Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

είμαι σε απόγνωση λόγω...της μαμάς και του μπαμπά μου!!!

mama tou konstantinou

Recommended Posts

είμαι σε απόγνωση τισ τελευταιεσ μερεσ λόγω τησ μαμάσ μου γιατί μου λέει πράγματα για το μωρό χωρίσ να ξέρει με αποτέλεσμα να με οδηγεί σε λανθασμένες κινησεισ και να τσαντιζεται κι από πάνω όταν δεν τα κάνω. παραλίγο να είχαμε πρόβλημα με το θηλασμό εξαιτίας των υποδείξεων τησ, στην αρχή που ήρθαμε σπίτι δίναμε στη μικρή συμπλήρωμα λόγω του ότι δεν μου είχε ρθει το γάλα κανονικά και εγώ επεμενα να τη θηλαζω πρώτα και μου λεγε δώσ τησ ξένο να χορτάσει μετά έλεγε ότι δεν τησ φτανει το γάλα μου και αλλά τέτοια ωραία μου λεγε να τη θηλαζω το πολύ μίση ώρα. τώρα κάθε φορά που κλαίει μου λέει ότι έχει πονακια ενώ απλά το παιδί δεν θέλει να κοιμηθεί, με το μπάνιο του μωρού ευτυχώσ το πλενω μόνη μού ήταν όλο υποδείξεισ και με τη θερμοκρασία στο δωμάτιο ότι είναι χαμηλή και να προσπαθώ να τησ εξηγήσω ότι το παιδί θα αρρωστήσει μόνο αν έρθει σε επαφή με κάποιον άρρωστο. όταν τησ λέω κάτι που ξέρω και εκείνη δεν το ξέρει με αμφισβητεί και λέει κι εμείσ μεγαλώσαμε παιδί. ρε παιδιά δε θέλω να τησ μιλήσω άσχημα γιατί με έχει βοηθήσει με το μωρό, αλλά καμία φορά θα εκνευριστω και θα αρχίσω να χωνω ανεξέλεγκτα. τι να κάνω πωσ να το διαχείριστω??

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 178
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

είμαι σε απόγνωση τισ τελευταιεσ μερεσ λόγω τησ μαμάσ μου γιατί μου λέει πράγματα για το μωρό χωρίσ να ξέρει με αποτέλεσμα να με οδηγεί σε λανθασμένες κινησεισ και να τσαντιζεται κι από πάνω όταν δεν τα κάνω. παραλίγο να είχαμε πρόβλημα με το θηλασμό εξαιτίας των υποδείξεων τησ, στην αρχή που ήρθαμε σπίτι δίναμε στη μικρή συμπλήρωμα λόγω του ότι δεν μου είχε ρθει το γάλα κανονικά και εγώ επεμενα να τη θηλαζω πρώτα και μου λεγε δώσ τησ ξένο να χορτάσει μετά έλεγε ότι δεν τησ φτανει το γάλα μου και αλλά τέτοια ωραία μου λεγε να τη θηλαζω το πολύ μίση ώρα. τώρα κάθε φορά που κλαίει μου λέει ότι έχει πονακια ενώ απλά το παιδί δεν θέλει να κοιμηθεί, με το μπάνιο του μωρού ευτυχώσ το πλενω μόνη μού ήταν όλο υποδείξεισ και με τη θερμοκρασία στο δωμάτιο ότι είναι χαμηλή και να προσπαθώ να τησ εξηγήσω ότι το παιδί θα αρρωστήσει μόνο αν έρθει σε επαφή με κάποιον άρρωστο. όταν τησ λέω κάτι που ξέρω και εκείνη δεν το ξέρει με αμφισβητεί και λέει κι εμείσ μεγαλώσαμε παιδί. ρε παιδιά δε θέλω να τησ μιλήσω άσχημα γιατί με έχει βοηθήσει με το μωρό, αλλά καμία φορά θα εκνευριστω και θα αρχίσω να χωνω ανεξέλεγκτα. τι να κάνω πωσ να το διαχείριστω??

μηπως και εσυ κατα βαθος εχεις λιγο παραπανω νευρακια με τον ερχομο του μωρου λογω κουρασης κτλ?σιγουρα εστω και λιγο παραπανω μπορει να ξερουνε οι μαμαδες μας κατι και ειδικα οταν ειναι το πρωτο ε? σε εμας ολο και κατι μπορει να ξεφυγει...αλλα απο το να εισαι ηρεμη εσυ πρεπει να της πεις οτι μερικα πραγματα θελω να τα κανω οπως νομιζω εγω σε παρακαλω...και ειδικα οσο αφορα το θηλασμο που θελει ηρεμια.....και γενικοτερα επειση τα πολυ μωρα εχουν και καποιες ιδιαιτεροτητες μπορει μερικες φορες να μην καταλαβαινουμε τι μπορει να θελουνε..το μωρακι μπορει να ποναει ή οντως να μην θελει να κοιμηθει.αυτο ομως δεν πειραζει που λεει και μια γνωμη η μαμα.το κακο ειναι να σου επιβαλλει να κανεις αυτο που λεει εκεινη.εκει αλλαζει....οχι απαραιτητα να την προγκηξεις αλλα να της πεις αυτο που ειπα παραπανω.... ΜΑΜΑ θα το κανω ετσι οπως νομιζω εγω;) εμενα τουλαχιστον οταν με ψιλοτσαντιζε την κοιτουσα περιεργα(γιαυτο σου λεω τα νευρακια ειναι τσιτα μετα την εγκυμοσυνη) και την εκανε:P:p:p αλλα δεν υπηρξε η δικια μου υπερβολικη σε θεματα να μου πει τι να κανω...συμβουλες μου εδινε η καημενη και εγω στην κοσμαρα μου!πολυτιμη η βοηθεια της ομως!

Αν της μιλήσεις όταν θα υπάρχει ήρεμο κλίμα για την συμπεριφορά της; Να της εξηγήσεις πως νιώθεις και γιατί. Ότι δεν σε βοηθά να είσαι ήρεμη με το παιδί ότι σε επιβαρύνει ψυχολογικά κ ουσιαστικά κάνει κακό στο εγγόνι της. Θα καταλάβει πιστεύεις;

Εσύ είσαι η μαμά του παιδιού κ εσύ αποφασίζεις. Η γιαγιά μόνο συμβουλές μπορεί να δίνει. Αν παρεμβαίνει περισσότερο από όσο πρέπει μπαίνουν όρια. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις κ τον παιδίατρο ως μέθοδο λέγοντας π.χ ότι ο παιδίατρος είπε αυτό.. Το ότι βοηθάει κάποιος δεν σημαίνει ότι έχει δικαίωμα και να επιβάλλει την όποια αντίθετη άποψή του.

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

Άμα της πεις ήρεμα αλλά κοφτά να μην ανακατεύεται? Εγώ αυτό είχα κάνει, το ξέρω δεν είναι ό,τι καλύτερο αλλά κάπως έπρεπε να της κόψω την φόρα, με είχε τρελάνει! Ειδικά για τον θηλάσμο της είχα πει ότι επειδή με είχε θηλάσει μόνο 40 μέρες είναι σα να μην θήλασε και για αυτό να μην μου λέει κουβέντα και έχω ενημερωθεί από το ιντερνετ. Λίγο σκλήρη μου ακούγομαι τώρα, αλλά η λεχώνα έχει το ακαταλόγιστο :-P.

Επίσης επικαλούμουν πολύ συχνά τις οδηγίες της παιδιάτρου και πολλές φορές απαντούσα ότι αυτα που μου λέει ίσχυαν πριν 30 χρόνια κι έχουν καταρριφθεί. Πάντως μέχρι και τώρα ακούω υποδείξεις και από την μαμά μου και απο τον μπαμπά μου (ο οποίος να σημειώθει δεν είχε ανακατευτει ΠΟΤΕ με την ανατροφή μας όσο είμασταν μωρα..:rolleyes:).

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...