Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

νεογέννητο και αεροπλάνο

Recommended Posts

Καλησπέρα μαμάδες.

1. σκέφτομαι 35-36 εβδομάδων να πάω Αθήνα (από Θεσσαλονίκη) να γεννήσω με αεροπλάνο. είναι επικίνδυνο;;;

2. επίσης μετά την γέννα και συγκεκριμένα μετά από 10 μέρες να γυρίσω Θεσσαλονίκη αεροπορικώς. Δεδομένου ότι θα κάνω καισαρική τομή είναι επικίνδυνο γι μένα;;; επίσης είναι επικίνδυνο για το νεογέννητο των 10 ημερών (μικρόβια, κλείσιμο αυτιών κτλ);;;

αν έχει καμιά σας παρόμοιο εμπειρία θα με βοηθούσε πολύ

Edit Admin - δείτε και αυτό το θέμα:  

Διαφημίσεις

Καλύτερα να ρωτήσεις το γυναικολόγο σου , είναι ο μόνος που μπορεί να σου δώσει τη σωστή απάντηση [ μη ξεχνάμε ότι κάθε περίπτωση είναι μοναδική ]

Όσο αφορά το μωρό εγώ νομίζω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα .

Απλά κατά την απογείωση καλό είναι να πίνει γαλατάκι , έτσι δε θα πονέσουν τα αυτάκια του .έτσι έκανα εγώ στο δικό μου και δεν είχε πρόβλημα [ήταν βέβαια μεγαλύτερο ,2 μηνών ]

Νομιζω οτι στην Ελλαδα συνηθιζεται αυτο. Ρωτησε την εταιρεια που θα χρησιμοποιησεις για το μεχρι ποτε μπορεις να πεταξεις και αν χρειαζεται χαρτια το μωρακι. Εγω οταν ειχα ρωτησει το γυναικολογο μου ειπε οτι σε 10 μερες το πολυ 2 εδομαδες θα μπορω να πεταξω (3μιση ωρες Βρυξελλες Αθηνα) ακομη και μετα απο καισαρικη. Η παιδιατρος μας ομως ηταν καθετα αντιθετη...

όπως είπε και η mmdad, κάθε αεροπορική έχει ένα δικό της όριο που σου επιτρέπει να πετάξεις, συνήθως γύρω στις 36 εβδομάδες, ακριβώς για να μην έχουν κανένα απρόοπτο στον αέρα ;), οπότε πριν κλείσεις το οτιδήποτε τσέκαρέ το και μαζί τους. για τα υπόλοιπα καλό είναι να σε συμβουλέψουν οι γιατροί σου, η δική σου περίπτωση είναι μοναδική σε σχέση με άλλων κοριτσιών, οπότε μόνο εκείνοι ξέρουν να σου πουν φαντάζομαι :P

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

• 8 χρόνια μετά...

Καλησπέρα σας , το μωράκι μου θα είναι 35 ημερών όταν θα ταξιδέψουμε .Αυτο σημαίνει ότι θα είναι ανεμβολίαστο. Το θέμα είναι ότι η απόσταση για τον προορισμό με το αμάξι είναι 7 ώρες και με το αεροπλάνο 30’ . Μιλησα με την παιδίατρο και δεν μου απέκλεισε το αεροπλάνο , πολλά συν μου είπε αλλά αν τυχόν κάποιος έχει πχ ιλαρά το μωράκι θα κολλήσει. Με λίγα λόγια είναι ρίσκο. Αν της κάλυπτω το προσωπάκι της με μια χειρουργική μάσκα ; Η με κάποιο μαντήλι; Γιατί και 7 ώρες με το αμάξι δεν είναι ταλαιπωρία για το μωρό ; Δεν ξέρω . Αν μπορείτε βοηθήστε με . Να μου πεις .. ρισκάρεις την υγεία του μωρού ; Όχι . Αλλά κι απ την άλλη πολλές ώρες. 

Διαφημίσεις

On 25/7/2019 at 12:42 ΜΜ, Vl59 είπε:

Καλησπέρα σας , το μωράκι μου θα είναι 35 ημερών όταν θα ταξιδέψουμε .Αυτο σημαίνει ότι θα είναι ανεμβολίαστο. Το θέμα είναι ότι η απόσταση για τον προορισμό με το αμάξι είναι 7 ώρες και με το αεροπλάνο 30’ . Μιλησα με την παιδίατρο και δεν μου απέκλεισε το αεροπλάνο , πολλά συν μου είπε αλλά αν τυχόν κάποιος έχει πχ ιλαρά το μωράκι θα κολλήσει. Με λίγα λόγια είναι ρίσκο. Αν της κάλυπτω το προσωπάκι της με μια χειρουργική μάσκα ; Η με κάποιο μαντήλι; Γιατί και 7 ώρες με το αμάξι δεν είναι ταλαιπωρία για το μωρό ; Δεν ξέρω . Αν μπορείτε βοηθήστε με . Να μου πεις .. ρισκάρεις την υγεία του μωρού ; Όχι . Αλλά κι απ την άλλη πολλές ώρες. 

Αν ένας στο αεροπλάνο έχει ένα απλό κρυολόγημα, το μωρό αν κολλήσει θα βρεθεί στο νοσοκομείο. Προσωπικά δεν θα το έκανα. Άλλο βόλτα έξω, άλλο αεροπλάνο. Δεν μπορείτε να αναβάλετε το ταξίδι αν έχετε θέμα με το αυτοκίνητο;

On 25/7/2019 at 12:42 ΜΜ, Vl59 είπε:

Τι μήνα έχεις σκοπό να ταξιδέψεις; Γιατί αν είναι άμεσα, μέσα στο καλοκαίρι δε νομίζω να υπάρχει πρόβλημα αφού δεν υπάρχουν και ιώσεις. Εγω ταξίδεψα με το μωρό με αεροπλάνο όταν ήταν 30 ημερών. Επειδή ζούμε σε νησί οι επιλογές ήταν 2: ή1 ώρα στο αεροπλάνο ή 9 ώρες στο πλοίο... Φυσικά προτίμησα την πρώτη επιλογή. Ο παιδίατρος μου είχε πει δεν υπάρχει πρόβλημα αρκεί κατά την απογείωση και την προσγείωση να πίνει γάλα για να μη βουλωσουν τα αυτάκια του. Στο νησί συνηθίζεται να ταξιδεύουν τα νεογέννητα και δεν έχω ακούσει κάτι. Τώρα αν είναι να κολλήσει κάτι μπορεί να το κολλήσει οπουδήποτε. 

Επίσης αν έχει κάποιος ιλαρά στο αεροπλάνο για να κολλήσει το μωρό θα πρέπει να έρθει σε επαφή μαζί του. Τόσο ατυχή να είσαι ώστε ο διπλανός σου να είναι άρρωστος τέτοια εποχη; Λιγο τραβηγμένο μου φαίνεται. Εγω δεν θα το σκεφτόμουν, όπως και δεν το σκέφτηκα, αλλά αν εσύ φοβάσαι μην το κάνεις. 

Just now, MagdaP είπε:

Τι μήνα έχεις σκοπό να ταξιδέψεις; Γιατί αν είναι άμεσα, μέσα στο καλοκαίρι δε νομίζω να υπάρχει πρόβλημα αφού δεν υπάρχουν και ιώσεις. Εγω ταξίδεψα με το μωρό με αεροπλάνο όταν ήταν 30 ημερών. Επειδή ζούμε σε νησί οι επιλογές ήταν 2: ή1 ώρα στο αεροπλάνο ή 9 ώρες στο πλοίο... Φυσικά προτίμησα την πρώτη επιλογή. Ο παιδίατρος μου είχε πει δεν υπάρχει πρόβλημα αρκεί κατά την απογείωση και την προσγείωση να πίνει γάλα για να μη βουλωσουν τα αυτάκια του. Στο νησί συνηθίζεται να ταξιδεύουν τα νεογέννητα και δεν έχω ακούσει κάτι. Τώρα αν είναι να κολλήσει κάτι μπορεί να το κολλήσει οπουδήποτε. 

Επίσης αν έχει κάποιος ιλαρά στο αεροπλάνο για να κολλήσει το μωρό θα πρέπει να έρθει σε επαφή μαζί του. Τόσο ατυχή να είσαι ώστε ο διπλανός σου να είναι άρρωστος τέτοια εποχη; Λιγο τραβηγμένο μου φαίνεται. Εγω δεν θα το σκεφτόμουν, όπως και δεν το σκέφτηκα, αλλά αν εσύ φοβάσαι μην το κάνεις. 

Μπορεί να είναι καλοκαίρι αλλά οι περισσότεροι γύρω μου είναι άρρωστοι.. Και μιλάμε για 39 πυρετό. Έχουν γίνει ανθεκτικά τα μικρόβια. Και γω στο καλοκαίρι πόνταρα αλλά όταν άρχισε να αρρωσταίνει ο ένας μετά τον άλλον απογοητευτηκα. Αυτό μου το επιβεβαίωσαν και 2 παιδίατροι, πολλά παιδιά είναι άρρωστα. Εμένα το μωράκι μου είναι 3 μηνών και αποφεύγω πολύ κόσμο. Ίσως έχω γίνει περίεργη αλλά δεν θα αντέξω να το δω πάλι στο νοσοκομείο. 

Συμφωνώ με την @ΑΡΓΚτο πρόβλημα με το αεροπλάνο είναι ότι ο αέρας δεν ανανεώνεται τόσο συχνα, άρα όλοι εισπνεουν διαρκώς τον ίδιο αέρα και όπως σου είπε και η παιδίατρος σου αν κάποιος έχει ιλαρα θα μεταδοθεί ο ιός με τα σταγονιδια του αέρα και μπορεί το παιδί να κολλήσει. @MagdaP μπορεί να κολλήσει ακόμη κι αν κάθεται σε άλλη σειρά όχι απαραίτητα δίπλα της, ιδίως όταν μιλάμε για νεογέννητο με πολύ χαμηλό ανοσοποιητικο. Επίσης δεν είναι το θέμα των πιθανοτήτων, και πόσοι να είναι πια, και ένας να είναι από τους 60 επιβάτες, το ρισκάρεις; 

Just now, MagdaP είπε:

Οι ιώσεις υπάρχουν και το καλοκαίρι απλά το χειμώνα αρρωσταινουμε πιο εύκολα γιατί συνοστιζομαστε σε κλειστούς χώρους. Προσωπικά δεν θα πήγαινα με το αεροπλάνο. Θα συμφωνήσω κι εγώ με @ΑΡΓΚ

Διαφημίσεις

Όπως λέει η @MagdaP τα νεογέννητα στα νησιά επιστρέφουν σπίτι τους με δημοςια μεσα μεταφοράς οποιαδηποτε εποχη,  όποτε οι οικογένειες είναι συνηθισμένες σε αυτό το ρίσκο. Αλλος βεβαια ο συνωστισμός σε καραβι, αλλος σε αεροπλάνο, κ σιγουρα δεν γινεται για λογους αναψυχής. 

7 ωρες με το αυτοκινητο δεν νομιζω οτι ειναι ταλαιπωρια για το μωρο οσο για τον γονιο. Πρεπει να κανετε στασεις βεβαια για να βγαινει απο το καρεκλακι κ να τρωει φυσικα, αλλα κατα τ αλλα αν δεν ειναι απο τα παιδια που δυσφορούν στο αυτοκινητο, όλην την ωρα μαλλον θα κοιμαται. Αρκει να μην επαναπαυθείτε στο οτι ειναι ηρεμο κ χασει γευματα κ επισης αν θηλαζεις και δεν φαει οσο πρεπει επειδη θα κοιμαται, μην πρηστεί το στηθος σου (τα επαθα κ τα δυο οταν γυρισαμε το 15 ημερων μωρο στο νησι γιατι απο το αγχος οτι θα ταλαιπωρηθει, θα κλαιει κλπ χαρηκα που νανουριστηκε τοσο με το κουνημα κ δεν ξυπνουσε κ εφαγε πολύ λιγοτερο σε φαση που ηταν ελλιποβαρες κ μας εφερε πισω αυτο, χωρια τη μαστίτιδα που έπαθα). 

Επισης στο αεροπορικό των 30 λεπτών πρεπει να υπολογίσεις κ οτι θα ειστε στο αεροδρόμιο 1 ωρα νωριτερα τουλαχιστον ή κ παραπανω, συν τον χρονο μετάβασης εκει συν την αναμονή για αποσκευες στον προορισμό σας κ την αναχώρηση απο εκει, ολο αυτο αθροιστικά ειναι τουλαχιστον ενα τριωρο λογικα, εκτος αν μενετε διπλα στο αεροδρόμιο!! Δεν ειναι 7 ωρες αλλα δεν ειναι κ οτι μολις βγείτε απο το σπίτι σας σε μιση ωρα θα φτασετε κ θα εχετε κ καποιο κουβαλημα αποσκευών κ φόρτωμα-ξεφορτωμα. Αρα πρεπει να ζυγίσετε ολη τη διαδικασια του ταξιδιού για να κρίνετε ποση δθαφορα υπαρχει τελικα. 

Κορίτσια τι να πω; Ο καθένας κρίνει και πράττει όπως νομίζει. Εγώ ποτέ δεν ήμουν υπερβολική με το μωρό και δε μπορώ τις υπερβολές. Αν σκεφτόμουν τις πιθανότητες για κάθε κίνηση με το μωρό πιθανόν να μην κουνιομουν από το σπίτι. Κι όμως από την αρχή βγαίναμε, κάναμε βόλτες και με αεροπλάνο ταξιδέψαμε και μια χαρά. Και οχι μονο οταν ηταν 30 ημερων. Και στους 2 μηνες και ολο το χειμωνα γιατί εκανα μεταπτυχιακό και πήγαινα τακτικά. Προσωπικά πιστεύω ότι το παιδί δεν πρέπει να το απομονωνεις. Και μπορεί να μην έχει κάνει εμβόλια αλλά έχει αντισώματα από τη μαμά. Εμένα δεν αρρώστησε ποτέ τον πρώτο χρόνο και δεν θήλασα. Ο γιατρός λέει ότι τον πρώτο χρόνο έχουν πάρει και αντισώματα από την κοιλιά. 

Η εμπειρία μου επίσης λέει ότι όσα μωρά τα είχαν πολύ προστατευμένα έγιναν και πιο ευαίσθητα. Βλέπω οικογένειες με πολλά παιδιά που εκ των πραγμάτων δε μπορείς να κάνεις υπερβολές στο μωρό όταν έχεις άλλα 3,4 που μεγαλώνουν μια χαρά. Και βλέπω και άλλους με ένα μωρό που το έχουν στη "γυαλα" και γίνεται πιο ευαίσθητο. Φυσικά αυτές είναι προσωπικές μου απόψεις και όπως είπα στην αρχή ο καθένας κρίνει και πράττει όπως νομίζει. 

Just now, MagdaP είπε:

Κορίτσια τι να πω; Ο καθένας κρίνει και πράττει όπως νομίζει. Εγώ ποτέ δεν ήμουν υπερβολική με το μωρό και δε μπορώ τις υπερβολές. Αν σκεφτόμουν τις πιθανότητες για κάθε κίνηση με το μωρό πιθανόν να μην κουνιομουν από το σπίτι. Κι όμως από την αρχή βγαίναμε, κάναμε βόλτες και με αεροπλάνο ταξιδέψαμε και μια χαρά. Και οχι μονο οταν ηταν 30 ημερων. Και στους 2 μηνες και ολο το χειμωνα γιατί εκανα μεταπτυχιακό και πήγαινα τακτικά. Προσωπικά πιστεύω ότι το παιδί δεν πρέπει να το απομονωνεις. Και μπορεί να μην έχει κάνει εμβόλια αλλά έχει αντισώματα από τη μαμά. Εμένα δεν αρρώστησε ποτέ τον πρώτο χρόνο και δεν θήλασα. Ο γιατρός λέει ότι τον πρώτο χρόνο έχουν πάρει και αντισώματα από την κοιλιά. 

Η εμπειρία μου επίσης λέει ότι όσα μωρά τα είχαν πολύ προστατευμένα έγιναν και πιο ευαίσθητα. Βλέπω οικογένειες με πολλά παιδιά που εκ των πραγμάτων δε μπορείς να κάνεις υπερβολές στο μωρό όταν έχεις άλλα 3,4 που μεγαλώνουν μια χαρά. Και βλέπω και άλλους με ένα μωρό που το έχουν στη "γυαλα" και γίνεται πιο ευαίσθητο. Φυσικά αυτές είναι προσωπικές μου απόψεις και όπως είπα στην αρχή ο καθένας κρίνει και πράττει όπως νομίζει. 

Aλλο να το εχεις στη γυαλα και αλλα να επιλεγεις ενα αλλο μεσο ωστε να αποφυγεις την πιθανοτητα να φτασει στην εντατικη ενα νεογεννητο. Μιλαμε για τους πρωτους πολυ ευαισθητους μηνες, δεν λεμε για ενα μωρο 5,7,9 μηνων. Ειμαι απο τους ανθρωπους που "εκτιμανε" πολυ τα μικροβια και παντα ημουν (και ειμαι) πολυ χαλαρη σε αυτο το θεμα. Εξαλλου, ειναι αποδεδειγμενο οτι χρειαζομαστε τα μικροβια για να χτισουμε ανοσοποιητικο αλλα ας μην λεμε οτι το παρακανουμε προστατευοντας το ανωριμο ανοσοποιητικο ενος νεογεννητου. Αν δεν υπαρχει αλλη λυση απλα πας και ελπιζεις οτι ολα θα πανε καλα (που συνηθως πανε), αλλα εφ'οσον υπαρχει η επιλογη του αυτοκινητου εγω θα το προτιμουσα.

7 hours ago, MagdaP said:

Θα συμφωνήσω με την @Sentir...natureza με την οποία μοιραζόμαστε και την ίδια άποψη για τα βακτήρια. Άλλο να μιλάμε για ένα παιδί, άλλο για ένα μωρό και άλλο για ένα νεογέννητο. Επίσης άλλο οι βόλτες έξω κι άλλο το ταξίδι με το αεροπλάνο. Δεν μίλησε κανείς για "γυάλα", αλλά το να ταξιδέψει ένα νεογέννητο με αεροπλάνο είναι τελειως διαφορετικό. Όσον αφορά τα αντισώματα δε, σίγουρα δεν έχει πάρει κατά της ιλαράς (αναφέρω την συγκεκριμένη ασθένεια γιατί το αναφέρει και η θεματοθετρια). Άσε που στο πόσα και ποια έχει πάρει από την μαμά εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Απλώς ένα μωρό 30 ημερών αν αρρωστήσει νοσηλεύεται, ακόμη κι αν απλά κάνει πυρετό, το να το βάλεις σε αεροπλάνο που όπως προαναφερθηκε δεν αεριζεται τακτικά ενέχει ένα άλφα ρισκο. 

On 7/28/2019 at 1:36 AM, maria_tweety said:

Μπορεί να είναι καλοκαίρι αλλά οι περισσότεροι γύρω μου είναι άρρωστοι.. Και μιλάμε για 39 πυρετό. Έχουν γίνει ανθεκτικά τα μικρόβια. Και γω στο καλοκαίρι πόνταρα αλλά όταν άρχισε να αρρωσταίνει ο ένας μετά τον άλλον απογοητευτηκα. Αυτό μου το επιβεβαίωσαν και 2 παιδίατροι, πολλά παιδιά είναι άρρωστα. Εμένα το μωράκι μου είναι 3 μηνών και αποφεύγω πολύ κόσμο. Ίσως έχω γίνει περίεργη αλλά δεν θα αντέξω να το δω πάλι στο νοσοκομείο. 

Αυτό που λες το ζω και εγώ αυτόν τον μήνα!!! όλοι γύρω μου άρρωστοι και ο γιος μου όλο τον ιούλιο δεν μπορεί να συνέλθει (πράγμα που συμβαίνει κάθε χρόνο τον Ιούλιο). Καθόλου περίεργη δεν είσαι! πολύ καλά κάνεις. Εγώ πλέον φοβάμαι περισσότερο το καλοκαίρι!

Και το καλοκαίρι υπάρχουν ιώσεις και μάλιστα είναι χειρότερες από αυτές του χειμώνα καθώς τον χειμώνα τα περισσότερα μικρόβιο λόγω κρύου σκοτώνονται! απλά τον χειμώνα υπάρχει κόσμος σε κλειστούς χώρους και για αυτό η μετάδοση είναι εύκολη. Δεν χρειάζεται κάποιος να έρθει σε επαφή με το βρέφος για να το κολλήσει, ένας βήχας ή ένα φτέρνισμα φτάνει για να κυκλοφορήσει το μικρόβιο. Εγώ θα επέλεγα το αυτοκίνητο ακόμα και αν ήταν  ταξίδι δέκα ωρών, αν δεν ήμουν σε θέση να το κάνω θα ανέβαλα το ταξίδι.

Διαφημίσεις

Μεταξύ σοβαρού κ αστειου, εγώ θα επέλεγα το οδικό ταξίδι μήπως κ κλείσω τα μάτια μου κανα διωρακι για έναν υπνάκο. εκτός αν είστε τόσο άυπνοι κ οι δυο που πρεπει να εισαι σε ετοιμοτητα για να μην κοιμηθει και ο συζυγος. Ο δικός μου βέβαια ποτέ δεν με άφηνε να κοιμάμαι στα ταξίδια για να μιλαμε κ να μη νυσταζει κ κεινος. αλλα υπαρχουν κ αλλοι με μεγαλυτερη κατανοηση. 

Αυτο που θελω να προσθεσω μονο ειναι οτι παιζει μεγαλο ρολο αν το μωρο καθεται ησυχο μεσα στο αυτοκινητο για αρκετη ωρα...Ο μικρος μου ο γιος για παραδειγμα, μεχρι να φτασει ενος χρονου, με το που τον εβαζες στο καρεκλακι του, ξεκινουσε το κλαμα μεχρι που σπαραζε..τα ταξιδια με το αυτοκινητο ηταν ενα μαρτυριο...και οχι μονο τα μεγαλα...αλλα και μεσα στην πολη...και αυτο δημιουργει πολλα νευρα, δεν φτανεις ποτε μα ποτε, και οι στασεις δεν βοηθανε...μπορει δηλαδη να γινει επικινδυνο...

Επειδη ειναι μικρο το μωρακι, και οντως το αεροπλανο εχει ενα ρισκο, προσωπικα θα σκεφτομουν να αναβαλω το ταξιδι για αργοτερα...οταν θα μπορει να παρει αεροπλανο με λιγοτερο ρισκο...Γιατι και 7 ωρες ταξιδι, βαλε και τις στασεις...ειναι πολυ πολυ κουραστικο...

Just now, Fenia27 είπε:

Αυτο που θελω να προσθεσω μονο ειναι οτι παιζει μεγαλο ρολο αν το μωρο καθεται ησυχο μεσα στο αυτοκινητο για αρκετη ωρα...Ο μικρος μου ο γιος για παραδειγμα, μεχρι να φτασει ενος χρονου, με το που τον εβαζες στο καρεκλακι του, ξεκινουσε το κλαμα μεχρι που σπαραζε..τα ταξιδια με το αυτοκινητο ηταν ενα μαρτυριο...και οχι μονο τα μεγαλα...αλλα και μεσα στην πολη...και αυτο δημιουργει πολλα νευρα, δεν φτανεις ποτε μα ποτε, και οι στασεις δεν βοηθανε...μπορει δηλαδη να γινει επικινδυνο...

Επειδη ειναι μικρο το μωρακι, και οντως το αεροπλανο εχει ενα ρισκο, προσωπικα θα σκεφτομουν να αναβαλω το ταξιδι για αργοτερα...οταν θα μπορει να παρει αεροπλανο με λιγοτερο ρισκο...Γιατι και 7 ωρες ταξιδι, βαλε και τις στασεις...ειναι πολυ πολυ κουραστικο...

Σχετικά είναι αυτά όλα. Για να κάνει η οικογένεια τόσο μεγάλο ταξίδι υποθέτω είναι για να πάνε σε κάποιο χωριό ή εξοχικό. Μπορεί να έχει μια ταλαιπωρία αλλά από το να έχεις ένα νεογέννητο αυγουστιάτικα σε μια πόλη να βράζει από τον καύσωνα και φουλ κλιματισμό που ούτε αυτό είναι πολύ υγιεινό, ίσως είναι προτιμότερη μια σύντομη ταλαιπωρία που θα έχει ως αντάλλαγμα ένα καλύτερο περιβάλλον. 

Επίσης σε ταξίδι με τόσο μωρό θα με απασχολούσε πρωτίστως να γνωρίζω τις υποδομές υγείας στην περιοχή κ να έχω στοιχεία επικοινωνίας κάποιου ντόπιου παιδιάτρου, με συστάσεις κατα προτίμηση. 

On 7/25/2019 at 12:42 PM, Vl59 said:

καλησπερα! να σου ζησει το μωρακι σου!εγω οταν ρωτουσα την παιδιατρο μου ελεγε να αποφευγω κλειστους χωρους!αν γενικοτερα ειναι ηρεμο και δεν φρικαρει μες το αυτοκινητο μπορεις να κανεις το ταξιδι σου οδικως! ο δικος μου απο πολυ μωρο με το που εμπαινε στο καρεκλακι αρχιζε να ουρλιαζει να κλαιει να γινεται μουσκεμα απο τον ιδρωτα ..δεν υπηρχε περιπτωση να παω πουθενα με το αυτοκινητο..ακομα και στο καροτσι για περιπατο το ιδιο πραγμα εκανε πηγαιναμε βολτα για περπατημα με ενα μωρο στο καροτσι να ουρλιαζει!αν δεν μπορειτε με το αυτοκινητο νομιζω οτι για αεροπλανο ειναι πολυ μικρο λογω του κλειστου χωρου με τοσο κοσμο..δεν ξερω ποσο ευκολα κολλαει η ιλαρα και αν εχεις πολλες πιθανοτητες να βρεθει ατομο με ιλαρα μαζι σας...αλλα σου λεω το πιο συχνο μια ιωση να εχει ο αλλος και να φτερνιστει και καποιοι δεν βαζουν καν χερι μπροστα...θα ακουσεις πολλες αποψεις..εγω πιστευω οτι σε τετοια ηλικια πρεπει να αποφευγουμε οσο μπορουμε τις ιωσεις..η παιδιατρος μου ειχε πει οτι αν αρρωστησει ενα τοσο μικρο ειναι πολυ πιθανο να βρεθει στο νοσοκομειο..οσο για τις μασκες..δεν ξερω δεν θα το ενοχλουν στο προσωπακι του?!δεν ξερω βεβαια αν ειναι επειγον ταξιδι γα διαφορους λογους η για διακοπες..αν ηταν για διακοπες εγω προσωπικα δεν θα τις εκανα..

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...