Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ? ΤΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ???

Recommended Posts

kikileuteris εννοειται οτι σε ηλικιες των παιδιων μας κραταμε κ τον κλασσικο γιατρο αλλα κ τον ομοιοπαθητικο,εμενα η κορη μου περασε μια ιωση κ την χτυπησε σε ωτιτιδα,οταν την πηγα στον ομοιοπαθητικο μου ειπε να της βαλω αυτο που μου εδωσε ο κλασικος γιατρος,το οποιο ειχε μεσα κ κορτιζονη.Ειναι πολυ σημαντικο ο ομοιοπαθητικος που θα βρεις να ειναι καλος.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,2k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

σας φαίνεται επιστημονικό το παραπάνω;

Γνωρίζεις βέβαια ότι στην επιστήμη τίποτε δεν είναι στατικό και τίποτε δεν είναι υποκειμενικό. Αυτό που δεν μπορούμε να εξηγήσουμε σήμερα, θα αποδειχτεί κάποια στιγμή στο μέλλον.

το παραπάνω γίνεται μόνο με πυρινική διάσπαση ατόμου και φυσικά όχι με κουνήματα με νερό...

Αυτό θα μου επιτρέψεις να το εξετάσω, γιατί δεν είμαι φυσικός.

Σου εφιστώ και πάλι την προσοχή όμως, και από δω όπως και από το άλλο τόπικ: η Ομοιοπαθητική είναι αναγνωρισμένος κλάδος της Ιατρικής, με τμήμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Αυτό δεν είναι αρκετά επιστημονικό κατά τη γνώμη σου;

Κορίτσια να σας πω κι εγώ το πρόβλημά μου???

Κάνω ομοιοπαθητική για τις ημικρανίες μου, αλλά τις τελευταίες μέρες υποφέρω από συνάχι.

Έχω συνέχεια τη μύτη μπουκωμένη.

Δεν μπορω καθόλου να αναπνεύσω.

Δεν μπορώ να φάω, να κοιμηθώ...ΤΙΠΟΤΑ!!!

Κάνει να βάλω OTRIVIN?

Αν όχι, τι άλλο βοηθάει??

ΟΧΙ! Να μην βάλεις!

Η ομοιοπαθητικός μου

(που δέχεται αρκετά χημικά φαρμακευτικά)

μου είχε πει για το OTRIVIN

ένα τεράστιο "ΟΧΙ" σαν του Μεταξά!! :mrgreen:

Βάλε physiomer ή φυσ.ορό!

mami, το otrivin μου το έχει απαγορεύσει και εμένα, επειδή κάνει πολύ κακό στην περιοχή, μπορεί να δημιουργήσει και ιγμορίτιδες. Αν δεν σου κάνει τίποτα ο φυσιολογικός ορός να καθαρίσεις κρεμμύδια, τα δάκρυα θα βοηθήσουν και μόλις νιώσεις ότι διευκολύνεται λίγο η αναπνοή να ξαναβάλεις πολύ φυσιολογικό ορό για να ανοίξει τελείως

mami υπαρχει το free nose, tis power health, με θαλασσινο νερο, ψευδαργυρο κι εχινακεια.....εγω αυτο εβαζα, αν κι εχει παραμπενς (κι εγω δεν μπορω να κοιμηθω με βουλωμενη μυτη) Δεν ξερω αν οι πιο σχετικες εχουν αντιρρησεις....

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Διαφημίσεις

Να κανω μια ερωτηση βρε παιδια? Δεν εχω εμπειριες με αρρωστιες ως τωρα, δαξα το Θεο ειναι γερος ο μεγαλος.......ο μικρος κολλησε την ιωση και την περασε πολυ ελαφρα, με λιγο συναχακι απλα του αφησε ενα βηχα....δεν εβηχε πολυ απλα ακους το χρχρρρρρ και ειναι παραγωγικος......πηρα την παιδιατρο τηλεφωνο και μου πε να τον παω μονο αν επιμενει και βηχει πολυ το παιδι και βλεπω οτι δυσκολευεται. Τωρα ειναι καλυτερα, ζητημα αν εβηξε μια φορα χθες (παλι με φλεμματα ομως) και αλλη μια σημερα.......

Υπαρχει λογος να ανησυχω? Με πρηζουν οι γονεις μου συνεχεια για βροχιολιτιδες και πνευμονιες.........δεν θα ταν σοβαροτερα τα συμπτωματα αν υπηρχε τετοιο προβλημα?

Να ξαναπαρω παλι την παιδιατρο που πνιγεται και να της πως να δει το παιδι επειδη βηχει 1-2 φορες τη μερα? Φοβαμαι οτι θα με βρισει....βοηθειστε την ασχετη!

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Ένας από τους λόγους που εκτιμώ τόσο πολύ τη γυναικολόγο μου που είναι και ομοιοπαθητικός είναι το γεγονός ότι πολύ δύσκολα χορηγεί ακόμη και ομοιοπαθητικά στις κοπέλες που βλέπει.

Προσπαθεί πρώτα να αντιμετωπίσει φυσικά τα τυχών προβλήματα που μπορεί να προκύψουνε σε μια εγκυμοσύνη/τοκετό ή στη λοχεία πρωτού καταφύγει στα ομοιοπαθητικά.

Πχ όταν είχα ημικρανίες και πονοκεφάλους στην εγκυμοσύνη μου είπε να χαλαρώσω, να κάνω γιόγκα και να πάρω ένα flower remedy, ή όταν έπαθα μυκητίαση μου έδωσε καλέντουλα και σκόρδο!

Η μαία μου

η οποία είναι αρκετά εναλλακτικός τύπος

μου είπε οτι ποτέ δεν θα εμπιστευόταν να δώσει

σε έγκυο γυναίκα κάποιο ομοιοπαθητικό φάρμακο

γιατί λέει οτι δεν έχει δοκιμαστεί.

Ισχύει αυτό? Το έχετε ψάξει??

Eγώ πάντως καλού-κακού αυτό τον καιρό

όσες φορές έχω κολλήσει ιώσεις απο την μικρή

δεν έχω πάρει τίποτα....τίποτα απολύτως!

Ούτε καραμέλα για τον βήχα! :D

Vera, εγώ θα ανησυχούσα εαν ο βήχας θα άρχιζε να γίνεται ενοχλητικός

για το ίδιο το παιδί.

Δηλαδή όταν δεις οτι το παιδί υποφέρει.....

(να πνίγεται, να βήχει συνέχεια, να μην μπορεί να κοιμηθεί κλπ)

Θενκς Σοφια.......οχι δεν υποφερει, μονο ακουμε αυτο το φλεμμα οτα βηχει. Τη νυχτα πια δεν βηχει καθολου, πριν εβηχε 1-2 φορες.

Vera, εγώ θα ανησυχούσα εαν ο βήχας θα άρχιζε να γίνεται ενοχλητικός

για το ίδιο το παιδί.

Δηλαδή όταν δεις οτι το παιδί υποφέρει.....

(να πνίγεται, να βήχει συνέχεια, να μην μπορεί να κοιμηθεί κλπ)

Συμφωνω.

Διαφημίσεις

Κορίτσια να σας πω κι εγώ το πρόβλημά μου???

Κάνω ομοιοπαθητική για τις ημικρανίες μου, αλλά τις τελευταίες μέρες υποφέρω από συνάχι.

Έχω συνέχεια τη μύτη μπουκωμένη.

Δεν μπορω καθόλου να αναπνεύσω.

Δεν μπορώ να φάω, να κοιμηθώ...ΤΙΠΟΤΑ!!!

Κάνει να βάλω OTRIVIN?

Αν όχι, τι άλλο βοηθάει??

Αφού κάνεις ήδη ομοιοπαθητική πάρε τηλέφωνο τον/την ομοιοπαθητικό γιατρό σου.

Συχνό πρόβλημα αυτό και σε εμένα, πριν την ομοιοπαθητική (αλλεργική ρινίτιδα). Λογικά θα σε ρωτήσει κάποια πράγματα (π.χ. τι χρώμα είναι οι μύξες, αν είσαι καλύτερα με το κρύο ή την ζέστη, ποιες ώρες είσαι χειρότερα κλπ).

Όχι δεν σου γράφω ποιο φάρμακο βοήθησε εμένα με ίδια εικόνα, ακόμα και αν είμαι 90% σίγουρος. :D

Μην ντρέπεσαι να ενοχλήσεις, σκέψου ότι το τηλεφώνημα δείχνει πως έχει εμπιστοσύνη. Και δεν αποκλείετε αυτά τα συμπτώματα να συνδέονται με τις ημικρανίες και μετά από αυτό το περιστατικό να είσαι αρκετά καλύτερα (αν αντιμετωπιστεί με τον ορθό τρόπο=χωρίς καταστολή)

πᾶν μέτρον ἄριστον

...

Παντως εχω παρατηρησει οτι η ομοιοπαθητικη δρα εξαιρετικα σε θεματα οφθαλμων..... με βοηθησε την πρωτη φορα με το αποξηραμενο χαλαζιο. Μετα χαλασα την θεραπεια γιατι επαθα σοβαρο εκζεμα στα χερια με πληγες που ανοιξαν και πονουσα παρα πολυ οποτε αρχισα παλι τις αλοιφες, μετα επαθα μολυνση στα ματια απο φακους που επρεπε να ειχα αντικαταστησει εδω και καιρο. Δεν τολμησα να κανω ομοιοπαθητικη, πηρα αντιβιωση και βρε παιδια δεν ελεγε να περασει η μολυνση........καθε μερα ξυπνουσα με πολλη τσιμπλα στο ματι. Ξαναρχισα μετα απο πολλη σκεψη το ομοιοπαθητικο και μου περασαν οι τσιμπλες σε 1-2 μερες..........τι να πω κι εγω επιφυλακτικη ειμαι γιατι εχω τραβηξει πολλα με εκζεματα και ματια και δυσκολευομαι να πιστεψω οτι μπορει να θεραπευθουν χωρις φαρμακα, αλλα εξεπλαγην αλλη μια φορα........! Οποτε αρχισα παλι να προβληματιζομαι στο θεμα της αντιβιωσης του μωρου, καποια στιγμη θα πρεπει να το συζητησω με το γιατρο μηπως δοκιμασουμε να τη σταματησουμε.

Vera, συνεχίζω και διαβάζω με ενδιαφέρον ότι γράφεις και κατανοώ τους προβληματισμούς σου.

Πιστεύω ότι ο γιατρός μάλλον θα καταλήξει να πει πως είναι δική σου ευθύνη. Και πραγματικά πιστεύω πως έτσι είναι. Η υγεία μας και οι γιατροί που επιλέγουμε να συμβουλευτούμε (όχι να μας κάνουν καλά) είναι δική μας ευθύνη.

Αυτα τα δικα μας νεα, οποιος θελει να τσακωθει να παει αλλου, κανεις δεν υποχρεωνει κανενα να κανει ομοιοπαθητικη με το ζορι.

Τότε ή πρέπει να αλλάξει ο τίτλος του νήματος ή να πάμε στο αδελφό νήμα (το έχω ξαναγράψει αυτό)

Οποιος θελει δοκιμαζει και βλεπει....τοσα λεφτα δινουμε σε γιατρους της κλασσικης ιατρικης, δεν παθαινουμε τιποτα να δωσουμε μια επισκεψη σε ομοιοπαθητικο.

Μα αφού δεν θέλει, απλά θέλει να μας ... ξυπνήσει, εμάς τους νυχτωμένους ;) [συγνώμη για την ειρωνεία, σπάνια καταφεύγω εκεί]

Πρέπει να βλέπουμε τις διπλές τυφλές μελέτες αντί τα περιστατικά που περιγράφονται εδώ; Και ακόμα και αν έχουμε βιώσει θεραπευτικά αποτελέσματα πρέπει να τα θεωρούμε τυχαίο γεγονός;

Τίποτα δεν μπορούμε να αποκλείσουμε.

Εμένα με κρατάει σταθερά στα πόδια μου και στις απόψεις μου η αρχή της ελάχιστης δυνατής παρέμβασης και το "Εν είδα ότι ουδέν οίδα"

πᾶν μέτρον ἄριστον

ΟΚ αφου το ειπε το περιοδικο να το δεχτουμε...!:confused: Ηταν πλασεμπο η θεραπεια του τεραστιου αιματωματος που ειχε παραμορφωσει το κεφαλι της κορης μου,

όταν λες αιμάτομα τι ενοείς; υποσκληρίδιο αιμάτωμα (χρόνιο, οξύ) , αιμαγείωμα, ψευδοόγκος; τι τέλος πάντων;

πάντως τα περισσότερα αιματώματα (που δεν απειλούν τον εγκέφαλο) υποχωρούν μόνα τους.....

πλασεμπο το οτι σε λιγοτερο απο 2 μηνες εχουμε θεαματικα αποτελεσματα στη θεραπεια της αιμορροϊδας του γιου μου,

κοίτα χρυσό μου και γω μέσα σε δυο εβδομάδες που έτρωγα καθημερινά ακτινίδια (και καταπολεμήθηκε η δυσκιλιότητα μου) αιμοροίδες γιοκ, αλλά δεν διατιμπανίζω παντού τις θαυματουργικές ιδιότητες των ακτινιδίων...

μέσα σε δύο ολόκληρους μήνες πολλά πράγματα μπορεί να έχουν συμβάλει στην υποχώρηση των αιμοροιδών του παιδιού(αύξιση κινητιότητα παιδιού, αλλαγή διατροφής, πρόγραμμα στην τουαλέτα, μεγαύτερη κατανάλωση νερού κ.α.)

πλασεμπο επισης η θεραπεια της ανιψιας μου που πασχει απο HPV και υποτροπιαζουσες κολπιτιδες και ουρολοιμωξεις...:wink:

δηλαδή η ανιψιά σου δεν έχει πια τον ιο; κάτι δεν διατυπώνεις σωστά γιατί αυτό αποκλείεται...

εγώ προτείνω στην ανιψιά σου να κάνει συχνά παπ και να ακολουθεί την δυτική ιατρική γιατί τα κονδυλόματα υπάρχει πιθανότητα να της προκαλέσουν καρκίνο του τραχήλου....

(πέρα από κάθε αντιπαλότητα: η κοπέλα πρέπει να προσέχει πάρα πολύ και να παρακολουθείται στενά)

λιγα λογια για την ομοιοπαθητικη..

Γράφει η Ναταλία Πριάχινα

Γενικός Ιατρός - Ομοιοπαθητικός

Ο μεγαλύτερος σύμμαχος του ανθρώπου εναντίον των παθογόνων παραγόντων του περιβάλλοντός είναι ο ίδιος ο οργανισμός του. Ο οργανισμός είναι ένα τέλειο αυτοθεραπευόμενο σύστημα, που έχει το σκοπό να διατηρεί την υγεία. Για κάθε παθογόνο εξωτερικό παράγοντα έχει ένα τέλειο σύστημα απόκρουσης. Ο οργανισμός με το αμυντικό του σύστημα παρουσιάζει τα συμπτώματα προσπαθώντας να αυτοθεραπεύσει την νόσο. Παράδειγμα: ανεβάζει πυρετό για να σταματήσει την ανάπτυξη μικροβίων ή ιών (γι’αυτό δεν πρέπει να παίρνουμε ακαταλόγιστα τα αντιπυρετικά αν ο πυρετός δεν ανεβεί υπερβολικά (πάνω από 38,5 C ) ή δεν προκαλεί έντονη κακουχία), παρουσιάζει πόνο σε κάποιο μέρος του σώματος για να περιορίσουμε την χρήση του, να μειώσουμε την καταπόνησή του.

Η ομοιοπαθητική μελετά λεπτομερώς το κύριο σύμπτωμά του ασθενή, τις δευτερεύουσες ενοχλήσεις, τον ύπνο, την διατροφή, τον ψυχισμό, της φοβίες κτλ. Από αυτή τη μελέτη βγαίνει εικόνα μίας ουσίας που στην λήψη της θα προκαλούσε παρόμοια συμπτώματα, αλλά στην απειροελάχιστη δόση επεξεργασμένη σαν ομοιοπαθητικό φάρμακο δίνει ώση στο ναρκωμένο αμυντικό μηχανισμό και το κάνει να αντιδράσει θεραπεύοντας τη νόσο.

Το φάρμακο δεν δρα στο χημικό επίπεδο και γι’αυτό στερείται παρενεργειών.

Το ομοιοπαθητικό φάρμακο θα δράσει

• άμεσα σε ένα οξύ πρόβλημα,

• θα χρειαστεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα σ’ένα χρόνιο πρόβλημα για να ξαναρχίσει ο οργανισμός να λειτουργεί φυσιολογικά,

• προληπτικά—επειδή το καλό επίπεδο υγείας, καλή άμυνα του οργανισμού θα του επιτρέπουν να κρατάει τους παθογόνους παράγοντες υπό έλεγχο. Πχ. Ζούμε σ’ένα περιβάλλον με τα ίδια για όλους μικρόβια—δεν μπορούμε να το αποστειρώσουμε. Στο στόμα του καθενός υπάρχουν μικρόβια αμυγδαλίτιδας ή και φυματίωσης, και όμως μερικοί αρρωσταίνουν ενώ άλλοί όχι. Η ομοιοπαθητική βελτιώνει το επίπεδο υγείας, ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και τον καθιστά απρόσβλητο από τα μικρόβια τα οποία θα συνεχίσουν την παρασιτική τους ζωή.

Η σημερινοί αλλοπαθητική ιατρική φροντίδα είναι τόσο κατακερματισμένη σε ειδικότητες και υποειδικότητες που δύσκολα αξιολογείται η συνολική πορεία της υγείας του, επειδή όταν ένας ασθενής παρουσιάζει καινούριο πρόβλημα αυτό θεωρείται άσχετο και τον παραπέμπουν στον ιατρό άλλης ειδικότητας. Η ομοιοπαθητική δεν χωρίζεται σε ειδικότητες ακόμη και αν οι ομοιοπαθητικοί ιατροί έχουν ειδικότητες της κλασσικής ιατρικής.

Ορισμός της θεραπείας στην ομοιοπαθητική δεν είναι απλά η μείωση των συμπτωμάτων ή αλλαγή κάποιων εργαστηριακών παραμέτρων, αλλά πλήρης σωματική, συναισθηματική και διανοητική ισορροπία. Η διακοπή της ομοιοπαθητικής αγωγής θα σημάνει την αποκατάσταση του ασθενούς και στα τρία επίπεδα, χωρίς τις περισσότερες φορές να χρειαστεί άλλη αγωγή.

83hKp3.png

αποσπασματα συνεντευξης του καρδιολόγου του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, κ. Θανάση Δρίτσα

''...Δεν θα πρέπει να περιμένουμε τίποτε να αλλάξει από την πλευρά της Φαρμακοβιομηχανίας, οι άνθρωποι είναι έμποροι και προσπαθούν να πουλήσουν με κάθε δυνατό τρόπο χρησιμοποιώντας θεμιτά και αθέμιτα μέσα. Δεν θα πρέπει να περιμένουμε να αποκτήσουν οι φαρμακοβιομηχανίες ηθική και δεοντολογία. Τα κράτη και οι λειτουργοί της υγείας πρέπει να μάθουν να αμύνονται και να προστατεύουν τον ασθενή και τον πολίτη.Το μεγάλο πρόβλημα είναι, ότι οι φαρμακευτικές πολυεθνικές π.χ. γίνονται χορηγοί σε προεκλογικές εκστρατείες πολιτικών, έτσι βοηθούν κάποιους να εκλέγονται και στη συνέχεια περιμένουν ανταπόδοση. Επίσης πολυεθνικές φαρμακευτικές γίνονται χορηγοί σε ερευνητικά προγράμματα κλινικών δοκιμών νέων φαρμάκων, φαρμακευτικές εταιρείες επιδοτούν τα ερευνητικά προγράμματα πανεπιστημιακών γιατρών παγκοσμίως, έτσι εξαγοράζονται συνειδήσεις σε πολλά επίπεδα. Ακόμη και διοικητικά συμβούλια -συντακτικές ομάδες επιστημονικών ιατρικών περιοδικών με διεθνή εμβέλεια -αυτά που δημοσιεύουν την αφρόκρεμα των νέων κλινικών δεδομένων- έχει βρεθεί, ότι σχετίζονται με φαρμακευτικές εταιρείες.''

''...Το βέβαιο είναι, ότι η κοινωνία μας δεν προσπαθεί να βελτιώσει όλους αυτούς τους εξωτερικούς παράγοντες (το σύγχρονο άρρωστο γενικά περιβάλλον, τροφές φαρμακωμένες, νερό φαρμακωμένο, αύξηση ακτινοβολιών αλλά και ψυχοκοινωνικών παραμέτρων, όπως η διάλυση της οικογένειας, το αφόρητο εργασιακό στρες, η ανεργία, η έλλειψη κοινωνικής στήριξης, η επιδημία της κατάθλιψης), αλλά στρέφει τον πάσχοντα άνθρωπο προς την λήψη φαρμάκων και μηχανικών ιατρικών παρεμβάσεων. Δεν υπάρχει για παράδειγμα περίπτωση να επισκεφθεί κάποιος ένα ψυχίατρο και να μην του δώσει ο ψυχίατρος κάποιο φάρμακο. Δεν υπάρχει περίπτωση να επισκεφθεί προληπτικά κάποιος ασυμπτωματικος ασθενής έναν γιατρό και να μην υποβληθεί σε μυριάδες άχρηστες διαγνωστικές εξετάσεις-με μόνο κριτήριο την τρομολαγνεία.''

«Ε.Ε.»: Ποια είναι η άποψή σας για τις εναλλακτικές θεραπείες; Ομοιοπαθητική, Βελονισμό, Ρεφλεξολογία κ.ά.;

- Κάποιες από αυτές τις εναλλακτικές θεραπείες είναι ήδη αποδεκτές και διδάσκονται και σε πολλά ξένα πανεπιστήμια. Αρκεί να γνωρίζει κανείς την ποιότητα και την υπεύθυνη εκπαίδευση, που έχει κάνει όποιος εφαρμόζει εναλλακτικές θεραπείες. Πρέπει να προστατευόμαστε και από πιθανούς απατεώνες, που παρεπιδημούν ανησυχητικά μεταξύ μας περιφερόμενοι ως εναλλακτικοί.

«Ε.Ε.»: Πιστεύετε, ότι θα μπορούσαν να συνεργαστούν η Κλασική Ιατρική με τις εναλλακτικές θεραπείες;

- Νομίζω, ότι ο,τιδήποτε είναι προς το συμφέρον του ασθενούς πρέπει να γίνεται με προϋπόθεση την αντικειμενική πληροφόρηση και την ελεύθερη βούληση του ασθενούς. Όπου υπάρχουν ενδείξεις, ότι η εναλλακτική ιατρική βοηθάει, θα πρέπει η κλασική ιατρική να συνεργασθεί με την εναλλακτική.''

83hKp3.png

Διαφημίσεις

''Προβλήματα με το υπάρχον βιβλιάριο υγείας του παιδιού.

O Αντώνης Καφάτος, είναι ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης, Κλινική Προληπτικής Ιατρικής & Διατροφής

Το 2003 το υπουργείο Υγείας άλλαξε τις υπάρχουσες κατάλληλες καμπύλες ανάπτυξης των παιδιών με τελείως ακατάλληλες καμπύλες οι οποίες διατηρούνται μέχρι σήμερα.

Αυτές οι καμπύλες ανάπτυξης είναι ακατάλληλες γιατί έγιναν το 2001, όταν η επιδημία της παχυσαρκίας ήταν σε έξαρση. Το αποτέλεσμα ήταν να έχουν μετακινηθεί προς τα άνω και να αποκρύπτουν το πρόβλημα των υπέρβαρων και παχύσαρκων παιδιών, ενώ αντίθετα ψευδώς παρουσιάζουν μεγάλο ποσοστό παιδιών με ανεπαρκή ανάπτυξη. (Παιδιατρική, 2007; 70:70-74)

Οι καμπύλες αυτές ανάπτυξης παρόλα αυτά προωθήθηκαν και μπήκαν στο βιβλιάριο υγείας του παιδιού με πρωτοβουλία της Αʼ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και της φαρμακευτικής εταιρείας που παράγει την αυξητική ορμόνη.

Οι καμπύλες αυτές συμβάλουν στο να αυξηθεί ο αριθμός των παιδιών που παίρνουν αυξητική ορμόνη την οποία πληρώνει το Υπουργείο Υγείας. Όταν ένα παιδί παίρνει για παράδειγμα αυξητική ορμόνη καθημερινά και για 6 χρόνια, απαιτούνται πάνω από 350,000 ευρώ. Εκτός όμως του τεράστιου οικονομικού κόστους, η ζημιά στην υγεία είναι ακόμη πιο σοβαρή, γιατί η αυξητική ορμόνη είναι καρκινογόνος ουσία....''

83hKp3.png

δηλαδή η ανιψιά σου δεν έχει πια τον ιο; κάτι δεν διατυπώνεις σωστά γιατί αυτό αποκλείεται...

εγώ προτείνω στην ανιψιά σου να κάνει συχνά παπ και να ακολουθεί την δυτική ιατρική γιατί τα κονδυλόματα υπάρχει πιθανότητα να της προκαλέσουν καρκίνο του τραχήλου....

(πέρα από κάθε αντιπαλότητα: η κοπέλα πρέπει να προσέχει πάρα πολύ και να παρακολουθείται στενά)

Δεν θεραπευόμαστε ποτέ από τον ιό των κονδυλωμάτων και μένουμε φορείς δια βίου, αλλά το ανοσοποιητικό μας σύστημα (όταν είναι σε καλή κατάσταση) τον κρατά υπό έλεγχο.

αυτο κανει και η ομοιοπαθητικη!!

Η ομοιοπαθητική βελτιώνει το επίπεδο υγείας, ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και τον καθιστά απρόσβλητο από τα μικρόβια τα οποία θα συνεχίσουν την παρασιτική τους ζωή.

83hKp3.png

όταν λες αιμάτομα τι ενοείς; υποσκληρίδιο αιμάτωμα (χρόνιο, οξύ) , αιμαγείωμα, ψευδοόγκος; τι τέλος πάντων;

πάντως τα περισσότερα αιματώματα (που δεν απειλούν τον εγκέφαλο) υποχωρούν μόνα τους.....

Eγω δεν ειμαι γιατρος για να σου απαντησω με τους ορους που αναφερεις. Το παιδι επεσε και χτυπησε στο κεφαλι, το οποιο μετα απο λιγες μερες αρχισε να παραμορφωνεται. Εκανε ενα τεραστιο αιματωμα (αγγιζες με το δαχτυλο και "βουλιαζε"), το οποιο δεν υποχωρησε παρα μονο αφου εκανε ομοιοπαθητικη θεραπεια λιγων μονο ημερων.

κοίτα χρυσό μου και γω μέσα σε δυο εβδομάδες που έτρωγα καθημερινά ακτινίδια (και καταπολεμήθηκε η δυσκιλιότητα μου) αιμοροίδες γιοκ, αλλά δεν διατιμπανίζω παντού τις θαυματουργικές ιδιότητες των ακτινιδίων...

μέσα σε δύο ολόκληρους μήνες πολλά πράγματα μπορεί να έχουν συμβάλει στην υποχώρηση των αιμοροιδών του παιδιού(αύξιση κινητιότητα παιδιού, αλλαγή διατροφής, πρόγραμμα στην τουαλέτα, μεγαύτερη κατανάλωση νερού κ.α.)

Καμια σχεση. Δεν αλλαξε τιποτα στη διατροφη του. Εξακολουθει να μην τρωει φρουτα, λαχανικα, μπαρες δημητριακων κλπ και εξακολουθει να πινει νερο με το ζορι. Η κλασσικη ιατρικη οριζε κολονοσκοπηση και θεραπεια με συμβατικα φαρμακα. Τα παιδακια αποκτουν τοσο μεγαλη φοβια απο τον πονο, που τα κανουν πανω τους οταν πια δε μπορουν να κρατηθουν αλλο, γιατι φοβουνται την τουαλετα. Και φυσικα δε σχολιαζω καν το μαρτυριο της κολονοσκοπησης... Η αποθεραπεια γινεται μετα απο ενα χρονο περιπου. Εμεις μετα απο ενα μολις μηνα καταφεραμε να πηγαινουμε στην τουαλετα χωρις φοβο γιατι μειωθηκε αισθητα ο πονος και η αιμορραγια...

Φυσικα και εχει τον ιο. Σε ολη της τη ζωη θα τον εχει. Ακολουθησε την κλασσικη ιατρικη για 6 μηνες και οχι μονο δεν ειδε θεραπεια, αλλα απο τα ισχυρα φαρμακα αρχισε να παθαινει κολπιτιδες, μετα ουρολοιμωξεις, ο ερπης εφτασε στο σημειο να εμφανιζεται και δυο φορες το μηνα με φοβερους πονους, η αμυνα του οργανισμου εφτασε στο 0 και η ψυχολογια της κατω απο το 0... Κανει τωρα 2 μηνες ομοιοπαθητικη, δεν εχει εμφανιστει ουτε μια φορα ο ερπης, και επισης δεν ειχε κανενα περιστατικο κολπιτιδας ή ουρολοιμωξης...

Αυτα ειναι ελαχιστα παραδειγματα που αναφερω ενδεικτικα. Εχω πολλους στενους συγγενεις που κανουν πολλα χρονια ομοιοπαθητικη και εχουν θεραπευσει πολλες ασθενειες.

tara

το αιμάτωμα του παιδιού ήταν επιφανειακό (δεν ήταν δηλαδή κάτω από το κρανίο του παιδιού) και θα περνούσε ούτες η άλλος

για τα κονδυλώματα το είπες και μόνη σου, η ψυχολογία της ήταν χάλια μόλις βρήκε ότι μπορεί να πιστέψει κάπου βελτιώθηκε η καταστασή της (η ψυχοθεραπεία είναι η μοναδική δράση που αναγνωρίζω στην ομοιοθεραπευτική ιατρική)

και το άλλο θέμα το ξαναλέω δύο μήνες είναι πολοί κάτι έχει αλάξει που βοήθησε στην καταπολέμιση της δυσκοιλιότητας (ακόμα και η κινιτικότητα του εντέρου από μόνη της)

Ελα μου ντε.... κι εγώ έχω χάσει την μπάλα!!

Ο,τι θα γραφω στο ένα θα κάνω copy paste και στο άλλο!!

συγγνωμη ρε κοριτσια..:oops::oops:

τι να κανω? ηθελα να υπαρχει στα πρακτικα..με αυτα που ακουμε, θα αρχισουμε τις αντιβιωσεις εδω μεσα:lol::lol::lol::lol:

83hKp3.png

Κάποιος να στείλει τα λινκ στους mod να ενώσουν τα θέματα?.... μήπως λέω τώρα:D

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

tara

το αιμάτωμα του παιδιού ήταν επιφανειακό (δεν ήταν δηλαδή κάτω από το κρανίο του παιδιού) και θα περνούσε ούτες η άλλος

για τα κονδυλώματα το είπες και μόνη σου, η ψυχολογία της ήταν χάλια μόλις βρήκε ότι μπορεί να πιστέψει κάπου βελτιώθηκε η καταστασή της (η ψυχοθεραπεία είναι η μοναδική δράση που αναγνωρίζω στην ομοιοθεραπευτική ιατρική)

και το άλλο θέμα το ξαναλέω δύο μήνες είναι πολοί κάτι έχει αλάξει που βοήθησε στην καταπολέμιση της δυσκοιλιότητας (ακόμα και η κινιτικότητα του εντέρου από μόνη της)

Νομιζω πως δεν εχει κανενα νοημα η οποιαδηποτε απαντηση που θα παρεις απο τον οποιοδηποτε εδω μεσα, γι αυτο και δε μπαινω στον κοπο να απαντησω ξανα στις αοριστολογιες που γραφεις.΄Η θιγονται τα συμφεροντα σου με την ομοιοπαθητικη, ή απλα θελεις να κανεις "χαβαλε" και να καταφερεις να κλειδωθουν αυτα τα θεματα.

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...