Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΑΡΡΩΣΤΟ!

Recommended Posts

Φτου μην τα ματιάσω, απλά αναρωτιέμαι μήπως η πολλή αποστείρωση τελικά βλάπτει.

Κοιταξε ...

εχεις καποιο δικιο σε αυτο που λες.

Δεν θα ξεχασω ποτε οταν πηγαμε στο χωριο πρωτη φορα και ο Βασιλης εγινε πουα. Παιρνω πανικοβλητη τον παιδιατρο και μου λεει "σκονη εχετε σπιτι"? "Οχι." απανταω. "Να αποκτησετε" μου λεει :mrgreen:

Στο θεμα των ιωσεων ομως παιζει μεγαλο ρολο να προστατευθει το παιδι τους 1ους μηνες της ζωης του.

Ενα παιδι που θα κολησει μια ιωση σε ηληκια μικροτερη των 6 μηνων (ή και ετους) ειναι σιγουρο οτι θα εχει ευαισθησια σε αναπνευστικα μεχρι την ηληκια των 2-3 ετων. Ειναι σαν να μην ειναι ετοιμα ακομα να αντιμετωπισουν καποια πραγματα και να πρεπει να τους δωσουμε ενα περιθωριο να χτισουν το συστημα που θα τα αντιμετωπισει στο μελλον .

Το οτι δεν αρωστησαν ποτε δεν ειναι φυσιολογικο.

Πχ . Ενα παιδι που παει παιδικο 1η φορα δεν ειναι δυνατον. θα αρωσταινει συνεχεια 1-2 μηνες, θα ενισχυσει το ανοσοποιητικο του και σιγουρα θα ειναι πιο δυνατο μετα. Αλλα την φαση του ηρθα σε επαφη με κοσμο και αρωσταινω συνεχεια για ενα διαστημα θα την περασει.

Αρα σιγουρα και εσενα καποια στιγμη της ζωης τους (οταν περασαν αρχικα τις "δυσκολες συνθηκες") σιγουρα θα αρωσταιναν.

Απλα τωρα ειναι πιο δυνατα ισως λογο του οτι ο οργανισμος τους εμαθε να αντιμετωπιζει τα παντα.

Επισης μεγαλο ρολο για μενα παιζει η υπερβολικη χρηση των φαρμακων. Εαν ενα παιδι δεν δωσει στον οργανισμο του την δυνατοτητα να δυναμωσει και να "μαθει" να καταπολεμα διαφορους ιους .... δεν θα χτισει σωστο ανοσοποιητικο. Γι αυτο και συνηθως οι γιατροι λενε το 1ο τριημερο δεν δινουμε τιποτα. Για να δωσουμε το περιθωριο στον οργανισμο του να το πολεμησει.

Τέλος ...το να μην κανει πυρετο ποτε καποιος δεν ειναι καλο. Ο πυρετος ειναι συμμαχος και βοηθαει να καταλαβουμε οτι κατι τρεχει. Εγω σαν παιδι δεν εκανα ποτε πυρετο και μου ειχαν εξηγησει το ποσο αρνητικο ειναι. Κοντευα να φτασω σε πνευμονια και σημαδια πυρετου δεν ειχα αρα περνουσαν σχεδον απαρατηρητα ολα τα προειδοποιητικα (λογω του οτι εχω αλλεργικο ασθμα ο βηχας ηταν στα μη ανησυχητικα σημαδια για μενα).

Θεωρω το οτι τα παιδια σου δεν αρωσταινουν συχνα ωφειλετε στο καλο ανοσοποιητικο που εχτισαν στα 1α χρονια της ζωης τους και στην μη καταχρηση φαρμακων + (βασικο αλλα το ξεχασα) στην πληθωρα τον βιταμινων που λαμβανουν. Και μπραβο σε σενα και στον παιδιατρο σου γι αυτο :D:D

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 778
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Τι ηθελα και μιλαγα? Εχουμε ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΗ ουρολοιμωξη και τρεχουμε αρων αρων για αντιβιωση. Και αν δεν πιασει η αντιβιωση? Αν παθουν τπτ τα νεφρα της? Ειμαι 5 μερες χωρις υπνο και δεν ειμαι καλα.....εχω φρικαρει........!!!!!!!!!!!

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Ellemphriem πιστεψε με τα νεφρα δεν παθαινουν τιποτα απο την μια μερα στην αλλη κ λογικα θα εχετε κανει αντιβιογραμμα οποτε θα ξερεις εαν την πιανει η αντιβιωση.Μην αγχωνεσαι κ εμενα επαθε η μικρη μου δεν την επιασε η πρωτη αντιβιωση κ την αλλαξαμε,κ τωρα καθε διμηνο της κανω εξεταση ουρων,για να σιγουρευτω εγω

Ellemphriem πιστεψε με τα νεφρα δεν παθαινουν τιποτα απο την μια μερα στην αλλη κ λογικα θα εχετε κανει αντιβιογραμμα οποτε θα ξερεις εαν την πιανει η αντιβιωση.Μην αγχωνεσαι κ εμενα επαθε η μικρη μου δεν την επιασε η πρωτη αντιβιωση κ την αλλαξαμε,κ τωρα καθε διμηνο της κανω εξεταση ουρων,για να σιγουρευτω εγω

Αυριο θα βγει το ρημαδοαντιβιωγραμμα......βλεπεις δεν το καταλαβαμε απο την αρχη οτι παιζει ουρολοιμωξη. Απο πονολαιμο και πυρετο ξεκινησε και 3 μερες μετα αρχισε να ουρλιαζει μιμι στο πιπι.....και απο εκει καναμε εξετασεις. Αλλα η καλλιεργεια θελει ενα 24 ωρο και το αντιβιωγραμμα αλλο ενα. οποτε ειμαστε ΗΔΗ 5 μερες με δαυτο!......ξεκινησαμε τωρα αντιβιωση και ειπε η γιατρος οτι θα την αλλαξουμε αν δεν πιασει αλλα τα εχω παιξει. Εχω ακουσει πολλα για ουρολοιμωξεις και τπτ απο δαυτα δεν ηταν καλο!.......:-(:sad::-(:cry::cry::cry::cry:

help............

Μην τρελενεσαι αμα χαναμε τα νεφρα μας ετσι,δεν θα μας ειχε μεινει κολυμπιθρ@@@@.

Και εμενα ειχε παθει 28Οκτωβριου,κ το θυμαμαι γιατι την ετρεχα στο μετροπολιταν κ ηταν κλειστει ολοι οι δρομοι λογω παρελασεις,σιγουρα η αντιβιωση την καλυπτει κ η καταλληλη να μην ειναι την λοιμωξη την καταπολεμα.Εμενα αυτο που με αγχωνει ειναι οτι αμα παθουν μια φορα,ειναι πιο ευαισθητα να ξανα παθουν

Διαφημίσεις

Elle, ψυχραιμία!!!!

Δεν λέω πως η ουρολοίμωξη είναι κάτι ευχάριστο αλλά μην σε πιάνει πανικός. Αρχίσατε ήδη αντιβίωση (και θα την αλλάξετε αν χρειαστεί ΑΛΛΑ είστε ΗΔΗ με αντιβίωση) κι όλα θα πάνε καλά. Τα νεφρά ΔΕΝ θα πάθουν τίποτα. Μην τρελλαίνεσαι.

Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι την πλένεις καλά (με ειδικό σαπούνι) κι ακόμα σημαντικότερο να την σκουπίζεις καλά, να μην μένει ίχνος υγρασίας. Φοράει πάνα, ε?

Εντωμεταξύ, είπαμε... Ψυχραιμία...

Εllemphriem, μη φρικάρεις, καλά σου λένε τα κορίτσια...εγώ όσα κοριτσάκια ξέρω έχουν πάθει σχεδόν όλα από μια φορά ουρολοίμωξη, αρκετά και περισσότερες. Επειτα, αφού αρχικά είχε το παιδί συμπτώματα ίωσης, θα πει ότι η ουρολοίμωξη ήταν δευτερογενής, δεν την είχε από την αρχή. Έπεσε το ανοσοποιητικό της και τη βρήκε κι αυτό, την κακομοιρούλα! Πάλι καλά που μιλάει και σου το είπε! Κι έχει απόλυτο δίκιο η Vann, μέχρι να βγει το αντιβιόγραμμα, η λοίμωξη βρίσκεται υπό έλεγχο με την αντιβίωση που παίρνει ήδη. Τίποτα δεν θα πάθουν τα νεφρά της, βγάλτο από το μυαλό σου. Μόλις γίνετε καλά, μπορείς να της κάνεις κι έναν υπέρηχο για να σου φύγει η ιδέα. Περαστικά σας!

Όσα ειπαν τα κορίτσια και επιπλέον πολύ νερό ;) Με ή χωρίς αντιβίωση το νερό στην ουρολοίμωξη είναι το Α και το Ω :D

Περαστικά σας

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Σε συνέχεια... του Αερικού :-) , παραθέτω :

Λεμόνι για την κυστίτιδα

Αν είστε επιρρεπείς σε επαναλαμβανόμενες ουρολοιμώξεις, υπάρχει τρόπος να τις προλαμβάνετε. Καταναλώστε άφθονο χυμό λεμονιού. Στύβοντας λεμόνι στα φαγητά και πίνοντας συχνά νερό στο οποίο έχετε ρίξει το χυμό μισού λεμονιού, τα ούρα σας γίνοται πιο όξινα, δημιουργώντας αφιλόξενο περιβάλλον για τα μικρόβια. Επίσης, όπως έδειξαν πρόσφατες έρευνες, μια άλλη ουσία που εντοπίζεται στο λεμόνι εμποδίζει τα βακτήρια να προσκολληθούν στα τοιχώματα της κύστης, ενώ η βιταμίνη C, που περιέχει σε μεγάλη ποσότητα, συμβάλλει στη θεραπεία κυστικών μολύνσεων και ως διουρητική, βοηθάει στο ξέπλυμα της κύστης.

πηγή : asxetos.gr

Διαφημίσεις

Αγγελίνα μου,

με τα πολλά... ξύπνησα... κι αποφάσισα να εξαντλήσω κάθε φυσικό τρόπο!

Συν τοις άλλοις, ειδικά για τις μαμάδες των 2χρονων+,

νοιώθω μεγάλη τρυφερότητα γιατί όταν ο γιος μου ήταν στην ηλικία των παιδιών τους, τα περισσότερα θέματα που τον αφορούσαν (υγείας, διαπαιδαγώγησης, κ.λ.π.) μου φαινόντουσαν βουνό. Κι ίσως και μερικά να ήταν... Βουνό... Άσε που είχα ελάχιστη και μη ψύχραιμη ενημέρωση από τους τρίτους... Από την άλλη, επειδή ο μικρός μου έχει αρρωστήσει πολλές φορές, ξέρω (ξέρεις) πως είναι

και για τα ζουζούνια και για μας...

Τα παιδιά σου καλά? Με τα αυτάκια όλα εντάξει?

Ξέρω κι εγώ? Εξωτερικά δεν υπάρχει τίποτα ανυσηχητικό, εκτός από μια διάφανη μυξούλα που εμφανίζεται πού και πού, αλλά αν δεν δει ωριλά το αυτί...που ξέρω δηλ. τι θα γίνει, θα μου πει όλα καλά, σταμάτα την αντιβίωση (αύριο είναι η τελευταία μέρα) και μετά από κανένα δεκαπενθήμερο το πολύ θα ξαναρχίσει το συνάχι και τσουπ! να στο καπάκι κι η ωτίτιδα! Έτσι μου 'ρχεται να του τη συνεχίσω από μόνη μου για ένα μήνα, όπως τότε που μου είχε πει η ωριλά της Θεσσαλονίκης και είχαμε γλυτώσει τόσα χρόνια! Σίγουρα πάντως θα του πω να ξεκινήσουμε τη θεραπεία τόνωσης του ανοσοποιητικού που μου είχε αναφέρει την προηγούμενη φορά. Εσείς πώς πάτε?

Νομίζω πως πάμε καλά :confused: .

Τα μάτια σαφώς λιγότερο κόκκινα αλλά κόκκινα ακόμη (βάζουμε κολλύριο).

Για τον ψιλοκόκκινο λαιμό, το σπρέυ της πρόπολης (λες αυτό να μας έσωσε :roll: ?)

Και φυσικά, ορούς στη μύτη.

Αραιά, πολύ αραιά, κάνει ένα βηχαλάκι... Είμαι ετοιμοπόλεμη όμως :mrgreen: . Αν ζωηρέψει ο βήχας, έχω το prospan που μου έδωσε ο ομοιοπαθητικός (πρώτη φορά θα το δοκιμάσω - χαρά το Αερικό :wink: !).

Γενικά δηλαδή, καλούτσικα. Αλλά επειδή έχω καεί στο χυλό, δεν σου κρύβω πως έχω μια εσωτερική αγωνία...:rolleyes: Ελπίζω όλα να πάνε καλά, για όλους μας!

Τα δικά μας νέα έχουν ως εξής:

Χθες βράδυ κοιμήθηκε στην πεθερά μου όπου είχε τον κλασικό βήχα μέχρι τις 1.30 (σημαντικό αυτό!). Μετά ηρέμησε και κοιμήθηκε μέχρι τις 5.00 (ώρα που τελειώνει η επήρρεια του depon που πίνει πριν τον ύπνο) όπου και ξύπνησε με απαρηγόρητο κλάμα να την πάρει στο κρεβάτι της. Ήπιαν depon και κοιμήθηκαν αγκαλιά μέχρι τις 9.00 το πρωί. Όπου... έφαγε όλο της το γάλα! Έφαγε όλη τη φρουτόκρεμα και το μεσημέρι που είμασταν εκεί έκανε νούμερα με το φαγητό! Άφησα την πεθερά μου να την ταΐσει και έφαγε τα 2/3! Γυρίσαμε σπίτι κοιμήθηκε μία ώρα και το απόγευμα είχε τρελλή ενέργεια (όπως και στην πεθερά μου). Με τρελή ενέργεια πήγαμε και για ύπνο όπου δεν ήθελε να κοιμηθεί σε καμία από τις γνωστές θέσεις με τη μαμά και έκλαιγε οπότε αποφάσισα ότι αφού κλαίει ας κλαίει με λόγο και την πήγα στο κρεβάτι της! Με τα πολλά μετά από μία ώρα στριφογύρισμα (σύνολο) κοιμήθηκε χωρίς βράσιμο! Κοιμάται ήδη μία ώρα και δεν έχει βηξει ούτε μια φορά οπότε θέλω να ελπίζω σε ένα σερί ύπνο από πλευράς της για να ξεκουραστεί.

Αύριο το πρωί έχουμε κολυμβητήριο μετά από πολύ καιρό!

Νομίζω είμαστε σε καλό δρόμο επανάκαμψης!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Συμπέρασμα πρώτον : Η πεθερά σου είναι καλό φάρμακο ;) . Χρησιμοποίησέ την στις σωστές δόσεις :mrgreen: !

Συμπέρασμα δεύτερον : Βγάζετε δόντια. Γι' αυτό και ξυπνάει με κλάμματα μετά την... λήξη του ντεπόν (αυτό δεν είναι της ίωσης).

Απορία (με τρομαγμένο μάτι εγώ :twisted: ) : Θα πάτε κολυμβητήριο :?: αύριο?

Διαφημίσεις

Ευχαριστω βρε παιδια, μια σταλα λογικης στην παραλογια μου οχι τπτ αλλο. Σηκωθηκα γιατι ειναι ωρα αντιβιωσης. Ειχε πρωτη φορα μετα απο 5 μερες 36.1....!! Και ηπιε ολο το γαλα που της εδωσα 250 μλ.......!! παλι ΠΡΩΤΗ φορα σε μερες. Και λεω ειναι δυνατον να την επιασε 1 δοση αντιβιωσης?.......αποκλειετε....εδω μας περιμενει στην γωνια το @ρχιδι και κατι θα γινει και θα μπουμε εισαγωγη να το δειτε......το ξερω. Οποτε λεω παμε καλυτερα παμε κατα διαβολου......μια δοση παντως ΔΕΝ γινεται να την εκανε καλυτερα......αυριο μαλλον με περιμενεις γολγοθας εκ νεου. Ασε που ΠΑΡΑΚΑΛΑΩ να μην ξυπνησει γιατι με αυτα και με αυτα και τους πονους/πυρετους και ολα τα σχετικα η μικρη μου ξυπναγε ενδιαμεσα και εκανε να ξανακοιμηθει 3 ωρες που παλια ΠΟΤΕ δεν τα εκανε αυτα. Τα ματια μου παντως εχουν γινει ενα με το κατω μερος της πατουσας μου.......Ευχαριστω παντως ολες σας...Αερικο χαιρομαι που πας καλυτερα.

ΥΓ: Εκανα και την μ@λακια να βγαλω το καγκελο για να την προσεχω και τωρα αμα ξυπνησει αντε να την μαζεψεις. Και φυσικα αντε να της το ξαναβαλεις οταν σου λεει ΟΛΗ μερα 'εσυ μεσα νανι μονη της, κοιτα μαμα'!.......ειπαμε το 'εσυ' ειναι 'εφη΄........

Άντε μπράβο...ωραία νέα! :D

Βγήκατε κιόλας τυχερούλες...μόνο εγώ έμεινα πρωτοχρονιάτικα μέσα να βαστάω το μνιμ'! :lol:

Γιατι εγω που ημουν?........πανω απο την μικρη να ακουω τα μπαμ μπουμ και να σιχριστιζω ΜΗΝ μου την ξυπνησουν....αναθεμα.....:evil:

Ναι αυτό είπα κι εγώ! Να τους την αφήσω μια εβδομάδα να την ξαναστρώσουν αλλά η έρμη δουλεύει στην εφορία και έδωσαν παράταση για τα κ0λ0σήματα και θα φάει πακέτο μέχρι τα θεοφάνεια! Οπότε και να θέλει (που θέλει) να βοηθήσει δεν μπορεί!

Ναι καταλήξαμε στο ότι είναι δόντια αφού είδαμε το 4ο και σκάει και ένα 5ο επάνω! Της ήρθαν μαζεμένα!

Ναι θα πάμε κολυμβητήριο με την επιβολή της παιδιάτρου. Την πήρα και την ρώτησα και μου είπε πως εφόσον είναι απύρετη να πάει οπωσδήποτε κολυμβητήριο!

Ευχαριστώ καλή μου Elle και εύχομαι να μην επαληθευτούν οι φόβοι σου! Να δεις που έκανε τον κύκλο του και πέρασε :D

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ελλ, μην αποκλείεις να την έπιασε αμέσως η αντιβίωση αν ήταν κιόλας η κατάλληλη για το μικρόβιο...απλά θα σου ξανακάνει πυρετό αύριο, αλλά πιο χαμηλό και σε αραιότερα διαστήματα. Δες το ποτήρι μισογεματο, και να ανεβαίνει όσο πάει!

Βγήκατε κιόλας τυχερούλες...μόνο εγώ έμεινα πρωτοχρονιάτικα μέσα να βαστάω το μνιμ'! :lol:

να μην σου φύγει; :lol: Τελικά το κράτησες καλά; :P

(Λορέτα Ποντικίνα)

Γιατι εγω που ημουν?........πανω απο την μικρη να ακουω τα μπαμ μπουμ και να σιχριστιζω ΜΗΝ μου την ξυπνησουν....αναθεμα.....:evil:

Α εσύ ακόμα χειρότερα...εγώ τουλάχιστον κοιμήθηκα. :cool:

Εδώ σε μας δεν έχει πολλά μπαμ μπουμ την πρωτοχρονιά, το Πάσχα γίνεται χαμός.

να μην σου φύγει; :lol: Τελικά το κράτησες καλά; :P

Να χαθείς να χαθείς! Εμ έδωσες του κ...ου σου αέρα (της γιαγιάς κι αυτό-είχε ένα θέμα με την όλη περιοχή), εμ κοροϊδεύεις κι από πάνω! ;):lol:

Ρε συ Αγγελίνα, αυτό με το μνισ' :oops:, δηλαδή άφησε εποχή και σε μένα κανένα άντερο από τα γέλια !

Έλλη, έτσι είναι, άρχισε να την πιάνει η αντιβίωση. Ηρέμησε, μην σκέφτεσαι αρνητικά. Κάνε κι αυτό με τα νερά και την τοπική υγιεινή. Όλα θα πάνε καλά κοριτσάκι :wink:!

Αερικό, μην με σφαλιαρίσεις... Διαφωνώ με την παιδίατρό σου :mrgreen: !

Υ.Γ. Ρε παιδάκια, εμείς βγήκαμε (με το παιδί) σε φίλους και γλεντήσαμε. Ξημερωθήκαμε! Συγχωρείστε με, είχα ποοολυυυύ καιρό...

Έλεγα να το πω κι εγώ Ζοπιρον...βρε Αερικούλι μου, λίγο νωρίς δεν είναι? Θα μου πεις, δεν ήταν λοίμωξη του αναπνευστικού., αλλά και πάλι, δεν θα είναι λίγο πεσμένη ακόμα? Μήπως να τη φύλαγες λίγες μερούλες? Παιδικό βασικά θα τη στείλεις?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...