Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΒΑΦΗ ΜΑΛΛΙΩΝ

Ελένη

Recommended Posts

αυριο εχω κλεισει ραντεβου για βαψιμο μαλλιων.να ανησυχω?τι σημαινει αυτο που ελεγε παραπανω η αγλαια (Όλες αυτές οι βαφές περιέχουν επικίνδυνες ουσίες που συσσωρεύονται με τα χρόνια..)

καπου ακουσα οτι τα σκουρα χρωματα ειναι χειροτερα...σκουρα θα τα κανω...με χημικη...μετα καπακι να θηλασω κανονικα?

Το αντράκι μου είναι η ζωή μου!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 208
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

xara mou είπε:
αυριο εχω κλεισει ραντεβου για βαψιμο μαλλιων.να ανησυχω?τι σημαινει αυτο που ελεγε παραπανω η αγλαια (Όλες αυτές οι βαφές περιέχουν επικίνδυνες ουσίες που συσσωρεύονται με τα χρόνια..)

καπου ακουσα οτι τα σκουρα χρωματα ειναι χειροτερα...σκουρα θα τα κανω...με χημικη...μετα καπακι να θηλασω κανονικα?

Σήμερα που είχα πάει στο κομμωτήριο της ξαδέρφης μου μου είπε πως δεν επιτρέπεται να βάφονται τα μαλλιά στον θυλασμό,αλλα επιτρέπονται οι ανταύγειες...:(

• 1 χρόνο μετά...
  aglaia είπε:
Είναι αλήθεια ότι εδώ και δεκαετίες οι εταιρείες με τα γάλατα μας έκαναν να πιστέψουμε ότι για να θηλάσουμε πρέπει να έχουμε το σωστο μέγεθος στήθους, το σωστό μέγεθος και σχήμα θηλής, το σωστό χρώμα δέρματος, ύψος, βάρος, αναλογία λίπους-μυϊκής μάζας, επίπεδο χοληστερίνης, σιδήρου, ασβεστίου, ...κλπ στοιχείων, να τρώμε μόνο συγκεκριμένες τροφές, να πίνουμε μόνο νερό και χυμους, να έχουμε μόνο μία δεδομένη ψυχολογική κατάσταση (όλες οι υπόλοιπες είναι απαγορευτικές για το θηλασμό), να ...να... να...

Φυσικά είναι ελάχιστες οι μητέρες που μπορούν να τηρήσουν όλες αυτές τις προϋποθέσεις...

Ποιος κερδίζει;;;

Το φοβερό είναι ότι όλα τα παραπάνω γράφοται χωρίς καμία επιστημονική τεκμηρίωση και τα διαβάζουν ακόμη και οι γιατροί και τα πιστεύουν!!!

Να υπενθυμίσω ότι οι σύμβουλοι θηλασμού δεν υποστηρίζουν το θηλασμό αλλά τη μητέρα που θηλάζει. :wink: Η διαφορά είναι τεράστια....

έχω καιρό να μπω, για άλλο πράγμα ψάχνω κι έπεσα πάνω στο συγκεκριμένο ποστ. προσκυνώ, Αγλαΐα είσαι απίστευτη, είσαι μοναδική.

αυτό το ποστ κρυβεί μεγάλη αγάπη και σοφία.

σ' ευχαριστώ για την υποστήριξη και σου εύχομαι από καρδιάς χρόνια πολλά. :D

το αγγελούδι μου, η ζωή μου όλη.

• 1 month later...

Παιδιά sos! Μπαίνω στον τέταρτο μήνα την επόμενη βδομάδα και τα μαλλιά μου είναι σε άθλια κατάσταση! Έχω πάρα πολλά άσπρα και τα καλύπτω μ αυτήν τη μάσκαρα για μαλλιά που όμως την έχω σιχαθεί γιατί είναι σαν λάσπη στο κεφάλι μου,βάφουν τα μαξιλάρια κλπ. Αν αφήσω τα μαλλιά μου θα είμαι κυριολεκτικά ασπρομαλλα. Ο γιατρός επιτρέπει μόνο ανταύγειες.Τί θα κάνω? Πώς θα καμουφλαριστουν? Και ξανθές να κάνω τα άσπρα θα φαίνονται.Και με το ρεφλε τί γίνεται? Λογικά απαγορεύεται. Πώς θα πάρουν οι ανταύγειες απόχρωση χωρίς ρεφλε όμως?

anniz είπε:
Παιδιά sos! Μπαίνω στον τέταρτο μήνα την επόμενη βδομάδα και τα μαλλιά μου είναι σε άθλια κατάσταση! Έχω πάρα πολλά άσπρα και τα καλύπτω μ αυτήν τη μάσκαρα για μαλλιά που όμως την έχω σιχαθεί γιατί είναι σαν λάσπη στο κεφάλι μου,βάφουν τα μαξιλάρια κλπ. Αν αφήσω τα μαλλιά μου θα είμαι κυριολεκτικά ασπρομαλλα. Ο γιατρός επιτρέπει μόνο ανταύγειες.Τί θα κάνω? Πώς θα καμουφλαριστουν? Και ξανθές να κάνω τα άσπρα θα φαίνονται.Και με το ρεφλε τί γίνεται? Λογικά απαγορεύεται. Πώς θα πάρουν οι ανταύγειες απόχρωση χωρίς ρεφλε όμως?

Εννοείς 4ο μήνα εγκυμοσύνης ή θηλασμου;

Υπάρχουν και φυτικές βαφες.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Διαφημίσεις

anniz είπε:
Εγκυμοσύνης. Φυτικές μου απαγορεύει ο γιατρός κατηγορηματικά.

Τοτε δες για ανταυγειες που δεν ακουμπούν το κεφάλι.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

• 11 months later...

Παιδια για το βαψιμο μαλλιων εμενα ηταν κατηγορηματικοι και η κομμωτρια και ο γιατρος. Ο γιατρος ειπε μονο φυτικη βαφη (η οποια στο δικο μου το μαλλι θα βγει χαλια γιατι δεν ειναι αρκετα δυνατη ωστε να το "ανοιξει"). Η κομμωτρια παλι ειπε οτι ουτε φυτικη βαφη δεν ειναι ασφαλης!

Εγω εχω να τα βαψω απο οταν εμαθα οτι ειμαι εγκυος και πλεον ειναι διχρωμα τα μαλλια μου που ειναι και πολυ της μοδας βεβαια..Στην αρχη το σκεφτομουν, στενοχωριομουν λεω πως θα μαι ετσι αλλα τωρα μ αρεσει η ξανθια ακρη ειναι σαν να το χω κανει στο κομμωτηριο;)

Παρολα αυτα βρισκω εξαιρετικα επικυνδινη την πρακτικη να λεμε " μπορεις και να θηλασεις και να βαζεις τοσα χημικα πανω σου". Ειδικα οταν διαβασα παραπανω οτι ο γιατρος μιας κοπελας ηταν κατηγορηματικος και αυτη θεωρησε ως "ειδικο" μια βοηθο θηλασμου ανατριχιασα! ενταξει θεωρω οτι μιας και θελεις να γινεις μητερα ας κανεις και μια θυσια να μην βαψεις μαλλια...οταν το μωρο τρωει στερεες και θηλαζουμε μονο πρωι βραδυ ειναι πολυ πιο ευκολο αφου μπορεις να του δωσεις γαλα με το μπιμπερο αντλημενο, και να το θηλασεις κανονικα την επομενη μερα....

Εγω σε αυτό το θέμα είμαι αδιαπραγματευτη. Και στην εγκυμοσυνη τα βαφα με φυτικη βαφη κ τωρα που θηλαζω τα βαφω παλι με φυτικη. Αν τα αφηνα από την αρχη αβαφα, θα μουν σαν τη γιαγια μου τωρα με ψυχολογια αναλογη.

Μαρια αν σε επηρεαζει τοσο πολυ ψυχολογικα τι να πω...μια ιδεα ειναι. Και εγω εβλεπα τη ριζα και τρελλαινομουν και τωρα με ρωτανε αν τα κανω διχρωμα στο κομμωτηριο καθως ειναι και πολυ της μοδας!

Γιατι να ρισκαρω να βαλω τοσα χημικα πανω μου και να περασουν και στο μωρο?Αλλωστε ποσο θα θηλαζω? Πες οτι εκανα μια αλλαγη για ενα διαστημα και ξεκουραζω και τα μαλλακια μου απο τα οξυζενε. Εδω μου κανουν ρεφλε στο κομμωτηριο (παλια λεμε τωρα) και μ επιανε βηχας απο τη μυρωδια του χημικου ποσο μαλλον η βαφη που ειναι και πιο δυνατη! Και ναι μεν ζουμε σ ενα κοσμο γεματο χημικα, αναθυμιασεις κλπ αλλα γιατι να μην προσπαθησουμε να προστατευσουμε το μωρο? Σκεφτειτε ποσο ευαισθητο ειναι...οτι μπορω να αποφυγω το αποφευγω, ακομα και τα νυχια δε βαφω γιατι στο τελος του θηλασμου βαζω το δαχτυλο στο στομα του μωρου για να απομακρυνω το στηθος και δε θελω να γλειφει τοσα χημικα που εχει το μανο...

Διαφημίσεις

Αυτό που σιγουρα χρειάζεται προσοχη με τις βαφες, κατά τη γνώμη μου, είναι στο πρωτο τριμηνο της εγκυμοσύνης που γινεται η οργανογενεση. Από κει και πέρα οι περισσοτεροι γιατροί επιτρεπουν με φυτικες. Ανταυγιες, όταν ειχα ρωτησει μου ειχαν πει καλυτερα να μην κανω γιατι μετα χρειάζεται ρεφλε που έχει αρκετα χημικά.

Οι βαφες είναι ένα από τα πολλα που κανονικά δεν επιτρέπονται ειτε στην εγκυμοσυνη, ειτε στο θηλασμο. Είναι όμως και τοσα άλλα. Π.χ. αντιβιώσεις που κανονικά δεν πρέπει να λαμβάνονται, έλα όμως που τα δινουν οι γιατροί αν είναι αναγκη. Ναρκώσεις όταν χρειάζεται καποια επέμβαση στην εγκυμοσυνη (π.χ. περιδεση), ορμονες όλο το πρωτο τριμηνο (που έχουν αρκετες παρενέργειες), κορτιζονη ίσως για να κρατηθεί το έμβρυο η οποία σιγουρα βλαπτει αλλα τη δινουν. Μετα στην γεννα, επισκληριδιο, αντιβιώσεις, αντιπηκτικα κ.α.

Επισης οι κρεμες που βαζουμε, τα σαμπουαν, όλα έχουν το κατι τις τους από συντηρητικά, τα αλλαντικά που τρωμε έχουν νιτρικά άλατα, ο τονος υδραργυρο κλπ. Τα κινητα, ο αερας που αναπνεουμε....Μην συνεχισω γιατι είναι πολλα. Οι βαφες μας πειραξανε;

MarianS είπε:
Αυτό που σιγουρα χρειάζεται προσοχη με τις βαφες, κατά τη γνώμη μου, είναι στο πρωτο τριμηνο της εγκυμοσύνης που γινεται η οργανογενεση. Από κει και πέρα οι περισσοτεροι γιατροί επιτρεπουν με φυτικες. Ανταυγιες, όταν ειχα ρωτησει μου ειχαν πει καλυτερα να μην κανω γιατι μετα χρειάζεται ρεφλε που έχει αρκετα χημικά.

Οι βαφες είναι ένα από τα πολλα που κανονικά δεν επιτρέπονται ειτε στην εγκυμοσυνη, ειτε στο θηλασμο. Είναι όμως και τοσα άλλα. Π.χ. αντιβιώσεις που κανονικά δεν πρέπει να λαμβάνονται, έλα όμως που τα δινουν οι γιατροί αν είναι αναγκη. Ναρκώσεις όταν χρειάζεται καποια επέμβαση στην εγκυμοσυνη (π.χ. περιδεση), ορμονες όλο το πρωτο τριμηνο (που έχουν αρκετες παρενέργειες), κορτιζονη ίσως για να κρατηθεί το έμβρυο η οποία σιγουρα βλαπτει αλλα τη δινουν. Μετα στην γεννα, επισκληριδιο, αντιβιώσεις, αντιπηκτικα κ.α.

Επισης οι κρεμες που βαζουμε, τα σαμπουαν, όλα έχουν το κατι τις τους από συντηρητικά, τα αλλαντικά που τρωμε έχουν νιτρικά άλατα, ο τονος υδραργυρο κλπ. Τα κινητα, ο αερας που αναπνεουμε....Μην συνεχισω γιατι είναι πολλα. Οι βαφες μας πειραξανε;

Ολα αυτα δε μπορουν να αποφευχθουν..δηλαδη αν ειναι αναγκη να παρεις αντιβιωση, θα παρεις δε γινεται αλλιως! Χωρια που δεν βλαπτουν παντα, συμφωνα με το elactancia οι περισσοτερες αντιβιωσεις ειναι ΟΚ για το θηλασμο πχ ζιναντολ, αουγκμεντιν...

Επισης στη ναρκωση σε καποια επεμβαση φυσικα και δεν ειναι οτι καλυτερο αλλα παλι θα χρησιμοποιηθουν φαρμακα συμβατα με την εγκυμοσυνη κ θηλασμο...

Οσο για τις ορμονες, η ανθρωπινη φυση εχει προβλεψει να μπορουμε να κρατησουμε ενα εμβρυο χωρις να παιρνουμε ορμονες!! Τωρα γιατι οι γυναικολογοι εστω καποιοι απο αυτους εχουν κολημμα να συνταγογραφουν τις ορμονες σαν καραμελες αυτο ειναι αλλη κουβεντα. Εγω οταν εμεινα εγκυος και ρωτησα το γιατρο αν χρειαζεται να παρω κατι μου ειπε "ειναι στο χερι της φυσης. Αν παει καλα θα παει, δε μπορουμε εμεις να κανουμε κατι". Μιλαω βεβαια για περιπτωσεις οπου δεν υπαρχουν προηγουμενες αποβολες, ιστορικο που να καθιστα δυσκολη την εγκυμοσυνη κλπ.

Οσο για τα καλλυντικα, τις κρεμες κλπ, η απορροφηση τους ειναι ελαχιστη σε σχεση με το χημικο της βαφης που "ποτιζει" την τριχα η οποια ειναιζωντανος οργανισμος και ακουμπαει και στο τριχωτο της κεφαλης..αν απορροφονταν οι κρεμες τοσο καλα θα χαμε θεαματικα αποτελεσματα αλλα δυστυχως μια αντιρυτιδικη δε φερνει την ανοιξη....

Συν οτι εχει καμμια σχεση το χημικο της κρεμας η' του αφρολουτρου με τη βαφη που αν παει στο ματι σου μπορει να στραβωθεις? Που μπορει να προκαλεσει τρελλη αλλεργικη αντιδραση? Εχω μια ξαδερφη που νοσηλευτηκε 4 μερες μετα απο αλλεργικη αντιδραση σε βαφη μαλλιων! Ειπαμε μην τα βαζουμε ολα στο ιδιο τσουβαλι..!

Απλα βλεπω οτι επειδη γινεται προσπαθεια να προωθηθει ο θηλασμος προσπαθουν να αφαιρουν "εμποδια". Ειμαι της γνωμης ομως για το καλο του μωρου οτι εκτος αν επιδρα τοοοσο ασχημα στην ψυχολογια σου το μαλλι, πρεπει να αποφυγεις τετοια δυνατα χημικα που περνανε απευθειας στο γαλα! Τουλαχιστον στην εγκυμοσυνη κατι φιλτραρει ο πλακουντας στο θηλασμο οτι τρως και βαζεις πανω σου το τρωει και το δεχεται και το μωρο!

Μανούλα για πάντα! είπε:
Ο Παπαβεντσης στο mitrikosthilasmos.com λέει ξεκάθαρα πως δεν υπάρχει πρόβλημα.

Καλα και εγω μπορω να βρω 10 γιατρους να πουν το αντιθετο. Το οτι το λεει ο Παπαβεντσης δε μου λεει τιποτα...

Καλά,βρε Ελένη από τας Αγγλίας, μη με δείρεις! :cool:

Αναφέρω τον συγκεκριμένο, γιατί συνήθως τεκμηριώνει επιστημονικά όσα λέει, σε αντίθεση με πολλούς που το παίζουν αυθεντίες και προσπαθούν να επιβάλλουν την προσωπική τους γνώμη.

Ο Παπαβεντσης λέει,στην ουσία, ότι οι διάφορες ουσίες απορροφώνται συστηματικά σε πολύ μικρό βαθμό, όταν εφαρμόζονται στο δέρμα,όπως συμβαίνει και με τα εισπνεόμενα. Δεν ξέρω πως να βάλω το λινκ (ω,ναι, είμαι τόσο άσχετη! :rolleyes:), αλλά φαντάζομαι είναι εύκολο να το βρεις.

Διαφημίσεις

Και η Πατσουρου στο βιβλίο της για το θηλασμο λεει ότι επιτρέπονται οι φυτικες βαφες, οι ανταυγιες και το βαψιμο νυχιών!!!! Μαλλον είναι αποφαση της καθεμιας μας τι δρομο θα ακολουθήσει.

Προκειμενου να μην κοπει ο θηλασμος κ μαλλια βαφουμε κ νυχια αν θελουμε.

Μανουλα για Παντα, σορυ απλα επειδη ανεφερες ενα ονομα και τι λεει κ επειη το ονομα του Παπαβεντση ακουγεται πολυ εω μεσα και γενικα δεν ειμαι υπερ του να "διαφημιζουμε" συγκεκριμενους γιατρους γιαυτο το ειπα.

Κ εμενα η γιατρος μου ειπε οτι μπορω να τα βαωψ με φυτικη βαφη, αλλο ομως η φυτικη βαφη αλλο η καθαρη χημεια που λεγαμε πριν!Ανταυγειες μπορεις να κανεις γιατι δεν ακουμπανε στο κεφαλι αλλα δε μπορεις να κανεις ρεφλε!

Για τα νυχια το ξερω οτι επιτρεπεται, απλα ειναι δικη μου επιλογη να μην τα βαφω επειδη μπορει να ακουμπησει στο στομα του μωρου.

Εγω πάντως εγκυμοσυνη τιποτα αλλα θηλασμο εκανα ανταυγιες

Προςωπικα δεν θα εκανα βαφή γιατι κολλάει στο δέρμα αλλα ανταυγιες ναι

Στην εγκυμοσυνη τα είχα βιολογικά ολα σαμπουάν ντουζ αλλα στο θηλασμο ειδικά μετα απο 6 μηνες αρχιςα να βάζω μη βιολογικά .. Α και νύχι έβαψα με το που έφερα τον μπεμπη σπίτι απο νοσοκομείο - το είχα καημό!!! :-)

Εβαψα τα μαλλια και στην εγκυμοσυνη και στο θηλασμο. Στο θηλασμο επειδη τα εβαψα στο σπιτι χρησιμοποιησα βαφη χωρις αμμωνια για τις οσμες και πραγματι δε μυριζε καθολου, σε αντιθεη με τις φυτικες οου και μυριζουν και δεν κανουν δουλεια, τουλαχιστον στα μαλλια μου.. Δεν καταλαβαινω γιατι να μην επιτρεπεται στο θηλασμο.. Και ο γυναικολογος μουχε πει οτι επιτρεοεται και στην εγκυμοσυνη.

bouba14 είπε:
Εβαψα τα μαλλια και στην εγκυμοσυνη και στο θηλασμο. Στο θηλασμο επειδη τα εβαψα στο σπιτι χρησιμοποιησα βαφη χωρις αμμωνια για τις οσμες και πραγματι δε μυριζε καθολου, σε αντιθεη με τις φυτικες οου και μυριζουν και δεν κανουν δουλεια, τουλαχιστον στα μαλλια μου.. Δεν καταλαβαινω γιατι να μην επιτρεπεται στο θηλασμο.. Και ο γυναικολογος μουχε πει οτι επιτρεοεται και στην εγκυμοσυνη.

Πριν μια βδομάδα, η ξαδέρφη μου -που δεν είναι έγκυος ούτε θηλάζουσα- κόλλησε ψείρες από το μοναχοπαίδι της που είναι 4 ετών. Δουλεύει πολύ και δεν είχε καμία διάθεση για τις γνωστές διαδικασίες. Αγόρασε λοιπόν από το φαρμακείο μία φυτική βαφή μαλλιών και ... ΨΟΦΗΣΑΝ όλες οι ψείρες.

Απίστευτο, ε;

Εχασα κάθε εμπιστοσύνη στα "φυτικά" καλλυντικά. Και συζητώντας σήμερα το θέμα με τον δικό μου φαρμακοποιό, αυτό που συμπέρανα είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα 100% φυτικό. Απλά κάποια προϊόντα είναι λιγότερο επιβαρυντικά από άλλα. Άλλωστε, αν ήταν οι βαφές φυτικές, θα παρασκευάζονταν από ΧΗΜΙΚΟΥΣ σε ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ.

Οπότε συμφωνώ με όσες προτρέπουν να αποφεύγουμε όσους κινδύνους μπορούμε/ είναι στο χέρι μας να αποφύγουμε. Ας μην ξεχνάμε το αθροιστικό αποτέλεσμα του τρόπου ζωής μας: κινητό τηλέφωνο, ασύρματο τηλέφωνο, wifi... Για να μην μιλήσω για την ποιότητα της τροφής μας...

Είναι ήδη πολύ επιβαρυμένη η ζωή μας. Εφόσον λοιπόν μια μαμά μπορεί να εκλογικεύσει αυτό και να μην αισθάνεται ψυχολογικά καταρρακωμένη επειδή όσο θηλάζει δεν θα βάφει το μαλλί, ας αποφύγει ΚΑΘΕ είδους βαφή.

Edit: Μπούμπα, σου είχε επιτρέψει να βάλεις τα μαλλιά σου ακόμα και το πρώτο τρίμηνο;;;;

Επεξεργάστηκαν by Aimee
Προσθήκη

Aimee είπε:
Πριν μια βδομάδα, η ξαδέρφη μου -που δεν είναι έγκυος ούτε θηλάζουσα- κόλλησε ψείρες από το μοναχοπαίδι της που είναι 4 ετών. Δουλεύει πολύ και δεν είχε καμία διάθεση για τις γνωστές διαδικασίες. Αγόρασε λοιπόν από το φαρμακείο μία φυτική βαφή μαλλιών και ... ΨΟΦΗΣΑΝ όλες οι ψείρες.

Απίστευτο, ε;

Εχασα κάθε εμπιστοσύνη στα "φυτικά" καλλυντικά. Και συζητώντας σήμερα το θέμα με τον δικό μου φαρμακοποιό, αυτό που συμπέρανα είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα 100% φυτικό. Απλά κάποια προϊόντα είναι λιγότερο επιβαρυντικά από άλλα. Άλλωστε, αν ήταν οι βαφές φυτικές, θα παρασκευάζονταν από ΧΗΜΙΚΟΥΣ σε ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ.

Οπότε συμφωνώ με όσες προτρέπουν να αποφεύγουμε όσους κινδύνους μπορούμε/ είναι στο χέρι μας να αποφύγουμε. Ας μην ξεχνάμε το αθροιστικό αποτέλεσμα του τρόπου ζωής μας: κινητό τηλέφωνο, ασύρματο τηλέφωνο, wifi... Για να μην μιλήσω για την ποιότητα της τροφής μας...

Είναι ήδη πολύ επιβαρυμένη η ζωή μας. Εφόσον λοιπόν μια μαμά μπορεί να εκλογικεύσει αυτό και να μην αισθάνεται ψυχολογικά καταρρακωμένη επειδή όσο θηλάζει δεν θα βάφει το μαλλί, ας αποφύγει ΚΑΘΕ είδους βαφή.

Edit: Μπούμπα, σου είχε επιτρέψει να βάλεις τα μαλλιά σου ακόμα και το πρώτο τρίμηνο;;;;

Συμφωνώ με τα παραπάνω, αλλά όχι στο θέμα της...ψείρας! Κατά πάσα πιθανότητα δεν έφταιγε η "τοξικότητα" της βαφής, αλλά η ιδιότητά της να καλύπτει τους πόρους της ψείρας και έτσι αυτή να παθαίνει ασφυξία. Θυμηθείτε και το παλιό κόλπο με το (αθώο και φυσικό) ξύδι και το τύλιγμα με πετσέτα όλη νύχτα, που είχε το ίδιο αποτέλεσμα!

Εγώ δε βάφω τα μαλλιά μου (ούτε 1 άσπρη τρίχα, χε χε!), αλλά στην εγκυμοσύνη απέφευγα να πασαλείψω την παλάμη μου με οποιαδήποτε κρέμα, π.χ. ενυδατική, γιατί έχω διαβάσει ότι η απορρόφηση από παλάμες και πέλματα είναι τεράστια.

Aimee είπε:

Απίστευτο, ε;

Ειμαι εξαιρετικα ευχαριστημενη απο τη γνωστη βαφη με το ελαιολαδο. Δε γινοταν να μην τα βαψω γιατι δενειναι οτι ειναι απλα ασπρα αλλα επισης ειναι και η ριζα..

Να σου πω δε θυμαμαι γιατι οταν τον ρωτησα ημουν στο χευτερο τριμηνο.

Μανούλα για πάντα! είπε:
Συμφωνώ με τα παραπάνω, αλλά όχι στο θέμα της...ψείρας! Κατά πάσα πιθανότητα δεν έφταιγε η "τοξικότητα" της βαφής, αλλά η ιδιότητά της να καλύπτει τους πόρους της ψείρας και έτσι αυτή να παθαίνει ασφυξία. Θυμηθείτε και το παλιό κόλπο με το (αθώο και φυσικό) ξύδι και το τύλιγμα με πετσέτα όλη νύχτα, που είχε το ίδιο αποτέλεσμα!

Α! Δεν το είχα καταλάβει έτςι αυτό. :oops:.. Ο φαρμακοποιός μου μίλησε για τη διαφορά φυτικών και φυσικών καλλυντικών αλλά είχα μαζί μου και τα τρία παιδιά, οπότε το μόνο που συγκράτησα είναι ότι υπάρχει μία σημαντική δόση παραπληροφόρησης σε όσα λέγονται για αθώες και ακίνδυνες φυτικές βαφές. :evil:

Μανούλα για πάντα! είπε:

Εγώ δε βάφω τα μαλλιά μου (ούτε 1 άσπρη τρίχα, χε χε!), αλλά στην εγκυμοσύνη απέφευγα να πασαλείψω την παλάμη μου με οποιαδήποτε κρέμα, π.χ. ενυδατική, γιατί έχω διαβάσει ότι η απορρόφηση από παλάμες και πέλματα είναι τεράστια.

Καλο!

Δεν ειμαι σε στάδιο ψειρας αλλα οταν φτάσω εκει θα το θυμηθώ!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...