Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Έχω νευριάσει με την μητέρα μου!!!

erma79

Recommended Posts

ωχ παιδια παλι παρεξηγηση εγινε!!! δεν εχω τιποτα με τις διαλεκτους (ειμαι και ποντια και κανενας ποντιος δεν εχει!!!) συγκεκριμενα απο τα 7 μου μεχρι τα 15 μου ημουν και σε χορευτικο....πωπω αμα παρετε φορα ρε παιδια.....μη βαρατε!!!!

ΘΕΛΩ ΑΠΛΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΠΡΩΤΑ ΚΑΛΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ !!!!!!!!!!!! ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ????

μετα εχουμε καιρο και να μιλησουμε ντοπιολαλιες, και να χορεψουμε και τσαμικα και κοτσαρι, και σε συγκροτηματα θα παμε, και εννοειται οι ριζες μας ειναι το παν ειδικα στο δικο μας λαο....τωρα ομως που μαθαινει να μιλαει.....δε θελω μπερδεματα τυπου πιρουνι- περον

γιατι θα το κοροιδευουνε οπου κι αν το πει - και μη μου πειτε πως οχι!!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 211
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

[quote name=kinkajoujou;1818397Αλλά' date=' για να επιστρέψω και στο αρχικό θέμα, αν για σένα είναι τόσο σημαντικό αυτό, σαφώς και δεν περιμένεις από τη γιαγιά να μιλάει σαν τη βασίλισσα της Αγγλίας, αλλά απλά δεν της εμπιστεύεσαι το παιδί :P (σαν παράδειγμα το λέω αυτό, δεν το απευθύνω σε σένα προσωπικά)[/quote]

ματια μου τα παιδια μου δεν τα δινω σε κανεναν, αν διαβασεις λιγο θα δεις, λεω οτι τα παιρνουν κανα 4 ωρο ολο κι ολο ενα απογευμα την εβδομαδα μονο οταν εχω γιατρο....

φανταζεσαι να ερθει το 3χρονο και να σου πει ''διεν θελου να παου για υπνου !θιελω να πιεξω!σιε περικαλω μανουλαμ!!!'':shock::mrgreen:

πες τα χρυσοστομη! ε να μην τρελλαθω??????

xaxaxa Δήμητρα off topic (συγγνώμη από τους admins)

η κόρη της κουμπάρας μου έμενε πολλές ώρες με την πόντια γιαγιά. Μια φορά που είχα πάει επίσκεψη μου έλεγε τι είδε στο dvd με τις πριγκίπισες "και η ωραία η ξανθιά πριγκήπισα φοράει το ωραίο κίτρινο φόρεμα, κι εκεί που κατεβαίνει τη σκάλα τρώει μιααααααααα σαβούρντα άλλο πράγμα!" :mrgreen:

Διαφημίσεις

εγω παντως που εγινα μαμα 21 ετων καθολου επικινδυνη δεν ημουν απεναντι στο παιδι μου.:shock: δηλαδη θα επρεπε να το αφησω στη μανα μου μεχρι να γινει 5 χρονων για να ειναι ασφαλες επειδη η μανα μου ειχε πιο πολυ εμπειρια?

η μανα μου που με εκανε στα 20 δηλαδη πως με μεγαλωσε?ουτε κ αυτη ειχε κανεναν να μας κραταει εμενα κ τον αδερφο μου!ειχε καμια εμπειρια?κ δοξα τω θεω τιποτα δε παθαμε παρα το νεαρο της ηλικιας που ειχε

Όχι βρε Δημητρα μου... Μην πας στα άκρα. Απλά η κοπέλα λέει ότι το ίδιο λάθος που μπορεί να κάνει μια πρωτομάνα, και ειδικά μικρούλα, μπορεί να το κάνει και μια μεγάλη γυναίκα... αλλά μπορεί και να το αποφύγει λόγω εμπειρίας...!! ;)

Στέλλα είσαι τεμέτερον;; :lol:

Λίγα για τις πόντιες.... ε...! :lol:

επισης πιστευω πως μια νεα μητερα με το παραμικρο θα τρεξει το παιδι στο γιατρο.ενω οι γιαγιαδες κανουν γιατροσοφια κ δεινουν οτι τους κατεβει.πχ η πεθερα μου στης κορης της για οποιονδηποτε λογο δεινει ντεπον σιροπι:shock:το εχει κ στο ψυγειο κανα χρονο ανοιχτο γιατι λεει δε παθαινει τιποτα:rolleyes: βηχα εχει?ντεπον..συναχι?ντεπον:cool:χτυπησε?παλι ντεπον.κ για δυσκοιλιοτητα παλι ντεπον δεινει:mrgreen: για να μη πω που οταν του πονουσε το αυτι εκτος απο ντεπον του εβαζε καυτες πετσετες απο τη σομπα πανω στα αυτια κ το παιδι ουρλιαζε.50 ετων ειναι η πεθερα μου:evil:

ισως εχετε ακουσει το περιστατικο που πεθανε ενα βρεφος επειδη η γιαγια του εβαλε μελι στην πιπιλα:evil: ποσες ξερουν οτι απαγορευεται μελι κατω του ετους???πολυ λιγες

Κι εγώ από μαμά! Η πεθερά δεν έχει κανένα πρόβλημα αλλά ο πεθερός δεν ξέρει από που του ήρθε...! Ήταν κι άλλη γιαγιά μου Αρβανίτισσα.... Άστα...! Δεν ξέρει από που να φύγει...! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Διαφημίσεις

ισως εχετε ακουσει το περιστατικο που πεθανε ενα βρεφος επειδη η γιαγια του εβαλε μελι στην πιπιλα:evil: ποσες ξερουν οτι απαγορευεται μελι κατω του ετους???πολυ λιγες

Αυτό το έγραψα παραπάνω αλλά βρε Δήμητρα δεν είναι όλες οι γιαγιάδες τρελόγριες...!!

ξερεις τι κανουν μερικες.λενε ''μμμμ εσεις οι νεες ολα τα ξερετε'' κ πανε κανουν το δικο τους:rolleyes: αλλα απο την αλλη αφου στο κραταει 8 ωρες τη μερα κ οπως ειπε η κοπελα πιο πανω αν στο κραταει 8-10 ωρες κ κοιματε αλλες 10-12 στην ουσια 4 ωρες το εχει η μαμα αρα το ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ η γιαγια.οποτε αφου το μεγαλωνει με πιο δικαιωμα τις κραζουν αν παραβουν τις εντολες τους??το θες ετσι παιδακι μου?παρε το μωρο σου κ μεγαλωσε το οπως γουσταρεις:-P

Κοίτα... Είμαι της άποψης ότι από τη στιγμή που το παιδί μου περνάει μεγάλο μέρος της ημέρας με την γιαγιά του δεν μπορώ να επιβάλλω όλους τους κανόνες που εγώ θέλω, είναι αναμενόμενο ότι κάποια πράγματα θα γίνουν αλλιώς. Είναι σημαντικό να ξέρεις ποιά (αυτό έχει να κάνει με το πόσο καλά συννενοήσαι με αυτόν που κρατάει το παιδί σου) και πόση σημασία θεωρείς ότι έχουν για την διαπαιδαγώγηση ή την ασφάλεια του παιδιού σου. Αν η μάνα μου την πλένει με άλλον τρόπο απ'ότι εγώ έχει λίγη σημασία για μένα. Σημασία έχει να την πλένει. Αν της έδινε μέλι σημαίνει ότι θα ήταν ανεύθυνη και νομίζω ότι είναι κάτι που θα το ήξερα για την μάνα μου τουλάχιστον... Άσε που το να μου αποκρύψει κάτι θα το κάνει για λίγο, κάποια στιγμή θα την πάρω χαμπάρι...! Ουδέν κρυπτόν... Άσε που αυτοί που κάνουν τα δικά τους το κάνουν και μπροστά σου πολλές φορές οπότε... συνήθως το περιμένεις. Αλλά ρε συ... Νομίζεις ότι όσες τα αφήνουμε στις γιαγιάδες το ευχαριστιόμαστε που τα βλέπουμε τόσες λίγες ώρες;; Από ανάγκη το κάνουμε... Δεν έχουμε όλες την πολυτέλεια να σταματήσουμε την δουλειά ξέρεις....

το θεμα μας δεν ειναι αν ευχαριστιεται η οχι οποια μαμα κανει κατι τετοιο.το θεμα ειναι οτι καποιες θυμωνουν αν η γιαγια πει οτι δεν κραταει το εγγονι της τοσες ωρες για να παει να δουλεψει η μανα.εστω κ να εχει πει οτι θα το κανει,δε δικαιουται να αλλαξει γνωμη?σιγα μη πληρωσει και προστιμο επειδη δε το κανει.δεν εχει καμια υποχρεωση.υποχρεωση της μανας μου ειναι να μεγαλωσει εμενα .αφου το εκανε απο κει και περα δεν ειναι υποχρεωμενη να μου μεγαλωσει κ τα παιδια.εστω κ αν καποια στιγμη ειπε οτι θα το κανει.αν αλλαξε γνωμη θα βρω αλλη λυση.εκτος κ αν εκανα παιδι 100%βασισμενη στη μαμα μου.πραγμα που θεωρειται ανευθυνο απο μερους μου αν το εκανα.

Σ'αυτά που λες τώρα έχεις δίκιο... Αλλά... Όπως και να το κάνεις αν εσύ πχ είχες σκεφτεί εξ'αρχής να έρθει μια γυναίκα και η μαμά σου σου έλεγε "όχι παιδί μου, θέλω και μπορώ να σου κρατήσω εγώ το μωρό" και άλλαζες τα σχέδια σου, δεν θα σου κακοφαινόταν αν σου έλεγε εκ των υστέρων "ξέρεις, δεν γίνεται τελικά";; Θα τα έβγαζες πέρα αλλά δεν θα έμενε μια πικρία...; Το να κανονίσει κανείς τη ζωή του σύμφωνα με τα θέλω των άλλων είναι ανεύθυνο αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις που δεν έχει γίνει έτσι... Και επιμένω... Μην τάζεις όταν δεν μπορείς/θέλεις. Δεν υπάρχει λόγος να αναστατώνεις το πρόγραμμα και τη ζωή των άλλων, υπάρχει;;

Διαφημίσεις

δηλαδη υπαρχουν γυναικες που εμειναν εγκυες επειδη καποια μαμα ειπε "μη στεναχωριεσαι εγω θα στο κραταω?" και τι συμωνια ηταν, με ωραριο??? "θα στο κραταω να δουλευεις?"

δεν ξερω ρε παιδια....εμενα οπως σας ειπα μου ελεγε να κανω δευτερο τωρα που ειναι ακομα γερη, και ναι το εκανα, γιατι σκεφτηκα οτι σε λιγα χρονια θα θελει και η ιδια περιποιηση οποτε δεν θα τα καταφερνα με δυο μωρα και μια ανημπορη γιαγια....γιατι ειναι ηδη 80 ετων....ειπα ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ, ΟΤΑΝ ΜΠΟΡΕΙ, ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΞΕΠΕΤΑΧΤΟΥΝ!!!

χωρις ωραρια, χωρις θυμο, χωρις απαιτησεις.......ομως δε δουλευω πλεον, οποτε δε μπορω να κατακρινω και την εργαζομενη που εχει το δανειο να τρεχει και δεν τη βοηθαει και κανεις και δεν εχει λεφτα για παιδικους και ντανταδες.....

ειπαμε.....λογιων λογιων μαμαδες......λογιων λογιων γιαγιαδες.....

Σε αυτό νομίζω παίζει ρόλο και πως έχει μεγαλώσει ο καθένας στην δική του οικογένεια. Μια γνωστή μου, ζούσαν στο ίδιο σπίτι και οι παπούδες της, αυτήν και τον αδερφό της τους μεγάλωσαν η γιαγιά και ο παππούς παρότι η μαμά της δεν δούλευε. Την θυμάμαι όλη την μέρα ήταν για ψώνια, για καφέ, στο κομμωτήριο, έφτιαχνε τα νύχια της κτλ. Οι γονείς της φεύγαν μόνοι τους ταξίδια στο εξωτερικό τις γιορτές και άλλα τέτοια. Τώρα που αυτή έχει παιδία φώναξε τους γονείς της και τους είπε, νέοι είστε ακόμα, ξεκούραστοι, κρατήστε τα.

There is no patch for human stupidity.

προσωπικα το θεμα το εξαντλησα, δεν εχω κατι αλλο να προσθεσω. Ό,τι εγραψα νομιζω ηταν ξεκαθαρο οποτε δεν νομιζω να χρειαζεται να εξηγησω κατι περαιτερω.....

Φυσικα και οταν δινω παραδειγματα δεν τα προσωποποιω και δεν απευθυνομαι σε καποια κοπελα συγκεκριμενα.

Απολυτη δεν θα ηθελα να ειμαι για τιποτα, το ξεκαθαρισα οτι δεν ειναι ολες οι περιπτωσεις ιδιες ουτε για τη μια πλευρα , ουτε για την αλλη.

Εξαλλου ουτε θελω να πεισω καποιον ουτε και να πειστω! Απλα τη γνωμη μου λεω.

Καλη συνεχεια κοριτσακια.

Σας παρακολουθώ δυο μέρες κι αυτό γιατί το θέμα έχει ξανασυζητηθεί στην ίδια βάση που το ξανασυζητήσαmε κι εδώ :lol: Και επαναλήφθηκε σχεδόν αυτούσιο (δεν χρειάστηκε να παρέμβει ο Ras αυτή τη φορά :lol: ) ! Η κάθε μία έκρινε το θέμα της κοπέλας που το άνοιξε βασισμένη στις δικά της βιώματα και με βάση τις δικές της δυνατότητες! Και είναι λογικό και γι' αυτό καμία δεν μπορεί να συμφωνήσει με την άλλη :lol: Και θα ξαναγίνει η ίδια συζήτηση γιατί πάλι θα ανοιχτεί στο μελλον από άλλη κοπέλα και πάλι θα το αναγάγουμε στις δικές μας συνθήκες και όχι στης κοπελιάς.

Το θέμα της κοπέλας είναι ότι βασίστηκε στον λόγο της μητέρας της και πήγε να μείνει κοντά της για να έχει τη βοήθειά της όταν θα δουλέψει. Προφανώς για να πρέπει να δουλέψει μπορεί και να μην της περισσεύουν χρήματα και η οπισθοχώρηση της γιαγιάς της δημιουργεί ένα έξτρα έξοδο στο οποίο μπορεί να μην μπορεί να ανταπεξέλθει αφού με βάση την υπόσχεση επέλεξε και το που θα μείνει ενώ θα μπορούσε να έχει εναλλακτική (την πεθερά). Κοινώς η κοπέλα έκανεν έναν οικογενειακό προγραμματισμό και κυρίως έναν οικονομικό προγραμματισμό που για τα νέα ζευγάρια που δεν έχουν λυσει το πρόβλημά τους είναι σημαντικό! Σαφώς όλο αυτό της δημιουργεί νεύρα και δικαίως έχει νευριάσει γιατί θα πρέπει να απολογηθεί και στο έτερο ήμιση για όλο αυτό!

Από εκεί και πέρα όλα τα άλλα είναι θεωρίες. Θα την βρει την άκρη όπως την βρήκαμε όλες μας με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Η πίκρα θα της μείνει όμως. Και γι' αυτό ήρθε να το μοιραστεί μαζί μας ;)

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

ματια μου τα παιδια μου δεν τα δινω σε κανεναν, αν διαβασεις λιγο θα δεις, λεω οτι τα παιρνουν κανα 4 ωρο ολο κι ολο ενα απογευμα την εβδομαδα μονο οταν εχω γιατρο....

από πλευράς μου ειλικρινά καμιά παρεξήγηση κι αν αυτό που είπα για το άκομψο ακούστηκε κάπως το παίρνω πίσω και ζητάω συγγνώμη :P αυτό που ήθελα να πω είναι ότι θα το βοηθήσει πραγματικά να μάθει καλύτερα τη γλώσσα, αν όμως αισθητικά δεν ακούγεται σωστό σε σένα είναι δικαίωμά σου!

από την άλλη είδα ότι εσύ δεν το αφήνεις, απλά με αφορμή εσένα είπα να πω ότι μην έχουμε απαιτήσεις όταν μας τα κρατάνε.

η αλήθεια είναι ότι να σου τάζουν και να το παίρνουν πίσω είναι άσχημο, αλλά γενικά είμαι της άποψης ότι δεν πρέπει να στηριζόμαστε σε γονείς και πεθερικά, είτε οικονομικά, είτε για τα παιδιά είτε για το οτιδήποτε, γιατί έτσι αρχίζουν και οι παρεξηγήσεις μετά. καλό είναι να κάνουμε εμείς τα κουμάντα μας χωρίς να υπολογίζουμε σε προσφορά από την πλευρά τους, ειδικά σε κάτι που είναι και τόσο μεγάλη ευθύνη

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

Σ'αυτά που λες τώρα έχεις δίκιο... Αλλά... Όπως και να το κάνεις αν εσύ πχ είχες σκεφτεί εξ'αρχής να έρθει μια γυναίκα και η μαμά σου σου έλεγε "όχι παιδί μου, θέλω και μπορώ να σου κρατήσω εγώ το μωρό" και άλλαζες τα σχέδια σου, δεν θα σου κακοφαινόταν αν σου έλεγε εκ των υστέρων "ξέρεις, δεν γίνεται τελικά";; Θα τα έβγαζες πέρα αλλά δεν θα έμενε μια πικρία...; Το να κανονίσει κανείς τη ζωή του σύμφωνα με τα θέλω των άλλων είναι ανεύθυνο αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις που δεν έχει γίνει έτσι... Και επιμένω... Μην τάζεις όταν δεν μπορείς/θέλεις. Δεν υπάρχει λόγος να αναστατώνεις το πρόγραμμα και τη ζωή των άλλων, υπάρχει;;

Εχει σκεφτει καμια σας (ιδεα λεω) οτι πεθερες/μαμαδες που λενε τα παραπανω 'ισως' λεω 'ισως' να ΜΗΝ εχουν μεγαλωσει ουτε οι ιδιες τα παιδια τους. Μακραν τα παραδειγματα και πολλα που εχω απο γιαγιαδες που δεν μεγαλωσαν τα παιδια τους και παρακαλουσαν να μεγαλωσουν τα εγγονια τους, και φυσικα οταν ηρθε η ωρα και ειδαν την γλυκα (βαλε και την ηλικια κολωσαν μεγαλοπρεπως)......και λογικο. Εδω κολονω εγω που ειμαι 36 τι να λεμε τωρα. Και η μανα μου το ιδιο ελεγε (οταν ζουσε), κανε παιδι να στο μεγαλωσω εγω. Καλα περαν οτι εγω της ελεγα 'δεν υπαρχει ουτε μια στο εκατομμυριο, θα το μεγαλωσω ΜΟΝΗ ΜΟΥ' ηξερα εκ των πραγματων οτι ηταν ευθυνοφοβη και απεφευγε τις κακουχιες. Ναι μεν ΗΘΕΛΕ να βοηθησει αλλα στα δυσκολα θα το επαιζε κινεζος. Οποτε λαβετε και αυτην την εκδοχη ως πιθανοτητα. Και δεν μιλαω για γιαγιες που εφτυσαν αιμα να μεγαλωσουν τα δικα τους παιδια. Αυτες ειναι ΗΔΗ κουρασμενες. Μην απαιτητε τπτ απο αυτες........αφηστε τις πικριες.

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

• 8 χρόνια μετά...

Καλησπερα σας κορίτσια, 

Έπειτα από πολλή σκέψη και με βαριά καρδιά είπα να πω και εγώ κάτι που με απασχολεί σχετικά με τη μητέρα μου. Για να μη σας κουράσω, όταν έμεινα έγκυος αλλά και πιο παλιά είχε πει μόνη της ότι αν χρειαστώ ποτέ βοήθεια με το μωρό θα έρθει ευχαρίστως να το κρατήσει. Μένω εξωτερικό με τον άντρα μου και το 8 μηνών γιο μας. Επειδή για βιοποριστικους λόγους ξανά έπιασα δουλειά εδώ και 1,5 μήνα, ήρθε λοιπόν η μητέρα μου για να κρατάει τον μικρό όσο εγώ λείπω στη δουλειά. Όταν πάει 1 χρόνων θα πάει παιδικό ο μικρός. 

Το πρόβλημα μου είναι ότι δεν μπορώ να πω τίποτα στη μητέρα μου γιατί παρεξηγεί και θυμώνει με τα πάντα. Πχ της είπα ένα πρωί "μην απασχόλησεις σήμερα το τον άντρα μου με το μωρό, γιατί έχει να ετοιμαστεί για μια συνέντευξη για δουλειά". Καταλαβαίνετε τη δύσκολη κατάσταση μας, ο άντρας μου άνεργος έχασε τη του και εγώ δουλειά και δύσκολα τα οικονομικά. Ε το ποσό θύμωσε που της είπα να τον αφήσει να ετοιμαστεί δε λέγεται άρχισε να μου φωνάζει και να κρατάει μούτρα. Μια άλλη φορά είπα "έχε το νου σου έχει ένα αρκουδάκι στο κρεβατάκι του μωρού, να μην πάει στο πρόσωπο του και δεν μπορέσει να αναπνεύσει ". Πάλι τα ίδια, φωνές και μούτρα. Ότι εγώ το έχω βάλει εκεί, γιατί το λέω σε εκείνη κλπ. 

Πραγματικά μας έχει κουράσει πολύ αυτό το θέμα με τα μούτρα της και ότι δε σηκώνει μύγα στο σπαθί της. Της έχω εξηγήσει ότι δεν λέω κάτι εναντίον της, απλά επισημαίνω κάποια πράγματα για να τα ξέρει. Αλλά τίποτα. Όλο μούτρα αν πω και έστω για πληροφορία για το μωρό. Περιττό να σας πω πώς έχω απογοητευτεί πααααρα πολύ με αυτή τη συμπεριφορά της. Είμαι και εγώ μαμά τώρα, και δεν είναι καθόλου ωραίο να φέρεσαι έτσι στο παιδί σου από τη στιγμή που σε έχει ανάγκη..... 

Σκέφτομαι τι μπορεί να φταίει και μου φέρεται έτσι. Μήπως επειδή έχασε την αδερφή της πρόσφατα (με την οποία όμως δεν είχαν και ποτέ ιδιαίτερες σχέσεις, σχεδόν καθόλου). Της είχα πει να μην έρθει αν δεν μπορεί και είχε πει όχι ότι θέλει να έρθει και ότι θα της κάνει καλό. Δεν ξέρω γιατί μου φέρεται έτσι πραγματικά..... Και όπως είπα διανύουμε μια δύσκολη περίοδο.... 

Just now, Gummy Bear είπε:

Καλησπερα σας κορίτσια, 

Έπειτα από πολλή σκέψη και με βαριά καρδιά είπα να πω και εγώ κάτι που με απασχολεί σχετικά με τη μητέρα μου. Για να μη σας κουράσω, όταν έμεινα έγκυος αλλά και πιο παλιά είχε πει μόνη της ότι αν χρειαστώ ποτέ βοήθεια με το μωρό θα έρθει ευχαρίστως να το κρατήσει. Μένω εξωτερικό με τον άντρα μου και το 8 μηνών γιο μας. Επειδή για βιοποριστικους λόγους ξανά έπιασα δουλειά εδώ και 1,5 μήνα, ήρθε λοιπόν η μητέρα μου για να κρατάει τον μικρό όσο εγώ λείπω στη δουλειά. Όταν πάει 1 χρόνων θα πάει παιδικό ο μικρός. 

Το πρόβλημα μου είναι ότι δεν μπορώ να πω τίποτα στη μητέρα μου γιατί παρεξηγεί και θυμώνει με τα πάντα. Πχ της είπα ένα πρωί "μην απασχόλησεις σήμερα το τον άντρα μου με το μωρό, γιατί έχει να ετοιμαστεί για μια συνέντευξη για δουλειά". Καταλαβαίνετε τη δύσκολη κατάσταση μας, ο άντρας μου άνεργος έχασε τη του και εγώ δουλειά και δύσκολα τα οικονομικά. Ε το ποσό θύμωσε που της είπα να τον αφήσει να ετοιμαστεί δε λέγεται άρχισε να μου φωνάζει και να κρατάει μούτρα. Μια άλλη φορά είπα "έχε το νου σου έχει ένα αρκουδάκι στο κρεβατάκι του μωρού, να μην πάει στο πρόσωπο του και δεν μπορέσει να αναπνεύσει ". Πάλι τα ίδια, φωνές και μούτρα. Ότι εγώ το έχω βάλει εκεί, γιατί το λέω σε εκείνη κλπ. 

Πραγματικά μας έχει κουράσει πολύ αυτό το θέμα με τα μούτρα της και ότι δε σηκώνει μύγα στο σπαθί της. Της έχω εξηγήσει ότι δεν λέω κάτι εναντίον της, απλά επισημαίνω κάποια πράγματα για να τα ξέρει. Αλλά τίποτα. Όλο μούτρα αν πω και έστω για πληροφορία για το μωρό. Περιττό να σας πω πώς έχω απογοητευτεί πααααρα πολύ με αυτή τη συμπεριφορά της. Είμαι και εγώ μαμά τώρα, και δεν είναι καθόλου ωραίο να φέρεσαι έτσι στο παιδί σου από τη στιγμή που σε έχει ανάγκη..... 

Σκέφτομαι τι μπορεί να φταίει και μου φέρεται έτσι. Μήπως επειδή έχασε την αδερφή της πρόσφατα (με την οποία όμως δεν είχαν και ποτέ ιδιαίτερες σχέσεις, σχεδόν καθόλου). Της είχα πει να μην έρθει αν δεν μπορεί και είχε πει όχι ότι θέλει να έρθει και ότι θα της κάνει καλό. Δεν ξέρω γιατί μου φέρεται έτσι πραγματικά..... Και όπως είπα διανύουμε μια δύσκολη περίοδο.... 

Γιατί δεν της μιλάς; ρώτησε την ξεκάθαρα γτ φέρεται ετσι. Αν έχεις κάνει κάτι που την πείραξε ή αν απλά δεν της αρέσει που βρίσκεται εκεί. Εξήγησέ της πως χαίρεσαι πολύ που την έχεις μαζί σου και ότι απλά είσαι λίγο πιεσμένη και θα ήθελες να δείξει κατανόηση αν της μιλήσεις κάποιες φορές λίγο απότομα ή πεις κάτι χωρίς να το σκεφτείς διπλά. Μαμά σου είναι ούτως ή άλλως θα πρέπει να έχεις αυτή την άνεση.Κι εμένα είχε συμβεί κάτι παρόμοιο όταν ήρθε τον πρώτο μήνα που είχα γεννήσει να με βοηθήσει με το μωρό. Με το παραμικρό  μούτρωνε και άρχιζε να κλαίει,  χωρίς να λέει το λόγο. Μόνη μου βέβαια τις περισσότερες φορές μαντευα και μετά τσατιζόμουν κι εγώ γιατί αντί να στηρίξει εμένα ήθελε τη στήριξή μου. Μετά από κάτι ομηρικούς καβγάδες(είχα και τις ορμόνες) τα είχαμε βρει κάπως και προσπαθήσαμε να χαρούμε τις λίγες στιγμές που ειχαμε μαζί. Νομίζω πως δεν αξίζει να είστε ετσι. Σε λίγο θα ξαναφύγει.. Η συμβουλή μου  θα ήταν να προσπαθήσετε να τα βρείτε.

Just now, Astrien είπε:

Γιατί δεν της μιλάς; ρώτησε την ξεκάθαρα γτ φέρεται ετσι. Αν έχεις κάνει κάτι που την πείραξε ή αν απλά δεν της αρέσει που βρίσκεται εκεί. Εξήγησέ της πως χαίρεσαι πολύ που την έχεις μαζί σου και ότι απλά είσαι λίγο πιεσμένη και θα ήθελες να δείξει κατανόηση αν της μιλήσεις κάποιες φορές λίγο απότομα ή πεις κάτι χωρίς να το σκεφτείς διπλά. Μαμά σου είναι ούτως ή άλλως θα πρέπει να έχεις αυτή την άνεση.Κι εμένα είχε συμβεί κάτι παρόμοιο όταν ήρθε τον πρώτο μήνα που είχα γεννήσει να με βοηθήσει με το μωρό. Με το παραμικρό  μούτρωνε και άρχιζε να κλαίει,  χωρίς να λέει το λόγο. Μόνη μου βέβαια τις περισσότερες φορές μαντευα και μετά τσατιζόμουν κι εγώ γιατί αντί να στηρίξει εμένα ήθελε τη στήριξή μου. Μετά από κάτι ομηρικούς καβγάδες(είχα και τις ορμόνες) τα είχαμε βρει κάπως και προσπαθήσαμε να χαρούμε τις λίγες στιγμές που ειχαμε μαζί. Νομίζω πως δεν αξίζει να είστε ετσι. Σε λίγο θα ξαναφύγει.. Η συμβουλή μου  θα ήταν να προσπαθήσετε να τα βρείτε.

Και εγώ στεναχωριέμαι, για όλα όσα ανέφερες. Όταν όμως την ρωτάω τι έχει, απλά μου απαντάει τίποτα και να κάτι μούτρα. Της έχω εξηγήσει πολλές φορές ότι περνάμε μια δύσκολη φάση και θέλω τη στήριξη της (εξάλλου γιαυτό προσφέρθηκε και μόνη της να έρθει) και πραγματικά δεν της μιλάω απότομα. Επίσης της έχω πει να χαρεί αυτή την περίοδο με το εγγόνι της, μετά θα φύγει και δεν θα το έχει άλλο κοντά της. Αλλά τίποτα.... Όλα τη δυσκολεύουν και όλα τα παρεξηγεί.... Επίσης όταν ξεκινάω να συζητήσω μαζί της, γίνεται ξεροκεφαλη και δεν παραδέχεται τίποτα, ούτε και δέχεται να της πω κάτι που θέλω.... 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...