Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ανυπαρκτη νονα

Dimitra83

Recommended Posts

καλημερα δημητρα,

εδω τα τηλεφωνα που διακοπτονται τα δινουν σε αλλον.

και εγω εχω τηλ. σταθερο παλιο και με παιρνουν ακομα και μου ζητανε τον προηγουμενο κατοχο.

ρε κοπελια, γιατι δεν μιλας στην ιδια και να την ρωτησεις ποιο το προβλημα?

μην ρωτησεις τον αδελφο σου, καλυτερα οι δυο σας...

668bab1939.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 126
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

μην ψαχνεσαι αλλο ακομα και δικιο να εχει που εχει στραβωσει με κατι η συμπεριφορα της ειναι απαραδεκτη κανε την παπια μιλα μονο με τον αδερφο σου κανονικα και αν καποια στιγμη σου πει και κατι βαλτης γκαζια ειναι απαραδεκτη τα παιδια δεν τα βαζουμε στις δικες ας υποθεσεις!

Καλημέρααα!

Εγώ θα σκεφτόμουν μήπως υπάρχει κανένα πρόβλημα μεταξύ τους και γι αυτό έχει απομακρυνθεί η κοπέλα.. Γιατί μου κάνει εντύπωση που ο αδελφός σου δεν ξέρει τι συμβαίνει.. Κανονικά θα έπρεπε να το έχουν συζητήσει το θέμα και ο αδελφός σου να σου έλεγε οτι ή νύφη σου έχει πειραχτεί για αυτό και αυτό το λόγο..

Μήπως λοιπόν δεν έχει να κάνει με εσάς το πρόβλημα??? Αφού όπως λες δεν έχει γίνει και κάτι για να πεις οτι απομακρύνθηκε..

Ματθίλδη 17/08/2007

Λουκάς-Ανδρέας 17/01/2010

Το αν η φιλη σου δίνει λεφτα να παρει δώρα σε παιδια άλλων ειναι δικο της θεμα.μπορει στα παιδια αυτα να εχει ψωνίσει πολυ λιγοτερες φορες απο τις φορες που εχει ψωνισει στο δικο σου παιδι δεν το ξερεις αυτο.διχως παρεξηγηση αλλα επειδη αναφερεσαι πολυ στο δωρο και στα λεφτα ενω εχεις την εναλλακτικη να παρεις εσυ κατι στο παιδι σου και να πεις οτι ειναι απο τη νονα του για να μη στενοχωρηθει σε νοιαζει τελικα η επαφη που δεν εχει με τη μικρη ή τα δώρα;

Το αν η φιλη σου δίνει λεφτα να παρει δώρα σε παιδια άλλων ειναι δικο της θεμα.μπορει στα παιδια αυτα να εχει ψωνίσει πολυ λιγοτερες φορες απο τις φορες που εχει ψωνισει στο δικο σου παιδι δεν το ξερεις αυτο.διχως παρεξηγηση αλλα επειδη αναφερεσαι πολυ στο δωρο και στα λεφτα ενω εχεις την εναλλακτικη να παρεις εσυ κατι στο παιδι σου και να πεις οτι ειναι απο τη νονα του για να μη στενοχωρηθει σε νοιαζει τελικα η επαφη που δεν εχει με τη μικρη ή τα δώρα;

νομίζω οτι την παρεξήγησες την κοπελα!η νονά της κόρης της όχι μόνο δεν της στέλνει δωράκι, πράγμα που επιβάλλεται να κάνει ως νονα (αν ήταν θέμα οικονομικό δε θα αγόραζε και στα άλλα παιδάκια) αλλά ούτε και τηλέφωνο δεν παίρνει να μιλήσει στο βαφτιστήρι της.δήμητρα όντως θεωρώ τη συμπεριφορά της απαράδεκτη.θα σου πρότεινα να μιλήσεις ξεκάθαρα στον αδερφό σου.στο μεταξύ κάνε αυτό που σου είπαν και πιο πάνω:αγόραζε κάτι για το παιδί σου και πες πως ειναι απ'τη νονά.μη στεναχωριέται και το παιδί

Διαφημίσεις

δεν ειναι φιλη μου!ειναι ΝΟΝΑ κ ΘΕΙΑ !χωρις να εχει αλλα ανηψια εκτος απο τα παιδια μου.ποσο φυσικο ειναι λοιπον να παιρνει δωρα σε ξενα παιδια κ οχι στο βαφτηστηρι της κ ουτε ενα τηλ να πει χρονια πολλα στο παιδι ουτε τιποτα?μαλλον δεν καταλαβες καλα γιαυτο διαβασε σε παρακαλω ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ τι γραφω!δεν επιτρεπεται η νονα να εχει γραμμενο το βαφτηστηρι ακομα κ αν οντως εχω κανει εγω κατι!που ειμαι σιγουρη πως δεν εχω κανει γιατι ΠΟΤΕ δε την κατηγορησα σε κανεναν ΜΑ ΠΟΤΕ ουτε κ μου ζητησε κατι κ να μη το κανω.βασικα δεν ετυχε ποτε να μου ζητησει χαρη για κατι σοβαρο.δε με νοιαζουν τα δωρα!οπως λες.δε τα εχω αναγκη!αλλα σκεψου ενα παιδι που βλεπει το αδερφακι του να του στελνει η νονα δωρο κ η δικη της η νονα τιποτα!οταν βλεπει τον μικρο να μιλαει στο τηλ με τη νονα του κ αυτη να κλαιει κ να λεει ''θελω κ γω τη νονα μου!'' να την παιρνω τηλ κ να μη το σηκωνει!η ψυχολογια του παιδιου μου μενοιαζει.ουτε με ενδιαφερει αν της παρει κατι που κανει 5 ευρω η 50.αν το παιδι ηταν 4-5 μηνων η 1 χρονων κ δε καταλαβαινε δε θα εμπαινα καν στον κοπο να πειραχτω!το παιδι ειναι 5 ετων.μεχρι κ καρτα για την γιορτη της εκατσε κ της εγραψε με τοση χαρα κ αυτη ενα τηλ δε πηρε να της πει ''ευχαριστω''!μη βγαζεις συμπερασματα λοιπον τοσο βιαστηκα!

Εγώ θα προσπαθούσα να μάθω τι συμβαίνει από την ίδια , με ένα μύνημα αφού δεν απαντάει στο τηλέφωνο,ένα μαιλ , κάτι.Και θα συνέχιζα να στέλνω τις ευχές μου σε γιορτές, γενέθλια κλπ ,άκόμα και με μία κάρτα.

Δεν παρεξηγούμε με τέτοια θέματα.Δεν με ενδιαφέρουν τα δώρα και δεν στεναχωρήθηκα επειδή και εμάς φέτος η νονά του μικρού μου δεν μας πήρε τηλέφωνο να μας ευχηθεί.Απλά το σκέφτηκα.Δεν πειράζει , να είναι καλά.Πρόσφατα που γιόρταζε την πήραμε κανονικά τηλέφωνο και ευχηθήκαμε.Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε , άσχετα εάν υπάρχει ανταπόκριση.

Ξέρω ότι ο κόσμος είναι τρελαμένος , αγχωμένος και τρέχει πανικόβλητος όλη μέρα να προλάβει τα πάντα.Ξέρω ότι ο κόσμος έχει προβλήματα και οικονομικά είναι χάλια.

Το ότι ο αδεφός σου , σου ζήτησε χρήματα για να της πάρετε δώρο , τι να πω.Σωστό δεν΄είναι σίγουρα , αλλά κάθε άνθρωπος βλέπει διαφορετικά τα πράγματα.Εγώ πάντως εάν τα είχα , θα τα έδινα.Δεν πειράζει.

Την δική μου νονά την έχω δει δύο φορές σε όλη μου τη ζωή.Μία όταν με βάφτισε που δενθυμάμαι φυσικά και μία όταν ήμουν περίπου 10 χρονών.Με πήγε η μητέρα μου στη λαική όπου δούλευε και μου τη γνώρισε.Πάντα την ονειρευόμουν όμορφη , ψηλή και γελαστή , γεμάτη αγάπη σαν τη νονά της κολητής μου φίλης , που πάντα τους επισκεφτόταν με μία αγκαλιά Barbie.Εγώ ποτέ δεν είχα πάρει δώρο από τη νονά μου ,ποτέ δεν πήρα λαμπάδα,ούτε καν ήξερα τι είναι.¨Οταν λοιπόν είδα τη δική μου νονά σαν παιδί που ήμουν ένιωσα μια φρίκη.Κοντή , χοντρή με έναν κότσο σαν κεφτέ πάνω στο κεφάλι.Δεν χάρηκε ιδιαίτερα που με είδε.Της είπε η μητέρα μου να με πάει αργότερα στον πάγκο της για να με πάρει σπίτι της μέχρι το απόγευμα να γνωριστούμε και αργότερα που πήγαμε τα είχε μαζέψει και είχε εξαφανιστεί!!!!

Δημητρα,ετσι οπως τα γραφεις κι'εγω μονο αυτο το συμπερασμα μπορω να βγαλω,πως το θεμα της κουνιαδας σου ειναι πως εσυ περιμενεις το τριτο παιδακι και αυτη δεν εχει ακομα.Κι'αυτο επειδη λες πως εχει απομακρυνθει το τελευταιο εξαμηνο.Τετοια συμπτωση?

Τι να σου πω,εγω δεν θα ξανασχολιομουν,με το ζορι παντρεια δεν γινεται,ασε που αν οντως φταιει αυτο δεν θα το παραδεχτει,γιατι κατα βαθος ειναι πολυ αδικο.

Ελπιζω να κανω λαθος και να συνελθει,για χαρη της μικρης.

"Τα μεγάλα πνεύματα έχουν να κάνουν πάντα με τη βίαιη αντίδραση του μέσου όρου. Οι τελευταίοι δεν μπορούν να καταλάβουν όταν ένας άνθρωπος δε συμμορφώνεται χωρίς σκέψη με τις κληρονομικές προκαταλήψεις και χρησιμοποιεί θαρραλέα τη νοημοσύνη του."

Αλβερτος Αινσταιν

Δημητρα,ετσι οπως τα γραφεις κι'εγω μονο αυτο το συμπερασμα μπορω να βγαλω,πως το θεμα της κουνιαδας σου ειναι πως εσυ περιμενεις το τριτο παιδακι και αυτη δεν εχει ακομα.Κι'αυτο επειδη λες πως εχει απομακρυνθει το τελευταιο εξαμηνο.Τετοια συμπτωση?

Τι να σου πω,εγω δεν θα ξανασχολιομουν,με το ζορι παντρεια δεν γινεται,ασε που αν οντως φταιει αυτο δεν θα το παραδεχτει,γιατι κατα βαθος ειναι πολυ αδικο.

Σωστά....παίζει κι αυτό να ζηλεύει που περιμένεις το 3ο σου κι αυτή δεν έχει ακόμη το 1ο της. Και η ζήλεια οδηγεί σε κακία!!!!

iyuNp3.png4hNCp3.png

βρε δημητρα η νονα της μικρης κανει λες και δε της ειπες οτι εισαι εγκυος ή οτι το εμαθε απο αλλου.

εγω καταλαβαινω οτι εχεις προσπαθησει πολυ να απικοινωνησεις μαζι της αλλα για χαρη της μικρης σου στειλε ενα μνμ με τροπο που σιγουρα θα το δει και γραψε της οτι αν δεν επικοινωνησει μαζι σου για να μιλησετε και να ξεκαθαρισετε τι εχει και τι συμβαινει η βαφτηστηρα σου θα υιοθετησει αλλη νονα ετσι απλα .

εγω να σου πω την αληθεια θα ελεγα του αδερφου μου να παιρνει τηλ τη μικρη να της μιλαει και τα δωρα θα τα αναλαμβανα εγω αν υπηρχε κολλημα οικονομικο.

λυσε το παντως συντομα για να ξελαφρωσεις.

Διαφημίσεις

συγγνωμη που θα παρεμβω.εγω το οικονομικο δεν το δεχομαι γιατι μπορεις να βρεις πολυ γλικα πραγματα με λιγα χρηματα.εγω καθε χρονο σεπτεμβρη-χριστουγεννα και πασχα παιρνω δωρα σε 30 περιπου παιδια(=μαθητες μου).δεν μου τρεχουν ευρω απο τις τσεπες ομως με 1 εως 2 ευρω ανα ατομο βρισκω απιστευτα πραγματακια και χρησιμα!

βρε δημητρα μηπως εχουν δημιουργησει καμια κατασταση οι γονεις σου εδω με τον αδερφο σου?τιποτα περιουσιακα και λοιπες βλακειες?

παντως αυτο με το δωρο της μικρης (να της το παιρνεις και να λες οτι ειναι της νονας)θα συμφωνησω κι εγω.εμενα ο νονος μου μετα τη βαφτιση με "εφτυσε" κανονικα.δεν εχω ομως ασχημες αναμνησεις γιατι τον "αναπληρωσαν" οι γονεις μου κατα καποιο τροπο.βεβαια οταν μεγαλωσα ηξερα οτι νονοι ηταν οι γονεις μου αλλα μου ηρθε γλυκα.

η μητερα μου ως νονα εχει αναπληρωσει το κενο του νονου του αδερφου της βαφτιστηρας της πηγαινοντας και στα δυο παιδακια δωρα.ο μικρος αποκαλει κι αυτος νονα τη μαμα μου!

children=world:D

happy children=better world:wink:

δεν ειναι κουνιαδα μου ειναι γυναικα του αδερφου μου...κ εχει παιδακι ενα κοριτσακι 3 μηνες πιο μικρο απο τον γιο μου...

Σωστά....παίζει κι αυτό να ζηλεύει που περιμένεις το 3ο σου κι αυτή δεν έχει ακόμη το 1ο της. Και η ζήλεια οδηγεί σε κακία!!!!

εχει βρε συ παιδι 2.5 ετων αλλα για να πω την αληθεια τωρα που το σκεφτομαι αρχισε να φουντωνει τα μυαλα του αδερφου μου για παιδι οταν ειδε την κορη μου πρωτη φορα απο κοντα .τοτε βεβαια ειχαν απλα σχεση με τον αδερφο μου.ηταν 10 μηνων κ 11 μηνων την βαφτησε.ως τοτε ομως την εβλεπε απο φωτο κ απο μσν με καμερα κ μιλουσα στο τηλ μερα παρα μερα .αυτη ζητησε να το βαφτησει απο οταν ημουν ακομα εγκυος!δε της πηγα ξαφνηκα ενα παιδι να βαφτισει...μια μερα λοιπον οταν ημασταν ελλαδα..πηγαμε για καφε εγω ο αδερφος κ αυτη.ειχα κ τη μικρη μαζι 11 μηνων τοτε.η μικρη τοτε ελεγε μαμα κ μπαμπα.ε αρχισε να φωναζει το μωρο ''μαμα'' μεσα στη καφετερεια κ πεταγεται αυτη κ λεει δυνατα ''ελα αγαπη μου εγω ειμαι η μανουλα ελα στη μανουλα'':shock::shock: κ μετα μου λεει ''θελω να νομιζουν ολοι εδω μεσα οτι ειναι παιδι μου'':shock::shock: απο τοτε εκανε προσπαθειες σχεδον ενα χρονο να μεινει εγκυος αλλα δεν εμενε.τελικα μενω πρωτη εγω στον γιο μου.το μαθαινει απο τη μανα μου κ με παιρνει τηλ.μολις το σηκωνω μου λεει ''αχ δημητρα τι εμαθα???αχ γιατιιιι?θελω κ γωωωωω'':shock::shock: τοτε δε τα εδεινα ιδιαιτερη σημασια κ ελεγα μεσα μου ''πλακα θα κανει μωρε'' μαλλον εθελοτυφλουσα...

βρε δημητρα η νονα της μικρης κανει λες και δε της ειπες οτι εισαι εγκυος ή οτι το εμαθε απο αλλου.

εγω καταλαβαινω οτι εχεις προσπαθησει πολυ να απικοινωνησεις μαζι της αλλα για χαρη της μικρης σου στειλε ενα μνμ με τροπο που σιγουρα θα το δει και γραψε της οτι αν δεν επικοινωνησει μαζι σου για να μιλησετε και να ξεκαθαρισετε τι εχει και τι συμβαινει η βαφτηστηρα σου θα υιοθετησει αλλη νονα ετσι απλα .

εγω να σου πω την αληθεια θα ελεγα του αδερφου μου να παιρνει τηλ τη μικρη να της μιλαει και τα δωρα θα τα αναλαμβανα εγω αν υπηρχε κολλημα οικονομικο.

λυσε το παντως συντομα για να ξελαφρωσεις.

οχι απο εμενα εμαθε οτι ειμαι εγκυος...κ μαλιστα πρωτα το ειπα σαυτη κ μετα στους γονεις μου!της ειχα στειλει σμσ πριν κανενα μηνα οπως ειπα κ πιο πριν ρωτωντας την αν συμβαινει κατι αφου δεν απαντουσε στα τηλ...κ δε μου απαντησε...θα ξαναστειλω σημερα να δουμε αν μου απαντησει...

κληρονομικα θεματα με τον αδερφο μου δε παιζουν.ισα ισα ενα σπιτι που εχει η μανα μου στο ονομα της στο χωριο ειπε να το γραψει δια 2 σε μενα κ στον αδερφο μου κ εγω απο μονη μου χωρις ναπει τιποτα ο αδερφος μου ειπα οτι εγω δε θελω τιποτα κ να το παρει ολο αυτος!πριν απο κανενα χρονο περιπου...τι αλλο να κανω πια...

κληρονομικα θεματα με τον αδερφο μου δε παιζουν.ισα ισα ενα σπιτι που εχει η μανα μου στο ονομα της στο χωριο ειπε να το γραψει δια 2 σε μενα κ στον αδερφο μου κ εγω απο μονη μου χωρις ναπει τιποτα ο αδερφος μου ειπα οτι εγω δε θελω τιποτα κ να το παρει ολο αυτος!πριν απο κανενα χρονο περιπου...τι αλλο να κανω πια...

τι να πω... παντως αλλοπροσαλα φερεται...και ο αδερφος ψιλοκανει τον κινεζο,με ολο το θαρρος..

εμενα ο νονος μου μετα τη βαφτιση με "εφτυσε" κανονικα.δεν εχω ομως ασχημες αναμνησεις γιατι τον "αναπληρωσαν" οι γονεις μου κατα καποιο τροπο.βεβαια οταν μεγαλωσα ηξερα οτι νονοι ηταν οι γονεις μου αλλα μου ηρθε γλυκα.

η μητερα μου ως νονα εχει αναπληρωσει το κενο του νονου του αδερφου της βαφτιστηρας της πηγαινοντας και στα δυο παιδακια δωρα.ο μικρος αποκαλει κι αυτος νονα τη μαμα μου!

Κι εγώ το ίδιο με το νονό μου. Παντρεύτηκε και μια σκύλ@ και τον έχει σήκω-σήκω, κάτσε-κάτσε. ΠΟΤΕ δε μου πήρε δώρο, τηλέφωνο με έπαιρνε σπανιότατα και λαμπλαδα σταμάτησε να μου παίρνει με το που πήγα 4η δημοτικού γιατί πλέον είχα μεγαλώσει, λέει.... Όποτε έπαιρνε τηλέφωνο μιλούσε τηλεγραφικά για να μη χρεώνεται, όπως έλεγε. Ακόμη, πριν 5 χρόνια ο μπαμπάς μου πέρασε ένα θέμα υγείας σοβαρό, κι όταν ήρθε σπίτι του κάνει '' έλα ρε μη στεναχωριέσαι εξάλλου όλοι θα πεθάνουμε. Τί τώρα. τί αύριο''.:shock::shock: Ευτυχώς που τώρα είναι καλά!!!:-DΓια αυτό κι εγώ τον ξέγραψα κι ούτε στο γάμο μου τον κάλεσα. Και όποτε βλέπω με παίρνει τηλέφωνο, ούτε στον κόπο μπαίνω να το σηκώσω!

iyuNp3.png4hNCp3.png

Διαφημίσεις

Βασικα,αυτο το κανει χειροτερο.

Επειδη απο αυτα που γραφεις καταλαβαινω πως σιγουρα αυτο ειναι το θεμα της,το καινουριο σας παιδακι,ειναι πιο τρελο το οτι εχει ηδη ενα.

Αν δεν ειχε καπου θα ελεγα οτι ενταξει,υποφερει.

Αβυσσος η ψυχη του ανθρωπου.

"Τα μεγάλα πνεύματα έχουν να κάνουν πάντα με τη βίαιη αντίδραση του μέσου όρου. Οι τελευταίοι δεν μπορούν να καταλάβουν όταν ένας άνθρωπος δε συμμορφώνεται χωρίς σκέψη με τις κληρονομικές προκαταλήψεις και χρησιμοποιεί θαρραλέα τη νοημοσύνη του."

Αλβερτος Αινσταιν

να'μαστε παλι σε αλλο τοπικ!καλα εμενα με εφτυσε κυριολεκτικα μετα τη βαφτιση δεν τον ξαναδαμε ουτε τον ξανακουσαμε.τελεσε το μυστηριο κι εγινε μπουχος.αστα να πανε...

Αμα δεν δωσουμε εμεις τοσο μεγαλη βαρυτητα στους νονους τα παιδια δεν θα την γεννησουν απο μονα τους. Νονοι ειναι, δεν ειναι οι γονεις τους. Δεν εγινε και τιποτα Δημητρα. Να εξηγησεις στην κορη σου μεγαλη ειναι οτι ξενος ανθρωπος ειναι ουσιαστικα και απλα την βαφτισε. Να σταματησει να χαλιεται. Εμενα η νονα μου με εγραψε με το που με βαφτισε αλλα ουδεποτε με ενοιαξε. Ξεχασμενη μονιμα την ειχα εγω. Γιατι? Πολυ απλα οι ιδιοι μου οι γονεις μου εξηγησαν τι σημαινει νονα και οτι δεν ειναι τιποτα σημαντικο. Και εγω το ιδιο θα κανω και στο μωρο και ας εχουμε καλες σχεσεις με τους δικους της νονους. Δεν θα δωσω μεγαλυτερη βαρυτητα στον ρολο της νονας απο οτι πραγματικα εχει. Που για μενα, δεν εχει κανενα ρολο εκτος απο αυτον του φιλου και σε ορισμενες περιπτωσεις ουτε καν αυτον. Καταλαβαινεις ελπιζω τι λεω. Αν δεν του δωσεις εσυ βαρυτητα, δεν θα του δωσει ουτε το παιδι. Και απο δω πανε και αλλοι......

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Πολυ απλα οι ιδιοι μου οι γονεις μου εξηγησαν τι σημαινει νονα και οτι δεν ειναι τιποτα σημαντικο. Και εγω το ιδιο θα κανω και στο μωρο και ας εχουμε καλες σχεσεις με τους δικους της νονους.

εδώ διαφωνώ καθέτως, οριζοντίως και σε όποια άλλη διάσταση υπάρχει.

ο νονός είναι ο δεύτερος γονιός του παιδιού μας, και όταν έρχεται η ώρα να εμπιστευτούμε τα παιδάκια μας να μας τα βαφτίσει κάποιος, αυτός ο κάποιος πρέπει να μπορεί να αναλάβει το παιδί σε περίπτωση που πάω εγώ στα θυμαράκια.

Εγώ κάθε φορά που παθαίνω κρίσεις, παίρνω την κουμπάρα μου να τα πούμε και πάντα της "υπενθυμίζω" ότι άμα πάθω κάτι εγώ, να προσέχει το παιδί μου

........εντάξει την έχω πρήξει......οπότε μου απαντάει "άει χάσου πια, πέθανε εσύ και μην σε νοιάζει, εγώ είμαι εδώ!!!!"

εδώ διαφωνώ καθέτως, οριζοντίως και σε όποια άλλη διάσταση υπάρχει.

ο νονός είναι ο δεύτερος γονιός του παιδιού μας, και όταν έρχεται η ώρα να εμπιστευτούμε τα παιδάκια μας να μας τα βαφτίσει κάποιος, αυτός ο κάποιος πρέπει να μπορεί να αναλάβει το παιδί σε περίπτωση που πάω εγώ στα θυμαράκια.

Ειδες? Ειναι τι διασταση του δινουμε εμεις. Για μενα ποτε ο νονος/νονα δεν θα εχει τετοιο ρολο σημαντικο......ειναι πως μαθαινει κανεις. Οπως επισης η βαφτιση για μενα δεν ειναι σημαντικη αλλα ειναι αλλου παππα ευαγγελιο. Εσυ διαλεξες αυτους που θα εμπιστευοσουν να μεγαλωσουν το παιδι σου αν ω μη γεννητω (και βαρα πενηντα ξυλα). Εμεις διαλεξαμε καλους φιλους που ομως ειναι απλα φιλοι και μαλιστα σε λιγο θα φυγουν μαλλον μονιμα και Αμερικη με τα δικα τους παιδια. Και μην τους ειδατε. Συνειδητη αποφαση και η δικια μας. Οπως το κοβει κανεις. Καταλαβες? Και πως αυτο το περνας προς τα κατω. Και δεν το λεω για σενα κοριτσι το λεω για την Δημητρα που φωναζει οτι η κορη της στεναχωριεται. Να μειωσει τον ρολο του νονου να μην στεναχωριεται το παιδι. Ειδικα απαξ και ο νονος ειναι αφαντος.

Οχι ρε συ Ελλ.........αυτο δεν παιζει....ειναι μια απορριψη για το παιδακι. Το οτι μας το εκαναν σε εμας δεν σημαινει πρεπει να το γευτουν κι αυτα τα φουκαριαρικα, επειδη καναμε μια λαθος επιλογη νονου.

Εσυ μπορει να μαθεις στο παιδι σου οτι ο νονος ειναι απλα ενας γνωστος και να μη περιμενει τιποτα, αλλα οταν υπαρχει ενα αλλο παιδι στην οικογενεια που ο νονος το προσεχει πολυ, θα αισθανθει ασχημα αυτο το φουκαριαρικο γιατι ο δικος το νονος το αγνοει. Η οτι σταματησε ξαφνικα να ενδιαφερεται γι αυτο!

Η ξεκινας αυτο το συστημα απο την αρχη και κανενα παιδι δεν εχει νονο η πρεπει να ναι ισοτιμα. Για την ψυχικη υγεια των παιδιων.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Ναι καλέ κατάλαβα ότι δεν το λες για μένα.

και εγώ όταν έγινα 18 έκοψα μόνη μου και συνειδητά τις επαφές με τους νονούς μου παρότι φώναζε η μάνα μου γιατί είχαν αυτή την τυπικούρα που δεν γούσταρα με τίποτα.... σε βλέπουμε κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα, πάρε το δώρο σου και τα ξαναλέμε.

Γι'αυτό και επέλεξα για νονούς του παιδιού μου, ανθρώπους που μπορεί να μην την φέρουν ποτέ ούτε ένα δώρο, αλλά ξέρω ότι θα την πάρουν ένα τηλέφωνο να δουν τι κάνει (γιατί ζούνε και αυτοί μακριά) και αφού βαρέσουμε 150 ξύλα και πάω καλιά μου, ξέρω ότι θα την προσέχουν.

κοίτα η βασική έννοια του νονού αυτή είναι, τουλάχιστον στην θρησκεία, οπότε αν δεν έχεις κάποιος τέτοιες βλέψεις για ένα παιδί γιατί να κάνει τον κόπο να το βαφτίσεις? Εγώ αυτό δεν καταλαβαίνω.

Τώρα όσο για τη μικρή της Δήμητρας, δεν είναι εύκολο να εξηγήσεις σ'ενα μικρό παιδάκι ότι κάποιος μεγάλος που εκείνο αγαπάει (ανεξαρτήτου αν είναι νονός ή όχι) το γράφει κανονικά. Δύσκολες καταστάσεις.

Και να του τα εξηγήσεις δεν θα τα καταλάβει.....θα πληγωθεί και πάλι δεν θα καταλάβει.

Οχι ρε συ Ελλ.........αυτο δεν παιζει....ειναι μια απορριψη για το παιδακι. Το οτι μας το εκαναν σε εμας δεν σημαινει πρεπει να το γευτουν κι αυτα τα φουκαριαρικα, επειδη καναμε μια λαθος επιλογη νονου.

Εσυ μπορει να μαθεις στο παιδι σου οτι ο νονος ειναι απλα ενας γνωστος και να μη περιμενει τιποτα, αλλα οταν υπαρχει ενα αλλο παιδι στην οικογενεια που ο νονος το προσεχει πολυ, θα αισθανθει ασχημα αυτο το φουκαριαρικο γιατι ο δικος το νονος το αγνοει. Η οτι σταματησε ξαφνικα να ενδιαφερεται γι αυτο!

Η ξεκινας αυτο το συστημα απο την αρχη και κανενα παιδι δεν εχει νονο η πρεπει να ναι ισοτιμα. Για την ψυχικη υγεια των παιδιων.

Οκ ενταξει αυτο βγαζει νοημα. Να σου πω λοιπον τι καναμε στην μεγαλη (την πρωτη κορη του αντρα μου) που και αυτης η νονα δεν την ξαναειδε απο την βαφτιση. Ηταν να γινει νονα η κοπελα που εγινε στην δικια μας και η μεγαλη την συμπαθει πολυ. Και συνεχεια λεει εγω δεν την βλεπω την νονα και δεν την βλεπω και δεν με ηθελε και ετσι. Οποτε της ειπαμε οτι 'οκ, να ρωτησουμε την Κατερινα λοιπον αν θελει να ειναι εκεινη νονα σου και ας μην σε βαφτισε'. Και την ρωτησαμε και ειπε εννοειτε και χοροπηδησε το παιδι στον αερα και απο τοτε λεει η νονα μου η Κατερινα. Και αυταααααα.....μια χαρουλα. Ησυχασε και το παιδι και αφησαμε και την εξαφανισμενη νονα στον κοσμο της. Ε, ας κανει το ιδιο και η Δημητρα με την νονα του γιου της. Να την ρωτησει αν θελει να αναλαβει τον ρολο για την κορη της. που ξερεις μπορει να θελει. Και ας μην την εχει βαφτισει. Και ετσι ουτε ζηλειες ουτε τιποτα......και ας τον κανει κολαρο τον ρολο η εξαφανισμενη Θεια....

Για μένα η Ellemphriem έχει δίκιο. Δηλαδή εάν πάθω κάτι, τί να περιμένω από τη νονά του να τον αγαπήσει όπως κι εγώ ;;; Ε, αυτό δε γίνεται! Εάν πάθω κάτι, ελπίζω τα αδέρφια του άντρα μου ( γιατί εγώ δεν έχω ) ή οι παππουδογιαγιάδες να αναλάβουν δράση. Αυτοί το αγαπάνε περισσότερο απ'ότι οι νονοί του. Δε λέω πως δεν αγαπάνε οι νονοί τα βαπτιστήρια του, αλλά πώς να το πω.....δε τα πονάνε γιατί δεν είναι αίμα τους. Εκτός κι εάν νονά είναι κάποια αδερφή ή εξαδέρφη!

iyuNp3.png4hNCp3.png

Ε, ας κανει το ιδιο και η Δημητρα με την νονα του γιου της. Να την ρωτησει αν θελει να αναλαβει τον ρολο για την κορη της. που ξερεις μπορει να θελει. Και ας μην την εχει βαφτισει. Και ετσι ουτε ζηλειες ουτε τιποτα......και ας τον κανει κολαρο τον ρολο η εξαφανισμενη Θεια....

εδώ θα συμφωνήσω πάλι καθέτω οριζοντίως και σε όλες τις διαστάσεις.

Εμείς έχουμε τη νονά μας, αλλά έχουμε και ρεζερβέ νονούς......την αδερφή της κουμπάρας μου που την βλέπει πιο συχνά η κόρη μου, αφού η νονά της δεν ζει στην Αθήνα.

Ούτως ή άλλως πάντα τα έπαιρνα διπλά τα δώρα η κόρη μου από τη νονά της και την αδερφή της νονάς της (κολλητές μου και οι 2). οταν άρχισε να μεγαλώνει κάπου μπερδεύτηκε ως προς το ποιά είναι η νονά της και επειδή έβλεπε συχνότερα τη μια αδερφή που ζει εδώ, φώναζε αυτή νονά.

Οπότε αντί να του εξηγούμε πως και τι, συμφωνήσαμε όλοι μέσα στην τρελλή χαρά ότι το παιδί έχει πλέον 4 νονούς αντι για 2 .... και ησυχάσαμε όλοι

Επίσης η νονά της λέει την εξής ατάκα αφού όταν με πιάνουν κρίσεις αρχίζω και τις δίνω οδηγίες τι να κάνει με το σχολείο του παιδιού άμα πεθάνω εγώ

"Πέθανε εσύ και μη σε νοιάζει........στα καλύτερα κολλέγια θα το στείλω εγώ το βαφτιστήρι μου!!!!!"

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...