Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΩΧ ΩΧ ΩΧ ΩΧ ΩΧ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ( Γύμνια μπαμπάς )

Recommended Posts

Εμένα τα δίδυμα φαίνεται συχνά να έχουν απορίες, τις οποίες δεν μπορούν να εκφράσουν. Όταν κάνω μπάνιο ή είμαι στην τουαλέτα δεν παίρνω και κάποια προφύλαξη για να μη με δουν τα παιδιά. Στο κάτω κάτω... βλέποντας θα μάθουν την τουαλέτα, το ντους, το ντύσιμο κτλ. Διευκρινίζω πως δε λέω όλα φάτσα φόρα... αλλά όταν είμαι π.χ. στο δωμάτιο και ντύνομαι.. εε δε θα του κλείσω την πόρτα, ούτε θα το αποπάρω, ούτε θα του κρυφτώ. Συνεχίζω να κάνω ότι έκανα και εξηγώ αν χρειαστεί και τι κάνω.

Είμαι έγκυος και βλέπουν τις αλλαγές στο σώμα. Μεγάλη κοιλιά, διογκωμένο στήθος. Θέλουν να δουν και να αισθανθούν, να πιάσουν και να κατανοήσουν. Δεν τα εμποδίζω. Τους δείχνω χωρίς να ταράζομαι, χωρίς να αισθάνομαι ότι είναι κάτι παράξενο. Όπως τους έμαθα ποια είναι η μύτη τους, τα μαλλιά τους, έτσι τους δείχνω πως είναι π.χ. το στήθος, τις διαφορές με τα "μικρά παιδάκια" και ότι κάποτε θα γίνουν όπως εγώ...

Μέχρι στιγμής τις βλέπω να τα συζητάνε μεταξύ τους στο παιχνίδι ή να ψάχνουν τις κούκλες τους για να δουν αν μοιάζουν σε εκείνες (παιδάκια, μωράκια κτλ) ή στη μαμά (μεγάλη). Τους λύνεται η περιέργεια... και όλα κυλάνε ομαλά.

Για να αποφύγω ανεπιθύμητες συμπεριφορές (π.χ. ξαφνικό πιάσιμο του στήθους δικού μου ή μη, μπροστά σε άλλους), προσέχω το πως τους μιλάω. Απλά εξηγώ όπως θα εξηγούσα το πιο καθημερινό πράγμα. Δεν κάνω όμως απρεπή αστειάκια τα οποία θα οδηγούσαν τα παιδιά να το δουν ως παιχνίδι με τις αντίστοιχες συνέπειες.

Αυτή είναι η δική μου άποψη. Δείχνουμε, εξηγούμε, δεν διακομοδούμε, δεν αποπαίρνουμε.

κατι αναλογο κανω και εγω με τη μικρη (που σαφως ειναι πιο μικρη και ακομη δε καταλαβαινει πολλα )

επειδη ειμαι πολλες ωρες μονη μου σπιτι και στο μπανιο να παω θα ειναι ανοιχτη η πορτα και εχω κανει ντους και ειναι στο ιδιο δωματιο με μενα...εχει τυχει να δει και τον πατερα της στο μπανιο και να κανει μπανιο ....νομιζω οτι σε αυτη την ηλικια αν τους αποκλειουμε ή τους κλεινουμε την πορτα ή οτιδηποτε απλα θα τα κανουμε να νοιωθουν ασχημα και θα τα πονηρευουμε χωρις να το θελουμε....με το να μας παρατηρουν μαθαινουν τις διαφορες που υπαρχουν στα φυλα και τις διαφορες των μικρων με τους μεγαλους....ειχα διαβασει οτι μετα απο καποια ηλικια καλο ειναι να μη μας βλεπουν γυμνους ...νομιζω γυρω στα 4-5 οταν πια και τα ιδια θελουν να κανουν μονα μπανιο και μας κλεινουν τη πορτα καταμουτρα (το θυμαμαι αυτο απο τον αδερφο μου (τον περανω 13 χρονια) σε αυτη την ηλικια ηθελα πια να κανει μονος του μπανιο και ειχε αρχισει να ψιλοντρεπεται......νομιζω και ο ασκητης το ελεγε αυτο (ορκο δε παιρνω για το ποια ηλικια εινια ακριβως....

δεν ειπαμε αντε να κυκλοφορουμε γυμνοι αλλα μην το αποκλειουμε τελιεως....οσο για τους ξενους που αναφερθηκε....αν εξηγησιες απο νωρις οπως λενε και οι ειδικοι οτι στο σωμα του ΚΑΝΕΙΣ μα ΚΑΝΕΙΣ (ουτε γνωστοι του ή συγγενεις του γιατι το μεγαλυτερο ποσοστο ειναι ανθρωποι του οικογενειακου περιγυρου0 δεν εχει δικαιωμα να κανει κατι που το παιδι νοιωθει αβολα ασχημα κλπ κλπ κλπ το καταλαβαινει....δε νομιζω να θεωρησει φυσιολογικο κατι ασχημο μονο και μονο επειδη εχει δει τους δικους του γυμνους....ειναι 2 διαφορετικα πραγματα....

βασικα κανω οτι και οι γονεις μου....(παραδοξως ) ειδικα η μανα μου δεν κρυβοτανε ποτε....και οταν ειχε περιοδο και ολα τα σχετικα....ετσι εξοικιωθηκα γρηγορα....

οσο για το μπανιο μαζι με τα παιδια ....το θεμα υγιεινης που κολλαει???απορια....

Καπως ετσι λειτουργω και εγω μεσα στο σπιτι γιατι ειμαι πολλες ωρες μονη μου με το παιδι.Επισης επειδη θηλαζει και με το θεμα αυτο ημουν πληρως απελευθερωμενη απο τη αρχη το στηθος το ζηταειγια αυτο το λογο, απλως τωρα πια οταν ειμαστε εξω τις σπανιες φορες που τοζηταει του λεω οχι τωρα στο σπιτι γιατι δεν το κανει απο πεινα.Αν επιμεινει ομως του δινω οπου και να ειμαστε.

Δε θελω νακανω ενα κομπλεξικο με το σωμα και τη γυμνια παιδι αλλα ακομα ψαχνομαι για να βρω τις ισορροπιες και να μηω τον μπερδεψω αργοτερα.Νομιζω πως μετα τα 2 με 2,5 θα καταλαβαινει πιο πολλα θα πρεπει να του εξηγησω αυτα που διαβασα πως ο,τι καλυπτει το μαγιω δεν αφηνουμε κανενα να το πειραζει. Εγω μεγαλωσα πολυ εξοικιωμενηε το σωμα και του πατερα και της μανας μου και θεωρωοτι με βοηθησε στο να μην εχω προβλημα με το σωμα αλλα και στο να ξερω την ανατομια και να μην αναρωτιεμαι πως ειναι το αντρικο μοριο και να ψαχνομαι με λαθος τροπο.Φυσικα δεν εννοω οτι κυκλοφορουσαμε γυμοι στο σπιτι αλλα δεν επικρατουσε αγχος μην μπουμε στο μπανιο αν εκαναν οι γονεις μπανιο ή αλλαζαν.

hGbPp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 55
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ενα παιδακι που θα εχει συνηθισει να βλεπει τους γονεις του γυμνους δεν θα μπορεσει να καταλαβει ποτε καποιος θα το εκμεταλλευτει , θα του κανει κακο και μπορει μια τετοια πραξη να περασει απαρατηρητη και ατιμωρητη.

...

Δηλαδη πιστευεις οτι δεν ειναι σε θεση ενα παιδι αν του εξηγησεις να καταλαβει τη διαφορα?Η ερωτηση μου ειναι ειλικρινης και οχι ειρωνικη

hGbPp3.png

Ενα παιδακι που θα εχει συνηθισει να βλεπει τους γονεις του γυμνους δεν θα μπορεσει να καταλαβει ποτε καποιος θα το εκμεταλλευτει , θα του κανει κακο και μπορει μια τετοια πραξη να περασει απαρατηρητη και ατιμωρητη.

...

Να συμπληρώσω πως ενώ είμαστε άνετοι και δεν κρυβόμαστε έγινε το εξής περιστατικό:

Είχαμε πάει παιδίατρο για την εξέταση ελέγχου. Όταν γυρίσαμε σπίτι τα παιδιά εντυπωσιασμένα από την παιδίατρο έπαιζαν το γιατρό.. :lol:

Στο παιχνίδι λοιπόν βρίσκω τη μία να έχει βγάλει τα ρούχα της και η άλλη να εξετάζει τα πάντα!

Δεν έδειξα άγχος. Απλά τους είπα πως "το πουλάκι και ο πωπούλης" είναι μόνο για το κάθε παιδάκι -είναι δικό τους- και για κανέναν άλλο. Οι μόνοι που μπορούν να το πιάνουν είναι το ίδιο το παιδάκι και μόνο η μαμά και ο μπαμπάς για το πλύσιμο και ΚΑΝΕΝΑΣ άλλος.

Το κατάλαβαν. Επαναλάμβαναν τα λόγια μου η μία στην άλλη και από τότε κανένα παιδί δεν έχει κάνει την παραμικρή κίνηση για να πιάσει κάτι πέρα από αυτά που του ανήκουν. :wink:

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

...

Να συμπληρώσω πως ενώ είμαστε άνετοι και δεν κρυβόμαστε έγινε το εξής περιστατικό:

Είχαμε πάει παιδίατρο για την εξέταση ελέγχου. Όταν γυρίσαμε σπίτι τα παιδιά εντυπωσιασμένα από την παιδίατρο έπαιζαν το γιατρό.. :lol:

Στο παιχνίδι λοιπόν βρίσκω τη μία να έχει βγάλει τα ρούχα της και η άλλη να εξετάζει τα πάντα!

Δεν έδειξα άγχος. Απλά τους είπα πως "το πουλάκι και ο πωπούλης" είναι μόνο για το κάθε παιδάκι -είναι δικό τους- και για κανέναν άλλο. Οι μόνοι που μπορούν να το πιάνουν είναι το ίδιο το παιδάκι και μόνο η μαμά και ο μπαμπάς για το πλύσιμο και ΚΑΝΕΝΑΣ άλλος.

Το κατάλαβαν. Επαναλάμβαναν τα λόγια μου η μία στην άλλη και από τότε κανένα παιδί δεν έχει κάνει την παραμικρή κίνηση για να πιάσει κάτι πέρα από αυτά που του ανήκουν. :wink:

Φυσικα και θα εξηγησουμε και θα καταλαβουν , αλλα παντα πρεπει να υπολογιζουμε οτι ειναι παιδια και θα πρεπει να ειμαστε πολυ προσεκτικοι σε οτι λεμε , για να μην δημιουργησουμε κομπλεξ περι του γυμνου σωματος . Πρεπει να καταλαβουν οτι αυτο γινεται μονο μεσα στο σπιτι και οχι για παραδειγμα στην παραλία , που βλεπω πολλα παιδακια να κυκλοφορουν γυμνά ... και πεστε μου στην κοινωνια που ζουμε μπορω να εμπιστευτω το γυρω κοσμο οτι θα βλεπουν τα παιδια τοσο αθωα οσο εμεις που ειναι δικα μας παιδια ?

Δεν νομιζω να ανεφερα πουθενα οτι δεν πρεπει να βλεπουν γυμνο σωμα , αλλα οταν βλεπουν κατι για πρωτη φορα και ρωτουν θα πρεπει να απανταμε ετσι ωστε να καταλαβουν οτι καποια σημεια του σωματος μας τα ακουμπουν μονο αυτα τα ιδια και οταν ειναι μικρα , ο μπαμπας και η μαμα για να τα βοηθησουμε στο πλυσιμο.

ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ

...

Δηλαδη πιστευεις οτι δεν ειναι σε θεση ενα παιδι αν του εξηγησεις να καταλαβει τη διαφορα?Η ερωτηση μου ειναι ειλικρινης και οχι ειρωνικη

θα καταλαβει ...αλλα ποσο πολυ μπορει να το εμπεδωσει .... και να το θυμαται οταν ειναι σε πολυ μικρη ηλικία ?

Και μπορεις να το λες συνεχεια ? Γινεται κουραστικό για το παιδι και δεν ξερεις ποτε πως θα αντιδρασει .....

ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ

Διαφημίσεις

Για να αποφύγω ανεπιθύμητες συμπεριφορές (π.χ. ξαφνικό πιάσιμο του στήθους δικού μου ή μη, μπροστά σε άλλους), προσέχω το πως τους μιλάω. Απλά εξηγώ όπως θα εξηγούσα το πιο καθημερινό πράγμα. Δεν κάνω όμως απρεπή αστειάκια τα οποία θα οδηγούσαν τα παιδιά να το δουν ως παιχνίδι με τις αντίστοιχες συνέπειες.

Αυτή είναι η δική μου άποψη. Δείχνουμε, εξηγούμε, δεν διακομοδούμε, δεν αποπαίρνουμε.

κατι αναλογο κανω και εγω με τη μικρη (που σαφως ειναι πιο μικρη και ακομη δε καταλαβαινει πολλα )

επειδη ειμαι πολλες ωρες μονη μου σπιτι και στο μπανιο να παω θα ειναι ανοιχτη η πορτα και εχω κανει ντους και ειναι στο ιδιο δωματιο με μενα...εχει τυχει να δει και τον πατερα της στο μπανιο και να κανει μπανιο ....νομιζω οτι σε αυτη την ηλικια αν τους αποκλειουμε ή τους κλεινουμε την πορτα ή οτιδηποτε απλα θα τα κανουμε να νοιωθουν ασχημα και θα τα πονηρευουμε χωρις να το θελουμε....με το να μας παρατηρουν μαθαινουν τις διαφορες που υπαρχουν στα φυλα και τις διαφορες των μικρων με τους μεγαλους....ειχα διαβασει οτι μετα απο καποια ηλικια καλο ειναι να μη μας βλεπουν γυμνους ...νομιζω γυρω στα 4-5 οταν πια και τα ιδια θελουν να κανουν μονα μπανιο και μας κλεινουν τη πορτα καταμουτρα (το θυμαμαι αυτο απο τον αδερφο μου (τον περανω 13 χρονια) σε αυτη την ηλικια ηθελα πια να κανει μονος του μπανιο και ειχε αρχισει να ψιλοντρεπεται......νομιζω και ο ασκητης το ελεγε αυτο (ορκο δε παιρνω για το ποια ηλικια εινια ακριβως....

δεν ειπαμε αντε να κυκλοφορουμε γυμνοι αλλα μην το αποκλειουμε τελιεως....οσο για τους ξενους που αναφερθηκε....αν εξηγησιες απο νωρις οπως λενε και οι ειδικοι οτι στο σωμα του ΚΑΝΕΙΣ μα ΚΑΝΕΙΣ (ουτε γνωστοι του ή συγγενεις του γιατι το μεγαλυτερο ποσοστο ειναι ανθρωποι του οικογενειακου περιγυρου0 δεν εχει δικαιωμα να κανει κατι που το παιδι νοιωθει αβολα ασχημα κλπ κλπ κλπ το καταλαβαινει....δε νομιζω να θεωρησει φυσιολογικο κατι ασχημο μονο και μονο επειδη εχει δει τους δικους του γυμνους....ειναι 2 διαφορετικα πραγματα....

βασικα κανω οτι και οι γονεις μου....(παραδοξως ) ειδικα η μανα μου δεν κρυβοτανε ποτε....και οταν ειχε περιοδο και ολα τα σχετικα....ετσι εξοικιωθηκα γρηγορα....

οσο για το μπανιο μαζι με τα παιδια ....το θεμα υγιεινης που κολλαει???απορια....

Συμφωνω απολυτα δεν διακομοδουμε και δεν αποπαιρνουμε ποτε .

Δεν αναφερομαι στο να δουν τους γονεις κατα λαθος , ή στο οτι αλλαζουμε ρουχα στο ιδιο δωματιο και δεν τα διωχνουμε . Το ιδιο κανω και εγω . Αλλα οχι τελειως γυμνοι . Κατα την αποψη μου δεν το θεωρω σωστο .Οταν εξηγησουμε οτι δεν πρεπει να μας βλεπουν γυμνους αλλοι και ειναι κατι δικο μας και μονο , το καταλαβαινουν απολυτα . Αργοτερα μπορουμε να εκξηγησουμε κατι περισσοτερο .

Οσο για το θεμα υγιεινης , μιλαω φυσικα για οταν γεμισουμε την μπανιερα και μπουμε μεσα οχι για ντους .. αν το σκεφτουμε λιγο περισσοτερο θα καταλαβει ο καθενας μας μεγαλος δεν μπορει να ειναι μεσα στο ιδιο νερο με ενα μικρο παιδακι .,... Νομιζω οτι αυτη ειναι και η αποψη των παιδιατρων . Εχετε ρωτησει ποτε τον παιδιατρο γι αυτο ?

ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...