Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Κακάκια αλλα απο ποιο ζωύφιο;

Kira

Recommended Posts

Καλημερα!Απο χτες στην αυλή μας η οποια ειναι πλακόστρωτη,παρατηρησα κατι μαυρακια σε κάποια σημεια μαζεμενα,και τα οποια μοιαζουν παρα πολύ με..κακα απο ποντικι,αλλα δεν ειναι σιγουρα.Το λεω γιατι εχω τοιχο γυρω γυρω,και αφου εψαξα εξονυχιστικα ,δεν βρηκα κατι"ύποπτο".Κάποια απο τα μαυρακια ειναι κολλημενα και σε καποια σημεια του τοιχου,δηλαδη πρεπει να ειναι απο καποιο αναρριχόμενο εντομο,αλλα απο ποιο;;;:confused:

Εχω γλαστρούλες εξω,και ειδα εδω και μερες μια ακριδα που πετούσε εκει γυρω,μηπως ειναι απο αυτην;

Διαφημίσεις

Κιρα επειδη ειχα χαμστεράκι για τρια χρονια βγαλτα αν θες μια φωτο...

Και θα σου πω σιγουρα αν ειναι απο ποντικάκι/ή τρωκτικο

Γειά σου kalamaraki!

οραια συζητηση πρωι πρωι!!!:lol::lol::lol:

Να και φωτό:

http://img706.imageshack.us/g/dscn0482n.jpg/

http://img841.imageshack.us/img841/9742/dscn0483.jpg

Κιρα................

Δεν θελω να σε στεναχωρήσω....αλλα ειμαι σχεδον 100% σιγουρη οτι ειναι ποντικάκι/τρωκτικο....

Αν μου βαλεις και μια κοντινη τους θα στο πω με τα χιλια...

Μην αγχωνεσαι...απλα βαλε φαρμακακι γυρω απο τις γλαστρες , ή ρωτα ενα ειδικο.

Και η γιαγια μου στο χωριο ετσι κανει.

Διαφημίσεις

Καλημερα ειχα και εγω ενα τετοιο θεμα στο σπιτι μου και νομιζα και εγω οτι ηταν απο τρωκτικο , τι παγιδες ειχα βαλει τι φαρμακα τιποτα ολο και εβρισκα καινουργια μεχρι που ανακαλυψα οτι ηταν απο "μολυτηρια" ξερεις αυτα τα σαβρακια που πανε στα σπιτια μοιαζουν πολυ οι ακαθαρσιες τους με αυτες των τρωκτικων για τσεκαρε το ...

vXPNp3.png

QcHZp3.png

καλημερα!!!ωραιο θεμα πρωι-πρωι....

μηπως ειναι απο νυχτεριδα; αφου λες οτι βρηκες και κολλημενα στον τοιχο;παντως μοιαζουν μεταξυ τους τα κακα της νυχτεριδας με του ΄ποντικιου

παρε κολλα για τα ποντικια

insekten-0042.gif

Ωχχχχχχχχχχ!!!!!:shock::shock:

Η πρωτη μου εντυπωση κι εμενα αυτη ηταν,γιατι στο σπίτι στο χωριο ειχε μπει ποντικι και ετσι περιπου ηταν τα κακα του,απο αυτα το καταλαβαμε.Εδω όμως μου κανει εντυπωση,γιατι η αυλή ειναι περιφραγμενη κλειστη σηλαδη,κατω πλακοστρωτο και ψηλός τοιχος γυρω-γυρω,απο που να μπηκε δηλαδη;και καλα κατω,στον τοιχο πώς ειναι αυτα τα μαυρακια κολλημενα;το μονο που μπορω να φανταστω ειναι πως μπορει να καθοταν στο πεζούλι και να "τα εκανε"..

Εχουμε φαει την αυλή απο χτες με τον αντρα μου,δεν ειδαμε τιποτα.Κι ετσι που ειναι κλειστη,ειναι ελάχιστα τα σημεια που μπορει να κρυβεται.Να και η κοντινή:

http://img199.imageshack.us/img199/5472/dscn0483rd.jpg

Κιρα συμφωνω με την Γιουλα....μηπως ειναι και νυχτεριδα αφου τα βρηκες στο τοιχο.... αλλα και παλι μπορει να ειναι ποντικάκι...

Παντως σιγουρα ειναι τρωκτικουλη...........χε χε

Το πως μπηκε αστο....βρηκε τροπο!

Τωρα συμβουλευσου καποιον για να κοψεις την πηγη

Διαφημίσεις

τωρα ειδα και τις αλλες σας απαντησεις!λετε να μην ειναι ποντικι;στην εισοδο της πολυκατοικιας πάντως,εχουμε κατι γλαστρακια και εκει,πάνω στον τοιχο πανω απο τα γλαστρακια εχει πάλι κολλημενα απο τα ίδια,οταν τα πρωτοειδα εκει φανταστηκα οτι ειναι απο καποιο πουλάκι.Τα καθαρισα και την αλλη μερα τα ιδια..

Λοιπόν,τα ειδε ο πατερας μου,ο οποιος μεγαλωμενος στο χωριο,όσο να ναι,μια παραπάνω εμπειρια την εχει,:)και μου ειπε πως δεν ειναι απο ποντικι,γιατι του ποντικιού εχουν ενα ασπρο στο τελειωμα και επισης γιατι ..λίωνουν αμεσως,ενω αυτα έιναι ξερα,(μπλιαχχχχχχ γενικότερα,όπως και να εχει).

Απλα καποια γλαστρα εχει.. καποιας μορφης... σκουλικάκια,(ναι,το θεμα μου μπορει να γινει και πιο αηδιαστικο ακομα)και αυτα ειναι,γι αυτο και βρισκονται πάνω απο τη γλάστρα στον τοιχο κολλημενα..

Όπως και να χει,πάω αυλή με γαντια,χλωρινες,κτλ,για απολύμανση,και θα πω του αντρούλη μου οπως θα ερχεται απο τη δουλειά να μου πάρει και καμια κολλα για ποντικια,για να λυθει πάσα αμφιβολια.

Ευχαριστω κοριτσακια για την συμμετοχη στην $%^&&*συζητηση που ανοιξα πρωινιάτικα!!:mrgreen::mrgreen:

Δεν πειραζει βρε ! Οσο μεγαλώνουμε μαθαινουμε!

Αντε καλη απολύμανση χε χεχεχε

Ετσι ειναι!! ευχαριστω,ευχαριστω!!:)και..μακρια απο σας τετοια πραγματα!!:lol:

καλημερα,απο ποντικι δεν ειναι.

αλλα μηπως ειστε λιγο υπερβολικες?

αυλη ειναι,λογικο ειναι να ζουνε και καποια ζωακια εκει,σαλιγκαρακια,ακριδες,σκαθαρακια,κ.τ.λ

δεν χρειαζεται να τα σκοτωσετε δεν κανουν τιποτα ,στην φυση ειναι και αυτα.

Διαφημίσεις

καλημερα,απο ποντικι δεν ειναι.

αλλα μηπως ειστε λιγο υπερβολικες?

αυλη ειναι,λογικο ειναι να ζουνε και καποια ζωακια εκει,σαλιγκαρακια,ακριδες,σκαθαρακια,κ.τ.λ

δεν χρειαζεται να τα σκοτωσετε δεν κανουν τιποτα ,στην φυση ειναι και αυτα.

Ναι,Αγγελική μου,εννοειται οτι στην αυλή θα ζουνε διαφορα ζωακια,και τα περισοτερα απο αυτα ειναι ακακα,και δεν τα πειραζω εννοειται.Απλα αυτη η αυλή δεν ειναι όπως στα χωρια,που εχει το χωμα κατω και ειναι ανοιχτη,ειναι εσωτερική αυλή πολυκατοικιας,με πλακακια κατω και μόνο ο αερας που λεμε ειναι ακαλυπτος.Οπότε επειδη εχω πολλά παιχνιδακια της μπέμπας εξω όταν καθομαστε τωρα που ειναι καλοκαιρακι, η οποια ειναι μωρακι ακομα,με όλα όσα συνεπάγεται αυτο,τρομοκρατούμαι στην ιδεα οτι ενα ποντικακι ας πουμε μπορει να ερχεται σε επαφη με τα πραγματα της,γι αυτο και αγχωθηκα τοσο..

Βαλε καπου ενα κοματι τυρι και ελενξε αν το τρωει ...καποιος ;)

χεχεχεχε!!!:twisted:

Αυριο το πρωι..θα μου εχει λυθει η απορια!αυτο θα κανω αποψε!

μολυντήρι ειναι 1000 τα 100..

μενω στην εξοχη ολη μου τη ζωη..

2 πράγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη ηλιθιότητα·Για το πρώτο δεν είμαι και τόσο σίγουρος...

Albert Einstein

Κοριτσι κι εγω νομιζω οτι ειναι ποντικιου.Ειχαμε κι εμεις κρουσμα τετοιων...κακακιων στο πισω μπαλκονι (μαλιστα,μαλιστα και η πορτα ειναι κλειδαμπαρωμενη απο τοτε),μεχρι που βαλαμε αυτα τα "καρυδια" που τα τρωνε και ψωφανε και σταματησα να βλεπω.Πτωμα δεν βρηκα βεβαια και ο ανθρωπος που ηρθε και εβαλε το φαρμακο μου ειπε οτι μπορει να ειναι απο σαυρα γιατι μοιαζουν, αλλα λετε να ηταν οντως σαυρα και να τα εφαγε και να ψοφησε?Τελος παντων, εγω δεν θελω κανεναν "επισκεπτη" στο σπιτι, κι επειδη εδω ειναι εξοχη, οσο "ακακος" κι αν ειναι,προτιμω την .... εξολοθρευση του!

Αυτά τα κακάκια που μοιάζουν πολύ με ποντικού, αλλά ειλικρινά στον τοίχο είναι μάλλον αδύνατο να είναι ποντίκι.... πολύ πιθανόν να προέρχονται από τα σαμιαμίδια (τις μικρές σαυρίτσες) που κυκλοφορούν και αναρριχόνται εύκολα στους τοίχους.

Αυτά τα λέω από εμπειρία.... των φοιτητικών μου χρόνων.

Υ.Γ. Είδα και τις φώτο σε zoom.... νομίζω κατά 95% ... σαυρίτσες... Είχα πολλές από αυτές στον κήπο του φοιτητικού μου σπιτιού. Μοιάζουν με ποντικού... αλλά ΔΕΝ είναι.. :)

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

And the winner is.... alcyon,petalouditsa,και xanthi9!!!!!

Mολυντηρι,ή σαμιαμίδι ή....λιμοντιρι,που το ελεγα μικρη όταν εβλεπα κατι τετοιο στο σπίτι του παππου στο χωριό.:)

Το τυρακι δεν φαγωθηκε,και ειδα κι ενα μικρο σαυρακι το βραδυ πάνω απο την μπαλκονοπορτα!Το καλο με αυτα τα σαυρακια ειναι οτι τρωνε τα κουνούπια,το κακο,οτι αν σε ...κατουρήσουν ή σε αγγίξουν ,μπορει να βγάλεις πολλά εξανθηματα!Δεν μπορούμε να τα εχουμε όλα σε αυτη τη ζωη!!:roll:..

Θα αφήσω λοιπόν το μικρο μου φυσικο ..εντομοκτόνο να περιφερεται στην αυλή,κι ας ελπίσω οτι δεν θα πεσει πάνω μου καμια νυχτα!,χαχαχαχα!!:lol::lol::lol:

Τι πιθανότητες υπάρχουν να περάσει ένα σαμιαμίδι (κι εγώ ως μολυντίρι το πρωτογνώρισα... :lol:), να περάσει μάλιστα πάνω από το χέρι μας, και ταυτόχρονα να κάνει και την ανάγκη του πάνω στο χέρι μας;;; :lol:

Δε μου έχει τύχει ποτέ να με πειράξουν. Για την ακρίβεια, δεν έχει τύχει ποτέ να πιάσω/αγγίξω κανένα. Αυτά, εξαφανίζονται με το παραμικρό! :)

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

εγω τα επιανα μικρη.

αν τα πιασεις δεν θα παθεις τιποτα.αυτα θα παθουν.

κόβουν την ουρά τους για να ξεφύγουν.

ξανα μεγαλώνει η ουρίτσα τους βεβαια αλλα για καποιο διάστημα ειναι κολοβά!

2 πράγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη ηλιθιότητα·Για το πρώτο δεν είμαι και τόσο σίγουρος...

Albert Einstein

• 1 χρόνο μετά...

Λοιπόν τον τελευταίο καιρό βρίσκω κι εγώ παρόμοια κακάκια στο μπαλκόνι αλλά και κολλημένα στον τοίχο κοντά στη στέγη. Πιστεύω ότι είναι από ποντίκια γιατί εδώ κυκλοφορούν πολλά ποντίκια καθώς στο διπλανό χωράφι έχει κοτέτσι και στέγαστρο με πολλά ξύλα και γίνεται κάθε βράδυ πανζουρλισμός. Μου φαίνεται άρχισαν να περπατάνε και μέσα στη στέγη μας (ήθελα ξύλινη στέγη χωρίς πλάκα με μπετόν και τώρα βλέπω τα ελαττώματα που δεν τα είχα φανταστεί).

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...