Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τα πιο περιεργα ονοματα( φτουυυ....μακρια απο μας!)

vera

Recommended Posts

Λοιπον....

α)καλοτραπεζης...ναι,ναι ονομα ειναι!Μπορει να εχουν ινδιανικες ριζες τυπου,"γελαστο κουνουπι","τοξο που παει μακρια" κτλ...

β)Βλαδαμος...

και τα δυο ειναι απο ενα χωριο στη βορεια Ελλαδα...πολυ βορεια ομως...δεν μπορω να πω κι ελπιζω να μην ειναι εγγεγραμμενα μελη!!

363122t20zgo6mme.gif you see, a dog growls when it's angry, and wags its tail when it's pleased. Now I growl when I'm pleased, and wag my tail when I'm angry. Therefore I'm mad.'" 444387eg9c8e9djb.gif

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 694
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Λοιπόν τα ονοματα απο τις ανηψιες μου ειναι Πελιοπη και Αλιδια.Το ενα ειναι απο τον βασιλια Πελία και με ενα πη στο τελος ονομαστηκε Πελιοπη απο τη κουνιαδα μου και το αλλο ειναι ενα απο τα αρχαιοτατα ελληνικα ονοματα που ουτε και εγω ξερω οτι υπηρχε και το βρηκα ψαχνοντας το στο ιντερνετ.

Τα παιδακια μου ειναι η ζωη μου ολη.

εμεις θα βγαλουμε τη μικρη μας Χριστουλα απο το ονομα της συγχωρεμενης της πεθερας μου, επιμονη και εμμονη του ανδρος μου ο οποιος θελει ντε και καλα να τη λεμε και ετσι πραγμα που τελικα αποδεχθηκα και ας μη μου καθεται καλα..ολα θεμα συνηθειας ειναι..μαλλον

Το συγκεκριμένο όνομα έχει και ιστορία! Παλιά, όταν το πρώτο παιδί της οικογένειας ήταν κορίτσι (και φυσικά όλοι ξέρουμε πώς αντιμετώπιζαν τα κορίτσια) το βάφτιζαν Αγορίτσα, με την ελπίδα πως το δεύτερο θα είναι το πολυπόθητο αγόρι...

Μια φίλη μου έχει ζωντανό παράδειγμα την πεθερά της, αλλά ευτυχώς η γυναίκα δεν έχει την απαίτηση να ακούσει τ' όνομά της!

οντως ισχυει αυτο καθοτι εχω θεια Αγοριτσα στα Τρικαλα αλλα τυχαιρες οι κορες της κανανε γιους.

Απο την αλλη και το Χριστουλα προηλθε απο την εξης ιστορια στην πεθερα μου:

Ηθελε γιο η οικογενεια και εταξαν να βαφτιστει Χρήστος αν βγει αγορι, ομως ο Θεος εφερε αλλα δηλαδη κοριτσι και επειδη ηταν να πεθανουν ο πατερας και καποιοι λοιποι συγγενεις για να εκπληρωθει το ταμα κατα το ημιση την ειπαν Χριστουλα (γιορταζει Χριστουγεννα)..το θεμα ειναι οτι στην οικογενεια και γενικα απο την μερια του ανδρα μου ειναι συνηθισμενο να ακουγεται αλλα απο τη δικη μου πλευρα οικογενειακη και κοινωνικη και προπαντων για μενα δεν παιζεται..αλλα βαρεθηκα να το διαπραγματευομαι και ετσι συμφωνησα.

οντως ισχυει αυτο καθοτι εχω θεια Αγοριτσα στα Τρικαλα αλλα τυχαιρες οι κορες της κανανε γιους.

Απο την αλλη και το Χριστουλα προηλθε απο την εξης ιστορια στην πεθερα μου:

Ηθελε γιο η οικογενεια και εταξαν να βαφτιστει Χρήστος αν βγει αγορι, ομως ο Θεος εφερε αλλα δηλαδη κοριτσι και επειδη ηταν να πεθανουν ο πατερας και καποιοι λοιποι συγγενεις για να εκπληρωθει το ταμα κατα το ημιση την ειπαν Χριστουλα (γιορταζει Χριστουγεννα)..το θεμα ειναι οτι στην οικογενεια και γενικα απο την μερια του ανδρα μου ειναι συνηθισμενο να ακουγεται αλλα απο τη δικη μου πλευρα οικογενειακη και κοινωνικη και προπαντων για μενα δεν παιζεται..αλλα βαρεθηκα να το διαπραγματευομαι και ετσι συμφωνησα.

Ε μα και αυτοι Χριστουλα,πως τους ηρθε ας την ελεγαν Χριστινα και το ταμα θα εκπληρωναν και ωραιοτατο ονομα ειναι.Δεν το διαπραγματευεται ο αντρας σου να την πειτε Χριστινα? ή εστω Χρυσουλα?

z1QBp3.png UKB8p3.png

Διαφημίσεις

εδω καλε δεν τον ευχαριστησε ουτε η σκεψη να τη βγαλουμε Χριστουλα-Ιωαννα (ονοματα αποθανοντων γονεων του) και χαιδευτικα να την λεμε Χριστιαννα..ειναι τελειωμενη υποθεση, εχει γραφει με εξυπνο (νομιζω) τροπο και στα προσκλητηρια. Αντε και καλη Χριστιανη και οπως ειπα..αν μου παραπονεθει αργοτερα θα τα ριξω ΟΛΑ στον καλο της μπαμπακα

εδω καλε δεν τον ευχαριστησε ουτε η σκεψη να τη βγαλουμε Χριστουλα-Ιωαννα (ονοματα αποθανοντων γονεων του) και χαιδευτικα να την λεμε Χριστιαννα..ειναι τελειωμενη υποθεση, εχει γραφει με εξυπνο (νομιζω) τροπο και στα προσκλητηρια. Αντε και καλη Χριστιανη και οπως ειπα..αν μου παραπονεθει αργοτερα θα τα ριξω ΟΛΑ στον καλο της μπαμπακα

Μην είσαι τόσο σίγουρη ότι τότε θα σε δικαιολογήσει όμως και θα σε θεωρήσει άμοιρη ευθυνών!

Η αδερφή μου ακόμη το κρατάει στη μάνα μου που δεν μπόρεσε να αντιταχθεί στην θέληση του πατέρα μου και τη βγάλανε με το όνομα της μητέρας του...η μάνα μας έκλαιγε 2 μέρες πριν τη βάφτιση και δεν κατάφερε να τον πείσει να την ονομάσουνε Ιωάννα από τον πατέρα του που είχε χάσει σε ηλικία 12 ετών...

Αμάν πια με αυτά τα κολλήματα!:!:

Είμαι πλέον μια πολύτεκνη μαμά!!!!

I have been blessed with five angels!

qwlrp3.png

Ο πατέρας μου ονομάζεται Χαρίλαος και δυστυχώς πρέπει να ονομάσω έτσι και τον μικρό μου γιο. Βέβαια θα τον φωνάζουμε Χάρη που μ' αρέσει πολύ, αλλά ρε κορίτσια, Χαρίλαος? Όνομα είναι αυτό για μικρό μωράκι. Δεν μου αρέσει καθόλου, και ψάχνω εναλακτικές λύσεις. Καμιά ιδέα?

Το πιο περίεργο όνομα το άκουσα χθες..κοριτσάκι που το λένε Ελεφαντία και μάλιστα η πεθερά έκανε και σαματά προκειμένου να βγάλουν έτσι το εγγόνι της! Επίσης μια φορά στην Αννίτα άκουσα κάποιον που τον λέγαν Πιπέρη..φανταστείτε δούλεμα που έπεσε~!

ΝΙΚΟΛΑΣ 15-03-2009!!!!ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΡΕΛΑ ΜΩΡΟ ΜΟΥ!!!!

ΜΠΕΜΠΑΚΟΣ ΤΟ ΚΟΥΚΛΙ ΜΑΣ..ΗΡΘΕ...19-11-2011

Σας έχω και εγώ μερικα...

Είχα μια φίλη στην σχολή που την έλεγαν... Γλύκα (απο το Γλυκερία) Φαρμάκη... (εντελώς οξύμωρο,εεε?)

Επίσης παιδιά από την παρέα μας ονομάζονται:

Βιλελμίνη, Περσεφόνη, Κοραλλία,Γλαύκη, Ευριδίκη, Ολυμπία...

Ζαχαρίας, Κανέλλος, Πολυέλαιος ..

Το καλύτερο βέβαια είναι ότι μια φίλη βαφτισε την κόρη της Ασημένια και τώρα την φωνάζει Σύλβια (απο το silver που σημαίνει Ασήμι)

Διαφημίσεις

Σας έχω και εγώ μερικα...

Είχα μια φίλη στην σχολή που την έλεγαν... Γλύκα (απο το Γλυκερία) Φαρμάκη... (εντελώς οξύμωρο,εεε?)

Επίσης παιδιά από την παρέα μας ονομάζονται:

Βιλελμίνη, Περσεφόνη, Κοραλλία,Γλαύκη, Ευριδίκη, Ολυμπία...

Ζαχαρίας, Κανέλλος, Πολυέλαιος ..

Το καλύτερο βέβαια είναι ότι μια φίλη βαφτισε την κόρη της Ασημένια και τώρα την φωνάζει Σύλβια (απο το silver που σημαίνει Ασήμι)

To Γλαύκη και το Κοραλλία είναι πανέμορφα ονόματα! Εμένα με λένε Λαμπρινή (και με φωνάζουν Λιάνα απο μικρή), τον άντρα μου Σαράντο (μανιάτικο όνομα αλλά όχι πολύ σπάνιο) και την κόρη μου Κλεοπάτρα (απο την πεθερά μου "Πάτρα" βαφτισμένη). Στη Σάμο, απ' όπου κατάγεται η πεθερά μου είναι κοινά τα ονόματα Πάτρα, Βενετία, Ματρώνα.

• 1 month later...

Την πεθερά μιας γνωστής μου την λένε Καλαμία. Κατάγεται από την Ανάφη και επειδή έχουν την Παναγία την Καλαμιώτισα εκεί δίνουν το όνομα Καλαμία (αντί για Μαρία) στα κορίτσια.

Ευτυχώς ο άντρας της γνωστής μου δεν είχε απαίτηση να πάρει η κόρη τους το όνομα της μάνας του.

etCDp3.png hk8kp3.png

Η μαμά του Ευριπίδη και της Ιφιγένειας

Κάθεστε καλά;

Η ξαδέρφη του άντρα μου - ένα πλάσμα αιθέριο με χρυσή καρδιά - και το όνομα αυτής;

Φρασκούλα (όνομα καταγεγραμμένο με ληξιαρχική πράξη βάφτισης).

Προσωπικά, θα είχα βγάλει τους γονείς μου στα κανάλια..

Θα είχα βγάλει τους γονείς μου στα κανάλια...να είσαι καλά γέλασα με δάκρυα:D:D:D

Παντως το χειροτερο που εχω ακουσει πριν χρονια ειναι παιδι που γεννηθηκε Μεγαλη Παρασκευη και το εβγαλαν Επιταφιο...(δεν ξερω αν μεγαλωνοντας εκανε μηνυση στους γονεις του αλλα ευχαριστως πηγαινα μαρτυρας στο δικαστηριο...)

.

Επιτάφιο??? Μήνυση αμέσως

Εγώ πάντως παρά τις πιέσεις από πεθερικά φυσικά δεν υπέκυψα.

Τέλειο θέμα δεν το είχα ανακαλύψει μέχρι σήμερα!!! Γέλασα πάρα πολύ.

Σας έχω όλες .. νομίζω, μιας και δε διάβασα όλες τις σελίδες αλλά δε νομίζω να το έχετε ξανακούσει ..

Σας ορκίζομαι ότι έιναι πέρα για πέρα αληθινό και δεν είναι κατασκεύασμα φαντασίας μου για να δημιουργήσω εντυπώσεις ..

Έχω θεία (2ου βαθμού συγγένεια) η οποία λέγεται "Λεσβία" .. με ληξιαρχική πράξη βάφτισης, γέννησης κλπ κλπ κλπ .. έχει 2 κορίτσια αλλά έχω κόψει επαφές εδώ και 10 χρόνια περίπου και δεν ξέρω αν έχουν κάνει παιδιά και τι ονόματα έχουν δώσει ..

Προσωπικά εάν με έβγαζαν οι δικοί μου έτσι, θα είχα κάνει αίτηση αλλαγής ονόματος, γονέων και θα είχα μεταναστεύσει ..

Άσε που όταν ήμουν μικρούλα έτρεχα στο δρόμο ξωπίσω της φωνάζοντας "θεία Λεσβίααααααααααααααααααααααααααααααααα" .. μιλάμε για ντεκαντάνς :oops::oops::oops:

Υ.Γ. γενικά απο τον τόπο που κατάγομαι δίνονται απο τα τα περίεργα ονόματα .. έχω θεία επίσης που λέγεται "Γορία" μάλλον απο κάποιο συγγενή που λεγόταν Γρηγόρης ..

και μετά λέγανε για μένα στο Δημοτικό που με λένε Αθηνά ότι είναι παράξενο το όνομά μου .. :oops::lol:

Θεοδώρα : 31/03/2006 , Νικόλας : 25/11/2008

All I ever wanted..All I ever needed is here in my arms!!

Thank you Roger Waters for bringing this AMAZING show in Greece .. Ευχαριστούμε !!

Διαφημίσεις

Έχω θεία (2ου βαθμού συγγένεια) η οποία λέγεται "Λεσβία" .. με ληξιαρχική πράξη βάφτισης, γέννησης κλπ κλπ κλπ .. έχει 2 κορίτσια αλλά έχω κόψει επαφές εδώ και 10 χρόνια περίπου και δεν ξέρω αν έχουν κάνει παιδιά και τι ονόματα έχουν δώσει ..

Προσωπικά εάν με έβγαζαν οι δικοί μου έτσι, θα είχα κάνει αίτηση αλλαγής ονόματος, γονέων και θα είχα μεταναστεύσει ..

Άσε που όταν ήμουν μικρούλα έτρεχα στο δρόμο ξωπίσω της φωνάζοντας "θεία Λεσβίααααααααααααααααααααααααααααααααα" .. μιλάμε για ντεκαντάνς :oops::oops::oops:

Γέλασα με την ψυχή μου...

Ο πατέρας μου ονομάζεται Χαρίλαος και δυστυχώς πρέπει να ονομάσω έτσι και τον μικρό μου γιο. Βέβαια θα τον φωνάζουμε Χάρη που μ' αρέσει πολύ, αλλά ρε κορίτσια, Χαρίλαος? Όνομα είναι αυτό για μικρό μωράκι. Δεν μου αρέσει καθόλου, και ψάχνω εναλακτικές λύσεις. Καμιά ιδέα?

Μια χαρά είναι το Χαρίλαος ειδικά αφού θα τον φωνάζεις Χάρη. Το παιδάκι δεν θα είναι πάντα μωρό. Μπορεί να γίνει Διευθυντής Τραπέζης!

εγώ, στην εταιρία που δουλεύω, έχουμε (και δε βγάζω τον εαυτό μου απέξω) όλα τα περίεργα ονοματα: Μερόπη, Παγωνίτσα, Πανωραία, Ζαχάρης, Περσεφόνη, Ιορδάνης, Χρίστουλα-Ραφαέλα (και τη φωνάζουμε και με τα 2 ονόματα)!!!!!!!!!! :P:p:p:p:p

• 2 εβδομάδες μετά...

μια γνωστη μου γεννησε αγορακι την ημερα της μαριας της μαγδαλινης.ετυχε να λενε κ την πεθερα της μαγδαληνη.μπαινει που λετε η πεθερα της με μια φορα στο δωματιο του μαιευτηριου κ φωναζει ''σημαδιακο!!!Μυγδαλος με τ'ονομα βγηκε το παιδι!!!'' :mrgreen::mrgreen:φανταζεστε την αντιδραση της γνωστης μου που φυσικα το αγορακι το ειπανε κωστα...επισης μια στο χωριο του μπαμπα μου τον γιο της τον ειπε Αντιγονο επειδη τη μαμα της την λεγανε αντιγονη!:roll:

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...