Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ημιυπαίθριος

pitsikoki

Recommended Posts

Να ρωτησω κατι μηπως και το ξερετε ?

Αν καποιος δεν προβει σε αυτο που λεμε "τακτοποιηση" και τυχει και τον πιασουν αργοτερα, τι γινεται ?

Πληρωνεις το προστιμο , πας κανεις τακτοποιηση και ολα μέλι-γαλα ?

ή

πληρωνεις μετα αυτο το προστιμο διατηρησης καθε χρονο μεχρι να το γκρεμισεις ?

Δηλ. δεν γινεται μετα δεκτη η "τακτοποιηση"

???

Όχι φυσικά...

δεν γίνεται δεκτή καμμιά τακτοποίηση μετά

πληρώνεις κόστος διατήρησης + πρόστιμο που είναι περίπου ίσο με την αντικειμενική αξία των τετραγωνικών μέτρων...

σκέψου ότι τώρα πληρώνεις 7% περίπου της αντικειμενικής

και αποθηλασε επιτελους!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 110
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Να ρωτησω κατι μηπως και το ξερετε ?

Αν καποιος δεν προβει σε αυτο που λεμε "τακτοποιηση" και τυχει και τον πιασουν αργοτερα, τι γινεται ?

Πληρωνεις το προστιμο , πας κανεις τακτοποιηση και ολα μέλι-γαλα ?

ή

πληρωνεις μετα αυτο το προστιμο διατηρησης καθε χρονο μεχρι να το γκρεμισεις ?

Δηλ. δεν γινεται μετα δεκτη η "τακτοποιηση"

???

Αν σε "πιάσουν" πριν λήξει η προθεσμία, θα μπορέσεις να καταθέσεις φάκελο και να τακτοποιήσεις. Αν σε πιάσουν μετά πληρώνεις πρόστιμο με τη λογική του αυθαιρέτου. Δηλαδή 30% επί την τιμή ζώνης επί τα τετραγωνικά εφάπαξ και 5% κάθε χρόνο μέχρι να το επαναφέρεις στην΄ νόμιμη χρήση. Σου έρχεται δηλαδή ο κούκος αηδόνι.

aECcp2.png

3vQ5p2.png

εμείς που πληρώνουμε πρόστιμο διατήρησης μπορούμε να το αφήσουμε ως έχει και να μην κάνουμε τίποτα ή θα έχουμε επιπτώσεις.

Όχι άλλες επιπτώσεις δεν θα έχεις.

Γιατί να συνεχίζεις να πληρώνεις κάθε χρόνο και να μην πας να πληρώσεις μια καλή ένα πρότιμο και να ξεμπερδεύεις? Τι προτιμάς?

Διαφημίσεις

Στα 40 χρόνια που αναφέρει ο νόμος (αν τον διατηρήσουνε), και δεν έχεις κάνει ρύθμιση θα έχεις πληρώσει 60Χ40=2400.

Επίσης πρέπει να πληρώνεις και μια προσάυξηση κάθε χρόνο, γιατί απ όσο ξέρω τα πρόστιμα διατήρησης έχουν προσαυξήσεις.

ΑΠό την άλλη όπως το λες σκας τώρα 2000 (αν τα έχεις )και τελειώνεις.

Μια ή άλλη πάει (άν έχεις τα 2000 χιλιριακάκια.....λέμε τώρα).

και ποιός μου λέει εμένα οτι σε καμιά δεκαετία δεν αλλάζουν πάλι τελείως τα πράγματα?

Στην Ελλάδα ζούμε άλλωστε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Τέλος πάντων οχι οτι τα έχω τα χρήματα αλλά θα το κάνω γιατί απότι το έψαξα πρέπει εσύ που είδες οτι μπορώ να μην κάνω κάτι?

Στα 40 χρόνια που αναφέρει ο νόμος (αν τον διατηρήσουνε), και δεν έχεις κάνει ρύθμιση θα έχεις πληρώσει 60Χ40=2400.

Επίσης πρέπει να πληρώνεις και μια προσάυξηση κάθε χρόνο, γιατί απ όσο ξέρω τα πρόστιμα διατήρησης έχουν προσαυξήσεις.

ΑΠό την άλλη όπως το λες σκας τώρα 2000 (αν τα έχεις )και τελειώνεις.

Μια ή άλλη πάει (άν έχεις τα 2000 χιλιριακάκια.....λέμε τώρα).

Αυτο ειναι που με τρομαζει.....μην ερθει η επομενη κυβερνηση κα ισαν καλος Robin Hood πει : Ακυρο το μετρο , οσα κοροϊδα πληρώσαν , πληρωσαν.

Γαμ@ το αφρικανικο μου κρατος μεσα.

Τέλος πάντων οχι οτι τα έχω τα χρήματα αλλά θα το κάνω γιατί απότι το έψαξα πρέπει εσύ που είδες οτι μπορώ να μην κάνω κάτι?

Ήδη πληρώνεις πρόστιμο κάθε χρόνο για την αυθαίρετη κατασκευή που έχεις, οπότε ποιός να σου κάνει καταγγελία? Υπό αυτή την έννοια δεν κινδυνεύεις να σου έρθει κάποιος για έλεγχο και να σου επιβάλει πρόστιμο, ήδη έχεις ελεγχθεί και πληρώνεις πρόστιμο.

Τώρα αν αποφασίσουν να αλλάξουν το Νόμο, θα ξεσηκωθεί ο κοσμάκης και θα γίνει το έλα να δεις..............δεν είναι από τα πράγματα που μπορείς να πειράξεις εύκολα (πιθανολογώ).

Οι ημιυπαίθριοι και τα υπόγεια με αλλαγή χρήσης σε όλη τη χώρα είναι εκατομύρια, αν φτιαχτεί "σύλλογος" και τους πάνε δικαστικά βλέπω να τους τρώει το μαύρο χώμα.

NIK είναι για αυθαίρετο το πρόστιμο που πληρώνεις ή για κλείσιμο ημιυπαίθριου??

τα αυθαίρετα δεν υπάγονται σε αυτήν την τακτοποίηση!!!

και αποθηλασε επιτελους!

Διαφημίσεις

NIK είναι για αυθαίρετο το πρόστιμο που πληρώνεις ή για κλείσιμο ημιυπαίθριου??

τα αυθαίρετα δεν υπάγονται σε αυτήν την τακτοποίηση!!!

Μισό για να καταλάβω..............όταν πληρώνεις ήδη πρόστιμο για τον ημιυπαίθριό σου ως αυθαίρετο , δεν υπάγεσαι μετά στον Νόμο της τακτοποίησης?

Διάβασα...

λοιπόν αν σε πιάσουνε ή σε καταγγείλουνε ξανά μετά την τακτοποίηση θα πληρώσεις

μέχρι και το 100% της τιμής ζώνης που γράφει το τιμολόγιο της ΔΕΗ..επί τα τετραγωνικά

μπορεί να είναι και χαμηλότερο το ποσοστό δεν έχει διευκρινιστείι φυσικά για να πάνε όλοι να τακτοποιήσουν+ τη διατήρηση που έτσι και αλλιώς την πληρώνεις

αν τακτοποιήσεις τώρα θα πληρώσεις περίπου το 7% της τιμής ζώνης επί τα τετραγωνικά

δλδ 16*1500*7/100= 1680 + αμοιβή μηχανικού γύρω στα 2000

δεν θα ξαναπληρώσεις διατηρηση για 40 χρόνια...

και αποθηλασε επιτελους!

Διαφημίσεις

Διάβασα...

λοιπόν αν σε πιάσουνε ή σε καταγγείλουνε ξανά μετά την τακτοποίηση θα πληρώσεις

μέχρι και το 100% της τιμής ζώνης που γράφει το τιμολόγιο της ΔΕΗ..επί τα τετραγωνικά

μπορεί να είναι και χαμηλότερο το ποσοστό δεν έχει διευκρινιστείι φυσικά για να πάνε όλοι να τακτοποιήσουν+ τη διατήρηση που έτσι και αλλιώς την πληρώνεις

Μετά τη λήξη της προθεσμίας ποιός να την καταγγείλει? αφού είναι ήδη "καταγγελμένη" και πληρώνει ήδη το πρόστιμο.

Πως γίνεται αυτό? Δηλαδή αν σε έχει καταγγείλει κάποιος και σου κόβει τα αναλογα πρόστιμα η πολεοδομία, μετά ξαναπάει το κράτος για άλλο έλεγχο και σου κόβει άλλα πρόστιμα διατήρησης? Αφού ήδη τα πληρώνεις γι'αυτό το χώρο.

Επίσης απ ότι ρώτησα τους μηχανικούς που ξέρω μου είπανε ότι και "καταγγελμένο" ημιυπαίθριο να΄χεις όπως η ΝΙΚ και να πληρώνεις κάθε χρόνο πρόστιμο, μπορείς να υπαχθείς στο νόμο της τακτοποίησης, και να πληρώσεις το πρόστιμο των 40 χρόνων μια και καλή για να σταματήσεις να πληρώνεις κάθε χρόνο.

Ζανα νομιζω εννοει αν ειναι ολο το κτιριο χωρις αδεια

αγάπη μου αν ήταν όλο το κτίσμα χωρίς άδεια δεν θα πλήρωνε μόνο 60?

Μετά τη λήξη της προθεσμίας ποιός να την καταγγείλει? αφού είναι ήδη "καταγγελμένη" και πληρώνει ήδη το πρόστιμο.

Πως γίνεται αυτό? Δηλαδή αν σε έχει καταγγείλει κάποιος και σου κόβει τα αναλογα πρόστιμα η πολεοδομία, μετά ξαναπάει το κράτος για άλλο έλεγχο και σου κόβει άλλα πρόστιμα διατήρησης? Αφού ήδη τα πληρώνεις γι'αυτό το χώρο.

σωστά! αλλά γιαυτό σου λένε γίνεται η τακτοποίηση για να το νομιμοποιήσεις προσωρινά...

εφόσον λήξει η περίοδος και δεν το έχεις τακτοποιήσει θα ξεκινήσουν έλεγχοι από την αρχή!! και θα σου πούνε γιατί δεν το τακτοποίησες κύριε!

φάε και άλλο πρόστιμο!!

και αποθηλασε επιτελους!

• 2 εβδομάδες μετά...

Γεια σας,θα ηθελα τα φωτα ασς για το ζητημα των ημιυπαιθριων.

Να εκθεσω την περιπτωση μου και θα ηθελα την αποψη σας.

Μενω σε χωριο.Μενουμε,ακριβως πανω απο τους γονεις μου,σε ιδιοκτητο σπιτι.Οταν πρωτομειναμε,μεσα στο σπιτι υπηρχε ηδη ενα μικρο δωματιο,που τωρα ειναι η κουζινα μας.Αυτα τα τετραγωνικα,ηταν τα παραπανω απο αυτα που προβλεπει η αδεια,τα ''παρανομα''.

Στην πορεια και για λογους μεγαλυτερης ευρυχωριας,γκρεμισαμε εναν τοιχο και μεγαλωσαμε το σαλονι μας,παιρνοντας το μεγαλυτερο μερος μιας βεραντας.

Ουσιαστικα,δηλαδη εχουμε 2 δωματια παραπανω,απο ο,τι προβλεπει η αδεια.

Κανεις,απο οσους ξερω δεν συζηταει για να κανει τη διαδικασια τακτοποιησης ή οπως το ονομαζουν.Αλλα τωρα με αυτα που διαβαζω στο φορουμ αυτο,εχω μπει σε σκεψεις και ηδη ειναι 22 Οκτωβριου.

Ο φοβος ειναι να μην περασει η Πολεοδομια,απο μονη της,να κανει αυτοψια.

Προβληματα με γειτονες κτλ,δεν υπαρχουν.

Για πειτε μου,την αποψη σας.

πρέπει κάποιος μηχανικός να δει την άδεια σου..δεν νομιμοποιούνται τα αυθαίρετα τώρα..

αλλά οι οριζόμενοι στην άδεια ημιυπαίθριοι χώροι, οι σοφίτες και τα υπόγεια που υπάρχουν όμως μέσα στην άδεια και δεν υπερβαίνουν προσθέτοντάς τα τον ολικό επιτρεπόμενο όγκο του κτηρίου...

και αποθηλασε επιτελους!

Αρα,εγω δεν μπορω προς το παρον να κανω κατι,ουτε εμπιπτει στη διαδικασια που συζηταμε?

H αδεια δεν λεει τιποτα για υπογεια κτλ.

Αρα ο καθε ιδιοκτητης εχει 10% πιθανοτητες να τον ελεγξουν?

ο μηχανικός θα σου πει..

μπορεί να είχες δικαίωμα για ημιυπαίθριο και να πεις ότι το ένα δωμάτιο είναι κλείσιμο ημιυπαίθριου...

και αποθηλασε επιτελους!

Εφοσον ομως ειχα ηδη μεγαλη βεραντα,προφανως αυτο δεν θα μπορουσε να θεωρηθει ημιυπαιθριος αφου ηταν καλυμμενη μονο απο τη μια πλευρα.Και εγω εριξα μπετο οχι απλα γυψοσανιδα.

Δηλαδη το καινουριο τμημα ειναι καθαρα αυθαιρετο,ετσι δεν ειναι?

δεν έχει σημασία τι υλικό έριξες..

αν το έκλεισες και έχεις υπόλοιπα τετραγωνικά για να χαρακτηριστεί ημιυπαίθριος μπορείς να το κάνεις!

και αποθηλασε επιτελους!

Φοβαμαι δεν ειναι τοσο απλο.2 δωματια παραπανω και το μπαλκονι που αφησα,εχει περγκολα.Ειναι καλυμμενη σχεδον,ολη η ταρατσα του πατρικου μου.

Αλλα θα κανω την ερωτηση στον μηχανικο.

Σορρυ , αλλα η τελικη ημερομηνια ειναι 31/10 ή 31/12 ???

31/10 ειναι για οσους τα καταθεσουν μονοι τους ταχυδρομικα ?

και 31/12 για ολους τους αλλους ?

Γνωριζει κανεις ?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...