Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

περι piercing-θέλω γνώμες γονιών και εφήβων

Recommended Posts

καλημερα σας...

Εγω εκανα το πρωτο μου ταττοο στα 14,το τελευταιο (δεκατοογδωο)στα 25, και επισης στα νιατα μου (μεχρι τα 18) ειχα πιρσινγκ στο χειλι,στο φριδι,στη γλωσσα, στον αφαλο και αρκετα στα αυτια. Αυτη τη στηγμη , μαμα δυο παιδιων πια, εχω μονο στον αφαλο και 2 στη μυτη...ο αντρας μου εχει αρκετα περισσοτερα ταττοο απο μενα, 3 πιρσινγκ στα αυτια και ενα στο στηθος...

Πηστευεται οτι γονεις σαν κ εμας θα μπορουσαν να κρινουν αρνητικα εφηβους σαν εσας επειδη φορανε ενα σκουλαρικι παραπανω?

νομιζω οτι ο κοσμος εχει εξοικιωθει με ολα αυτα και δεν ειναι τιποτα πια υπρβοληκο...Ο καθενας μπορει να ειναι και να εκφραζεται οπως θελει....

• 2 months later...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 180
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

απο μικρη μου αρεσαν ολα αυτα!ηθελα να κανω τρυπα στη μυτη,η μαμα μου ανενδοτη.σαν σημερα θυμαμαι που πηγαιναμε σουπερ μαρκετ και ενω ειχα κανει την τρυπα μια βδομαδα εφτασα στο σημειο να της την δειξω εγω γιατι η μαμα μου δεν ειχε παρει χαμπαρι(φορουσα σκουλαρικι απο διαφανες πλαστικο και δεν φαινοταν)τελικα της αρεσε.τελικα το εβγαλα γιατι ολο πιανοταν στις κουβερτες και το εχανα στον υπνο μου.εκανα piercing στον αφαλο και μετα στην γλωσσα παλι δεν ειπε τιποτα.εχω 6 τατοο συνολικα αλλα μονο το ενα μπορεις να το δεις αν δεν ειμαι με μαγιο.το σκουλαρικι στη γλωσσα το εβγαλα μετα απο ενα χρονο αφου το ειχα κανει και το σκουλαρικι στον αφαλο στον εβδομο μηνα της εγκυμοσυνης μου.ολα αυτα ομως τα εκανα μετα τα 22.αν αυριο μεθαυριο μου πει ο γιος μου για ταττοο και piercing δε θα ειμαι αντιθετη,ΑΛΛΑ... να φτασει σε μια ηλικια που θα ξερει τι κανει και γιατι το κανει.οχι απλα για να ταιριαζει με τους εφηβους φιλους του.
θελω να κανω τρυπα στη μυτη χωρις να τ μαθουν οι γονεις μ,γτ θα μ το απαγορευσουν..που μπορω να βρω διαφανες σκουλαρικι?:-)

θελω να κανω τρυπα στη μυτη χωρις να τ μαθουν οι γονεις μ,γτ θα μ το απαγορευσουν..που μπορω να βρω διαφανες σκουλαρικι?:-)

δεν ξερω αν υπαρχει διαφανες σκουλαρικι εγω εβαζα πετονια, την εχανα στον υπνο μου εκλεινε η τρυπα και παλι απ την αρχη. μετα ενω ειχα ηδη ουτε κι εγω ξερω ποσες τρυποες στα αυτια, στο χειλος, στη μυτη και σκοπευα να κανω και στον αφαλο αρχισα να κανω αλλεργια ακομα και στο λευκοχρυσο και δεν ξαναφορεσα τιποτα. με το ζορι φορεσα σκουλαρικια στο γαμο μου και τα εβγαλα στ αμαξι μετα την εκκλησια.

μιλα με τη μαμα σου, γιατι ειναι τοσο κατα? εξαλλου σε σημεια οπως η μυτη και το χειλος με το που βγαινει το σκουλαρικι η τρυπα κλεινει σε λιγες ωρες, αντε μερες αν εχεις το σκουλαρικι χρονια. δεν ειναι οπως οι τρυπες στο αφτι που μενουν για πολυ καιρο ή τα τατου που μπορει μετα να τα μετανοιωσεις

καλημερα σας...

Εγω εκανα το πρωτο μου ταττοο στα 14,το τελευταιο (δεκατοογδωο)στα 25, και επισης στα νιατα μου (μεχρι τα 18) ειχα πιρσινγκ στο χειλι,στο φριδι,στη γλωσσα, στον αφαλο και αρκετα στα αυτια. Αυτη τη στηγμη , μαμα δυο παιδιων πια, εχω μονο στον αφαλο και 2 στη μυτη...ο αντρας μου εχει αρκετα περισσοτερα ταττοο απο μενα, 3 πιρσινγκ στα αυτια και ενα στο στηθος...

Πηστευεται οτι γονεις σαν κ εμας θα μπορουσαν να κρινουν αρνητικα εφηβους σαν εσας επειδη φορανε ενα σκουλαρικι παραπανω?

νομιζω οτι ο κοσμος εχει εξοικιωθει με ολα αυτα και δεν ειναι τιποτα πια υπρβοληκο...Ο καθενας μπορει να ειναι και να εκφραζεται οπως θελει....

Θεωρείς ότι ο μέσος έλληνας γονέας έχει τόσα τατουάζ όσα εσύ και ο άντρας σου; Δεν σε κρίνω, έχουμε κι εμείς τατουάζ και θα κάνουμε και δεύτερο, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι έτσι σκέφτονται ολοι οι γονείς. Για πολλούς το τατουάζ και το piercing είναι ακομα ταμπού. Προσωπικά δεν θα είχα πρόβλημα αν ήθελε το παιδί μου να κάνει, αλλά αυτό είναι θέμα που το αφήνουμε στην κρίση του κάθε γονιού, σε όλους εμάς τους υπόλοιπους δεν πέφτει κανένας λόγος.

• 6 months later...

ειμαι 14 χρονων στα 13 ειχα κανει τις πρωτες μου τρυπες 2 στ αριστερο αυτι βεβαια μια πανω και μια κατω... η πανω μετα απο λιγο καιρο εκλεισε την κατω βεβαια την εχω ακομα και το συζητησα κανονικα με τους γονεις και ολα οκευ..αλλα σκευτομαι τωρα για stretching αλλα πιστευω ειναι υπερβολικο τι λετε??

[ANAME=Εγρινω το αρθο][/ANAME]

Επεξεργάστηκαν by stavros98
ηθελα να συμπληρωσω

Διαφημίσεις

εχεις δει αυτι με τετοια τρυπα χωρις το σκουλαρικι?ΤΡΑΓΙΚΟ!!!!

δεν θα το σκεφτομουν καν....ειναι κατι που αν το κανεις δεν διορθωνεται!!Δεν θα μπορεις να το βγαλεις αυριο μεθαυριο για να πας στη δουλεια ας πουμε....θα φαινεται μια αηδια..

Γνωμη μου ξεχνα το!!Και στο λεει καποια που και ταττου πολλα εχει και piercing αρκετα...ηθελε να το κανει ο αντρας μου(επισης με πολλα τατουαζ και 2-3 πιρσινγκ) και του πα να το ξεχασει!!Ειναι πολυ χαλια χωρις...κρεμεται το αυτι ...χαλια χαλια..το χω δει απο κοντα για αυτο σου λεω..

IZvWp3.png

• 3 months later...

eimai 14 xronos exw 2 trupes sta aftia mia de3ia kai allh aristera

8elw kanw kai tripa sthn muth alla h nama m mou leei oti 8a eimai tou dromou kai to ena kaito allo

alla poso 8a kanei peripou???

Επεξεργάστηκαν by a3izw kati parapanw
la8os

eimai 14 xronos exw 2 trupes sta aftia mia de3ia kai allh aristera

8elw kanw kai tripa sthn muth alla h nama m mou leei oti 8a eimai tou dromou kai to ena kaito allo

alla poso 8a kanei peripou???

Το piercing εχει 15 ευρω και 10 ευρω για το σκουλαρίκι. Αλλα χρειάζεται υπογραφη απο τους γονείς σου. Το πιστολακι δεν ξέρω πόσο εχει και προσωπικά δεν θα το έκανα κάπου πέρα απο το αυτι.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Το piercing εχει 15 ευρω και 10 ευρω για το σκουλαρίκι. Αλλα χρειάζεται υπογραφη απο τους γονείς σου. Το πιστολακι δεν ξέρω πόσο εχει και προσωπικά δεν θα το έκανα κάπου πέρα απο το αυτι.

Προσωπικά εμένα και τις δύο φορές μου κόστισε 10 ευρώ μαζί με το σκουλαρίκι και κανένας δεν μου ζήτησε υπογραφή από τον γονέα...και ας ήμουν 15-16 χρόνων

Τώρα όσο για την μαμά σου,αν πραγματικά θέλεις να το κάνεις και είσαι σίγουρη γι'αυτό συζήτησε το με την μαμά σου ήρεμα και ωραία και αν συμφωνήσει τότε κάντο.Αλλά μην το κάνεις κρυφά γιατί όπως και να έχει οπότε θέλει θα στο βγάλει!Να απαντήσεις πρώτα στον εαυτό σου γιατί θέλεις να το κάνεις,αλλά όχι επειδή είναι της μόδας και το έχουν και οι φίλες σου...

Εγώ και τις δύο φορές το είχα συζητήσει με τους γονείς μου,ακόμα και τώρα καμιά φορά αν θέλω κάτι το συζητάω μαζί τους

aRjHp3.pngiD6Np3.png

basika to shzhtisa alla to mono pou eipe htan oxi! giati ekeinh leei oti prepei na megalosw 8elw toso polu na to kanw eixa balei 4eutiko kai mou phgene. den to kanw epeidh einai moda apla 8elw kai to kanw mono gia me mena mono pou 8a mou kaneis h mama m einai na me balei timwria gia kana mhna h 1 xrono alla 8a to kanw

Επεξεργάστηκαν by a3izw kati parapanw
la8os

Διαφημίσεις

Προσωπικά εμένα και τις δύο φορές μου κόστισε 10 ευρώ μαζί με το σκουλαρίκι και κανένας δεν μου ζήτησε υπογραφή από τον γονέα...και ας ήμουν 15-16 χρόνων

Τώρα όσο για την μαμά σου,αν πραγματικά θέλεις να το κάνεις και είσαι σίγουρη γι'αυτό συζήτησε το με την μαμά σου ήρεμα και ωραία και αν συμφωνήσει τότε κάντο.Αλλά μην το κάνεις κρυφά γιατί όπως και να έχει οπότε θέλει θα στο βγάλει!Να απαντήσεις πρώτα στον εαυτό σου γιατί θέλεις να το κάνεις,αλλά όχι επειδή είναι της μόδας και το έχουν και οι φίλες σου...

Εγώ και τις δύο φορές το είχα συζητήσει με τους γονείς μου,ακόμα και τώρα καμιά φορά αν θέλω κάτι το συζητάω μαζί τους

συμφωνώ απόλυτα.. εγώ που εχω κάνει 7 φορές τρύπα στην μύτη γιατί μου έκλεινε συνέχεια (και πιστεψε με κλείνει αμέσως η άτιμη) μου κόστιζε απο 10 εώς 15 ευρώ... τώρα για την μαμά σου συζυτησέ το και αν ακόμα δεν συμφωνεί ρώτα την που σου επιτρέπει να κάνεις ... και εμένα ο μπαμπάς μου δεν με άφηνε και όταν πήγα 18 έκανα ούτως ή αλλως... :lol:

συμφωνώ απόλυτα.. εγώ που εχω κάνει 7 φορές τρύπα στην μύτη γιατί μου έκλεινε συνέχεια (και πιστεψε με κλείνει αμέσως η άτιμη) μου κόστιζε απο 10 εώς 15 ευρώ... τώρα για την μαμά σου συζυτησέ το και αν ακόμα δεν συμφωνεί ρώτα την που σου επιτρέπει να κάνεις ... και εμένα ο μπαμπάς μου δεν με άφηνε και όταν πήγα 18 έκανα ούτως ή αλλως... :lol:

telika den 8a kanw trupa to shzhthsa me thn mama m kai den meafhse mou eipe oti den einai wraio na blepeis mia kopela apo ta 14 ths na exei trupa sthn myth alla telika eipame na to kanw meta ta 15 alla ok mporw na ante4w nomizw:?

telika den 8a kanw trupa to shzhthsa me thn mama m kai den meafhse mou eipe oti den einai wraio na blepeis mia kopela apo ta 14 ths na exei trupa sthn myth alla telika eipame na to kanw meta ta 15 alla ok mporw na ante4w nomizw:?

πιστεψέ με θα αντέξεις και όταν έρθει η ώρα να την κάνεις τότε θα την χαρής ακόμα πιο πολύ λόγω της αναμονής...;)

βασικα εγω κοντεβω 14 και ρωτησα τη μαμα μου για δευτερη τρυπα στο πανω μεροσ του αυτιου αλλα απο την αρχη δεν την ειδα και τοσο καταφατηκη...δεν μου εδωσε κανονικη απαντηση αλλα και να μου εδωσε δεν το καταλαβα. λιγες μερεσ μετα ο μπαμπας μου πηγε σε μια πελατησα για μια δουλεια και αυτη της ειπε οτι το σκηρο μεροσ του αυτιου ειναι γεματο νευρα (στο οποιο συμφωνο) και οτι στις γυναικεσ υπαρχει πολυ μεγαλοσ κυνδυνος αν χτηπησει νευρο δεν θα μπορω να μεινω εγκυος...αυτο το εχω ξανακουσει αλλα δεν το πολυ-πιστευω...αν εχει κανενασ καποιο φιλο γυναικολογο η νευρολογο (δεν ξερω τι ακρυβοσ χρειαζεται) μπορει να μου δωσει μια απαντηση;;

με το που τελειωσε το σχολειο φετος τα σκουλαρικια αρχισαν να μου τραβανε το ενδιαφερον. αλλα μου αρεσουνε παρα πολυ...αφου εχω σχευτει να κανω καπου στις 11 τρυπες στα αυτια: 4 και 4 στο "πετσακι" να το πω ετσι,αλλες 2 στο δεξι στο πανω μερος και αλλη μια λιγο πιο πανω απο τις 4 δεν μπορω να το εξιγησω αλλιος...μετα θελω να βαλω στα χειλια κατω δεξια και πανω αριστερα και κατι λιγο πιο ακραιο.....μου αρεσει και στη γλωσσα....

τωρα μπορει να μου αρεσουν ολα αυτα αλλα εκτοσ απο τα αυτια,στα χειλια και στη γλωσσα πιστευω οτι πρεπει να περασω τα 16-17....αλλα τα αυτια δεν με χαλανε καθολου....τεσπα

ααααα κατι αλλο που ηθελα να ρωτησω ειναι αν γινεται να κανω 2 τρυπες διπλα διπλα την ιδια μερα...

εε αυτα...τα λεμε..:!::!:

Εγω έχω κατατρυπησει τα αυτιά μου (κι όχι μόνο τα αυτιά). Μου αρέσουν παρα πολυ αλλά κάποια στιγμη η τεταρτη τρύπα του ενός αυτιού χωρίς να κάνω κάτι απότομο άνοιξε λίγο κι ενώθηκε με την τρίτη τρύπα και μετα κόπηκε το αυτί κι έτρεχα για πλαστική... :rolleyes:

Στο γράφω μόνο και μόνο για να προσέξεις το μέρος της τρύπας.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Διαφημίσεις

Καλημέρα σε όλους σας!! Πιστεύω οτι αυτό το θέμα ακόμα δεν είναι απελευθερωμένο σε όλους τους γονείς. Εγώ θα σας απαντήσω στο θέμα και ως έφηβη γεμάτη τρύπες, αλλά και ως γονέας πλέον!

Λοιπόν, ως έφηβη, ξεκίνησα από δεύτερες τρύπες στα αυτιά. Έπειτα αφού γέμισαν τα αυτιά μου, συνέχισα με μύτη, αφαλό και γλώσσα.. Μου άρεσαν πολύ! Ακόμα όμως ήμουν ανήλικη και η μάνα μου προσπαθούσε να κάνει οτι μπορεί για να με αποτρέψει όμως δεν το έβαζα κάτω! Έπειτα από μια ηλικία άρχισα να τα βαριέμαι... Αφού είχα αγοράσει οτι σκουλαρήκι υπήρχε... Άρχισα λοιπόν να τα βγάζω ένα ένα... Τώρα που είμαι πλέον μαμά, δεν θα με πείραζε αν ο γιός μου ή η κόρη μου ήθελαν τρύπες, αρκεί να πάνε σε κάποιο μαγαζί που τηρούνται οι κανόνες υγειηνής και... να με ρωτήσουν και όχι να το απαιτήσουν.

Συμβουλή πρώτη: Πάρτε το με το μαλακό με τους γονείς σας..

Συμβουλή δεύτερη: Προσέχετε σε ποιο μαγαζί θα πάτε. Καλύτερα να πληρώσετε κάτι παραπάνω και να είστε σίγουροι για την υγεία σας παρά να έχετε τρεχάματα!!

Φιλάκια πολλά και οτι θέλετε ρωτήστε με!!!!

Συμβουλή πρώτη: Πάρτε το με το μαλακό με τους γονείς σας..

Συμβουλή δεύτερη: Προσέχετε σε ποιο μαγαζί θα πάτε. Καλύτερα να πληρώσετε κάτι παραπάνω και να είστε σίγουροι για την υγεία σας παρά να έχετε τρεχάματα!!

Συμφωνω με τη manoula eton 21 αν κ ειμαι λιιιιιιιιιγακι μεγαλυτερη:cool:

Ως εφηβη ειχα κ εγω αυτια χειλη μυτες αφαλους ολα σουρωτηρι!:-P

Δεν ειναι κ τοσο σημαντικο τελικα!

Τα βασικα ειναι αυτα που λεει η φιλη παραπανω! Προσοχη στους κανονες υγιεινής

• 2 εβδομάδες μετά...

na rwtisw kati??psetika skoularikia apo pou mporw na agorasw? pio polu gia ti xeilia thelw kai sigkekrimena krikakia alla an exei kai gia ta autia kai einai oikonomika mporei na agorasw kai apo auta...!;) i mia kaluteri idea einai na ftiaksw alla den kserw kanena site...exetai na mou proteinetai kati??

• 1 month later...

Παιδιά, είμαι έφηβος και έχω πρόβλημα γιατί θέλω να ανοίξω τρύπα στο αυτί (Αριστερό) και δεν θέλει ο πατέρας μου. Η μάνα μου δεν έχει πρόβλημα ιδιαίτερο. Είμαι σχεδόν 16 χρονών, και το πρόβλημα του πατέρα μου είναι το τί θα πουν κάποιοι στερεότυποι καθηγητές μου στο σχολείο. :( Του έχω εξηγήσει ότι δεν με ενδιαφέρει τί λέει ο κάθε μ@λ@κ@ς του δημοσίου ή γενικότερα κάθε στερεότυπος συντηριτικός και δεν με νοιάζει αν θα μου βάλουν κακό βαθμό και αηδίες. Επίσης μου λέει ότι θα ξεχωρίζω από τα άλλα παιδιά που δεν φοράνε και τέτοια. Ειλικρινά δεν με ενδιαφέρει αν θα ξεχωρήσω ή όχι. Εγώ θέλω πολύ να βάλω. Επίσης δεν θέλει να τρυπήσω το αυτί μου. Αφού του έχω εξηγήσει ότι άμα το βαρεθώ (που δεν υπάρχει περίπτωση) το βγάζω και η τρύπα κλίνει. Πού είναι το πρόβλημα;

Το πρόβλημα είναι ότι είμαι ανήλικος και έχει δικαίωμα να μου το απαγορέψει. Τί μπορώ να κάνω για να "φύγει από τη μέση" και να μην με ενοχλήσει άλλο για το θέμα; Πείτε μου ότι νομίζετε, ακόμα και να μην είναι τίποτα ιδιαίτερο. Κάθε γνώμη μπορεί να μου φανεί πολύ χρήσιμη. Ευχαριστώ

Παιδιά, είμαι έφηβος και έχω πρόβλημα γιατί θέλω να ανοίξω τρύπα στο αυτί (Αριστερό) και δεν θέλει ο πατέρας μου. Η μάνα μου δεν έχει πρόβλημα ιδιαίτερο. Είμαι σχεδόν 16 χρονών, και το πρόβλημα του πατέρα μου είναι το τί θα πουν κάποιοι στερεότυποι καθηγητές μου στο σχολείο. :( Του έχω εξηγήσει ότι δεν με ενδιαφέρει τί λέει ο κάθε μ@λ@κ@ς του δημοσίου ή γενικότερα κάθε στερεότυπος συντηριτικός και δεν με νοιάζει αν θα μου βάλουν κακό βαθμό και αηδίες. Επίσης μου λέει ότι θα ξεχωρίζω από τα άλλα παιδιά που δεν φοράνε και τέτοια. Ειλικρινά δεν με ενδιαφέρει αν θα ξεχωρήσω ή όχι. Εγώ θέλω πολύ να βάλω. Επίσης δεν θέλει να τρυπήσω το αυτί μου. Αφού του έχω εξηγήσει ότι άμα το βαρεθώ (που δεν υπάρχει περίπτωση) το βγάζω και η τρύπα κλίνει. Πού είναι το πρόβλημα;

Το πρόβλημα είναι ότι είμαι ανήλικος και έχει δικαίωμα να μου το απαγορέψει. Τί μπορώ να κάνω για να "φύγει από τη μέση" και να μην με ενοχλήσει άλλο για το θέμα; Πείτε μου ότι νομίζετε, ακόμα και να μην είναι τίποτα ιδιαίτερο. Κάθε γνώμη μπορεί να μου φανεί πολύ χρήσιμη. Ευχαριστώ

καλημέρα

θεωρώ ότι πρεπει να ψαχτείς για ποιο λόγο θες να βάλεις σκουλαρίκι στο αυτί.. βρες 2-3 επειχιρήματα και πες του τα.. όπως πχ μου αρεσει μια κοπέλα και επειδη της αρεσουν αντρες με σκουλαρίκη και τους θεωρεί πολύ μάγκες θέλω να βάλω και εγω και μόλις την ρίξω θα το βγάλω..(ξερω είναι λιγο κάπως σαν δικαιολογια αλλα δεν μπορω να σκεφτω κάτι αλλο)

επίσης μπορεις να πεις την μαμα σου να τον ψήσει ή να υποσχεθεις ότι θα ανεβασεις τους βαθμους σου στο σχολείο κλπ

απο την άλλη μπορείς να τους πεις ότι το σκουλαρίκι δεν είναι τίποτα μπροστά σε συμμαθητές σου που ίσως καπνίζουν ή που κάνουν κάτι πιο βαρύ..

πες του πως είναι μια τρέλα και πως αν δεν το κάνεις δεν θα σου περάσει και θα σου μείνει αποθυμένο και πως ψυχολόγοι λενε πως σε αυτήν την ηλικία δεν κάνει να σου μένουν αποθυμένα..

πες του πως ούτως ή αλλως μολις πας 18 θα κάνεις γιατί να μην γίνει τώρα και μάλιστα με την εγκρισή του γιατί έτσι θα καταλάβεις και εσύ ότι ο πατέρας σου σε νιώθει και σε καταλαβαίνει..

κάτσε μίλα του με ΗΡΕΜΟ τρόπο και μην τον αφήσεις να βγάλει άχνα μέχρι να σε ακούσει και να σε ακούσει βγάζοντας απο έξω την προκαταληψη του τι θα πει ο κόσμος και πες του να έρθει και αυτός λίγο στην ηλικια σου ... αυτά..

αντέ και καλή τύχη

καλημέρα

θεωρώ ότι πρεπει να ψαχτείς για ποιο λόγο θες να βάλεις σκουλαρίκι στο αυτί.. βρες 2-3 επειχιρήματα και πες του τα.. όπως πχ μου αρεσει μια κοπέλα και επειδη της αρεσουν αντρες με σκουλαρίκη και τους θεωρεί πολύ μάγκες θέλω να βάλω και εγω και μόλις την ρίξω θα το βγάλω..(ξερω είναι λιγο κάπως σαν δικαιολογια αλλα δεν μπορω να σκεφτω κάτι αλλο)

επίσης μπορεις να πεις την μαμα σου να τον ψήσει ή να υποσχεθεις ότι θα ανεβασεις τους βαθμους σου στο σχολείο κλπ

απο την άλλη μπορείς να τους πεις ότι το σκουλαρίκι δεν είναι τίποτα μπροστά σε συμμαθητές σου που ίσως καπνίζουν ή που κάνουν κάτι πιο βαρύ..

πες του πως είναι μια τρέλα και πως αν δεν το κάνεις δεν θα σου περάσει και θα σου μείνει αποθυμένο και πως ψυχολόγοι λενε πως σε αυτήν την ηλικία δεν κάνει να σου μένουν αποθυμένα..

πες του πως ούτως ή αλλως μολις πας 18 θα κάνεις γιατί να μην γίνει τώρα και μάλιστα με την εγκρισή του γιατί έτσι θα καταλάβεις και εσύ ότι ο πατέρας σου σε νιώθει και σε καταλαβαίνει..

κάτσε μίλα του με ΗΡΕΜΟ τρόπο και μην τον αφήσεις να βγάλει άχνα μέχρι να σε ακούσει και να σε ακούσει βγάζοντας απο έξω την προκαταληψη του τι θα πει ο κόσμος και πες του να έρθει και αυτός λίγο στην ηλικια σου ... αυτά..

αντέ και καλή τύχη

Οκ καλά αυτά. Το πρόβλημα είναι ότι δεν κάθεται να με ακούσει και όταν μια φορά το κατάφερα μου έλεγε βλακείες. Εγώ δεν έχω όρεξη να τον ξαναπάρω με ήρεμο τρόπο, ψάχνω ιδέες για να του στενέψω τα περιθώρια. Να τον εκβιάσω για να μην μπορεί να κάνει αλλιώς. Ας πούμε όταν γίνω 18 δεν θα του ξαναμιλήσω και τέτοια... Αλλά κάτι πιο άμεσο γιατί είναι 2 χρόνια ακόμα

Οκ καλά αυτά. Το πρόβλημα είναι ότι δεν κάθεται να με ακούσει και όταν μια φορά το κατάφερα μου έλεγε βλακείες. Εγώ δεν έχω όρεξη να τον ξαναπάρω με ήρεμο τρόπο, ψάχνω ιδέες για να του στενέψω τα περιθώρια. Να τον εκβιάσω για να μην μπορεί να κάνει αλλιώς. Ας πούμε όταν γίνω 18 δεν θα του ξαναμιλήσω και τέτοια... Αλλά κάτι πιο άμεσο γιατί είναι 2 χρόνια ακόμα

κοίταξε να δεις δεν θεωρώ σωστό να προσπαθείς να εκβιάσεις τους γονείς σου .. είναι γονείς σου και κάποιο λόγο θα έχουν που δεν θέλουν να κάνεις τρύπα..

θα πρέπει να μιλάς με τους γονείς σου πιστεψε με θα σε καταλάβουν ..

όταν λές βλακείες τι εννοείς.. μπορεί αυτό που σε σένα φένεται βλακεία να είναι ο λόγος που ο πατερας σου δεν σε αφήνει και πάνω εδώ σε αυτό που σου είπε πρέπει να τον αντικρουσεις και να βρεις τι να τους πεις.. με τους καυγαδες δεν γίνεται τίποτα.. με τις απειλές δεν θα καταφέρεις τίποτα ίσα ίσα που θα κάνεις τα πράγματα χειρότερα..

στο ξαναλέω αναλογίσου γιατί το θες τόσο πολύ μήπως ενας λόγος είναι γιατί στο απαγορεύουν και για να πας κόντρα στους γονείς σου??

μόνο με την συζήτηση θα πετύχεις αυτό που θες και με τα σωστά επειχηρήματα.. κάποτε ήθελα να κάνω και εγώ τρύπα στην μυτη ο πατέρας μου δεν με άφηνε πήγα και την έκανα και συγχρόνως έκανα και μοβ χτυπητές αντάυγιες όταν με είδε ο πατέρας μου μου είπε είχες δεν είχες την έκανες την τρύπα αυτό μόνο ούτε που σχολίασε το μαλλί μου την τρύπα πήγε και είδε ένα σκουλαρικάκι μια σταλιά .. μετά απο λίγο καιρό την έκλεισα απο μόνη μου.. αν θες τόσο πολύ να την κάνεις το κόβω να την κάνεις ότι και να σου λέμε εδώ εμείς. η αντίδραση του πατέρα σου μπορεί να σε εκπλήξει..

κοίταξε να δεις δεν θεωρώ σωστό να προσπαθείς να εκβιάσεις τους γονείς σου .. είναι γονείς σου και κάποιο λόγο θα έχουν που δεν θέλουν να κάνεις τρύπα..

θα πρέπει να μιλάς με τους γονείς σου πιστεψε με θα σε καταλάβουν ..

όταν λές βλακείες τι εννοείς.. μπορεί αυτό που σε σένα φένεται βλακεία να είναι ο λόγος που ο πατερας σου δεν σε αφήνει και πάνω εδώ σε αυτό που σου είπε πρέπει να τον αντικρουσεις και να βρεις τι να τους πεις.. με τους καυγαδες δεν γίνεται τίποτα.. με τις απειλές δεν θα καταφέρεις τίποτα ίσα ίσα που θα κάνεις τα πράγματα χειρότερα..

στο ξαναλέω αναλογίσου γιατί το θες τόσο πολύ μήπως ενας λόγος είναι γιατί στο απαγορεύουν και για να πας κόντρα στους γονείς σου??

μόνο με την συζήτηση θα πετύχεις αυτό που θες και με τα σωστά επειχηρήματα.. κάποτε ήθελα να κάνω και εγώ τρύπα στην μυτη ο πατέρας μου δεν με άφηνε πήγα και την έκανα και συγχρόνως έκανα και μοβ χτυπητές αντάυγιες όταν με είδε ο πατέρας μου μου είπε είχες δεν είχες την έκανες την τρύπα αυτό μόνο ούτε που σχολίασε το μαλλί μου την τρύπα πήγε και είδε ένα σκουλαρικάκι μια σταλιά .. μετά απο λίγο καιρό την έκλεισα απο μόνη μου.. αν θες τόσο πολύ να την κάνεις το κόβω να την κάνεις ότι και να σου λέμε εδώ εμείς. η αντίδραση του πατέρα σου μπορεί να σε εκπλήξει..

Οκ ευχαριστώ για τη συμβουλή. Άμα κάνω δηλαδή κάτι "χειρότερο" για τα γούστα του λες να μην τον πειράξει τόσο; και εγώ θέλω να το βάλω από άποψη, ούτε για να ρίξω καμιά, ούτε για να πάω κόντρα (ίσα ίσα δεν γουστάρω πολλά πολλά). Κατά τη γνώμη σας είναι καλή ιδέα να το κάνω και να μην πω τίποτα; έχω και μακρύ μαλλί και σκεπάζει σχεδόν το αυτί μου, αλλά άμα το καταλάβει θα έχω πρόβλημα...:confused: τεσπα ευχαριστώ για τη συμβουλή σας

Οκ ευχαριστώ για τη συμβουλή. Άμα κάνω δηλαδή κάτι "χειρότερο" για τα γούστα του λες να μην τον πειράξει τόσο; και εγώ θέλω να το βάλω από άποψη, ούτε για να ρίξω καμιά, ούτε για να πάω κόντρα (ίσα ίσα δεν γουστάρω πολλά πολλά). Κατά τη γνώμη σας είναι καλή ιδέα να το κάνω και να μην πω τίποτα; έχω και μακρύ μαλλί και σκεπάζει σχεδόν το αυτί μου, αλλά άμα το καταλάβει θα έχω πρόβλημα...:confused: τεσπα ευχαριστώ για τη συμβουλή σας

νομίζω πως απλά σαν γονιός ανησυχεί.. αν ζεις και σε μικρή κοινωνία τότε είναι ακόμα χειρότερα.. νομίζω πως πρεπει να του ξεκαθαρίσεις πως ούτως η άλλως εσύ θα το κάνεις ή να αφήσεις να εννοηθεί και όταν το κάνεις απαντάς κάτι του τύπου αφού σου είπα ότι θα βάλω σκουλαρίκι.

προσωπικά δεν θεωρώ τραγικό να βάλεις σκουλαρίκι αν έκανες άλλα όπως μαυρο θα ήταν το πρόβλημα..

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...