Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Εκλογεs: Ψηφος η αποχη?

vera

Recommended Posts

Βάσει των όρων του συμβολαίου λοιπόν ο έτερος των συμβαλλομένων (δούλος) έχει τη δυνατότητα να αλλάξει τον άλλον συμβαλλόμενο.

Κάνει χρήση λοιπόν των δικαιωμάτων του και ζητάει την αλλαγή του αφεντικού....

Κι αν δεν του κάνει κανένα από τα υπάρχοντα υποψήφια αφεντικά? Πως το εκφράζει αυτό?

Evolve or Dissolve

Μάταιοι είναι οι αγώνες που δεν δόθηκαν ποτέ.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 793
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κι αν δεν του κάνει κανένα από τα υπάρχοντα υποψήφια αφεντικά? Πως το εκφράζει αυτό?

Σωστό και αυτό....

Γι αυτό στο συμβόλαιο προβλέπεται η δυνατότητα να γίνει και αυτός αφεντικό....αν θέλει και μπορεί.

Είναι πραγματικά ένα κρίσιμο ερώτημα, αυτό που βάζεις, Νίκολεκάκι.

Συμφωνήσαμε πως υπάρχει κοινωνικό αδιέξοδο και πως η κρίση δεν περιορίζεται σε εθνικά επίπεδα.

Σήμερα οι όποιοι αριστεροί κομματικοί μηχανισμοί όχι μόνο δεν μπορούν να δράσουν απο...τελεσματικά αλλά σε κάποιο βαθμό, η ύπαρξη τους δημιουργεί αναστολές στη δημιουργία παγκόσμιου ανατρεπτικού κινήματος. Λειτουργούν πλεον σαν αντικραδασμικοί μηχανισμοί του συστήματος…

Εδώ και 15 με 20 χρόνια, οι εθνικοί εξουσιαστικοί μηχανισμοί της «αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας» σιγά σιγά έχουν υποταχθεί πλήρως σε ένα παγκόσμιο οικονομικό υπερσύστημα που σταδιακά επιβάλει την δικτατορία του κεφαλαίου. Το μπλέξιμό μας μέσα σε αυτό μοιραία μας επιβάλει να αναπτύξουμε κινηματικές καταστάσεις τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και σε πανευρωπαϊκό. Και εδώ βρίσκεται η μεγάλη δυσκολία.

Οι εξελίξεις πλέον θα είναι ραγδαίες, μπρος στα κοινωνικά αδιέξοδα οι αντιδράσεις θα γίνονται απρόβλεπτες και βίαιες. Πιστεύω πως είναι αναγκαίες οι συνθέσεις τόσο ιδεών όσο και δράσεων στην προοπτική του ξεπεράσματος των παραδοσιακών κομματικών μηχανισμών που αυτοαποκαλούνται «αριστερά» και την ανάπτυξη αυτοοργανομένων διεθνιστικών ή πανευρωπαϊκών κινημάτων εργαζομένων στην προοπτική ανατροπής της κατάστασης.

Ας βάλει ο καθένας από εμάς το λιθαράκι του…

και αποθηλασε επιτελους!

Διαφημίσεις

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου culte... Οπότε η λύση θα περιλαμβάνει δύο στάδια: Πρώτα αυτό

Double_Moutza.jpg:-):-):-)

Και μετά αυτό:

Πιστεύω πως είναι αναγκαίες οι συνθέσεις τόσο ιδεών όσο και δράσεων στην προοπτική του ξεπεράσματος των παραδοσιακών κομματικών μηχανισμών που αυτοαποκαλούνται «αριστερά» και την ανάπτυξη αυτοοργανομένων διεθνιστικών ή πανευρωπαϊκών κινημάτων εργαζομένων στην προοπτική ανατροπής της κατάστασης.

:-D:-D:-D:-D

Evolve or Dissolve

Εδώ και 15 με 20 χρόνια, οι εθνικοί εξουσιαστικοί μηχανισμοί της «αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας» σιγά σιγά έχουν υποταχθεί πλήρως σε ένα παγκόσμιο οικονομικό υπερσύστημα που σταδιακά επιβάλει την δικτατορία του κεφαλαίου.

Βλέπετε λοιπόν ποιά ήταν η αναγκαιότητα του αντίπαλου δέους, των χωρών δηλαδή του υπαρκτού σοσιαλισμού; Πάνε αυτοί, τους φάγαμε με βρώμικο πόλεμο εκ των έσω και με τις ευχές ΟΛΩΝ ΜΑΣ. Τώρα υπάρχει μόνο μία παγκόσμια οικονομική πολιτική, αυτή που μας στέλνει στο περιθώριο.

Οι εξελίξεις πλέον θα είναι ραγδαίες, μπρος στα κοινωνικά αδιέξοδα οι αντιδράσεις θα γίνονται απρόβλεπτες και βίαιες. Πιστεύω πως είναι αναγκαίες οι συνθέσεις τόσο ιδεών όσο και δράσεων στην προοπτική του ξεπεράσματος των παραδοσιακών κομματικών μηχανισμών που αυτοαποκαλούνται «αριστερά» και την ανάπτυξη αυτοοργανομένων διεθνιστικών ή πανευρωπαϊκών κινημάτων εργαζομένων στην προοπτική ανατροπής της κατάστασης.

Είσαι πολύ αισιόδοξη...

[sIGPIC][/sIGPIC]

Τις ουτοπίες περί της διαφοροποίησης δημοτικών και βουλευτικών εκλογών...εγώ δεν τις ασπάζομαι! Έχουν κάνει έτσι το σύστημα..που από μόνο του..εκει μας οδηγεί..εδώ και στις μεταδόσεις των αποτελεσμάτων στις δημοτικές εκλογές..χρωματίζουν τον χάρτη..Συμφωνω με το γεγονός που αναφέρθηκε πως ο ίδιος ο πρωθυπουργός..επισημοποίησε την κοματικοποίηση τους..Ως εκ τούτου..και αφού εκείνοι "έβαλαν" τους όρους...θα παίξω με τους όρους τους..και θα ψηφίσω τελείως πολιτικά...Θα ψηφίσω ΚΚΕ γιατί στο φινάλε φινάλε..όταν φώναζε ο κόσμος έξω από τη βουλή..την ώρα που ψήφιζαν το μνημόνιο..και εκφωνούσαν λόγους...ένας βουλευτής του ΚΚΕ (δεν θυμάμαι το όνομα του..δεν είμαι του κομματος...αλλά έβλεπα την αναμετάδοση στις τηλεοράσεις) έγινε εκείνη την ώρα η φωνή μου..και είπε αυτά που θα ήθελα και εγώ να τους πω...Για εμένα..στην παρούσα φάση..αυτοί είναι η φωνή του λαού..Αν το δω και από ιστορική άποψη...έχουν ΜΟΝΟ προσφέρει σε αυτή τη χώρα...και επί αντίστασης..και μεταγενέστερα σε όλους τους εργατικούς κανόνες..

Χριστέ μου...ξαφνικά βρε λες να έγινα κομμουνίστρια;;; :)

Διαφημίσεις

Ειμαι κι εγω σιγουρα αγανακτησμενη απο την τροπη που πηραν τα πραγματα στη χωρα μας εξαιτιας των πολιτικων της.Ομως....Δεν μπορω να καταλαβω για ποιο λογο πρεπει να συνδοιαζουμε τις δημοτικες εκλογες με τις βουλευτικες.Προσωπικα θα ψηφισω προσωπο και οχι κομμα.Ποιος θα προσφερει στον τοπο μου περισσοτερα.Σιγουρα,στα χωρια που ολοι γνωριζομαστε λιγο πολυ μεταξυ μας ειναι πιο ευκολο απ'οτι στις πολεις.Αλλα παλι μου φαινεται(παντα προσωπικη αποψη)καπως λαθος.

Τα παιδιά μου....η ζωή μου

Κορίτσια, καλημέρα!!!

Βλέπω ότι η συζήτηση έχει ανάψει για τα καλά. Δεν διαφωνώ σε βασικά σημεία. Επιτρέψτε μου κάποιες επισημάνσεις. Συγγνώμη, αλλά δεν θυμάμαι το όνομα της κάθε κοπέλας.

Για εκείνην που είπε ότι το ΚΚΕ δεν έχει κάνει λάθη ή λίγα λάθη. Το ΚΚΕ έχει κάνει τραγικά λάθη, τα οποία είχαν κι ίσως έχουν τραγικές συνέπειες στην ελληνική ιστορία και την πορεία της Ελλάδας. Απλώς, είναι ένα κόμμα που μένει σταθερό στα πιστεύω του, όποια κι αν είναι αυτά, και, μάλλον, γι' αυτό κερδίζει αρκετές συμπάθειες. Δεν είναι κατακριτέο, αλλά, όπως είπε και μία άλλη κοπέλα, χρειάζεται κάποια ανανέωση. Αλλά, ίσως τότε να μην είναι ΚΚΕ.

Για τη διαίρεση ενός λαού σε αφέντες και δούλους, συγγνώμη αλλά δεν συμφωνώ. Εάν υπήρχαν μόνο αφέντες και δούλοι, δεν θα υπήρχαν όλες αυτές οι επαναστάσεις. Οι επαναστάσεις, τουλάχιστον η ιστορία αυτό λέει, όπως την καταλαβαίνω, ξεκινούν από τη μεσαία τάξη, η οποία παίρνει με το μέρος της τους "δούλους" την κατώτερη δηλαδή τάξη, ώστε να είναι σε θέση να επιτύχει τους στόχους της. Όταν τα καταφέρει, γίνεται αυτή η ανώτερη τάξη, οι "δούλοι" εννοείται ότι παραμένουν στην ίδια τάξη. Ουσιαστικά γίνεται μία εναλλαγή ρόλων. Τώρα, πόσο αισιόδοξο είναι αυτό, δεν ξέρω.

Αυτό που γράφουν τα κορίτσια για υπογραφή συμβολαίου, νομίζω ότι ισχύει, αλλά αυτός είναι ο καπιταλισμός, ο οποίος πάντα στόχευε στο κεφάλαιο. Δηλαδή, ένας φαύλος κύκλος αναζήτηση πόρων (= χρήματα), τοποθέτησή τους προς αναζήτηση νέων πόρων και πάλι από την αρχή. Οπότε, όλοι άπαντες θεωρούμαστε γρανάζια και μέρος αυτού του συστήματος. Για να αλλάξει αυτό, για μένα τουλάχιστον, πρέπει να γίνει ολόκληρη αλλαγή κοσμοθεωρίας, απόψεων, ιδεών κι όλα αυτά. Ποιος έχει τη δύναμη, δυνατότητα, αγωγή, θέληση, πείσμα να το αλλάξει;;;

Θα ψηφίσω ΚΚΕ γιατί στο φινάλε φινάλε..όταν φώναζε ο κόσμος έξω από τη βουλή..την ώρα που ψήφιζαν το μνημόνιο..και εκφωνούσαν λόγους...ένας βουλευτής του ΚΚΕ (δεν θυμάμαι το όνομα του..δεν είμαι του κομματος...αλλά έβλεπα την αναμετάδοση στις τηλεοράσεις) έγινε εκείνη την ώρα η φωνή μου..και είπε αυτά που θα ήθελα και εγώ να τους πω...:)

αν εννοείς αυτόν το βουλευτή που τα είπα χοντρά στη βουλή εκείνη την ημέρα

δεν είναι του ΚΚΕ αλλά τότε του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα κατεβαίνει υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη Δημοκρατική Αριστερά..

Διαφημίσεις

Πάντως εγώ όσο η αυτοδιοίκηση μπλέκει τα μπούτια της με τα κόμματα δεν πηγαίνω να ψηφίσω.

Η επιλογή μου δεν είναι αδιαφορία,είναι διαμαρτυρία.

Άλλωστε ο εκλογικός νόμος είναι τέτοιος που μόνο ως αμμιγώς δημοκρατικό δεν τον αντιλαμβάνομαι,επομένως αρνούμαι να παίξω σ'αυτό το θεατράκι.

Σόρρυ κιόλας,αλλά όσοι αντιλαμβάνονται διαφορετικά τα πράγματα,έχουν χαμηλότερη νοημοσύνη κι από το βρακί τους.

Αυτό όσον αφορά τις δημοτικές.

Στις βουλευτικές θα πράξω διαφορετικά,όχι γιατί ελπίζω σε κάτι,αλλά επειδή δυστυχώς πρέπει να επιλέξουμε "το ποιός βοσκός θα μας βοσκήσει",και δεν μπορώ να σκεφτώ το τί διαφορετικό θα μπορούσε να γίνει,εφ'όσον έχουμε δημοκρατία.Ή περίπου.

Σόρρυ κιόλας,αλλά όσοι αντιλαμβάνονται διαφορετικά τα πράγματα,έχουν χαμηλότερη νοημοσύνη κι από το βρακί τους.

Καλά η δική σου έννοια της "δημοκρατίας" και ο σεβασμός στις αντίθετες απόψεις είναι... το κάτι άλλο!! :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Κορίτσια, καλημέρα!!!

Βλέπω ότι η συζήτηση έχει ανάψει για τα καλά. Δεν διαφωνώ σε βασικά σημεία. Επιτρέψτε μου κάποιες επισημάνσεις. Συγγνώμη, αλλά δεν θυμάμαι το όνομα της κάθε κοπέλας.

Για εκείνην που είπε ότι το ΚΚΕ δεν έχει κάνει λάθη ή λίγα λάθη. Το ΚΚΕ έχει κάνει τραγικά λάθη, τα οποία είχαν κι ίσως έχουν τραγικές συνέπειες στην ελληνική ιστορία και την πορεία της Ελλάδας. Απλώς, είναι ένα κόμμα που μένει σταθερό στα πιστεύω του, όποια κι αν είναι αυτά, και, μάλλον, γι' αυτό κερδίζει αρκετές συμπάθειες. Δεν είναι κατακριτέο, αλλά, όπως είπε και μία άλλη κοπέλα, χρειάζεται κάποια ανανέωση. Αλλά, ίσως τότε να μην είναι ΚΚΕ.

Για τη διαίρεση ενός λαού σε αφέντες και δούλους, συγγνώμη αλλά δεν συμφωνώ. Εάν υπήρχαν μόνο αφέντες και δούλοι, δεν θα υπήρχαν όλες αυτές οι επαναστάσεις. Οι επαναστάσεις, τουλάχιστον η ιστορία αυτό λέει, όπως την καταλαβαίνω, ξεκινούν από τη μεσαία τάξη, η οποία παίρνει με το μέρος της τους "δούλους" την κατώτερη δηλαδή τάξη, ώστε να είναι σε θέση να επιτύχει τους στόχους της. Όταν τα καταφέρει, γίνεται αυτή η ανώτερη τάξη, οι "δούλοι" εννοείται ότι παραμένουν στην ίδια τάξη. Ουσιαστικά γίνεται μία εναλλαγή ρόλων. Τώρα, πόσο αισιόδοξο είναι αυτό, δεν ξέρω.

Αυτό που γράφουν τα κορίτσια για υπογραφή συμβολαίου, νομίζω ότι ισχύει, αλλά αυτός είναι ο καπιταλισμός, ο οποίος πάντα στόχευε στο κεφάλαιο. Δηλαδή, ένας φαύλος κύκλος αναζήτηση πόρων (= χρήματα), τοποθέτησή τους προς αναζήτηση νέων πόρων και πάλι από την αρχή. Οπότε, όλοι άπαντες θεωρούμαστε γρανάζια και μέρος αυτού του συστήματος. Για να αλλάξει αυτό, για μένα τουλάχιστον, πρέπει να γίνει ολόκληρη αλλαγή κοσμοθεωρίας, απόψεων, ιδεών κι όλα αυτά. Ποιος έχει τη δύναμη, δυνατότητα, αγωγή, θέληση, πείσμα να το αλλάξει;;;

πάρα πολύ ωραίο ποστ...

δε νομίζω ότι διαφωνώ σε κάτι...

εγώ προσωπικά ναι θα πάω να ψηφίσω....την ψήφο μου δεν θα του τη χαρίσω...

rQGhp3.png

Για να αλλάξει αυτό, για μένα τουλάχιστον, πρέπει να γίνει ολόκληρη αλλαγή κοσμοθεωρίας, απόψεων, ιδεών κι όλα αυτά. Ποιος έχει τη δύναμη, δυνατότητα, αγωγή, θέληση, πείσμα να το αλλάξει;;;

εγώ είμαι πάντως διατεθειμένη να προσπαθήσω....

εσύ??

και αποθηλασε επιτελους!

Πάντως εγώ όσο η αυτοδιοίκηση μπλέκει τα μπούτια της με τα κόμματα δεν πηγαίνω να ψηφίσω.

Η επιλογή μου δεν είναι αδιαφορία,είναι διαμαρτυρία.

Άλλωστε ο εκλογικός νόμος είναι τέτοιος που μόνο ως αμμιγώς δημοκρατικό δεν τον αντιλαμβάνομαι,επομένως αρνούμαι να παίξω σ'αυτό το θεατράκι.

Σόρρυ κιόλας,αλλά όσοι αντιλαμβάνονται διαφορετικά τα πράγματα,έχουν χαμηλότερη νοημοσύνη κι από το βρακί τους..[/QUOTE]

έχω τελείως διαφορετική αντίληψη των πραγμάτων....μάλλον και χαμηλή νοημοσύνη ε; καλά θα ζήσω μ' αυτό...

παρασκευή σήμερα ε ;;; :-D:-D:-D

:-) :-) εγω θα γουσταρα αλλαγη πολιτεύματος παντως με τα μπούνια !!!

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%99%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%AC%CE%BC%CE%B5%CF%83%CE%B7%CF%82_%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B1%CF%82

Kι εγώ ψιλοπροσβλήθηκα είναι η αλήθεια... Μήπως θες να το βγάλουμε και να το μετρήσουμε? (το IQ μας, όχι το βρακί μας...) :lol::lol::lol::lol::lol:

Evolve or Dissolve

sorry βρε παιδιά εσείς που προσβληθήκατε από αυτό που είπε η Elli αλλά πραγματικά υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι η τοπική αυτοδιοίηκηση είναι κάτι διαφορετικό από τα κόμματα ?

rQGhp3.png

άρχισα να διαβάζω τις απόψεις αλλά κάπου χάθηκα και δεν κατάφερα να τις διβάσα όλες.

Κάπου διάβασα μπορεί όχι εδω οτι

Η σφαίρα μπορεί να σκοτώσει τον εχθρό σου αλλά η ψήφος μπορεί να σκοτώσει το μέλλον των παιδιών μας.

Μου φάνηκε πολύ σωστή τοποθέτηση και με έβαλε σε σκέψεις

Δεν αρκεί όμως μόνο να σκεφτόμαστε αλλά και να πράττουμε..............

Τα τελευεταία χρόνια λοιπόν υπάρχει ο δικκοματσιμός ο οποίος αποτι φαίνεται δεν θα αλλάξει για πολλά χρόνια ακόμα (ελπίζω η γενιά των παιδιών μας να τα καταφέρει) γιατί ο Ελληνας έχει τη νοοτροπία αντι να πάει στο καλύτερο να θέλει το λιγότερο χείρότερο.....................

Λυπάμαι για τα περισσότερα απο αυτά που διάβασα εδω μέσα και ελπίζω κάποια στιγμή να αλλάξει αυτό.............

Φυσικά και θα ψηφίσω οχι μόνο γιατί είναι δικαιωμά μου αλλά γιατί πιστεύω οτι αυτή η χώρα αξίζει κάτι καλύτερο και εγω θα προσπαθήσεω γι αυτό.

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...