Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τα πιο περιεργα ονοματα( φτουυυ....μακρια απο μας!)

vera

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 694
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κάθεστε καλά;

Η ξαδέρφη του άντρα μου - ένα πλάσμα αιθέριο με χρυσή καρδιά - και το όνομα αυτής;

Φρασκούλα (όνομα καταγεγραμμένο με ληξιαρχική πράξη βάφτισης).

Προσωπικά, θα είχα βγάλει τους γονείς μου στα κανάλια..

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

Την καημενουλα!!!!!!!

Παντως αυτο που λενε οτι ο ανθρωπος κανει το ονομα ισχυει σε μερικες περιπτωσεις μονο.........το Αχιλλεας σαν ονομα δεν μου αρεσε ποτε μεχρι που γνωρισα εναν ωραιο και κουλ τυπο!!!! Σκεφτηκα τοτε οτι δεν ειναι και ασχημο!!!!!

Υπαρχει ομως περιπτωση ποτε ενας Ευμορφουλης, οσο παιδαρος και να ναι, οσο καταπληκτικος χαρακτηρας, να πειτε "Μα τι ωραιο ονομα ειναι αυτο τελικα???????" :shock: Ε δεν νομιζω!!!! Αντιθετα θα ματωσει η καρδια μας για την τραγωδια που τον βρηκε!!!! :lol:

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Διαφημίσεις

Το Νεοφυτος ειναι οντως πολυ συνηθισμενο στην Κυπρο. Εμενα προσωπικα δεν με ξενιζει, το συνηθισα. Και το προτιμω ολοκληρο.

Ζana μου ο Αυλωνιτης στο Θησαυρο του μακαριτη λεγοταν Νεόκοσμος.

Παντως το χειροτερο που εχω ακουσει πριν χρονια ειναι παιδι που γεννηθηκε Μεγαλη Παρασκευη και το εβγαλαν Επιταφιο...(δεν ξερω αν μεγαλωνοντας εκανε μηνυση στους γονεις του αλλα ευχαριστως πηγαινα μαρτυρας στο δικαστηριο...)

Παντως θα συμφωνησω με τη φιλη πιο πανω που ειπε οτι το ονομα το κανει ο ανθρωπος. Μια ομορφη προσωπικοτητα δινει αλλον αερα στο ονομα.

..από τους τηλεφωνικούς καταλόγους Ελλάδας

(Από βραδινή εκπομπή της ΕΡΑ, 17/1/2003)

Ακίνδυνος Αλβανός

Ορεοζίλι Φισφισέ

Σεραφείμ Μπουφές

Ισοκράτης Χορταριάρογλου

Σουλτάνα Κουτσουκλανιότογλου

Αγλαϊα Βουνοτρυπίδου

Σπυρίδων Υδρογεόφας

Τίμιος Τέλειος

Κάρολος Φρίκης

Κάρολος Σκορδαλιάς

Βρασίδας Βρυκόλακας

Ιππουργός Ξυπόλυτος

Κροίση Πετρελαίου

Πέτσας Καλοψημένος

Αριστομένης Φάλαινας

Ολυμπία Φάρσαλα

Ολυμπία Τρίκαλα

Σεβαστή Φέτα

Πύργος Ηλίας

Κλεοπάτρα Κοκαλιάρογλου

Περσεφόνη Τρομπέτα

Λητώ Βρακάκη

Ευλογέτα Τσουτσούνη

Πόθος Καρπός (του Έρωτα και της Αγάπης)

Λέλα Τρέλα (μένει Κρεμάλας 18)

Ζήσης Γεράσης

Ολαρελέ Σολά

Φρίξος Σπάτουλας

Φρίξος Χατζησαλάτας

Αντωνία Χατζηρούφα

Αριστοτέλης Ξεσφυγγούλης

Ηλίας Σφίγγης

Αριστοκράτης Ξεσφίγγης

Κάρολος Κινέζος

Ελπιδοφόρος Προσπαθόπουλος

Φρίξος Σους-Σις

Γουλιέλμος Στέλιος

Φανούριος Μπινές

Ακριβή Γουρούνα

Ροδόλφος Παπιομύτογλου

Οξυοφθαλμόγλου Γεννάδιος

Τριψιμέ Λουσιμιάλογλου

Άννα Γούλα

Άννα Τουρλού

Αρθούρος Σουφαράπης

Χαριτωμένη Ταράτσα

Πουλχερία Άλφα

Λιλίκα Βήτα

Βζίβζη Φωφώ

Αμανάτιος Βελόνας

Αριστοτέλης Βερίκοκος

Ειρηνονίκη Γαμβρού

Μυροφόρα Κλαπανάρη

Όμηρος Λουκάνικας

Αγλαϊα Κατσίκη

Σαριμπάλα Ζωγραφίνα

Κλυτεμνήστρα Σέλα

Σγουρή Λεμονιά

Παγώνα Σίγουρα

Ξανθίππη Σκιά

Σόλα Λούλα

Αρσινόη Σουβλάκη

Ανθούλα Καπνιστή

Ζωή Νάχη

Παρασκευή Μεσημέρη

Κυριακή Μεσημέρη

Παρθένα Τσιμπούκα

Μάρτης Απρίλης

Ανθρωπά Δημοκρατία

Ζαμπέτα Φέτα

Αγκαθή Λουλούδα

Βούτα Κασσιανή

Παρθένα Γαμίδου

Ροδάμανθης Φουκαράς

Διαλεχτή Κατσίκα

Τριανταφυλλιά Πορτοκάλη

Νενέκα Μεμέκε (ή Μεμεκέ)

Αξιοθέα Χλιόπιτα

Σγουρίτσα Πιτταροκοίλη

Μία συμφοιτήτριά μου μού συστήθηκε Κούλα. Όταν της είπα ότι είναι κρίμα ένα τόσο ωραίο όνομα σαν το Κυριακή να το κάνει Κούλα, μου είπε ότι δεν τη λένε Κυριακή αλλά Κοκόνα!!! Και τότε βρήκα το Κούλα καταπληκτικό!!!

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

53d74c016a.png

Together we stand, divided we fall...

Διαφημίσεις

Απορώ πώς δεν ανακαλυψα το τόπικ τόσο καιρό................έχω ρίξει το απίστευτο γέλιο!!!!!! :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Πάντως είναι μερικά που απλά δεν μας αρέσουν και άλλα που πέφτεις ξερός κάτω από τα γέλιο. Το Νεόφυτος δεν είναι ας πούμε για γέλια, απλά μπορεί σε κάποιον να μην αρέσει. Το Μόσχος όμως, ή το επιτάφιος, η το Κοκόνα......ασ'τα...... :lol::lol::lol::lol:

Πάντως στην Κύπρο τους μήνες που έζησα μου έκανε εντύπωση που χρησιμοποιούν το υποκοριστικό σε πολλά ονόματα. Πχ Πανίκος αντί για Πάνος ή Παναγιώτης. η το Γιαννίκος ή Γιαννούλης. Ειδικά όταν το έλεγαν στις ειδήσεις για παράδειγμα μου φαινόταν πολύ αστείο γιατί ήταν σαν να τους ήξερε ο παρουσιαστής και τους αποκαλούσε χαιδευτικά. Σαν να ακούμε την Ελλη Σταη να λέει για τον πρωθυπουργό: Παρεβρέθηκε στο συμβούλιο ο Κωστάκης Καραμανλής.....αστείο δε θα ήταν;;;Βέβαια οι άνρωποι εκεί δεν το βρίσκουν καθόλου αστείο μια που το εχουν συνηθίσει.

n3kPp3.png

zewgp3.png

Και τότε βρήκα το Κούλα καταπληκτικό!!!

Κι εγώ βρήκα το Κούλα υπέροχο όταν έμαθα πως την κα. Κούλα (οικογενειακή γνωστή) την έχουν βαφτίσει Φέγγω (όπως "λάμπω, αστράφτω, λαμπυρίζω")

Στο χωριό μου ευδοκιμούν τα ονόματα του στυλ

Κυράτσα

Καλούδα

Συρματένια

Χιονού από το Χιονάτη

κι άλλα τρισχαριτωμένα που περνούν από γενιά σε γενιά.....

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

:lol::lol::lol::lol::lol: πώς σε λένε;;;Φεγγω. Όχι δεν ρώτησα αν φέγγεις πώς σε λένε ρώτησα....ε...Φέγγω...ε άντε άσε μας από εδώ τόση ώρα μας δουλεύεις!!!!!Μάλλον η καυμένη θα είχε πολλούς τέτοιους διαλόγους, δε συμφωνείτε;;;;!!!! :lol::lol::lol::lol:

n3kPp3.png

zewgp3.png

Κορίτσια να είστε καλά που με κάνατε και γέλασα :)

Θεωρώ ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο εγωιστικό από εναν παππού/γιαγιά που θέλει σώνει και καλά να ακούσει το όνομα του για να είναι ευτυχισμένος/η.

Αντί να σκέφτονται το καλό του εγγονιού τους νοιάζονται για το σοι τι θα πει. Καλά εγω προετοιμάζομαι για τρελή μάχη με τον άντρα μου (και ακόμα ειμαι 3 μηνών)!

Το όνομα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην ψυχοσύνθεση του παιδιού πχ ενα περίεργο και πρωτότυπο όνομα με ιστορία μπορεί να στρέψει το παιδί στο να αναπτύξει κάποια χαρακτηριστικά του ανθρώπου/ήρωα που είχε το όνομα.

Εγω πάντως ούτε Λευτέρη ούτε Ευγενία που λένε τα πεθερικά μου θα το πω όσα εγκεφαλικά να τραβήξουν! Τόσα ωραία ονόματα έχει η ιστορία μας.

Και το τραγικότερο είναι το να σε απειλούν κιόλας όπως την κοπέλα με το Νεοφυτος που δεν θελουν τη διπλή ονομασία!

Σκέψου το ξανά καλή μου γιατί όντως θα το ταράξουν το παιδάκι στα 12 χρόνια του σχολείου, μετά στρατός....δυστυχώς τα παιδάκια δεν καταλαβαίνουν πόσο μπορεί να πληγώσουν κάποιον κοροιδεύοντας τον.

Διαφημίσεις

Έχεις δίκιο, κι εμένα μου φαινόταν από αστείο μέχρι φολκλόρ!!! Αλλά στο μήνα του μέλιτος πήγα στη Ρόδο και ανέβηκα στο μοναστήρι της Παναγίας της Τσαμπίκας (πραγματικά υπέροχη τοποθεσία). Δεν φαντάζεσαι τι γίνεται από τάματα και φωτογραφίες μικρών παιδιών από όλα τα μέρη του κόσμου (!) που έταξαν γυναίκες που παιδεύτηκαν πολύ να γίνουν μανούλες. ΚΑι όλα τα παιδάκια σχεδόν βαφτίζονταν και με το όνομα Τσαμπίκος ή Τσαμπίκα. Συγκινήθηκα πολύ με αυτό που είδα :roll:

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

53d74c016a.png

Δεν καταλαβαινω γιατι να μη παιρνουν το ονομα της παναγιας, αλλα το "ΠΑΡΑΤΣΟΥΚΛΙ" που χρησιμοποιει μια μονη........μια δεν ειναι η Παναγια? Ας την πουν Μαρια η Δεσποινα,........

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Αυτό κι εγώ ποτέ δεν το κατάλαβα... Θυμάμαι στη Σκιάθο την Παναγία την Κουνίστρα, στο Καρπενήσι την Παναγία την Προυσσιώτισσα, στα Κύθηρα την Παναγία τη Μυρτιδιώτισσα (κι υπάρχουν ένα σωρό άλλες ονομασίες της Παναγίας ανά την Ελλάδα).

Φαντάζεστε να έδιναν το όνομα "Κουνίστρα" σε κοριτσάκι; Γιατί λοιπόν θα πρέπει να το βαφτίσουν αντίστοιχα "Τσαμπίκα" ή "Σουμέλα";

Το τάμα εκπληρώνεται και με το "Μαρία/Δέσποινα/Παναγιώτα". Νομίζω πως αρκεί...

Τελικά νομιζω οτι ... μια ιδέα είναι όλα... Κρίνουμε, και γελάμε ίσως, με κάποια ονόματα και υποκοριστικα που μας φαινονται παράξενα σήμερα, όπως ίσως θα γελάνε τα παιδια μας και τα εγγονια μας γιατι στην εποχή τους θα'ναι άλλα τα κριτηρια για τα ωραια ονοματα.

Ειναι και τα ονόματα μια μοδα, δεν είναι? Καποτε συνηθιζόταν να χρησιμοποιουν όλοι υποκοριστικα - το Αικατερινη γινοταν Καιτη ή Κατια, δεν υπηρχε περιπτωση ν'ακουσεις καποιον να τον αποκαλουν 'Κωνσταντινο', ειχε γεμισει ο τόπος Σουλες, Κουλες, Ρουλες, Γιουλες, Μακηδες & Σάκηδες.

Αντίστοιχα, τωρα εχουμε γεμισει Λυδιες, Νεφέλες, Φοιβους αλλα και ονόματα που καμια φορα φερνουν γονεις και παιδια σε αμηχανια γιατι δεν ξερουν να τα κλινουν - δεν ειναι αστείο λιγο αστειο ν' ακους να λενε "φωναξε τη Χαρις", "πηγα στο παρτυ του Ιάσων"...??

Δεν καταλαβαινω γιατι να μη παιρνουν το ονομα της παναγιας, αλλα το "ΠΑΡΑΤΣΟΥΚΛΙ" που χρησιμοποιει μια μονη........μια δεν ειναι η Παναγια? Ας την πουν Μαρια η Δεσποινα,........

Μία είναι η Παναγία φυσικά, αλλά η συγκεκριμένη "ειδικεύεται" (ελπίζω να μην είναι ασέβεια) στις άτεκνες γυναίκες. Εχει ανάγκη ο άνθρωπος από τέτοιες εξειδικεύσεις. Όπως και στην αρχαιότητα, κάθε θεός και μία ειδικότητα. Και στο χριστιανισμό, αν το καλοσκεφτούμε, υπάρχει κάτι αντίστοιχο: η Αγία Παρασκευή για τα μάτια, ο Άγιος Στυλιανός για τα παιδάκια κοκ. Έτσι ξέρει ο καθένας που να καταφύγει για συγκεκριμένο πρόβλημα. Δική μας είναι η ανάγκη, όχι φυσικά της Παναγίας... Και μια και από όσο ξέρω δεν υπάρχει άγιος για όσες προσπαθούν να κάνουν παιδάκια αυτές που μετά από τάμα τα καταφέρνουν δίνουν στο παιδάκι τους το όνομα του "εξειδικευμένου" μοναστηριού.

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

53d74c016a.png

Τελικά νομιζω οτι ... μια ιδέα είναι όλα... Κρίνουμε, και γελάμε ίσως, με κάποια ονόματα και υποκοριστικα που μας φαινονται παράξενα σήμερα, όπως ίσως θα γελάνε τα παιδια μας και τα εγγονια μας γιατι στην εποχή τους θα'ναι άλλα τα κριτηρια για τα ωραια ονοματα.

Δεν συμφωνώ με αυτό...

είναι κάποια ονόματα που πάντα θα προκαλούν το γέλιο ή την κοροιδία.

Με το όνομα Κυράτσα ή Σόλα θα γελάσει και η γιαγιά μου και το παιδί μου και το εγγόνι μου.

Ειναι και τα ονόματα μια μοδα, δεν είναι? Καποτε συνηθιζόταν να χρησιμοποιουν όλοι υποκοριστικα - το Αικατερινη γινοταν Καιτη ή Κατια, δεν υπηρχε περιπτωση ν'ακουσεις καποιον να τον αποκαλουν 'Κωνσταντινο', ειχε γεμισει ο τόπος Σουλες, Κουλες, Ρουλες, Γιουλες, Μακηδες & Σάκηδες.

Ούτε με αυτό θα συμφωνήσω...

η μόνη μόδα ( διαρκείας) που βλέπω είναι η παράδοση που θέλει τα ονόματα των παππούδων να τα φορτώνονται και τα εγγόνια με το έτσι θέλω... (για να μην παρεξηγηθώ αναφέρομαι αποκλειστικά σε αυτούς που δεν θέλουν να το κάνουν, αλλά αναγκάζονται για κάποιους λόγους )

γι αυτό και υπάρχουν τόσα υποκοριστικά, όχι από μόδα αλλά είτε για να γλιτώσουν από ένα χάλια όνομα είτε για να ξεχωρίζουν τα 8 ξαδέλφια που έχουν το ίδιο όνομα :wink:

Αντίστοιχα, τωρα εχουμε γεμισει Λυδιες, Νεφέλες, Φοιβους

Όποιος δίνει Αρχαίο Ελληνικό όνομα στο παιδί του δεν ακολουθεί κάποια μόδα!!! μπορώ να πω ότι κάνει ακριβώς το αντίθετο!!!

αλλα και ονόματα που καμια φορα φερνουν γονεις και παιδια σε αμηχανια γιατι δεν ξερουν να τα κλινουν - δεν ειναι αστείο λιγο αστειο ν' ακους να λενε "φωναξε τη Χαρις", "πηγα στο παρτυ του Ιάσων"...??

Θα έλεγα ότι σε αμηχανία έρχονται αυτοί που ξέρουν γραμματική, όταν ακούνε κάτι τέτοιο :lol:...αυτοί που δεν ξέρουν δεν έχουν κανένα πρόβλημα γιατί

αν είχαν θα φρόντιζαν τουλάχιστον τώρα που έγιναν γονείς να μάθουν τα βασικά...

Εγώ πάντως θα ερχόμουν σε αμηχανία αν έπρεπε να φωνάξω δυνατά στον δρόμο Παρθένα ή Κουνίστρα κάποια φίλη που θα ήταν μακριά μου, για να με ακούσει... :lol:

.png.png

Μα φυσικα και υπαρχουν ονόματα που είναι αντικειμενικα 'παράξενα', LouLou, δεν μιλάω γι'αυτα...

Τωρα, αν τα ονόματα που δινονται ακολουθουν καποια 'μόδα' ή τάση ή όχι, είναι κατι που φαινεται νομιζω - Πόσες 'Λυδιες' (χρησιμοποιω το όνομα απλα επειδη τελευταια το ακούω συνέχεια..) συμμαθητριες είχαμε εμεις και πόσες΄Λυδιες' εχουν συμμαθητριες τα παιδια μας....??

... Πόσες 'Λυδιες' (χρησιμοποιω το όνομα απλα επειδη τελευταια το ακούω συνέχεια..) συμμαθητριες είχαμε εμεις και πόσες΄Λυδιες' εχουν συμμαθητριες τα παιδια μας....??

Εμείς δεν είχαμε "Λυδίες", λόγω τον παππούδων είχαμε Γιώργους, Μαρίες...

Τουλάχιστον τα πρώτα είναι πιο εύηχα.

Πάντα θα υπάρχουν κάποια ονόματα πιο δημοφιλή, αλλά δεν θεωρώ ότι είναι θέμα μόδας.

Στο σχολείο είχαμε ούτε έναν, ούτε δύο, αλλά ΕΠΤΑ Δημήτρηδες, σε σύνολο 30 παιδιών στην τάξη. Και η βαφτιστήρα μου είναι η ΠΕΜΠΤΗ Κατερίνα στην οικογένειά της!!!

Δεν είναι θέμα μόδας τα ονόματα, μάλλον είναι θέμα κολλημένων παππουδογιαγιάδων που θέλουν ντε και σώνει ν' ακούσουν το όνομά τους, ακόμα κι αν αυτό είναι Αρχέλαος, Θεοδούλη ή Ραμπελία...

Λίγη πρωτοτυπία θα ήταν ό,τι πρέπει :D

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...