Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πως θα πάρω επαπειλούμενη αδεια?

Recommended Posts

βρε κοριτσια, πηζεις στο σπιτι 9 μηνες!!!! σας το λεω εγω που εκατσα σπιτι μου εγκυος, εναμιση μηνα μονο, και σκυλοβαρεθηκα!!!!

αποκλειεται να κατσει σπιτι στο κρεβατι, ποσο μαλλον που δεν εχει και κανενα προβλημα!!!

οποτε, τι θα κανει? ή που θα πλακωθει στις δουλειες σπιτι της, ή θα βγει.... σινεμαδακι, ψωνια,καφεδακι με φιλες....

τωρα σορρυ, αλλα και σε καφετεριες, και σε σινεμα και στο μολλ κινδυνευεις να κολλησεις κατι....... επισης ειναι επικινδυνο να κρεμας κουρτινες ή να εχεις ανεβει σε σκαμπο για να καθαρισεις το πανω μερος του ψυγειου.... εφοσον εισαι συνεχεια σπιτι και σου την εχει βαρεσει το καθισιο...

να μην πω για το ποσο πλακωνεσαι με τον αντρα σου, οταν εισαι κλεισμενη μεσα και κεινος βγαινει... (ειτε για δουλεια.... ειτε οχι.... )

οπως και να το δειτε, λιγοτερο επικινδυνο ειναι να εισαι στη δουλεια σου... (οι εγκυοι ανθρακωρυχοι εξαιρουνται)

Εγώ πάλι που πήρα άδεια, όχι απλώς δεν βαρέθηκα, αλλά βρήκα την ευκαιρία ν ασχοληθώ με πράγματα που μου αρέσουν και σίγουρα αυτά δεν ήταν οι δουλειές του σπιτιού. Το ότι παίρνεις άδεια, δεν σημαίνει πως πρέπει να είσαι έγκλειστη στο σπίτι. Οϋτε και να φτάσεις στα άκρα βέβαια και να μη βάλεις κώλο κάτω. Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Η σχέση μου με τον άντρα μου έγινε ακομα καλύτερη, γιατί ερχόταν και μ΄έβρισκε ξεκούραστη, δεν είχα καθόλου άγχος και είχα πολλή ενέργεια γι αυτόν και για το "φασολάκι" μας και πηγαίναμε παντού μαζί. Αν όμως ερχόμουν σπίτι κομμάτια απ' τη δουλειά και με τα νεύρα κρόσια, όχι απλά δεν θα είχα όρεξη για τίποτα, αλλά μπορεί το μοιραίο να ερχόταν και μια ώρα αρχύτερα και μετά θα με βασάνιζαν οι ενοχές ότι δεν πήρα όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις για μένα και το μωρό μου.

Όσες μπορουν να δουλεύουν χωρίς αυτό να τις επηρρεάζει αρνητικά, καλά κάνουν. Κάποιες δεν μπορούν να συνεχίσουν να εργάζονται κάτω από πίεση και καλά κάνουν κι αυτές και παίρνουν άδεια. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι ούτε όλες οι εγκυμοσύνες.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 154
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δημοφιλείς ημέρες

Όσες μπορουν να δουλεύουν χωρίς αυτό να τις επηρρεάζει αρνητικά, καλά κάνουν. Κάποιες δεν μπορούν να συνεχίσουν να εργάζονται κάτω από πίεση και καλά κάνουν κι αυτές και παίρνουν άδεια. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι ούτε όλες οι εγκυμοσύνες.

ετσι ακριβως ειναι newbie....

είχα πολλή ενέργεια γι αυτόν και για το "φασολάκι" μας και πηγαίναμε παντού μαζί.

αυτο ομως, δεν εμπεριεχει κινδυνους? το να πηγαινεις παντου, και να εκθετεις τον εαυτο σου και το εμβρυο σε μικροβια??

Αμήν τέκνον μου!!!!!!

(Εγώ πήρα άδεια μόνο την τελευταία βρομάδα πριν γεννήσω και σκυλοβαρέθηκα ............ξαναπήγαινα στο γραφείο 2-3 ώρες κάθε μέρα μόνο και μόνο για να φεύγω από το σπίτι)

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

να σας πω κοριτσια, ποτε θα εδινα ΕΓΩ αδεια, αν ηταν στο χερι μου, σε μια γυναικα?

χωρις πολλες πολλες διαδικασιες...

αν ειχε μικρο παιδι, αρρωστο.... και ηταν και η ιδια λιωμα απο τα ξενυχτια και το αγχος για το παιδι....

για τοτε ομως, δεν υπαρχει καμια θεσμοθετημενη αδεια...

Διαφημίσεις

αυτο ομως, δεν εμπεριεχει κινδυνους? το να πηγαινεις παντου, και να εκθετεις τον εαυτο σου και το εμβρυο σε μικροβια??

Το παντού είναι υποκειμενικό. Δεν πήγαινα σε χώρους με συνωστισμό. Ούτε σε μπαράκια πήγα, ούτε σινεμά, ούτε σε ταβέρνες με κάπνα. Τα ψώνια μας κάναμε παρέα όμως κάθε Σάββατο, σε σπίτια φίλων με παρέα 5-6 άτομα μάξιμουμ, λίγο window shopping στα μαγαζια με βρεφικά, καμιά βόλτα στην παραλία... αυτά. Δεν πρόλαβα περισσότερα, παλινδρόμησε την 8η βδομάδα.

να σας πω κοριτσια, ποτε θα εδινα ΕΓΩ αδεια, αν ηταν στο χερι μου, σε μια γυναικα?

χωρις πολλες πολλες διαδικασιες...

αν ειχε μικρο παιδι, αρρωστο.... και ηταν και η ιδια λιωμα απο τα ξενυχτια και το αγχος για το παιδι....

για τοτε ομως, δεν υπαρχει καμια θεσμοθετημενη αδεια...

Υπάρχουν οι γονικές άδειες γι αυτό το λόγο. Κάποιες μέρες το χρόνο, χωριστα για κάθε παιδί.

εγω πιστευω οτι πρεπει να εχουν το δικαιωμα να περνουν αδειες οι εγκυες και χωρις να ειναι η εγκυμοσυνη επαπιλουμενη.

ολο το πρωτο τριμηνο εισαι ζαλισμενος -το δευτερο εισαι καλυτερα και το τριτο η κινηση δεν ειναι ιδια. ωαι δεν ειναι αρρωστια η εγκυμοσυνη, αλα καταβαλει τον οργανισμο.

εγω ευτηχως εαν και σε ιδιωτικο τομεα μεχρι στιγμης εχω την δυνατοτητα αδειας ανευ αποδοχων-μεχρι και εξαμηνο και ποτε δεν ειχα απειλες για απολυση.

Δεν πρόλαβα περισσότερα, παλινδρόμησε την 8η βδομάδα.

:( ω ρε γμτ, λυπαμαι πολυ :(

λοιπον, εγω στην κορη μου δεν σταματησα να δουλευω.... παρα την αιμορραγια και την αποκολληση... αλλωστε αιμορραγουσα 9 μηνες, δεν ειχε νοημα... αν ηταν να το χασω, θα το ειχα χασει....

στην αμεσως επομενη εγκυμοσυνη μου, 4 μηνες μετα, δουλευα ελαχιστα, λογω του μωρου... κι ομως, απεβαλα... ετσι, χωρις προειδοποιηση, χωρις λογο... στην 8η εβδομαδα και γω....

μωρε, ειναι να μην σου τυχει.... :(

Διαφημίσεις

ομως..και στον ιδιωτικο τομεα δινουν αδειες επαπειλουμενης και μαλιστα μπορω να πω με την ιδια ευκολια...τουλαχιστον αυτο βλεπω εγω που ζω σε μια μικρη πολη που λιγο πολυ γνωριζομαστε ολιο μεταξυ μας...και μαλιστα δυο φιλες μου εργαζομενες σε σουπερ μαρκετ μια χαρα πηραν αδεια απο τον 2ο μηνα.....πηραν μετα και το 6 μηνο...και ολα καλα.....

και στον ιδιωτικο τομεα αν πας χαρτι απο δημοσιο νοσοκομειο μια χαρα σου δινουν αδεια.....

Εγώ πάντως 9 μήνες που ήμουν στο κρεββάτι με επαπειλούμενη σε πληροφορώ ότι κάθε μήνα ταλαιπωριόμασταν απίστευτα με τις άδειες. Καταρχήν για να σου χορηγήσουν άδεια από τι ΙΚΑ πρέπει να πας τις εξετάσεις και τα υπερηχογραφήματα (πέρα από την γνωμάτευση του γιατρού σου) που να αποδεικνύουν το πρόβλημα. Πως έτσι νομίζεις; εμένα με αιμα λόγω αποκόλλησης αλλά και δυστροφίας εμβρύου και κάθε μήνα μου ζητούσαν από το ΙΚΑ τις τελευταίες εξετάσεις. Πλάκα μας κάνεις ότι δίνουν εύκολα από το ΙΚΑ;;;:shock: είχε ρίξει τσακωμούς ο άντρας μου...μην σου πώ για τους απίστευτους εμετούς που είχα όλη μέρα και τις λιποθυμίες και είχε την απαίτηση τους 2 πρώτους μήνες ο γιατρος του ΙΚΑ να πηγαίνω και εγώ εκεί :shock: για να μου γράψει άδεια!! άστο...και μιλάμε για μια εγκυμοσύνη αυξημένου κινδύνου όχι τίποτα...

Εγώ πάντως 9 μήνες που ήμουν στο κρεββάτι με επαπειλούμενη σε πληροφορώ ότι κάθε μήνα ταλαιπωριόμασταν απίστευτα με τις άδειες. Καταρχήν για να σου χορηγήσουν άδεια από τι ΙΚΑ πρέπει να πας τις εξετάσεις και τα υπερηχογραφήματα (πέρα από την γνωμάτευση του γιατρού σου) που να αποδεικνύουν το πρόβλημα. Πως έτσι νομίζεις; εμένα με αιμα λόγω αποκόλλησης αλλά και δυστροφίας εμβρύου και κάθε μήνα μου ζητούσαν από το ΙΚΑ τις τελευταίες εξετάσεις. Πλάκα μας κάνεις ότι δίνουν εύκολα από το ΙΚΑ;;;:shock: είχε ρίξει τσακωμούς ο άντρας μου...μην σου πώ για τους απίστευτους εμετούς που είχα όλη μέρα και τις λιποθυμίες και είχε την απαίτηση τους 2 πρώτους μήνες ο γιατρος του ΙΚΑ να πηγαίνω και εγώ εκεί :shock: για να μου γράψει άδεια!! άστο...και μιλάμε για μια εγκυμοσύνη αυξημένου κινδύνου όχι τίποτα...

Δεν λεω...μερικες φορες φτυνεις...αιμα για να παρεις κατι που δικαιουσαι...ισως επεσες και σε αναποδο γιατρο...και αυτο που λες οτι καθε μηνα ταλαιπωριοσουν με τις αδειες....δεν τα περασες μονο εσυ...και εγω για να παρω την επαπειλουμενη στο δημοσιο που ημουνα..καθε μηνα πηγαινα στο νοσοκομειο απο τις 7 το πρωι για να πιασω σειρα ασχετα που ειχα κλεισει ραντευου για με δεχτουν γυρω στις 11 και αφου θα με εξεταζε ο γιατρος βαρδιας θα πηγαινα μετα στον διευθηντη να εβλεπα και τις εξετασεις που ειχα απο τον γιατρο μου (εξωτερικο) και αφου επερνα την υπογραφη του επρεπε να μου υπογραψει και ο δοιηκητικος διευθηντης του νοσοκομειου ωστε αν ολα πηγαιναν καλα κατα τις 1 το μεσημερι να ημουν σπιτι μου....ασε που κανα δυο φορες επεσα σε απεργεια και μια φορα μπερδευτικε και μου εγραψε 15 μερες αντι για 30.....

οποτε αστα....παντου ειναι ζορικα....

πηγαινε πες στον δειυθυντη σου, που σε ζοριζει 'ακου να δεις φιλαρακι, κοψε τον τσαμπουκα, γιατι ειμαι εγκυος και θα τραβηξω καμια επαπειλουμενη αμα μου τη βαρεσεις στα νευρα, ταυτοχρονα μια αναφορα σε σενα οτι με παρενοχλεις, και ετσι για να σου τη σπασω ακομα περισσοτερο, μολις μου τελειωσει το 6μηνο της λοχειας, θα ξαναμεινω εγκυος............. κανονισε την πορεια σου!!! και τραβα φερε μου μια σοκοφρετα τωρα, την λιγουρευτηκα!!!' :-D

αυτο ηταν το καλυτερο!!!!!!!!!!!!! τωρα γελασα!!!!!!!!!!!

Ορίστε. Γιαυτό πάμε κατά διαόλου. Πήγαινε στη δουλειά σου κοπέλα μου και άσε τις κλάψες. Άλλοι δεν έχουν δουλειά... έλεος.

Πες' τα κοπέλα μου. Η Εγκυμοσύνη δεν είναι αρρώστια. Έλεος πια! Δεν λέω, αν υπάρχει κίνδυνος να πάρεις άδεια, αλλά ακόμα 6 εβδ και εσύ ψάχνεις πως θα την πάρεις? Απαράδεκτη. Και κακώς βγαίνεις και το λες έτσι δημόσια γιατί υπαρχουμε κι εμείς οι ιδιωτικές υπάλληλοι που ακόμα και αν πρέπει να πάρουμε άδεια δεν παίρνουμε γιατί έχουμε το φόβο της απόλυσης!!!

Το παντού είναι υποκειμενικό. Δεν πήγαινα σε χώρους με συνωστισμό. Ούτε σε μπαράκια πήγα, ούτε σινεμά, ούτε σε ταβέρνες με κάπνα. Τα ψώνια μας κάναμε παρέα όμως κάθε Σάββατο, σε σπίτια φίλων με παρέα 5-6 άτομα μάξιμουμ, λίγο window shopping στα μαγαζια με βρεφικά, καμιά βόλτα στην παραλία... αυτά. Δεν πρόλαβα περισσότερα, παλινδρόμησε την 8η βδομάδα.

αν εχει καποια γυναικα προβλημα κρινει ενας γιατρος. το να δινει αδεια οταν την χρειαζεσαι παλι κρινει ιατρος. αλλιως θα επικρατησει μπαχαλο οπως σε αυτο το θεμα. γι αυτο υπαρχουν κανονες, νομοι...

το τι περναει καθε μια απο μας στο να μεινει εγκυος και να διαπεραιωσει μια εγκυμοσυνη ξερουμε καθε μια ξεχωριστα και τις ιστοριες μας τις διαβαζουμε εδω.

την αδεια δικαιουσαι οταν υπαρχει προβλημα , ειναι και η ιδια λεξη που το λεει.

αν θελεις αδεια γιατι να μην παρεις χωρις αποδοχες. αλλα ακομα και στο σπιτι οταν καθεσαι μπορει να σου πανε στραβα καποια πραγματα. ειναι να μην μας τυχει......

Διαφημίσεις

Έχει ξεσπάσει μία μάχη μεταξύ των Δημόσιων και των Ιδιωτικών υπαλλήλων και αυτό θεωρώ ότι δεν είναι σωστό.

Όντως συμφωνώ, ότι η νοοτροπία των Δημοσίων υπαλλήλων είναι λίγο περίεργη. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι όλοι οι Δημόσιοι υπάλληλοι κοιτάζουν πώς θα την κάνουν.

Η εγκυμοσύνη δεν είναι αρρώστια, κρύβει όμως πολλούς κινδύνους και θέλει προσοχή. Δηλαδή κίνδυνος είναι μόνο όσες έχουν αποκόλληση?

Ο ψυχολογικός παράγοντας είναι επίσης πολύ σημαντικός. Αλλιώς γιατί από την αρχή μας λέει ο γιατρός ότι πρέπει να είμαστε ήρεμες?

Είμαι σίγουρη ότι αν η κοπέλα έλεγε ότι είναι ιδιωτική υπάλληλος, όλοι θα της λέγανε : ναι, να την πάρεις την άδεια.

Άρα λοιπόν μην κολλάμε στους τίτλους. Αν κρίνει ότι πρέπει να την πάρει γιατί δεν μπορεί να αντέξει την πίεση που της ασκούν, τότε ναι να την πάρει.

Πρέπει να γίνει η στραβή δηλαδή?

Εγώ το καλύτερο που θεωρώ είναι να ενημερώσει την υπηρεσία της ότι είναι έγκυος και αν δεν αλλάξει κάτι, τότε ναι να την πάρει την άδεια.

Και επίσης, κάθε γυναίκα είναι υπεύθυνη για την υγεία του μωρού της. Δεν έχουν όλοι τις ίδιες φοβίες και τις ίδιες ευαισθησίες.

Εγώ δικαιολογώ όλες τις υποψήφιες μανούλες: και αυτές που άργησαν να συλλάβουν, και αυτές που είχαν αποβολή, και αυτές μου έμειναν αμέσως έγκυος και αυτές μου δυσκολεύτηκαν, και αυτές που φοβούνται και δεν θέλουν να ρισκάρουν και αυτές που τους αρέσει να δουλεύουν μέχρι τελευταία στιγμή. Κάθε εγκυμοσύνη είναι μοναδική όπως και κάθε άνθρωπός και χρήζει ιδιαίτερη αντιμετώπιση.

Και σας μιλά ένας άνθρωπος που είναι ιδιωτική υπάλληλος και έχω νιώσει στο πετσί μου πώς είναι να σου συμπεριφέρονται άσχημα. Που πήγαινα στην δουλειά μου ακόμα και αν είχα 40 πυρετο. Όμως τώρα είμαι εδω και 2 εβδομάδες με πρόωρες συσπάσεις και όμως ήθελα να πάω στην δουλειά για να μην δώσω δικαιώματα. Μου έλεγε ο άντρας: καλά βάζεις τη δουλειά πάνω από το παιδί σου? Και όμως εγώ πήγαινα με συσπάσεις. Μέχρι που ένα βράδυ είχα έντονους πόνους περιόδου και μου λέει ο γιατρος : κόψε τις βλακείες (αλλιώς το είπε όχι έτσι) και κάτσε στο κρεβάτι και όπως είσαι κάνεις ένεση για τα πνευμόνια του παιδιού μην έχουμε κανένα απρόοπτο. Τότε κατάλαβα τους κινδύνους πραγματικά. Και αν πάει κάτι στραβά θα με παρηγορήσει η δουλειά?? Όχι. και όμως αναγκάστηκα να κάτσω σπίτι παρόλο που σκέφτομαι ότι μπορεί και να με διώξουν όταν γεννήσω.

Γι αυτό μη βάζουμε τίτλους είναι ιδιωτική υπάλληλος έχει δικαιώματα, ενώ αν είναι δημόσιος υπάλληλος που θα κάτσει 2 χρόνια σπίτι και μπορεί να σταματήσει όποτε θέλει δεν έχει δικαιώματα.

Εύχομαι στην κοπέλα να της πάνε όλα καλά, να έχει μία τελειόμηνη εγκυμοσύνη και να κρίνει όπως νιώθει το σώμα της και όχι όπως λέει ο καθένας.

Γιατί όποιος είναι έξω από το χορό, πολλά τραγούδια λέει...

Qxemp2.png

Πες' τα κοπέλα μου. Η Εγκυμοσύνη δεν είναι αρρώστια. Έλεος πια! Δεν λέω, αν υπάρχει κίνδυνος να πάρεις άδεια, αλλά ακόμα 6 εβδ και εσύ ψάχνεις πως θα την πάρεις? Απαράδεκτη. Και κακώς βγαίνεις και το λες έτσι δημόσια γιατί υπαρχουμε κι εμείς οι ιδιωτικές υπάλληλοι που ακόμα και αν πρέπει να πάρουμε άδεια δεν παίρνουμε γιατί έχουμε το φόβο της απόλυσης!!!

Εγω σαν ιδιωτικη πηρα αναρρωτικες πολλες λογω κακων συνθηκων...Πρωτα το μωρο μου και μετα η δουλεια μου!

Και βεβαια η εγκυμοσυνη δεν ειναι αρρωστια αλλα ξερουμε ολοι ποσο ευκολα μπορει να προκυψει μια προβληματικη εγκυμοσυνη λογω κακων και συνθηκων!Δεν θα βρεις γιατρο που θα σου πει οτι το στρες περαν του φυσιολογικου δεν μπορει να βλαψει και να απειλησει το εμβρυο και την εγκυμοσυνηΑκομα και οι ψυχολογοι-ψυχιατροι συμφωνουν οτι κατα τηνδιαρκεια της εμβρυικης ζωης η ψυχολογια της μητερας παιζει σημαντικο ρολο στην μετεπειτα ζωη του μωρου!Δηλαδη μπροστα στα μωρα δεν κανει να τσακωνομαστε-κλαιμε-φωναζουμε αλλα οσο ειναι στην κοιλια μας δεν υπαρχει προβλημα???

!Αρρωστια δεν ειναι αλλα ειναι μια περιδος πιο ευαισθητη που πρεπει να προσεχουμε λιγο παραπανω οχι για μας αλλα για το πλασμα που εχουμε μεσα μας!και οι αλλοι οφειλουν να σεβονται και να μην μας ταραζουν!

Τελικά εγώ που έκανα εφημερίες μέχρι το τέλος του 8ου και στα 2 παιδιά ήμουν χαζή στο 1ο μου παιδί δούλευα σε ιδιωτικό και στο 2ο σε δημόσιο νοσοκομείο(ακόμα αδεια ανατροφής ΔΕΝ εχω πάρει πήγα στις 63 ημέρες στο νοσοκομείο γιατί ΔΕΝ είχαμε άλλο συνάδελφο να με αντικαταστήσει!!!!!!!!!)Επαπειλούμενες δεν δίνονται σαν στραγάλεια!!!Η ΕΓΚΥΜΟΣΗΝΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΩΣΤΕΙΑ

Τελικά εγώ που έκανα εφημερίες μέχρι το τέλος του 8ου και στα 2 παιδιά ήμουν χαζή τελικά στο 1ο μου παιδί δούλευα σε ιδιωτικό και στο 2ο σε δημόσιο νοσοκομείο(ακόμα αδεια ανατροφής ΔΕΝ εχω πάρει πήγα στις 63 ημέρες στο νοσοκομείο γιατί ΔΕΝ είχαμε άλλο συνάδελφο να με αντικαταστήσει!!!!!!!!!)Επαπειλούμενες δεν δίνονται σαν στραγάλεια!!!Η ΕΓΚΥΜΟΣΗΝΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΩΣΤΕΙΑ

Ειχες καλες εγκυμοσυνες?

Moυ θυμισατε περιπτωση που αλλαζε γιατρους γιατι λεει δεν ηταν του ΙΚΑ ή του ΙΚΑ της περιοχης της και δεν την εδιναν αδεια να καθησει στο σπιτι της ουσα εγκυος.

Κανα μηνα πριν μαθει οτι ειναι εγκυος ηθελε να φυγει απο την δουλεια. Μετα ηθελε αδειες οχι επειδη υπηρχε προβλημα.

Οκ, ο καθενας κανει οτι θελει. Εγω δουλευα μεχρι την 33 εβδομαδα οπου και εχασα το μωρο... σταματησα την δουλεια και ενω μου προτειναν να ξαναπαω (ενω ημουν εγκυος δευτερη φορα) προτιμησα να μεινω σπιτακι μου και οχι δεν ειμαι πλουσια.

Ο καθενας κανει τις επιλογες του.

Για μένα τα πράγματα είναι απλά: εάν μια έγκυος είτε έχει σωματικό πρόβλημα είτε νιώθει την ανάγκη να σταματήσει να δουλεύει, εφόσον μπορεί, να το κάνει χωρίς τύψεις και ενοχές. Μακάρι όλες οι έγκυες βέβαια να είχαν αυτήν την επιλογή, αλλά τι να κάνουμε, οι ζωές μας είναι έτσι φτιαγμένες που αυτό δεν γίνεται. Και εγώ στο δημόσιο δουλεύω 100 χλ μακριά απο το σπιτι μου και πήρα άδεια απο νωρίς. Αλλά και στην ίδια πόλη να ήμουνα, ειδικά εάν είχα ψυχολογική πίεση πάλι θα ζητούσα άδεια. Και ενώ γενικά στα θέματα ηθικης συμπεριφοράς είμαι πολύ αυστηρή, για την εγκυμοσύνη μου επέλεξα για μια φορά και εγώ στην ζωή μου να φερθω "ανηθικα" και δεν το μετανιωνω καθόλου. θα ήθελα ομωσ να επισημάνω ότι εάν το κράτος μου έδινε την δυνατότητα να λειψω και μην πληρωνομαι θα διαλεγα αυτο για να είμαι και πιο εντάξει στην συνείδηση μου.

Εγώ πάντως πιστευω ακράδαντα αυτό που μου έλεγε ο γυναιοκολόγος μου άσχετα φυσικά από την πολύ επικίνδυνη κύηση που είχα. Η έγκυος δεν πρέπει να δουλεύει, οι κίνδυνοι είναι πολλοί. Μακάρι να είχαμε όλες την δυνατότητα να καθόμασταν. Τι πάει να πεί δημόσιο ή ιδιωτικό; η μόνη αδικία είναι που στον ιδιωτικό τομέα παίρνουμε πιο δύσκολα άδεια. Σε αυτό όμως δεν φταίνε οι κοπέλες που εργάζονται στο δημόσιο. Αν μπορούσαμε όλες θα το κάναμε ας μην ξεγελιόμαστε...τι μας ενοχλεί δηλαδή δεν κατάλαβα. Γιατί να μην προστατευτεί μια έγκυος όσο μπορεί; ασθένεια φυσικά και δεν είναι η εγκυμοσύνη γιατί όλο αυτό ακούω και μου τη δίνει για να πώ και την αλήθεια, θέλει όμως πολύ προσοχή. Έχετε την εντύπωση ότι ο εργοδότης σε οποιοδήποτε τομέα θα σε λυπηθεί επειδή είσαι έγκυος και θα σου δώσει λιγότερη δουλειά;κάνετε λάθος. Η έχετε την εντύπωση ότι άν π.χ. το γραφείο σας είναι φουγαρο από τα τσιγάρα (όπως το δικό μου π.χ.) θα σταματήσουν να καπνίζουν για να μην εισπνέετε εσείς; τα παραπάνω τα ανάφερα γιατί είχα έγκυο συνάδελφο και κόντεψε να αποβάλλει από την κούραση (την έστελναν και για εξωτερικές δουλειές :shock:) και από τα κλάματα λόγω πίεσης...χώρια ότι καπνίζανε στην μούρη της!:evil: αν μπορούσε νομίζατε ότι δεν θα έπαιρνε άδεια;;με καλή εγκυμοσύνη ξεκίνησε και αυτή...στην πορεία της προκύψανε...

Ειχες καλες εγκυμοσυνες?

Nαι τι να σου πω τέλειες!!!Στην πρώτη είχα 2 αποκολύσεις(που εμεινα σπίτι και οχι στο κρεβατι 4 ημέρες και μεσολαβούσε και ΣΚ) και εμετούς μετά τον 4ο μέχρι το τέλος,και στην δευτερη εμετούς πάλι από τον 4ο μέχρι το τελος και αιματοκριτη στο πατωμα(γεννησα με αιματοκριτη 29) Και στις 2 εγκυμοσήνες μου κατά την διαρκειά του ζήτημα αν έκατσα 10 ήμερες και αυτές ΠΑΝΤΑ να μεσολαβει και ΣΚ

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...