Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πονάκια ,τσιμπηματα, σφιξιμο χαμηλα στην κοιλια

Recommended Posts

Καλημερα για αρχη,και καλο μηνα!!μην εισαι τοσο αγχωμενη γιατι απο εδω και περα και ολο το πρωτο τριμηνο θα τα εχεις αυτα.τωρα αρχιζει η μητρα να μεγαλωνει και θα νιωθεις διαφορα πονακια..τουλαχιστον ετσι ειμουν εγω στις αρχες!!!τραβηγματα,τσιμπηματα,μικρο πονακια....θα στα πει και ο γιατρος σου..το σπορακι σου απλα μεγαλωνει και ανηγει χωρο:D:D:D:D:D:D

Διαφημίσεις

δεν ξερω τι εννοεις οταν λες τσιμπηματα, εγω σημερα πρωτη φορα εχω πονακια δεξια και αριστερα στο μπικινι (αν το περιγραφω καλα) και λογικα πρεπει να ειμαι καπου στην 6 με 7η εβδομαδα (αν παρω ως αρχη την πρωτη μερα της τελευταιας περιοδου). Το ξημερωμα ανησυχησα γιατι ειχα σε ολη την περιοχη χαμηλα κατω απο την κοιλια εκει που ξεκιναει η ευαισθητη περιοχη και τωρα περιοριστηκαν δεξια και αριστερα. Τι ειναι αυτο; θα παρω και τον γιατρο να τον ρωτησω.

Ό,τι σου έγραψε και η Anatolia! Και εγώ έτσι ήμουν μέχρι την 10η εβδομάδα. Τσιμπηματάκια και τραβήγματα συνέχεια, σε διάφορα σημεία της κοιλιάς. Είναι απολύτως φυσιολογικό. Να φοβηθείς μόνο αν έχεις πολύ δυνατό συνεχή πόνο για ώρα (πάνω από μισή) ή αν έχεις κόκκινο αίμα. Επίσης, εμένα μου ήταν χρήσιμο να παίρνω βαθιές αναπνοές και να αξιολογώ τον πόνο (είναι στιγμιαίος, είναι μήπως λόγω φουσκώματος, μήπως είναι δυσκοιλιότητας). Άκου το σώμα σου, χαλάρωσε και μη φοβάσαι τίποτα :D

• 1 month later...

Καλησπέρα και απο μένα ..... Είμαι καινούρια στην παρέα... Προσπαθούμε τους 2 τελευταίους μήνες με τον άντρα μου για να μείνω έγκυος ... Ο κύκλος μου είναι σταθερός 25-26 μερών... Τώρα είμαι στις 28 μέρες στις 10 του μηνός πρέπει να αδιαθετήσω κανονικά (ελπίζω πως όχι βέβαια). Νοιώθω πόνους περιόδου εδώ και 4-5 μέρες και στεναχωριέμαι και επίσης το στήθος μου είναι πρησμένο.... Να κάνω τεστ ή είναι νωρίς ακόμα???

Καλησπέρα και απο μένα ..... Είμαι καινούρια στην παρέα... Προσπαθούμε τους 2 τελευταίους μήνες με τον άντρα μου για να μείνω έγκυος ... Ο κύκλος μου είναι σταθερός 25-26 μερών... Τώρα είμαι στις 28 μέρες στις 10 του μηνός πρέπει να αδιαθετήσω κανονικά (ελπίζω πως όχι βέβαια). Νοιώθω πόνους περιόδου εδώ και 4-5 μέρες και στεναχωριέμαι και επίσης το στήθος μου είναι πρησμένο.... Να κάνω τεστ ή είναι νωρίς ακόμα???

για να εισαι πιο σιγουρη καλυτερα να περιμενεις την καθυστερηση, δηλ. να περασουν 5-6 μερες απο την ημερομηνία που περιμένεις την περίοδό σου. Βέβαια μπορείς να κάνεις ένα τεστ για να σου φυγει η περιεργεια ομως αν βγει αρνητικο μην βασιστεις πολυ. Ξαναδοκιμασε μετα απο λιγες μερες παλι. Μου θυμιζεις τα δικα μου. Και εγω ποναγα και νομιζα οτι θα μου ερθει περιοδος και μαλιστα ειχα και καφε υγρα. Επειδη και εγω ημουν ανυπομονη σαν και σενα, μια μερα πριν αδιαθετησω εκανα το τεστ και βγηκε θετικο παρολα τα συμπτωματα περιοδου (ασχετο βεβαια αν τελικα καταληξαμε σε παλινδρομη στις 5-6 εβδομαδες). Περιμενουμε να μας πεις τα νεα!:D

eHHwp3.png

για να εισαι πιο σιγουρη καλυτερα να περιμενεις την καθυστερηση, δηλ. να περασουν 5-6 μερες απο την ημερομηνία που περιμένεις την περίοδό σου. Βέβαια μπορείς να κάνεις ένα τεστ για να σου φυγει η περιεργεια ομως αν βγει αρνητικο μην βασιστεις πολυ. Ξαναδοκιμασε μετα απο λιγες μερες παλι. Μου θυμιζεις τα δικα μου. Και εγω ποναγα και νομιζα οτι θα μου ερθει περιοδος και μαλιστα ειχα και καφε υγρα. Επειδη και εγω ημουν ανυπομονη σαν και σενα, μια μερα πριν αδιαθετησω εκανα το τεστ και βγηκε θετικο παρολα τα συμπτωματα περιοδου (ασχετο βεβαια αν τελικα καταληξαμε σε παλινδρομη στις 5-6 εβδομαδες). Περιμενουμε να μας πεις τα νεα!:D

Ευχαριστώ πολύ... θα περιμένω μέχρι το Σάββατο και βλέπουμε... Θα σας ενημερώσω πάντως για τα νέα μου... ελπίζω να είναι θετικά....:D:D:D:D

Διαφημίσεις

Καλησπέρα κορίτσια. ..... Τελικά δεν κρατήθηκα χτες έκανα το τεστ και βγήκε θετικό. ..... Τρέχοντας πήγα για χοριακη η οποία ήταν 380 η γυναικολόγος που είπε ότι είναι θετικότατη. Μου έκλεισε ραντεβού για την πέμπτη έχω μια αγωνία να περάσουν οι μέρες και να είναι όλα καλά. .... Μακάρι να μου πάνε όλα καλά μέχρι το τέλος και σε μένα και σε όλες τις κοπέλες που περνάνε την ίδια περίοδο. ...

Καλημέρα κ από μένα! Θέλω να ρωτήσω κάτι... Ειμαι στην 9η βδομαδα, χθες ήρθα σε επαφή με τον αντρα μου και σημερα από το πρωι που σηκώθηκα, έχω βαρος χαμηλά στην κοιλιά... Ξερει καποια να μου πει αν ειναι φυσιολογικό αυτό?

• 4 εβδομάδες μετά...

Καλησπερα σας. γραφω πρωτη φορα αν και σας διαβαζω καιρο τωρα . Με τελευταια περιοδο 12/10 προσπαθησαμε με τον αντρα μου για δευτερο μωρακι . παρολο που εχω σταθερο κυκλο χρησιμοποιησα τεστ ωορρηξιας ( αυτο με το φατσακι ) και μου το εβγαλε πρωτη φορα στις 28/10 και πεσαμε με τα μουτρα στο ψητο ... χαχαχα καθως και στις 30/10 . Κανονικα περιμενω περιοδο στις 10-11/11 και απο την αγωνια μου εκανα τεστ σημερα και σαφως βγηκε αρνητικο αν και νομιζω το εκανα αρκετα νωρις . Εχω τα εξης συμπτωματα ομως που με προβληματιζουν ( που δν τα ειχα τοσο εντονα στην πρωτη εγκυμοσυνη ) . Εννοειται πως σκεφτομαι για χοριακη απο Δευτερα μπας και δω καποιο δεικτη αλλα μηπως καποια μανουλα τα ειχε και εκεινη πριν μαθει τα ευχαριστα ?

1. Πρηξιμο και πονο στο στηθος

2. Τσιμπηματα, κραμπες, τραβηγματα στην μητρα μια αριστερα και μια στην μεση τοσο εντονα που καλα καλα ουτε σταυροποδι η μπρουμυτα δεν μπορω να κατσω

3. Πονους σε μεση-πλατη

4. Πειναααααα

5. Λευκα υγρα

6. Σπανια και που σαν αναγουλες

7. Κυκλοθυμια

Απλα αν ειναι συμπτωματα περιοδου δεν τα ειχα ποτε ολα αυτα μαζεμενα σε τοσο εντονο βαθμο .

:?:lol::|

Εχω και εγώ πονακια.σημερα δεν πήγα δουλειά.οταν ειμαι ορθια με ενοχλεί χαμηλά στη μητρα.οταν ειμαι ξάπλα ειμαι καλύτερα. Πήρα ponstan εσείς τι παιρνεται; Επίσης πονάω όταν πάω στην τουαλετα

Καλησπερα σας. γραφω πρωτη φορα αν και σας διαβαζω καιρο τωρα . Με τελευταια περιοδο 12/10 προσπαθησαμε με τον αντρα μου για δευτερο μωρακι . παρολο που εχω σταθερο κυκλο χρησιμοποιησα τεστ ωορρηξιας ( αυτο με το φατσακι ) και μου το εβγαλε πρωτη φορα στις 28/10 και πεσαμε με τα μουτρα στο ψητο ... χαχαχα καθως και στις 30/10 . Κανονικα περιμενω περιοδο στις 10-11/11 και απο την αγωνια μου εκανα τεστ σημερα και σαφως βγηκε αρνητικο αν και νομιζω το εκανα αρκετα νωρις . Εχω τα εξης συμπτωματα ομως που με προβληματιζουν ( που δν τα ειχα τοσο εντονα στην πρωτη εγκυμοσυνη ) . Εννοειται πως σκεφτομαι για χοριακη απο Δευτερα μπας και δω καποιο δεικτη αλλα μηπως καποια μανουλα τα ειχε και εκεινη πριν μαθει τα ευχαριστα ?

1. Πρηξιμο και πονο στο στηθος

2. Τσιμπηματα, κραμπες, τραβηγματα στην μητρα μια αριστερα και μια στην μεση τοσο εντονα που καλα καλα ουτε σταυροποδι η μπρουμυτα δεν μπορω να κατσω

3. Πονους σε μεση-πλατη

4. Πειναααααα

5. Λευκα υγρα

6. Σπανια και που σαν αναγουλες

7. Κυκλοθυμια

Απλα αν ειναι συμπτωματα περιοδου δεν τα ειχα ποτε ολα αυτα μαζεμενα σε τοσο εντονο βαθμο .

:?:lol::|

Το 1, 3, τα ειχα και εγω, ηταν και τα συμπτωματα περιοδου που ειχα πριν αδιαθετησω, αλλα το 6 (ειδικα το πρωι πριν σηκωθω αππ το κρεβατι) με εκανε να ειμαι σιγουρη πως ειμαι εγκυος, γιατι ΠΟΤΕ δεν ειχα αναγουλες και ναυτιες στην περιοδο, και τελικα ημουν οντως εγκυος!!!

Ευχομαι ολοψυχα να ειστε κοριτσια!!!

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

Διαφημίσεις

Το 1, 3, τα ειχα και εγω, ηταν και τα συμπτωματα περιοδου που ειχα πριν αδιαθετησω, αλλα το 6 (ειδικα το πρωι πριν σηκωθω αππ το κρεβατι) με εκανε να ειμαι σιγουρη πως ειμαι εγκυος, γιατι ΠΟΤΕ δεν ειχα αναγουλες και ναυτιες στην περιοδο, και τελικα ημουν οντως εγκυος!!!

Ευχομαι ολοψυχα να ειστε κοριτσια!!!

Καλημερα , τελικα μετα απο 3 τεστ και χοριακη αρνητικοτατη την ιδια μερα αδιαθετησα..... το ειχα πιστεψει με τοσα συμπτωματα και 3 μερες καθυστερησης και απογοητευτηκα παρα πολυ αλλα δεν το βαζω κατω ... ελπιζω επομενο μηνα να σας εχω νεακια .

nantiakats, περασα τα ιδια πριν μερικούς μήνες. Τελικά έχανα την ημερομηνια ωορρηξίας μου, γιατί υπολόγιζα πως σε κύκλο 28 ημερών θα ήτανε 14-16 ημέρα όπως ήτανε πιο παλια. Τελικά... εκανα ωορρηξία την 9 ημερα του κυκλου μου συμφωνα με εξεταση στο γυναικολόγο, και... να και το μωρο :)

7uEBp2.png M3GSp2.png

Ioanna D. epeidi kai egw teleutaio kairo mou xalase o kuklos ekana xrisi tou test worrixias to psifiako . Kai ksekinw kai twra pali , an den meinw xana apo epomeno mina eleuthera synexeia kai o,ti ginei. Stin prwti mou koroula eixa kanei eleuthera 9 mera kai 19 mera kyklou kai logika emeina tin enati kai eidika an isxyoune osa lene pws prin tin worrixia einai pio eukolo na syllaveis koritsi, vevaia tote den eimastan pantremenoi opote den to upologisame kan !!!

• 2 εβδομάδες μετά...

Κορίτσια καλημέρα...παρακαλώ τα φώτα σας...!!με τον άντρα μου προσπαθούμε για δεύτερο παιδί.κανουμε και τις μέρες ωορηξιας και στην γόνιμη...!!αυτο τον μήνα λοιπόν εχω τα συμπτώματα τα ίδια με την πρώτη εγκυμοσύνη ...αλλά περιμενω 9 του μήνα περίοδο...πήρα το predictor εχθές που λέει 4 μερες πριν την αναμενόμενη περίοδο αλλά έδειξε αρνητικό.υπαρχει περίπτωση να ειμαι...;;;;και το τεστ να κάνει λάθος;;;;ευχαριστω πολυ.

Διαφημίσεις

Φυσικά και μπορεί να κανει λάθος το τεστ, όπως έκανε και σε μενα. Απογοητευτικα και ήμουν σίγουρη πως δεν τα καταφέραμε αλλά περιόδος πουθενά, μέχρι που επανέλαβα το τεστ με 1 μερα καθυστέρηση και +++! Καλή επιτυχία σου εύχομαι!

7uEBp2.png M3GSp2.png

marakimou makari !!!! emeis eixame xana epafes stis meres worrixias , eimastan kai se diakopoules eimastan pio xalaroi , kai perimenw gyrw stis 15/12 . An kai niwthw krampoules kai travigmata stin mitra pali opote mallon apotyxame pali opws perasmeno mina ... Tha sas enimerwsw se liges meres kai elpizw na sas exw kati thetiko .

• 4 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα σας και καλές γιορτές.Είμαι καινούρια στο φόρουμ οπότε χρειάζομαι τις συμβουλές σας μέσα από την εμπειρία σας.Να ξεκινήσω λέγοντας ότι δεν έχω επισκεφθεί ακόμα γυναικολόγο αλλά κατά 99% είμαι έγκυος(8 ημέρες καθυστέρηση,πρησμένο στήθος και 2 θετικά τεστ εγκυμοσύνης).Δεν ξέρω αν φταίνε οι ορμόνες μου αλλά ανησυχώ συνέχεια ότι θα αποβάλω επειδή έχω ελαφρά τσιμπηματάκια και τραβηγματάκια χαμηλά στην κοιλιά.Είναι φυσιολογικές αυτές οι ψιλοενοχλήσεις μέσα στον πρώτο μήνα?

Καλησπέρα σας και καλές γιορτές.Είμαι καινούρια στο φόρουμ οπότε χρειάζομαι τις συμβουλές σας μέσα από την εμπειρία σας.Να ξεκινήσω λέγοντας ότι δεν έχω επισκεφθεί ακόμα γυναικολόγο αλλά κατά 99% είμαι έγκυος(8 ημέρες καθυστέρηση,πρησμένο στήθος και 2 θετικά τεστ εγκυμοσύνης).Δεν ξέρω αν φταίνε οι ορμόνες μου αλλά ανησυχώ συνέχεια ότι θα αποβάλω επειδή έχω ελαφρά τσιμπηματάκια και τραβηγματάκια χαμηλά στην κοιλιά.Είναι φυσιολογικές αυτές οι ψιλοενοχλήσεις μέσα στον πρώτο μήνα?

ναι Δωρα ειναι φυσιολογικες και εγω ετσι ειμαι , τωρα πως πανε τα πραγματα?

uZCRp3.png

• 2 months later...

Καλησπέρα! Και εγω σαν νεα στην παρέα θα ηθελα την βοήθεια σας! Ειμαι 3 μιση μηνών ειναι η πρώτη μου εγκυμοσύνη και ειμαι 28 χρόνων. εδω και σχεδόν κατι μερες υποφέρω με τα ποδια μου σε βαθμό που δεν μπορω να σηκωθώ. Το άσχημο ειναι οτι και ξαπλωμένη υποφέρω. Τι να κανω να απαλυνω τον πονο;:confused::(

Καλημέρα, τι εννοείς πόσο στα πόδια? Πρήξιμο? Πονάς όταν περπατάς? Τι ακριβώς? Νιώθεις να σχετίζονται με τη μέση, ότι είναι κακή κυκλοφορία?

Σε κάθε περίπτωση μίλα με το/η γιατρό σου. Μήπως να τα σήκωνες πιο ψηλά με κάποια μαξιλάρια (αν φταίει η κυκλοφορία)?

Καλησπέρα! Και εγω σαν νεα στην παρέα θα ηθελα την βοήθεια σας! Ειμαι 3 μιση μηνών ειναι η πρώτη μου εγκυμοσύνη και ειμαι 28 χρόνων. εδω και σχεδόν κατι μερες υποφέρω με τα ποδια μου σε βαθμό που δεν μπορω να σηκωθώ. Το άσχημο ειναι οτι και ξαπλωμένη υποφέρω. Τι να κανω να απαλυνω τον πονο;:confused::(

Ειναι πόνος από πρήξιμο? Ειναι το ίδιο έντονο και το πρωι που ξυπνάς και στο τελος της ημερας ή μετά από κουραση ή ορθοστασία? Μαριάνθη, ρώτα οπωσδήποτε τον γιατρό σου για να εξακριβωσετε την αιτία, μερικές φορές αυτό συνδέεται με ανεβασμένη πίεση ή με παρενέργεια κάποιου φαρμάκου. Γενικά μιλώντας, εισαι πολύ αρχή στην εγκυμοσύνη για να πρηστούν τα πόδια από κατακράτηση υγρών, συνηθως τον τελευταίο μηνα συμβαίνει αυτό.

(αν ειναι λόγω του κλασσικου πρηξιματος της εγκυμοσυνης, ο βασικος τρόπος ανακούφισης ειναι να εισαι ξαπλωμενη με τα ποδια πανω σε μαξιλαρι, ακομα και στον υπνο, και να περιορισεις το αλατι για την κατακρατηση υγρων)

• 5 months later...

Καλησπέρα είμαι νέο μέλος βρίσκομαι στην 20 εβδ.εχω από την αριστερή πλευρά ψηλά στην κοιλια τσιμπιματακια σουβλιες να ανησυχώ ή όχι. .περισσότερο με ανησυχει ότι είμαι από νησι

• 1 month later...

καλησπέρα σας.είμαι καινούργια στο forum και θα ήθελα να με βοηθήσετε.εχω ήδη δύο υπέροχα κοριτσάκια και προσπαθούμε με τον αντρούλη μου να κάνουμε τον γιο.εχω σταθερό κύκλο 28 μέρες.περιμένω περίοδο στις 27 του μηνός.εδώ και μια εβδομάδα έχω ενοχλήσεις στη κοιλιά και τσιμπήματα.υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος;το θέλω πολύ.σας ευχαριστώ πολύ.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...