Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Χτύπάει το κεφάλι του!! head banging

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Κι εμένα το κάνει! Τώρα το έχει αραιώσει λίγο, αλλά πριν χρονίσει χτυπούσε το κεφάλι του ακόμα και με τα χέρια του! :shock:

Ρώτησα την παιδίατρο και μου είπε ότι βρίσκεται σε φάση αναζήτησης και πειραματίζεται με όλα... με το τι τον πονάει ας πούμε!

Μην σε ανησυχεί! :wink:

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

53d74c016a.png

Together we stand, divided we fall...

• 1 month later...

Καλησπερα.Ο μικρος μου ειναι 21 μηνων.Προχθες το βραδυ ηταν ανησυχος.Σε καποια στιγμη ενω ανεβηκα στον επανω οροφο ν απλωσω τα ρουχα, ακουσα απο κατω καποιο θορυβο.Κατεβαινω και τον βλεπω να χαστουκιζεται.Σοκαριστηκα βλεποντας τον.Το ιδιο εκανε και εχθες το βραδυ που ξυπνησε.Εγω απλα απομακρυνα απαλα τα χερακια απο το προσωπο του.(Ευτυχως δεν χτυπιεται στα ντουβαρια κτλ.Τουλαχιστον ακομα)Τωρα τι κανω?Δεν μπορω να τον αγνοησω απο φοβο μηπως και χτυπησει καποια στιγμη σοβαρα(κεφαλι ειναι δεν ειναι ποπος).Πως το αντιμετωπισατε εσεις?

Τα παιδιά μου....η ζωή μου

• 4 εβδομάδες μετά...

Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 12 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 10 ΜΕΡΕΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΜΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΤΗΡΙΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΑΤΩΜΑ

ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ?

ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ?

Welcome to the club!

Τα ίδια έκανε και η κόρη μου, και ο ανηψιός μου!

Είχα πάθει πανικό! Μίλησα με την παιδίατρο και μου είπε να είμαι ήρεμη, γιατί όσο βλέπει ότι αντιδρώ και της κάνω το χατήρι αντιλαμβάνεται ότι "πιάνει" αυτό που κάνει και τόσο θα το συνεχίζει.

Έτσι κάθε φορά που το έκανε, την έπαιρνα αγκαλίτσα και προσπαθούσα να την ξεγελάσω με κάτι άλλο.

Φυσικά είχα απομακρύνει κάθε τι επικίνδυνο όπως τραπέζι σαλονιού, τα χαλιά δεν τα είχα βγάλει και άλλα.

Το κράτησε περίπου 5-6 μήνες.!

Σας λατρεύω, είμαι τόσο τυχερή, σε ευχαριστώ Θεέ Μου!

cHmop2.png

Διαφημίσεις

Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 12 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 10 ΜΕΡΕΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΜΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΤΗΡΙΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΑΤΩΜΑ

ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ?

ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ?

τα περισσότερα παιδιά περνάνε αππο αυτή τη φάση. κι εμείς τώρα που είνα 20 μηνών. αντιμετωπίστε το με αδιαφορία... θα δει ότι δεν ασχολείστε και θα σταματησει. μην ανυσηχείς, θα χτυπήσει το κεφάλι του όσο αντέχει το πόνο. μια-δυο φορές, μετά θα πονέσει. χαζά δεν είναι; αν τρέξεις, τον παρεις αγκαλιά, τον παρηγορήσεις, θα το ξανακάνει. η δική μου το κόβει σιγά σιγά. είδε ότι δεν την παίρνει.

(σε όλα είμαι πολύ σκληρή... εκτός από τον ύπνο. δεν μπορώ να την αφήνω να κλαίει)

age.png

• 3 months later...

Καλημέρα, το κοριτσάκι μου είναι 9 μηνών.

Εδώ και λίγες μέρες, την ώρα που την έχω στο καρεκλάκι και την ταΐζω, παίρνει φόρα και χτυπάει το κεφάλι της στην καρέκλα. Στην αρχή της έβαλα από πίσω μια πετσέτα ώστε να είναι πιο μαλακά. Νευρίασε και την τραβούσε μέχρι να τη βγάλει και να ξαναχτυπήσει το κεφάλι της. Τώρα έχει επεκταθεί και πάει και το χτυπάει και στις γωνίες της καρέκλας. Μετά γυρίζει και με κοιτάει και γελάει.

Χθες πήγαινε και το χτυπούσε πάνω στο τραπεζάκι του σαλονιού και σήμερα το πρωί είχε πάρει το πλαστικό το μπουκαλάκι του νερού και το χτύπαγε στο κεφάλι της.

Τελευταία έχει και μελανιές στο κούτελό της. Διάβασα όσα λέτε για το head banging αλλά δεν είναι λίγο μικρό το παιδάκι μου για αυτή τη συμπεριφορά? Επειδή έχει ξεκινήσει βρεφονηπιακό από το Σεπτέμβριο, φοβάμαι πολύ μήπως είναι αντίδραση στον παιδικό αυτή η συμπεριφορά.

Το σίγουρο ειναι οτι ειναι φάση. Και ο δικος μου το έκανε αλλα το σταματησε γρήγορα οταν είδε οτι δεν του δίνουμε σημασία.

Και εγω πάντως όταν το έκανε του έλεγα...αυτο που κάνεις πονάει εσένα

και έφευγα απο κοντά του.

[sIGPIC][/sIGPIC]

• 3 months later...

Ο γιος μου είναι 17,5 μηνών.είναι πάρα πολύ ζωηρός.έχει γκρεμίσει το σπίτι στην κυριολεξία.

Τις τελευταίες μέρες αν δεν περνάει το δικό του αρχίζει να τσιμπάει να πετάει πράγματα κ να χτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο,στο πατωμα κ όπου βρει.τα άλλα τα ξεκίνησε πριν κανένα 2μηνο αλλά αυτό με το κεφάλι είναι νέο.πως το αντιμετωπίζουμε αυτό;

Κ μια ακόμα ερώτηση για τον ύπνο.πριν κοιμηθεί έχει απίστευτη υπερένταση.απίστευτη όμως!κ ξαφνικα κοιμάται.τι χούι είναι αυτό πάλι;

• 2 εβδομάδες μετά...

καλησπερα.μαριαντινο.κι εμενα ο γιος μου ειναι 18 μηνων κ πριν καμια εβδομαδα αρχισε να χτυπαει το κεφαλακι του παντου οταν νευριαζει επειδη δεν του δινουμε οτι θελει.πηρα τηλ στην γραμμη 8018011177 με συμβουλεψαν να μην αδιαφορω αλλα ουτε κ να δινω υστερικη συμπεριφορα οταν συμβαινει αυτο.απλα να πλησιαζω το παιδι κ να του λεω με τροπο οτι αν το κανει αυτο δεν θα καταφερει αυτο που θελει.επισης σε αλλο site διαβασα πως αυτο συμβαινει σε αγορακια κυριως μεχρι τα 3 χρονια τους κ οτι το παιδι θα ξεπερασει το προβλημα απο μονο του.εμεις πρεπει την ωρα που το κανει να του αποσπασουμε την προσοχη με κατι αλλο.εγω στην αρχη εκλαιγα απο στενοχωρια αλλα δεν βγαινει τιποτα με αυτο..λεει οτι ο λογος που το κανουν αυτο ειναι για να μας τραβηξουν την προσοχη.ελπιζω να σας βοηθησα με αυτα που λεω αλλα κι εγω ακομα στο ψαξιμο ειμαι.αν εχετε κατι αλλο ενδιαφερον σας παρακαλω δημοσιευστε το.:lol:

Διαφημίσεις

Ο μικρός μου είναι τώρα 2.5 ετών και από την ηλικία των 12 μηνών χτυπούσε το κεφάλι του για περίπου 1 χρόνο. Ανησυχούσαμε πολύ γιατί το έκανε συνέχεια αλλά ο παιδίατρος μας είπε πως πάρα πολλά παιδιά το κάνουν και πως θέλει σταθερή αντιμετώπιση. Ούτε χάδια αλλά ούτε και αδιαφορία. Σταθερότητα και επιμονή στο ότι αυτό που κάνει είναι λάθος. Διαβάζοντας για το θέμα είδα πως αυτό οφείλεται κατά ένα μεγάλο ποσοστό στο ότι το παιδί δε μπορεί να επικοινωνήσει και εκνευρίζεται. Όντως μόλις άρχισε να μπορεί να εκφράζει αυτό που θέλει σταμάτησε και το χτύπημα του κεφαλιού και χαίρομαι ιδιαίτερα γι' αυτό γιατί ήταν πραγματικά επίπονο να τον βλέπω και να μη μπορώ να το σταματήσω!

• 7 months later...

την δευτερα θα παρω και εγω στο κεντρο η αννα μαρια το εχει ξεκινησει και εμενα αυτο

πχ οταν ξυπναει και εγω ταιζω τον μπεμπη η μικρη χτυπιεται πεφτει αριστερα πεφτει δεξια στο πατωμα δεν την νοιαζει τι ειναι κατω με αποτελεσμα να αφηνω τον μπεμπη να μελανιαζει ο αμοιρος απο την πεινα η να κοβω τον θηλασμο και να δινω ξενο ωστε να μπορω να κινουμε με το μπουκαλι για να την ηρεμω

προχτες ηθελε κατι πιο συγκεκριμενα ηθελε να ριχνει νερα απο το μπιμπερο κατω και μετα να τα παταει με τα χερια της εξηγησα μια δυο τρεις μετα της πηρα το μπιμπερο αρχισε να χτυπιεται και να κοπαναει το κεφαλι οπου βρει και χτυπησε στο φρυδι

χτες δεν ηθελε να κοιμηθει και χτυπησε στην κουπαστη του κρεβατιου και εσκισε το χειλο της

εχω τρμαξει παρα πολυ με αποτελεσμα οταν ταιζω τον μικρο και ειμαι μονη μου να παθαινω πανικο

και εκει που λεγαμε οτι χασαμε ηρθανε τα θαυματακια μας

η αννα μαρια μας γεννηθηκε στις 16/2/2009

και ο μπεμπης στις 17/7/2010

• 3 months later...

Δεν το πιστεύω!!! Εμένα η ζουζούνα μου που είναι 9 μηνών όταν την είχα στο πάρκο, έτριβε το κουτελάκι της στο δίχτυ του πάρκου και νόμιζα ότι το κάνει για να με βλέπει καλύτερα.

Έχω έρθει στους γονείς μου αυτές τις μέρες που μένουν σε άλλη πόλη και κοιμόμαστε με την μικρή μου στο διπλό κρεβάτι μαζί. Κάθεται που λέτε στα 4 και χτυπάει το κεφάλι της στο προσκεφάλι! Όταν το είδα πρώτη φορά έπαθα σοκ! Ήταν τόσο αφοσιωμένη, που όταν της μίλησα, τρόμαξε και πάτησε τα κλάματα!

Τώρα όταν καταλαβαίνω ότι θέλει να χτυπήσει το κεφάλι της την τραβάω προς τα κάτω και την γαργαλάω, την φιλάω και διάφορα άλλα τέτοια. Νόμιζα ότι το έκανε για παιχνίδι. Ότι της άρεσε ο ήχος. Τώρα δεν είμαι τόσο σίγουρη. Τελικά υπάρχει εξήγηση;;;

R4Y2p2.png

• 3 months later...

Κι εμείς στο κλαμπ!

Εδώ και 2-3 μέρες, αν δεν του κάνουμε το χατίρι ή νομίσει ότι δεν του το κάνουμε (χτες απλά τον κουνήσαμε λίγο για να κλείσουμε μια πόρτα και νόμισε ότι τον παίρνουμε από το παιχνίδι του), αρχίζει και χτυπάει το κούτελό του στην πόρτα, στον τοίχο, στο τζάμι...

Πάω να μελετήσω τα λινκ! :)

5k3tp2.png

• 3 εβδομάδες μετά...

loipon katarxhn kalhspera sas...eimai 24 eton kai hxa to idio problima em ta paidia sas...mexri ta 16 mou peripou.... egw mporw na sas pw ti eniotha kai ti isos tha mporousate na kanete..basika ousiastika den eniotha tpt...apla ekrikseis thimou...xoris idietero logo..tis poio poles fores otan den ginomoun apodektos apo thn oikogenia mou kai kirios apo tous giro mou toulaxiston auto pisteua... ta paidia sas profanos exoun energia mesa tous...opws aloste hxa kai egw...kai o thimos tous kanei thn energia na thn bgaloun arnitika...afiste na malosoun me ala paidia den einai aparetita kako...den tha tous lete tpt apolitos gia auto to thema..giati etsi ta ekneurizete perisotero...mhn iste toso yperprostateutikoi...kai kalo tha htan na ta grapsete se kapoia drastiriotita...kapoio athlia as poume...mhn ta piezete...milaw kirios gia paidia dimotikou..twra gia ta mwra paidia sas den mporw na pw tpt...giati emena auth h sinithia mou emfanistike megalos...alla kathome kai skeftome... ta paidia pou einai mwra mipos exoun kapoio mikrotero aderfaki?giati an exoun eki einai to thema pou xtipane to kefali tous...oti dld yposinidita pernaei oti ta mikrotera prosexete poio poli kai sas prokaloun na ta proseksete kai auta ligo...dokimaste auta pou exw na sas pw kai parakalw grapsete mou an sas voithise kati...efoson bebea thelete na kanete auta pou sas eipa...

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

εμενα ειναι 17 μηνων, και χτυπα το κεφαλι του οταν νευριαζει, μας δαγκωνει, μαζ χτυπα και φοβαμαι μηπως του μεινει αυτη η επιθετικοτητα ή μηπως ειναι σημαδι οτι κατι δεν παει καλα....καποια που να το περασε...και να "περασε"? :)

line_m121_beg_41_time_1262667600_text_ef20ece9eaf1fcf220eceff520f0f1dfe3eae7f0e1f220e5dfede1e9.gif

Εμείς το περνάμε και είναι 18 μηνών... μόνο που δε δαγκώνει εμάς αλλά τον αδερφό του... Γενικά έχει νευρικότητα και μια τσιρίδα...άλο πράγμα...Είμαι σίγουρη ότι μας βρίζουν στη γειτονιά.... Δεν ξέρω γιατί το κάνει...Ώρες-ώρες σκέφτομαι μήπως επειδή εγώ είχα πολύ άγχος στην εγκυμοσύνη...

ldnHp3.png?vud3HaCz

Mother of 4

:)

Χρήστος - 22/3/2008

Μιχάλης - 30/11/2009

Δημήτρης - 3/4/2012

• 8 months later...

Η κόρη μου είναι 17 μηνών και ενώ γενικά είναι ήσυχο και συνεχώς γελαστό παιδάκι,όταν κάνει κάποια ζημιά και τη μαλώσουμε (με έντονη φωνή),νευριάζει και χτυπάει το κεφάλι της με δύναμη στο πάτωμα!!Το έχει κάνει ήδη 4-5 φορές-φυσικά χτυπάει και κλαίει απαρηγόρητη,μέχρι να την πάρει αγκαλιά αυτός που τη μάλωσε!!!!!Δεν ξέρω πως να το αντιμετωπίσω...:confused:

Η κόρη μου είναι 17 μηνών και ενώ γενικά είναι ήσυχο και συνεχώς γελαστό παιδάκι,όταν κάνει κάποια ζημιά και τη μαλώσουμε (με έντονη φωνή),νευριάζει και χτυπάει το κεφάλι της με δύναμη στο πάτωμα!!Το έχει κάνει ήδη 4-5 φορές-φυσικά χτυπάει και κλαίει απαρηγόρητη,μέχρι να την πάρει αγκαλιά αυτός που τη μάλωσε!!!!!Δεν ξέρω πως να το αντιμετωπίσω...:confused:

AAAAA!!!Tο καναμε κι εμεις αυτο στη δικη σας ηλικια.Σε πατωμα και σε τοιχο....Εγω λοιπον απλα την αγνοουσα και πηγαινα σε αλλο δωματιο!!!!Το ξερω σκληρο και ετρεμα μηπως χτυπησει στ αληθεια αλλα δεν ειναι χοζο μου ελεγε ο αντρας μου.θα δει οτι ποναει και αθ το κοψει.Αν της διναμε σημασια θα το εκανε συστημα.Το εκανε λοιπον 5-6 φορες-δεν επαθε τιποτ ασφαλως και τελος.Βρηκε αλλους τροπους:(:( να μας τραβαει την προσοχη.

Και η δικιά μου το έκανε αυτό για κανά 6μηνο, δεν της δίναμε σημασία ώσπου το σταμάτησε από μόνη της. Μην ανησυχείς, το έχω ακούσει από πολλές για τα παιδιά τους, αλλά όλα το κόβουν κάποια στιγμή.

• 3 εβδομάδες μετά...

Και ο δικός μου το αρχισε πριν κανα τριμηνο και ακομα το κανει. Όποτε πηγαινε να το κανει τον επαιρνα και τον σηκωνα μεχρι που καταλαβα οτι ολο και πιο συχνα το κανει ετσι κι εγω τον αφησα μια μερα και το χτύπησε αρχισε να κλαιει γιατι πονεσαι και του ειπα οτι γι αυτο η μαμα δεν θελει να το κανεις ποναει. Απο τοτε οταν το κανει ή θα σκυψει και δεν θα το χτυπησει ή θα παει στο χαλι και θα το κανει. Το δευτερο εχει πολυ πλακα να πηγαινει με νευρα στο χαλι και να το κανει εκει για να μην χτυπήσει.:P

χμμμ..εμενα παλι ειναι 7 μηνων και οταν νευριαζει η θελει να κοιμηθει ξυνει το προσωπο του και το κεφαλι μεχρι να το ματωσει!!!εχει καταγρατζουνιθει!!!αφου τσεκαρω και κοβω τα νυχια του καθε δευτερη μερα....

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...