Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Εκλογεs: Ψηφος η αποχη?

vera

Recommended Posts

δεν ξερω αν είναι η λύση..και ποιο είναι το σωστό δικαίωμα ψήφου σε ένα σύστημα που δεν έχει τίποτα να δώσει??

Ο κόσμος που θα δημιουργήσουν οι ελεύθεροι άνθρωποι, οργανωμένοι σε κοινότητες με την ελεύθερη απόφασή τους, δεν μπορεί να λειτουργήσει μέσα από τα εξουσιαστικά πρότυπα της ψηφοφορίας. Ούτε μέσα από το κοινωνικό μοντέλο που τους έχει επιβληθεί από την εξουσία. Δεν είναι δυνατόν να αναζητούμε τους δρόμους που οδηγούν στην ελευθερία, την συλλογική και ατομική ευημερία, μέσα από τα κρατικά και εξουσιαστικά μοντέλα, της κάθε είδους αυτοδιοίκησης.

και αποθηλασε επιτελους!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 793
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Συγγνώμη κορίτσια, να ρωτήσω κάτι άσχετο; Μήπως ξέρει καμιά σας να μου πει τί είναι αυτό το άσπρο σαν χαρτάκι που βγαίνει κάτω από το avatar μου και δίπλα έχει την ένδειξη hidden; Τα βλέπετε κι εσείς ή μόνο εγώ; ( φίλε ξέρεις από βέσπα; - που έλεγε κι ο Βέγγος )

[sIGPIC][/sIGPIC]

Συγγνώμη κορίτσια, να ρωτήσω κάτι άσχετο; Μήπως ξέρει καμιά σας να μου πει τί είναι αυτό το άσπρο σαν χαρτάκι που βγαίνει κάτω από το avatar μου και δίπλα έχει την ένδειξη hidden; Τα βλέπετε κι εσείς ή μόνο εγώ; ( φίλε ξέρεις από βέσπα; - που έλεγε κι ο Βέγγος )

Βρε Τανασάκι που το βλέπεις οεο;;;;;

Εκτός κι αν ανέβηκε κι άλλο η μυωπία μου :rolleyes:

iyuNp3.png4hNCp3.png

Κάτω από το avatar και δίπλα στο θαυμαστικό. Τελικά την μυωπία εγώ την έχω γιατί δεν είναι χαρτάκι είναι ζυγαριά και αν αφήσεις πάνω το ποντίκι βγάζει "προσθήκη στην αξιολόγηση".

[sIGPIC][/sIGPIC]

Κάτω από το avatar και δίπλα στο θαυμαστικό. Τελικά την μυωπία εγώ την έχω γιατί δεν είναι χαρτάκι είναι ζυγαριά και αν αφήσεις πάνω το ποντίκι βγάζει "προσθήκη στην αξιολόγηση".

Ααααααααααααα το 'χω κι εγώ!! Αλλά δεν ξέρω τί σημαίνει....

iyuNp3.png4hNCp3.png

Διαφημίσεις

Αυτό που δεν καταλαβαίνετε, είναι πως με την αποχή περνάμε το καλύτερο μήνυμα!!!

Το να ψηφίσετε πάλι κάποιον δεν κάνει καμία μα καμία διαφορά σε κανέναν τους γιατί πάλι οι ίδιοι θα βγουν είτε μιλάμε για δημοτικές είτε για βουλευτικές εκλογές.

Το θέμα είναι να μην πάει να ψηφίσει μεγάλο ποσοστό των πολιτών. Αν το 70 % κάνει αποχή εκεί θα τους τσούξει. Να διαλύσουμε κάποια στιγμή τα υπάρχοντα κόμματα. Να αφανίσουμε αυτούς που πίνουν το αίμα μας σε χρυσά ποτήριαν στη υγεία μας!!! Στην υγειά των κορόϊδων!!!

Αυτό είναι που δεν καταλαβαίνετε όσοι πιστεύετε πως η αποχή δεν είναι λύση. Είναι και παραείναι. Απλά σας περνάνε το ποιηματάκι "η αποχή δεν είναι λύση και μη χαρίσεις την ψήφο σου, πάρε θέση, να έχεις λόγο" και άλλες τέτοιες μπούρδες!!!

Καταλάβαιτε το!!!! Μας βάζουν χρόνια τώρα, απο πριν γεννηθούμε να δουλεύουμε γι'αυτούς με έμμεσο τρόπο, και θέλουν να τους πούμε και ευχαριστώ!!!

Δεν έχω σκοπό να πεθάνω για κανένα κε@#$ά πολιτικό!!!!!

sj3dp3.png

Αυτό που δεν καταλαβαίνετε, είναι πως με την αποχή περνάμε το καλύτερο μήνυμα!!!

Το να ψηφίσετε πάλι κάποιον δεν κάνει καμία μα καμία διαφορά σε κανέναν τους γιατί πάλι οι ίδιοι θα βγουν είτε μιλάμε για δημοτικές είτε για βουλευτικές εκλογές.

Το θέμα είναι να μην πάει να ψηφίσει μεγάλο ποσοστό των πολιτών. Αν το 70 % κάνει αποχή εκεί θα τους τσούξει. Να διαλύσουμε κάποια στιγμή τα υπάρχοντα κόμματα. Να αφανίσουμε αυτούς που πίνουν το αίμα μας σε χρυσά ποτήριαν στη υγεία μας!!! Στην υγειά των κορόϊδων!!!

Αυτό είναι που δεν καταλαβαίνετε όσοι πιστεύετε πως η αποχή δεν είναι λύση. Είναι και παραείναι. Απλά σας περνάνε το ποιηματάκι "η αποχή δεν είναι λύση και μη χαρίσεις την ψήφο σου, πάρε θέση, να έχεις λόγο" και άλλες τέτοιες μπούρδες!!!

Καταλάβαιτε το!!!! Μας βάζουν χρόνια τώρα, απο πριν γεννηθούμε να δουλεύουμε γι'αυτούς με έμμεσο τρόπο, και θέλουν να τους πούμε και ευχαριστώ!!!

Δεν έχω σκοπό να πεθάνω για κανένα κε@#$ά πολιτικό!!!!!

συμφωνω! Καιγω σκεφομουν αν παω η οχι. Η πρωτη μου αποψη ηταν η αποχη. και πιο παλια δεν ειχα παει. τωρα παλι λεω λες? να διαλεξω κανενα ασχετο κομμα?αλλα μπαααα... βασικα εχω μια ερωτηση. το ακυρο ειναι ακυρο ετσι? θελω να πω αν ζωγραφισω μια **** να μη το πω ε τι θα κανουν? ειναι κατι σαν αποχη ετσι? αν εξαιρεσεις οτι ''εκανα παλι τον κοπο να παω'' εστω καιγια ακυρο

1-2-3MPOMPIRES!!!

συμφωνω! Καιγω σκεφομουν αν παω η οχι. Η πρωτη μου αποψη ηταν η αποχη. και πιο παλια δεν ειχα παει. τωρα παλι λεω λες? να διαλεξω κανενα ασχετο κομμα?αλλα μπαααα... βασικα εχω μια ερωτηση. το ακυρο ειναι ακυρο ετσι? θελω να πω αν ζωγραφισω μια **** να μη το πω ε τι θα κανουν? ειναι κατι σαν αποχη ετσι? αν εξαιρεσεις οτι ''εκανα παλι τον κοπο να παω'' εστω καιγια ακυρο

το άκυρο και το λευκό πάει στο πρώτο κόμμα!!!!

Η ψήφος σε μικρά κομματακια (λοιπά κόμματα) αυτά που δεν βγάζουν πάνω απο 3% πάνε πάλι στο πρωτο κόμμα....εξυπηρετούν τα "μεγάλα"....

Διαφημίσεις

Ξέρεις κάτι supermama???

Αν ήξερα πως τη μούτζα θα την παραλάβουν τα κατάλληλα πρόσωπα θα πήγαινα να την βάλω κι εγώ. Αλλά το να την δουν τα μέλη της επιτροπής.....κρίμα είναι....

sj3dp3.png

Και η μεγάλη μέρα έφτασε.....

Εγώ πάλι να ρωτήσω κάτι? Δημοκρατία (υποτίθεται) δεν έχουμε? Δικαίωμα ψήφου δεν έχουμε? Γιατί λοιπόν αυτό το δικαίωμα πρέπει να το σπαταλάμε μόνο για τις εκλογές? Γιατί πρέπει να αποφασίσω και να ψηφίσω ποιος θα μου τα φάει καλύτερα, ποιος θα φάει τα περισσότερα, άντε έφαγαν αυτοί ας φάνε κι οι άλλοι και διάφορα τέτοια?

Για ποιο λόγο δεν γίνονται εκλογές, δημοψήφισμα ή όπως θέλουν ας το ονομάσουν για τα σοβαρά ζητήματα που αφορούν τον τόπο, την πόλη τη χώρα γενικότερα?

Θέλεις αγαπημένε μου πολίτη αυτής της χώρας να αλλάξουμε το νόμισμά μας ή να παραμείνουμε στη δραχμούλα? Ψήφισε.

Θέλεις να φτιάξουμε ένα καταπράσινο πάρκο ή μια τσιμεντένια πλατεία? Ψήφισε.

Θέλεις να υπογράψουμε το μνημόνιο, να χρεωκοπήσουμε ή να τα πληρώσουμε εμείς που τα φάγαμε? Ψήφισε.

Αλλά νομίζω αυτό θα παραήταν δημοκρατικό σωστά???:roll:

an1cA57oSf-0010MjA2ZG98ODM3MTcxNzFqYXx0byB6b3V6b3VuaSBtb3UgbyBraXJpYWtvcyBlaW5h.gif

το άκυρο και το λευκό πάει στο πρώτο κόμμα!!!!

Η ψήφος σε μικρά κομματακια (λοιπά κόμματα) αυτά που δεν βγάζουν πάνω απο 3% πάνε πάλι στο πρωτο κόμμα....εξυπηρετούν τα "μεγάλα"....

Αυτο τελικα σκεφτηκα και εγω....και ενω ηταν να παω να ψηφισω το πιο μικρο συνδιασμο...τελικα βαριεμαι...τωρα πιος ντυνεται,βαφεται(ε....δεν θα παω και οπως να μαι...:rolleyes:)να παρω τηλ την μαμα μου να κρατησει το μωρο γιατι ψηφιζω στον 2ο οροφο....και δεν μπορω να το εχω μαζι μου....και ειμαι ωραια χαλαρη στο σπιτι μου και περιμενω το απογευμα κατι φιλους για κρασακι....

μπα....δεν παω πουθενα....βαριεμαι.....αλλωστε θα αλλαξει κατι????μπα...ειτε παω ειτε δεν παω τα ιδια σκ#τ# θα φαμε......:evil:

Ας με πείσει κάποιος πως οι κάτοικοι του Βελβενδό Κοζάνης, οι μηλοπαραγωγοί της Καστοριάς και οι κάτοικοι της Γαύδου που αποφασισαν να ΑΠΕΧΟΥΝ είτε στις περιφερειακές είτε και στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις, (για τους δικούς τους λόγους ο καθένας), δεν δίνουν ΨΗΦΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Μπράβο και ξανά ΜΠΡΑΒΟ!!!

Παραθέτω και τα link:

http://www.eklogika.gr/news/2667

http://news.ert.gr/el/topikes-eidiseis/kozani/46045-apoxi-miloparagogon-tis-kastorias-apo-tis-ekloges

http://www.inews.gr/115/apochi-katoikon-gavdou-apo-perifereiakes-ekloges.htm

an1cA57oSf-0010MjA2ZG98ODM3MTcxNzFqYXx0byB6b3V6b3VuaSBtb3UgbyBraXJpYWtvcyBlaW5h.gif

Διαφημίσεις

Eγώ πάντως πήγα χαζομανούλα, πήρα και τον μικρό μαζί για να βλέπει και να μαθαίνει. Συμφωνώ απόλυτα με τα όσα γράφεις περί δημοψηφισμάτων, αυτό το πολίτευμα που έχουμε δεν είναι αντιπροσωπευτική δημοκρατία είναι ένα τερατούργημα αλλά γιατί να απέχουμε ακόμα και τις λίγες φορές που μας δίνεται το δικαίωμα να ακουστεί η φωνή μας, έστω και πνιχτά; Είναι σαν να βολευόμαστε στο ρόλο που μας δίνουνε. Και ας μη γελιόμαστε. Ακόμα και το 30% των πολιτών να πάνε να ψηφίσουνε, αυτοί εξ ονόματος του ελληνικού λαού θα μιλάνε.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Δηλαδή, αν απέχεις είναι υπέρ του πρώτου κόμματος, αν ρίξεις άκυρο ή λευκό είναι υπέρ του πρώτου κόμματος και αν ψηφίσεις μικρότερα κόμματα , μην το κάνεις γιατί αυτά που βγάζουν κάτω απο 3% εξυπηρετούν τα μεγάλα. Σαν να μου λένε, πήγαινε οπωσδήποτε και ψήφισε ένα απο τα 3 μεγάλα κόμματα και μην μπαίνεις στον κόπο να κάνεις κάτι άλλο. Ε δεν το δέχομαι αυτό ρε παιδιά, είναι πλύση εγκεφάλου!

Ξαφνικά με έπιασε μια απαισιόδοξη διάθεση για τα αποτελέσματα. Λέω από μέσα μου, κι αν ο κόσμος πάει και δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στα δυο μεγάλα κόμματα και δούμε πάλι τίποτα τεράστια ποσοστά το βράδυ; Φοβάμαι πολύ, δε σας το κρύβω...

[sIGPIC][/sIGPIC]

Eγώ πάντως πήγα χαζομανούλα, πήρα και τον μικρό μαζί για να βλέπει και να μαθαίνει. Συμφωνώ απόλυτα με τα όσα γράφεις περί δημοψηφισμάτων, αυτό το πολίτευμα που έχουμε δεν είναι αντιπροσωπευτική δημοκρατία είναι ένα τερατούργημα αλλά γιατί να απέχουμε ακόμα και τις λίγες φορές που μας δίνεται το δικαίωμα να ακουστεί η φωνή μας, έστω και πνιχτά; Είναι σαν να βολευόμαστε στο ρόλο που μας δίνουνε. Και ας μη γελιόμαστε. Ακόμα και το 30% των πολιτών να πάνε να ψηφίσουνε, αυτοί εξ ονόματος του ελληνικού λαού θα μιλάνε.

Μήπως επειδή αυτή η.. πνιχτή φωνή είναι τόοοοοοσο μα τόοοοοοοσο πνιχτή που ούτε καν υπάρχει?

Ή μήπως επειδή έχουμε το δικαίωμα (που συμφωνώ το αποκτήσαμε με κόπους κι αγώνες, αλλά δες που κατάντησε..) ψήφου πρέπει και να το εφαρμόζουμε (σπαταλάμε) πάντα. Δηλαδή είτε συμφωνώ είτε όχι, απλά για να υπερασπιστώ το δικαίωμά μου αυτό, να πηγαίνω, να ψηφίζω κι ας μην έχει κανένα ουσιαστικό νόημα η ψήφος μου. Ή ακόμα χειρότερα να ψηφίζω κάτι, έτσι βρε αδελφέ, επειδή έχω το δικαίωμα να ψηφίσω!:shock:

Λυπάμαι αυτό δεν μπορώ να το δεχτώ. Ας φέρουν τη δημοκρατία εκεί που της αξίζει κι απο εκεί που την παραλάβαμε. Έλεος πια.

Κσι όχι. Αν ψήφιζε μόνο το 30% των πολιτών, θα σήμαινε πως η αποχή θα ήταν στο 70% (Που τέτοια τύχη!!!). Πως είναι δυνατόν αυτό το 30% να εκφράζει όλους τους υπόλοιπους?

Όσο για την ψήφο που έριξες, καλά έκανες αφού αυτό ήθελες. Περαστικά σου-μας ;););):lol::lol:

Ξαφνικά με έπιασε μια απαισιόδοξη διάθεση για τα αποτελέσματα. Λέω από μέσα μου, κι αν ο κόσμος πάει και δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στα δυο μεγάλα κόμματα και δούμε πάλι τίποτα τεράστια ποσοστά το βράδυ; Φοβάμαι πολύ, δε σας το κρύβω...

Ενώ αν δεν πάταγε κανείς???

Στα λογια μου έρχεσαι, αλλά λίγο αργά γμτ!!!!!!!!! ;););););)

zz.jpg

Σήμερα ΔΕΝ εκλέγουμε Κυβέρνηση. ΔΕΝ ψηφίζουμε αν

συμφωνούμε με το ΔΝΤ ή όχι. ΔΕΝ ψηφίζουμε για να

τιμωρήσουμε, ΟΥΤΕ για να επιβραβεύσουμε κάποιους,

ΟΥΤΕ για να στείλουμε κάποιο "μήνυμα".

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ τους ανθρώπους που για τέσσερα χρόνια θα

καθορίσουν την καθημερινότητά μας και θα επηρεάσουν

με πολύπλευρους τρόπους την ζωή στις πόλεις και τα

χωριά μας, τη ΖΩΗ μας.

ΣΗΜΕΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΑΠΕΧΟΥΜΕ!!!!! ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ!!! ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ, Η ΕΣΤΩ ΤΟΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ!!!!

πηγή Mαύρος Γάτος

Δεν θα μπορούσα παρά να συνυπογράψω το κείμενο

του Μαύρου Γάτου δεν με ενδιαφέρει πως θα αναλύσουν

την ψήφο μου & δεν θεωρώ ότι οι εκλογές είναι πανάκεια

για κανένα πρόβλημα μας ούτε δέχομαι να με εκβιάζουν.

Ισως είμαι "ρομαντική"ίσως όχι αλλά από την ζωή μου δεν απέχω ζω σ' αυτήν την πόλη και προσπαθώ για αυτήν.

Ψήφισα με γνώμονα ποιές φωνές θα ήθελα μέσα

στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν ξέρω αν θα βγουν(χλωμό)

αλλά αν βγούνε κι αποδειχτούνε κι αυτοί

άχρηστοι/κλέφτες βλέπουμε και διαλέγουμε άλλους.

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Κοριτσια εγω μολις πηγα....Εδωσα ψηφο σε δημαρχο που τουλαχιστον στην περιοχη μου εκανε καποια πραγματα...και δεν ειναι απο τα δυο μεγαλα κομματα....Αυτο που με προβληματισε ειναι οτι σε σχεση με αλλες φορες ειχε παρα πολυ κοσμο! Μα τι εγινε?:shock:

Η ουσία ειναι μια οτί και 10% να ψηφίσει αποτέλεσμα θα βγει,και κάποιοι θα ειναι στην εξουσία... τώρα αν με την αποχη νομίζουμε οτι στελνουμε μηνυμα τότε είναι καλύτερα να το στείλουμε με mms (τότε μόνο θα το πάρουν:rolleyes:). όσο για το Βελβενδο μιας και αναφέρθηκε κάπου επειδή είμαι απο την περιοχή θεωρώ οτι κακώς απέχουν (μιας και δεν υπάρχει περιπτωση να γίνει κοινοτήτα). θα μπορούσαν κάνοντας μια "καλή συνεργασία¨ με ένα ακόμη χωριο να είχαν το βράδυ δήμαρχο απο το Βελβενδο.

zz.jpg

Σήμερα ΔΕΝ εκλέγουμε Κυβέρνηση. ΔΕΝ ψηφίζουμε αν

συμφωνούμε με το ΔΝΤ ή όχι. ΔΕΝ ψηφίζουμε για να

τιμωρήσουμε, ΟΥΤΕ για να επιβραβεύσουμε κάποιους,

ΟΥΤΕ για να στείλουμε κάποιο "μήνυμα".

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ τους ανθρώπους που για τέσσερα χρόνια θα

καθορίσουν την καθημερινότητά μας και θα επηρεάσουν

με πολύπλευρους τρόπους την ζωή στις πόλεις και τα

χωριά μας, τη ΖΩΗ μας.

ΣΗΜΕΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΑΠΕΧΟΥΜΕ!!!!! ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ!!! ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ, Η ΕΣΤΩ ΤΟΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ!!!!

πηγή Mαύρος Γάτος

Δεν θα μπορούσα παρά να συνυπογράψω το κείμενο

του Μαύρου Γάτου δεν με ενδιαφέρει πως θα αναλύσουν

την ψήφο μου & δεν θεωρώ ότι οι εκλογές είναι πανάκεια

για κανένα πρόβλημα μας ούτε δέχομαι να με εκβιάζουν.

Ισως είμαι "ρομαντική"ίσως όχι αλλά από την ζωή μου δεν απέχω ζω σ' αυτήν την πόλη και προσπαθώ για αυτήν.

Ψήφισα με γνώμονα ποιές φωνές θα ήθελα μέσα

στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν ξέρω αν θα βγουν(χλωμό)

αλλά αν βγούνε κι αποδειχτούνε κι αυτοί

άχρηστοι/κλέφτες βλέπουμε και διαλέγουμε άλλους.

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!!!!!

εγω παλι θα το πω και ας με μουτζωσετε.....................

Α-ΠΟ-ΧΗ...............ΑΠΟΧΗ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟΧΗ.

Τους εχω σιχαθει ολους μικρους μεγαλους δημοτικους περιφεριαρχες βουλευτες

ειναι ολοι σαπιοι...............

ολοι ομως..........

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...