Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ? ΤΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ???

Recommended Posts

ξερετε για ποιον λογο παιρνουμε mercury?

μου ειπε επειδη σημερα εμφανισα λιγη καταρροη....

χθες για τον πονολαιμο πηρα 3 καψ. belladona 1Μ kai eimai ligo kalytera.... σημερα εχω και λιγο πονο στα κοκκαλα, αδυναμια.....

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,2k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

εγώ προσωπικά δεν θα άφηνα πυρετό πάνω από 40...καλά ο Σπυρος θα ούρλιαζε από το 39,5 νομίζω έτσι κι αλλιώς :)

ο δικός θέλει να δώσω αντιπυρετικό από το 38, για αυτό δεν τον άφησα ποτέ να δει το θερμόμετρο και όταν ρώταγε πόσο πυρετό έχει στρογγυλοποιούσα προς τα κάτω. Αν είχε 38,7 του έλεγα 37,8 κοκ

Διαφωνώ αλλά δεν έχω χρόνο να επεκταθώ, δεν μ' αφήνει η μικρή!

Και αν κάποιος είναι επιρρεπής στους πυρετικούς σπασμούς θα τους κάνει ακόμη και αν η θερμοκρασία του είναι 38 μόνο.

Όταν βρεις χρόνο να επεκταθείς! Μας ενδιαφέρει! :)

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Κι εγω δινω ντεπον απο 38,5 και πανω. Σε καμια περιπτωση δε θα ηθελα να ζησω τετοια κατασταση. Η κορη μιας φιλης μου κοντεψε να πεθανει περσι απο πυρετικους σπασμους και η ιδια η φιλη μου επαθε τετοιο σοκ που εκανε πολυ καιρο να το ξεπερασει.

Έχω μία φίλη νηπιαγωγό που έχει ζήσει τέτοιες καταστάσεις και πλέον τρομοκρατημένη μετά το 38,2 απαραίτητα θα δώσει ντεπόν. Στην αρχή με είχε επηρεάσει, αλλά μετά από συζήτηση με τον ομοιοπαθητικό, κατάλαβα ότι μπορώ να περιμένω μέχρι το 39 και... μου έχει τύχει να έχει 39,5 το παιδί και να περιμένω το ομοιπαθη να δράσει. Ευτυχώς έπεσε.. αν δεν είχε πέσει και ανέβαζε κι άλλο, εκεί σίγουρα θα έδινα ντεπόν.

Γι αυτό σου λέω Rosie, διαφώτισέ μας, μπας και ηρεμήσουμε περισσότερο με το θέμα πυρετός. :-)

Kt0tp2.png NaAfp3.png

kikileuteris epifillassomai na min katalava kala, alla thimamai oti mia kopela elege oti mporei na tous kanei kai me dekata, kai nomizo tous elege propiretikous. mporei omos na ipirxe ekei alli underlying condition, nevrologikis fisis.

Rosie efoson to ikseres oti tha kanei ipsilo pireto kai isoun proetoimasmeni xara sto kouragio sou! :P prosopika pantos pano apo 40 den tha to afina, fovamai tis egkefalikes vlaves (den thimamai akrivos, alla sta vrefi kati exei na kanei me to oti einai malaka ta kokkala kai oi minigges kai einai pio efkolo na epireastei o egkefalos) alla kai min to paizo tharralea, an eblepa to moro na kanei spasmous tha pathaina megalo klakaz!

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

Διαφημίσεις

http://www.nytimes.com/2011/01/11/health/11klass.html?_r=3&ref=health

Διαβαστε εδω για πυερτο και πυρετικους σπασμους.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

πολύ καλό το παραπάνω, έχει και ο paidiatros.gr δύο σχετικά άρθρα, με το 2ο να είναι αρκετά ιατρικό.

http://www.paidiatros.gr/index.php?cid=3&id=63&st=2

http://www.paidiatros.gr/index.php?cid=3&id=64&st=2

πᾶν μέτρον ἄριστον

πολύ καλό το παραπάνω, έχει και ο paidiatros.gr δύο σχετικά άρθρα, με το 2ο να είναι αρκετά ιατρικό.

apo to na parei omos diazepam, lorazepam i varvitourika (opos anaferetai os antimetopisi sto deftero arthro), kalitero den einai na parei to omoiopathitiko i kai to simvatiko antipiretiko? ;)

mallon omos ksefigame apo to arxiko thema :P

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

Ευχαριστούμε Βέρα μου, πολύ καλό, ελπίζω να ξε-αγχώσει κάποιες κοπέλες εδώ μέσα! :D

Έχω κι εγώ κάπου τέτοια άρθρα αλλά δεν υπάρχει περίπτωση η μικρή να μ' αφήσει να τα βρω, αυτή τη στιγμή προσπαθεί απεγνωσμένα να πατήσει τα πλήκτρα! :roll:

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Δε μιλάει ακριβώς για τους πυρετικούς σπασμούς, αλλά για τα αντιπυρετικά και για το φόβο των γονιών στον πυρετό.

Πολύ ωραίο άρθρο με, ξέρω κι εγώ ότι ο πυρετός είναι καλός.Δεν είναι κατατοπιστικό όμως για τους σπασμούς, τη συχνότητα, το τι αφήνουν κτλ.

apo to na parei omos diazepam, lorazepam i varvitourika (opos anaferetai os antimetopisi sto deftero arthro), kalitero den einai na parei to omoiopathitiko i kai to simvatiko antipiretiko? ;)

mallon omos ksefigame apo to arxiko thema :P

Εννοείται!Χίλιες φορές το αντιπυρετικό και το ομοιοπαθητικό κατ'εμέ!

Djccp2.png

67KIp2.png

Διαφημίσεις

Ευχαριστούμε!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Δε μιλάει ακριβώς για τους πυρετικούς σπασμούς, αλλά για τα αντιπυρετικά και για το φόβο των γονιών στον πυρετό.

Πολύ ωραίο άρθρο με, ξέρω κι εγώ ότι ο πυρετός είναι καλός.Δεν είναι κατατοπιστικό όμως για τους σπασμούς, τη συχνότητα, το τι αφήνουν κτλ.

Διάβασε λίγο πιο προσεκτικά τα παρακάτω σημεία ;)

In fact, fever does not harm the brain or the body, though it does increase the need for fluids. And even untreated, fevers rarely rise higher than 104 or 105 degrees (105F ισούται με 40,5C).

As many as 5 percent of children are at risk for seizures with fever. These seizures can be terrifying to watch but generally are not harmful and do not cause epilepsy. Still, a child who has a first febrile seizure should be checked by a physician. (These seizures tend to run in families, and children who have had one may well have another.)

“Parents are telling us that they’re worried that fever can cause brain damage or even death in their children,” said Dr. Michael Crocetti, an assistant professor of pediatrics at Johns Hopkins and lead author of the 2001 study. “I’ve been doing this for a long time, and it seems to me that even though I do a tremendous amount of education about fever, its role in illness, its benefit in illness, it doesn’t seem to be something they keep hold of from visit to visit.”

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διάβασε λίγο πιο προσεκτικά τα παρακάτω σημεία ;)

In fact' date=' fever does not harm the brain or the body, though it does increase the need for fluids. And even untreated, fevers rarely rise higher than 104 or 105 degrees[i'] (105F ισούται με 40,5C). [/i]

As many as 5 percent of children are at risk for seizures with fever. These seizures can be terrifying to watch but generally are not harmful and do not cause epilepsy. Still, a child who has a first febrile seizure should be checked by a physician. (These seizures tend to run in families, and children who have had one may well have another.)

“Parents are telling us that theyʼre worried that fever can cause brain damage or even death in their children,” said Dr. Michael Crocetti, an assistant professor of pediatrics at Johns Hopkins and lead author of the 2001 study. “Iʼve been doing this for a long time, and it seems to me that even though I do a tremendous amount of education about fever, its role in illness, its benefit in illness, it doesnʼt seem to be something they keep hold of from visit to visit.”

Μου κάνει εντύπωση που δε διαχωρίζει τους πυρετικούς σπασμούς από τους επιληπτικούς.Είναι άλλο το ένα και άλλο το άλλο έχω την εντύπωση.Μπορεί να κάνω και λάθος.

Το 5% που αναφέρει είναι για επιληπτικές κρίσεις, όχι για πυρετικούς σπασμούς.Δε μου δίνει δηλαδή ποσοστά γι αυτό που θέλω.Και επειδή όσες περιπτώσεις πυρεττικών σπασμών γνωρίζω όλες κάτι έχουν εκ των υστέρων.

Με ενδιαφέρει όμως να μάθω για το θέμα, και να μην κατακλύζομαι από φόβο.Επειδή το είδα μέσα στο σπίτι μου να συμβαίνει, ίσως γι αυτό είμαι τόσο επιφυλακτική.Και όπως διάβασα στο παραπάνω άρθρο, παίζει ρόλο αν κάποιος από την οικογένεια έχει ήδη πάθει.

Djccp2.png

67KIp2.png

Μου κάνει εντύπωση που δε διαχωρίζει τους πυρετικούς σπασμούς από τους επιληπτικούς.Είναι άλλο το ένα και άλλο το άλλο έχω την εντύπωση.Μπορεί να κάνω και λάθος.

Το 5% που αναφέρει είναι για επιληπτικές κρίσεις, όχι για πυρετικούς σπασμούς.Δε μου δίνει δηλαδή ποσοστά γι αυτό που θέλω.Και επειδή όσες περιπτώσεις πυρεττικών σπασμών γνωρίζω όλες κάτι έχουν εκ των υστέρων.

Επειδή μάλλον δεν είναι πολύ καλά τα αγγλικά σου και έχεις μπερδευτεί σου μεταφράζω:

To 5% των παιδιών κινδυνεύουν από σπασμούς με πυρετο. Αυτοί οι σπασμοί μπορεί να είναι τρομακτικοί να τους βλέπεις, αλλά γενικά δεν είναι βλαβεροί και δεν προκαλούν επιληψία. Ωστόσο ένα παιδί που έχει τον πρώτο του πυρετικό σπασμό πρέπει να εξετασθεί από γιατρό. (αυτοί οι σπασμοί συνήθως είναι κληρονομικοί και τα παιδιά που είχαν έναν μπορεί να ξαναπαρουσιάσουν).

Άρα μιλάει για πυρετικούς σπασμούς και όχι επιληπτικούς.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Επειδή μάλλον δεν είναι πολύ καλά τα αγγλικά σου και έχεις μπερδευτεί σου μεταφράζω:

As many as 5 percent of children are at risk for seizures with fever. These seizures can be terrifying to watch but generally are not harmful and do not cause epilepsy. Still' date=' a child who has a first febrile seizure should be checked by a physician. (These seizures tend to run in families, and children who have had one may well have another.)

To 5% των παιδιών κινδυνεύουν από σπασμούς με πυρετο. Αυτοί οι σπασμοί μπορεί να είναι τρομακτικοί να τους βλέπεις, αλλά γενικά δεν είναι βλαβεροί και δεν προκαλούν επιληψία. Ωστόσο ένα παιδί που έχει τον πρώτο του πυρετικό σπασμό πρέπει να εξετασθεί από γιατρό. (αυτοί οι σπασμοί συνήθως είναι κληρονομικοί και τα παιδιά που είχαν έναν μπορεί να ξαναπαρουσιάσουν).

Άρα μιλάει για πυρετικούς σπασμούς και όχι επιληπτικούς.

Για τα αγγλικά μου έχεις δίκιο.:mrgreen:.Όμως το seizures with fever το βάζω στη μετάφραση στο γούγλη και μου το βγάζει επιληπτικούς.Γι αυτό ίσως μπερδεύτηκα.

Εξαιρετικά μικρό ποσοστό η αλήθεια.Παρόλαυτα υπαρκτό.Θα ήθελα αν σας είναι εύκολο να δω κι άλλη αρθρογραφία επί του θέματος.

Κι εγώ, παρόλο που προς το παρόν ακολουθώ μόνο τη συμβατική ιατρική δεν είμαι υπέρ του στουμπώματος με φάρμακα.Κι ένας λόγος που θέλω να απευθυνθώ στην ομοιοπαθητική, είναι ακριβώς αυτός.Να αποφύγω όσο είναι εφικτό τη χημεία στο παιδί μου.

Βρίσκω βέβαια αντίσταση στον άντρα μου, αλλά του είπα το εξής:Ακόμη και placebo να είναι, όπως πιστεύει, τι πειράζει?Θα έχει γίνει το παιδί καλά χωρίς να χρειάζεται φάρμακα?

Για τους πυρετικούς όμως γμτ έχω θέμα.Θες που το είδα (μιλάμε ο αδερφός μου είχε εικόνα νεκρού παιδιού.Ήταν 18 μηνών κι εγώ 6 χρονών και το θυμάμαι.), θες που έχω γύρω μου κρούσματα με ενθύμια...Γι αυτό ζητάω κι άλλη αρθρογραφία.

Djccp2.png

67KIp2.png

Διαφημίσεις

Για τους πυρετικούς όμως γμτ έχω θέμα.Θες που το είδα (μιλάμε ο αδερφός μου είχε εικόνα νεκρού παιδιού.Ήταν 18 μηνών κι εγώ 6 χρονών και το θυμάμαι.), θες που έχω γύρω μου κρούσματα με ενθύμια...Γι αυτό ζητάω κι άλλη αρθρογραφία.
΄

Από τα λίγα που διάβασα, θεωρείστε σαν οικογένεια σχετικά υψηλού κινδύνου. Από την στιγμή που το έχει πάθει ο αδερφός σου, αυξάνονται οι πιθανότητες, σε σχέση πάντα με κάποιο άλλο παιδάκι που δεν έχει τέτοιο ιστορικό στην οικογένεια του. Οπότε αυτό που θα σε συμβούλευα εγώ, όσο ακολουθείτε την κλασική ιατρική, δίνε αντιπυρετικό στο παιδί μετά το 38,5, τουλάχιστον μέχρι να γίνει 6 ετών, οπότε μετά είναι πιο απίθανο να συμβεί πυρετικός σπασμός. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε την ομοιοπαθητική, ο γιατρός θα σας συμβουλέψει ανάλογα.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

΄

Από τα λίγα που διάβασα' date=' θεωρείστε σαν οικογένεια σχετικά υψηλού κινδύνου. Από την στιγμή που το έχει πάθει ο αδερφός σου, αυξάνονται οι πιθανότητες, σε σχέση πάντα με κάποιο άλλο παιδάκι που δεν έχει τέτοιο ιστορικό στην οικογένεια του. Οπότε αυτό που θα σε συμβούλευα εγώ, όσο ακολουθείτε την κλασική ιατρική, δίνε αντιπυρετικό στο παιδί μετά το 38,5, τουλάχιστον μέχρι να γίνει 6 ετών, οπότε μετά είναι πιο απίθανο να συμβεί πυρετικός σπασμός. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε την ομοιοπαθητική, ο γιατρός θα σας συμβουλέψει ανάλογα.[/quote']

Λοιπόν, χτες πήγαμε στην παιδίατρο και την ρώτησα.Μου επειβεβαίωσε το άρθρο.Ότι δηλαδή είναι μικρό το ποσοστό των παιδιών που παθαίνουν πυρετικούς σπασμούς.Οι οποίοι μου είπε δεν αφήνουν κάτι, παρά μόνο εξαιρετικά σπάνια.Κι ο τραυλισμός του αδερφού μου, μου είπε, πιθανολογείται ότι προήλθε από τους σπασμούς, μπορεί και όχι.Επίσης μου διαχώρισε τους πυρετικούς από τους άλλους (τους οποίους δε θυμάμαι πως μου τους είπε:oops: όχι επιληπτικούς πάντως).

Τώρα εμείς όντως έχουμε έναν επιπλέον φόβο, εξαιτίας του ότι υπάρχει ιστορικό (ο άντρας μου, μου ξεφούρνισε πρόσφατα ότι έπαθε κι η αδερφή του, χωρίς ενθύμια ευτυχώς).

Οπότε έχετε δίκιο.Εγώ απλά είμαι εξτρά φοβισμένη γιατί αυτό το μικρό ποσοστό έτυχε να το έχω γύρω μου.

Djccp2.png

67KIp2.png

Ξεχασα να κανω quote σε axillea-yogini!!

Στην μικρη μου παντως οταν πηρα τηλ.και του ειπα τα συμπτωματα που πιθανολογησα οτι ειχαν συνδεση με τα δοντακια(δεκατα,σαλια,αφαγια,ξυπνημα με κλαμμα το βραδυ,ροχαλητο μονο στον βραδυνο υπνο,δεν δεχοταν ουτε καν το δαχτυλο μου να την πλησιαζει) την ξεκινησε με 1 καψ.pulsatilla....Μου εδωσε και chamomilla να υπαρχει αλλα δεν την πηραμε...

Με το περας 2 ημερων απο τοτε που πηρε την καψουλα...επεσαν εντελως τα δεκατα,ανοιξε η μυτη και με καθε φταρνισμα εφευγαν τονοι μυξας,σταματησε το χρχρ,επανηλθε η ορεξη και το παιδι σταματησε την γκρινια και πιστευω και ο πονος απο το δοντι.

Δεν ξερω τι να υποθεσω!!!Ηταν ιωση μαζι με δοντια??Ηταν δοντια που προκαλεσαν ολα τα αλλα??Το θεμα ειναι οτι περασε!!Και θελω να πιστευω οτι εδρασε το ομοιοπαθητικο που πηρε...πραγματικα μακαρι να ηταν αυτο!!!Γιατι κι εγω αναρωτηθηκα γιατι μας ξεκινησε με puls και οχι με cham??

Η ουσια ειναι οτι ηρεμησαμε παντως...κι εγω και αυτη!!

΄

δίνε αντιπυρετικό στο παιδί μετά το 38' date='5, τουλάχιστον μέχρι να γίνει 6 ετών, οπότε μετά είναι πιο απίθανο να συμβεί πυρετικός σπασμός. [/quote']

Η κορη της φιλης μου που επαθε περσι πυρετικους σπασμους, ηταν 14 στα 15... Δε γνωριζω το ιατρικο ιστορικο της οικογενειας, θα τη ρωτησω, οπως θα ρωτησω και τον γιατρο αποψε.

...Γιατι κι εγω αναρωτηθηκα γιατι μας ξεκινησε με puls και οχι με cham??

Η ουσια ειναι οτι ηρεμήσαμε παντως...κι εγω και αυτη!!

Η σωστή συνταγογράφηση θέλει εμπειρία και γνώσεις. Θέλει συλλογή συμπτωμάτων σωματικών, ψυχικών και διανοητικών. Έρχονται π.χ. τα σωματικά (φούσκωμα, λίγες ώρες ύπνου) και κουμπώνουν με τα διανοητικά (π.χ. στρες, πολλές σκέψεις, εγρήγορση) και δείχνουν όλο και λιγότερα φάρμακα, ιδανικά ένα.

Όταν μιλάμε με τον γιατρό άλλα τα λαμβάνει υπόψη του και άλλα τα αγνοεί, συνήθως εμείς δεν θυμόμαστε τις λεπτομέρειες που είπαμε.

Το αποτέλεσμα μετράει, ακόμα και να γίνουμε καλά χωρίς χημικά φάρμακα αρκεί (δηλαδή αν λειτούργησε το ομοιοπαθητικό ή όχι δεν έχει τόση σημασία - και συνήθως μπορούμε να το καταλάβουμε μόνο σε εμάς τους ίδιους - και ίσως και ούτε αυτό :-D)

πᾶν μέτρον ἄριστον

Σχετικα με τους πυρετικους σπασμους ο γιατρος μας ειπε οτι πρεπει να υπαρχει προδιαθεση και οτι μπορει να συμβει και την ωρα που ανεβαινει ο πυρετος. Ειναι τρομακτικο αλλα οχι επιβλαβες...

Το ντεπον ειναι συμβατο με την ομοιοπαθητικη και δεν εχει σημασια αν θα το παρει ακομη και κοντα κοντα με το ομοιοπαθητικο φαρμακο.

Το θεμα της ακτινοβολιας ειναι μυθος... Καλο ειναι βεβαια τα φαρμακα να ειναι μακρια απο πηγες ακτινοβολιας, αλλα δε χαλανε κιολας αν τυχει να ειναι κοντα σε κινητα. Διαρκουν 5 χρονια σε φυσιολογικη θερμοκρασια, δηλαδη ουτε πολυ ζεστη ουτε πολυ κρυο. Επισης οπως προειπαμε, δεν παιζει ρολο αν το κουταλακι που θα δωσουμε τη σκονη ειναι μεταλλικο.

Μας εδωσε και τη λιστα για το ομοιοπαθητικο φαρμακειο.

Μας εδωσε και τη λιστα για το ομοιοπαθητικο φαρμακειο.[/color][/size][/font][/QU

Μήπως μπορείς να γράψεις ποια φάρμακα περιλαμβάνει η λίστα ? Θα ήθελα να την συγκρίνω με αυτή του Κυβέλου. Σε ευχαριστώ.

ydS7p3.png 3pOXp3.png

E-shops για παπούτσια ΕΔΩ Εshops ΕΔΩ

Το παλιό θέμα ΕΔΩ Πώληση στο ΕΒΑΥ ΕΔΩ

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...