Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΠΑΝΙΚΟΣ - ΣΗΜΑΔΙ ΣΤΟ ΑΥΤΙ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΟ

Recommended Posts

Καλησπέρα σας , είναι η πρώτη φορά που γράφω αν και για μένα το forum ήταν είναι και θα είναι μεγάλος οδηγός και σχολείο στην πορεία μου ως μητέρα. Πήρα το θάρρος να σας γράψω και να ζητήσω την γνώμη σας καθώς πριν μια ώρα ανακάλυψα ένα στρογγυλό σημάδι στην εξωτερική πλευρά του αυτιού της κόρης μου (2,5 ετών) καθώς και μικρές τελίτσες σημαδάκια στην εσωτερική πλευρά κατα μήκος απο εκει που ενώνεται το αυτί με το πρόσωπο. Πραγματικά είμαι εξω φρενών. Η ιστορία έχει ως εξής , την πηγαίνουμε σε πολύ ακριβό σταθμό των βορείων προαστίων εδώ και δύο μήνες περίπου... τονίζω το πολύ ακριβός με τις σουπερ εγκαταστάσεις και γενικώς με όλα αυτά που ένας γονιός τολμώ να πω ονειρεύεται για το παιδί του... όταν λοιπον καθώς της στέγνωνα τα μαλλιά είδα το σημάδι και την ρώτησα , μου είπε ναι πονάω στο αυτί μου και φυσικά όταν την ρώτησα που το έπαθες μου απάντησε δεν λέω. Στο έκανε κάποιος αυτό? την ρωτάω , κανένας μου λέει , μα λέω δεν μπορεί κάποιος στο έχει κάνει , και μου λέει "δεν λέω". Και φυσικά αυτή τη στιγμή καταλαβαίνω οτι το παιδί μου υποφέρει και έμαθε να μην λέει..... και είναι 2,5 χρονών. Εντωμεταξύ εχθές που την παίρνω απο τον σταθμό μου λέει , ωραία ήρθαμε σπίτι μας για να παίξω , και της λέω μα γιατί στο σχολείο δεν παίζεις ? και μου λέει όχι παίζουν τα άλλα παιδάκια και εγώ καθομαι και τα κοιτάω... Γενικά είναι παιδάκι που μου λέει αλήθειες , το έχω ξαναεπιβεβαιώσει σε μικρότερη ηλικία που δεν μίλαγε και μου το έδειξε με παντομίμα...Sorry για το πρώτο μεγάλο πόστ αλλά ζητάω την βοήθειά σας στο πως να το χειριστώ.

Ευχαριστώ.

Διαφημίσεις

μπορει να εγινε απο παιδι ,απο παιχνιδι ,απο μονη της ..γιατι τοση αναστατωση;στο σπιτι δεν χτυπαει ποτε;ειναιδυνατον 8 ωρες να μην παιζει;μηπως την ενοχλει οταν μαζευονται σε κυκλο χωρις παιχνιδι;

Απο ότι έχω διαβάσει παλιότερα στο φορουμ , είναι τράβηγμα αυτιού , σκέψου οτι μόλις το είδα θυμήθηκα post που έχω διαβάσει σχετικό με το θέμα το οποίο ξαναδιάβασα τώρα και είναι απο την gstone αν δεν κάνω λάθος. Πραγματικά αν συμβαίνει κάτι τέτοιο στον σουπερ ντουπερ σταθμό θα τους ..... και δεν κάνω πλάκα. είμαι σε κατάσταση πανικου.

εστειλα φωτο και στην παιδίατρο τώρα για να μου πει την γνώμη της.

τι λες?

katerinak , ok δέχομαι οτι είναι το οτιδήποτε αλλά οταν το παιδί μου λέει " δεν λέω" με περίεργο ύφος με βάζει σε υποψίες. και πραγματικά νοιώθω ηλίθια που δεν έχω καταφέρει να πείσω το παιδί μου να μου μιλήσει χωρίς φόβο. για μένα εκει είναι το λάθος μου ως γονιός

Διαφημίσεις

βρες ενα τροπο (παντομιμα οπως ειπες για παραδειγμα, ζωγραφικη, εκμαιευση...) να στο πει το παιδι σου.

Πιαστης κουβεντα για τη δασκαλα της....θα δεις πως αντιδραει...καντην να στο πει...χωρις πιεση βεβαια....μια ωραια κουβεντουλα , δηθεν γενικα και αοριστα...

Katerinak καλα κανει και ανησυχει...ετσι ξαφνικα "δε σου λεω"? Τα παιδια νιωθουν ενοχες οταν τα τιμωρησει (σωματικα) καποιος μεγαλος και δε λενε κουβεντα.

μια κοκκινιλα σε αυτι που την ειχε κ αλλο παιδακι μελους δεν ειναι αποδειξη οτι εγινε τραβηγμα αυτιου στο σχολειο απο εκπαιδευτικο.κ τι θα πει η γιατρος;κατι πιεσε το αυτακι προφανως.αν ηταν χερι ,ποιανου ηταν κ αν ηταν πεσιμο πουθενα δεν γινεται να το καταλαβεις

Τώρα σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό να τραβούν αυτιά αφήνοντας σημάδια, δύσκολο αλλά άντε και να το πεις.. οτι όμως έχουν απομονώσει το παιδάκι σου σε μια γωνία να κοιτάζει τα άλλα το θεωρώ απίθανο..

Εννοείται πως θα το ψάξεις, κι εγώ το ίδιο θα έκανα, απλώς λίγο πιο χαλαρά για να μπορέσεις και να καταλάβεις τι έγινε..

Nothing you would take... Everything you gave...

βρες ενα τροπο (παντομιμα οπως ειπες για παραδειγμα, ζωγραφικη, εκμαιευση...) να στο πει το παιδι σου.

Πιαστης κουβεντα για τη δασκαλα της....θα δεις πως αντιδραει...καντην να στο πει...χωρις πιεση βεβαια....μια ωραια κουβεντουλα , δηθεν γενικα και αοριστα...

Katerinak καλα κανει και ανησυχει...ετσι ξαφνικα "δε σου λεω"? Τα παιδια νιωθουν ενοχες οταν τα τιμωρησει (σωματικα) καποιος μεγαλος και δε λενε κουβεντα.

βρε καλα θα κανει να ρωτησει κ μαλιστα με χαλαρο υφος για να πει το παιδακι τι εγινε.καλα κανει κ ανησυχει.απλα εγω δεν θα εβγαζα τρεχοντας συμπερασματα.μπορει να θελει να καλυψει καποια ζουζουνια που εκανε πρωτο πχ το παιδακι κ μετα του την εριξε καποιος αλλος.μπορει κ να ναι κατι χειροτερο ..

για να καταλαβετε πως μπορει να γινει ατυχημα χαζο,πριν μερικα χρονια ηταν κατω στη μοκετα ενα ζωηρο παιδι,(το λεω γιατι θα μπορουσε να μην με πιστεψει ο πατερας!),του απλωσα το χερι για να σηκωθει κ οπως σηκωθηκε χωρι να πιασει το χερι μου,εριξε το προσωπο του πανω στο χερι.ε,λοιπον,τον γρατσουνισα στο μαγουλο χωρις να θελω!ημουν ακινητη!η αληθεια ειναι οτι εχω κ πολυ..σκληρα νυχια!οχι μεγαλα αλλα σαν να εχω σκληρυντικο ενα πραγμα.το ειπα στον πατερα,το κατανοησε αλλα εγω εγινα χαλια!ηταν τρελο!

Διαφημίσεις

Μην πανικοβάλλεσαι μπορεί να είναι και ένα τυχαίο χτύπημα. Εγώ θα έλεγα να ζητήσεις από το παιδί να σου πει τι έγινε με πλάγιο τρόπο, π.χ. θα της ζωγράφιζα ένα κουνελάκι με χτυπημένο αυτί και θα ζητούσα να μου πει τι νομίζει ότι έπαθε το κουνελάκι. Θα ρωτούσα οπωσδήποτε τη δασκάλα τι έγινε, χωρίς να είναι μπροστά το παιδί.

Πόλύ σημαντικό για να καταλάβεις πώς περνάει είναι αν πηγαίνει με χαρά στο σταθμό, αν χαίρεται που βλέπει τη δασκάλα και τα παιδάκια.

καταρχήν ευχαριστώ! για την συμπαράσταση και την αμεσότητα των απαντήσεων.

έχετε δίκιο να είμαι ψύχραιμη , αλλά δεν πρέπει αύριο για παράδειγμα να θίξω το θέμα στον παιδικό? α! και παλιότερα επειδή το παιδί μου έχει την τάση να το παίζει δασκάλα οταν είναι στο σπίτι και εγώ να ειμαι το παιδάκι , και γενικά αυτή είναι η δασκάλα και όλοι οι άλλοι που βρισκόμαστε μαζί είναι τα παιδιά , μια μέρα λοιπον με πιάνει αγκαλιά και άρχισε να με πιέζει στο κεφάλι λέγοντας μου θα περάσει μην κλαίς θα περάσει. Οταν τη ρώτησα που το είδε αυτό μου ειπε οτι είχε πέσει και είχε χτυπησει στο κεφάλι και η κυρια χχχ την είχε αγκαλιά και της έλεγε θα περάσει. και μιλάω για χτυπημα στο κεφάλι όχι οπουδήποτε. ασχετα το αν εγω μετά απο αυτό δεν είδα το παιδί μου νωθρό ή με περίεργη συμπεριφορά καθώς την παρατηρούσα (ή να κάνει εμετο για παράδειγμα) και άφησα το γεγονός χωρίς να δώσω έκταση. πάντως και αυτό μου το είπε , που το συγκεκριμένο ήταν όντως ατύχημα φάνηκε απο τον τρόπο περιγραφής. εδώ μιλάμε σαν κάποιος να της είπε "αυτό δεν θα το πεις"

καταρχήν ευχαριστώ! για την συμπαράσταση και την αμεσότητα των απαντήσεων.

έχετε δίκιο να είμαι ψύχραιμη , αλλά δεν πρέπει αύριο για παράδειγμα να θίξω το θέμα στον παιδικό? α! και παλιότερα επειδή το παιδί μου έχει την τάση να το παίζει δασκάλα οταν είναι στο σπίτι και εγώ να ειμαι το παιδάκι , και γενικά αυτή είναι η δασκάλα και όλοι οι άλλοι που βρισκόμαστε μαζί είναι τα παιδιά , μια μέρα λοιπον με πιάνει αγκαλιά και άρχισε να με πιέζει στο κεφάλι λέγοντας μου θα περάσει μην κλαίς θα περάσει. Οταν τη ρώτησα που το είδε αυτό μου ειπε οτι είχε πέσει και είχε χτυπησει στο κεφάλι και η κυρια χχχ την είχε αγκαλιά και της έλεγε θα περάσει. και μιλάω για χτυπημα στο κεφάλι όχι οπουδήποτε. ασχετα το αν εγω μετά απο αυτό δεν είδα το παιδί μου νωθρό ή με περίεργη συμπεριφορά καθώς την παρατηρούσα (ή να κάνει εμετο για παράδειγμα) και άφησα το γεγονός χωρίς να δώσω έκταση. πάντως και αυτό μου το είπε , που το συγκεκριμένο ήταν όντως ατύχημα φάνηκε απο τον τρόπο περιγραφής. εδώ μιλάμε σαν κάποιος να της είπε "αυτό δεν θα το πεις"

εγω βλεπω οτι με το πρωτο ατυχημα η δασκαλα ηταν τρυφερη μαζι της.μαλλονκατι αλλο κρυβει η μικρη κ μαλλον ειναι σκανταλια δικια της!δεν γινεται να το κρατησει κρυφο κατι αν την ενοχλει.αν εκανε κατι θα ριξει σιγουρα το φταιξιμο σε αλλο παιδακι!

σχετικά με την γενικότερη της συμπεριφορά στον σταθμό , δεν θα έλεγα οτι πάει με χαρά αλλά ούτε και με λύπη... είναι μια ενδιάμεση κατάσταση. Βέβαια να πω οτι είχαμε δύσκολη προσαρμογή με κλάματα πολλών ημερων..... Φυσικά ως τρελή μάνα έκανα ντου σε ανύποπτο χρόνο εκείνη τηνπερίοδο αλλά το έκανα μόνο μια φορά και δεν είδα κάτι περίεργο. Στις ερωτήσεις μου , με διαβεβαιώνουν οτι προσαρμόστηκε πλήρως και οτι συμμετέχει κλπ. Βέβαια τους ρωτάω πολύ γενικά και δεν τους είπα οτι τοπαιδι μου λέει οτι δεν παίζει. Τώρα πηγαίνει απλά χωρίς κλάματα αλλά δεν πετάει κ απο την χαρά της. Ελπίζω να βγω λάθος αλλά το ένστικτό μου , μου λέει οτι κάτι δεν πάει καλά εκει.

εγω βλεπω οτι με το πρωτο ατυχημα η δασκαλα ηταν τρυφερη μαζι της.μαλλονκατι αλλο κρυβει η μικρη κ μαλλον ειναι σκανταλια δικια της!δεν γινεται να το κρατησει κρυφο κατι αν την ενοχλει.αν εκανε κατι θα ριξει σιγουρα το φταιξιμο σε αλλο παιδακι!

Ναι , αλλά δεν θα έπρεπε ρε συ να μου πουν , σήμερα το παιδί σου χτύπησε το κεφάλι του , έχε το νού σου , παρακολούθησε το - (οκ πειτε με κ υπερβολική θα το καταλάβω- απλά γράφω αυτά ακριβως που αισθάνομαι)

Διαφημίσεις

Ναι , αλλά δεν θα έπρεπε ρε συ να μου πουν , σήμερα το παιδί σου χτύπησε το κεφάλι του , έχε το νού σου , παρακολούθησε το - (οκ πειτε με κ υπερβολική θα το καταλάβω- απλά γράφω αυτά ακριβως που αισθάνομαι)

να αν ητααν σοβαρο εννοειτα.ισως ομως να ναι κατι πολυ απλο!ξερεις ποσες φορες κουτουλανε μεταξυ τους;;απειρες!δεν ειναι κατι σοβαρο αυτο!απλα αν ειναι λιγο ευαισθητο το παιδι το καλοπιανουμε λιγο παραπανω να ξεχασει τον..πονο του!γαιυτο λεω οτι μπορει να ειναι πολυ απλο κατι.παιζει βεβαια κ να το ξεχασαν..μου χει τυχει..ειναιτοοοοσο γεματο το μυαλο στη δουλεια που αν δεν το σημειωσω καπου,την ωρα που τα παραδιδω δεν θυμαμαι να πω σε 20 κ γονεις ολαα οσα γινανε!ουτε το παιδι μου δεν προλαβαινω να σκεφτω..

να αν ητααν σοβαρο εννοειτα.ισως ομως να ναι κατι πολυ απλο!ξερεις ποσες φορες κουτουλανε μεταξυ τους;;απειρες!δεν ειναι κατι σοβαρο αυτο!απλα αν ειναι λιγο ευαισθητο το παιδι το καλοπιανουμε λιγο παραπανω να ξεχασει τον..πονο του!γαιυτο λεω οτι μπορει να ειναι πολυ απλο κατι.παιζει βεβαια κ να το ξεχασαν..μου χει τυχει..ειναιτοοοοσο γεματο το μυαλο στη δουλεια που αν δεν το σημειωσω καπου,την ωρα που τα παραδιδω δεν θυμαμαι να πω σε 20 κ γονεις ολαα οσα γινανε!ουτε το παιδι μου δεν προλαβαινω να σκεφτω..

να σε ρωτήσω κάτι ακραίο? αν σου στείλω με πμ φώτο απο το σημάδι θα καταλάβεις πιθανόν απο τι είναι απο την εμπειρία σου?? (το ξέρω είμαι λίγο υπερβολική , pls κατανόηση...)

Κανενα λαθος σου!

Επαναλαμβανω....τα παιδια νιωθουν ενοχες .... καποια πραγματα τα αντιλαμβανονται αλλιως

ενοχές οκ το καταλαβαίνω , προσπαθώ να αποστασιοποιηθώ και να διαβάσω αυτά που μου γράφετε , αλλά ρε γμτ δεν θα έπρεπε τα παιδιά μας να έχουν ένα αποκούμπι που θα πούν όλη την αλήθεια , δηλαδή η μάνα (η ο πατέρας) δεν θα έπρεπε να είναι η φωλιά που θα μοιραστούν τις εμπειρίες και θα απενενοχοποιήσουν τον εαυτό τους για το οτιδήποτε. Ειμαι τόσο πολύ κατά της σωματικής βίας , που θέλω να βάλω τα κλάμματα αν συνειδητοποιήσω οτι τις συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ξέρω οτι έχω κάνει λάθη με το παιδί μου και θα κάνω αναπόφευκτα , αλλά δεν θα επιτρέψω σε τρίτο να εκμεταλλευτεί την ηλικία του , το οτι δεν εκφράζεται τέλεια και όλα αυτά τα πράγματα που την κάνουν "αδυναμη" σε σχέση με κάποιον μεγαλύτερο.

και κατα τα άλλα διαβάζω άλλο θέμα στο φορουμ που μαμά έκρυψε κασετοφωνάκι στη τσάντα του παιδιού της και κάποιοι είναι εναντίον... και σκέφτομαι μα πως είναι δυνατον κάθε φορά που κάποιος κρυφά παρακολουθεί την συμπεριφορά τρίτου με το παιδί του , να ανακαλύπτει τέρατα.. τι να πω είναι τυχαίο? Δεν έχω διαβάσει και κανενα ποστ , ή ίσως μονο ένα , που να λέει οτι έβαλα καμερα , κασετοφ, ή κάτι τελοςπάντων και όλα ήταν νορμαλ , και δεν εννοώ ο τρίτος να κάνει κολοτούμπες για να είναι ο γονιος χαρούμενος αλλά να μην βάζει σε κίνδυνο την ψυχική ή και σωματική ακεραιότητα του παιδιού . Μια φυσιολογική συμπεριφορά... τι ζητάμε δηλαδή.

για να σε ηρεμησω λιγο..αν ενιωθε πολυ ασχημα κ ηθελε αποκουμπι θα το εκανε αφου εχετε καλη σχεση. στην αλλη περιπτωση θα επρεπε να ειναι πολυ φοβισμενη για να μην το κανει. βλεπεις να ειναι;

καλησπέρα

berry διάβασα το μηνυμά σου και θα σου πω πως το βλέπω εγώ

Έχω και εγώ μια κορούλα 3 ετών που πηγαινει σε ιδιωτικό σταθμό.

Απο τη συμπεριφορά του παιδιού σου στο σπίτι μπορείς να καταλάβεις πάρα πολλά για την μέρα του

Μίλα του, ρώτα το όταν έρχεται τι κάνει στο σχολείο, πως περνάει στο σχολείο με τις "φίλες" της, πως της φαίνεται η δασκάλα της, τι της αρέσει να κάνει

σε ανύποπτο χρόνο και σε χαλαρούς ρυθμούς όλα αυτά

Ρώτα την αν της αρέσει που πηγαίνει σχολείο.

απο τις απαντήσεις της και τον τρόπο της θα καταλάβεις πάρα πολλά

τώρα για το χτύπημα στο αυτάκι αν σε ανησυχεί και βλέπεις και το παιδί σου να το αντιμετωπιζει κάπως περίεργα

ΜΙΛΑ

εγώ θα πήγαινα στο σχολείο της, θα ζητούσα να μάθω

είναι δικαιωμά σου να ξέρεις

και είναι υποχρεωσή τους να σε ενημερώσουν

και όχι τόσο για το χτύπημα σαν χτύπημα αλλά για την ύποπτη όπως λες συμπεριφορά

επίσης τους προβληματισμούς σου πρέπει να τους μοιραστείς μαζί τους

πρέπει να πεις ότι το παιδί στο σπιτι σου λέει ότι δεν παίζει και απλά παρακολουθεί

να τα βγάζει απο το μυαλό του αποκλείεται

ίσως όμως να αντιλαμβάνεται διαφορετικά κάποια πράματα

πρέπει όμως να ξέρεις τι γινεται και οχι να προσπαθείς να ερμηνεύσεις τα λεγόμενα ενός 2,5 παιδιού

Καλή τυχη

καταρχην παλι σε ευχαριστώ που μου απαντάς , και είσαι σαν την φωνή της λογικής που αυτη τη στιγμή δεν υπάρχει στο κεφάλι μου.... οχι δεν νομίζω οτι είναι πολύ φοβισμένη αλλά και πάλι δεν έχω δει το παιδι μου πολυ φοβισμένο , για ποιο λόγο να το δώ? δεν έχω κάνει κάτι ποτε για να την φοβίσω ή κάποιος αλλος μπροστά μου τουλαχιστον..

την έχω δει τσαντισμένη γιατι δεν περνάει το δικό της αλλά μέχρι εκεί ... δεν ξέρω ισως καταντάω κουραστική ...

και ξέρετε κ τι αλλο φοβαμαι , οτι αν τους το πω στο σταθμό οτι τι συνέβη εδώ , φοβάμαι οτι θα αλλαξουν συμπεριφορά στο παιδί μου και οτι πιθανόν με κάποιο τρόπο το απομονώσουν ή του υποδεικνύουν τι να μου λεέι οταν επιστρέφει στο σπίτι..

Ιολη , την έχω ρωτήσει πολλές φορές πως τα περνάει και μου απαντάει "καλα" . Την έχω ρωτήσει για φίλες κ φίλους και μου αναφέρει πάντα μικρότερα ηλικιακά παιδάκια και όχι συνομίλικα τα οποία με κάποιο τρόπο προσπαθεί να "προστατέψει¨εννοώ οτι το τάδε είναι μικρό και δεν τρωει το φαγητό του κ το βοηθάει κατα κάποιο τρόπο ή οτι κανει κακά στηνπάνα του ακόμη ή οτι το μικρο το κυνηγάει η δασκάλα ...

δεν μου έχει πει έχω την ταδε φίλη κ παιζω μαζι της , τι ναπω ισως έχει θέμα το παιδί μου στην κοινωνικοποίση του και εγω κοιμάμαι τον ύπνο του δικαίου ...απο την αλλη την δικαιολογώ πρώτα γιατι την θεωρώ μικρή σε ηλικία ώστε να έχει αποκλειστικά μια φίλη (μπορεί κ εδω να είμαι λάθος) και μετά αντιλαμβάνομαι οτι δεν μπορεί όλα τα παιδάκια να είναι εξίσου εξωστρεφή και κοινωνικά.

Ιολη , την έχω ρωτήσει πολλές φορές πως τα περνάει και μου απαντάει "καλα" . Την έχω ρωτήσει για φίλες κ φίλους και μου αναφέρει πάντα μικρότερα ηλικιακά παιδάκια και όχι συνομίλικα τα οποία με κάποιο τρόπο προσπαθεί να "προστατέψει¨εννοώ οτι το τάδε είναι μικρό και δεν τρωει το φαγητό του κ το βοηθάει κατα κάποιο τρόπο ή οτι κανει κακά στηνπάνα του ακόμη ή οτι το μικρο το κυνηγάει η δασκάλα ...

δεν μου έχει πει έχω την ταδε φίλη κ παιζω μαζι της , τι ναπω ισως έχει θέμα το παιδί μου στην κοινωνικοποίση του και εγω κοιμάμαι τον ύπνο του δικαίου ...απο την αλλη την δικαιολογώ πρώτα γιατι την θεωρώ μικρή σε ηλικία ώστε να έχει αποκλειστικά μια φίλη (μπορεί κ εδω να είμαι λάθος) και μετά αντιλαμβάνομαι οτι δεν μπορεί όλα τα παιδάκια να είναι εξίσου εξωστρεφή και κοινωνικά.

και η δική μου έχει υπό την προστασία της τα μικρότερα παιδάκια, αυτό δείχνει ευαισθησία

και μπράβο της και μπράβο σου

φιλίες αν είναι η πρώτη της χρονιά στο σχολείο είναι νωρίς ακόμα να έχει δημιουργήσει

κοίτα το σχολείο για τα παιδάκια είναι μεγάλο βήμα

φεύγει απο την αγκαλιά της μαμάς και μεγαλώνει

θα μιλήσω για την δική μου κόρη και πως είδαμε το θέμα σχολείου

είχα τα μάτια μου και τα αυτιά μου ανοιχτά

ο μόνος τρόπος να μάθεις τι γίνεται εκεί είναι απο το ίδιο το παιδί

και δεν μιλάω για λεπτομέριες αλλά βλέποντας τις αντιδράσεις της στο ότι είχε να κάνει με το θέμα σχολείου

την τσέκαρα πως αντιμετόπιζε την δασκάλα της

κοίταγα αν είχε αλλάξει η συμπεριφορά της, αν είχε περίεργα ξεσπάσματα ή ανασφάλειες

εμείς ευτυχώς δεν είχαμε αρνητικά

φέτος όμως είχαμε χτυπήματα απο άλλο επιθετικό παιδάκι

εκεί είδα ότι δεν είχαν το νου τους αρκετά

και φυσικά το έκανα θέμα

το πρώτο σημάδι που έγινε απο δαγκωνιά υπάρχει ακόμα στο προσωπάκι της και ας έχει περάσει πάνω απο μήνας

μετά ήρθε χτύπημα δίπλα στο μάτι με αυτοκινητάκι

εκεί τα πήρα και το έκανα μεγάλο θέμα

δεν φώναξα, δεν τους θύμωσα, δεν τους έθιξα

απλά τους τόνισα ότι εκεί το ΜΟΝΑΚΡΙΒΟ ΜΟΥ και απαιτώ να γυρνάει πίσω σώα

και ναι θα πέσει, ναι θα χτυπήσει, ναι θα γυρίσει με μελανιές

όλα αυτά τα έχει κάνει

αλλά όταν μου έρχεται 2 φορές χτυπημένη κάτω και δίπλα στο αριστερό ματάκι απο το ίδιο παιδάκι τότε κάτι δεν γίνεται καλά

δεν έχουν το νου τους στο επιθετικό παιδάκι

όλα αυτά σε χαμηλούς τόνους και με ηρεμία

αλλά εγώ τους εμπιστεύομαι είναι ο 3 της χρόνος εκεί

και δεν μου έχουν δείξει δείγματα ότι παραμελούν τα παιδιά

αν εσένα το ένστικτό σου και το παιδί σου σου δείχνουν άλλα

τότε ψάξτο

ΚΑΛΑ

εγω θα κοιταουσα να δω αν ψυχολογικα το παιδι μου ειναι καλα.οσο για τα χτυπηματα απο αλλο παιδι,απ εξω κ εγω θα ελεγα αμαν πια κτλ.απο μεσα ομως μονο...αν δεσεις ταπαιδια δεν θα γινουν!!ειναι στη φυση του 2χρονου,3χρονου,5 χρονου..δεν εχει να κανει με την προσοχη της δασκαλας παντα.πιστεψτε με.εκει που ειναι ηρεμα κ ωραια κ μιλαμε στον κυκλο καποιο πχ κανει λιγο πιο κει,στριμωχνει το διπλανο,ο αλλος διαμαρτυρεται κ ο αλλος τον δαγκωνει..σε 2 δευτερολεπτα.

εγω θα κοιταουσα να δω αν ψυχολογικα το παιδι μου ειναι καλα.οσο για τα χτυπηματα απο αλλο παιδι,απ εξω κ εγω θα ελεγα αμαν πια κτλ.απο μεσα ομως μονο...αν δεσεις ταπαιδια δεν θα γινουν!!ειναι στη φυση του 2χρονου,3χρονου,5 χρονου..δεν εχει να κανει με την προσοχη της δασκαλας παντα.πιστεψτε με.εκει που ειναι ηρεμα κ ωραια κ μιλαμε στον κυκλο καποιο πχ κανει λιγο πιο κει,στριμωχνει το διπλανο,ο αλλος διαμαρτυρεται κ ο αλλος τον δαγκωνει..σε 2 δευτερολεπτα.

Έχεις απόλυτο δίκιο σ' αυτό που λες

απλά και παλιότερα που είχε δημιουργηθεί θέμα με ένα παιδάκι που ήταν ιδιαίτερα επιθετικό το αντιμετόπισαν και μέσα σε 1 μήνα το θέμα είχε λήξει

και η δική μου χτύπησε και δάγκωσε είναι αναμενόμενο

αλλά εδώ τα πράγματα ήταν επικίνδυνα

στη δαγκωματιά της έβγαλε κομμάτι και σοβαρολογώ

η παιδίατρος που έτυχε να την δει για άλλο λογο μας είπε ότι θα αργήσει να φύγει πολυ

και τη δεύτερη φορά το μάτι της γλύτωσε για εκατοστά

και ήταν πρησμένο για μέρες και ακόμα και τώρα είναι μωβ

και μου είπε στο σπίτι ότι το συγκεκριμένο παιδάκι, χτυπάει, τραβάει, δαγκώνει και κλωτσάει όλα τα παιδάκια και το φοβάται

σ' αυτή τη περίπτωση έχουμε πρόβλημα

δεν είναι μωρά που δεν μιλάνε και αντιδρούν όπως μπορούν

είναι τάξη με παιδιά 3 και 4 ετών

οφείλω να την προστατέψω και να πω στο σχολείο ότι το παιδί μου έχει πανικοβληθεί

και πάλι λέω ότι δεν κατηγορώ τις δασκάλες της γιατί τις εκτιμώ και τις σέβομαι

απλά ίσως και λογω επιστροφής των παιδιών απο διακοπές έχουν χάσει τη μπάλα