Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αποστείρωση μέχρι πότε?

Recommended Posts

Διαφημίσεις

κατοπιν συμβουλη παιδιατρων(δυο διαφορετικων) κρατησα την αποστειρωση και στα δυο μου τα παιδια μεχρι να γινουν 6 μηνων.πιστευω οτι ειναι απαραιτητη.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ Η ΖΩΗ ΜΟΥ.

• 2 εβδομάδες μετά...

βασικα εγω συνεχιζω την αποστείρωση(η μπεμπα μπηκε στον 7ο) αλλα νερο για να πίνει της δινω πλεον εμφιαλωμενο κια οχι βρασμενο. Ούτως ή άλλως τον εχω τον αποστειρωτη οποτα τον βάζω μια φορα το βραδυ και ειμαστε οκ.

Εγώ σταμάτησα την αποστείρωση μόλις μπήκαμε στον 7ο μήνα, αν και η παιδίατρος μου είχε πει πως πρέπει να συνεχίσω μέχρι και τον 8ο αλλά με λιγότερη ευλάβεια. Εγώ όμως σταμάτησα, αλλά μέχρι και να κλείσουμε χρόνο πάντα τα μπιμπερό και τις θηλές τα έπλενα με βραστό νερό, (πιπίλα δεν παίρνουμε καθόλου). Τώρα δεν το κάνω πάντα αυτό, αρκεί βέβαια να είναι πάντα το νερό ζεστό. Πολλές φορές χρησιμοποιώ και λίγο ξύδι στο σαπούνισμα, πάντα όμως με πολύ καλό ξέβγαλμα. Αλλά συμφωνώ με την aggeliki πως είναι μια ανάσα και αυτό.

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

εγώ ακόμα αποστειρώνω:rolleyes:,

βασικά λόγω του ότι δίνω ακόμη σκόνη = ευκολία στον καθαρισμό των μπουκαλιών = ρουτίνα - μηχανική διαικασία πλέον +=τάξη στον πάγκο :wink:

η παιδίατρος με συμβούλεψε και στα δύο μου παιδιά να σταματήσω την αποστείρωση από την στιγμή που θα αρχίσουν να βάζουν τά χέρια στο στόμα . Μου είπε επί λέξη ''ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ Η ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΓΛΕΙΦΟΥΝ ΤΑ ΔΑΚΤΥΛΑ ΤΟΥΣ'', και έτσι έκανα και τα παιδιά μου δεν πάθανε τίποτα. Αυτό μπορεί να συμβεί και τον τρίτο μήνα όπως συνέβη στα δικά μου .

• 3 months later...

εγω πάλι την αποστείρωση τη σταμάτησα λίγο πριν κλείσει τα πρώτα της γεννέθλια! κατόπιν συνενόησης με τη γιατρό μου όσο για τα χεράκια συχνό πλυσημο τουλάχιστον ότι μπορώ να γλιτώσω απο θέμα βακτηρίων γενικότερα το κάνω! τα παντα για το μωρό μου:D:D:D:D

Στον πρώτο μου γιο την αποστείρωση τη σταμάτησα και εγώ στους 5 1/2 μήνες που αρχίσαμε την κρέμα. Στον δεύτερο μου που είναι τώρα 2,5 μηνών ο παιδίατρος μου είπε ότι θα σταματήσει μόλις φτάσει τους 3 μήνες.

Διαφημίσεις

Εγώ και στα 3 μου παιδιά έβραζα μπιμπερό, θηλές και πιπίλες στην κατσαρόλα. Ήταν όλα άψογα...!! Έβαζα στο νερό που έβραζα μαζί 1/2 φέτα λεμονιού και δεν είχα κανένα πρόβλημα απολύτως ούτε καν με άλατα.......!! Σας διαβεβαιώνω ότι το ίδιο σύστημα έχουν και στο Παίδων..!

Βέβαια μένω Ηράκλειο Αττικής όταν πηγαίνω Αίγινα όπου το νερό της βρύσης είναι τίγκα στα άλατα χρησιμοποιώ εμφιαλωμένο για το βράσιμο και ξυδάκι στο πλύσιμο και είναι όλα λαμπερά.!! Ποτέ δε βαρέθηκα την κατσαρόλα γιατί έβραζα μόνο μία φορά τη μέρα.

Αγάπη.... η χαραμάδα της αιωνιότητας..

Ernesto Cardenal

• 1 month later...

koritsia kalispera,

eimai kainouria sto forum kai xairomai poly na diavazo tis apopseis sas gia ta morakia sas!!!exo mia mpempa 6minon kai h paidiatros mou eipe na synexiso tin aposteirosi mexri tous 8!mou fanike tragiko kai kata epilogh tin exo stamatisei hdh ektos oti brazo tis pipiles mono!!ti lete loipon?:P

Είναι λίγο τραβηγμένο μέχρι του 8 μήνες! Αλλά κάθε παιδίατρος λέει τα δικά του. Ο δικός μου μας είπε να σταματήσουμε αποστείρωση από τους 5,5 μήνες. Μπιμπερό δεν χρησιμοποιούμε, οπότε που και που αποστειρώνω μόνο τις πιπίλες που μασουλάει (όταν νοιώθω ότι δεν αρκεί το ξέπλυμα).

η παιδίατρος με συμβούλεψε και στα δύο μου παιδιά να σταματήσω την αποστείρωση από την στιγμή που θα αρχίσουν να βάζουν τά χέρια στο στόμα . Μου είπε επί λέξη ''ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ Η ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΓΛΕΙΦΟΥΝ ΤΑ ΔΑΚΤΥΛΑ ΤΟΥΣ'', και έτσι έκανα και τα παιδιά μου δεν πάθανε τίποτα. Αυτό μπορεί να συμβεί και τον τρίτο μήνα όπως συνέβη στα δικά μου .

Και εμένα μου είπε ακριβώς τα ίδια.Μόλις μπήκαμε στον 4ο και σταματάμε από αύριο την αποστείρωση.Μου είπε καλό πλύσιμο κλπ.Πάντως το βρίσκω λογικό γιατί τώρα πια δεν την προλαβαίνω, όλα στο στόμα, χέρια, τα λουριά στο καρότσι, στο κάθισμα του αυτοκινήτου και πάει λέγοντας...

nCE2p3.png

Όποιος προτιμά την ασφάλεια έναντι της ελευθερίας δεν του αξίζει να έχει τίποτα από τα δύο

koritsia kalispera,

eimai kainouria sto forum kai xairomai poly na diavazo tis apopseis sas gia ta morakia sas!!!exo mia mpempa 6minon kai h paidiatros mou eipe na synexiso tin aposteirosi mexri tous 8!mou fanike tragiko kai kata epilogh tin exo stamatisei hdh ektos oti brazo tis pipiles mono!!ti lete loipon?:P

eyxaristo koritsia gia tis simvoules sas alitheia mou einai poly xrisimes giati os kainouria mama exo tis anysixies mou!!h mikri vazei oti vrei sto stoma tis,trexoun salia synexos edo kai 2mines kai einai molis 6minon.opote theoro oti h aposteirosi den xreiazetai pia.xekinisame tis kremes kai to frouto pio to noima loipon?oso gia to nero mou eipe vrasmeno alla enas palios paidiatros pou eixa me symvoulepse oti apo tin stigmi pou stamatas tin aposteirosi dineis oti pineis kai esy.stin diki mas periptosi emfialomeno.tha hthela na akouso tis apopseis sas gia to nero...sas eyxaristo kai pali:lol:

Διαφημίσεις

καλημερα κοριτσια ειμαι καινουρια και με ενδιαφερει να μαθαινω τα παντα για το μωρακι μου! ο μπεμπουλησ μου ειναι 4μηνων και26ημερων!! μολις εκλεισε τουσ 4μηνεσ ο παιδιατροσ μου ειπε να κοψω την αποστειρωση. βεβαια ενιωθα ενοχεσ στην αρχη αλλα τελικα πριν απο λιγες μερες την εκοψα και και ενιωσα μια ανακουφιση!!αλλωστε πρεπει το μωρο να συνηθιζει πια στα μικροβια:cool:

πολυ καλα εκανες!εμενα μου ειπε στους οχτω μηνες αλλα μολις κλεισαμε τον εκτο και την σταματησα την αποστειρωση γιατι εχουμε ξεκινησει και τις κρεμες και το φρουτο εκτος του οτι η δικια μου μπεμπα εβαζε τα χερια στο στομα απο τριων μηνων!ποια η ουσια της αποστειρωσης λοιπον?που και που βραζω τις πιπιλες της αυτο μονο!

• 2 εβδομάδες μετά...

Συμφωνώ και εγώ...εμάς μας είπε η παιδίατρος να την κόψουμε απο τον 3ο, και το κάναμε. Εξάλλου εκτός απο τα χέρια που έβαζε στο στόμα, έβαζε και οτι παιχνίδι υπήρχε στο στόμα επίσης!!οπότε όντως δεν έχει νόημα.

tt3d3c9.aspx

k εγω στους 6 σταματησα μονη μου.Δεν ενιωθα ενοχες αλλα ανακουφιση μονο.

Το παιδι μου ειχε πιασει σε καλσματα δευτετολεπτου την ΠΑΤΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΧΩΜΑΤΑ ΤΑ ΞΕΡΑΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΓΛΥΨΕΙ....απο εκει και περα τι αποστειρωση να κανω?????

Πιπιλες που εχουμν πεσει στο πατωμα και ο μπαμπας δεν εβαλε στο νεροχυτη αλλα σε καποιο τραπεζι και του την εχω δωσει απειρες φορες.....και μιλαμε για οχι πολυ καθαρα μερη πχ σπιτι μας...Εχω τσακωσει το σκυλι να τον γλυφει και πριν προλαβω να του σκουπισω τα σαλιομενα χερια τα εχει χωσει στο στομα΄.....τρωει η προσπαθει να φαει απο καιρο τωρα ΟΤΙ πιανει(τηλεκοντρολ , κινητο , το πόντικι του πισι , το πακετο με τα μωρομαντηλα κ.α.)

ΤΟ χειροτερο που εγινε ηταν στο σουπερ μαρκετ στο καροτσι (για τα ψωνια)/ΤΟν καθησα και εκανα την κινηση να βγαλω τα ντετολ να σκουπισω τα γυρο γυρω....δεν προλαβα.ΕΙδα το παιδι να ειναι σκυμενο κ να ρουφαει κυριολεκτικα τα σιδερα του καροτσιου.....ΑΝυσηχησα οτι θα κολλησει τα παντα ..μου περασε απο το μυαλο και η νεα γριπη...ευτυχως δεν επαθε κατι....

Αποστείρωση των σκευών μέχρι να αρχίσει να τρώει τροφές ρυζάλευρα κλπ

Αποστείρωση του νερού μέχρι 1 έτους μας είπε ο παιδίατρος για αποφυγή γαστρεντερίτιδας κλπ επιδή του έχουν τύχει αρκετά επριστατικά. Επίσης προσοχή στα νερά όταν παμε διακοπές, πάντα εμφιαλωμένο αποστειρωμένο και όχι της βρύσης αποστειρωμένο.

εμενα επειδη αντλω γαλα και το βαζω στο ψυγειο κτλ..μου ειπεη παιδιατρος να συνεχισω οσο αντλω...θηλαστρα και μπιμπερο για γαλα..και ειναι πια σχεδον 8μηνων..βαριεμαι..αλλα τι να κανω?:!::!::!:

• 4 months later...

κοριτσια καλημερα! εμεις ειμαστε 11 μηνων και ακομα αποστειρωνω, τωρα λεω να το κοψω, ομως τις θηλες με τι να τις πλενω, γιατι τα μπουκαλια οσο ναναι επειδη ειναι απο γυαλι πλενονται καλυτερα!!!!

κοριτσια καλημερα! εμεις ειμαστε 11 μηνων και ακομα αποστειρωνω, τωρα λεω να το κοψω, ομως τις θηλες με τι να τις πλενω, γιατι τα μπουκαλια οσο ναναι επειδη ειναι απο γυαλι πλενονται καλυτερα!!!!

eleana καλημέρα,εγώ παρόλο που αποστειρώνω ακόμα πριν τα αποστειρώσω τα πλένω πάντα με ειδικό υγρό προδέρμ που είναι γιαυτό το λόγο.'οταν θα σταματήσω την αποστείρωση μόνο με αυτό θα τα πλένω

• 4 months later...
Εμάς η παιδίατρος και στα δυο μου έκοψε την αποστείρωση 2 μηνών με το που έκαναν το πρώτο εμβόλιο!

Και εγώ θα συμφωνήσω με τη Νινέτα, ο γιατρός μου, μου έκοψε την αποστείρωση και στα δύο παιδιά μου όταν έκλεισαν 40 ημέρες. Επειδή στην αρχή μου φάνηκε πολύ λίγο, το κράτησα στο 1ο παιδί μέχρι 2 μηνών. Είδα ότι δεν είχε κανένα πρόβλημα και στο 2ο έκοψα την αποστείρωση αμέσως. Και το νερό μας είπε ότι δε χρειάζεται να το βράζουμε. Να το δίνουμε κανονικά. Εγώ στο γάλα απλώς το ζέσταινα. Ο γιος μου μέχρι τριών ετών που πήγε παιδικό είχε αρρωστήσει 1-2 φορές ελαφρά. Η κόρη μου που είναι 3,5 και πάει παιδικό από 2 ετών έχει αρρωστήσει και αυτή κανά 2 φορές. Βλέπω εδώ που αποστειρώνουν πολλοί και 8-12 μηνών και μου φαίνεται υπερβολικό. Δεν γνωρίζω γιατί αυτή η διαφορά απόψεων των γιατρών. Τι να πω!!! Και στη γειτονιά μου ξέρω άλλες 2 οικογένειες που κόψανε και αυτοί την αποστείρωση 40 ημερών και είχαν διαφορετικούς γιατρούς, και άλλες που την κόψανε 6 μηνών.

[SIZE=1][URL="http://www.ticker.7910.org/eng"][IMG]http://www.ticker.7910.org/an1cve60g410010MTI1OTcyNmR8NDU0ODY2NDVkYXxUbyBhbnRyYWtpIG1vdSBlaW5haQ.gif[/IMG][/URL]
[URL="http://www.ticker.7910.org/eng"][IMG]http://www.ticker.7910.org/an1cz_y0g410010MDAwODM1ZHw1NzY1MzlkYXxIIHpvdXpvdW5hIG1vdSBlaW5haQ.gif[/IMG][/URL][/SIZE]

η παιδίατρος μου είπε να κόψω την αποστείρωση στους 6 μήνες (ουφ!) και τώρα απλά βράζω το νερό που κάνω το γάλα και το νερό που πίνει.

και εγώ εώς τώρα χρησιμοποιώ το προδρεμ για το πλύσιμο, αλλά λέω σιγά σιγά να το σταματήσω και να πλενω τα μπιμπερο με το κανονικό απορρυπαντικό

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...