Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τα πιο περιεργα ονοματα( φτουυυ....μακρια απο μας!)

vera

Recommended Posts

Εμένα την πεθερά μου τη λένε Κονδύλο!!

Πάντως δεν θα έβγαζα ποτέ παιδί μου με τέτοιο όνομα,αλλά ούτε και της πεθεράς μου της αρέσει.

Άλλα παράξενα που έχω ακούσει:

Μαγδάλω,Μαλαματό,Λουλούδα,Πνευτή (από Θεοπνεύστη),Μαργίτσα,Μαρουδιώ.

716217ybmeeuyfgz.gif

Μανόλης:9/9/95_Νίκος:8/12/06

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 694
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Πηνιώ (την φωνάζουν Πόπη)

Λεόντιος

Αμερσούδα (υπάρχει και τραγούδι :lol: )

πηνιώ λεγανε την προγιαγια μου.. Δεν την προλαβα άλλα όταν μου το ειχε πει ο μπαμπας μου δεν το καταλαβαινα καν ακουστικά...

Εγώ ξέρω ότι ένας γνωστός μου έβγαλε το όνομα της πεθεράς του "Πέτρα". Δεν το έχω ξανακούσει! :shock:

Αγαπημένα και εύηχα ονόματα βρήκα: :lol:

-Κοραλία

-Λήδα

-Καλλιπάτειρα

-Μελίνα

-Εβελίνα

Την εκκολαπτόμενη μπουμπού λέω να την βγάλω Βασιλική-Λυδία! Πως σας φαίνεται???

:!:

QZ9ep3.png

Περίεργα ονόματα - αλλά όχι κατ'ανάγκη άσχημα - που έχω ακούσει:

Ταρσίτσα (από Ήπειρο)

Ζαχαρούλα, Αφέντρα και Αμέρισσα (η ετυμολογία από τη λέξη "εμίρης") (κουμιώτικα). Εδώ να πω ότι αυτά μου αρέσουν. Το Ζαχαρούλα το βρίσκω πολύ γλυκό, παρόλο το σε -ούλα, και τα άλλα δύο λόγω της σημασίας τους.

Παραπάνω η iro έγραφε για το όνομα Φρασκούλα. Είχα γνωρίσει μια Φρασκώ, το όνομα είναι μυκονιάτικο - κυκλαδιτικο και βγαίνει από το Φραγκίσκη, εμένα μου αρέσει πολύ!

Τη γιαγιά μου τη λένε Σαπφώ (τη φωνάζουν Φούλα) και απαγόρευσε στη μητέρα μου να με ονομάσει έτσι - αν κι εγώ πολύ θα το ήθελα! Ούτε στην μπέμπα το δώσαμε γιατί δεν πηγαίνει με το επίθετό της.

Ξέρω κι εγώ μια Παγώνα - και πάλι μπορώ να πω ότι μου αρέσει!

(Τελικά έχω πολύ περίεργα γούστα :lol::lol: πχ το Νεφέλη δεν μου πολυαρέσει)

... Τα ονόματα που σκεφτήκαμε για λίγο για την μπέμπα μας κι εγώ κι ο σύζυγος, αλλά μας απέτρεψαν όλοι οι άλλοι (και εμείς εν τέλει σκεφτήκαμε ότι θα μας μισήσει η κόρη μας) ήταν... Λεμονιά και Ροδιά. Αλήθεια, τα βρίσκω πολύ χαριτωμένα :oops:

Διαφημίσεις

Τα έχετε ψιλο-αναφέρει... αλλά τα έχω γνωρίσει με τις εξής παραλλαγές τους...

Ταρσώ

Κονδυλία (<-αυτό μου αρέσει // το Κονδύλω όχι...)

Επίσης ήξερα μια Ζαχαρούλα την οποία την είχαν βαφτίσει με δύο ονόματα. Στα 20 άρχισε να συστήνεται με το άλλο και να εξαφανίζει το Ζαχαρούλα.

Το Τριαντάφυλλος και το Κλεάνθης καλο;

(Αν και το δεύτερο το συμπαθώ κατά πολύ γιατί είναι πολύ "τυπάς" το άτομο που φέρει το όνομα :D )

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Με γαργαλάει η γλώσσα μου.... αλλά μέχρι τώρα το δικό μου "κουλό" όνομα δεν το έχει αναφέρει καμιά!!!! Μάλλον δε θα το έχετε ακούσει και ποτε! :lol::lol::lol::lol::lol::lol: Κι αν το ακούσετε είναι σήμα κατατεθέν!!! :lol::lol::lol::lol::lol:

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Διαφημίσεις

Θυμηθηκα κι αλλα (ολα απο ανθρωπους που εχω γνωρισει)...

Παγωνία,Κορνηλία,Τριανταφυλλιά,Γαρυφαλιά,Λεμονιά,Αγορίτσα,Ζαφειρία,Σαββίνη,Αλκμήνη,Λοΐζος (αυτο μου αρεσει πολυ!).

Alcyon πως σε λενε?

Δεν σας αρέσει το Λεόντιος? Έτσι λένε έναν φίλο του γιού μου και αρέσει σε όλη την .... παλιοπαρέα. Ειδικά όταν εξηγήσαμε στους μπόμπιρες τί σημαίνει, μέχρι που το ζήλεψαν μπορώ να σου πω.

Με γαργαλάει η γλώσσα μου.... αλλά μέχρι τώρα το δικό μου "κουλό" όνομα δεν το έχει αναφέρει καμιά!!!! Μάλλον δε θα το έχετε ακούσει και ποτε! :lol::lol::lol::lol::lol::lol: Κι αν το ακούσετε είναι σήμα κατατεθέν!!! :lol::lol::lol::lol::lol:

αμαν ρε Τριγωνομετρια!!! πως κανεις ετσι?? ονομα ειναι κι αυτο........

Διαφημίσεις

Ειχαμε μια καθηγητρια στο λυκειο που την ελεγαν Αμφιτριτη. Επισης Πεινιω και Ραλλιω θειες, γνωστη μου που την λενε Μηλια και τη μαμα της Γαρυφαλλια(ολα τα ωποροκηπευτικα). Επισης γνωστη μου Μελαχροινη (νησιωτικο)....

σε ένα μήνα βαφτίζω τη μπέμπα μου..

θα την πω Ευμορφία-Μυρτώ(πιστευω πως θα είναι το τελευταίο μωρό που βαφτίζεται με αυτό το όνομα!!)..

θα την φωνάζουμε Φένια αλλά είμαι σίγουρη πως στην εφηβεια,όταν θα σηκώνω το τηλ. θα μου λένε:

¨γεια σας.τη Μυρτώ θα ήθελα¨ :roll::roll::roll::roll:

4Z1vp3.png

είμαι ερωτευμένη με την κόρη μου!!!!!!!!!!!!!

Μήπως "Μελέτη Περιβάλλοντος"; Αχ φυστικάκι θα σε δαγκώσω λιγουλάκι! :lol::lol::lol::lol: Όχι πολύ μόνο μια ακρούλα... :lol::lol::lol:

Δεν έχει αναφερθεί το δικό μου ακόμα... και δε φαντάζομαι να βρεθεί ευκολα... :lol::lol::lol:

Πάντως τα παιδιά που έχουν παράξενα ονόματα το αντιμετωπίζουν αρκετά διαφορετικά από όσο πιστεύουμε εμείς. Στο Χάιδω ας πούμε... γουστάρουν όλοι οι συμμαθητές/-τριες το όνομα και όχι κάποιο υποκοριστικό. :wink: Και μέχρι στιγμής δεν την έχουν κοροϊδέψει ακόμα.. (είναι τετάρτη δημοτικού).

Συμφωνώ με αυτό που λες. Και μάλιστα το έχω πει και σε άλλο, ανάλογο τόπικ, χωρίς μεγάλη επιτυχία, ομολογώ :lol::lol: . Μπορεί για κάποιον ένα όνομα να φαίνεται κακόηχο, αλλά τα παιδιά δε σημαίνει ότι το βρίσκουν έτσι, εκτός φυσικά αν τους το μάθουμε εμείς από το σπίτι μας. Έχει να κάνει και με τα ονόματα το περιβάλλοντός μας. Εγώ ας πούμε (λέω ένα πρόσφατο παράδειγμα) το Λεόντιος, επειδή λένε τον μπαμπά και το γιό της κολητής μου, που την ξέρω από μωρό, το θεωρώ ωραίο όνομα. Και τα παιδιά επίσης.

Τωρα τι καταλαβαινεις alcyon???Να μας σκασεις θελεις μεχρι να βρουμε το ονομα σου?? Δεν μας λες οποιος το βρει τι κερδιζει???

Τουλαχιστον δωσε μας ενα clue....Ειναι απλα σπανιο ή φτου μακρια απο εμας (περιεργο) οπως λεει κ ο τιλτος του topic??

Έχω συναντήσει στα 31 μου χρόνια 3 άτομα με αυτό το όνομα και μια... καλόγρια! :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Και δε με λένε Θεοπούλα!!! :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Υ.Γ. Και να αναφερθεί δε θα το αποκαλύψω ακριβώς, θα πω απλά ότι μέσα στη λίστα με τα παράξενα... ναι πέρασε και το δικό μου. Προς το παρόν απουσιάζει! [Είπαμε είναι σήμα κατατεθέν.... Πιο πολύς κόσμος υπάρχει με το επώνυμό μου!!!] :lol::lol::lol::lol:

Δηλαδή αν κάνω δεύτερο παιδάκι και είναι κοριτσάκι

να μην το βγάλω της μαμάς μου εεεεεεεεεεεεε?

Την λένε Ζαμπέτα!!! :lol::lol::oops::oops:

Alcyon μήπως σε λένε Οικονομία?

άσχετο αλλά είχα μια φίλη στο γυμνάσιο που την έλεγαν έτσι

και έκτοτε δεν το έχω ξανακούσει!!!

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...