Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ

culte

Recommended Posts

έλα ντε....

νομίζω όμως ότι δεν είναι τόσο απλο..

σκεφτείτε τι λεφτά κρύβονται πίσω από τις διαφημίσεις...

για τα τσιγάρα, νομίζω, μας είχε εξαναγκάσει η νομοθεσία της Ε.Ε.

Culte σε αυτό το μήνυμα

http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=1484105&postcount=3

αναφέρεται οτι υπάρχει σχετική νομοθεσία

για την απαγόρευση αυτών των διαφημίσεων!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 54
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Culte σε αυτό το μήνυμα

http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=1484105&postcount=3

αναφέρεται οτι υπάρχει σχετική νομοθεσία

για την απαγόρευση αυτών των διαφημίσεων!

να απαγορευτούν όλη την ημέρα...

γιατί ξέρουμε πολύ καλά ότι δεν κοιμούνται όλα τα παιδιά μέχρι τις 10....

και αποθηλασε επιτελους!

Συμφωνω 100% αλλα αυτο ισχυει και για ενηλικες διαφημισεις που μας παρασυρουν σε αχρηστες αγορες. Πχ. Καλλυντικα και αλλα ειδη ομορφιας. Οσο αχρηστα ειναι για τα παιδια τα παιχνιδια αλλο τοσο και τα μπουκαλακια 50 ευρω σε εμας. Αλλα η αληθεια ειναι οτι ΔΥΣΤΥΧΩΣ επειδη τα καναλια τα παιρνουν ΧΟΝΤΡΑ απο τους 'χορηγους' (διαφημισεις προιοντων τους) κανενας δεν προκειτε να τις απαγορεψει. Και επειδη δεν τιθεται θεμα δημοσιας υγειας (οπως ειναι το τσιγαρο) αδικως το συζηταμε.....προτιμοτερο να καταλαβουν τα παιδια οτι το πορτοφολι της μαμας/μπαμπα ΔΕΝ ειναι ατελειωτο.....κοινως 'ΟΧΙ δεν μπορω να στο παρω'.......

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Διαφημίσεις

Δεν θεωρώ οτι με την απαγόρευση των διαφημίσεων παιδικών παιχνιδιών δίνουμε μια ουσιαστική λύση. Σαφώς βοηθάει αλλά δεν λύνει οριστικά το πρόβλημα. Κατά τη γνώμη μου η ουσία βρίσκεται στον σωστό χειρισμό των γονέων έναντι στις απαιτήσεις των παιδιών τους και στο χτίσιμο μιας επικοδομητικής επικοινωνίας μεταξύ αυτών.

Επίσης έχει εναλλακτικές όσον αφορά τις τηλεοπτικές διαφημίσεις ώστε να ηρεμήσεις ένα απαιτητικό παιδί εκείνη τη στιγμή. Τι γίνεται όμως όταν το παιδί δει κάτι σε ένα κατάστημα (π.χ σε ένα σούπερ μάρκετ) και το ζητάει επίμονα? Δεν μπορούμε να το αποφύγουμε κάτι τέτοιο, μπορούμε όμως με σωστό χειρισμό, κατάλληλη συζήτητη να δώσουμε στο παιδί να κατανοήσει οτι δεν μπορεί να έχει ανα πάσα στιγμή οτιδήποτε θέλει.

Δώσ' μου τα χέρια σου να κρατήσω τη ζωή μου.Τάσος Λειβαδίτης.

να απαγορευτούν όλη την ημέρα...

γιατί ξέρουμε πολύ καλά ότι δεν κοιμούνται όλα τα παιδιά μέχρι τις 10....

το σαββατοκυριακο στο σταρ και το αλτερ το πρωι ολο παιχνιδια δειχνουν... και να μη τα δουν καθημερινες μεχρι τις 10, ολο και καπου θα τα πετυχουν!!!!!

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

Μαζί με τις διαφημίσεις παιχνιδιών να απαγορευτούν και οι διαφημίσεις σοκολάτας, κυρίως μετά τις 11 το βράδυ.:rolleyes::roll:

Δεν μπορώ να τρέχω στα περίπτερα νυχτιάτικα, λέμεεεεεεεεε!

Είσαι όλη μου η ζωή!!!!!

line_m122_beg_17_time_1168750800_text_cf20c1ebe5eee1ede4f1dceaeff220eceff520e5dfede1e9.gif

ΝΑΙ συμφωνω να τις κοψουν!ειδικα τα ΣΚ γινεται χαμος!ρωτησα την κορη μου τι θελει να γραψουμε στον αγιο βασιλη για δωρο και μου ειπε

μπαρμπι μαριποζα

φασιονιστας

χανα μοντανα

γουινκς

ημερολογιο που ανοιγει με τη φωνη της

μουσικη τσαντα!

μικροφωνο χανα μοντανα!

μια μπαρμπι δε θυμαμαι πως λεγεται που κανει ανταυγιες κ τις σβηνεις κ κανεις κ στα μαλλια σου αμα θες!

λιτλ πιπολ

κ κατι αλλα δε τα θυμαμαι ολα!

κ ο γιος μου θελει οτι υπαρχει ΜΕ ΡΟΔΕΣ!!!

ελεοοοοοοοοοοοοος

Κορίτσια δε συμφωνώ...

Παιδιά είναι και περιμένουν τις γιορτές για να πάρουν ένα παιχνιδάκι! Ας τους κάνουμε το χατήρι...

Δεν είναι ανάγκη να τους τα πάρουμε όλα όσα ζητάνε, αλλά ένα και καλό!

iyuNp3.png4hNCp3.png

Διαφημίσεις

ναι φυσικα να τους παρουμε κατι δεν ειπαμε να μη τους παρουμε τιποτα!αλλα τα θελουν ολα!το ξερεις οτι ο αη βασιλης αρχισε απο την προηγουμενη εβδομαδα να μας επισκεπτεται?:twisted: ζητησε κουκλα μωρο που κλαιει χεζει κατουραει κ δε ξερω τι αλλο κ ετρεξε ο μπαμπας την κ της πηρε.ζητησε ο αλεξ φορτηγο κ πηγε κτου πηρε 60 εκατοστα φορτηγο που ρυμουλκει κ ενα τζιπακι!μεχρι την πρωτοχρονια ποσες φορες θα ερθει?περισι ο αη βασιλης ηρθε 4 φορες:rolleyes: οτι εβλεπαν στην τηλεοραση το ηθελαν.μεγαλο λαθος δικο μας κ κυριως του μπαμπα γιατι αυτος πηγαινει κρυφα κρυφα κ τα παιρνει:twisted:

Γεγονός είναι οτι αν ξεκινήσουμε απο νωρίς την "εκπαίδευση" στο παιδί οτι δεν μπορούμε και δεν πρέπει να έχουμε ότι βλεπουμε και ότι υπάρχει γύρω μας, δε θα μας ειναι ιδιαίτερο πρόβλημα οι διαφημίσεις.

...

Τέλος, συμφωνώ απόλυτα με την cult οτι ένα παιδί δεν επιλέγει ούτε το ακριβότερο παιχνίδι στον κόσμο μπροστά στο παιχνίδι με τους γονείς του.

...

Εμένα πάντως προσωπικά δεν με ενδιαφέρουν οι διαφημίσεις ούτε των παιχνιδιών, ούτε των αυτοκινήτων, ούτε, ούτε, ούτε. Εχω μάθει να επιλέγω μόνη μου τις ανάγκες μου και έτσι θέλω να μάθω και το παιδί μου.

ακριβώς αυτό.

κι εμείς με κουβέντα προσπαθούμε να τους το περάσουμε. ο 5χρονος βρίσκεται σε καλό δρόμο. η 4χρονη θέλει λίγη δουλειά! "μαμά να μου πάρεις αυτό κι αυτό". προχτές στο μπαλέτο κοίταγε ένα βιβλίο με κουστούμια παραστάσεων και με είχε πρήξει! βέβαια έχει συνειδητοποιήσει ότι δε θα τα πάρουμε, γελάει κι όλας.

ευτυχώς στη τηλεόραση πιο σπάνια να πετύχουμε διαφήμιση γιατί γράφω τα παιδικά. πάντως δε θα με χάλαγε να μην υπάρχουν διαφημίσεις παιχνιδιών. και όλες να κοβόντουσαν ακόμα καλύτερα. ίσως να κάνανε κανάλι μόνο με διαφημίσεις.

Κορίτσια δε συμφωνώ...

Παιδιά είναι και περιμένουν τις γιορτές για να πάρουν ένα παιχνιδάκι! Ας τους κάνουμε το χατήρι...

Δεν είναι ανάγκη να τους τα πάρουμε όλα όσα ζητάνε, αλλά ένα και καλό!

1 παιχνιδάκι??? μακάρι! εμάς παίρνουνε (στάνταρ) το καθένα: 1 από παππούδες, 1 από αδερφή μου, 1 από νονές... έχουμε πήξει στα παιχνίδια!

γι'αυτό είναι κακομαθημένα τα δικά μου. αφού σε κάποια φάση, παλιότερα, λέει ο γιος μου στην καθαρίστρια "τί δώρο μου έφερες?":shock:

8jPDp3.pngmAB8p3.png

ναι φυσικα να τους παρουμε κατι δεν ειπαμε να μη τους παρουμε τιποτα!αλλα τα θελουν ολα!το ξερεις οτι ο αη βασιλης αρχισε απο την προηγουμενη εβδομαδα να μας επισκεπτεται?:twisted: ζητησε κουκλα μωρο που κλαιει χεζει κατουραει κ δε ξερω τι αλλο κ ετρεξε ο μπαμπας την κ της πηρε.ζητησε ο αλεξ φορτηγο κ πηγε κτου πηρε 60 εκατοστα φορτηγο που ρυμουλκει κ ενα τζιπακι!μεχρι την πρωτοχρονια ποσες φορες θα ερθει?περισι ο αη βασιλης ηρθε 4 φορες:rolleyes: οτι εβλεπαν στην τηλεοραση το ηθελαν.μεγαλο λαθος δικο μας κ κυριως του μπαμπα γιατι αυτος πηγαινει κρυφα κρυφα κ τα παιρνει:twisted:

Ε,μωρέ εντάξει.... Αφού έχετε και 2 δραχμές παραπάνω να τους τα πάρετε, ας πάει στο καλό...

Παιδάκια είναι βρε, για αυτά θυσιαζόμαστε!

Τώρα είναι τα παιχνίδια, στα 15 τους θα είναι οι καφέδες και στα 20 τους οι τσάντες, τα παπούτσια και τα αμάξια (για τα αγόρια).

Μια ζωή θα δίνουμε....

1 παιχνιδάκι??? μακάρι! εμάς παίρνουνε (στάνταρ) το καθένα: 1 από παππούδες, 1 από αδερφή μου, 1 από νονές... έχουμε πήξει στα παιχνίδια!

γι'αυτό είναι κακομαθημένα τα δικά μου. αφού σε κάποια φάση, παλιότερα, λέει ο γιος μου στην καθαρίστρια "τί δώρο μου έφερες?":shock:

Δεν είναι κακό που παίρνει πολλά δώρα απ'όλους....

Παιδάκι είναι και αναζητάει παιχίδι. Ίσα-ίσα σας γλυτώνει κι από τα πολλά έξοδα μιας και παίρνει παιχνίδια απ'όλους...:mrgreen:

Και δε θα το χαρακτήριζα κακομαθημένο.... έχεις δει πώς κάνουν τα κακομαθημένα, κλαίνε και ωρύονται και δεν αφήνουν κανένα να αγγίζει τα πράγματά τους....

iyuNp3.png4hNCp3.png

Λοιπον εντα3ει , οντως εχει πολλες διαφημησεις στην τιβι , ιδιαιτεα σκ , ιδιαιτερα δε τωρα ποθ πλησιαζουνε οι γιορτες , επειτα το Πασχα και συνεχεια σχεδον . Ομως δεν θεωρω τη σωστη λυση να απαγορευτουνε , καποιοι ανθρωποι βγαζουνε το ψωμι τους απο ολο αυτο , το θεμα ειναι οτι εμεις σαν γονεις πρεπει να μαθουμε στα παιδια μας οτι δεν μποροθνε να εχουνε τον ουρανο με τα αστρα . Τοτε θα πρεπει να ακυρωσουνε γενικοτερα τις διαφημησεις , γιατι και σοκολατες βλεπουνε , και μπισκοτα και και και και και , ε δεν γινεται αυτο ομως .

Εμεις ειχαμε χασει καποια στιγμη το παιχνιδι με τον μεγαλο μας ,οχι απο τις διαφημησεις , αλλα επειδη εμεις οποτε πηγαιναμε καπου ολο και κατι του αγοραζαμε , εεε το σταματησαμε , 1 2 3 το εκοψε και δεν ζηταει πια ΤΙΠΟΤΑ .Απο διαφημησεις ελαχιστες φορες θα ζητησει , η αληθεια ειναι οτι δεν τους αφηνω να βλεπουνε και πολλες διαφημησεις και τιβι , προτειμω να βλεπουνε ταινιες ντιβιντι και οχι οτι βλακεια εχει η τηλεοραση .

QRyOp2.png

Λοιπόν εγω σπούδασα διαφήμιση και εχω να πω ότι είναι τρομερό brain wash και ναι θα ήμουν υπέρ σε μια τέτοια απαγόρευση προς τα παιδιά τα οποία δεν ξέρουν να διαχειριστούν αυτόν τον συνεχή καταιγισμό διαφημιστικών μηνυμάτων. Επειδή ο γιος μου τρώει εύκολα μόνο όταν βλέπει διαφημίσεις (γενικές), τον βλέπω πως χαζεύει, φυσικά είναι ακόμα μικρός και δεν ξέρει να ζητήσει πέραν του gummy bear και της bebe lilly αλλά σκέψου όταν μεγαλώσει λίγο ακόμα. Δεν θεωρώ ότι θα στερηθούν κάτι τα παιδιά από την διακοπή των διαφημίσεων...ίσα ίσα θα εκφράζουν τις πραγματικές τους ανάγκες και το τι τους αρέσει και όχι τα πλασματικά προϊόντα που τους έβαλε στο κεφάλι μια διαφήμιση που την είδαν 500 φορές. Σκεφτείτε πόσες φορές ακούτε ένα κομμάτι και δεν σας αρέσει και μετά από τις 15 φορές που σου το βάζουν παντού στα ραδιόφωνα αρχίζει και σου αρέσει.

Πόνος για τις διαφημιστικές δεν με πιάνει γιατί έχω δουλέψει και ξέρω πως στύβουν τους εργαζομένους να δουλεύουν νυχθημερόν για ψίχουλα, τα χρήματα τα παίρνουν 3-4 στελέχη.

Διαφημίσεις

Είμαι 1000% σύμφωνη με το να έχουν τα παιδιά παιχνίδια, αλλά και βιβλία και γενικά ότι τα βοηθάει στην εξέλιξη τους, τα οποία θα πρέπει να ανακαλύπτουν με τη βοήθεια των γονιών.

Το παιχνίδι να είναι η αφορμή (όσο γίνεται) για οικογενειακή παρέα και για να ανακαλύψουμε όλοι νέες εμπειρίες. Με τη 3χρονη κόρη μου εδώ και μαι βδομάδα κάθε απόγευμα παίζουμε με πλαστελίνες (0,80? όλο το κουτί)...!

Είμαι 1000% υπερ του να ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ. Βέβαια τα μαγαζιά τα φυσιολογικά, όχι τα μεγαθήρια θα πουν μα εμείς περιμένουμε αυτές τις άγιες μέρες να δουλέψουμε και θα έχουν και δίκιο.

Ξέρετε τι με τρελλαίνει; ΟΧΙ ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ, που αν τους εξηγήσεις θα καταλάβουν ότι δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα, όπως δεν πάμε στο σ.μ. για να αγοράσουμε όλα τα μακαρόνια, έτσι δεν αγοράζουμε και όλα τα παιχνίδια.

ΜΕ ΤΡΕΛΛΑΙΝΕΙ Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ. Γιατί έχω δει και ζω στο περιβάλλον μου άτομα που έχουν τρελάνει τα παιδιά. Με "δικαιολογία" ότι το παιδί χρειάζεται τα παιχνίδια των 100 και άνω ?, βγάζουν το δικό τους άκτι και πρήζουν και τρελλαίνουν τα πιτσιρίκια τους, που στο τέλος νομίζουν ότι μπορούν να έχουν τα παντα.

Εγώ απο αυτούς τους ανθρώπους πιέζομαι. Γιατί τα παιδάκια δεν είναι σε φάση να κάνουν συγκρίσεις αν έχουν τη γνήσια ή μη Barbie, αλλά οι μαμάδες έχουν πάντα έτοιμο το σχόλιο ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ Barbie, ε?

Τα νεύρα μου. Μου τι δίνουν οι καβαλημένοι...!

Σας ζάλισα, αλλά μ' εχουν πρήξει μερικοί μερικοί...!

Με τη λογική αυτή, ας απαογορευτεί να παίρνουμε και τα παιδιά μαζί μας στα σ/μ, γιατί θα βλέπεουν τα ράφια γεμάτα και θα ζητάνε!

Ας κλείσουν τα jumbo, τα comfuzio κλπ..

iyuNp3.png4hNCp3.png

Thaumataki, μήπως υπερβάλεις? (Ναι το κατάλαβα ότι κάνεις πλάκα..:))

Δεν είμαι της άποψης να κλείσουν μαγαζιά ούτε σουπερ μαρκετ.

Μικρά ή μεγάλα καταστήματα, απασχολούν εργαζόμενους, συντηρούν το εμπόριο και την τοπική κοινωνία, και ούτω κάθεξης.

Το θέμα δεν είναι να αντιταχθούμε στα μαγαζιά, τους μεγάλους επιχειρηματίες ή τους μικρούς έμπορους, αλλά να περιορισθεί η ώρα των διαφημίσεων.

Απο την άλλη είναι προσωπική ευθύνη του κάθενος να "χειραγωγήσει" τα παιδιά του προς αυτό που θεωρεί πιο σωστό ή ανταποκρίνεται στην τσέπη του.

Εγώ έχω πει στην κόρη μου, ότι θα γράψουμε ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη και θα του λέμε ποια δώρα θα θέλαμε και αυτός θα διαλέξει ένα απο όλα αυτά. Βέβαια θα της έχουμε και μια εκπληξούλα. Αλλά της δείχνουμε τα όρια.

Ας βάλει η τηλεόραση χιλιάδες διαφημίσεις. Εμείς την έχουμε πλέον αρκετές ώρες κλειστή και ξέρουμε ότι θα διαλέξουμε 1 πράγμα.

Ας βάλει η τηλεόραση χιλιάδες διαφημίσεις. Εμείς την έχουμε πλέον αρκετές ώρες κλειστή και ξέρουμε ότι θα διαλέξουμε 1 πράγμα.

Εδω συμφωνω απολυτα!!Ετσι κι αλλιως η τηλεοραση δεν ειναι οτι καλυτερο για ενα παιδι-μπορει να δει οτιδηποτε εκει μεσα και ανακατα με τις παιδικες διαφημισεις να δει κατι ακρως ακαταλληλο για την ηλικια του-επομενως καλυτερα να ειναι κυριως κλειστη

Τωρα την ωρα των παιδικων ειδικα το Σ/Κ γινεται καταιγισμος απο διαφημισεις με παιχνιδια-Η μικρη λεει οτι θελει και το ενα και το αλλο αλλα εχει μαθει οτι οταν παμε στο τζαμπο πρεπει να διαλεξει ΜΟΝΟ ΕΝΑ!!Οταν ειναι στο σουπερ μαρκετ να παρει ΜΟΝΟ ΜΙΑ σοκολατα.ΚΑι ο αγιος Βασιλης θα της φερει ΜΟΝΟ ΕΝΑ δωρο.

Τωρα θα φερουν και οι γιαγια δες απο ενα αλλα αυτες ειναι οι γιαγιαδες δεν πιανονται...και ειναι και χριστουγεννα:lol:

Thaumataki, μήπως υπερβάλεις? (Ναι το κατάλαβα ότι κάνεις πλάκα..:))

Δεν είμαι της άποψης να κλείσουν μαγαζιά ούτε σουπερ μαρκετ.

Μικρά ή μεγάλα καταστήματα, απασχολούν εργαζόμενους, συντηρούν το εμπόριο και την τοπική κοινωνία, και ούτω κάθεξης.

Το θέμα δεν είναι να αντιταχθούμε στα μαγαζιά, τους μεγάλους επιχειρηματίες ή τους μικρούς έμπορους, αλλά να περιορισθεί η ώρα των διαφημίσεων.

Απο την άλλη είναι προσωπική ευθύνη του κάθενος να "χειραγωγήσει" τα παιδιά του προς αυτό που θεωρεί πιο σωστό ή ανταποκρίνεται στην τσέπη του.

Εγώ έχω πει στην κόρη μου, ότι θα γράψουμε ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη και θα του λέμε ποια δώρα θα θέλαμε και αυτός θα διαλέξει ένα απο όλα αυτά. Βέβαια θα της έχουμε και μια εκπληξούλα. Αλλά της δείχνουμε τα όρια.

Εδω συμφωνω απολυτα!!Ετσι κι αλλιως η τηλεοραση δεν ειναι οτι καλυτερο για ενα παιδι-μπορει να δει οτιδηποτε εκει μεσα και ανακατα με τις παιδικες διαφημισεις να δει κατι ακρως ακαταλληλο για την ηλικια του-επομενως καλυτερα να ειναι κυριως κλειστη

Τωρα την ωρα των παιδικων ειδικα το Σ/Κ γινεται καταιγισμος απο διαφημισεις με παιχνιδια-Η μικρη λεει οτι θελει και το ενα και το αλλο αλλα εχει μαθει οτι οταν παμε στο τζαμπο πρεπει να διαλεξει ΜΟΝΟ ΕΝΑ!!Οταν ειναι στο σουπερ μαρκετ να παρει ΜΟΝΟ ΜΙΑ σοκολατα.ΚΑι ο αγιος Βασιλης θα της φερει ΜΟΝΟ ΕΝΑ δωρο.

Τωρα θα φερουν και οι γιαγια δες απο ενα αλλα αυτες ειναι οι γιαγιαδες δεν πιανονται...και ειναι και χριστουγεννα:lol:

Τα ίδια πράγματα λέω κι εγώ! Μόνο ένα παιχνίδι, αλλιώς περνάμε στο άλλο άκρο.

Το να καταργηθούν οι παιδικές διαφημίσεις όμως, το θεωρώ τελείως φασιστικό καθώς μέσα από αυτό ζούν άνθρωποι...

Το ζήτημα είναι πώς θα το χειριστούν οι γονείς κι όχι τα παιδιά...

iyuNp3.png4hNCp3.png

Θα συμφωνήσω στην μείωση των διαφημίσεων των παιχνιδιών γιατί λειτουργούν σαν μια επιπλέον "σειρήνα".

Όμως, τα όρια τα βάζουμε εμείς (και το λέω εγώ που συχνά το χάνω). Όρια ως προς τις διαφημίσεις, την ανασφάλειά μας, την βαρεμάρα μας, τα συγγενολόγια που φέρνουν μπαούλα δώρων σε κάθε αφορμή (γιορτή, γενέθλια, Χριστούγεννα, Πάσχα, αρχή σχολικής χρονιάς, τέλος σχολικής χρονιάς, κ.λ.π.).

Δεν λέω τα παιδιά να μην έχουν παιχνίδια. Απλά ότι κάθε υπερβολή είναι επικίνδυνη.

Υ.Γ. Δήμητρα, εμάς ο γιός μου δεν μας ζητάει μόνο ότι έχει ... ρόδες και ... κινείται αλλά πρόσφατα πρόσθεσε κι άλλα στη γκάμα, όπως ασπίδες - τόξα, κ.λ.π. Περνάει μια φάση¨"είμαι σωματοφύλακας"...!!!!!!!!!!

Κοριτσια δεν ξερω αν το θυμαστε αλλα ειχαν απαγορευτει για χρονια. Ξαναεμφανιστηκαν τα τελευταια 10 αν δν κανω λαθος. Οταν ημουν πολυ μικρη ειχε διαφημισεις (θυμαστε την Παταπουφα ή τον Φασουλετο;). Μετα δεν εδειχνε διαφημισεις παιχνιδιων για χρονια.

Xρωμα δεν αλλαζουνε τα ματια...μονο τροπο να κοιταμε.

tALVp3.png

συμφωνω και εγω να απαγορευτουν ελεος εχω γεμισει ενα δωματιο με παιχνιδια...να παρουμε αυτο αυτο κι αυτο αυτο α και εκεινο ελεος...!!!!

Δεν πιστεύω ότι σ'αυτό φταίνε αποκλειστηκά οι διαφημίσεις;)

προτιμοτερο να καταλαβουν τα παιδια οτι το πορτοφολι της μαμας/μπαμπα ΔΕΝ ειναι ατελειωτο.....κοινως 'ΟΧΙ δεν μπορω να στο παρω'.......

και εγώ αυτό πιστεύω...και αυτή η "εκπαίδευση" πρέπει να ξεκινήσει από πολύ νωρίς

Τα ίδια πράγματα λέω κι εγώ! Μόνο ένα παιχνίδι, αλλιώς περνάμε στο άλλο άκρο.

Το ζήτημα είναι πώς θα το χειριστούν οι γονείς κι όχι τα παιδιά...

έτσι ακριβώς είναι, ο δικός μου ποτέ δεν μου δημιούργησε θέμα μέσα σε παιχνιδάδικο ή σούπερ, μα ποτέ...

πάντα έπερνε ένα πράγμα χωρίς να πω κουβέντα και τις περισσότερες φορές μάλιστα ήξερε τι θα έπερνε...

εμένα προσωπικά δεν με χαλάει που έχει πολλά παιχνίδια διότι ότι έχει το έχει πολύ καιρό και πραγματικά το χαίρεται, παίζει πάρα πολύ με τα παιχνίδια του...

rQGhp3.png

λοιπον...τωρα μαλλον θα τ'ακουσω εγω...αλλα τελοσπαντων...

Εμενα ΜΕ ΒΟΛΕΥΟΥΝ οι διαφημισεις παιχνιδιων... Πρωτα πρωτα χωρις αυτες δε θα ειχα ιδεα τι παιχνιδια υπαρχουν, θα πηαινα λιγο πριν την πρωτοχρονια σ'ενα παιχνιδαδικο, και θα επρεπε αναμεσα σε χιλιαδες παιχνιδια να ανκαλυψω τι θα μπορουσε να ενδιαφερει τα παιδια μου. Τωρα μου το λενε. Βλεπουν κατι στις διαφημισεις και καποιες φορες ρωτανε τι ειναι αν δεν ξερουν, κι αν ξερουν ή τα αφηνει αδιαφορα, ή ειναι "μεγαλη χαζομαρα" κατα τα λεγομενά τους, ή παει στη λιστα του αη-βασιλη. Η λιστα εχει περιπου 50 πραγματα(!), αλλα καθε τοσο τα βαζουμε σε σειρα προτεραιοτητας και ξερουνε πολυ καλα οτι ο αη-βασιλης θα φερει μονο 1 ή 2, απλως εμεις του λεμε τι μας αρεσει.:-P

Μου φαινεται γενικως περιεργο οταν ακουω για παιδακια (και το ακουω πολυ) που ζητανε/απαιτουνε ο,τι δουνε στις διαφημισεις/ραφια κλπ. Παντως επειδη συμβαινει και πολυ πιθανο να μου συμβει κι εμενα σε ανυποπτο χρονο, νομιζω οτι η παντελης αγνοηση της "τραγωδιας" και του κλαμματος μεσα στο μαγαζι ειναι η καλυτερη μεθοδος αποτροπης καποιας επαναληψης του επεισοδιου... θεωρητικα παντα, ετσι

Ε,μωρέ εντάξει.... Αφού έχετε και 2 δραχμές παραπάνω να τους τα πάρετε, ας πάει στο καλό...

Παιδάκια είναι βρε, για αυτά θυσιαζόμαστε!

Τώρα είναι τα παιχνίδια, στα 15 τους θα είναι οι καφέδες και στα 20 τους οι τσάντες, τα παπούτσια και τα αμάξια (για τα αγόρια).

Μια ζωή θα δίνουμε....

..

γιαιτ βρε θαυματακι μου, τα κοριτσια δε θελουν αμαξακι, ο γιος με τ'αμαξι δηλαδη κι η κορη με το λεωφορειο;; ;)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...