Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΛΕΙΨΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

mata

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 971
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εμενα το θεμα με α περισσοτερα παπουτσια ειναι οτι δεν μου κανουν.. Γιατι πριν μεινω εγκυος φορουσα 37 (με μεγαλη φορμα ή 371/2 , εφτασα να φοραω 391/2 στην εγκυμοσυνη και τωρα πλεον φοραω καθαρο 38αρι.. Οποτε εχω απιστευτα πολλα παπουτσια που μαλλον δεν θα τα ξεναφορεσω ποτε.. Περιμενα 2 χρονια μπας και γινει τιποτα και ξαναμαζεψει εντελως τοποδι αλλα ματαια.. :cry:

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Καλημέραααααααααααα

Λοιπόν δεν το πιστεύω αλλά σήμερα είναι από τις ελάχιστες μέρες του χρόνου που αισθάνομαι νοικοκυρά :lol::lol::lol:

ΈΦΤΙΑΞΑ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

Θα μου φωνάξετε ίσως αλλά εξακολουθω να τα έχω σε 4 διαφορετικά σημεία.Στην έξω παπουτσοθήκη έκρυψα όλα τα καλοκαιρινά σε κουτιά όμορφα όμορφα. Στην παπουτσοθήκη που σας έλεγα στην αποθήκη έχει μόνο από 2 ζευγάρια τους καθενός μας (της δουλειάς και τα αθλητικά).Υποτίθεται ότι αυτή η παπουτσοθήκη ήταν μόνο για να μπαίνουν τα καθημερινά, και για πρώτη φορά εξυπηρετεί το σκοπό της!!!!Ελπίζω να μην γεμίσει μέχρι τα Χριστούγεννα.

Και συνεχίζω..σε μια ντουλάπα του διαδρόμου έβαλα όλα τα χειμωνιάτικα μας, πίσω του συζυγου και μπροστά τα δικά μου ( :lol::lol::lol: ).Το μόνο που μου δημιούργησε πρόβλημα ήταν τα 2 ζευγάρια μπότες μου που έχουν τεράστια κουτιά και δεν ήξερα που να τα βάλω..γιαυτό και αυτά μπήκαν σε άλλη ντουλάπα, στο κάτω μέρος, κάτω από τα πανωφόρια.Εσείς τις μπότες που είναι τεράστιες που τις βάζετε;;;;

Ξετρελάθηκα από την χαρά μου που τελείωσα (με βοηθούσε και το μωρό εκεί να δείτε γέλιο) και έκανα παράλληλα και μια μικρή εκκαθάριση (3 ζευγάρια θα πάνε στην Εκλησία και 2 ζευγάρια παντόφλες στα σκουπίδια).

Βρε Dora δεν έχεις ακούσει για την κρίση;;;;; :shock: Χαλάρωσε λίγο βρε φιλένάδα με τις αγορές..Δεν αξίζουν τόσο λεφτά σε ρούχα..Εγώ δεν ψωνίζω ιδιαίτερα..δεν μαρέσει καθόλου κιόλας αλλά από την άλλη προτιμώ να τρώμε τα χρήματα μας σε ταξίδια :lol::lol:

Εκκαθαρίσεις κάνω συχνά αλλά από την άλλη επειδή κολάω με ρούχα χροοοονια είναι κάποια που δεν τα αποχωρίζομαι μέχρι να λιώσουν (αλήθεια το λέω :shock: ).

Χθες βέβαια οφείλω να ομολογήσω ότι μες τον χαμό ανακάλυψα ένα ζευγάρι σχεδόν καινούρια αθλητικά που τα έβγαλα να τα φοράω :lol: και ένα ζευγάρι τέλειες γόβες 10 ποντές που δεν ξέρω που θα τις φορέσω πια :shock:

Επόμενο βήμα είναι η εκκαθάριση των νεσσεσέρ και των δώρων γάμου (ναι έχω ακόμα αμπαλαρισμένες βλακείες για πέταμα :cry: ).

Κορίτσια αν δεν είσασταν εσείς δεν θα έκανα τίποτα..Ευχαριστώ πολύ :D

Παιδια τα ρουχα καιτα παπουτσια που δεν φορατε χαριστε τα..

Το θεμα ειναι οτι τωρα οι ντουλαπες εχουν χωρο και πρεπει να τις ξαναγεμισω :lol:

Δώρα εννοείται!

Προσωπικά κάνω ανά τακτά διαστήματα (όποτε έχω κέφι δηλαδή!) εκκαθάριση και στα παπούτσια και στα ρούχα αλλά και σε διάφορα είδη (όπως μικροπράγματα ή τάπερ κλπ.! :lol: ).

Δεν αφήνω τίποτα που να μου πιάνει χώρο και κυρίως… να μου δίνει στα νεύρα! :lol:

Υ.Γ. Σε βλέπω ταπί σύντομα! :lol::lol:

Διαφημίσεις

Nancyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy 125785xkp5sqhu7n.gif

Υπέροχη αίσθηση ε;;;;;;;; :D:D:D:D:D

Ενα ξελάφρωμα νοιώθεις μόλις οργανώνεις ή τακτοποιείς κάτι!!!!!Εγώ τις μπότες, τις χώρεσα στα ράφια μου, ευτυχώς. Είναι πάντως πρόβλημα.

Δεν πειράζει που δεν είναι όλα στο ίδιο μέρος, φτάνει που είναι τακτοποιημένα!!! :wink:

Βίκυ μου ευχαριστούμε για φωτογραφείες (είχα ξεχάσει να το αναφέρω στο προηγούμεν ποστ μου) αλλά και για τα λίνκ!!!

:D:D:D:D Η πρώτη ιδέα μου φάνηκε η καλύτερη. Εκείνη με την κουζίνα. Είναι αυτό που μας είχες γράψει εσύ! :wink:

Dora πρόβλημα αυτό με τα παπούτσια. Να πρέπει να δώσεις ξαφνικά τόσα παπούτσια... :(

Αρχηγέ μου!!!!!! :wink: Μόλις σε βλέπω να ποστάρεις σκέφτομαι τί άλλο έχω να κάνω εκκαθάριση!!! :lol::lol::lol::lol::lol::lol:

n3kPp3.png

zewgp3.png

Ναύαρχέ μου (βλέπε Μάτα :lol: )

Δέκα σακούλες πράγματα έστειλες στο μαμάκι σου?! Χριστέ μου! Αυτή είναι εκκαθάριση & ξεσκαρτάρισμα καλέ!! Φαντάζομαι πόσο θα έχουν ξαλαφρώσει τα ντουλάπια σου ε?!

Μπράβο, έκανες πολύ καλά!

Και ʽγω ότι εκκαθάριση κάνω, πάει στην γιαγιά μου, στην θεία μου και στην πεθερά μου. Και οτιδήποτε δεν χρησιμοποιώ για καιρό είτε είναι κουβέρτα, είτε είναι μικροπράγμα, είτε κουζινικό, το προωθώ για εκεί!

Ετσι και εγώ είμαι ήρεμη και το σπίτι και τα ντουλάπια του, τακτοποιημένο. :wink:

Nancy

Μπράβο σου, αρχικά, που ασχολήθηκες και τακτοποίησες τα παπούτσια σας!!!

Να τα πάρουμε ένα-ένα:

- Εγώ έχω τα παπούτσια μας στην αποθήκη που έχω, έξω ακριβώς από το διαμέρισμά μας. Έχω τα παπούτσια μέσα σε κουτιά, εκτός από αυτά που φοράμε καθημερινά, τα οποία για ευκολία τα έχω επάνω σε κάθε ένα κουτί, οπότε βλέπω, διαλέγω και φοράω.

- Τις μπότες τις έχω ως άνω. Δύο ζευγάρια όμως που είναι για πιο «καλές» και τις φοράω μία στο τόσο τις έχω ξαπλωμένες μέσα σε 2 κουτιά άσχετα. Ένα κουτί από κάτι χριστουγεννιάτικο και ένα κουτί δώρο. Σε αυτά τα 2 κουτιά, που ήταν άσχετα, έκοψα και κόλλησα ύφασμα (άχρηστο) και φαίνονται πανέμορφα.

- Καλά κάνεις και κολλάς με ρούχα. Αν δεν γεμίζεις την ντουλάπα σου και κρατάς αυτά, κάνεις πολύ καλά. Το κακό είναι να γεμίζεις την ντουλάπα και με νέα και με παλιά και να γίνεται κόλαση!

- Τις 10ποντες γόβες να τις κρατήσεις! Έρχονται γιορτινές μέρες, σίγουρα θα τις φορέσεις!

Αναμένουμε τα επόμενα βήματα της εκκαθάρισης!!!

Υ.Γ. Πόσο καιρό έχεις δώρα γάμου αμπαλαρισμένα??? :shock:

Αρχηγέ μου!!!!!! :wink: Μόλις σε βλέπω να ποστάρεις σκέφτομαι τί άλλο έχω να κάνω εκκαθάριση!!! :lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Ναύαρχέ μου,

Πάντα κάτι χρειάζεται την προσοχή και τακτοποίησή μας.

Προχθές που είχα τα γεννέθλια του Ανδρεούλη, κατέβασα από την αποθήκη ένα κουτί, που έχω μέσα ένα μεγάλο σετ μαχαιροπίρουνων (αρκετά κομμάτια που τα έχω για γιορτές με πολλά άτομα).

Είδα τελικά πως το κουτί αυτό είναι μεγάλο για τα μαχαιροπίρουνα και πρέπει να αγοράσω κάτι λίγο μικρότερο ώστε να μην μου πιάνει τόσο χώρο.

Το πιστεύεις ότι αισθάνομαι όμορφα όταν τακτοποιώ μια εκκρεμότητα? :lol:

Ολα ωραία και καλά με την εκκαθάριση που εγώ βέβαια κάνω με πολύ αργούς ρυθμούς γιατί έχω κολλήσει σε πρακτικά θέματα. Τι γίνεται οταν το σπιτι το νοικιάζεις και δεν μπορεις να το διαμορφωσεις ακριβως οπως το θελεις; Η δεν υπάρχει η δυνατοτητα να αγοράσεις και αλλα ντουλάπια-ντουλάπες;

Για να καταλάβετε τι εννοώ, στην κουζίνα τα ντουλάπια δεν μου φτάνουν. Προκειμένου να τακτοποιηθούν τα πάντα θα κάνω και τη μια ντουλάπα της βεραντας "μπακάλι". Λέτε να πάθουν τίποτα τα τρόφιμα; Θα ειναι κανονικά στις συσκευασίες τους και σε βάζα. Πιστέυω οτι 2 ράφια θα πάνε ετσι. Στο τρίτο ράφι λέω να βάλω οτι βάζα άδεια εχω και κάποια τάπερ που δεν χρησιμοποιω. Και έλεγα στο τελευταίο ράφι να βάλω και τα απορρυπαντικά ολα αλλά το ξανασκέφτηκα με τα τρόφιμα και ή θα βάλω το καλαθάκι με πατατες-κρεμμύδια ή μονο τα καθαριστικά και χαρτικά που αφορούν την κουζίνα.

Αυτά με την κουζίνα και βγαίνοντας στο διαδρομο συναντάμε την πόρτα του μπάνιου. Το μπάνιο μου σε αυτο το σπιτι δοξα τω Θεω ειναι ευρύχωρο. Εχει τόση άπλα που χωράνε άνετα δυο πλυντήρια αλλά δεν έχει ούτε ενα ντουλάπι ούτε ενα ράφι και ο καθρέπτης ειναι σκέτος. Εχω ενα καλάθι πάνω στο πλυντήριο χωρισμένο στη μέση με πράγματα δικά μου και του συζύγου, κρέμες, αποσμητικά,ξυραφάκια,αφρους μονο αυτά που χρησιμοποιούμαι, οχι δεύτερα. Θα ήθελα να είχα και τις πετσέτες μου εκεί αλλά δεν θέλω να αγοράσω ενα επιπλο που θα δεν θα χωράει σε επομενο σπιτι(δεν σκοπεύω να μετακομίσω αμεσα)Καμια πρόταση λοιπόν; Ειδα στο ΙΚΕΑ μία σύνθεση που μπορώ κάτω να βάλω τη σκονη πλυντηριου και το μαλακτικο και να έχω ψηλα τις πετσέτες περιπου 50€. Αλλά και καμιά άλλη πρόταση δεκτή.

Βγάινοντας πάλι στο διαδρομο ειναι η πόρτα του παιδικου. Το δωμάτιο του Σταθούλη έχει μια τριφυλλη ντουλάπα με πατάρι, που ομολογώ δεν ειναι καθολου οργανωμένη. Εχω τα ρουχα του μικρου στο μονο φυλλο με τα συρτάρια και στο πατάρι εχω παιχνιδια, ρουχα εκτος εποχής, δευτερες κουβέρτες και λευκά ειδη αχρησιμοποιητα από την προίκα μου! Στο δωμάτιο όμως του μικρού εχω ακόμη στημμένη τη κούνια του γιατι δεν ξέρω που να τη βάλω, την ακριβοπλήρωσα για ενα χρονο χρήσης και ειναι ολοκαινουργια για να τη χαρίσω. Οποτε οι προτάσεις σας δεκτες.....

Και φτάνουμε στην κρεββατοκάμαρα οπου την ώρα που σας τα γράφω ολα αυτά καταλαβαίνω οτι εγώ και η οργάνωση απέχουμε ετη φωτος! :shock: καθώς η εξάφυλλη ντουλάπα με το ενιαίεο πατάρι της δεν μου φτάνει! Να σημειωσω ομως οτι δεν εχω αποθήκη οποτε πράγματα οπως παπουτσια εκτος εποχης, βαλίτσες, τα λευκα ειδη απο την προικα που λέγαμε, κουβέρτες, παπλωματα ολοκαινουργια ολα βρίσκονται εκει. Που να τα βάλω; Το κρεββάτι μου δεν έχει κάσα....

Στο σαλόνι οι ελλείψεις ειναι εμφανής. Χρειάζομαι οπωσδήποτε ενα μπουφέ, γιατί δευτερα σερβίτσια φαγητού και κασετινες μαχ/ρα βρισκονται στριμωγμένα σε ενα μπαράκι που έχουμε. Εχουμε αποφασίσει να το ξεφορτωθουμε αλλά εκει μεσα υπάρχει ενας ολοκληρος θησαυρος που να τον βάλω;

Και τέλος υπάρχει και η δεύτερη ντουλάπα στην βεράντα που βέβαια εκει ξαναέκανα εκκαθάριση και απο εκει που κόντευε να σκάσει, τα κατάφερα και εκτοπισα ολα τα πραγματα που προοριζονταν για το μαγαζι του αντρα μου και ειχαν βγάλει ποδαρακια και ηρθαν στο σπιτι και ετσι οχι μονο εχω μεσα τα καθαριστικα, τα σιδερα, την σκούπα, εχω και δυο ράφια άδεια!

Τώρα που σας εκανα μια βολτα στο σπιτι, θελετε αρχηγε, οπλαρχηγε, λοχαγοι και ολοι οι πολλοι υψιλα ισταμενοι να μου δώσετε τα φώτα σας;

ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΤ!!!!!!!!!!!!! :oops::oops::oops:

Διαφημίσεις

Καταρχήν να πώ ταπεινά ότι μόλις σε αυτό το θέμα αποκτήσατε ένα καινούριο στρατιωτάκι γιατί μου αρέσει πολύ :lol::lol:

Ειρήνη δεν ήξερα(αν και το υποπτευόμουν) ότι η mata ήταν ναύαρχος :lol::lol:

Κάτι μου λέει όμως ότι εσύ και η ΒΙΚΥ είσαστε οι υποναύαρχοι (δεν τα πάω καλά με το στρατό :lol: ).

Για τις μπότες επειδή δεν βλέπω να τις φοράμε άμεσα τις έχω και εγώ στα κουτιά τους (2 έχω μόνο ούτω ή άλλως :lol: ), όταν αρχίσω να τις φοράω θα τις βάλω στην καθημερινή παπουτσοθήκη.

Οι γόβες Ειρήνη μου χλωμές τις βλέπω για φέτος τα Χριστούγεννα (θα πάμε στο βουνό :lol: ) αλλά σίγουρα θα τις κρατήσω γιατί είναι πολύ σέξυ, αφόρετες και μου τις πήρε το μωρό μου μόνο του!!!!(Παιδιά ο άντρας μου ξέρει να διαλέγει τα καταπληκτικότερα παπούτσια του κόσμου!!!).

Οι ντουλάπες έχεις δίκιο είναι ψιλοάδειες αλλά μάλλον έχουν να κάνουν περισσότερο με τις προτεραιότητες μου παρά με την νοικοκυροσύνη μου.Α επίσης κάθε σεζόν, χωρίς να παίρνω καινούρια, ότι δεν έχω φορέσει για 2 σεζόν το δίνω :lol:

Για τα δώρα του γάμου....τα έχουμε 3 χρόνια...ένα φύλλο ντουλάπας γεμάτο...δε ξέρω τι θα βρώ μέσα..θα σας πω ..Το σπίτι επειδή μετακομίσαμε 2 μήνες μετά την μπουμπού θέλει ακόμα φτιάξιμο...δεν έχουμε πίνακες...δεν είχαμε χαλιά (αυτό το κεφάλαιο το κλείσαμε) δεν είχαμε έπιπλα (200 τμ άδεια!!!πολύ γέλιο, μόνο το κρεβάτι μας και την κούνια της μπέμπας!!). Αλλά έχω πορωθεί μαζί σας και θα αρχίσω γωνιά γωνιά την οργάνωση.

Irene Stathis σίγουρα ένα απλός φαντάρος δεν μπορεί να βοηθήσει...θα σκεφτώ όμως κάτι...μια λύση είναι κάποια καταστήματα DOIT που μπορείς να πας να φτιάξεις έπιπλα (ντουλαπια κλπ ) όπως ακριβώς τα θες και τα συναρμολογείς εσύ. Έιναι πολύ πιο οικονομικά απότο ΙΚΕΑ (έχει ένα στο Γάλάτσι).Η αλαξιέρα της μικρής με τρια τεράστια συρτάρια (βαθιά και τέλεια) 1, 20 σε μήκος μόνο 100 € πριν 3 χρόνια.

Nancy,

Στα γρήγορα να σου πω πως δεν εδώ δεν έχουμε "απλούς στρατιώτες"!!! :lol: Όλοι είμαστε masters! :lol:

Με την εξουσία που μου δίνει το αρχηγηλίκι σε διορίζω ΕΠΙΤΕΛΑΡΧΗ! Πως σου φαίνεται?! Άκου απλός στρατιώτης!!! :lol::lol:

Καλα Νανσυ δεν εισαι η μονη που το σπιτι ακομα χρειαζεται πραγματα... Εμεις κοντευουμε 3 χρονια παντρεμενοι και κλεισαμε ηδη 2 που μενουμε στο σπιτι αυτο και ακομα δεν εχω παρει πινακες κλπ... Το πιστευεις οτι δεν εχω βρει χρονο για αυτα??

Εγω τωρα εχω ενα αλλο θεμα... Την περασμενη εβδομαδα πηρα ενα επιπλο (σαν μικρο μπουφεδακι με βιτρινα κρεμαστη στον τοιχο) μετα απο τοσο καιρο, γιατι θελω να βαλω μεσα τα καλα ποτηρια, πιατα, και οτι αλλο χωρεσει (να φανταστειτε ολα αυτα τα σερβιτσια βρισκονται ακομα στη μαμα μου :? )...

Εκει που μπηκε το επιπλο (το οποιο χρειαζονταν οπωσδηποτε και απο πρακτικης αποψης αλλα και αισθητικης του χωρου) βαζαμε μεχρι περισυ το χριστουγεννιατικο δεντρο... Το δεντρο ειναι τεραστιο και φετος θα αλλαχτει και θα παρω ενα μικρουτερο γιατι θα μας κλεισει ολο το σαλονι αν το βαλουμε και θα μπει απεναντι.... Τα Χριστουγεννα ομως κανω παντα τραπεζι για τη γιορτη μου και μαζευομαστε καμια 20αρια ατομα.... Για να βαλω τα τραπεζια πρεπει να φυγει το δεντρο (να το βγαλω στο μπαλκονι)... Ελπιζω να μετακινειται ευκολα και να μην το διαλυσω :roll:

Να δω πως θα τα βολεψω... Εχω και τον συζυγο που ειναι πολυ του Christmas mood και τα θελει και πληθωρικα :?

oaiqp2.pngm9YLp2.png

Αρχηγέ μου ναι ναι είναι υπέροχη η αίσθηση!!!!!!!!!!Θέλεις να βγείς στο μπαλκόνι και να φωνάξεις να σ'ακούσει η γειτονιά!!!!ΤΟ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΑ ΚΙ ΑΥΤΌ!!!!!!!!!!!!! :lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Εχω ακόμα να κάνω τακτοποίημα στην κολώνα που βρίσκεται στο μπάνιο, στο ντουλάπι το μικρό που βρίσκεται στο μπαλκόνι, και στην ντουλάπα του άντρα μου, που επειδή είμαι θυμωμένη τώρα μαζί του, το αφήνω για μετά. :lol::lol::lol::lol: Του είπα να το κάνουμε μαζί, για να δώσουμε και πράγματα που δεν χρειάζεται, αλλά εδώ και τόσο καιρό μόνη μου το λέω μόνη μου το ακούω!!!Ε....δεν θα σκάσω κιόλας.

Εχω και κάτι ψιλά ακόμα, αλλά όχι σημαντικά!!!!

Θέλω και κάτι ψιλοαλλαγές να κάνω.

Nancyyyyyyyy για ναύαρχο με υποπτευοσουν από την αρχή ε;;;; :lol::lol::lol: Επιτελάρχη μου τα σέβη μου!!!!!! :wink::D:D:D

Και ένα μπράβο στον σύζυγο για τις επιλογές του!!!!Σωστος!!!!!! :wink:

Irene η περίπτωση σου χρίζει συνεδρίου!!!!!!!!! :lol::lol::lol:

Πρέπει να σκεφτώ καμία λύση, όπως επίσης και οι υπόλοιπες και βεβαίως βεβαίως Η ΑΡΧΗΓΟΣ μας, γιατί από ότι βλέπω τριγυρίζεις στο σπίτι και νοιώθεις νευρικότητα με όλα αυτά που θέλουν φτιάξιμο!!!!!!!

Don't worry θα μελετήσω και θα σου πώ!!!ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ!!!!!!!!!! :lol::lol::lol::lol:

n3kPp3.png

zewgp3.png

Εγω εδω ειμαι στην διαθεση σας :D Εχω τον τιτλο του οπλαρχηγου αλλα δεν τον αξιζω,απλα η αρχηγος μας ειναι πολυ καλη.Ειδα το post της irene και δεν ξερω απο που ν'αρχισω περιμενω τον αρχηγο να κανει την αρχη και να συμπληρωσω γιατι αν περιμενετε απο μενα να οργανωθειτε σωθηκατε :D:D

Παντως ωραιο πραγμα η οργανωση,καθε μερα κανω κι απο κατι και νιωθω ολο και καλυτερα.Εμενα μ'εχει σωσει η κασα κατω απ'το κρεβατι,χωραει πολυ πραμα!!Και επισης πηγαινω και πολλα πραγματα στο σπιτι στο χωριο.Κουβερτες,παπλωματα,σεντονια κλπ γιατι μαμα και πεθερα μας γεμισαν προικα.Με ποσες κουβερτες θα σκεπαζομαστε πια!

z1QBp3.png UKB8p3.png

Διαφημίσεις

ΝΕΥΡΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΛΕΣ ΤΙΠΟΤΑ.

ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΣΧΕΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΧΡΗΣΤΑ.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΤΟ ΣΚ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΝΗΚΕΙ. ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΡΙΣΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΘΩ ΥΣΤΕΡΙΑ ΜΕΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΩ ΚΑΘΕ ΔΩΜΑΤΙΟ.

ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΕΤΣΙ ΜΕ ΠΙΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΙΠΟΤΑ....

irene καλημέρα,

να προλάβω τον στρατηγο, αρχηγό, λοχαγούς και λοιπούς :lol: και να σου πω απλά επειδή το έχω πρόσφατο με τά παπούτσια η χαρά που θα νιώθεις αν τακτοποιήσεις έστω και ένα χώρο δεν συγκρίνεται με τίποτα.Πάντως εγώ δεν θα ξεικούσα να βγάλω όλα τα περιττά από όλα τα δωμάτια, γιατί έτσι όντως είναι πολύ πιθανό να φρικάρεις. Για να κάνεις την αρχή δεν ξεκινάς από τον χώρο που σου φαίνεται πιο εύκολος;;;Έτσι θα ανέβεις ψυχολογικά και θα συνεχίσεις με περισσότερη όρεξη :D

Θα ξαναδιαβάσω το μύνημα σου για να σου πω από που θα άρχιζα εγώ :D

Εγώ δεν δίνω σίγουρη υπόσχεση στους αρχηγούς αλλά μπορεί το σκ να φτιάξω την ντουλάπα με τα δώρα.

Παντως ωραιο πραγμα η οργανωση,καθε μερα κανω κι απο κατι και νιωθω ολο και καλυτερα.Εμενα μ'εχει σωσει η κασα κατω απ'το κρεβατι,χωραει πολυ πραμα!!

Όντως υπέροχο πράγμα τελικά!!!!!!Σε ανανεώνει βρε παιδί μου...πώς να το κάνουμε!!!!!!!!!! :D:D:D Όσο για την κάσα κάτω από το κρεβάτι.........ΦΟΒΕΡΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ!!!!!!!!!!!!!!!Εγώ την έκανα όταν αγοράσαμε το σπίτι μας. Στο πρώτο σπίτι το είχα κενό το κρεβάτι από κάτω. Μόλις μετακομίσαμε, σκέφτηκα να το κάνω και το τί χωράει δεν λέγεται!!!!!!

Irene αυτό είναι μια ιδέα και για σένα όπως και για άλλες κοπέλες που δεν έχουν χώρο αποθηκευτικό!Οπότε όποιες δεν το έχετε σκεφτείτε το καλά!!!!!!!ΘΑ ΣΑΣ ΣΩΣΕΙ!!!!!!!!!!Αφήστε που είναι ευκολότατο να σηκώσει το στρώμα και να βάλεις ότι θέλεις από κάτω, μια που υπάρχει ο μηχανισμός, που το σηκώνει με ευκολία. Εγώ το σηκώνω με ένα χέρι.

Με ποσες κουβερτες θα σκεπαζομαστε πια!

Ε............αυτό με τις κουβέρτες τί κουσούρι βρε παιδί μου...μαμάδες και πεθερές;;;;;;;;;;;;;;;Υποθέτω ότι είναι κατοχικό σύνδρομο!!!!!!!!!!!Ο αριθμός των κουβερτών από τον γάμο μας.........άγγιζε την υπερβολή!!!!!!Μπορεί και να μπορούσαμε να κουκουλώσουμε έναν λόχο αν τις πηγαίναμε σε στρατόπεδο!!!!!!!!!!!!! :lol::lol::lol: Ξέρεις, πόσες κράτησα;;;1 για τον μικρό, 1 για τον καναπέ όταν θέλει κάποιος να δεί τηλεόραση, 2 για φιλοξενούμενους, και 1 για την κρεβατοκάμαρα, όταν ο καιρός δεν είναι ακόμα για πάπλωμα!!!!!!!!!Και πάλι πολλές μου φαίνονται. Φανταστείτε πόσες ήταν πρίν!!!!!!!!!!!!! :lol::lol::lol::lol::lol:

Irene μην το κάνεις αυτό παιδί μου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Όχι σε ένα ΣΚ όλα!!!!!!!!!!Θα γίνει το σπίτι σου μπάχαλο και εσύ θα τακτοποιείς νευρικά και στο τέλος αφού σου έχουν σπάσει τα νεύρα και θα νοιώθεις απίστευτη κούραση, θα αρχίσεις πάλι να παραχώνεις από εδώ και από εκεί πράγματα, για να μπορέσεις να συμμαζευτείς.

Το ΣΚ, θα κάνεις ένα δωμάτιο εκκαθάριση το πολύ πολύ 2, θα αλλάξεις και κάτι στο ντεκόρ αν έχεις όρεξη και στη συνέχεια θα κάνεις τις δουλειές σου. Αν ξεκινήσεις ολική εκκαθάριση θα είσαι για να φουντάρεις!!!!!!!Όχι όχι, μην το κάνεις ΄έτσι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Όσο για τη γενική καθαριότητα, γνώμη μου είναι ότι πρέπει πρώτα να προηγηθεί η εκκαθάριση. Ετσι την γενική θα την κάνεις με περισσότερη όρεξη. Αν κάνεις την καθαριότητα πρώτα, μετά θα γεμίσεις σκόνες από πράγματα που θα βγάζεις και θα βάζεις.

Θα προσπαθήσω να βρώ χρόνο το απόγευμα και θα σου γράψω μερικές ιδέες.

Εσύ στο μεταξύ γράψε κάποια πράγματα που σκοπεύεις να κάνεις. Γράψ'τα σε ένα χαρτί γιατί τώρα στο μυαλό σου, τα σκέφτεσαι όλα μαζί και ζαλίζεσαι. Γράψε 1),2)..3)

Μην αγχώνεσαι!!!!!!!!!Θα βρούμε λύσεις!!!!!!!!! :wink:

n3kPp3.png

zewgp3.png

Irene (πρέπει να σου βρούμε βαθμό ε?!), σιγά-σιγά και όλα θα λυθούν. Χωρίς άγχος, πάρε απόφαση πως όταν έχεις λίγο χρόνο και όρεξη θα κάνεις και από κάτι. Θα το «πιάσεις» από εκεί και όλα θα γίνουν.

Αρχικά να σου πω πως καμία από μας δεν είναι πλήρης σε εξοπλισμό σπιτιού. Ρε, έχουμε καμία Λάτση ανάμεσά μας και δεν το ξέρω?!!! :lol:

Εμείς δεν έχουμε πίνακες (εκτός από 1, δώρο γάμου) και καλά έπιπλα. Τι θέλω να πω. Όταν αποφασίσαμε να παντρευτούμε είπαμε πως θα κάνουμε τον γάμο που γουστάρουμε χωρίς τις πλάτες των γονιών μας, ανεξάρτητα από το αν οι γονείς μας, προσέφεραν μετά κάτι, ότι είχαν, για τον γάμο. Γουστάραμε λοιπόν χλιδάτο γάμο και δεξιωσάρα στο Ledra Marriott με τους αγαπημένους συγγενείς και τους φίλους και ταξίδι στο εξωτερικό. Οκ, γιατί όχι, αφού ήταν δικά μας λεφτά και μόνο. Κάναμε τον γάμο που θέλαμε κλπ., αλλά δεν είχαμε λεφτά για καλά έπιπλα! Κανένα πρόβλημα. Πήγαμε στη Νεοσέτ, πήραμε 3 καναπέδες, μπουφέ (λέμε τώρα), τραπεζάκι στήριξης για την τηλεόραση και τραπεζαρία με καρέκλες. Όλα Νεοσέτ, όπως φαντάζεσαι, δεν μιλάμε και για την καλύτερη ποιότητα. Το μόνο που αγοράσαμε καλό ήταν η κρεβατοκάμαρά μας και τα τραπεζάκια του σαλονιού. Μετά ήρθε η εγκυμοσύνη, η γέννα, το δωμάτιο του μικρού και τελικά έχουμε μείνει με αυτά τα έπιπλα. Και???? Κανένα άγχος, όταν μπορέσουμε θα αγοράσουμε.

- Σωστή η ιδέα με τα τρόφιμα. Είναι η καλύτερη λύση την στιγμή που δεν έχεις χώρους.

Ανεξάρτητα, μέσα στην κουζίνα, πόσα ντουλάπια έχεις και πως τα χρησιμοποιείς?

- Το μπάνιο, αφού είναι τόσο μεγάλο πρέπει σίγουρα να το εκμεταλλευτείς. Πάρε διαστάσεις και βρες κάτι φθηνό, άντε μέχρι 60-80 ευρώ (για δες το μέσα στον Δεκέμβρη με τα δώρα, να σου έρθει πιο άνετα) ώστε μετά να μην σε νοιάζει και πολύ, για το επόμενο σπίτι. Θα κοιτάξω και γω και θα σου πω.

- Την ντουλάπα του μικρού ΠΡΕΠΕΙ όταν βρεις χρόνο, να την οργανώσεις. Σκέψου και στο μυαλό σου οργάνωσέ την ώστε να μην σου πάρει πολύ χρόνο. Να ρωτήσω κάτι: τα λευκά είδη, τα αχρησιμοποίητα είναι πολλά? Σε ρωτάω γιατί και σε μένα είχα φέρει… ουκ ολίγα! Π.χ. είχα μαζέψει περί τα 15 τραπεζομάντιλα. Κάποια στιγμή λοιπόν, έκατσα κάτω και κράτησα αυτά που μου άρεσαν. Τα άλλα τα έδωσα μισά στην πεθερά μου και μισά στην γιαγιά μου/θεία μου (αυτές πάνε πακέτο! :lol: ).

- Για την κούνια (σε καταλαβαίνω γιατί και μεις πριν 1 μήνα την ξε-στήσαμε) γιατί δεν την «λύνεις» να την βάλεις σε πλαστικά και στο πατάρι? Αυτή πρέπει να λυθεί και να αποθηκευτεί!

- Όσον αφορά πατάρι και εξάφυλλη ντουλάπα:

Γράψε τι έχεις που. Γιατί λογικά στο πατάρι πρέπει να μπει η κούνια και οτιδήποτε δεν χρησιμοποιείς συχνά, όπως βαλίτσες κλπ. Μέσα στις βαλίτσες θα τοποθετήσεις οπωσδήποτε πράγματα (όπως παπλώματα ή κουβέρτες για να μην πιάνουν extra χώρο).

Εκεί πρέπει να μπω εγώ και να στα κάνω όλα φύλο και φτερό!!! :lol: Τρελαίνομαι!

- Στην έξω ντουλάπα, που παρεμπιπτόντως μπράβο για το ξεσκαρτάρισμα, σκέψου τι μπορεί να φύγει από μέσα και να πάει εκεί. Να είναι δηλαδή η 1 ντουλάπα για τρόφιμα και τα της κουζίνας και η άλλη για καθαριστικά, σίδερα, είδη καθαριότητας και ότι άλλο χωρέσει από μέσα (ίσως κάτι από το περίφημο μπαράκι??).

Γράψε μας και πάλι! :wink:

Ανεξάρτητα, μέσα στην κουζίνα, πόσα ντουλάπια έχεις και πως τα χρησιμοποιείς?Λοιπόν, στην κουζίνα υπαρχει ενα μονο ντουλαπι για ποτηρια,ενα διπλο για πιατα,ενα διπλο του αποροφητηρα αχρηστα,ενα μονο με μπαχαρικα και καφεδες και ενα διπλο με τροφιμα.αυτα ειναι τα κρεμαστα. στα κατω ντουλαπια υπάρχει ενα διπλο επισης με τροφιμα,τα συρταρια,ενα διπλο με ταπερ και διαφορα πυρεξ,ταψια και ενα διπλο του νεροχύτη που εχω σερβιτσια σε κουτια γιατι δεν μπορω να το χρησιμοποιησω λογω μυρωδιας μουχλας :twisted:

- τα λευκά είδη, τα αχρησιμοποίητα είναι πολλά?Οχι στην ουσία δεν ειναι τοσα πολλά. Δηλαδή μιλάμε για δυο κουβέρτες για φιλοξενουμενους που χρειαζονται γιατι ερχονται οι γονεις μου, και μια μεγάλη θηκη αποθηκευσης με σεντονια και πετσετες.

- Για την κούνια....Η κουνια δυστυχως δεν χωράει στο πατάρι πάνω απο το μπάνιο (οπου βάζω τα χαλια) οπότε θα μπει στο πατάρι της ντουλάπας και πιάνει αρκετο χώρο.

- Όσον αφορά πατάρι και εξάφυλλη ντουλάπα:Μέσα στις βαλίτσες θα τοποθετήσεις οπωσδήποτε πράγματα

Αυτό δεν είναι πολύ εφικτό γιατί τουλάχιστον μια φορά στο διμηνο χρησιμοποιώ τις βαλίτσες και δεν θέλω να ειμαι συνέχεια αδειασμα-γέμισμα.

Οπότε στο πατάρι της εξάφυλλης ντουλάπας εχω δυο κουβέρτες,ενα πάπλωμα,μια θηκη αποθηκευσης μικρη με ρουχα καλοκαιρινα,μια μεγάλη θηκη αποθηκευσης μεγάλη με τα λευκα ειδη, δυο σετ βαλίτσες και εχω κενο χωρο το 1/3 για να βάλω τελικά την κούνια και τα λευκα ειδη που υπάρχουν στη ντουλάπα του Στάθη.

στο κάτω μέρος, απο δυο φυλλα εχω εγώ και ο αντρας μου και το μεσαίο διπλο που εχει και συρτάρια,εχει πετσετες-σεντονια-μπλουζες δικες μου-πυτζαμες και στο ενα ραφι το εχω κανει σαν μπουντουαρ λογω ελλειψης τουαλετας δηλ. καλλυντικα,σεσσουαρ,τσαντες ολα δικα μου...

- Στην έξω ντουλάπαΣτην έξω ντουλάπα,εχω αυτή τη στιγμή δυο ράφια κενά,τη μιση δηλαδη ουσιαστικά και σκεφτομαι οντως να βάλω κατι απο το μπαράκι.Θα δειξει.

Ψαξε ψαξε,βρηκα στο ιντερνετ μια ωραια κρεμάστρα για τσαντες, κατι εξτρα ραφακια που προσαρμοζονται και μπορω να τα χρησιμοποιησω στου αντρα μου την ντουλάπα για να τακτοποιηθουν τα ρουχα της δουλειας του που βρισκονται στο πατωμα της ντουλάπας του.Σκεφτηκα να εφοδιαστω και μερικες θηκες για κουβέρτες και παπλωματα γιατι οι δικες του εχουν αρχισει και μου τη δινουν,να ειναι ομοιομορφα τουλάχιστον.

Λοιπόν θα καθησω λιγο να το δουλεψω στο μυαλο και θα σας γραψω πως το σκεφτομαι.

ευχαριστω για τις ιδέες σας...

Α! αυτό που ξεχασα να σας ρωτήσω ειναι το εξης:

Να ξεκινήσω δωμάτιο δωματιο την οργάνωση μου φαίνεται καπως ανάποδα,γιατι αν εγώ κανω την κρεββατοκαμαρα για παραδειγμα,μετά θα χρειαστει να ξαναπροσαρμοσω πράγματα απο την ντουλαπα του μικρου στη δικη μου.

Μηπως να ξεκινησω απο τη ντουλάπα του δωματιου, κανοντας το πατάρι αφου εχω συγκεντρωσει οτιδηποτε αλλο εχει σχεση με ρουχα και μπορει να μπει στην κρεββατοκαμαρα;

Και ετσι και με μιας θα τελειωνει η ντουλαπα κατα συνεπεια και ολη η κρεββατοκαμαρα και δεν θα ξαναλερωνεται οταν κανω αλλα δωματια γιατι θα βρισκω και αλλα πραγματα για αποθηκευση....;

Και κορίτσια,εχω ενα προβλημα.... δεν μου αρεσει ουτε να πετάω ουτε να χαριζω... οταν το κανω με τα χιλια ζορια το κανω, υπάρχουν οντως ρουχα που μου εδωσε η αδελφη μου με την ετικετα επανω γιατι τα πηρε προ εγκυμοσυνης αλλα δεν θα χωρεσει ποτε μεσα και τα εχω εδω και δυο χρονια επίσης με την ετικέτα επάνω αλλα τη μια σκεφτομαι οτι θα μπορουσα καποια να τα φορουσα ηδη, απο την αλλη οτι καποτε θα αδυνατισω ή μαλλον θα μαζεψει η οστεομαζα μου(γιατι απλα ανοιξα μετα το μωρο,κιλα δεν εχω) και θα τα φορεσω....Ετσι απλα υπάρχουν στην ντουλαπα μου...

Εμενα το θεμα με α περισσοτερα παπουτσια ειναι οτι δεν μου κανουν.. Γιατι πριν μεινω εγκυος φορουσα 37 (με μεγαλη φορμα ή 371/2 , εφτασα να φοραω 391/2 στην εγκυμοσυνη και τωρα πλεον φοραω καθαρο 38αρι.. Οποτε εχω απιστευτα πολλα παπουτσια που μαλλον δεν θα τα ξεναφορεσω ποτε.. Περιμενα 2 χρονια μπας και γινει τιποτα και ξαναμαζεψει εντελως τοποδι αλλα ματαια.. :cry:

Μαζί σου, είχα κρατημένα τα παπούτσια σε μια κούτα και λυπόμουν να τα δώσω, γιατί δεν βρίσκω εύκολα παπούτσια να με βολεύουν και το κάθε ζευγάρι χωριστά ήταν "απόκτημα"!

Αλλά τελικά! άρχισα πάλι να χωράω!!! Έβαλα πάλι σε κυκλοφορία κάποια ζευγάρια και έδωσα μόνο αυτά που τότε μου ήταν οριακά καλά.

Νομίζω πάντως ότι θα μαζέψω κι άλλο :wink:

Θα έλεγα να περιμένεις λίγο ακόμη, κοστίζουν τα άτιμα ...

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

......μου τις πήρε το μωρό μου μόνο του!!!!(Παιδιά ο άντρας μου ξέρει να διαλέγει τα καταπληκτικότερα παπούτσια του κόσμου!!!)..

Γι' αυτό και μόνο ΠΡΕΠΕΙ να τις κρατήσεις! :lol: !

Για τα δώρα του γάμου....τα έχουμε 3 χρόνια...ένα φύλλο ντουλάπας γεμάτο...δε ξέρω τι θα βρώ μέσα..θα σας πω

Δηλαδή, τα έχεις 3 χρόνια και δεν έχεις ιδέα τι περιέχουν μέσα? Δεν τα έχεις ανοίξει, κρυφοκοιτάξει...?! :shock::shock:

Θα πάθω πλάκα, επιτελάρχα μου... εμένα θα με είχε πιάσει λύσσα να τα ανοίξω!!! :lol::lol:

Την περασμενη εβδομαδα πηρα ενα επιπλο (σαν μικρο μπουφεδακι με βιτρινα κρεμαστη στον τοιχο) μετα απο τοσο καιρο, γιατι θελω να βαλω μεσα τα καλα ποτηρια, πιατα, και οτι αλλο χωρεσει (να φανταστειτε ολα αυτα τα σερβιτσια βρισκονται ακομα στη μαμα μου :? )...

Αυτό μου ακούγεται πολύ ωραίο, Christie μου. Αν έχεις δυνατότητα να βάλεις μια φωτογραφία να το δούμε!

Φιλάκια

Υ.Γ. Για δες πως θα τα βολέψεις... καλή τακτοποίηση πάντως στο νέο σου έπιπλο!! :wink:

Ειρήνη δεν κάνω πλάκα :shock:

Δεν έχω ανοίξει ποτέ το συγκεκριμένο φύλλο ντουλάπας :shock:

Ο άντρας μου στις αρχές στην μετακόμιση τα είχε βάλει μέσα με τα κουτιά και έτσι έμειναν :shock:

Κάποια στιγμή του έλεγα δεν έχουμε κορνίζες και έβγαλε από μέσα καμμιά 20αριά ασημένιες και άλλες όλες τέλειες :shock:

Τώρα πια δεν ξέρω τι έχει απομείνει μέσα..αλλά μου έχει πει ότι ακόμα το φύλλο είναι σχεδόν γεμάτο :shock:

Δεν έχω μεγάλες προσδοκίες γιατί ξέρει το γούστο μου και αν υπήρχε κάτι που θα μου άρεσε υποθέτω ότι θα μου το είχε πει...

Βαριέμαι ρε κορίτσια με την διακόσμηση κτλ...ο άντρας μου έχει κάνει όλο τον σχεδιασμό του σπιτιού (είπαμε έχει τέλειο γούστο)...δεν δίνω ιδαίτερη σημασία σε πράγματα και μαρέσεουν οι χώροι που έχουν πολύ λίγα πράγματα μέσα :cry:

Αφού να φανταστείτε δεν βάζαμε κουρτίνες για 1,5 χρόνο γιατί δεν ήθελα να κρύψω την θέα και τελικά με πολύ πίεση έβαλα κάτι λινές που η μαμά μου τις λέει κουρέλια :lol:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...