Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΑΝΙΚΟΣ - ΣΗΜΑΔΙ ΣΤΟ ΑΥΤΙ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΟ

Recommended Posts

Έχεις απόλυτο δίκιο σ' αυτό που λες

απλά και παλιότερα που είχε δημιουργηθεί θέμα με ένα παιδάκι που ήταν ιδιαίτερα επιθετικό το αντιμετόπισαν και μέσα σε 1 μήνα το θέμα είχε λήξει

και η δική μου χτύπησε και δάγκωσε είναι αναμενόμενο

αλλά εδώ τα πράγματα ήταν επικίνδυνα

στη δαγκωματιά της έβγαλε κομμάτι και σοβαρολογώ

η παιδίατρος που έτυχε να την δει για άλλο λογο μας είπε ότι θα αργήσει να φύγει πολυ

και τη δεύτερη φορά το μάτι της γλύτωσε για εκατοστά

και ήταν πρησμένο για μέρες και ακόμα και τώρα είναι μωβ

και μου είπε στο σπίτι ότι το συγκεκριμένο παιδάκι, χτυπάει, τραβάει, δαγκώνει και κλωτσάει όλα τα παιδάκια και το φοβάται

σ' αυτή τη περίπτωση έχουμε πρόβλημα

δεν είναι μωρά που δεν μιλάνε και αντιδρούν όπως μπορούν

είναι τάξη με παιδιά 3 και 4 ετών

οφείλω να την προστατέψω και να πω στο σχολείο ότι το παιδί μου έχει πανικοβληθεί

και πάλι λέω ότι δεν κατηγορώ τις δασκάλες της γιατί τις εκτιμώ και τις σέβομαι

απλά ίσως και λογω επιστροφής των παιδιών απο διακοπές έχουν χάσει τη μπάλα

Ιόλη πραγματικά σε θαυμάζω για την ψυχραιμία σου μετά απο τα περιστατικα που περιγράφεις. Εδω δεν μιλάμε για ατυχήματα που απλά έγιναν σε δευτερόλεπτα , οταν λες οτι στο παιδακι σου λείπει κομμάτι , ε αυτό δεν γίνεται σε ένα δευτερόλεπτο .. συγνώμμη αλλά έτσι έιναι. Και το θέμα μας δεν είναι ποιον θα κατηγορήσουμε , το θέμα είναι να μην ξαναγίνει κατι το τόσο επικινδυνο στο παιδί...:-(

Διαφημίσεις

Εγώ φαντάσου σοκ που είχα πάθει βλέποντας στον μικρό εσωτερικά μελανιασμένο το αυτάκι του!! ποτέ δεν εμαθα τι έγινε! άσε που δεν μιλούσε...ήταν μόλις 18 μηνών και αυτό είχε γίνει τις πρώτες μέρες.

Εγώ όμως αμέσως τον πήγα σε παιδίατρο γιατί είχα ανησυχήσει πάρα πολύ. Ευτυχώς μου είχε πεί δεν ήταν τράβηγμα αυτιού που υποψιαζόμουν, ούτε δάγκωμα ούτε εσωτερικά είχε μπεί κάποιο αντικειμενο μαρκαδόρος π.χ. Μου είχε πει ότι το πιο πιθανό ήταν να χτύπησε πάνω σε κάποιο παιχνίδι πέφτοντας κάτω. Και οι δασκάλες τότε στον παιδικό είχαν πάθει σοκ μόλις τον είδαν...τόσο μελανιασμένο ήταν. Πιθανόν να είχε γίνει λίγο πριν τον παρουμε και να μελάνιασε πολύ μολις ήρθε στο σπίτι. Για αυτό και καμία δεν είχε δεί κάτι.

Συμβαίνουν ατυχήματα απλά για να βεβαιωθείς καλύτερα να την δει παιδίατρος. Ωστόσο εννοείται να το αναφέρεις στην διευθύντρια...

Ιόλη πραγματικά σε θαυμάζω για την ψυχραιμία σου μετά απο τα περιστατικα που περιγράφεις. Εδω δεν μιλάμε για ατυχήματα που απλά έγιναν σε δευτερόλεπτα , οταν λες οτι στο παιδακι σου λείπει κομμάτι , ε αυτό δεν γίνεται σε ένα δευτερόλεπτο .. συγνώμμη αλλά έτσι έιναι. Και το θέμα μας δεν είναι ποιον θα κατηγορήσουμε , το θέμα είναι να μην ξαναγίνει κατι το τόσο επικινδυνο στο παιδί...:-(

κ ομως σε ενα δευτερολεπτο γινεται!!

Katerinak , σιγουρα ξέρεις πιο πολλά απο μένα, αυτο ειναι σίγουρο, είναι η δουλειά σου και εγώ απλά έχω ένα παιδάκι μόνο , δεν υπαρχει συγκριση εμπειριών στην συμπεριφορά . Αλλά να λείπει κομμάτι?? τι γίνεται τελικά , είναι τοσο ζούγκλα μεσα σε μια ομάδα τόσο μικρών παιδιών? μήπως τελικά αυτό που πρέπει να γίνεται είναι περισσότερες παιδαγωγοί σε μια τάξη με τετοιες ηλικίες?

Katerinak , σιγουρα ξέρεις πιο πολλά απο μένα, αυτο ειναι σίγουρο, είναι η δουλειά σου και εγώ απλά έχω ένα παιδάκι μόνο , δεν υπαρχει συγκριση εμπειριών στην συμπεριφορά . Αλλά να λείπει κομμάτι?? τι γίνεται τελικά , είναι τοσο ζούγκλα μεσα σε μια ομάδα τόσο μικρών παιδιών? μήπως τελικά αυτό που πρέπει να γίνεται είναι περισσότερες παιδαγωγοί σε μια τάξη με τετοιες ηλικίες?

Ειλικρινά, με κάθε καλή πρόθεση, θα αρρωστήσεις αν συνεχίσεις έτσι..

Παιδάκι είναι, θα χτυπήσει, αυτό είναι δεδομένο..

Nothing you would take... Everything you gave...

Διαφημίσεις

ξερεις τι γινεται;εκτος οτι σιγουρα υπαρχουν κ εκπαιδ που δεν τα καταφερνουν,ερχονται πλεον ολα τα παιδια στο σχολειο με οποιο προβλημα κ αν εχουν χωρις μακια βοηθεια μεσα στην ταξη.καλα κανουν φυσικα ετσι πρεπει,οχι να ειναι παραμερισμενα,αλλα...πρεπει να εχουμε παραλληλη στηριξη.δηλ ενα ατομο που θα ειναι αποκλειστικα με το δυσκολο παιδι για οσο χρειαζεται.ειναι νομμιμο,αλλα δεν το κανουν για να μην πληρωσουν.ετσι αν τυχει σε μια ταξη 20 στην καλυτερη παιδιων,να ειναι 1-2 με εντονη επιθετικοτητα κατι παντα δεν προλαβαινεις.

Καλημέρα

Τα παιδιά είναι παιδιά και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα μπορεί να γίνει το κακό

Δεν φταινε απαραίτητα οι δασκάλες όπως δεν φταίμε και εμείς σε περίπτωση ατυχήματος στο σπίτι.

Αν σκεφτόμουν διαφορετικά θα τρελαινόμουν.

Το ξέρω και το αποδέχομαι ότι θα χτυπήσει, ξέρω, αποδέχομαι και ζω μ' αυτό ότι στο σχολείο σίγουρα δεν θα έχει την προσοχή που έχει στο σπίτι.

Είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας

πρέπει να μάθουν να επιβιώνουν, σκληρό? ίσως

Στη περίπτωση της berry γιατί αυτή είναι το θέμα μας, έχουμε να κάνουμε εκτός απο το χτύπημα και με μια ύποπτη κάπως συμπεριφορά (βέβαια δεν ξέρεις πως λειτουργεί εκτός σπιτιού σε ένα σχολικό περιβάλλον όπου είναι μόνη της)

Εγώ πιστεύω πραγματικά ότι πρέπει να μιλήσεις με τους υπεύθυνους.

Δουλεια τους ειναι εκτός απο τη φύλαξη των παιδιών να ενημερώνουν τους γονείς για ότι συμβαίνει εντός σχολείου

Αν εσένα το ένστικτό σου έχει χτυπήσει καμπανάκι

πρέπει να το ψάξεις

και επαναλαμβάνω όχι τόσο για το χτύπημα που μπορεί να είναι κάτι απλό

αλλά για την υποπτη συμπεριφορά της

αν δεν σε βοηθήσουν τότε δεν είναι και τόσο καλο σχολείο

δική μου προσωπική άποψη

Πάντως καλό είναι να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας πως τα παιδιά αλλιώς συμπεριφέρονται στο σπίτι και αλλιώς στο παιδικό.

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Συμφωνώ με τις προλαλήσασες. Μίλα με το σταθμό ήρεμα και ήπια με ανοιχτά μάτια, ανοιχτά αυτιά και κυρίως ανοιχτό μυαλό. Επίσης σε ένα παιχνίδι ρόλων (όπως αυτό με το κουνελάκι που σου πρότεινε η φίλη πιο πάνω) είναι πολύ πιθανό να φανεί τι έγινε. Πρόσεξε μόνο να μη βάζεις λόγια στο στόμα του παιδιού. δηλ "Άου άου το αυτάκι μου" "Τι έπαθες κουνελάκι;" "Τι λές κι εσύ... (το όνομα της μικρής) ; Τι έπαθε το καημένο το κουνελάκι" αν ρωτήσεις "Σε χτύπησε η δασκάλα, η φίλη σου, η μαμά, κ.λ.π." της βάζεις ιδέες για το τι περιμένεις να ακούσεις. Άφηνε ανοιχτές τις ερωτήσεις. "Πού χτύπησες;"

FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις

δοκίμασε επίσης να την "παρακολουθήσεις" όταν παίζει μόνη της με τα κουκλάκια της. οι διάλογοι που θα ακούσεις πιθανότατα θα σου δώσουν τις απαντήσεις σου. και κατά τη γνώμη μου όταν σου ξαναπεί για οποιοδήποτε λόγο "δε λέω" κάνε της μια συζήτηση περί μυστικών. πάντως δε νομίζω πως υπάρχει λόγος ανυσηχίας. για να είσαι σίγουρη όμως ψαξ'το, προσπάθησε να δεις το ύφος και το στιλ της δασκάλας της ή μείνε το πρωί διακριτικά λίγο παραπάνω στην πόρτα της τάξης της να δεις με τι θα παίξει η μικρή σου, αν θα πλησιάσει κάποιο παιδάκι κτλ. γενικά να τη δεις πως κινείτε και συμπεριφέρεται στο χώροι

vyLxp3.pngG7Azp3.png

Κοιταξε να δεις, το πιο λογικο είναι να πας στον παιδικο σταθμό να ρωτησεις ευγενικα την καθημερινη εικονα του παιδιου... αν παιζει ,με τι ασχολειται και τι της αρεσει...Ρωτα ακομα πως προεκυψε το συγκεκριμενο σημαδι γιατι φευγοντας απο το σπιτι δεν το είχε..Ετσι θα καταλαβουν οτι εχεις πληρη εικονα για το παιδι σου...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...