Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΛΕΙΨΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

mata

Recommended Posts

Περιμένω σήμερα να μου φέρει ο μαραγκός το πρόσθετο φύλλο ντουλάπας που παρήγγειλα για να συμμαζεύω μέσα την σκούπα, το σίδερο, και άλλα παρόμοια συμπράγκαλα!

Θα σας ποστάρω φώτο για να πάρετε ιδέα!!! :wink::D:D

n3kPp3.png

zewgp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 971
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

το θέμα του μαραγκού με αγχώνει παρα πολύ,θελω να μου φτιάξει ενα τραπέζι και απο κάτω αντί για πόδια να κάνει τέσσερα ντουλαπια και κατι αλλα ψιλολογια,και μου ζήτησε χίλια ευρώ,νορμάλ τιμή δε λέω,αλλά είμαι πολύ στριμωγμένη απ τη μια,με πιάνει και το μεράκι απ την άλλη γιατί εχω τρέλλα με το σπίτι και δεν ξερω τι να κάνω,ασε που θέλω και να βάψω το καλοκαίρι,οπου ενα τετρακοσάρι ευρώ θα μου φύγει σίγουρα!Μετα σκεφτόμουν μήπως θα ήταν καλύτερο να πάρω ενα τραπέζι με τεσσερις καρεκλίτσες και να ξεμπερδεύω??Τι λέτε κορίτσια???

Antigoni, δεν είμαι σύμφωνη στο να το παραγγείλεις από μαραγκό. Εγώ το έκανα, γιατί ήθελα μόνο ένα φύλλο ντουλάπας να προσθέσω στην ήδη υπάρχουσα. Δεν θα γινόταν αυτό το φύλλο να το πάρω από μαγαζί έτοιμο.

Προχθές μάλιστα, μου είπε ότι πάλι δεν θα έρθει και μόλις του παραπονέθηκα, μου είπε με τσαμπουκά, αν δεν θέλω να μην την πάρω την ντουλάπα και μου έκλεισε το τηλέφωνο. Εριξα τα μούτρα μου και του ξανατηλεφώνησα, γιατί δεν μπορούσα να ψάχνω άλλον από την αρχή. Δεν είναι βέβαια και όλοι έτσι, αλλά γενικά οι δουλειές στους μαραγκούς, και από δική μου εμπειρία, αλλά και από όποιον έχω ακούσει, καθυστερούν πολύ περισσότερο από όσο περιμένεις.

Υπάρχουν τόσα μαγαζιά επιπλων, με πολύ πιο οικονομικές τιμές. Στον μαραγκό κάτι τέτοιου είδους παραγγελίες-μερεμέτια, κοστίζουν πιο ακριβά.

Πήγαινε σε μαγαζί, να το δείς, να το διαλέξεις, να το πληρώσεις και έφυγες!!! :wink:

n3kPp3.png

zewgp3.png

Εχεις δίκιο,βέβαια ο μαραγκός που βρηκα είναι πολύ καλό παιδί και τακτικός στη δουλειά του,γιατι ο προηγούμενος τα εκανε σκ@#$,σίγουρα θα τον φέρω για μερεμέτια που χρειάζομαι και τα υπολογίζω κανενα διακοσάρι χοντρικά,αλλα χτες ειδα ενα πολύ ωραιο τραπέζι μοναστηριακού τύπου και λέω να παρω κατι τέτοιο με 4 καρεκλίτσες που θα τους ράψω ωραία καλύματα και να τελειώσει η υπόθεση,απλά σκεφτόμουν οτι με τη μαραγκοδουλεια θα φαινεται πιο περιποιημένη η κουζινα μου και θα κερδίσω αποθηκευτικό χώρο,αλλα το τραπέζι θα εχει το πλεονέκτημα οτι μπορώ να το μετακινήσω,μαλλον θα αγοράσω,ξερεις κανένα οικονομικό μαγαζί με επιπλα εκτος απο το ΙΚΕΑ?

antigoni, εγώ δεν είμαι από Αθήνα, αλλά από ότι έχω ακούσει και το "εντός", έχει καλές προσφορές.

Ψαξ'το αρκετά, για να κάνεις καλή επιλογή, αλλά νομίζω ότι θα είναι πολύ καλύτερα, μια που αυτό που θα δείς, αυτό θα πάρεις και σπίτι σου, χωρίς αμφιβολία!! :wink:

n3kPp3.png

zewgp3.png

Διαφημίσεις

εμεις τις τελευταιες 2 φορες το βαψαμε μονοι μας (ο αντρουλης μου δηλαδη... :D εγω ηθελα να πιστευω πως βοηθουσα... :wink: )

νομιζω πως το μονο που πρεπει να προσεξεις ειναι να στεγνωσει πολυ πολυ καλα (μουχλα κτλ...) να αγορασετε καλα χρωματα κ τα καλοριφερ που ειναι ενα θεμα...(θελουν διαβρωτικο αλλιως μειωνεται η αποδοση θερμανσης)...αυτα απο μενα!

pasxalitsa v

το καλύτερο δώρο της ζωής μας...είναι ΕΔΩ!!!

kALOp3.png

Ευχαριστώ για το λινκ,το είδα και είναι όντως φτηνά μερικά κομματια,τελικά θα αγοράσω ενα τραπέζι,σκέφτομαι κάτι μοναστηριακού τύπου,εχει καμμια κοπέλα ιδέα που μπορω να βρω?κοιταξα σε πολλα σαιτ με έπιπλα αλλα δεν ειδα κατι,αυριο θα πάω και στο ένα και ενα να δω

Βρήκα μοναστηριακό τραπέζι,το πιο οικονομικό 1.500€,οπότε δεν παίζει,θα παρω ενα απλό τραπέζι μεχρι 150€ το πολύ.Κριμα θα ταιριαζε το μοναστηριακό με τη διακόσμηση του σπιτιού,αλλά θα βαλω στο τραπέζι κανενα ωραίο τραπεζομάντηλο σε ρετρό ύφος

Διαφημίσεις

ευχαριστώ,μόλις σχολάσω θα περάσω να δώ,θελω να τη φτιάξω τη κουζίνα να ξεμπερδεύω,ασε που εχω ενα μικρό τραπεζάκι σαλονιού και δεν μπορούμε να φάμε σαν άνθρωποι!

αχαχαχχα..καλη ερωτηση...

χμμμ...θελαμε πχ ενα βυσματακι για το τροφοδοτικο του υπολογιστη...αλλα αυτα δεν τα δινουν ενα ενα..αλλα σετ των 10..αλλα εμεις χρησιμοποιουμε 1, αλλα δεν πετας τα υπολοιπα..

η πχ, κατσαβιδια, σουγιαδακια κλπ...που ναι μεν δεν τα χρησιμοποιουμε, αλλα δεν θελουμε και να τα πεταξουμε..

και ενα σωρο παρομοια πραγματακια..

ξερω θα μου πεις πετα τα...:lol::lol::lol: αλλα δεν το παιρνω αποφαση..τουλαχιστον τα συμαζεψα.. :wink:

Ξέρω.. αυτά τα μικρά-ρημαδο-πραγματάκια που κάποια στιγμή θα χρειαστούν!

Να σου πω, σχετικά με τα κατσαβιδάκια / σουγιαδάκια / καλωδιάκια κλπ., επειδή τα είχα πάρει άσχημα κάποια στιγμή, απείλησα τον άντρα μου να τα μαζέψει γιατί θα βρεθούν στα σκουπιδάκια!

Και επειδή ξέρει πως σοβαρολογώ αγόρασε ένα μεγάλο κουτί εργαλείων και αποθήκευσε όλα του τα εργαλεία ώστε να μην «γυρίζουν» και μου χτυπούν στα νεύρα. :lol:

Αρχηγέ μου πές μου ποιά είναι αυτή η μυστήρια αύρα που εκπέμπεις στον αέρα;;;;;; :lol::lol::lol: Μόλις σε διαβάσω νοιώθω το εξής περίεργο αίσθημα: Από τη μια ηρεμώ και νοιώθω ότι όλα μπορώ να τα ρεγουλάρω και ταυτόχρονα νοιώθω την αίσθηση ότι μου ξυπνάει η ανάγκη για τάξη και οργάνωση!!! :D:D:D:D Μα είναι μαγικό...σου λέω!!!

Μία ώρα χρειάζομαι σχεδόν την ημέρα ε; Οπότε, έτσι θα κάνω. Δεν είναι μόνο θέμα εγκυμοσύνης, αλλά γενικότερα σκέφτομαι ότι αν συνεχίσω να τρέχω σαν τρελή κάθε Σάββατο και πολλές φορές ακόμα και την Κυριακή, δεν θα έρθει ΣΚ που να απολαμβάνω ξεκούραση και χαλάρωση! :? Αργότερα θα έχω το μωρό. Με δύο παιδιά στο σπίτι, γιατί να κλείνομαι τα ΣΚ το πρωί στο σπίτι και να μην το εκμεταλεύομαι για βόλτες και καθαρό αέρα και να κάθομαι σπίτι να κυνηγάω τις σκόνες;;; :lol::lol: Το ίδιο πρόβλημα είχα και τα καλοκαίρια και από ένα σημείο και μετά το κατάλαβα και το άλλαξα, αλλά προσωρινά. Το Σάββατο και την Κυριακή το πρωί, πηγαίναμε στη θάλασσα, έτσι είχα πάλι θέμα με τις δουλειές.

Οπότε σκέφτομαι ότι αν βρώ τελικά μια καλή ρέγουλα και κάνω από κάτι κάθε μέρα και κάποιες μέρες αφιερώνω στο να πιάνω ένα ένα δωμάτιο, θα έχω επί μονίμου βάσεως τα ΣΚ free!!!!!!!!!!!!! :D:D:D:D

Σέυχαριστώ πολύ αρχηγέ μου, και θα ενημερώνω εδώ για εξελίξεις!!!!!!!!! :wink::D:D:D:D:D:D:D:D:D

Ναυαρχάκι μου

Αποπνέω τον αέρα της ηρεμίας / οργάνωσης ταυτόχρονα. Το ατού είναι να μην αγχωνόμαστε παρά μόνο να έχουμε τρόπο που κάνουμε τις δουλειές μας.. :wink:

Εγώ πια δεν κάθομαι σπίτι Σάββατο πρωί (γιατί παλιά κλεινόμουν και έκανα ΜΟΝΟ δουλειές!!) με τίποτα! ΈΞΩΩΩΩΩ έξω είναι η ζωή, όχι μέσα στο σπίτι με στην σκούπα μας… Είπαμε, τρόπο θέλουν να γίνονται όλα και ζούμε το σπίτι μας και καθαρό και χωρίς άγχος! :D

Να το!!!!!!!!!!!!!Ήρθες πάλι Αρχηγέ μου και το έκανες το θαύμα σου!!!!

Ενοιωσα πάλι αυτή την αύρα!!!!!!!!!!!!!!! :D:D:D:D

Τα νεότερα είναι ότι ο μαραγκός, μου παρέδωσε το φύλλο της ντουλάπας, αλλά περιμένω και τις πόρτες. Και όπως σας υποσχέθηκα, θα σας ποστάρω φωτο. :wink::D:D

Και ναι!!!!Τέρμα τα Σάββατα με τις δουλειές!!! :D:D:D:D:D:D:D

n3kPp3.png

zewgp3.png

Διαφημίσεις

Εμένα κορίτσια μαρέσει παρα πολύ να ξυπνάω το Σάββατο το πρωί και να κάνω τις δουλειές του σπιτιού ή να διακοσμώ γωνιές,το να βγώ εξω λόγω κίνησης μου φαίνεται πολύ κουραστικό,αφού και στο σουπερ μάρκετ πηγαίνω Παρασκευή απόγευμα,το Σαββατο ειναι η ευκαιρία μου να χαρώ το σπίτι,να το στολίσω και να πειραματιστώ στη κουζίνα,φτιαχνω γλυκά,κουλουράκια,κεικ για όλη την εβδομάδα.Τη Κυριακή το πρωί όμως δεν με κρατάει τίποτα μεσα :wink: θελω να πηγαίνουμε εκδρομές σε θάλασσες,βουνά οπουδήποτε μακριά απο την Αθήνσ.Αυτό που δεν εχω καταφέρει ακόμα είναι να μην σκέφτομαι τι αφήνω πίσω μου,δηλαδή για να απολαύσω μια βόλτα πρέπει να είναι όλα συμμαζεμένα,σιδερωμένα,τα πάντα,και θυμώνω με τον εαυτό μου γιατί καταπιέζομαι :evil: αλλά που θα πάει?θα το αποβάλλω.Όσο για τα εργαλεία και όλα αυτά τα μικρά χρήσιμα-αχρηστα του νοικοκυριού που όταν τα βλέπεις θες να τα σαβουρώσεις και οταν δεν τα βρίσκεις σε πιάνει τρέλλα,εχω πάρει μια συρταριέρα μικρή και τα εχω βάλει ανα είδος,σφυρια,καρφιά κτλ μαζί,κολλες,σιλικόνες μαζί,εξαρτήματα απο συσκευές μαζί,οπότε ξέρω καθε στιγμή που είναι τι.Αυτο που μου έπιανε πολύ χωρο είναι οι εγγυήσεις απο συσκευές,ωσπου πήρα ενα ωραίο κουτι,μεγάλο,το έντυσα όπως ήθελα και τα έβαλα όλα μέσα.Α!και απο πάνω έραψα ενα μαξιλαράκι και φαίνεται σαν καναπεδάκι,δεν κάθεται κανένας βέβαια,αλλά δείχνει όμορφο :)

Σορρυ για την καθυστερημενη απαντηση, τωρα καταφερω να γραψω :oops::oops:

Λοιπον, το μπανιο μου δεν εχει παραθυρο και εχουμε μεσα και το πλυντηριο γιατι ειναι ευρυχωρο και το χωραει... Εχω βαλει ενα μεγαλο καλαθι για τα απλυτα και οταν μετακομισαμε πηρα κι ενα κρεμαστο ντουλαπι και το εβαλα ψηλα στον τοιχο γιατι δεν ειχε τιποτα μεσα για αποθηκευση :shock: ... Επιπλο δεν εχει κατω απο τον νιπτηρα...

Α, εχω παρει εδω και 2 μηνες κατι ραφακια για το μπανιο και ο αντρας μου ακομα δεν μουθ εχει ανοιξει τις τρυπες με το τρυπανι αφου εχει μαλλιασει η γλωσσα μου να το λεω :twisted: ...

Καλα οχι οτι και το υπολοιπο σπιτι ειναι κομπλε, λοιπουν πολλα κυριως απο θεμα διακοσμησης :oops::oops:

Η γνώμη μου είναι καλύτερα άδειο και όμορφο παρά γεμάτο και «στουμπωμένο».

Αν είναι ευρύχωρο προσπάθησε να το διατηρήσεις έτσι βάζοντας τα απολύτως απαραίτητα ώστε να μην σου δημιουργεί ένα συναίσθημα δυσφορίας.

Πιστεύω πως με 50? θα μπορούσες να κάνεις μερικές μικρές αλλά ουσιαστικές αλλαγές στο μπάνιο σου.

- Αγόρασε καινούργια είδη για τις οδοντόβουρτσες / θήκη υγρού σαπουνιού / θήκη & βουρτσάκι λεκάνης! Αμέσως θα δείξει το μπάνιο σου με τα ολοκαίνουργια στα χρώματα που του ταιριάζουν!

- Αγόρασε κουρτίνα μπάνιου (αν πιστεύεις πως η μπανιέρα και τα πλακάκια της χρειάζονται κάλυψη. Μία νέα κουρτίνα από πλενόμενο ύφασμα που δεν μαζεύει μούχλα!

- Αγόρασε 1 κουτί (κάτι που να δείχνει πανέμορφο αφού θα είναι το κεντρικό «κομμάτι» του πλυντηρίου) και βάλε μέσα τα διάφορα, μικρά του μπάνιου (χτένες, κοκαλάκια, ξυραφάκια κλπ.) ώστε να είναι τακτοποιημένα αλλά και να κάνει εντύπωση μόλις το βλέπεις.

- Αγόρασε ένα γυάλινο μπωλ (σε στενό-μακρο μέγεθος) και μέσα ρίξε λευκές πέτρες (πουλάνε στα είδη σπιτιού) και στόλισέ τες σε κάποια άκρη της μπανιέρας σου που να φαίνεται.

Νομίζω δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω για μία μικρή ανανέωση.

Υ.Γ1. Αν έχεις 2 μπαλκόνια (δηλαδή ένα μπρος και ένα πίσω), έχεις σκεφτεί την πιθανότητα να βγάλεις το καλάθι με τα άπλυτα έξω???

Υ.Γ2. Το παν είναι να βρεις το στυλ που θέλεις να έχει το μπάνιο σου και να το ακολουθήσεις! :D

Αυτό με το κουτί το εκανα και εγώ και πραγματικά σε κεντρίζει,επίσης στο ΙΚΕΑ εχει βάζα με 1 ευρώ και εβδομήντα λεπτά και σακούλια με ποτ πουρί με πενήντα λεπτά,αυτά εχω βάλει στο μπάνιο μου!Και μοσχοβολάει ο τόπος :)

Ναύαρχέ μου τι χαρά να μιλάμε και πάλι!!! :P

Μπράβο! Μπράβο που προχωράς τις δουλειές σου και αναμένουμε φωτογραφία!

Μάκια-μάκια

Υ.Γ. Το θέμα του Σαββάτου το έκανα για 3-4 χρόνια!!! Ειλικρινά, είναι καλύτερα να ζεις την ζωή σου (ακόμα και αν αυτό σημαίνει να κάτσεις σπίτι με το παιδί) παρά να καθαρίζεις την μισή μέρα!!!! :wink:

Όλες μας οι ιδέες είναι πολύ ωραίες.

Θα ξαναπώ όμως το σημαντικότερο, που είναι το εξής:

ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΥΛ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΤΟ!

Π.χ. αν υιοθετήσετε ένα «καλοκαιρινό» στυλ, δεν θα βάλετε υλικά που παραπέμπουν σε «αυστηρό» στυλ (π.χ. ένα κουτί σε αυστηρό μεταλλικό ύφος). Ή αν υιοθετήσετε ένα «βαρύ» στυλ δεν θα βάλετε υλικά που παραπέμπουν σε «καλοκαίρι» (πχ κοράλλια, πέτρες κλπ.!). Αυτό είναι το μυστικό για ένα όμορφο αποτέλεσμα!

ερώτηση για την αποθήκη μου,η οποία είναι μια σταλιά,να βάλω 2 απλά ξυλινα ράφια ή να ξηλωθώ και να βάλω ντέξιον που θα κοστίσουν γύρω στο κατοστάρικο?Επίσης βρήκα τραπέζι με 200€ όπως το θέλω,πως σας φαίνεται η τιμή?

Αντιγόνη μου

Επειδή και η δική μου αποθήκη είναι μία σταλιά θα σου πω πως και γω έβαλα ράφια (απ' άκρη σε άκρη) και δεν το μετάνιωσα ποτέ.

Φαντάσου πως μέσα στο σπίτι μου δεν αποθηκεύω τίποτα! Τίποτα όμως! Όλα τα έχω εκεί (άπλυτα, ηλεκτρική σκούπα, καθαριστικά, πατάτες, διάφορες μικρο-συσκευές του γιου μου κλπ.).

εχεις δίκιο,θα πάω σήμερα στο πράκτικερ να αγοράσω δύο σειρές ράφια να δω,τα ντέξιον είναι πιο πολύ για επαγγελματικούς χώρους.Έχω βάλει και ένα παλιό ντουλάπι και εχω βολέψει αρκετά πράγματα,τα ράφια απο που τα πήρες?

Μου τα έβαλε ο κουμπάρος μου, που είναι μαραγκός. Επέλεξα ράφια από άκρη σε άκρη της αποθήκης μου, στο σύνολο 4, με μεγάλο κενό ενδιάμεσα για να έχω χώρο να αποθηκεύω τα πάντα. Σκέψου δηλαδή πως τα ράφια ξεκινούν χαμηλά (έχω αφήσει κάτω τόσο χώρο ώστε να χωράνε τα άπλυτα και το κουτί εργαλείων του άντρα μου) και καταλήγουν στο ταβάνι.

Πρέπει όμως να προσέξεις να είναι καλής κατασκευής και προσθήκης στον τοίχο για να αποφύγεις μελλοντικά ατυχήματα!

Καλημέρα Αρχηγέ μου!!!!!!!!!!!!! :D:D:D:D:D

ΚΙ εγώ έχω ράφια στην αποθήκη μου(dexion) και με βόλεψαν πολύ!Ψηλότερα από τα dexion, από άκρη σε άκρη έχω βάλει και ένα ξύλο με κρεμαστάρια και κρεμάω πράγματα που δεν ταιριάζουν στα ράφια και μου πιάνουν χώρο. Το μόνο κακό είναι ότι είναι κάτω από το σπίτι. Στην πυλωτή.

Φτάνει όμως που υπάρχει! :wink::D:D

Τα φιλιά μου!!!!!!!!!!!!!!!

ΥΓ. Μόλις έρχεσαι ζωντανεύει το τόπικ!!!!!!!!!!! :wink::D:D:D

n3kPp3.png

zewgp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...