο να παω στην εκκλησια... οπως επισης δεν εχω πρόβλημα να προσευχηθω σε μια εκκλησια άλλης θρησκειας.. Ενας άλλωστε ειναι ο Θεος.. Απλα εστειλε πολλους προφητες, και ο καθενας ανάλογα με τον τοπο του "επεσε", τη χρονικη στιγμη και τις αναγκες της συγκεκριμενης ομάδας ανθρωπων που απευθύνθηκε "προσαρμοσε" κατα κάποιο τρόπο τη διδασκαλία του ετσι ωστε να διατηρηθει η ταξη των πραγματων... Γιατι στις θρησκειες (κατα τη γνωμη μου παντοτε) το κυριαρχο μεσο ειναι ο φοβος και με αυτο ουσιαστικα προσπαθουν να ελέγχουν τους πιστους... Δεν θα μπω σε θεωρειες περι οικονομικων και πολιτικων οφελων, θα παραμεινω στην "αγαθη" πλευρα των πραγματων οπως η μειωση της εγκληματικότητας, η αγαθοεργια, ή αγαπη και ο σεβασμος προς τον συνανθρωπο και τετοια πράγματα. Αλλωστε πιστευω πως ολοι οι προφητες οταν εφτιαχναν τους "κανόνες" τους αυτα ειχαν στο μυαλό τους πως να κανουν τον κόσμο καλύτερο... και ασχετα αν ηταν θεοσταλτοι ή όχι τελικα ήταν σιγουρα ανθρωποι καλοι, με αγαθη ψυχη και ενδιαφερον για τον άνθρωπο.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Το ξεκίνησες πολύ άσχημα το ποστ αλλά στην πορεία έφτιαξε και το τελείωσες τέλεια.

Είναι σαν άλλος να έγραψε την αρχή , άλλος την μέση και άλλος το τέλος.

ΥΓ. Μην τον κάνεις τον γάμο , έτσι για να πληρώσει το άλλο σόϊ ότι δεν έχει πληρώσει έως τώρα :wink:

τελικα ήταν σιγουρα ανθρωποι καλοι, με αγαθη ψυχη και ενδιαφερον για τον άνθρωπο.

Διαφημίσεις

Το να έχεις 2-3 αναζητήσεις παραπάνω δεν σε κάνει άθεο BIZELI, διότι αυτό θα σήμαινε ότι όλοι αυτοί που πιστεύουν δεν έχουν ανησυχίες.

Ακριβώς αυτό υποστηρίζω και εγώ μαρία. :!: Το ίδιο πράγμα ακριβώς!όπως επίσης το να υποστηρίζεις με επιχειρήματα τη γνώμη σου δεν σημαίνει ότι προσπαθείς να αλλαξοπιστήσεις κάποιον...

Όσον αφορά τώρα τα θρησκευτικά στο σχολείο θέλεις δεν θέλεις θα διδαχτεί θρησκευτικά οπότε....απλά επισημαίνω πόσο απολυταρχικό είναι το σύστημα μας που ακόμα και αν δεν θες, θα τα διδαχτείς.Πιστεύω όμως ότι δεν τα μαθαίνουμε όπως θα έπρεπε.Και όσον αφορά τον θρησκευτικό ρατσισμό αγγίζει μεγαλύτερα όρια από ότι πιστεύουμε και αυτό με προβληματίζει αρκετά.Χτες στις κουνιες που πηγαμε τη μικρή, ήταν ένα γκρουπ από παιδιά γύρω στα 9.Ερχόταν από μακριά ένα κοριτσάκι με τσεμπέρι στο κεφάλι.Με το που το βλέπουν λένε "Μια μουσουλμάνα έρχεται, πάμε να της κλεισουμε τη πόρτα (τη πύλη στις κούνιες), ε οχι και η μουσουλμάνα στις κούνιες :!::!::?: Δεν υποστηρίζω ότι όλα τα παιδιά αντιδρουν έτσι, αλλά ίσως έπρεπε και τα θρησκευτικά να ήταν ένα μαθημα που θα δίδασκε και τις υπόλοιπες θρησκείες χωρίς να κάνει τόσο μεγάλο διαχωρισμό ανάμεσα στους χριστιανούς και στους υπολοιπους!!δεν ξέρω βέβαια αν αυτό θα ήταν λύση...ίσως ...

Και μία ερώτηση αν γνωρίζει κανεις...Θρησκευτικά διδάσκονται σε άλλες χωρες (όχι σε ελληνικά σχολεία βέβαια, εκεί εννοείται)???και αν ναι, πώς διδάσκονται?? εννοώ διδάσκονται όλες τις θρησκείες ή την επίσημη θρησκεία του κράτους τους??

Τουλαχιστον εγω δεν το εννοουσα με τον ασχημο τροπο. Εδω εχω καποιους γνωστους που ειναι αθεοι και το λενε απο μονοι τους. Και πιστεψε με δε τους νοιαζει καθολου το τι θα πουν οι αλλοι. Ουτε θεωρουν οτι εχουν καποια σταμπα πανω τους.
:lol::lol:

τώρα είδα την απάντηση Mimika...μου ξέφυγε...εχουν γίνει τα θέματα 10πλάσια και όλα και κάτι δε θα δεις :D

μου ακούστηκε άσχημα γι'αυτό και το σχολίασα, αλλά στα γραπτά πολλές φορές αλλιώς θέλεις να πεις κάτι και αλλιώς μπορεί να γίνει αντιληπτό!!

:wink:

έτσι ακριβώς είναι όπως τα λες...επίσης αν είσαι εσύ χριστιανή με βαθια πίστη ότι να πει ό ένας και ο άλλος δεν αλλάζει γιατι έχεις τα "φίλτρα" σου να διώχνεις αυτά που δεν θες αλλά να κρατάς και ότι σου φαίνεται χρήσιμο!!

Στην Γερμανία ( βέβαια πριν αρκετά χρόνια) δίδασκαν θρησκευτικά για καθολικούς και ευαγγελιστές.

Αν δήλωνες ότι είσαι Χ.Ο ή κάτι άλλο, έχεις δικαίωμα να παρακολουθήσεις άλλο μάθημα όπως π.χ. μαγειρική, μουσική κλπ.

Διαφημίσεις

Βρε Bizeli προς Θεου δεν παρεξηγω κανεναν. Αλλωστε οπως πολυ καλα ειπες δεν υπαρχει λογος να κανουμε περα καποιον ο οποιος δεν εχει τα ιδια θρησκευτικα πιστευω με εμας. (κι οντως ορισμενα πραγματα αλλιως διαβαζονται κι αλλιως ακουγονται)

Σ' αυτο βεβαια ο Χριστιανισμος ειναι πολυ πιο ανοιχτος απο αλλα δογματα.

Αυτο με τα θρησκευτικα αν δεν εισαι δηλαδη Χ.Ο να μην τα διδασκεσαι ειναι πολυ σωστο. Κι αν δηλαδη ειναι καποιος μουσουλμανος πρεπει σωνει και ντε να παρακολουθει; Απ'την αλλη δυστυχως στα σχολεια τις περισσοτερς φορες αν συμβαινει αυτο γινεσαι δακτυλοδεικτουμενος γιατι δεν εχουν διδαχθει οι σωστες αξιες στα παιδια οπως πχ. να δεχομαστε καποιον οπως ειναι ανεξαρτητως φυλου, θρησκειας, χωρας, χρωματος κλπ.

Εγω μεγαλωσα σε μια οικογενεια που δεν ηταν θρησκοληπτη .Οι γονεις μου δε με πηγαιναν ουτε να εξομολογηθω,ουτε να κοινωνησω μονο μεσα απο το σχολειο τα εμαθα αυτα και ακομα και σημερα ετσι αντιμετωπιζω τα πραγματα.Πιστευω σε μια ανωτερη δυναμη οπως ειπαν κι αλλοι σε αυτο το τοπικ αλλα οχι σε διαφορα εθιμα,παραδοσεις,δοξασιες κλπ που με τον καιρο προστεθηκαν και εγιναν πιστη.Παντως στα καλα και στα κακα το Θεο τον θυμομαστε...

Όσον αφορά τώρα τα θρησκευτικά στο σχολείο θέλεις δεν θέλεις θα διδαχτεί θρησκευτικά οπότε....απλά επισημαίνω πόσο απολυταρχικό είναι το σύστημα μας που ακόμα και αν δεν θες, θα τα διδαχτείς.

Συμφωνω απολυτα!Νομιζω οτι υπαρχει σοβαρο προβλημα με τα θρησκευτικα στα σχολεια.Εμεις ειχαμε συμμαθητη στο γυμνασιο (δε θυμαμαι καν τι θρησκεια ηταν-εχουν περασει και 15 χρονια :shock::shock: ) ο οποιος δεν παρακολουθουσε τα θρησκευτικα και φυσικα δεν τον εκανε κανεις παρεα!Φοβαμαι ομως οτι τετοια ζητηματα ειναι πολυ ανωριμη η ελληνικη κοινωνια για να δεχτει να τα αλλαξει (βλ. ταυτοτητες)

ΥΓ:Τα τοπικ γεμιζουν πολυ γρηγορα και δεν προλαβαινω να τα διαβαζω!!Εχω κι ενα μπεμπακι ολη μερα να φροντιζω!Ειστε τυχερες που μπορειτε να μπαινετε απο τη δουλεια σας!

bxBwp2.png EgDTp2.png

Και η εκκλησία έχει ευχή και μια τελετή για την ονοματοδοσία, άσχετη με την βάπτιση. Γίνεται κοντά στην 5η ημέρα μετά την γέννηση. Πρέπει όμως μετά στην βάπτιση να δοθεί το ίδιο όνομα στο παιδάκι. (Μας το είπε ένας ιερέας του Νοσ.Αλεξάνδρα και μετά το ακούσαμε και στην τηλεώραση σε ένα πρωινάδικο, απο άλλο ένα σταρ - ιερέα)

• 2 εβδομάδες μετά...

Ναι, έτσι είναι με την ονοματοδοσία. Είναι μια ευχή που δίνεται την 8η μέρα και πλέον έχει το παιδί όνομα και κανονικά δεν αλλάζει στη βάπτιση. Μπορεί να προστεθεί μόνο και δεύτερο όνομα κατά τη βάπτιση. Εξάλλου, αν έχετε προσέξει, ρωτά ο ιερέας τον ανάδοχο τό όνομα του μωρού με το που ξεκινά το μυστήριο γιατί θεωρείται οτι έχει ήδη δοθεί την 8η μέρα. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω δεν έχει καμιά σχέση η βάπτιση με το όνομα. ..

Πάντως γι αυτό που ειπώθηκε οτι δεν έκαναν παρέα τα υπόλοιπο παιδιά κάποιο που απείχε από τα θρησκευτικά, να προσθέσω μόνο οτι κάτι ανάλογο συμβαίνει όταν κάποιο παιδί είναι λίγο περισσότερο "τυπικό" (να μην πω πιστό κι ακουστεί κάπως) από τα υπόλοιπα (πχ πηγαίνει εκκλησία πιο τακτικά), ακόμα κι αν έχει το ίδιο θρήσκευμα με αυτά. Πάλι αντιμετωπίζεται σαν μονάδα. Το θέμα λοιπόν είναι η γενικότερη διαφοροποίηση, ή η μαζικοποίηση, οτι θέλουμε όλοι να μας μοιάζουν όχι γενικά αλλά να πρεσβεύουν τα ίδια πράγματα στον ίδιο βαθμό γιατί διαφορετικά θα τους φάει η μαρμάγκα (τους διαφορετικούς). Αναλογιστείτε τί σκεφτήκατε διαβάζοντας την Valentina απλά και μόνο γιατί διαφοροποιείται από τους υπόλοιπους. Άλλωστε η μόδα τώρα δεν είναι η Εκκλησία, όπως ήταν πριν 20-30 χρόνια που αν τολμούσες να κάνεις κάτι διαφορετικό σε κοιτούσαν κάπως. Τώρα φοβάσαι να πεις τι κάνεις Κυριακή πρωί μπας και σε απολύσουν από τη δουλειά, ή σε απομονώσουν (λέμε τώρα)....

(sorry για το μπέρδεμα, όπως τα σκεφτόμουν τα έγραφα)

v67qp3.pngoKmPp3.png

Η αλήθεια ειναι πως η Γιαννα εχει δικιο σε αυτο που λέει... Ενα παιδι που παει καθε Κυριακη στην εκκλησια, παει κατηχητηκο κλπ ειναι πλέον δακτυλοδεικτουμενο από τα υπόλοιπα.. Αυτο όμως δεν συμβαινει τωρα μόνο.. Τουλαχιστον οταν πήγαινα εγω στο δημοτικο (πριν 20 χρονια) ισχυε το ιδιο..

Κατα τη γνωμη μου όμως δεν φταινε απαραιτητα γι αυτο τα άλλα παιδια αλλα η συνηθως η συμπεριφορα και ισως η εμφανιση του "τυπικου" παιδιου.

Και βεβαια γι αυτο δεν συνηθως ευθυνονται οι γονεις του. Το να πηγαινει κανεις στην εκκλησια ειναι μια "εξωσχολική δραστηριοτητα" και καλό ειναι να μην την μεταφερει το παιδι και στο σχολειο.. Για να εξηγησω τι ακριβως εννοω θα σας φερω παραδειγμα από τα δικα μου παιδικα χρόνια...

Μαζι με την καλύτερη μου φίλη (μαζι στο σχολειο, στο σπιτι , στο παιχνίδι μαζι παντου) πηγαιναμε για 4 χρονια στο Κατηχητικο. Απο την Δ' Δημοτικου μεχρι την Α΄Γυμνασιου. Εμενα τα παιδια δεν με κοροιδαν ποτε.. Αυτη την πειραζαν, την αποκαλουσαν θεουσα, χαμηλοβλεπουσα, παπαδοκορη (δεν ηταν ηταν) ,μου ελεγαν "γιατι την κανεις παρεα αυτη ειναι της ... εκκλησιας" και γενικα δεν ηταν πολύ αποδεκτη από τα παιδια.. Ηταν πολύ προσχαρο παιδι , με φοβερο χιουμορ, τρελλη φαντασια, πολύ ζωηρη και γενικα ενα παιδι σαν όλα της ηλικίας της... Ομως στο σχολειο ερχονταν ντυμενη σαν 70χρονη γεροντοκόρη... με τη φουστες στη μεση της γαμπας, κατα προτιμιση σε μπλε σκουρο ή γκρι χρωμα, κατι ρουχα που ουτε η γιαγια μου δεν φορουσε. Θα μου πεις 10 χρονων παιδι? Και ομως...(ημασταν και αναπτυγμενες το υψος μας το εχουμε από την πεμπτη δημοτικου...) Γιατι και η μανα της ηταν πολύ της εκκλησιας και πίστευε οτι ετσι πρεπει να ντυνεται.. και γενικα οι γονεις της ηταν περίεργοι.. θα σας πω μόνο οτι την παντρεψαν 20 χρονων με .. προξενιο..

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Διαφημίσεις

Συμφωνώ μαζί σου Dora και νομίζω οτι μιλάμε για μια ακραία περίπτωση (όχι για το ντύσιμο αλλά για την παντρειά)...

Τώρα για το θέμα ντύσιμο... τί γίνεται όταν αυτό το ντύσιμο (ή και οποιοδήποτε άλλο) είναι απλά επιλογή του ίδιου του παιδιού; Φυσικά δεν αναφέρομαι σε ένα 10χρονο παιδί (αν και η κόρη μου που είναι 2 ετών ήδη λέει τη γνώμη της για το τί θα φορέσει) για το οποίο αποφασίζουν οι γονείς αλλά για ένα μεγαλύτερο. Μπορεί η μακριά φούστα, ή το ζιβάγκο απλά να το κάνει να νοιώθει καλύτερα, όπως καλύτερα μπορεί να νοιώθει ένα παιδί με σορτς ή με μαύρα ρούχα, νύχια και smoky μάτια, ή με μια κόκκινη τούφα στα μαλλιά ή με piercing κάπου. Αυτό που με απασχολεί είναι γιατί έχουμε μέσα μας την τάση, την οποία μεταδίδουμε και στα παιδιά μας ,να απομονώνουμε το όποιο διαφορετικό από εμάς. Για ποιο λόγο πρέπει όλα τα παιδιά να πηγαίνουν στο σχολείο πχ με τζιν και T-shirt . Κατά τα άλλα λέμε οτι δεν θέλουμε τις στολές -ποδιές στα σχολεία γιατί -λέει- καταπιέζουν την έκφραση της προσωπικότητας μας, όταν εμείς οι ίδιοι καταπιέζουμε οποιαδήποτε έκφραση διαφορετικότητας. Αν η θεούσα θέλει να κυκλοφορεί με φούστα για τους δικούς της εκφραστικούς ή ότι λόγους και η μουσουλμάνα με τη μαντίλα πού είναι το πρόβλημα; Γιατί δεν μπορούμε να μάθουμε και κυρίως να μεταδόσουμε στα παιδιά μας οτι όλα αυτά μπορούν απλά να συνυπάρχουν;

v67qp3.pngoKmPp3.png

Γιαννα μου εμεις θα φροντισουμε για τα δικα μας τα παιδια, να τα μαθουμε να μην κρίνουν τους άλλους από την εμφανιση και μονο, να δεχονται και να σεβονται τη διαφορετικότητα του άλλου οποια κι αν ειναι αυτη.. γιατι στο σχολειο δεν ξεχωριζει μονο η "θεουσα", αλλα και το "τσουλακι" (συγνωμη για την εκφραση) με τα μινι, το φρικιο με τα 17 σκουλαρικια, το αλβανακι, το μαυρακι και γενικα όποιος εχει κατι διαφορετικο από το μεσο όρο.. Αλλα και αυτο πάλι από την οικογενεια πηγαζει.. Το παιδι μια οικογενειας που δεν σχολιαζι τους γυρω ενηλικες δεν προκειτε ποτε να σχολιασει τη διαφορετικοτηκα κάποιου άλλου παιδιου..

Αλλα θα σου κανω και γω μια ερωτηση... Το τυπικο παιδι, δεν σχολιαζει τα άλλα παιδια? Δεν λεει "σαν δεν ντρεπεται αυτη που ερχεται ξεβρακωτη στο σχολειο?" δεν λεει "κοιτα αυτους φιλιουνται στη μεση του δρομου"?

Δεν λεω οτι ειναι καλό και πρέπει να το αποδεκτουμε αλλα ετσι ειναι στην κοινωνια μας... ο ενας σχολιαζει και κοροιδευει τον άλλο. και αυτο δεν ειναι φαινομενο της σημερινης κοινωνιας... υπαρχει από τα πολύ παλια χρονια. Αν δεν γινοταν θα ζουσαμε σε μια ιδανικη κοινωνία και επειδη πιστευω οτι ολα τα πράγματα σχετιζονται μεταξυ τους, πολύ πιθανον να μην υπήρχε ιχνος εγκληματικοτητας, ρυπανσης του περιβαλλοντος, πολεμοι και όλα γενικα τα κακα..

O5Lop2.png

kIP3p2.png

ναι, έτσι είναι. προφανώς χωρίς όλα αυτά θα ήταν απλά μια ιδανική κοινωνία... ας ελπίσουμε οτι τουλάχιστον τα παιδιά μας θα μπορούν να δέχονται τη διαφορετικότητα των άλλων έστω σε ένα βαθμό....

v67qp3.pngoKmPp3.png

• 3 εβδομάδες μετά...
πιστευω στο Θεο και προσπαθω να ακολουθω τους κανονες της πιστης και τις εντολες Του.

Ο Χριστιανός σώζεται μόνον με την πρακτική εφαρμογή των εντολών του Θεού και όχι με τη θεωρητική ενασχόληση περί τα θεία.

Αν τα παιδιά βοηθηθούν από μικρά και γεμίσουν Χριστό, θα είναι κοντά Του για πάντα. Και να ξεφύγουν λίγο, όταν μεγαλώσουν, λόγω της ηλικίας ή μιας κακής συναναστροφής, πάλι θα συνέλθουν. Γιατί ό φόβος του Θεού και ή ευλάβεια, που πότισαν τις καρδιές τους στην μικρή ηλικία, δεν είναι δυνατόν ποτέ να εξαλειφθούν.τα παιδιά στα πνευματικά θέματα τα βοηθούμε κυρίως με το παράδειγμα μας, όχι με το ζόρισμα.

Όταν τα παιδιά βλέπουν τους γονείς τους να έχουν αγάπη μεταξύ τους, να έχουν σεβασμό, να φέρονται με σύνεση, να προσεύχονται κ.λπ., τότε αυτά τα τυπώνουν στην ψυχή τους.

θεωρω οτι μονο με τον Χριστιανισμο τα παιδια αποκτουν αρχες και προτυπα που δυστηχως σημερα τεινουν να εξαφανιστουν.

O Χριστιανός δεν φανατίζεται· δεν πρέπει να φανατίζεται...δεχομαι ολες τις θρησκειες και δεν προσπαθω να προσυλητισω κανεναν....

αλλο η ονοματοδοσια και αλλο η βαπτιση....ονοματοδοσια μπορει να γινει και στο ληξιαρχειο με την παρουσια και των δυο γονεων και να μηνακολουθησει βαπτισμα ποτε.Με το οποίο ο άνθρωπος απαλλάσσεται από την ενοχή του προπατορικού αμαρτήματος και γίνεται μέλος της Εκκλησίας του Χριστού.Επισης τελείται από κάθε πιστό άνδρα ή γυναίκα ο οποιος πρεπει να ειναι βαπτισμενος Χριστιανος.

Με εκφράζει απόλυτα το μήνυμά σου!!

Και εμείς έτσι προσπαθούμε να μεγαλώσουμε τα παιδάκια μας!!

Πόσο εύκολο είναι όμως... :( δύσκολος ο πνευματικός αγώνας...

Φιλοθέη 9χρ,Κωνσταντίνα 7χρ., Άγγελος 3χρ.

Ας γράψω και γώ τη γνώμη μου μιας και ξανανοίχτηκε αυτό το ενδιαφέρον τόπικ..

Δεν πιστεύω στη Θρησκεία. Πιστεύω στο Χριστό. Χωρίς να με καθοδηγήσει κανείς. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου..

Δεν πιστεύω στους παππάδες στις μετάνοιες και στις πλουμιστές εκκλησίες. Δεν πιστεύω στην "πίστη από φόβο"..

Πιστεύω στην αγνότητα, την απλότητα και την αλήθεια των λόγων Του.

Στην απόλυτη αγάπη που προσπάθησε να διδάξει. Πιστεύω στις αληθινές πράξεις που κάνει κανείς από την ψυχή του. Οι πράξεις κάνουν τον άνθρωπο.

Ας γράψω και γώ τη γνώμη μου μιας και ξανανοίχτηκε αυτό το ενδιαφέρον τόπικ..

Δεν πιστεύω στη Θρησκεία. Πιστεύω στο Χριστό. Χωρίς να με καθοδηγήσει κανείς. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου..

Δεν πιστεύω στους παππάδες στις μετάνοιες και στις πλουμιστές εκκλησίες. Δεν πιστεύω στην "πίστη από φόβο"..

Πιστεύω στην αγνότητα, την απλότητα και την αλήθεια των λόγων Του.

Στην απόλυτη αγάπη που προσπάθησε να διδάξει. Πιστεύω στις αληθινές πράξεις που κάνει κανείς από την ψυχή του. Οι πράξεις κάνουν τον άνθρωπο.

συμφωνώ μαζί σου Αντιγόνη.

Ιωακείμ το αγγελούδι μου!

• 1 χρόνο μετά...

Δεν πιστεύω στη Θρησκεία.Πιστεύω στον άνθρωπο και στην σωστή και ολοκληρωμένη ανθρώπινη σκέψη...

Πιστεύω στις αληθινές πράξεις που κάνει κανείς από την ψυχή του. Οι πράξεις κάνουν τον άνθρωπο.Οι πράξεις κρίνουν τον άνθρωπο.Υπάρχουν θρησκόλιπτοι που μόλις γυρίσεις την πλάτη σου προσπαθούν να σε πατησουν!Υπάρχουν και "Αθεοι" που βοηθάνε και τον ποιο ταπινό ον στην φύση...Συγγνώμη Αντιγόνη αν χρησιμοποιησα μερικά από τα λόγια σου...

συμφωνω με την ελευθερια. αν παραδεχτω οτι ο ανθρωπος για να ειναι καλος πρεπει να υπαρχει μια ανταμοιβη (παραδεισος) η μια τιμωρια (κολαση) θα πρεπει να παραδεχτω οτι εκπροοιμιου ο ανθρωπος ειναι κακος. πολλες φορες μεσα μου το παραδεχομαι οτι ειμαστε κακοι αλλα δε με αφηνω να το πιστεψω. αν το πιστευα θα παθαινα καταθλιψη κ σιγουρα δε θα εφαιρνα ενα παιδι σε ενα κοσμο "κακο" που χρειαζεται το φοβο για να πραττει το καλο...η θρησκεια μοιαζει λιγο με το καπιταλισμο. θα ξεφυγω και θα πω οτι υπαρχουν δυο θεωρειες:η μια λεει οτι ο εργαζομενος θα κοιταξει πως να "λουφαρει" και ο εργοδοτης θα πρεπει να ειναι απο πανω του. η αλλη λεει οτι αν στον εργαζομενο δωσεις πρωτοβουλια αυτος θα κανει οτι καλυτερο μπορει. γιατι εγω πιστευω οτι η θρησκεια λειτουργει με τον πρωτο τροπο??

οσον αφορα στο μαθημα των θρησκευτικων εχω αναμεικτες εμπειριες....στο νηπιο κ στο δημοτικο ειχα τις χειροτερες εμπειριες σε βαθμο να μου δημιουργησουν τραυματα εντονα. ειναι απανθρωπο να μιλας σε παιδακια για διαβολους κ κολασεις. ο αθεισμος με λυτρωσε απο πολλους εφιαλτες και φοβιες. στο γυμνασιο οταν αναζητουσα την αληθεια ειχα θρησκευτικους παπαδες (πραγμα για μενα απαραδεκτο) ειχα την τυχη οποια ερωτηση εθετα να παιρνω απαντηση. ηταν ανθρωποι ανοιχτοι και θυμαμαι χαρακτηριστικα οτι πιαναμε ατελειωτες συζητησεις κ οι συμμαθητες μου χαιροντουσαν που δε καναμε μαθημα. ωστοσο θεωρω απαραδεκτο οταν λεμε θρησκευτικα να θεωρουμε αυτονοητα οτι διδασκεται ο χριστιανισμος. εχουμε ανεξιθρησκεια και θα επρεπε να διδασκονται ολες οι θρησκειες ισοτιμα. αυτο θα ηταν γνωση. ναι ειναι απαραιτητο να διδασκονται οι θρησκειες για να μπορουμε να διαλλεξουμε τι μας εκφραζει και τι οχι.

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...