Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ανυπαρκτη νονα

Dimitra83

Recommended Posts

μα καλα και ο αδερφος σου πως το επιτρεπει αυτο???

το παιδακι της αδερφης του βρε γαμωτο????

ειναι μπουφος?

ανθρωπος εισαι κ εσυ κ δε θα μπορεις να παρακαλας για πολυ ακομη την νυφη σου την παρεξηγημενη....

καποια στιγμη ολα βρισκουν τειχος!!! κ τοτε θα σου προτεινα να πεις στο παιδακι σου οτι η νονα εφυγε μεταναστευσε στην ουγκαντα κ οτι δυσκολα θα μαθαινετε νεα της απο εδω κ μπρος..... κ τους ξεγραφεις !!!

συναμα δες το κ σαν μαθημα για τη μικρη ,να μαθει για την μεταναστευση!!!! ;)

να σε ρωτησω η μανα σου δε του λεει τιποτα? δεν την ενοχλει?

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 126
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Πάντως δεν νομίζω ότι θα αγόραζα ποτέ λαμπάδες και δώρα , θα τα έδινα στο παιδί μου και θα του έλεγα ότι <στα στέλνει η νονά σου>.Θα του έλεγα ότι δεν πειράζει , αν δεν έστειλε η νονά σου , θα πάμε μαζί να διαλέξουμε...Δεν θα του έλεγα ψέματα.

Δημητρα, πιστευω απο αυτα που γραφεις οτι η νουνα εχει προβλημα με το γεγονος οτι εισαι εγκυος. Ισως οχι ειδικα με εσενα. Ομως στεναχωριεται και ο αδελφος σου που φαινεται να την εχει αδυναμια, την προστατευει.Δε νομιζω οτι θα παραδεχτουνε τιποτε.

Μαλλον αν μεινει εγκυος θα το ξεπερασει.

Πιστευω οτι οταν βρεθειτε, πρεπει να παρεις απαντησεις. Δε σε εχω για μη διεκδικητικο τυπο.Επομενως μαλλον θα σε ελεγα οτι αν μεχρι τελευταια στιγμη δε λαβεις απαντηση,μετα απο ωραιες προσεγγισεις, τοτε να χτυπησεις το χερι στο τραπεζι και να απαιτησεις απο τον αδελφο σου εξηγησεις. Αδελφος ειναι, δε θα παρεξηγηθει! Τουλαχιστον πες τον να μιλαει ΑΥΤΟΣ ως νουνος στο παιδι.

Φυσικα και εγω προτεινω να αναπληρωνεις τα δωρα που θα οφειλε η νουνα για να μη νοιωθει αδικημενη η μικρη.Εγω ετσι κανω γιατι ο νουνος της μιας μικρης ειναι ο κουνιαδος μου και ειναι στη Γερμανια και τον καλυπουμε,ειδικα οι παππουδες και ετσι δε στεναχωριεται, λεμε οτι ειναι απο τον νουνο.

Πριν γράψεις, σκέψου!

Πριν κατακρίνεις, περίμενε!

Πριν προσευχηθείς, συγχώρα!

Πριν παραιτηθείς, προσπάθησε!

το εχουν πει κ αλλες κοπελες οτι μαλλον εχει προβλημα επειδη ειμαι εγκυος αλλα γιατι ομως ρε κοριτσια?αφου εχει παιδι!να θελει 2ο?τι να πω!!!περσι ππαντως θυμαμαι μια φορα που μου ειχε πει οτι ο αδερφος μου δε θελει ουτε να ακουσει για 2ο.τωρα αν ηθελε η οχι αυτο δε το ξερω.κ παλι ομως ειναι δυνατον να ζηλευεις τετοιο πραγμα?δε μπορω να το πιστεψω...:?

το εχουν πει κ αλλες κοπελες οτι μαλλον εχει προβλημα επειδη ειμαι εγκυος αλλα γιατι ομως ρε κοριτσια?αφου εχει παιδι!να θελει 2ο?τι να πω!!!περσι ππαντως θυμαμαι μια φορα που μου ειχε πει οτι ο αδερφος μου δε θελει ουτε να ακουσει για 2ο.τωρα αν ηθελε η οχι αυτο δε το ξερω.κ παλι ομως ειναι δυνατον να ζηλευεις τετοιο πραγμα?δε μπορω να το πιστεψω...:?

ΑΝ ειναι να σε ζηλευει για αυτον τον λογο....τοτε συγνώμη.....αλλα μακρυά κι αλαργα.

Αυτο λεγεται κακοψυχία.

Διαφημίσεις

λοιπον...χτες την βρηκα στο μσν.βεβαια απο το τροπο που εγραφε καταλαβα οτι ηταν κρυα κ παγωμενη.δηλαδη καμια σχεση οπως μου μιλουσε παλια.της ειπα οτι την εχουμε παρει με τη ραφαελα πολλες φορες στο κινητο κ δε το σηκωνει κ το παιδι θελει να της μιλησει κ εντελως ξερα μου απανταει ''ναι ναι το εχω παντα στο χαμηλο το κινητο'':shock: επισης μου ειπε κ εντελως κρυα ''ωραια η καρτα '' (αυτη που της εστειλε η κορη μου για τη γιορτη της κ εγραψε κ χρονια πολλα νονα) οτι της ελεγα απαντουσε ξερα λες κ παιζαμε το παιχνιδι των ερωτησεων κ στο τελος οταν της λεω ''εσεις πως ειστε?ολα οκ?γιατι τον τελευταιο καιρο εχουμε χαθει '' ε απο τοτε δε μου καναεγραψε κ ας την εβλεπα ονλαιν στο μσν.ε τι αλλο να κανω ρε παιδια.δηλαδη να πεσω στα ποδια της για να μου πει τι εχει?ελεος.αν ειχα κανει κατι η ειχα πει κατι γιαυτην θα το ηξερα κ ετσι θα ειχα κ τοσο μεγαλη απορια για το τι συμβαινει!οντως το στραβωμα της συμπιπτει με τους μηνες που ειμαι εγκυος.να ειναι τυχαιο?η οχι?τι να πω!!!

λοιπον...χτες την βρηκα στο μσν.βεβαια απο το τροπο που εγραφε καταλαβα οτι ηταν κρυα κ παγωμενη.δηλαδη καμια σχεση οπως μου μιλουσε παλια.της ειπα οτι την εχουμε παρει με τη ραφαελα πολλες φορες στο κινητο κ δε το σηκωνει κ το παιδι θελει να της μιλησει κ εντελως ξερα μου απανταει ''ναι ναι το εχω παντα στο χαμηλο το κινητο'':shock: επισης μου ειπε κ εντελως κρυα ''ωραια η καρτα '' (αυτη που της εστειλε η κορη μου για τη γιορτη της κ εγραψε κ χρονια πολλα νονα) οτι της ελεγα απαντουσε ξερα λες κ παιζαμε το παιχνιδι των ερωτησεων κ στο τελος οταν της λεω ''εσεις πως ειστε?ολα οκ?γιατι τον τελευταιο καιρο εχουμε χαθει '' ε απο τοτε δε μου καναεγραψε κ ας την εβλεπα ονλαιν στο μσν.ε τι αλλο να κανω ρε παιδια.δηλαδη να πεσω στα ποδια της για να μου πει τι εχει?ελεος.αν ειχα κανει κατι η ειχα πει κατι γιαυτην θα το ηξερα κ ετσι θα ειχα κ τοσο μεγαλη απορια για το τι συμβαινει!οντως το στραβωμα της συμπιπτει με τους μηνες που ειμαι εγκυος.να ειναι τυχαιο?η οχι?τι να πω!!!

Δήμητρα χ@@@ την!

iyuNp3.png4hNCp3.png

Δήμητρα χ@@@ την!

να σου πω...εχεις δικιο...δε θα παρακαλαμε κιολας...εγω τωρα που σκεφτομαι να στειλω δωρακι στο κοριτσακι τους που γιορταζει τον αλλο μηνα(2.5 χρονων)...τι λετε?θα φανω βλακας ?για να μη πω μ@λ@κας...αλλα το παιδακι τι μου φταιει...

να σου πω...εχεις δικιο...δε θα παρακαλαμε κιολας...εγω τωρα που σκεφτομαι να στειλω δωρακι στο κοριτσακι τους που γιορταζει τον αλλο μηνα(2.5 χρονων)...τι λετε?θα φανω βλακας ?για να μη πω μ@λ@κας...αλλα το παιδακι τι μου φταιει...

Στο παιδάκι στείλε, εξάλλου είναι κι ανηψάκι σου. Η σχέση σου με τη μάνα του, δεν πρέπει να επηρεάσει τη σχέση σου με το παιδί.

iyuNp3.png4hNCp3.png

Ω, ναι! Υπαρχουν αυτες οι μικροψυχες αντιδρασεις...Ξερω αχωριστες φιλες που χωρισαν γιατι η μια δηλωσε οτι δεν αντεχει η φιλη της να ειναι τοσο ομορφη και οτι τη ζηλευει και δεν αντεχει να ειναι αλλο κοντα της. Τουλαχιστον το δηλωσε. Και η ιδια, καλλονη επισης, ετσι;

Αλλα ποσες αλλες περιπτωσεις βλεπουμε εδω στο φορουμ που λενε οτι καποιες απο το περιβαλλον τους εκλαψαν οταν εμαθαν για την εγκυμοσυνη των μελων εδω...

Οποτε δεν πιστευω οτι ειναι τυχαιο!

Μαλλον αυτη θελει και δευτερο και δεν μπορει ή δε θελει ο αδελφος σου και αυτη κραταει μουτρα και σε εσας το σοι του ή απλα ο αδελφος σου δε θελει και αυτη εχει προβλημα με εσενα που εχεις αυτο που η ιδια επιθυμει.

Αλλα κατι που σκεφτηκα...Μηπως ειχε και καμια αποβολη και δεν το εμαθες; Μηπως υπαρχει κατι που την εμποδιζει να μεινει εγκυος; Γιατι στο θεμα της υγειας να μην απανταει;

Πριν γράψεις, σκέψου!

Διαφημίσεις

Δήμητρα χ@@@ την!

Το καλυτερο. Καλυψε την κορη σου, κρατα τυπικες σχεσεις ωστε εσυ να εισαι ενταξει και να κρατησεις γεφυρες, αλλωστε ειστε συγγενεις και κανε αυτο που λεει η καρδουλα σου για το παιδακι.

Πριν γράψεις, σκέψου!

εγω σου ειπα οτι πιθανοτατα σχετιζεται με την εγκυμοσυνη! Υπαρχει περιπτωση να συντρεχει καποιος λόγος υγειας (γυναικολογικης φυσεως) και να μην μπορει να κανει παιδάκι? Η μηπως ηταν εγγυος και εχασε το παιδακι και ειναι χαλια ψυχολογικα? Κατι τετοιο ειχε συμβει με μια φιλη μου, παρεξηγηθηκα που απομακρυνθηκε ενω αυτη ειχε προβληματα. Ευτυχως που δεν το εδειξα, αλλα με φαγαν οι τυψεις οταν το εμαθα.

Καμμια φορα υπαρχει μια υπολανθανουσα ζηλια απο την αρχη που εμφανιζεται με καποια αφορμη. Απο οτι ειπες αυτη δυσκολευτηκε να μεινει εγκυος, μπορει να ενοχλειται που εσυ κανεις τριτο παιδι κι αυτη δυσκολευτηκε με το ενα......η γονιμοτητα δλδ να την κανει να αισθανεται καποιο κομπλεξ κατωτεροτητας. Συμβαινει καμμια φορα.......

Ισως πλεον να μην θελει παρτιδες μαζι σου γιατι την κανεις να αισθανεται ασχημα.

Εγω θα πιεζα τον αδερφο σου, να τον αναγκασω να μου πει τι εχει, κανοντας οτι πιστευω καποιο πολυ ακραιο σεναριο και οτι γι αυτο το λογο δεν θελω πια παρτιδες μαζι τους, ειδικα απο τον τροπο που φερονται στο παιδι μου....ισως τοτε τον καταφερεις να σου πει τι ζορι τραβαει.......

Ειναι απαραδεκτη η συμπεριφορα της οπως και να χει απεναντι στο παιδι σου και δειχνει τι ατομο ειναι τελικα.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Ω, ναι! Υπαρχουν αυτες οι μικροψυχες αντιδρασεις...Ξερω αχωριστες φιλες που χωρισαν γιατι η μια δηλωσε οτι δεν αντεχει η φιλη της να ειναι τοσο ομορφη και οτι τη ζηλευει και δεν αντεχει να ειναι αλλο κοντα της. Τουλαχιστον το δηλωσε. Και η ιδια, καλλονη επισης, ετσι;

Αλλα ποσες αλλες περιπτωσεις βλεπουμε εδω στο φορουμ που λενε οτι καποιες απο το περιβαλλον τους εκλαψαν οταν εμαθαν για την εγκυμοσυνη των μελων εδω...

Οποτε δεν πιστευω οτι ειναι τυχαιο!

Μαλλον αυτη θελει και δευτερο και δεν μπορει ή δε θελει ο αδελφος σου και αυτη κραταει μουτρα και σε εσας το σοι του ή απλα ο αδελφος σου δε θελει και αυτη εχει προβλημα με εσενα που εχεις αυτο που η ιδια επιθυμει.

Αλλα κατι που σκεφτηκα...Μηπως ειχε και καμια αποβολη και δεν το εμαθες; Μηπως υπαρχει κατι που την εμποδιζει να μεινει εγκυος; Γιατι στο θεμα της υγειας να μην απανταει;

ναι οντως δυσκολευτικε να μεινει εγκυος.1 χρονο προσπαθουσε.κανανε εξετασεις κ της ειχαν βρει βουλωμενη μια σαλπιγγα.λιγες μερες μετα ομως(10 μερες μετα περιπου) ειχε κ ενα θετικο τεστ εγκυμοσυνης!η χαρα της κ η δικη μου φυσικα ηταν διπλη γιατι απο κει που περιμεναμε πως θα χρειαστει θεραπειες κ θα δυσκολευτει ξαφνηκα μαθαινουμε οτι ειναι εγκυος!εγω εκλαιγα απο τη χαρα μου τοτε κ ημουν εγκυος στον γιο μου 3 μηνων

Μηπως ξαναειχε προβλημα και δεν το εμαθες...

Πριν γράψεις, σκέψου!

Διαφημίσεις

οκ αν ειχε τι φταιω εγω? κ 2ον με τιποτα ο αδερφος μου δε θελει δευτερο.κ το κοριτσακι τους μενει με τους γονεις της γιατι κ οι 2 δουλευουν κ δε θελουν να παρουν νταντα κ στον παιδικο δε το πηραν .σε ιδιωτικο δε θελουν να το πανε.δηλαδη ο αδερφος μου θελει η νυφη μου δε θελει.μαλλον γιατι οι γονεις μου προσφερθηκαν να τον πληρωνουν μεχρι να παει του χρονου η μικρη σε δημοσιο.η νυφη μου ειπε ''δε χρειαζεται γιατι την κραταει η μαμα μου''.η γονεις της μενουν σε αλλη πολη.μια ωρα δρομος .το παιδακι μενει στη γιαγια απο πριν τα χριστουγεννα κ το παιρνουν μονο κανενα ΣΚ.γιαυτο δε θελει δευτερο ο αδερφος μου.αλλα κ αυτη δε ξερω αν θελει η οχι ..

Μηπως δεν τα πανε καλα με τον κουνιαδο σου και θελει να ξεκοψει απο το σοι του? :roll:

ποιον κουνιαδο?μπερδετικα.μπερδεψαμε τα σογια:lol: με τον αδερφο μου ειναι παντρεμενη :P δε ξερω αν τα πανε καλα.η αληθεια ειναι ομως οτι στα τηλ παλιοτερα που μιλουσαμε παντα ειχε να τον κατηγορησει για κατι.εντελως αντικειμενικα ο αδερφος μου κανει κ δουλειες στο σπιτι κ μαγειρευει σχεδον καθε μερα κ πληντυρια βαζει κ το παιδι κοιταει τα σαββατα που το παιρνουν σπιτι τους γιατι αυτη δουλευει ενω αυτος σχολαει νωρις.παρολα αυτα τον κατηγορουσε οτι δε κανει τιποτα.δε ξερω τι να πω να ειναι αυτο?τελος παντων εγω την ξεγραψα μετα το χτεσινο.μονο στο παιδακι θα ειμαι οκ σαν θεια κ τελος

Σορυ μπλεξαμε τα μπουτια μας με τοσα σογια, πεθερες , κουνιαδες , κουμπαρους εδω μεσα. :lol:Απλα αν εχουν προβλημα μεταξυ τους, μπορει να μην θελει να εχει πολλα, πολλα με το σοι σας. Τι να πω, αφου λες οτι παλια ηταν μια χαρα και ξαφνικα αλλαξε , ισως κατι εγινε που επειδη ειστε σε αποσταση δεν το πηρατε χαμπαρι.

lcWup3.png

μα καλα και ο αδερφος σου πως το επιτρεπει αυτο???

το παιδακι της αδερφης του βρε γαμωτο????

ειναι μπουφος?

.......

να σε ρωτησω η μανα σου δε του λεει τιποτα? δεν την ενοχλει?

νομίζω το κλειδί είναι αυτοί οι δύοι...

Που ή ήδη ξέρούν ή μπορούν να μάθουν και να κάνουν κάτι....

βασικά βάλε τη μάνα σου να διευρενήσει το θέμα... (τι γνώμη έχει???)

'.η γονεις της μενουν σε αλλη πολη.μια ωρα δρομος .το παιδακι μενει στη γιαγια απο πριν τα χριστουγεννα κ το παιρνουν μονο κανενα ΣΚ.γιαυτο δε θελει δευτερο ο αδερφος μου.αλλα κ αυτη δε ξερω αν θελει η οχι ..

Αχχχχχχχχ.......

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

νομίζω το κλειδί είναι αυτοί οι δύοι...

Που ή ήδη ξέρούν ή μπορούν να μάθουν και να κάνουν κάτι....

βασικά βάλε τη μάνα σου να διευρενήσει το θέμα... (τι γνώμη έχει???)

μπα με τη μανα μου ανεκαθεν ειχε κρυες σχεσεις κ ηταν απομακρη.το εχω συζητησει μαζι της.τις προαλλες της ειχαν πει οτι θα της πανε την μικρη για λιγες μερες.οι γονεις μου μενουν 2 ωρες μακρια.της ειπαν σαββατο σου φερνουμε τη μικρη για να παμε διακοπες.ε περιμενε η μανα μου εκανε ετοιμασιες καθαρισε το σπιτι(ειναι μανιακη με την καθαριοτητα) ψωνισε για τη μικρη τα απαραιτητα...κ περιμενε!!!κ αυτοι αφαντοι...τελικα τους παιρνει τηλ η μανα μου κ της λεει ''α τελικα την πηγαμε στους δικους μου γονεις'' ε δεν ειναι γαιδουρια?τουλαχιστον να ειδοποιουσε!

ο αδερφος μου ειναι του στυλ ''κανετε οτι θελετε κ μη με πριζετε!ουτε που με νοιαζει!''

Κούκλα, εγώ ξέρεις τι θα έκανα στη θέση σου? Θα προσπαθούσα να ξεκαθαρίσω την κατάσταση με τον αδερφό μου, θέτοντας προ των ευθυνών του ως θείο και ως νονό και αν δεν έβρισκα άκρη, θα έβρισκα "αναπληρωματική νονά"....το λέω, γιατί υπάρχει στο περιβάλλον μου αυτό το "σχήμα".

Έχω μία πολύ καλή φίλη, της οποίας το παιδί το βάφτισε ένας παλιός μας φίλος, κοινός, πολύ καλό παιδί και αυτό. Η φίλη και ο φίλος, ήταν κολλητοί, σαν αδέρφια. Και με τον άντρα της κοπέλας το παιδί τα πήγαινε πάντα τέλεια, για αυτό έγινε και νονός. Μετά το γάμο του όμως, ξέκοψε και από το ζευγάρι και από το παιδάκι/βαφτιστήρι του (και από εμάς, την υπόλοιπη παρέα του). Τυχαίο? Δεν νομίζω....μάλλον η σύζυγος δεν μας θέλει και τον επηρεάζει. Τεσπά, καλή καρδιά, εγώ για το παιδάκι της φίλης λυπάμαι...βρέθηκε όμως μια λύση, υπάρχει μία άλλη καλή φίλη, που θα αναλάβει άτυπα τις υποχρεώσεις του νονού (αυτά τα "πανάκριβα" δωράκια που κάνουμε στο παιδάκι και το γεμίζουμε με χαρά γιατί είναι από το νονό/ά).

Ελπίζω να υπάρχει στο περιβάλλον σου κάποιο άτομο καλό, που να θέλει να γίνει ο νέος νονός/ νέα νονά για το κοριτσάκι σου!

Κατά τα άλλα, η στάση της νυφοκουμπάρας σου, πολύ με θυμώνει! Αχ, δεν καταλαβαίνω πως μπορούν να είναι τόσο σκληροί με τα παιδάκια αυτά.....με τους γονείς τους, ας είναι όσο σκληροί θέλουν, που λέει ο λόγος, αλλά τα μωρά τι φταίνε? Πάντως, αυτό με το οικονομικό δεν το δέχομαι σαν δικαιολογία! Εγώ θα δανειζόμουν για να πάρω στο βαφτιστήρι μου κάτι! Και αν ήμουν σε τόσο χάλια οικονομική κατάσταση, ε, τότε θα το εξηγούσα στη μαμά του παιδιού αλλά θα έμενα κοντά στο παιδί να το στηρίξω συναισθηματικά (που είναι το πιο σημαντικό) να του δείξω την αγάπη μου και τη στοργή μου σαν δεύτερη μάνα!

Δήμητρα δεν ξέρω αν έχεις απαντήσει γιατί δεν έχω διαβάσει το θέμα διεξοδικά

την έχεις ρωτήσει κατευθείαν το συμβαίνει και απομακρύνηθηκε και φέρετε έτσι ψυχρά στο παιδί? Γιατί για σένα δεν τίθεται λόγος.....έτσι να της πεις.

να δεις ρε παιδί μου τι απαντηση θα πάρεις να τελειώνει το θέμα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...