Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ανυπαρκτη νονα

Dimitra83

Recommended Posts

Κούκλα, εγώ ξέρεις τι θα έκανα στη θέση σου? Θα προσπαθούσα να ξεκαθαρίσω την κατάσταση με τον αδερφό μου, θέτοντας προ των ευθυνών του ως θείο και ως νονό και αν δεν έβρισκα άκρη, θα έβρισκα "αναπληρωματική νονά"....το λέω, γιατί υπάρχει στο περιβάλλον μου αυτό το "σχήμα".

Έχω μία πολύ καλή φίλη, της οποίας το παιδί το βάφτισε ένας παλιός μας φίλος, κοινός, πολύ καλό παιδί και αυτό. Η φίλη και ο φίλος, ήταν κολλητοί, σαν αδέρφια. Και με τον άντρα της κοπέλας το παιδί τα πήγαινε πάντα τέλεια, για αυτό έγινε και νονός. Μετά το γάμο του όμως, ξέκοψε και από το ζευγάρι και από το παιδάκι/βαφτιστήρι του (και από εμάς, την υπόλοιπη παρέα του). Τυχαίο? Δεν νομίζω....μάλλον η σύζυγος δεν μας θέλει και τον επηρεάζει. Τεσπά, καλή καρδιά, εγώ για το παιδάκι της φίλης λυπάμαι...βρέθηκε όμως μια λύση, υπάρχει μία άλλη καλή φίλη, που θα αναλάβει άτυπα τις υποχρεώσεις του νονού (αυτά τα "πανάκριβα" δωράκια που κάνουμε στο παιδάκι και το γεμίζουμε με χαρά γιατί είναι από το νονό/ά).

Ελπίζω να υπάρχει στο περιβάλλον σου κάποιο άτομο καλό, που να θέλει να γίνει ο νέος νονός/ νέα νονά για το κοριτσάκι σου!

Κατά τα άλλα, η στάση της νυφοκουμπάρας σου, πολύ με θυμώνει! Αχ, δεν καταλαβαίνω πως μπορούν να είναι τόσο σκληροί με τα παιδάκια αυτά.....με τους γονείς τους, ας είναι όσο σκληροί θέλουν, που λέει ο λόγος, αλλά τα μωρά τι φταίνε? Πάντως, αυτό με το οικονομικό δεν το δέχομαι σαν δικαιολογία! Εγώ θα δανειζόμουν για να πάρω στο βαφτιστήρι μου κάτι! Και αν ήμουν σε τόσο χάλια οικονομική κατάσταση, ε, τότε θα το εξηγούσα στη μαμά του παιδιού αλλά θα έμενα κοντά στο παιδί να το στηρίξω συναισθηματικά (που είναι το πιο σημαντικό) να του δείξω την αγάπη μου και τη στοργή μου σαν δεύτερη μάνα!

και αντε πες βρισκω...αναπληρωματικη νονα.που πως θα βρω δηλαδη αφου δεν εχω κ καμια στενη επαφη σε σημειο να προτεινω σε καποιον κατι τετοιο.μενω εξωτερικο γιαυτο.εδω ακομα δε ξερω ποιος θα μου βαφτισει την μπεμπα!μαλλον μετα απο αυτο το μαθημα...θα πρεπει να ψαχτω παααρα πολυ.κ τελος παντων ακομα κ να βρω τετοιο ατομο.τι θα πω στη μικρη?οτι αλλαξαμε νονα?δεν ειναι καπως...κακο κατι τετοιο για το παιδι?θα στεναχωρεθει σιγουρα κ θα κλαιει!κ οντως η συναισθηματικη στηριξη ειναι πολυ πιο σημαντικη αλλα κ παλι δε γινεται να μη μιλαει ο μικρος στη νονα του για να μη ζηλευει η μεγαλη...ουτε κ να την υποχρεωσω να στειλει κατι κ για την μεγαλη επειδη στελνει στον μικρο.μαλλον θα το αφησω να ξεχαστει το θεμα.δε ξερω.αντε οταν δε πηγαινε σχολειο ο μικρος μιλουσε με τη νονα του τις πιο πολλες φορες τα πρωινα που ελειπε η μεγαλη.τωρα που παει κ αυτος ποτε θα τον πετυχω μονο του?να την απασχολησει ο μπαμπας της κανενα 10λεπτο να μιλαει ο μικρος με τη νονα του?μονο αυτο σκεφτηκα για να μη το καταλαβαινει η ραφαελα ....τωρα οσον αφορα το να μιλησω στον αδερφο μου

το εκανα κ αυτο μια φορα αλλα με νευριασε περισσοτερο.στην αρχη το εριξε στην πλακα.μετα αρχισε να λεει οτι να δεν εχουν χρονο επειδη δουλευουν:shock: λες κ ολοι οι υπολοιποι νονοι ειναι ανεργοι:evil: κ του ειπα αντε οκ πες οτι δεν εχεις χρονο.δε μπορεις να βρεις 5 λεπτα 2 φορες τη βδομαδα να παρεις ενα τηλ?μετα αρχισε παλι ''ε εμενα μη με πριζετε με κατι τετοια δε ξερω τι να σου πω.αυτα βρες τε τα εσεις οι γυναικες μεταξυ σας΄΄ε κ εκει εληξε.δεν μπορεις να κανεις κουβεντα μαζι του.τη μια το ριχνει στο 3 λαλουν κ 2 χορευουν κ την αλλη βγαζει την ουρα του απεξω λεγοντας εμενα μη με μπερδευετε!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 126
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δήμητρα δεν ξέρω αν έχεις απαντήσει γιατί δεν έχω διαβάσει το θέμα διεξοδικά

την έχεις ρωτήσει κατευθείαν το συμβαίνει και απομακρύνηθηκε και φέρετε έτσι ψυχρά στο παιδί? Γιατί για σένα δεν τίθεται λόγος.....έτσι να της πεις.

να δεις ρε παιδί μου τι απαντηση θα πάρεις να τελειώνει το θέμα.

στο τηλ οποτε την επαιρνα δε το σηκωνει.ετσι της εστειλα ενα σμσ πριν κανενα μηνα κ ενα προχτες.απαντηση δε πειρα βεβαια αν κ η αναφορα των σμσ ηρθε οτι τα παρελαβε.στο μσν την πετυχα χτες .οταν της ειπα για τα τηλ μου ειπε ξερα οτι το κιν το εχει παντα στο χαμηλο.οταν τη ρωτησα γιατι χαθηκανε τελευταια σταματησε να μιλαει.ενω φαινοταν ακομα ονλαιν στο μσν.απλα δε ξαναμιλησε!

Να σου ζηταει λεφτα για δωρα ομως ξερει........πολυ παρτακηδες τους κοβω, με ξενερωσε πολυ αυτο που ειπες οτι τους κραταει το παιδι ολη την εβδομαδα η πεθερα του, κατα τα αλλα δεν εχουν χρονο.....

Στο δικο τους παιδι δεν φερονται σωστα, θα φερθουν στο δικο σου?

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

την ρώτησες ξεκάθαρα στα μηνύματα τι συμβαίνει και συμπεριφέρεται έτσι?

Γιατί η ερώτηση του στυλ "χάθηκες τώρα τελευταία" είναι λίγο αόριστη.

Φέρτηνε προ των ευθυνών της........πες της......ψιτ μαντάμ έχεις ένα βαφτιστήρι, σου'χω κάνει κάτι και δεν μιλάς στο παιδί, και άσε τι παπαριές περί κινητών στο χαμηλό κλπ.

κατευθείαν στο ψαχνό εννοώ.......αν απαντήσει θα σου λυθεί η απορία..............αν δεν απαντήσει, πάλι θα ξέρεις τι σου γίνεται......νονα Ραφαέλλας γιοκ.......δυστυχώς.

dimitra83 μόλις διαβασα τωρα ολο το θεμα απο την αρχή.Τι περιεργη συμπεριφορά ειναι αυτη τωρα που χει η νύφη σου και νονα του παιδιου σου..... Σιγουρα κατι θα χει συμβει και δεν το λενε.Μηπως να ξαναρωτησεις αν τρεχει κατι στα ισα και τον αδερφό σου?Δεν μπορει να αλλαξε ετσι η στάση της.. Κατι τρεχει σιγουρα, με κατι μπορει να χουν στραβώσει.

Διαφημίσεις

Με την κορη τωρα, ισως ειναι καλυτερα μεταβατικα να μην της πας δωρα οτι δηθεν τα στειλε η νονα, αλλα πες αρχικα οτι ειπε να ψωνισετε μαζι οτι της αρεσει.....σιγα σιγα κοψε τα και μεινε στα βασικα....και μηπως πρεπει να την πρετοιμασεις με καποιες ιστοριες γιατι δεν παιρνει τηλεφωνα....

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Να σου ζηταει λεφτα για δωρα ομως ξερει........πολυ παρτακηδες τους κοβω, με ξενερωσε πολυ αυτο που ειπες οτι τους κραταει το παιδι ολη την εβδομαδα η πεθερα του, κατα τα αλλα δεν εχουν χρονο.....

ναι αυτο το εχω σκεφτει κ εγω αλλα δε τους το ειπα γιατι θα μου πουν εσενα τι σε νοιαζει...μια θεια μου παντως που μενει στην πολη που μενω εδω στη γερμανια κ το συζητησα μαζι της το θεμα εχτες...μου ειπε κ αυτη σαν αιτια την εγκυμοσυνη κ σαν 2η αιτια μου ειπε μηπως ζηλευει που εμεις τα βγαζουμε περα με 2 παιδια εντελως μονοι μας χωρις βοηθεια απο πουθενα κ μαλιστα να δουλευει μονο ο ενας κ περιμενουμε κ το τριτο(το κερασακι στην τουρτα)ενω αυτη δε μπορει ουτε το ενα να κοιταξει κ το στελνει στη μανα της απο τα χριστουγεννα κ μεχρι του χρονου εκει θα το εχει που θα παει παιδικο το παιδι.κ απλα θα το βλεπουν καθε σκ.

οχι οτι δεν ειχε εναλλακτικες.της ειπαν οι γονεις μου να το στειλουν ιδιωτικο φετος κ να το πληρωνουν αυτοι(οι γονεις μου)αλλα η ιδια αρνηθηκε.επισης κ ενα αλλο παραπονο της μανας μου ειναι οτι ποτε δε φοραει στο παιδι τα ρουχα που του παιρνει.της προαλλες τη ρωτησε αν δοκιμασε το φουστανακι που της πηρε κ η απαντηση ηταν ''α οχι δε της το φοραει η μαμα μου γιατι εχει κ παρα πολλα'':shock: κ μετα οταν τη ρωτησε αν φοραει τα παπουτσακια που της πηρε της ξανα απαντησε ''οχι τα εχει στο καλαθι με τα παιχνιδια της κ τα παιζει ειπε η μαμα μου'':shock: η μανα μου εκανε τουμπεκι κ δεν ειπε τιποτα.αλλα εσκασε.σε μενα μπορει να ηταν καπως...η μανα μου.εννοω στο ψιλοκλασιμο απο θεμα βοηθειας οικονομικης οταν ανοιξα σπιτι.τα παντα ειναι αγορεσμενα απο εμας.αυτους ομως τους υπερβοηθησαν.κ σαλονι κ ηλεκτρικα τους αγορασαν κ κρεββατι γιαυτους κ κρεβατι για το μωρο με ντουλαπα κ καροτσι κλπ.για να μη πω για χρυσαφικα κ ρουχα.καλα ρουχα στελνει κ σε μας δωρα η μανα μου εχει τρελα να ψωνιζει ρουχα αλλα να πεις οτι βοηθησε εμενα κ αυτους οχι?ισα ισα το αντιθετο εγινε.εγω δηλαδη επρεπε να μη τους μιλαω 100 χρονια.ανταυτου βεβαια τους χαρισα κ το μεριδιο μου στο σπιτι στο χωριο!

Φέρτηνε προ των ευθυνών της........πες της......ψιτ μαντάμ έχεις ένα βαφτιστήρι, σου'χω κάνει κάτι και δεν μιλάς στο παιδί, και άσε τι παπαριές περί κινητών στο χαμηλό κλπ.

κατευθείαν στο ψαχνό εννοώ.......αν απαντήσει θα σου λυθεί η απορία..............αν δεν απαντήσει, πάλι θα ξέρεις τι σου γίνεται......νονα Ραφαέλλας γιοκ.......δυστυχώς.

Αυτο ακριβως νομιζω κι εγω. Στα ισια, κι αν σου απαντησει, εχει καλως.

Στο δικο τους παιδι δεν φερονται σωστα, θα φερθουν στο δικο σου?

θα συμφωνήσω:rolleyes:

Ρε Δήμητρα μπας και "σουλατσάρει" εδώ μέσα με κα'να νικ που δεν ξέρεις και έχει διαβάσει κάτι που την πείραξε?

(Είμαι λίγο ψυχεδέλα το ξέρω)

το σκέφτηκα κι εγώ αυτό ..... είναι πολύ γνωστό πλέον το "πάρεντς"

καλά αυτό με το ότι δε φοράει τα δώρα σας :shock: δείχνει ότι έχει "θέμα" -κόμπλεξ γενικά μαζί σας (εσένα & τη μαμά σου).....

μάλλον τόσο καιρό σας το έπαιζε καλή και τώρα δείχνει τι νιώθει πραγματικά...

μάλλον δεν αξίζει να χαλάς τη ζαχαρένια σου άλλο...

Διαφημίσεις

δημητρα

το διαβασα ολο το θεμα και η γνωμη μου ειναι

η κατι δεν παει καλα στις σχεσεις της με τον αδερφο σου και τις φταινε ολα,,εχει τη μυγα και μυγιαζεται...ή καποιος της εβαλε λογια και ή εξεπιτηδες

ή απο βλακεια μετεφερε κατι που ειπες με παρεξηγησιμο τροπο.Γιαυτο ισως δε σου λει τι τρεχει για να μην αναγκαστει να φανερωσει τον ''καλοθελητη'' .Σκεψου και θα τη βρεις την ακρη,ετσι εκ περιεργειας...

να ειναι ολα αυτα μονο απο τηζηλια της για τομωρο ή ο,τι αλλο έτσι στα καλα καθουμενα και σε τετοιο βαθμο ,το βρισκω πολυ παρατραβηγμενο.

εναλλακτικα πιεσε τον αδερφο σου στο ευαισθητο σημειο του-εσυ ξερεις ποιο ειναι αυτο- και θα ''μολογησει'',γιατι σιγουρα ξερει τι τρεχει!

Ρε Δήμητρα μπας και "σουλατσάρει" εδώ μέσα με κα'να νικ που δεν ξέρεις και έχει διαβάσει κάτι που την πείραξε?

δε νομιζω να ειναι εδω μεσα γιατι δεν ασχολειται γενικως με ιντερνετ παρα μονο με το μσν που μιλαει με τις αδερφες της .αλλα κ μια στο εκατομμυριο να ηταν...δεν εγραψα πουθενα κατι γιαυτην εκτος απο αυτομ εδω το θεμα.

Θα σου πω κατι....καλυτερα να μην εχουμε φωτο απο τα παιδια μας και ονοματα αν θελουμε να παραμεινουμε ανωνυμοι. Γιατι καποιος μπορει να μη μπαινει ιντερνετ αλλα να μπαινει γνωστος του και να του το σφυριξει......ειναι πολυ ευκολο να γινεις αναγνωρισιμος αν δεν προσεχεις. Αυτο γενικα (και ο λογος που εχω βγαλει τα δικα μου εδω και πολυυυυυυυ καιρο!) Οντως μπαινει πολυς κοσμος!

Βρε Ζάνα τί άλλο να κάνει η κοπέλα;;; Τί κινητά, τί msn, τί mails, τί τηλέφωνα..... Η άλλη προφανώς και κρύβεται και 1000% την ερώτηση της Δήμητρας "χάθηκες τώρα τελευταία" την αντιλήφθηκε, πώς την εννούσε. Απλά έχει τη φωλιά της λερωμένη. Ας έχει.....από τη στιγμή που και η άλλη δεν είναι ξεκάθαρη και η Δήμητρα έχει κάνει τα πάντα, δε θα πέσει και στα πόδια της βρε συ Ζάνα μου. Λίγη αξιοπρέπεια.....

Πολύ MATRIX βλέπεις.....:mrgreen: Κι έτσι να είναι, η Δήμητρα δε την κακολόγει.... Ίσα-ίσα, προσπαθεί να βρεί τρόπους προσέγγισης!

iyuNp3.png4hNCp3.png

ετσι ειναι.ετσι κιαλλιως ειναι στραβωμενη 6-7 μηνες τωρα.το φορουμ δεν εχει σχεση .αφου δεν εχω γραψει τιποτα γιαυτην εκτος απο αυτο το θεμα που ανοιξα 2 μερες τωρα...

οσο για το αλλο...οντως...δε 8α πεσω κ στα ποδια της

αρκετα πια!ευχαριστω που με βοηθησατε να το παρω αποφαση!

Διαφημίσεις

Πολύ MATRIX βλέπεις.....:mrgreen: Κι έτσι να είναι η Δήμητρα δε την κακολόγει.... Ίσα-ίσα προσπαθεί να βρεί τρόπους προσέγγισης!

καλά μέσα έπεσες, έχω κάνει σπουδή στο συγκεκριμένο, πάω για μεταπτυχιακό..... στα star wars/ star trek και δεν συμμαζεύεται είμαι αυθεντία:D

Αυτό μου τη βαράει στην όλη υπόθεση......ότι ηάλλη δεν είναι ξεκάθαρη και το παίζει "στρίβειν δια του αρραβώνως".

και επειδή εγώ δεν διακρίνομαι για την διακριτικότητά μου (ποιός την έχασε για να την βρω εγώ :roll:), γι'αυτό είπα να τη ρωτήσει στα (πιο) ίσα τεσπα

PS: Να υποθέσω ότι κοιμήσαμε τα μικρά και μαζευόμαστε σιγά σιγά?

Καλησπέρα! Μου κίνησε την περιέργεια το θεματάκι σου Δήμητρά μου και το σκέφτομαι από το μεσημέρι...με όλο το θάρρος, μπορώ να σε ρωτήσω κάτι; Αν ο αδελφός σου και η νύφη σου είχαν προβλήματα, οι γονείς σου θα το γνώριζαν; Είναι κοντά στο ζευγάρι;

Υποψιάζομαι ότι έχουν πολύ σοβαρά προβλήματα και ότι σε κάποια χρονική στιγμή ο αδελφός σου ίσως σε χρησιμοποίησε ως παράδειγμα για να αποδείξει στην γυναίκα του πόσο "ανίκανη" είναι για 2ο παιδί (από την σκοπιά ότι εσύ είσαι σωστή μάνα, σύζυγος, νοικοκυρά και ότι μεγαλώνεις 2 αγγελούδια άψογα και τώρα πας για τρίτο, ενώ αυτή το ένα της το έχει "ξεχασμένο" στους δικούς της...).

Τι να πω...ελπίζω πραγματικά να είναι καλά το ζευγάρι, αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο...

ειλικρινά όμως, έχω μεγάλη περιέργεια να μάθω τι ζόρι τραβά η νύφη σου :)

JnDWp3.png Η λίστα με τα eshops-->Εδώ

καλά μέσα έπεσες, έχω κάνει σπουδή στο συγκεκριμένο, πάω για μεταπτυχιακό..... στα star wars/ star trek και δεν συμμαζεύεται είμαι αυθεντία:D

Αυτό μου τη βαράει στην όλη υπόθεση......ότι ηάλλη δεν είναι ξεκάθαρη και το παίζει "στρίβειν δια του αρραβώνως".

και επειδή εγώ δεν διακρίνομαι για την διακριτικότητά μου (ποιός την έχασε για να την βρω εγώ :roll:), γι'αυτό είπα να τη ρωτήσει στα (πιο) ίσα τεσπα

PS: Να υποθέσω ότι κοιμήσαμε τα μικρά και μαζευόμαστε σιγά σιγά?

Τί τη σπούδασα τη νομική, ψυχολογία έπρεπε να είχα κάνει. Είδες;;; Με τη μια σε 'πιασα!!!!;)

Η άλλη είναι μεγάλη κότα και καθόλου εξηγημένη. Άρα δεν παίζει να της μιλήσει στα ίσα, η ίδια. Εκτός κι αν μεσολαβήσει ο άντρας της, ο αδερφός της Δήμητρας και δώσει μια λύση στο μυστήριο....

PS: To τερατάκι μου το 'χω μέσα και κοιμάται μαζί με το μεγάλο τερατάκι μου ( τον άντρα μου δηλαδή ), που τον ανέλαβε να τον κοιμίσει!!! Κι από αύριο πίσω στην Αθήνααααααα..... Διακοπές τέλος:(:(:(

iyuNp3.png4hNCp3.png

• 2 εβδομάδες μετά...

μιλησα μαζι της στο τηλ μια φορα για 5 λεπτα περιπου...κ τελικα κοριτσια μια χαρα σταθερο ειχανε.ουτε κομμενο ηταν ουτε τιποτε.μου το ειπε ο αδερφος μου:evil: πολυ κρυα ητανε παντως...με πειρε τηλ στη γιορτη του γιου μου αφου πρωτα μια μερα πριν ειχα κραξει τον αδερφο μου για τη συμπεριφορα τους.αρα σιγουρα της μιλησε.ειπε κατι δικιολογιες του τυπου ''δεν εχω χρονο'' τελος παντων το εχω παρει αποφαση δε θα την παρακαλαω για να μιλαει στο παιδι.της ειπα να μου κανει αναπαντητη το σαββατο δηλαδη εχτες για να την παρω πισω εγω που δε χρεωνομαι κιολας για να μιλησει η κορη μου με την δικη της.αφου το κοριτσακι τους αν κ 2.5 ετων τα μιλαει ολα κανονικοτατα κ κανει μια χαρα διαλογο.τι στο καλο της λεω πρωτα ξαδερφακια ειναι να μιλανε!ναι ναι ειπε κ καλα...ακομα παιρνει...

ελα τωρα πες την αληθεια,σου εκανε αναπαντητη(πολλακις οχι μονο μια φορα) κι εσυ η παλιοτσιγκουνα δεν την πηρες τηλ..ειμαι 100% σιγουρη οτι κατι τετοιο παιχτηκε..:rolleyes::rolleyes::rolleyes::-D:-D:-D

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...