Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΑΜΝΙΟΠΑΡΑΚΕΝΤΗΣΗ?

Recommended Posts

Θα ηθελα να μαθω ποιο κεντρο ή ποιον γιατρο θεωρειτε καλο για αμνιοπαρακεντηση,σε ποια βδομαδα ειναι καλο να γινεται και ποσο στοιχιζει.Επισης,εαν ξερετε στην πολυ ασχημη περιπτωση που δεν παει κατι καλα,το καταλαβαινεις εκεινη την ωρα ή αργοτερα?

Σας ευχαριστω

LPpxp3?r=1283506555

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 91
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλημέρα,

Την έκανα στο Ελενα. Συγκεκριμένα ο γιατρός που με παρακολουθούσε είναι ειδικός και στον προγεννητικό έλεγχο. Μου πήρε λοιπόν ο ίδιος το δείγμα και το πήγαμε σε ένα κέντρο αμέσως μετά. Ο γιατρός μου πήρε 100 ευρώ και στο κέντρο πληρώσαμε γύρω στα 300.

Σε ένα άλλο γιατρό που είχα πάει μου ζήτησε 880.

Όλα αυτά πριν 2 χρόνια

Το πότε θα την κάνεις εξαρτάται από τι είδους εξέταση θα κάνεις. Σε μένα έκανε λήψη από τον πλακούντα. Αυτή την εξέταση την κάνεις πιο αργά από ότι να πάρει αμνιακό υγρό

Καλημέρα.

Εγώ θα κάνω την αμνιοπαρακέντηση στις 4/10/2010 στο Γαία. Δεν ξέρω ποιος γιατρος θα μου την κάνει. Θα πάω με τον γιατρό μου μαζί που είναι και αντιπρόεδρος στο συγκεκριμένο μαιευτήριο.

Θα μου κοστίσει 530 €.

Η αμνιο γίνεται μετά την 17η εβδομάδα.

Τώρα όσον αφορά τα αποτελέσματα μου είπαν ότι τα πρώτα βγαίνουν 3 μέρες μετά με αξιοπιστία 99% και τα οριστικά μετά από 3 εβδομάδες.

Υπάρχει και η τροφοβλάστηση που σου πέρνουν από τον πλακούντα αλλά αυτή γίνεται 13η με 14η εβδομάδα. Απλά λένε ότι είναι πιο επώδυνη και έχει μεγαλύτερο ποσοστό αποβολής.

Qxemp2.png

Διαφημίσεις

Εκανα αμνιο στο ιατρειο του γυναικολογου μου την 16η εβδομαδα,δεν πονεσα ιδιατερα!Κοστισε 500 ?.Κινδυνος αποβολης αν θυμαμαι καλα υπαρχει για 3-4 μερες!καλη επιτυχια και καλα αποτελεσματα!

Καλημερα! Εκανα αμνιο στο εμβριο γιατι ειχα ακουσει τα καλυτερα για τον μαλιγιαννη. Πληρωσα χωρισ αποδειξη 600 e , με αποδειξη ηταν 800. Ο γιατρος θα σου πει να προσεξεις καποιεσ μερεσ κ ολα θα πανε καλα. τα αποτελεσματα τα πηρα σε 3 μερεσ . καλη επιτυχια ευχομαι .

• 5 εβδομάδες μετά...
Εγώ έκανα την Δευτέρα στο Γαία. 550? φυσικά με απόδειξη. Άψογο το προσωπικό. Σαν να έκαναν χερουργείο. Πολύ προσεκτικοί.

Aliki1983, πως σου φάνηκε η εξέταση; Πόνεσες; Εγώ θα πάω σήμερα στις 4.30 στο Λητώ, έχω αρκετό άγχος, όχι τόσο για τον πόνο αλλά για να πάνε όλα καλα...Πότε περιμένεις τα αποτελέσματα; Ισχύει ότι σου τηλεφωνούν με κάποια αρχικά αποτελέσματα εντός 48 ωρών; Sorry για τις συνεχείς ερωτήσεις αλλά με έχει φάει το άγχος :?

Διαφημίσεις

Aliki1983, πως σου φάνηκε η εξέταση; Πόνεσες; Εγώ θα πάω σήμερα στις 4.30 στο Λητώ, έχω αρκετό άγχος, όχι τόσο για τον πόνο αλλά για να πάνε όλα καλα...Πότε περιμένεις τα αποτελέσματα; Ισχύει ότι σου τηλεφωνούν με κάποια αρχικά αποτελέσματα εντός 48 ωρών; Sorry για τις συνεχείς ερωτήσεις αλλά με έχει φάει το άγχος :?

Συγνώμη jenjen αλλά τώρα μπήκα και είδα το μήνυμά σου. Λογικά τέτοια ώρα θα είσαι εκεί. Εύχομαι όλα καλά. Εγώ πόνεσα λίγο όχι όμως στο 1ο τρύπημα που είναι το δέρμα όσο στο 2ο που ήταν μέσα στη μήτρα και για όση ώρα ήταν μέσα η βελόνα. Βασικά ένιωθα κάψιμο και τσούξιμο. Αυτό. Ποιο πολύ ήταν φόβος που με έκανα να έτρεμα και όχι η ένεση. Η διαδικασία είναι ψυχοφθόρα αρκετά. Εγώ συνήλθα την Δευτέρα το απόγεμα από το σοκ. Έτρεμα και είχα ταχυπαλμια. Μετά έμεινα 3 μέρες κρεβάτι μόνο για τουαλέτα σηκωνόμουν. Σήμερα σηκώθηκα για πρώτη φορά για να κινηθώ μετά

από την Δευτέρα. Από φάρμακα πέρνω : Amoxil των 500, 1/2 yuyopar, buscopan, trofocart , όλα αυτά 3 φορές την ημέρα.

Τα πρώτα αποτελέσματα βγήκαν 3 μέρες μετά (σήμερα δηλαδή) μου τα είπαν στο τηλέφωνο. Εγώ πήρα. Τα πρώτα δείχνουν κατά 98% ότι δείχνουν και τα τελικά. Ότι απορία έχεις, στείλε μου πμ. Οτιδήποτε χρειαστείς και έχεις απορία πες μου. Καλή επιτυχία και καλά αποτελέσματα.

Qxemp2.png

Ευχαριστώ πολύ Aliki1983 για την απάντηση. Φαντάζομαι ότι τα αποτελέσματά σου είναι καλά, οπότε πολλά μπράβο και καλή συνέχεια! :D:D:D

Όσο για μένα, τελικά πήγα χτες αλλά δεν την έκανα - στην αρχή μ' επιασε πανικός γιατί μας έδωσαν μια φόρμα συγκατάθεσης που ανέφερε 1% ποσοστό αποβολής (εγώ νόμιζα ότι ήταν 0.5%), αλλά εντέλει μιλήσαμε με το γιατρό και αποφασίσαμε να προχωρήσουμε. Στο υπερηχογράφημα όμως φάνηκε ότι καποιες μεβράνες στην κοιλιά μου δεν εχουν κλείσει, επειδή είναι ακόμα κάπως νωρίς (είμαι στη 16η ακριβώς) κα ο γιατρός μας είπε ότι επειδή αυτό αυξάνει την επικινδυνότητα της επέμβασης, καλύτερα να την αναβάλλουμε για μια εβδομάδα έτσι ώστε να κλείσουν...Έτσι κλείσαμε ραντεβού την άλλη Πέμτη - τουλάχιστον όμως είδαμε το μωράκι κι όλα φάινονται ΟΚ - αυτό με έχει ηρεμήσει κάπως. Ευτυχώς πάντως που δεν την έκανα γιατί γύρισα σπίτι και βρήκα και τους δυό γιούς μου άρρωστους με γαστρεντερίτιδα και αρχίσαμε σφουγγαρίσματα, μπανάκια, χαμομηλάκια, κλπ - δεν θα μπορούσα να ξεκουραστώ καθόλου! Τελοσπάντων σήμερα είναι και οι δύο εντάξει, κι όσο για μένα, υπομονή μια εβδομάδα ακόμα...

Ευχαριστώ πολύ Aliki1983 για την απάντηση. Φαντάζομαι ότι τα αποτελέσματά σου είναι καλά, οπότε πολλά μπράβο και καλή συνέχεια! :D:D:D

Όσο για μένα, τελικά πήγα χτες αλλά δεν την έκανα - στην αρχή μ' επιασε πανικός γιατί μας έδωσαν μια φόρμα συγκατάθεσης που ανέφερε 1% ποσοστό αποβολής (εγώ νόμιζα ότι ήταν 0.5%), αλλά εντέλει μιλήσαμε με το γιατρό και αποφασίσαμε να προχωρήσουμε. Στο υπερηχογράφημα όμως φάνηκε ότι καποιες μεβράνες στην κοιλιά μου δεν εχουν κλείσει, επειδή είναι ακόμα κάπως νωρίς (είμαι στη 16η ακριβώς) κα ο γιατρός μας είπε ότι επειδή αυτό αυξάνει την επικινδυνότητα της επέμβασης, καλύτερα να την αναβάλλουμε για μια εβδομάδα έτσι ώστε να κλείσουν...Έτσι κλείσαμε ραντεβού την άλλη Πέμτη - τουλάχιστον όμως είδαμε το μωράκι κι όλα φάινονται ΟΚ - αυτό με έχει ηρεμήσει κάπως. Ευτυχώς πάντως που δεν την έκανα γιατί γύρισα σπίτι και βρήκα και τους δυό γιούς μου άρρωστους με γαστρεντερίτιδα και αρχίσαμε σφουγγαρίσματα, μπανάκια, χαμομηλάκια, κλπ - δεν θα μπορούσα να ξεκουραστώ καθόλου! Τελοσπάντων σήμερα είναι και οι δύο εντάξει, κι όσο για μένα, υπομονή μια εβδομάδα ακόμα...

Κοπελάρα μου παρατίνεται η αγωνία σου. Σε καταλαβαινω απολυτα. Εγώ υπέγραψα για 0,5 %. Εγω ήμουν 17 εβδομάδων και 5 ημερών. Είναι ψυχοφθορα διαδικασία, αλλα αν σκεφτεις οτι τα αποτελέσματα είναι 99% πιστευω ότι εξίζει η ταλαιπωρία. Εσύ γιατί θα την κανεις? Εγώ την εκανα λόγω αυχενικής

Qxemp2.png

Κοπελάρα μου παρατίνεται η αγωνία σου. Σε καταλαβαινω απολυτα. Εγώ υπέγραψα για 0,5 %. Εγω ήμουν 17 εβδομάδων και 5 ημερών. Είναι ψυχοφθορα διαδικασία, αλλα αν σκεφτεις οτι τα αποτελέσματα είναι 99% πιστευω ότι εξίζει η ταλαιπωρία. Εσύ γιατί θα την κανεις? Εγώ την εκανα λόγω αυχενικής

Κι εγώ λόγω αυχενικής (1 στις 216) αλλά και λόγω ηλικίας (43), δεν μπορώ να πάρω το ρίσκο, αυτά συζητούσαμε με το γιατρό χτες, μας ρώτησε τι είναι χειροτερο για μας, ενα μωρό με συνδρομο ή να χάσουμε ένα υγιες μωρό λόγω της αμνιο - ειλικρινά δεν ήξερα τι να απαντήσω, αλλά και ο σύζυγος κι εγώ θελουμε να ξερουμε, δεν αντεχουμε αλλο την αβεβαιότητα...ελπιζω την αλλη εβδομαδα να μαθουμε - παντως εχει πλακα γιατι δεν εχω πει σε κανεναν στη δουλεια ότι ειμαι εγκυος, και μου ριχνουν περιεργα βλεμματα στα οποια κανω την παπια, δεν νομίζω παντως οτι θα μπορω να κρυβομαι για πολυ :D

Κι εγώ λόγω αυχενικής (1 στις 216) αλλά και λόγω ηλικίας (43), δεν μπορώ να πάρω το ρίσκο, αυτά συζητούσαμε με το γιατρό χτες, μας ρώτησε τι είναι χειροτερο για μας, ενα μωρό με συνδρομο ή να χάσουμε ένα υγιες μωρό λόγω της αμνιο - ειλικρινά δεν ήξερα τι να απαντήσω, αλλά και ο σύζυγος κι εγώ θελουμε να ξερουμε, δεν αντεχουμε αλλο την αβεβαιότητα...ελπιζω την αλλη εβδομαδα να μαθουμε - παντως εχει πλακα γιατι δεν εχω πει σε κανεναν στη δουλεια ότι ειμαι εγκυος, και μου ριχνουν περιεργα βλεμματα στα οποια κανω την παπια, δεν νομίζω παντως οτι θα μπορω να κρυβομαι για πολυ :D

Ειλικρινά σου εύχομαι καλή επιτυχία και καλά αποτελέσματα. Μέσα από την καρδιάμου. Καταλαβαίνω την αγωνία σου.

Qxemp2.png

Διαφημίσεις

Ειλικρινά σου εύχομαι καλή επιτυχία και καλά αποτελέσματα. Μέσα από την καρδιάμου. Καταλαβαίνω την αγωνία σου.

Σ΄ευχαριστώ πολύ, θα ξαναγράψω με τα νέα μου.

• 2 εβδομάδες μετά...

ευτυχώς μου πήγαν όλα καλά - έκανα την αμνιο την Πέμπτη που μας πέρασε, μετά με έπιασε ένα φοβερό αγχος γιατί δεν αισθανόμουν πια το μωρό - χτες (Δευτερα) το πρωί έτρεχα στο Ιασώ για υπερηχογράφημα - ευτυχως είδα την καρδούλα του να χτυπάει κι ένιωσα τρομερή ανακούφιση...Τελικά χτες το απόγευμα με πήραν τηλ με τα πρωτα αποτελεσματα: φυσιολογικό αγοράκι (το τρίτο! πάνε τα όνειρά μου για ροζ φορεματάκια και μπαρμπι). Τώρα έχουμε βεβαια το σκοπελο της β' επιπεδου - πάντως σ΄αυτή την εγκυμοσύνη εχω απιστευτο αγχος, ειδικα αν τη συγκρινω με την πρωτη μου, οπου δεν ειχα ιδεα για τιποτα κι ετσι ημουν ευτυχισμένη στην κοσμαρα μου...ελπιζω οι αλλες μαμαδες να ειναι πιο χαλαρες και να προσπαθησουν να απολαυσουν αυτη την περιοδο...στο κατω κατω η στατιστικες ειναι με το μερος μας: οι πιο πολλες πιθανοτητες αν εχουμε μπει στο δευτερο τριμηνο ειναι να πανε ολα καλα...

πολλα φιλακια και καλη συνεχεια σε ολες...

ευτυχώς μου πήγαν όλα καλά - έκανα την αμνιο την Πέμπτη που μας πέρασε, μετά με έπιασε ένα φοβερό αγχος γιατί δεν αισθανόμουν πια το μωρό - χτες (Δευτερα) το πρωί έτρεχα στο Ιασώ για υπερηχογράφημα - ευτυχως είδα την καρδούλα του να χτυπάει κι ένιωσα τρομερή ανακούφιση...Τελικά χτες το απόγευμα με πήραν τηλ με τα πρωτα αποτελεσματα: φυσιολογικό αγοράκι (το τρίτο! πάνε τα όνειρά μου για ροζ φορεματάκια και μπαρμπι). Τώρα έχουμε βεβαια το σκοπελο της β' επιπεδου - πάντως σ΄αυτή την εγκυμοσύνη εχω απιστευτο αγχος, ειδικα αν τη συγκρινω με την πρωτη μου, οπου δεν ειχα ιδεα για τιποτα κι ετσι ημουν ευτυχισμένη στην κοσμαρα μου...ελπιζω οι αλλες μαμαδες να ειναι πιο χαλαρες και να προσπαθησουν να απολαυσουν αυτη την περιοδο...στο κατω κατω η στατιστικες ειναι με το μερος μας: οι πιο πολλες πιθανοτητες αν εχουμε μπει στο δευτερο τριμηνο ειναι να πανε ολα καλα...

πολλα φιλακια και καλη συνεχεια σε ολες...

JenJen πολύ χάρηκα. Μπράβο που το παιδάκι σου είναι καλά. Τώρα και εσύ σκέφτεσαι την β επιπέδου??? Σας εμένα έτσι?? Άστα. Ελπίζω να το περάσουμε και αυτό μπας και ηρεμίσουμε λίγο. Αν και δεν το βλέπω να ηρεμούμε. Παρα μόνο όταν θα πάρουμε αγκαλια τους πασσάδες μας!

Φιλια

Qxemp2.png

καλημέρα κορίτσια,

μου θυμίζετε πότε κάνουμε την β' επιπέδου;με αγχώσατε, εγώ ούτε που την σκεφτόμουν. τι βλέπουμε εκεί; εγώ είμαι στην 15η εβδομάδα, έκανα και εγώ τροφοβλάστη στη 13 και όλα καλά. νόμιζα ησύχασα. και άλλα αποτελέσματα θα περιμένω;;;;;στο πρώτο μου ήμουν πιο χαλαρή.

4opXp3.png 1cSqp3.png

καλημέρα κορίτσια,

μου θυμίζετε πότε κάνουμε την β' επιπέδου;με αγχώσατε, εγώ ούτε που την σκεφτόμουν. τι βλέπουμε εκεί; εγώ είμαι στην 15η εβδομάδα, έκανα και εγώ τροφοβλάστη στη 13 και όλα καλά. νόμιζα ησύχασα. και άλλα αποτελέσματα θα περιμένω;;;;;στο πρώτο μου ήμουν πιο χαλαρή.

αν δεν κάνω λάθος γίνεται 20η - 24η εβδομάδα. Είναι ο ποιο αναλυτικός υπέρηχος που γίνεται στην εγκυμοσύνη. Καρδιά-ζωτικά όργανα- ανατομικά κα. Η τροφοβλάστηση και η άμνιο δείχνουν κατά κύριο λόγο για τις τρισωμίες.

Qxemp2.png

• 4 εβδομάδες μετά...

Καλημέρα..Μετά από την αυχενική(1/180,είμαι λίγο πριν τα 30) πηγαίνω αύριο για τροφοβλάστη.Είναι επικίνδυνη για το μωρό;Μετά θα πρέπει να είμαι ξαπλωμένη;Είναι επώδυνη;Εχω΄τρομοκρατηθεί με το ενδεχόμενο να δείξει κάτι..

• 1 month later...

Καλησπέρα και Χρόνια πολλά.

Θα ήθελα να ρωτησω το εξής : Η γυναικα μου ειναι 37 ετων , στην αυχενική τα αποτελέσματα ηταν 1,2 και σε συνδυασμο με τα αιματολογικα που εγιναν τηνιδια μερα (papA) , βγηκε μια πιθανοτητα για down 1/1150..

Mηπως εχετε ακουσει απο γιατρους αν με τετοιες πιθανοτητες , η λογική λεει οτι ειναι μικρος ο κινδυνος του down και αρα να μην κανουμε αμνιο ?

Επισης ο γιατρος που θα την κανει ειναι απο το ΕΛενα ( Κονδυλιος) ο οποιος φαινεται πολυ διαβασμενος/σοβαρος/υπευθυνος κλπ. Απλα με ανησυχει που ειναι και ταυτοχρονα ο μαιευτηρας. Συνηθως υπαρχει μια εξειδικευση, αλλος ξεγενναει, κι αλλος γιατρός ειναι ειδικος για προγεννητικο ελεγχο. Κι αυτο καπως με προβληματιζει..

Κανενα σχόλιο ?

Σας ευχαριστω εκ των προτερων και πάλι Καλες γιορτες

Καλησπέρα! Απ ότι ξέρω τα αποτελέσματά σας είναι πάρα πολύ καλά γι αυτήν την ηλικία. Εγώ ας πούμε έχω σχεδόν τα ίδια και είμαι 34. Οι πιθανότητες αυξάνουν κατακόρυφα με την ηλικία. Βέβαια μόνο η αμνιο έιναι 100% σίγουρη...

Όσον αφορά το θέμα άλλος μαιευτήρας και άλλος γιατρός προγεννετικά, θα διαφωνήσω. Απλά οι περισσότεροι γυναικολόγοι δεν έχουν το κατάλληλο μηχάνημα για τους μεγάλους υπερήχους και γι αυτό μας στέλνουν αλλού γι αυτές τις εξετάσεις.

Με το καλό να έρθει το μωράκι σας!!

eOSyp3.png BwuCp3.png

Καλησπέρα! Απ ότι ξέρω τα αποτελέσματά σας είναι πάρα πολύ καλά γι αυτήν την ηλικία. Εγώ ας πούμε έχω σχεδόν τα ίδια και είμαι 34. Οι πιθανότητες αυξάνουν κατακόρυφα με την ηλικία. Βέβαια μόνο η αμνιο έιναι 100% σίγουρη...

Όσον αφορά το θέμα άλλος μαιευτήρας και άλλος γιατρός προγεννετικά, θα διαφωνήσω. Απλά οι περισσότεροι γυναικολόγοι δεν έχουν το κατάλληλο μηχάνημα για τους μεγάλους υπερήχους και γι αυτό μας στέλνουν αλλού γι αυτές τις εξετάσεις.

Με το καλό να έρθει το μωράκι σας!!

Σε ευχαριστώ Τάνια για την γρήγορη απάντηση και για την ευχή σου !

Ευχομαι ο,τι καλύτερο σε όλες/όλους ..

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...