Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ

culte

Recommended Posts

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ. ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ, ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΙΕΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ Ή ΟΧΊ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ. ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΝΤΑΙ.

συμφωνείτε ή διαφωνείτε????

και αποθηλασε επιτελους!

Διαφημίσεις

• Replies 54
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Τα παιδιά δεν ζητάνε παιχνίδια.....να παίξουν ζητάνε.....με μία μπάλα χαίρονται πιο πολύ....με ένα μπαλόνι που θα παίξεις μαζί τους....παρά με ένα πανάκριβο παιχνίδι να το κοιτά μέσα στο δωμάτιο μόνο του....

περισσότερο άγχος έχουμε εμείς οι... γονείς...και δική μας τρέλλα είναι να τους αγοράζουμε ακριβά και πολλά παιχνίδια για να νοιώσουμε καλύτερα που συνήθως δεν έχουμε χρόνο να παίξουμε ή να ασχοληθούμε μαζί τους......αλλά και πάλι ποιος μπορεί να κατηγορήσει τους γονείς....όταν αναγκάζονται να εργάζονται όλη μέρα.....για το ενοίκιο, για την ΔΕΗ, ΟΤΕ, κοινόχρηστα,εφορία κτλ....Πιστεύω ότι πρέπει να παίζουμε με τα παιδιά έστω και μισή ώρα την ημέρα...αν ο χρόνος και η υποχρεώσεις δεν μας επιτρέπουν παραπάνω.....

και αποθηλασε επιτελους!

Συμφωνω. Η καημενη η μανουλα που δεν εχει?:? Ειναι καπως σαν να πειναει ο αλλος και να μην εχει και να τον βαλεις να δει Μαμαλακη. Ειναι δυσκολοι καιροι παιδια για ολους. Και καλο θα ηταν να μην πιεζουμε αλλο τους Ελληνες πολιτες και ποσο μαλλον τους γονεις.

Βοηθαει βεβαια στο τι θα του φερει ο Αη Βασιλης αλλα δεν ξερω....

Λογικα ας βγαζουν προσπεκτους. Θα τους κοστισει και λιγοτερο :cool:

Μπερδεμενα τα συναισθηματα που μου βγαζει.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Διαφημίσεις

πολυ πολυ συμφωνω. ολα εξαλλου τα παιχνιδια που διαφημιζονται ειναι πανακριβα και λογικο ειναι τα παιδακια να επηρεαζονται. να σταματησουν οι διαφημισεις και οι γονεις να αγοραζουν οτι μπορει η τσεπη τους. κριμα δεν ειναι να στεναχωριουνται τα παιδακια επειδη καποιος γονιος δεν μπορει να αγορασει κατι ακριβο. αν δεν το ηξεραν θα χαιροντουσανι και με κατι λιγοτερο επωνυμο. ψηφιζω ναι!!!!!!!!!!!!!

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑΑΑΑΑ!!!!

Ενας απο τους λόγους που δεν θέλω το παιδί μου να βλέπει

τηλέοραση (και προτιμώ να της βάζω dvd)

είναι ΚΑΙ οι διαφημίσεις!!!

ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!!

Επίσης συμφωνώ και με το παρακάτω μήνυμα:

Τα παιδιά δεν ζητάνε παιχνίδια.....να παίξουν ζητάνε.....με μία μπάλα χαίρονται πιο πολύ....με ένα μπαλόνι που θα παίξεις μαζί τους....παρά με ένα πανάκριβο παιχνίδι να το κοιτά μέσα στο δωμάτιο μόνο του....

περισσότερο άγχος έχουμε εμείς οι... γονείς...και δική μας τρέλλα είναι να τους αγοράζουμε ακριβά και πολλά παιχνίδια για να νοιώσουμε καλύτερα που συνήθως δεν έχουμε χρόνο να παίξουμε ή να ασχοληθούμε μαζί τους......αλλά και πάλι ποιος μπορεί να κατηγορήσει τους γονείς....όταν αναγκάζονται να εργάζονται όλη μέρα.....για το ενοίκιο, για την ΔΕΗ, ΟΤΕ, κοινόχρηστα,εφορία κτλ....Πιστεύω ότι πρέπει να παίζουμε με τα παιδιά έστω και μισή ώρα την ημέρα...αν ο χρόνος και η υποχρεώσεις δεν μας επιτρέπουν παραπάνω.....

Κι εγώ συμφωνώ με αυτό. Εχθές έκανα πρώτη φορά στην κόρη μου (την μικρή) με τα χέρια μου το ''μια ωραία πεταλούδα'' και ξετρελλάθηκε...Για μία ώρα ασχολιόμασταν μόνο με αυτό και μετά ήρθε και η μεγάλη και κάναμε σκιές στους τοίχους με τα χέρια μας. Και τα παιχνιδάκια τους τα χρειάζονται αλλά οι διαφημίσεις τα αποτρελλαίνουν. Θέλουν το ένα θέλουν και το άλλο και πάει λέγοντας.

Τι μπορούμε να κάνουμε εμείς γιαυτό?

Mε μια απλή συζήτηση μεταξύ μας στο φόρουμ

δεν κάνουμε τίποτα!!!....

Μήπως η παρέμβαση της Μαρίας Στυλιανάκης

ως ΕΕΕΓ θα μπορούσε να κάνει κάτι??....

Τι μπορούμε να κάνουμε εμείς γιαυτό?

Mε μια απλή συζήτηση μεταξύ μας στο φόρουμ

δεν κάνουμε τίποτα!!!....

Μήπως η παρέμβαση της Μαρίας Στυλιανάκης

ως ΕΕΕΓ θα μπορούσε να κάνει κάτι??....

έλα ντε....

νομίζω όμως ότι δεν είναι τόσο απλο..

σκεφτείτε τι λεφτά κρύβονται πίσω από τις διαφημίσεις...για τα τσιγάρα, νομίζω, μας είχε εξαναγκάσει η νομοθεσία της Ε.Ε.

και αποθηλασε επιτελους!

Διαφημίσεις

σορρυ για την ασχετη παρεμβαση αλλα η μανα μου λεει οτι φετος η τηλεοραση εχει βαλθει να μας κανει ολους παχυσαρκους...ολο μαγειρευουν..ημαρτον..

(εννοω οτι η τηλεοραση κανει τη δουλεια της κ εμεις οφειλουμε να κανουμε τη δικη μας...)

Συμφωνώ και εγώ απόλυτα! Εμεις μέχρι τώρα τα έχουμε βολέψει απλά και μόνο επειδή δεν έχουμε τηλεόραση στο σπίτι. Αλλά και πάλι, ο μικρός μαθαίνει για πολλά παιχνίδια από τους συμαθητές του στο σχολείο. Διαφημίσεις με παιδικά παιχνίδια έχει δεί ελάχιστες φορές στις γιαγιάδες του. Άλλες διαφημίσεις τώρα βλέπει μερικές φορές όταν βλέπουμε κανα ντοκιμαντερ στο Σκαι (εχει online TV :P).

6/ 11/2007: Ο μικρός Πρίγκιπας!!!

24/3/2011: Η Μπουκίτσα μας!!!

Γειά σας,

μπορείτε να δείτε επίσης κι εδώ

Παιδιά και διαφήμιση

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

Συμφωνώ ,συμφωνώ!!

Τρελαίνουνε τα παιδιά με αυτές τις διαφημίσεις και καλά να είναι τα πράγματα έτσι όπως τα παρουσιάζουν ,αλλά δεν θα ξεχάσω το πρόσωπο του γιού μου όταν ήθελε ντε και καλά να του πάρουμε ένα αυτοκινητάκι που όταν το βρέχεις αλλάζει χρώμα.Το πήραμε λοιπόν (ο μπαμπάς μας) και ναι ,άλλαξε χρώμα μία φορά και τέλος.Πήρε βέβαια και το μάθημά του ,ότι δεν είναι πάντα τα πράγματα έτσι όπως μας τα παρουσιάζουν και μιλήσαμε για αυτό το θέμα.

Ευτυχώς εδώ και καιρό έχουμε βγάλει την κεραία της τηλεόρασης και παίρνουμε DVD ή ανοίγω τον υπολογιστή και βάζουμε διάφορα ντοκιμαντέρ με ζώα.

Κάποια χρονιά ,σαν χριστουγεννιάτικο δώρο μου ζήτησε η βαφτιστήρα μου να της πάρω τη βίλλα γνωστής εταιρίας παιχνιδιών.Πηγαίνοντας λοιπόν εγώ έτοιμη να την αγοράσω ,μαθαίνω το ποσό .150 ευρώ!!Τι λέτε βρε παιδιά ,δεν το πήρα.Διάλεξα κάτι άλλο.

Διαφημίσεις

συμφωνω ΑΠΟΛΥΤΑ. Ειναι πολυ καλυτερο λιγοτερα και πιο ποιοτικα παιχνιδια. Αν αναγκαζομαστε να παιρνουμε πολλα, ειναι και χειροτερα. Εμεις εχουμε καταντησει καταστημα παιχνιδιων και δεν μου αρεσει καθολου.

Aυτο ειχε γινει στα μεσα 80'ς αρχες 90'ς. Ειχαν απαγορευτει οι διαφημισεις παιχνιδιων, το θυμαμαι γιατι ειμουν παιδουλα, δεν θυμαμαι ομως να πρηζω λιγοτερο τη μαμα μου και τη νονα μου για παιχνιδια. Μαλλον πρεπει να βρουμε εναν αλλο τροπο επικοινωνιας με τα παιδια μας. Τα παιδια παντα θα ζητανε, λεω εγω τωρα

:rolleyes:

9oO7p3.png?Slkbe76M

όπως διάβασα τον τίτλο, πήρα μια χαρά!!! νόμιζα ότι εφαρμόστηκε!!

μιας και αποφεύγω να ανοίγω την τηλεόραση...

από την άλλη όμως, για σκεφτείτε κανάλια, διαφημιστηκές, ηθοποιοί, σκηνοθέτες, παραγωγοί κλπ κλπ που ζούνε από αυτές τις διαφημίσεις???

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.

από την άλλη όμως, για σκεφτείται κανάλια, διαφημιστηκές, ηθοποιοί, σκηνοθέτες, παραγωγοί κλπ κλπ που ζούνε από αυτές τις διαφημίσεις???

δεν λέμε για όλες τις διαφημίσεις...

μόνο για αυτές που διαφημίζουν παιδικά παιχνίδια...

και αποθηλασε επιτελους!

και εγω συμφωνω διοτι οι διαφημισεις δημιουργουν στα παιδια αναγκες που δεν εχουν...εμας η μικρη οταν εχει διαφημισεις ειναι σε καθε διαφημιση ΘΕΛΩ ΑΥΤΟ ...ΜΑΜΑ ΘΑΛΩ ΑΥΤΟ!!! και οταν παμε στα μαγαζια διαλεγει καποια παιχνιδια τα οποια ειναι αχρηστα για αυτην αλλα μονο και μονο επειδη το διαφημηιζουν το ζηταει...αφηστε που αν δεν διαφημιζονται πιστευω θα ειναι και πιο φθηνα...

,αλλά δεν θα ξεχάσω το πρόσωπο του γιού μου όταν ήθελε ντε και καλά να του πάρουμε ένα αυτοκινητάκι που όταν το βρέχεις αλλάζει χρώμα.Το πήραμε λοιπόν (ο μπαμπάς μας) και ναι ,άλλαξε χρώμα μία φορά και τέλος..

Eμείς τα συγκεκριμένα αυτοκινητάκια τα έχουμε γύρω στα 2 χρόννια

Aυτο ειχε γινει στα μεσα 80'ς αρχες 90'ς. Ειχαν απαγορευτει οι διαφημισεις παιχνιδιων, το θυμαμαι γιατι ειμουν παιδουλα, δεν θυμαμαι ομως να πρηζω λιγοτερο τη μαμα μου και τη νονα μου για παιχνιδια. Μαλλον πρεπει να βρουμε εναν αλλο τροπο επικοινωνιας με τα παιδια μας.

ακριβώς αυτό είναι το ζουμί...

άλλος είναι ο τρόπος και όχι οι απαγορεύσεις...

εγώ τον αφήνω και βλέπει τις διαφημίσεις, ζητάει συγκεκριμένα πράγματα και όχι όλα..

Δίνουμε στα παιδιά να καταλάβουν κάποια πράγματα, από το να τα έχετε "αποστειρωμένα" από διάφορους πειρασμούς μόνο χάσιμο μπορεί να έχετε...

rQGhp3.png

Γεγονός είναι οτι αν ξεκινήσουμε απο νωρίς την "εκπαίδευση" στο παιδί οτι δεν μπορούμε και δεν πρέπει να έχουμε ότι βλεπουμε και ότι υπάρχει γύρω μας, δε θα μας ειναι ιδιαίτερο πρόβλημα οι διαφημίσεις.

Ο μικρός μου ειναι 26 μηνών. Οταν το ΣΚ τα πρωινά βλέπει τηλεόραση και τις διαφημίσεις απο παιδικά παιχνίδια, πάντα μου λεει "ατό να το αγοάσουμε, είναι για μένα" και εγω του εξηγώ τους λόγους γιατί δεν μπορούμε να το αγοράσουμε και γιατί δεν πρέπει να αγοράζουμε οτιδήποτε.

Μέχρι τώρα δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα. Νομίζω οτι με την κουβέντα όλα λύνονται ακόμα και αν το παιδί είναι μικρό.

Δεν υπάρχει λόγος να λέμε στο παιδί οτι δεν το αγοράζουμε γιατί δεν έχουμε λεφτά. Υπάρχουν δεκάδες λόγοι που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ώστε στο τέλος να είναι ικανοποιημένο και το ίδιο απο την κοινή μας απόφαση να μην αγοράσουμε κάτι.

Τέλος, συμφωνώ απόλυτα με την cult οτι ένα παιδί δεν επιλέγει ούτε το ακριβότερο παιχνίδι στον κόσμο μπροστά στο παιχνίδι με τους γονείς του.

Εμένα πάντως προσωπικά δεν με ενδιαφέρουν οι διαφημίσεις ούτε των παιχνιδιών, ούτε των αυτοκινήτων, ούτε, ούτε, ούτε. Εχω μάθει να επιλέγω μόνη μου τις ανάγκες μου και έτσι θέλω να μάθω και το παιδί μου.

Νομίζω ότι και τώρα ισχύει η απαγόρευση των διαφημίσεων πριν τις 10 το βράδυ.

Αποτέλεσμα: στην παιδική ζώνη διαφημίζονται όλα τα χαρακτηρισμένα "εκπαιδευτικά" καρεκλάκια, τραπεζάκια, κασετίνες ζωγραφικής που ξεφεύγουν από τον ορισμό παιχνίδι, ή τα κανάλια βάζουν παιδική ταινία στις 9 το βράδυ. Ή δεν διαφημίζουν παιχνίδια αλλά τα μαγαζιά π.χ. Τζάμπο. Οπότε και καθολική απαγόρευση διαφημίσεων να υπάρχει, πάλι θα βρεθούν εξαιρέσεις.

Τελικά μάλλον δεν συμφωνώ με την απαγόρευση αν και σε μένα ζητάνε πράγματα που βλέπουν στις διαφημίσεις. Τους έχω εξηγήσει ότι δεν είναι όπως τα βλέπουν και ότι παίρνουμε δώρα μόνο στις γιορτές. Αν και πιο πολύ επηρεάζονται από τους καταλόγους παρά από την τηλεόραση.

Να απαγορευτούν! και κυρίως του jumbo που είναι και αντιαισθητικές!

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Γεγονός είναι οτι αν ξεκινήσουμε απο νωρίς την "εκπαίδευση" στο παιδί οτι δεν μπορούμε και δεν πρέπει να έχουμε ότι βλεπουμε και ότι υπάρχει γύρω μας, δε θα μας ειναι ιδιαίτερο πρόβλημα οι διαφημίσεις.

Ο μικρός μου ειναι 26 μηνών. Οταν το ΣΚ τα πρωινά βλέπει τηλεόραση και τις διαφημίσεις απο παιδικά παιχνίδια, πάντα μου λεει "ατό να το αγοάσουμε, είναι για μένα" και εγω του εξηγώ τους λόγους γιατί δεν μπορούμε να το αγοράσουμε και γιατί δεν πρέπει να αγοράζουμε οτιδήποτε.

και πολύ καλά κάνεις...

δεν μπορείς να φανταστείς σε πόσο καλό θα σου βγει αυτό στο μέλλον...

ακριβώς το ίδιο έκανα και εγώ από τότε που ήταν μικρούλης και τώρα που είναι 5 και βλέπει όλες τις διαφημήσεις αυτά που ζητάει είναι πολύ συγκεκριμένα και φυσικά συζητάμε...

κάποιες φορές όταν όντως ισχύει συζητάμε και το οικονομικό αλλά φυσικά δεν είναι το επιχειρημα μου παρά μόνο όταν πραγματικά ισχύει

rQGhp3.png