Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Γεωργία-Βασιλική : πώς συνδιάζονται?

zouzounel

Recommended Posts

Γεωργία η πεθερά και Βασιλική η μαμά. Θέλω να τα συνδιάσω και να βγάλω υποκοριστικό. Σκέφτηκα το Βάγια. Μήπως έχετε καμιά καλύτερη ιδέα?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια :)

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Διαφημίσεις

Γεωργία η πεθερά και Βασιλική η μαμά. Θέλω να τα συνδιάσω και να βγάλω υποκοριστικό. Σκέφτηκα το Βάγια. Μήπως έχετε καμιά καλύτερη ιδέα?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια :)

Το Βαγια όμως έιναι άλλο όνομα. Δυστυχώς δεν έχω καμιά ιδέα:cool:

Το Βαγια όμως έιναι άλλο όνομα.

Δεν το ηξερα! Απο πού βγαινει?

Το Γιουλη δε μου αρεσει πολυ... Το Γιοβανα μου θυμιζει το Τζοβανα που βγαινει απο το Ιωαννα... και τον γιο μου τον λενε Γιαννη... μη λενε οτι εδωσα το ιδιο ονομα και στα δυο παιδια!

Ευχαριστω παντως κοριτσια. Αν υπαρχει και καμια αλλη ιδεα, θα ηθελα να την ακουσω...

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Διαφημίσεις

Μάλλον δεν συνδυάζονται...σε κάτι νορμαλ τουλάχιστον!

Όσο για τα Βάγια αν τη φωνάζεις έτσι θα δημιουργήσεις μπέρδεμα στο παιδί γιατί θα έχει ένα όνομα τελείως διαφορετικό από τα δύο άλλα, θα του λένε χρόνια πολλά των Βαιων και θα πρέπει να εξηγεί ότι δεν γιορτάζει τότε γιατί.....

Μια χαρά ονόματα είναι και το Γεωργία και το Βασιλική. Ωραιότατα, επέλεξε ένα και προσπάθησε να μη δυσκολέψεις τη ζωή του παιδιού σου με μπερδεμένα ονόματα. Πάντα φιλικά!

συμφωνώ!

δώσε το ένα όνομα κ με το καλό στο 2ο παιδάκι να δωσεις κ το άλλο!!!

τό χω ξαναπεί εδώ μέσα είμαι τελείως εναντίον του διπλού ονόματος!!! η επιλογή δική σου, με το καλό η βάφτιση κ να τη χαίρεσαι!

945076uyzon4w470.gif

"Τί ωφελείται ο άνθρωπος εάν κερδίσει τον κόσμο όλο και χάσει την ψυχή του;"

καλημερα!!!εμεις βαπτιζουμε τη μπεμπα μας την κυριακη και θα της δωσουμε 2 ονοματα.

κατερινα της μαμας μου και μαρια της παναγιτσας που την εχουμε ταξει!!!θα τη φωναζουμε κατερινα.το ταμα μας ειναι το μαρια να ακουστει στην εκκλησια!!!αν θες τοσο πολυ η αν πρεπει να της δωσεις και τα 2 ονοματα πειραζει να τη φωναζεις μονο με το ενα?θα παρεξηγηθει καποια γιαγια??συγγνωμη κιολας!!

εχω παρομοιες πριπτωσεις που φωναζουν μονο το ενα....

Eυχαριστώ κοριτσια, εχω μεγάλο μπέρδεμα.

Οπως ειπα πριν ειναι τα ονόματα μαμας και πεθεράς. Της πεθεράς το θέλω γιατί μου έχει σταθεί περισσότερο και από μάνα. Της μαμάς μου το όνομα ομολογώ ότι δε θελω να το δώσω, δυστυχώς όμως πριν μερικούς μήνες, όταν εκανε μια σοβαρή εγχείρηση και δεν ήταν καλά ψυχολογικά (ήμουν έγκυος ακόμα), της είπα ότι το μωρό θα παρει το όνομά της... Τους τελευταίους μήνες δε θα έλεγα ότι είχαμε και την καλύτερη σχέση και τωρα δε θελω να δώσω το όνομά της, αλλά τώρα πώς να πάρω πίσω αυτά που είπα... γι' αυτο ψάχνω για μέση λύση. Η πεθερά μου έχει το ίδιο όνομα με τον πατέρα μου, που τον λάτρευα και τον έχω χάσει πρόσφατα, οπότε θα μπορούσα να στηριχτώ και σε αυτό... αλλά αν τάξεις κάτι, το αλλάζεις? γίνεται? δεν το βλεπω τοσο απλο...

B-Fly με το καλό η βάπτιση, να σου ζήσει η μπεμπούλα!

marlen είναι το δεύτερο παιδάκι μου και δε νομίζω ότι θα τολμήσω να κάνω κι άλλο! κι εμένα δε μου αρέσουν τα δυο ονόματα, το σκέφτομαι σα λύση διαφυγής!

christine06 εχεις δίκιο μεν, το Βασιλική μου αρέσει σαν όνομα, το Γεωργία όχι και τόσο αλλά θα την έλεγα Τζωρτζίνα... είδωμεν

my treasure ευχαριστώ για τις πληροφορίες, δεν το ήξερα καθόλου

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Διαφημίσεις

Τώρα που διάβασα ακριβώς την κατάσταση θα σου έλεγα το εξής:

α) Το Γεωργία και το Βασιλική είναι δύσκολα ονόματα να τα συνδυάσεις. Αν το ένα από τα 2 ήταν Μαρία θα ήταν πολύ εύκολο.

β) Εγώ στη θέση σου θα την έβγαζα Γεωργία-Βασιλική (εφ'όσον δεν έχεις άλλη επιλογή) και μετά θα έλεγα στην μαμά μου "Έβγαλα το μωρό και το δικό σου όνομα όπως στο έταξα (ακούστηκε κσι στην εκκλησία), αλλά καταλαβαίνεις ότι είναι δύσκολο να φωνάζουμε το παιδί Γεωργία-Βασιλική, θα το φωνάζουμε μόνο Γεωργία".

Μετά μπορείς να λες την κορούλα σου, Γεωργία, Τζωρτζίνα, Ζορζέτα (!) ή όπως γουστάρεις!!!

Γερή να είναι!!!

I LOVE LOVE LOVE MY LOVEs!!!

kk3v338aind9kxn9.png

kk3v94dfbst5o12x.png

Μπορεις επίσης να το λες με το ένα όνομα και να το γιορτάζεις με το δεύτερο αν και... το γεγονός πως οι σχέσεις σου με τη μητέρα σου δεν είναι καλές το τελευταίο διάστημα εμένα προσωπικά θα με έκανε να αναθεωρήσω το τάξιμο! Επειδή έχω μια μητέρα αχάριστη αν εγώ της στεκόμουν σε ένα σοβαρό πρόβλημά της, το ξεπερνούσε και μου δημιουργούσε πρόβλημα (οποιοδήποτε πρόβλημα) σε μια όμορφη περίοδο της ζωής μου θα έκανα ό,τι ακριβώς έκανα και με τη δική μου μάνα... θα της έκοβα την καλημέρα... όχι να δώσω και το όνομά της.

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Οι περισσότεροι που βγάζουν 2 ονόματα στην πράξη φωνάζουν το παιδί με το ένα, συνήθως το πρώτο που ακούγεται. Οπότε, όπως ειπε και καποια άλλη κοπέλα πριν, ο παπάς θα τη φωνάξει Γεωργία-Βασιλική, έτσι θα γραφτεί και στα εγγραφα κι εσέις θα τη φωνάζετε Γεωργία. Αφού στην ουσία αυτό το όνομα θέλεις. Όποιος παρεξηγηθεί ξύδι. Αμάν πια αυτή η φαγωμαρα των γιαγιαδων-παππούδων με τα ονόματα....το παιδάκι να είναι παντα καλά και ευτυχισμένο και μην κολλάς σε ανούσιες λεπτομέρειες...αντε με το καλό!! :) :) :)

Αχ βρε κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας.

Μιας και ανοίξαμε τη συζήτηση, να σας πω και ποιο είναι το πρόβλημά μου (δεν το εχω συζητήσει με κανέναν, μόνο με τον άντρα μου). Οπως είπα και πριν, η μητερα μου χειρουργήθηκε όταν ήμουν εγκυος στον 4ο μήνα και από τότε ειναι στην αιμοκάθαρση. Τοτε της είπα και για το όνομα, έτσι να την "ανεβάσω" λίγο. Στον 8ο μήνα, λίγο πριν γεννήσω, αποφασίσαμε να μετακομίσουμε, ντάλα καλοκαιρι, με ενα μωρό ήδη (16 μηνών ήταν ο ζούζουνός μου), και την κοιλιά στο στόμα. Τις τελευταίες μέρες είχα κάποια προβληματάκια (λογω της κούρασης ειπε ο γιατρός), μειωμένο αμνιακό, ελαφρά διαρροή, και γερασμένο πλακούντα, και έκανα και ινσουλίνη από τον 6ο μήνα λόγω διαβήτη κύησης. Πήγαινα στον γυναικολόγο 2 φορές την εβδομάδα τον τελευταίο καιρό, για να παρακολουθουμε το μωρό, μήπως και χρειαστεί να γεννήσω πιο γρήγορα (τελικά γεννησα 37w 5d και πάλι καλα να λέμε). Ειχα πει λοιπον της μητερας μου όταν θελει να έρθει να μας δει (εν μεσω μετακομισης και δεκαδων κιβωτιων που επρεπε να τακτοποιηθούν, εννοειται) να παιρνει ενα τηλεφωνο πρωτα, γιατί δεν ειχαμε ωράριο (μενει πολύ κοντά, λιγα στενά απόσταση). Ενοχληθηκε, αυτά τα λενε στους ξένους, μου ειπε. Τεσπα, ενα απογευμα μου χτυπαει το κουδούνι στις 6:30 το απόγευμα, εγώ κοιμόμουν μαζί με τον μικρό, ο άντρας μου είχε παει για ψωνια, της λεω κοιμάμαι, ελα αργοτερα, και εφυγε. Ηταν Σαββατο θυμάμαι. Περασε η Κυριακή, δεν πήρε τηλεφωνο, περασε η Δευτερα τα ίδια, περασε και η Τρίτη, τίποτα, ενώ ήξερε ότι τη Δευτερα θα πήγαινα στον γιατρό να κανονίσουμε τη γέννα και την Τριτη θα πήγαινα για εμβρυοκαρδιογράφημα... Την Τεταρτη την πήρα εγώ τηλεφωνο, μου κράταγε μούτρα, και μου έλεγε κατι ατάκες του στυλ εμεις ειμαστε ξένοι και αν ειναι ετσι μην μας ξαναμιλήσεις και μην ξαναπάρεις τηλεφωνο, τι να σας λέω τρελλάθηκα μιλάμε. κλείνουμε το τηλεφωνο και μετά από μιση ώρα χτύπαγε το κουδούνι, ηρθε σπίτι λες και δεν έτρεχε τίποτα... Εγώ αισθάνομαι πολύ άσχημα από τότε, σας μιλάω ειλικρινά δε θελω ούτε να τη βλέπω, απλά τη λυπάμαι γιατί ταλαιπωρείται με την αιμοκάθαρση... Οποτε ερχοταν σπίτι, και καλά που ήταν, ήταν σαν επισκέπτης, ήμουν λεχώνα στο πρώτο παιδάκι μου, δυο φορές ήρθε όλες κι όλες τις πρωτες 40 μέρες, γιατί δε μπορούσε έλεγε τις σκάλες (το προηγουμενο σπίτι δεν είχε ασανσερ και εμενα στον 2ο όροφο), ακόμα και το νερό στο χέρι της πήγαινα, όχι ότι με πειραζε, αλλα ρε γμτ αφού με βλέπεις τρεχω σαν την τρελλή, πήγαινε παρε ενα ποτηράκι μόνη σου, τόσος κόπος είναι?...

Ουφφφφφ.... αυτά σε γενικές γραμμές... αισθάνομαι πολύ ασχημα για αυτά που νιώθω για την ίδια μου τη μάνα... αλλά δε μπορώ να το χωνέψω, ετοιμόγεννη ήμουν και δεν την ένοιαζε... Πώς να δώσω στο παιδί μου το όνομά της?... :(

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Διαφημίσεις

Άμα δεν το αισθανεσαι να μην το κάνεις.

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Και εμένα η κορούλα μου έχει δυο ονόματα αλλά συνδυάζονται εύκολα (Μαρία - Ελένη). 'Αν είχα το δικό σου δίλλημα, απλά θα την φώναζα με το ένα όνομα, της πεθεράς στην προκειμένη περίπτωση και δεν θα αλλοίωνα το όνομα του παιδιού. Τώρα βέβαια η απόφαση είναι δική σου......... :P!!!!!!!!!!

aYVcp2.png

μην ανησυχείς κοπέλα μου, η μάνα μου μια από τα ίδια κ χειρότερα είναι...

φώναζέ το με ένα όνομα, να το ξέρει το παιδί... κ εξήγησε του (όταν είναι σε φάση να καταλάβει) ότι έχει 2 κ απλά επιλέξατε το 1 για να μην μπερδεύεται

εκτός κ αν το κάνεις ΚΑΓΕΝ κ λες ότι βγαίνει από την Πορσε πλάκα κάνω.... για να σπάσεις τουλάχιστον ένα χαμόγελο .

όσο για το όνομα δεν χρειάζεται να ανησυχεις...οπως είπαν τα κορίτσια βάλε και τα δυο και αποφασιστε με πιο θα την φωναζεται....

όσο για την μανα σου ήταν πάντα έτσι?

μερικοι άνθρωποι όταν έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας....βγάζουν άσχημη συμπεριφορά στους κοντινους ανθρώπους τους.Αυτό το έχω ζήσει με τον κολλητο του μπαμπά μου ο οποίος είχε καρκινο....και ήταν πολύ κακος απο τοτε που το έπαθε.... τελικά όταν πέθανε δεν άφησε ουτε το σπίτι του στην γυναικα του...

εκτος αν η μαμα σου είναι κλασσική περίπτωση σαν την πεθερα μου....η οποία κάνει ακριβώς τα ίδια στον άντρα μου χωρίς βέβαια να έχει σπουδαία προβλήματα υγείας...κλάιγεται για να την λυπάται....δεν την ενδιαφέρει αν έχει το παιδι της προβλήματα του φορτώνει τα δικα της....και αν κάτι τον ενοχλισει και της πει να μην το ξανα κάνει του κρατάει μούτρα.........

1129643tvsq1yiqpw.gif

Και εμένα το πρώτο που μου ήρθε ήτανε το Βάγια , αλλα όντως είναι δύσκολο να τα συνδιάσεις!Την αδερφή μου που έχει 2 ονόματα Ελένη - Κατερίνα την φωνάζουμε Ελερίνα!

• 2 εβδομάδες μετά...
Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...