Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Σας ευχαριστώ όλες για τη βοήθεια!

Νομίζω ότι εξίσου ασφαλές για το 1ο 3μηνο είναι και το πορτ μπεμπέ που ασφαλίζεται με τις ζώνες του αυτοκινήτου και δένεται μέσα και το παιδί. Εγώ αυτό χρησιμοποιούσα μέχρι να γίνει 3 μηνών οπότε και τον έβαλα σε καρεκλάκι ανάποδο. Το πορτ μπεμπέ είναι σαν κρεβατάκι και νομίζω ότι όταν είναι τόσο μωρούλια είναι καλύτερο.

Αυτά δεν τα έχω υπόψη μου, όσα έχω δει δε δένουν και το μωρό μέσα...

27pzp3.png

qIUIp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 341
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Για το γυάλινο μπιμπερό που αναφέρθηκε: αν πρόκειται να αποθηκεύσεις μητρικό γάλα, τα καλύτερα είναι τα πλαστικά μπιμπερό (πρόσεχε, μόνο, να είναι BPA-free), γιατί τα μόρια του μητρικού γάλακτος αλληλεπιδρούν με το γυάλινο τοίχωμα και χάνει σε θρεπτικά συστατικά.

Δεν ισχύει αυτό για το μητρικό γάλα. Τα γυαλί είναι το καλύτερο υλικό. Βρήκα παρόμοια συζήτηση στο φόρουμ και σύμφωνα με την aglaia τα γυάλινα είναι ok για το μητρικό.

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=23037

u65Tp3.png

QACnp2.png

Αυτά δεν τα έχω υπόψη μου, όσα έχω δει δε δένουν και το μωρό μέσα...

Peg Perego Navetta XL (πουλάει ξεχωριστά το Auto Kit). Επίσης από όσο ξέρω έχει βγάλει και η chicco τέτοια. Πήγαινε σε ένα κατάστημα και ρώτα, πλέον οι περισσότερες εταιρίες πουλάνε τα πορτ μπεμπέ με ειδικές ζώνες. Πρόσεχε, μιλάω για τα πορτ μπεμπέ που κουμπώνουν στα καρότσια, όχι για τις καλαθούνες!!!!

u65Tp3.png

QACnp2.png

Peg Perego Navetta XL (πουλάει ξεχωριστά το Auto Kit). Επίσης από όσο ξέρω έχει βγάλει και η chicco τέτοια. Πήγαινε σε ένα κατάστημα και ρώτα, πλέον οι περισσότερες εταιρίες πουλάνε τα πορτ μπεμπέ με ειδικές ζώνες. Πρόσεχε, μιλάω για τα πορτ μπεμπέ που κουμπώνουν στα καρότσια, όχι για τις καλαθούνες!!!!

Λες να έχω και να μην το ξέρω; Μας έχει δώσει η κουνιάδα μου καρότσι που έχει και δικό του πορτ μπεμπέ, αλλά δεν έχω προσέξει τέτοιες λεπτομέρειες!

Οπότε αν δένει, μπορώ να φέρω μ' αυτό το μωρό σπίτι απ' το μαιευτήριο! σούπερ! :D

27pzp3.png

qIUIp2.png

Διαφημίσεις

Λες να έχω και να μην το ξέρω; Μας έχει δώσει η κουνιάδα μου καρότσι που έχει και δικό του πορτ μπεμπέ, αλλά δεν έχω προσέξει τέτοιες λεπτομέρειες!

Οπότε αν δένει, μπορώ να φέρω μ' αυτό το μωρό σπίτι απ' το μαιευτήριο! σούπερ! :D

Αν είναι παλιό μπορεί να μην έχει. Αυτά έχουν βγει τα τελευταία χρόνια. Καλύτερα πήγαινέ το σε ένα κατάστημα και ρώτα αν πουλάνε για την συγκεκριμένη εταιρία ξεχωριστά το Auto Kit.

Και ναι μπορείς σε αυτήν την περίπτωση να μεταφέρεις το μωρό από το μαιευτήριο με ασφάλεια και χωρίς να το βγάζεις από τον ύπνο του!!:-P

u65Tp3.png

QACnp2.png

Δεν ισχύει αυτό για το μητρικό γάλα. Τα γυαλί είναι το καλύτερο υλικό. Βρήκα παρόμοια συζήτηση στο φόρουμ και σύμφωνα με την aglaia τα γυάλινα είναι ok για το μητρικό.

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=23037

Φίλη μου παιδίατρος -IBCLC μου επιβεβαίωσε ότι ισχύει. Το λίπος του μητρικού γάλακτος σχηματίζει σφαιρίδια στο γυάλινο τοίχωμα. Φυσικά, δεν είναι κάτι τρομερό ούτε απαγορεύεται δια ροπάλου το γυάλινο μπουκάλι, προς Θεού! Λέμε τι είναι το τέλειο, το ιδανικό. Και το κατεψυγμένο γάλα χάνει κάποια από τα συστατικά του, αλλά δε σημαίνει ότι απαγορεύεται να καταψυχθεί.

Αν είναι παλιό μπορεί να μην έχει. Αυτά έχουν βγει τα τελευταία χρόνια. Καλύτερα πήγαινέ το σε ένα κατάστημα και ρώτα αν πουλάνε για την συγκεκριμένη εταιρία ξεχωριστά το Auto Kit.

Και ναι μπορείς σε αυτήν την περίπτωση να μεταφέρεις το μωρό από το μαιευτήριο με ασφάλεια και χωρίς να το βγάζεις από τον ύπνο του!!:-P

Το κοίταξα και όντως πουλάνε extra auto kit για την καλαθούνα. Το καθισματάκι όμως που έχει (είναι πολυκαρότσι cam combi family) λέει ότι είναι από 0-18 κιλά. Αυτό σημαίνει ότι μπορώ να το φέρω και μ' εκείνο απ' το μαιευτήριο, που δένει σίγουρα στο κάθισμα; Κάνει για νεογέννητο, μιας και δεν είναι τελείως ξαπλωτό...; Από πότε μπορείς να έχεις το βρέφος σε τέτοιο πορτ μπεμπε, που δεν είναι τελείως ξαπλωτό...; :confused:

Κι εχω και τη μητέρα μου να επιμένει πως με την ψάθινη καλαθούνα θα είμαστε μια χαρά, αφού θα κάθομαι κι εγώ στο πίσω κάθισμα, κι όλοι έτσι τα μεταφέρουν τα παιδιά απ' το μαιευτήριο κι είμαστε εμείς οι ιδιόρρυθμοι! ουφφφ :?

27pzp3.png

qIUIp2.png

Το κοίταξα και όντως πουλάνε extra auto kit για την καλαθούνα. Το καθισματάκι όμως που έχει (είναι πολυκαρότσι cam combi family) λέει ότι είναι από 0-18 κιλά. Αυτό σημαίνει ότι μπορώ να το φέρω και μ' εκείνο απ' το μαιευτήριο, που δένει σίγουρα στο κάθισμα; Κάνει για νεογέννητο, μιας και δεν είναι τελείως ξαπλωτό...; Από πότε μπορείς να έχεις το βρέφος σε τέτοιο πορτ μπεμπε, που δεν είναι τελείως ξαπλωτό...; :confused:

Κι εχω και τη μητέρα μου να επιμένει πως με την ψάθινη καλαθούνα θα είμαστε μια χαρά, αφού θα κάθομαι κι εγώ στο πίσω κάθισμα, κι όλοι έτσι τα μεταφέρουν τα παιδιά απ' το μαιευτήριο κι είμαστε εμείς οι ιδιόρρυθμοι! ουφφφ :?

ΕΝΗΜΈΡΩΣΕ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΣΟΥ ΟΤΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΔΕΝ ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΜΩΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ ΑΝ ΔΕΝ ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΔΟΥΝ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑΚΙ!

Ποιοι είναι αυτοί οι "όλοι" που μεταφέρουν τα μωρά χωρίς καθισματάκι αυτοκινήτου; Εμείς δεν έχουμε αυτοκίνητο αλλα και τα 2 παιδιά τα μεταφέρουμε πάντα με καθισματάκι σε αμάξι (ταξί).

Αλλά και να το κάνανε όλοι οι άλλοι, τι σημαίνει αυτό; Εσείς είστε υπεύθυνοι για το συγκεκριμένο παιδί. Αν όλοι οι άλλοι γονείς σαπίζουν τα παιδιά τους στο ξύλο, θα το κάνετε κι εσείς;

Ρώτησε τη μητέρα σου σε περίπτωση τροχαίου, εσύ πώς θα προστατέψεις το παιδί;

Το καθισματάκι όμως που έχει (είναι πολυκαρότσι cam combi family) λέει ότι είναι από 0-18 κιλά. Αυτό σημαίνει ότι μπορώ να το φέρω και μ' εκείνο απ' το μαιευτήριο, που δένει σίγουρα στο κάθισμα; Κάνει για νεογέννητο, μιας και δεν είναι τελείως ξαπλωτό...; Από πότε μπορείς να έχεις το βρέφος σε τέτοιο πορτ μπεμπε, που δεν είναι τελείως ξαπλωτό...; :confused:.

Εννοείται ότι μπορείς να το μεταφέρεις σε καρεκλάκι 0-18 και ναι, μπορείς από την αρχή να χρησιμοποιείς το καρεκλάκι αυτοκινήτου!! Εγώ σου πρότεινα το πορτ μπεμπε γιατί είναι εντελώς ξάπλα το μωρό εκεί και αν έχεις και τα 2 (δλδ και πορτ μπεμπέ και καρεκλάκι αυτοκινήτου) μπορείς να έχεις για το 1ο τρίμηνο το μωρό στο πορτ μπεμπέ και μετά που δεν θα χωράει πια εκεί, να το βάλεις στο καρεκλάκι. Ό,τι σε βολεύει κάνεις αφού και τα 2 τηρούν τις προδιαγραφές ασφαλείας.

Με τίποτα η ψάθινη καλαθούνα για αυτοκίνητο!! Ούτε να το σκέφτεσαι. Την εποχή που είμασταν εμείς μωρά δεν υπήρχαν ούτε τόσα αυτοκίνητα στο δρόμο, ούτε τόσα τρακαρίσματα και εν πάσει περιπτώσει δεν υπήρχαν κανόνες. Ούτε ζώνες δεν φορούσαν τότε οι άνθρωποι! Τώρα πια, όπως εσύ φοράς ζώνη όταν μπαίνεις στο αυτοκίνητο, έτσι πρέπει να προφυλάξεις και το παιδί σου!!! Και να πεις ότι δεν έχεις και πρέπει να αγοράσεις... αφού έχεις τα πάντα!

u65Tp3.png

QACnp2.png

Διαφημίσεις

ΠΕΣ ΤΑ, βρε Μπεμπούλα, ΠΕΣ ΤΑ!!! Όσοι μου λένε "θα χαλάσει η σπονδυλική στήλη" ή "κλαίει" ή "ζαλίζεται" ή "είναι στριμωγμένα τα πόδια του", τους απαντάω ότι είναι προτιμότερο να χαλάσει η σπονδυλική του στήλη (που δε χαλάει), να κλαίει, να ζαλίζεται και να στριμώχνεται, από το να ΣΚΟΤΩΘΕΙ. Τελεία και παύλα. ΔΕΝ υπάρχει εναλλακτική λύση στο αυτοκίνητο. Έχω μεγαλώσει τα παιδιά μου με...ακραίες εκδηλώσεις attachment parenting: όλη τη μέρα αγκαλιά, μην κάνουν κιχ κτλ. Αλλά στο αυτοκίνητο, όσο και να κλαίνε στο καθισματάκι, ΔΕ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ! Προσπαθούμε να περιορίσουμε τις μετακινήσεις μας στο ελάχιστο, γιατί το σιχαίνονται, αλλά όταν μπούμε ΤΕΛΟΣ, όλοι δεμένοι. Στο φόρουμ διάβασα μια εξαιρετική φράση: Προτιμώ να κλαίνε αυτά, παρά εγώ μετά...

ΥΠΕΡΟΧΑ!!!τι ωραία που τα λες,συμφωνώ απόλυτα, ποτέ το κλάμα δεν έβλαψε κανένα παιδί, θα χρησιμοποιήσω & την αγγλική παροιμία 'Better sad than sorry' ;):!::-D:o:P

Μπεμπούλα και gyaromil συμφωνώ απόλυτα. Απλά δεν θα το ξανανοίξω το θέμα, θα εχω συνεννοηθεί εγώ με τον άντρα μου κι ας λένε ό,τι θέλουν.

Έλεγα να γλιτώσω το auto kit παντως, είναι και κάπως άβολη λόγω μεγέθους η καλαθούνα του καροτσιου, αφού τα μεταφέρουν και με το port bebe είμαστε μια χαρα...

Άλλο ερώτημα (ω ναι...): μου χάρισαν αποστειρωτή avent για πλαστικά μπιμπερό και θα μου δώσουν κι έναν για γυάλινα. Αποστειρώνει οποιονδήποτε τύπο μπιμπερό ή πρέπει να πάρω κάποια συγκεκριμένα;

Κι επίσης για νεογέννητο τι μπιμπερο να διαλεξω; είναι τόσα πολλα, μικρα, μεγάλα, φαρδια, στενά... :confused:

27pzp3.png

qIUIp2.png

Άλλο ερώτημα (ω ναι...): μου χάρισαν αποστειρωτή avent για πλαστικά μπιμπερό και θα μου δώσουν κι έναν για γυάλινα. Αποστειρώνει οποιονδήποτε τύπο μπιμπερό ή πρέπει να πάρω κάποια συγκεκριμένα;

Κι επίσης για νεογέννητο τι μπιμπερο να διαλεξω; είναι τόσα πολλα, μικρα, μεγάλα, φαρδια, στενά... :confused:

Να σου πω την αλήθεια δεν ήξερα ότι υπάρχουν άλλοι για πλαστικά και άλλοι για γυάλινα. Εγώ είχα έναν Severin, μου τον είχε δώσει η αδελφή μου, η οποία δεν τον είχε χρησιμοποιήσει, τη βόλευε η κατσαρόλα. Εγώ τον χρησιμοποιούσα, έβαζα εκεί τα γυάλινα όταν ήταν να βγω και έπρεπε να αφήσω γάλα. Το σίγουρο είναι ότι αποστειρώνουν όλα τα μεγέθη μπιμπερό, εκτός αν κάποιος δεν χωράει τα πολύ ψηλά.

Πάντως για το νεογέννητο δεν θα χρειαστείς μεγάλο μπιμπερό. Με 150ml είσαι ok. Αν είναι φαρδύ ή στενό δεν έχει σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι οι τρυπούλες, να κοιτάξεις να πάρεις με 1 τρυπούλα.

Αν σε βοηθάει, εγώ είχα της chicco το γυάλινο των 150ml με τη 1 τρυπούλα.

Συγκεκριμένα αυτό:

http://www.chicco.gr/el/en_mpimpero_nature_glass_0_bpa_150ml_8ili_silikoni.html

u65Tp3.png

QACnp2.png

Διαφημίσεις

Εγώ ξέρω πως ο αποστηρωτής, αποστηρώνει κάθε μπιμπερό, πλαστικό ή γιάλυνο. Πάντως συμφωνώ με την gyaromil, μην πάρεις πολλά μπιμπερό, αφού θες να θηλάσεις. Πάρε ένα για να αισθάνεσαι σιγουριά και αν και εφόσον δεν τα καταφέρεις, σου παίρνει κάποιος άλλος. Στο μαιευτήριο επίσης να ζητήσεις ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ θηλασμό και να σου δώσουν το μωρό να το θηλάσεις την πρώτη μισή με μία ώρα από την ώρα γέννησης. Ενημερώσου από τώρα για τον θηλασμό και θα τα καταφέρεις. Ολες οι μανούλες έχουν γάλα να θηλάσουν. αρκεί να μην κάνουν λάθη στον χειρισμό από την αρχή. Για μπιμπερό εγώ είχα πάρει της nuk κάτι φαρδια μπιμπερό που τελικά χρησιμοποίησα αφού σταμάτησα τον θηλασμό.

y9qxp2.pngGgOLp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...