Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

είμαι σε απόγνωση λόγω...της μαμάς και του μπαμπά μου!!!


mama tou konstantinou

Recommended Posts


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 178
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

για τον μπαμπά μου δεν έχω να πω κάτι κακό... μόνο το ότι τον πρήζει η μάνα μου και γίνεται το φερέφωνό της όταν θέλει να περάσει το δικό της και δεν γίνεται αλλιώς.

εκμεταλλεύεται την αδυναμία που του έχω, και τον βάζει να με παίρνει τηλέφωνο για να κάνω κάτι. το έκανε και όταν ήμουν μικρή, παιδί. αηδία!

Link to comment
Share on other sites

Είμαι σε απόγνωση 41 χρόνια λόγω της μαμάς μου (ευτυχώς για τον μπαμπά μου την έκανε νωρίς και έτσι την γλιτώνει λόγω βλακείας!)... Επιφυλάσσομαι να σας τα γράψω μόλις έχω χρόνο :lol:

 

από την άλλη σκέφτομαι να σας τα βάζω λίγα λίγα για να μην σας πέσουν βαριά :lol:

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Link to comment
Share on other sites

Είμαι σε απόγνωση 41 χρόνια λόγω της μαμάς μου (ευτυχώς για τον μπαμπά μου την έκανε νωρίς και έτσι την γλιτώνει λόγω βλακείας!)... Επιφυλάσσομαι να σας τα γράψω μόλις έχω χρόνο :lol:

 

από την άλλη σκέφτομαι να σας τα βάζω λίγα λίγα για να μην σας πέσουν βαριά :lol:

 

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Ημουν σε απογνωση 30 χρονια με την μανα μου που θεωρουσε υποχρεωση μου να την υπηρετω και να ανεχομαι ολα τα νευρα της. Να μην σηκωνει χερι να πλυνει πιατο και να γυρναω 10 η ωρα απο την δουλεια και να μου λεει εισαι υποχρεωμενη να μου τα πλυνεις. Να λεει οτι εκεινη με γεννησε οτι θελει με κανει αλλα να μην με εχει μεγαλωσει η ιδια γιατι προτημησε να παει ταξιδια τα 7 πρωτα χρονια και να μενει αλλου για να μην την ξυπνανε τα κλαμματα μου........και ημουν σε μεγαλη απογνωση για αλλα θεματα πολυ πιο βαρια και ακαταλληλα για ενα φορουμ γονεων......μεχρι που πεθανε.......

 

και τωρα μου λειπει........

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Εμένα είναι ζωντανή και μου λείπει! Μου έλειπε όταν αποφοίτησα από το λύκειο, μου έλειπε όταν αποφοίτησα από τη σχολή μου, μου έλειπε όταν έπιασα την πρώτη μου "επίσημη" δουλειά, μου έλειπε όταν παντρεύτηκα, μου έλειπε όταν έμεινα έγκυος, μου έλειπε όταν γέννησα, μου έλειπε όταν έσπασα το χέρι μου με 3 μηνών μωρό, μου έλειπε όταν η μικρή έκανε μικρά θαύματα και δεν μπορούσα να τη ρωτήσω τι έκανα εγώ στην ηλικία της (όχι ό,τι θα ήξερε αλλά λέμε τώρα), μου λείπει ακόμα και τώρα που γράφω και ας είναι στην επόμενη γωνία του σπιτιού μου! Οπότε δεν κάνει διαφορά το ζωντανή ή όχι!

 

Η μητέρα μου είναι ό,τι πιο εγωιστικό, ανεγκέφαλο έχω γνωρίσει στη ζωή μου! Υποτίθεται ότι μου συμπαραστεκόταν στις προσπάθειές μου να μείνω έγκυος και όταν μετά από 4 χρόνια προσπάθειας το κατάφερα φρόντισε να τσακωθεί μαζί μου για να σταματήσω να μιλάμε ώστε να μπορεί να κάνει δύο πράγματα: α. να γλιτώσει τις όποιες υποχρεώσεις μπορεί να σήμαινε η εγκυμοσύνη μου β. να μπορεί να διατείνεται ότι την έδιωξα από τη ζωή μου γιατί περίσσευε!!!! Γιατί πέρα από τις όποιες μαμακίες κάνει και έχει κάνει το να το παίζει θύμα όπου και σε όποιον μπορεί είναι το αγαπημένο της χόμπι σε βαθμό που έχει διαστρεβλώσει την πραγματικότητα της ζωής της ακόμα και μέσα στο ίδιο της το μυαλό! Όταν γέννησα όχι μόνο δεν πήρε τηλέφωνο να ευχηθεί αλλά δεν έστειλε ούτε κάρτα!

 

 

αλλά είπαμε... λίγα λίγα :D

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Link to comment
Share on other sites

Εμένα είναι μία μεσαία κατάσταση. Την αγαπάω, με αγαπάει, μου προσφέρει όταν έχω ανάγκη χωρίς να αφήνει τη ζωή τους (είχα πάντα baby sitter για τα παιδιά μου, μου τα κρατάει όμως το καλοκαίρι, όταν πρέπει να πάμε κάπου, όταν είναι άρρωστα κλπ κλπ ) και ..... η καθεμία σπίτι της. Ανέχομαι τις παραξενιές της και προφανώς κι εκείνη τις δικιές μου, γιατί έχουμε πολλά χρόνια να τσακωθούμε χοντρά. Ο μπαμπάς μου έχει μία διακριτική παρουσία, όπως πάντα στη ζωή μας. Λειτουργεί όμως ως εξισορροπιστής, όταν υπάρχει ανάγκη. Εύχομαι μόνο να είναι καλά και οι δύο.......

Link to comment
Share on other sites

aeriko με το μαλακό. θα πνιγώ, τρώω κιόλας.

ελλι, τα είχες πει, αλλά δεν ήξερα ότι σου λείπει. λυπάμαι, ειλικρινά!

 

εμένα μου λείπει η μάνα μου, γιατί την βλέπω μόνο όταν έρχεται το πρωί να κρατήσει την κόρη μου και το μεσημέρι, όταν επιστρέφω και φεύγει. έχω πολύ καιρό να πάω στο πατρικό μου, να καθήσω μαζί της, να τα πούμε. τα λέμε βέβαια από το τηλέφωνο, αλλά δεν είναι το ίδιο.

σε όλα ήταν μαζί μου. εκτός από τις νύχτες που ήμουν στην κλινική. έριχνε το ροχαλητό της ζωής της. άθελά της.

όταν ως παιδί αρίστευα, εκείνη ισχυριζόταν ότι οι βαθμοί ήταν πλασματικοί, για χάρη της, να μην αγχώνεται. μου έκανε πόλεμο νεύρων. αυτό το "διάβασε" με έχει στοιχειώσει.

επίσης, όταν επέστρεψα από την κλινική, καισαρική, ήθελε να έχω και το σπίτι στην τρίχα, να μην έχει να λέει η πεθερά μου. λες και ήμουν τούρμπο. έκανα όσα προλάβαινα. μπίρι μπίρι.

ακόμα και σήμερα με πήρε τηλέφωνο και μου έκανε παρατήρηση για το πώς πήγα ντυμένη στη δουλειά. επειδή φοράω ένα απλό μπλουζάκι benetton, ένα τζινάκι armani και δεν έιμαι τζιτζί ως δικηγόρος. έλεος!

έβαλε και τον πατέρα μου να με πάρει τηλέφωνο να με ρωτήσει μήπως χρειάζομαι τίποτα. τυχαίο; όχι με τη μάνα μου!

σε ό,τι αφορά τις διενέξεις μου με τα πεθερικά, πάντα με έβαζε να προσκυνάω, για να φαίνομαι ανώτερη. ιδίως για να φαινόμαστε αγαπημένοι στον κόσμο. μπούχτισα λέμε από ανωτερότητα!

το ότι την κόρη μου την βαφτίσαμε Παναγιώτα Χρυσοβαλάντω, οφείλεται στην επιμονή της να κάνω το χατήρι των πεθερικών. πολύ μπάσιμο. με πνίγει με την αγάπη της.

και επιπλέον, κάνει διακρίσεις σε βάρος της αδερφής μου με την αδυναμία που μου έχει. με φοβίζει το ότι μπορεί να τα πάρει κάποια στιγμή η αδερφή μου και να χαλάσει η σχέση μας. ευτυχώς είναι πολύ προχώ και δεν μασάει.

Link to comment
Share on other sites

μα το θέμα είναι ότι τους αγαπάμε και πληγωνόμαστε, εμένα η μαμά μου μιλάει πάντα σε πρώτο πρόσωπο όταν αναφέρεται στο παιδί μπροστά σε ξένους πχ "του μαγειρεύω του παιδιού" και έπίσης κάτι που μου τη δίνει είναι ότι λέει "σου μεγαλώνω το παιδί" λες και δουλεύω στη Γερμανία, ο πατέρας μου δε ποτέ δεν παίρνει το μέρος μου σε τίποτα πάντα διαφωνεί μαζί μου ακόμα και στα πιο αυτονόητα..γενικά μου έχουν προσφέρει πολλά αλλά σαν χαρακτήρες είμαστε εντελώς αντίθετοι

Link to comment
Share on other sites

το ότι την κόρη μου την βαφτίσαμε Παναγιώτα Χρυσοβαλάντω, οφείλεται στην επιμονή της να κάνω το χατήρι των πεθερικών. .

 

Απλά να σας πω ότι ο τελευταίος μας καυγάς ήταν στο νοσοκομείο, όταν έμεινε μαζί μου την πρώτη νύχτα για να με βοηθήσει στο πρώτο μου παιδί (εγχειρισμένη, γαρ), μας άκουσε όλο το νοσοκομείο, γιατί το παιδί (5-6 ωρών) δεν θα έπαιρνε το όνομα του πεθερού.

Το τί άκουσα η λεχώνα δε λέγεται! Το τί άκουσε κι εκείνη δε λέγεται. Ρεζίλι γίναμε για τον πεθερούλη μου.

Από τότε την κρατάω σε απόσταση, με εξυπηρετεί και την εξυπηρετώ, αλλά .... κρατάω αποστάσεις.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

μετά από αυτό (το όνομα) τους μάζεψα με τον πατέρα μου ένα μεσημέρι που ο άντρας μου κατέβαζε τα σκουπίδια και εξηγήθηκα φιστίκι. μου τελείωσε και ενώ ο πατέρας μου το είχε καταλάβει, η μάνα μου πήγε να ανασάνει...

"κιχ"

"εντάξει, δίκιο έχεις, αλλά ...."

"κιχ,τώρα θα κάνεις την μουγκή."

"πες τα με έπρηξε!!!!!!" ο πατέρας μου. "να πάνε να γα... τα συμπεθέρια..."

"εσείς να είστε καλά"

να πω ότι ως χαρακτήρας μοιάζω στον πατέρα μου.

Link to comment
Share on other sites

aeriko τι σου ρθε τωρα και τα σκαλιζεις? Δε μιλαμε καλυτερα για τον Παϊσιο που ειναι πιο light??

Εγω τη μαμα μου την εχω χασει εδω καμποσα χρονια και αρχισε να μου λειπει λιγο καποιες φορες απο τοτε που γεννησα. Με το μπαμπα διεκοψα διπλωματικες λιγο μετα το θανατο της μαμας.

Καλυτερα ειμαι μονη μου, η αληθεια ειναι οτι με βολευει το ''ποναει δοντι? Βγαζω δοντι'' Παντως επιμενω οτι το θεμα με τον Παϊσιο και την καρτα του πολιτη ηταν πιο cool!

Link to comment
Share on other sites

γενικά μου έχουν προσφέρει πολλά αλλά σαν χαρακτήρες είμαστε εντελώς αντίθετοι

ετσι κι εμεις ,πιο αντιθετοι δε γινεται:wink:αλλα βεβαια δεν παραγνωριζω οτι εκαναν το καλυτερο που μπορουσαν

 

αυτό το "διάβασε" με έχει στοιχειώσει.

αστα κι εμενα...18 χρονια ο ποπος μου ειχα γινει ενα με την καρεκλα..

δεν μπορουσα ποτε να τελειωσω τα μαθηματα μου...αμα ελεγα τελειωσα ο πατερας μου μου ελεγε''ο.κ τωρα απο την αρχη ολα επαναληψη'':rolleyes:

και επιπλέον, κάνει διακρίσεις σε βάρος της αδερφής μου .

 

εμενα τις διακρισεις τις κανει σε βαρος μου...δε με στεναχωρει γιατι τον αδερφο μου τον αγαπαω πολυ...απλα το καταγραφω!

για τον αδερφο μου που τελειωσε τη σχολη του στα διπλα απο τα προβλεπομενα χρονια παντα εβρισκε μια δικαιολογια

εγω που περασα στον ασεπ σε εξετασεις με αναλογια υποψηφιων/επιτυχοντων 1/100 περιπου και διαβαζοντας πανω απο 150 βιβλια με 2 μωρα και ενα παιδακι , ολο μου λεει ''τυχερη ησουν'' λες και εγινε καμια κληρωση...

Link to comment
Share on other sites

το βασικοτερο ομως ειναι πως μου τη λεει συνεχως για το καθετι και μαλιστα οχι με ιδιαιτερα κομψο τροπο!

σημερα ας πουμε ηρθε σπιτι μου περιπου 5 ωρες-οχι για να με βοηθησει ή να μας δει,απλα επρεπε να περιμενει τον πατερα μου-

μεσα σε αυτες τις ωρες ακουσα

-πρεπει να διωξω το σκυλι μου-αυτο καμια 20αρια φορες

-δεν παω απο το σωστο δρομο στο σχολειο του παιδιου

-δεν παιρνω τη σωστη μαρκα σφουγγαροπανου

-δεν κοβω καλα τα νυχια των παιδιων

-δεν κανω αρκετες υποδειξεις στον αντρα μου για τη δουλεια του

-δεν ξερω τι μου γινεται σε θεματα τιμων σπιτιων

-θα γινει πτωχευση και δεν ειμαι ετοιμη να την αντιμετωπισω

-δεν εχω ωραιο ηχο κλησης στο κινητο μου

-δεν κρεμαω τη σκουπα στο σωστο σημειο

-η φουστα μου ειναι της λαικης

-δεν προσεχω τα παιδια μου

-δεν ενημερωνομαι

-δεν εχω τιποτε φαγωσιμο(...)στα ντουλαπια μου

-δεν κανω τα χτενισματα που μου πανε...μονο αυτη ξερει τι μου παει

εγω ειμαι ασχετη και εχω γουστο υπο το μηδεν...:mrgreen:

και το τελικο χτυπημα

-αφου μου ζητησε να της κανω γαλλικο μανικιουρ και το εκανα

''κακως δεν δουλευεις σα μανικιουριστρα,θα εβγαζες ένα σωρο λεφτα''

(ειμαι διορισμενη καθηγητρια!)

 

και δεν τα εγραψα ολα,σας λυπηθηκα προς το τελος κοριτσια...:-P

Link to comment
Share on other sites

αυτό με τις διακρίσεις μου σπάει τα νεύρα.

σε εμένα η μάνα μου δείχνει αδυναμία με την έννοια της υπερπροστασίας.

στην αδερφή μου με την έννοια της εμπιστοσύνης, ότι δηλαδή τα καταφέρνει πάντα.

 

η αδερφή μου είναι άνεργη, αλλά έγκυος στους πρώτους μήνες κι έχει και μια κόρη 3 χρόνων.

εγώ μια μπουμπού σχεδόν ενός έτους, αλλά δουλεύω.

μιλάνε η αδερφή μου και η μάνα μου και αρχίζει η μανούλα "πώπω πόσο κουράζεται η Σέβη, δουλεύει, έρχεται πτώμα, έχει και το μωρό, το σπίτι της είναι τεράστιο, να μαγειρέψει, να σιδερώσει.... πολύ κουράζεται..."

η αδερφή μου "είσαι σοβαρή;;;;;;;;;;;; θέλεις και τα λες;"

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

το βασικοτερο ομως ειναι πως μου τη λεει συνεχως για το καθετι και μαλιστα οχι με ιδιαιτερα κομψο τροπο!

σημερα ας πουμε ηρθε σπιτι μου περιπου 5 ωρες-οχι για να με βοηθησει ή να μας δει,απλα επρεπε να περιμενει τον πατερα μου-

μεσα σε αυτες τις ωρες ακουσα

-πρεπει να διωξω το σκυλι μου-αυτο καμια 20αρια φορες

-δεν παω απο το σωστο δρομο στο σχολειο του παιδιου

-δεν παιρνω τη σωστη μαρκα σφουγγαροπανου

-δεν κοβω καλα τα νυχια των παιδιων

-δεν κανω αρκετες υποδειξεις στον αντρα μου για τη δουλεια του

-δεν ξερω τι μου γινεται σε θεματα τιμων σπιτιων

-θα γινει πτωχευση και δεν ειμαι ετοιμη να την αντιμετωπισω

-δεν εχω ωραιο ηχο κλησης στο κινητο μου

-δεν κρεμαω τη σκουπα στο σωστο σημειο

-η φουστα μου ειναι της λαικης

-δεν προσεχω τα παιδια μου

-δεν ενημερωνομαι

-δεν εχω τιποτε φαγωσιμο(...)στα ντουλαπια μου

-δεν κανω τα χτενισματα που μου πανε...μονο αυτη ξερει τι μου παει

εγω ειμαι ασχετη και εχω γουστο υπο το μηδεν...:mrgreen:

και το τελικο χτυπημα

-αφου μου ζητησε να της κανω γαλλικο μανικιουρ και το εκανα

''κακως δεν δουλευεις σα μανικιουριστρα,θα εβγαζες ένα σωρο λεφτα''

(ειμαι διορισμενη καθηγητρια!)

 

και δεν τα εγραψα ολα,σας λυπηθηκα προς το τελος κοριτσια...:-P

 

Είναι που τα καταφέρνεις μόνη σου μια χαρά και την πονάει μάλλον.

Link to comment
Share on other sites

το βασικοτερο ομως ειναι πως μου τη λεει συνεχως για το καθετι και μαλιστα οχι με ιδιαιτερα κομψο τροπο!

σημερα ας πουμε ηρθε σπιτι μου περιπου 5 ωρες-οχι για να με βοηθησει ή να μας δει,απλα επρεπε να περιμενει τον πατερα μου-

μεσα σε αυτες τις ωρες ακουσα

-πρεπει να διωξω το σκυλι μου-αυτο καμια 20αρια φορες

-δεν παω απο το σωστο δρομο στο σχολειο του παιδιου

-δεν παιρνω τη σωστη μαρκα σφουγγαροπανου

-δεν κοβω καλα τα νυχια των παιδιων

-δεν κανω αρκετες υποδειξεις στον αντρα μου για τη δουλεια του

-δεν ξερω τι μου γινεται σε θεματα τιμων σπιτιων

-θα γινει πτωχευση και δεν ειμαι ετοιμη να την αντιμετωπισω

-δεν εχω ωραιο ηχο κλησης στο κινητο μου

-δεν κρεμαω τη σκουπα στο σωστο σημειο

-η φουστα μου ειναι της λαικης

-δεν προσεχω τα παιδια μου

-δεν ενημερωνομαι

-δεν εχω τιποτε φαγωσιμο(...)στα ντουλαπια μου

-δεν κανω τα χτενισματα που μου πανε...μονο αυτη ξερει τι μου παει

εγω ειμαι ασχετη και εχω γουστο υπο το μηδεν...:mrgreen:

και το τελικο χτυπημα

-αφου μου ζητησε να της κανω γαλλικο μανικιουρ και το εκανα

''κακως δεν δουλευεις σα μανικιουριστρα,θα εβγαζες ένα σωρο λεφτα''

(ειμαι διορισμενη καθηγητρια!)

 

και δεν τα εγραψα ολα,σας λυπηθηκα προς το τελος κοριτσια...:-P

 

α ρε πιγκουίνι πόσο γέλασα, έτσι κι εμείς αν είναι να κάνω ένα μικρό κατάλογο:

- το παιδί θέλει κούρεμα πότε θα πάτε να το κουρέψετε δεν βλέπετε ότι δεν βλέπει από τη φράντζα;

-αυτές οι κουρτίνες είναι πολύ γύφτικες (!) που πήρες, χάλια

- τι το κλείσατε έτσι το κρεββάτι του παιδιού γύρω γύρω πωπω (προστατευτικά για να μην πέφτει, βέβαια θα ήταν καλύτερα να τσακίζεται κάθε βράδυ)

-να βγάλεις τα κρύσταλλα να τα πλύνεις , χώμα έπιασαν

-τι είναι αυτά γαριδάκια; τέτοια τρως και παχαίνεις (εδώ ανοίγει ένα άλλο κεφάλαιο που λέγεται η "μαμά μου και τα κιλά μου"...και πάει ως εξής..η μαμά μου πάντα με βρίσκει χοντρή, ότι και να γίνει..το καλύτερό της είναι να μην τρώω τίποτα, είναι ικανή σε κόσμο που πάει να μας κεράσει κάτι να μου πεί :"θα το φας αυτό; ε μην το τρως καλύτερα!!-ρόμπα- όταν ήμουν 3η λυκείου έφτασα στα όρια της ανορεξίας, τότε ταρακουνήθηκε λίγο αλλά στα χρόνια που επακολούθησαν συνέχισε απτόητη..)

- σε κόσμο:"αχ το καημένο το μωρό τώρα πρωί πρωί να πηγαίνει παιδικό , το λυπάμαι" (με ύφος έτοιμο για κλάμα)-άμα το λυπόσουνα δεν θα διατυμπάνιζες σε γνωστούς και αγνώστους πόσο σε κουράζουμε που το κρατάς όσο λείπουμε στη δουλειά...

και η λίστα έχει ακόμα άλλα τόσα και τόσα παραπάνω

Link to comment
Share on other sites

εγώ το θέμα κιλά και φαγητό το έχω με πεθερά.

μετρούσε μπουκιές, έδινε αναφορά στους γονείς μου και τον άντρα μου πόσο έτρωγα όσο θήλαζα, όσο ήμουν έγκυος.

έφαγε δύο πιάτα μακαρόνια με κιμά!!!!!!!!!!!!!!!!! έφαγε ένα κιλό φρούτα!!!!!!!!

γιατί εσύ τα έκανες; ή από πάνω σου τρώω;;;;;;;;;;

και να το έλεγε κάποια που είναι στυλάκι, πάει στα κομμάτια. μα η πεθερά μου είναι ντουλάπα ξαπλωτή. κοντή και θεόχοντρη. και φοράει και μπλούζες στενές, με σουτιέν στενό, έτσι που ξεπετάγονται τα πάχια από την ασφυξία σε κάθε πτύχωση του δέρματος. και μιλάμε για πολλές δίπλες.

 

όταν αδυνάτισα... "πάντως μπράβο σου! μη νομίζεις, εγώ δεν ήμουν πάντα χοντρή, υπήρξα κι αδύνατη. αλλά δεν έβγαλα φωτογραφίες...."

είπατε κάτι;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

συγνώμη για το εκτός, αλλά ... για να την αποβάλω από τον οργανισμό μου θέλω χρόνια ή γιατρό ή αλλαγή εγκεφάλου. ούτε χρόνο έχω ούτε φάρμακα θέλω ούτε άλλα μυαλά.

συγνώμη για το εκτός θέματος. αλλά δεν ...

Link to comment
Share on other sites

Εμένα είναι ζωντανή και μου λείπει! Μου έλειπε όταν αποφοίτησα από το λύκειο, μου έλειπε όταν αποφοίτησα από τη σχολή μου, μου έλειπε όταν έπιασα την πρώτη μου "επίσημη" δουλειά, μου έλειπε όταν παντρεύτηκα, μου έλειπε όταν έμεινα έγκυος, μου έλειπε όταν γέννησα.

 

Η μητέρα μου είναι ό,τι πιο εγωιστικό, ανεγκέφαλο έχω γνωρίσει στη ζωή μου! Υποτίθεται ότι μου συμπαραστεκόταν στις προσπάθειές μου να μείνω έγκυος και όταν μετά από 4 χρόνια προσπάθειας το κατάφερα φρόντισε να τσακωθεί μαζί μου για να σταματήσω να μιλάμε ώστε να μπορεί να κάνει δύο πράγματα: α. να γλιτώσει τις όποιες υποχρεώσεις μπορεί να σήμαινε η εγκυμοσύνη μου β. να μπορεί να διατείνεται ότι την έδιωξα από τη ζωή μου γιατί περίσσευε!!!! Γιατί πέρα από τις όποιες μαμακίες κάνει και έχει κάνει το να το παίζει θύμα όπου και σε όποιον μπορεί είναι το αγαπημένο της χόμπι σε βαθμό που έχει διαστρεβλώσει την πραγματικότητα της ζωής της ακόμα και μέσα στο ίδιο της το μυαλό! λίγα λίγα :D

Πω πω τα λες τόσο ωραία που νομίζω ότι περιγράφεις τη μανα μου.Νομίζω όμως ότι σε οτι λες ισχύει το α σαν δικαιολογία.Δηλ θέλουν να κανουν τη ζωη τους και βρίσκουν αφορμές να μαλώνουν για να γλιτώσουν τυχόν υποχρεωσεις των εγγονιών τους.Και ξέρεις ποιο είναι το αστείο της υπόθεσης?Τώρα που έχω και εγώ δικά μου παιδιά μου φαίνεται αδιανόητο να τους φερθώ εγώ ετσι.Ετσι λεω στον αντρα μου.Αν με δεις να κάνω τις αλακίες της μάνας μου στα παιδιά μου να μου δώσεις μια σφαλιάρα να ξυπνήσω!!!

Link to comment
Share on other sites

Ημουν σε απογνωση 30 χρονια με την μανα μου που θεωρουσε υποχρεωση μου να την υπηρετω και να ανεχομαι ολα τα νευρα της. Να μην σηκωνει χερι να πλυνει πιατο και να γυρναω 10 η ωρα απο την δουλεια και να μου λεει εισαι υποχρεωμενη να μου τα πλυνεις. Να λεει οτι εκεινη με γεννησε οτι θελει με κανει αλλα να μην με εχει μεγαλωσει η ιδια γιατι προτημησε να παει ταξιδια τα 7 πρωτα χρονια και να μενει αλλου για να μην την ξυπνανε τα κλαμματα μου........και ημουν σε μεγαλη απογνωση για αλλα θεματα πολυ πιο βαρια και ακαταλληλα για ενα φορουμ γονεων......μεχρι που πεθανε.......

 

και τωρα μου λειπει........

πάντως αυτό με το να μη χάνει τον ύπνο της για το κλάμα των παιδιών, ακόμα και όταν ήταν μωρά, το είχε η πεθερά μου.

η ίδια το έλεγε και το παινευόταν (ήθελε να δείξει αντίθεση με μένα-ψυχωτική μάνα, που είμαι χταπόδι με το μικρό μου).

ο πεθερός τα ξενυχτούσε τα μωρά, και αργότερα όταν αρρώσταιναν.

η κυρία δεν μπορούσε να χάσει τον ύπνο της.:shock:

 

επειδή γεννάς, δεν γίνεσαι αυτόματα και μάνα!!!!!!!!!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Καλή μου aria η δική μου μητέρα έκανε τα πάντα για να αποφύγει τις ευθύνες του δικού της παιδιού που το φόρτωνε ποτε στη γιαγιά και πότε σε φίλες με παιδιά για να μην χρειάζεται να το φροντίζει εκείνη και καλά με τη δικαιολογία ότι δούλευε.... στο εγγόνι νομίζεις θα κόλωνε; Και το "δουλεύω" για τη μητέρα μου περιελάμβανε τρελλά ξενύχτια σε χαρτοπαικτικές λέσχες (θυμίζω πως είμαστε μονογονεϊκή οικογένεια για να φρικάρετε λίγο παραπάνω :lol: ) που σημαίνει πολύ απλά ότι όταν εγώ σηκωνόμουν για να πάω σχολείο εκείνη γύρναγε για ύπνο! Πρακτικά αυτό σήμαινε ότι το μεσημέρι που γυρνούσα έπρεπε να της φτιάξω καφέ για να την ξυπνήσω γιατι αν την ξύπναγα και δεν είχε καφέ μπορούσε να μας ακούσει όλος ο Ν. Κόσμος, η Δάφνη και ο Βύρωνας μαζί! Άσε που ξεκινούσαμε το ξύπνημα στις 2.30 και σηκωνόταν καλές 5.00 :lol:

 

Και τόλμησε να μου χτυπήσει πρόσφατα σε μια συζήτηση ότι είχα πει κι εγώ και ο άντρας μου ότι δεν υπάρχει περίπτωση να της αφήσουμε το παιδί για να το προσέχει λες και είναι καμμια άχρηστη και άρα δεν την θέλουμε στη ζωή μας! Εμ δεν είσαι χρυσή μου; Εδώ δεν μπόρεσες να μεγαλώσεις το δικό σου παιδί θα μεγαλώσεις το εγγόνι που δεν ήρθες καν να δεις πως μοιάζει;

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Link to comment
Share on other sites

Η μανα μου εχει τρομερη αδυναμια στην αδελφη μου και ας μην το παραδεχεται. Τους πηγαινει τις σακουλες του σουπερ μαρκετ γεματες, κραταει τα ανηψια μου τουλαχιστον 5 απογευματα την εβδομαδα και 1-2 βραδυα, δηλαδη ολη την εβδομαδα. Τα δικα μου και εκει να ειναι παλι τα αλλα εχει αγκαλια. Το ιδιο και ο πατερας μου. Θεωρουν οτι δεν δινουν περισσοτερα στην εκει πλευρα απλα συμβαινει γιατι αυτοι μενουν στην ιδια πολη ενω εγω 600χλμ μακρυα.

Δεν της κρατω κακια, απλά δεν επιτρεπει στην αδελφη μου να μεγαλωσει και εκεινη επαναπαυεται να ζει στη μιζερια της.

Με βοηθησαν καποτε σε ενα επαγγελματικο μου βημα και ακομη το χτυπαει που δεν πηγε καλα αλλα εκεινοι φεσωθηκαν για μενα. Της αδελφης μου βεβαια για να ισοβαθμισουν τα λεφτα που μου ειχαν δωσει της επιπλωσαν ολο το σπιτι οταν παντρευτηκε, μεχρι και τα σουβερ για τα ποτηρια. Εγω οταν παντρευτηκα και την πηρα τηλ για να της πω παντρευομαι απαντησε .... "τι? και μου το λες ετσι? ενω το εχεις κανονισει, δεν με βολευει!" Περιττο να πω οτι ηρθε οταν ειχα ηδη ντυθει για το γαμο...

 

Απουσα με τα ολα της, απουσα σαν μανα μιας και μεγαλωσα με γιαγια χωρις καποιο ιδιαιτερο λογο, απουσα οταν γεννησα τον πρωτο μου γιο γιατι μαλωνε με τον αντρα μου, απουσα απο το γαμο γιατι κοντευε να μην προλαβει το μυστηριο, απουσα απο τη γεννα του δευτερου γιου που ουτε καν την εβρισκα στο τηλ γιατι ελειπε απο το σπιτι και το κινητο κλειστο να της πω οτι γενναω αλλα παντα παρουσα με σχολια

-επρεπε στο γαμο να στρωσεις τα καλα χαλια, ας βρεχει εξω, να τα επλενες μετα (7 μηνων εγκυος εγω, Δεκεμβρης ο γαμος)

-επρεπε να με ειδοποιησεις οτι γεννας, ολοι το ηξεραν εκτος απο εμενα (ολοι σε εψαχναν γιαυτο το ηξεραν)

-δεν μπορω να ερθω το Σ/Κ που θα εισαι στο νοσοκομειο, θα ερθω Τεταρτη (μονη εγω στο νοσοκομειο γιατι το σ/κ ο συζυγος ειχε το μεγαλο και δεν μπορουσε να ερθει στο νοσοκομειο)

-το σπιτι ειναι παντα βρωμικο (εμεις ζουμε σε αυτο, στο δικο σου καθαριζεις 24/7)

-ευτυχως ο Θεος εδωσε εσυ να φυγεις μακρυα και οχι η αδελφη σου!!! (τι να απαντησεις εκει...)

 

και αλλα γλυκαναλατα και πικρα και κακιες και και ..... και δεν μου λειπει τοσο πολυ, τουλαχιστον τωρα που ειναι υγιεις και οι δυο, αργοτερα δεν ξερω..

Link to comment
Share on other sites

Πω πω τα λες τόσο ωραία που νομίζω ότι περιγράφεις τη μανα μου.Νομίζω όμως ότι σε οτι λες ισχύει το α σαν δικαιολογία.Δηλ θέλουν να κανουν τη ζωη τους και βρίσκουν αφορμές να μαλώνουν για να γλιτώσουν τυχόν υποχρεωσεις των εγγονιών τους.Και ξέρεις ποιο είναι το αστείο της υπόθεσης?Τώρα που έχω και εγώ δικά μου παιδιά μου φαίνεται αδιανόητο να τους φερθώ εγώ ετσι.Ετσι λεω στον αντρα μου.Αν με δεις να κάνω τις αλακίες της μάνας μου στα παιδιά μου να μου δώσεις μια σφαλιάρα να ξυπνήσω!!!

 

εμένα και χωρίς αφορμή μου αρνείται συνέχεια πράγματα...πέρυσι ήμουν άρρωστη το χειμώνα με 40 πυρετό (Η1Ν1...ναι το περάσαμε και αυτό) και με άφησε μόνη στο σπίτι με 40 πυρετό, με το παιδί το οποίο και εκείνο ήταν άρρωστο για να πάει να κάνει δουλειές (!) και όταν της είπα "κάτσε ρε μαμά δε μπορώ να πάρω τα πόδια μου" η απάντηση ήταν "ε κι εγώ θέλω να κάνω τις δουλειές μου" .....

δε ο πατέρας μου μας κάνει συνέχεια υποδείξεις για τα πάντα, όλα τα κάνουμε στραβά πραγματικά τίποτα δεν του αρέσει και θεωρεί ότι αγαπάει το γιο μου πιο πολύ από εμένα (ναι το έχω ακούσει και αυτό) βέβαια με την πρώτη που το παιδί κάνει φασαρία ή είναι ζωηρό, δυσανασχετεί και φωνάζει

μπορεί όλα αυτά να φαίνονται κάπως κωμικά εκ πρώτης αλλά πιστέψτε με είναι ότι με έχει πληγώσει πιο πολύ μέχρι τώρα τα 31 χρόνια της ζωής μου...υπήρξαν μέρες που εισέπραττα μόνο τέτοιες ατάκες και από τους δύο, δε θεωρώ ότι είναι υποχρέωσή τους να κοιτάνε τα παιδιά μας αλλά ρε γ@#4%6ώ το δεν θέλεις να κάνεις κάποια πράγματα από την καρδιά σου;

εγώ στο γιο μου δεν αρνηθώ τίποτα...

Link to comment
Share on other sites

Εμένα είναι ζωντανή και μου λείπει! Μου έλειπε όταν αποφοίτησα από το λύκειο, μου έλειπε όταν αποφοίτησα από τη σχολή μου, μου έλειπε όταν έπιασα την πρώτη μου "επίσημη" δουλειά, μου έλειπε όταν παντρεύτηκα, μου έλειπε όταν έμεινα έγκυος, μου έλειπε όταν γέννησα, μου έλειπε όταν έσπασα το χέρι μου με 3 μηνών μωρό, μου έλειπε όταν η μικρή έκανε μικρά θαύματα και δεν μπορούσα να τη ρωτήσω τι έκανα εγώ στην ηλικία της (όχι ό,τι θα ήξερε αλλά λέμε τώρα), μου λείπει ακόμα και τώρα που γράφω και ας είναι στην επόμενη γωνία του σπιτιού μου! Οπότε δεν κάνει διαφορά το ζωντανή ή όχι!

 

Η μητέρα μου είναι ό,τι πιο εγωιστικό, ανεγκέφαλο έχω γνωρίσει στη ζωή μου! Υποτίθεται ότι μου συμπαραστεκόταν στις προσπάθειές μου να μείνω έγκυος και όταν μετά από 4 χρόνια προσπάθειας το κατάφερα φρόντισε να τσακωθεί μαζί μου για να σταματήσω να μιλάμε ώστε να μπορεί να κάνει δύο πράγματα: α. να γλιτώσει τις όποιες υποχρεώσεις μπορεί να σήμαινε η εγκυμοσύνη μου β. να μπορεί να διατείνεται ότι την έδιωξα από τη ζωή μου γιατί περίσσευε!!!! Γιατί πέρα από τις όποιες μαμακίες κάνει και έχει κάνει το να το παίζει θύμα όπου και σε όποιον μπορεί είναι το αγαπημένο της χόμπι σε βαθμό που έχει διαστρεβλώσει την πραγματικότητα της ζωής της ακόμα και μέσα στο ίδιο της το μυαλό! Όταν γέννησα όχι μόνο δεν πήρε τηλέφωνο να ευχηθεί αλλά δεν έστειλε ούτε κάρτα!

 

 

αλλά είπαμε... λίγα λίγα :D

 

Συγνώμη θα στο πω αλλά είναι απαράδεκτη και μάλλον δεν εχει καθόλου μητρικό ένστικτο.

 

Καμιά φορά απορώ...δεν μας πόνεσαν καθόλου αυτές οι γυναίκες???????....ή μήπως μας το "κρατάνε" επειδή πονέσανε στην γέννα???????

433965qzur0la2nd.gif

Link to comment
Share on other sites

Κορίτσια σας διαβάζω από εχτές και βλέπω ότι οι περισσότερες είστε σε απόγνωση με τη μαμά σας.

 

Εγώ πάλι τα έχω με τον μπαμπά μου ο οποίος πήρε διαζύγιο από την μαμά μου πριν 2 χρόνια και μαζί με αυτό πήρε διαζύγιο και από τα παιδιά του.

 

Έχω να του μιλήσω πάνω από έναμισο χρόνο και η αλήθεια δεν με ενοχλεί αυτό ιδιαίτερα σε αντίθεση με αδέλφια μου, αλλά και με τον μεγάλο μου γιο (ο οποίος του έχει και αδυναμία), αλλά πριν δυο μέρες μου είπε : Μαμά γιατί δεν έχουμε δει τον παππού πολύ καιρό τώρα; Που είναι; Γιατί δεν έρχεται;

 

Πως να του εξηγήσω;

 

Το άλλο του κακό που δυστυχώς το έκανε και αφού μεγαλώσαμε, πάντα με ξεχώριζε από τα αδέλφια μου ή μάλλον πάντα εμένα είχε παιδί του και τα άλλα δυο ήταν τα αποπαίδια του ή καλύτερα ξένοι!

O5X4p2.png 

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...