Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΓΟΝΕΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΣΕ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ

sweet_february

Recommended Posts

Καλά, τον πατέρα δεν τον σχολιάζω :evil::evil: Όχι μάλλον θα σχολιάσω. Πρέπει ο ίδιος να ήταν καρπαζοεισπράκτορας μικρός και γι αυτό θέλει να κάνει το γιο του νταή. Η αντίδρασή του μου κάνει κλασσική συμπεριφορά θρασύδειλου. Επιτέθηκε ενώ ήξερε ότι έχει άδικο. Για την κοπέλα στον παιδότοπο, σωστά θα κάνετε να διαμαρτυρηθείτε στην υπεύθυνη.

Όσο για ανάλογα περιστατικά (επιθετικά παιδάκια - αδιάφοροι γονείς), έχω πολλά. Τα χειρότερα τα έχω δει στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στην Ηλιούπολη. Εμείς πηγαίνουμε τον Ευριπίδη για να μάθει να αναγνωρίζει τα σήματα και να σέβεται τον Κ.Ο.Κ., ενώ οι περισσοτεροι γονείς το έχουν δει σαν ευκαιρία να ξαμολήσουν τα παιδιά τους, να κάνουν ποδήλατο σε περιφραγμένο χώρο. Μια απογοήτευση :( Οι μικροί ποδηλάτες, εκτός που οδηγούν όπου να 'ναι - ό,τι να 'ναι, αντιγράφουν και την επιθετική συμπεριφορών των οδηγών αυτοκινήτων.

Όταν τα περισσότερα παιδιά σε ένα χώρο είναι μεγαλύτερα από το δικό μου, συνήθως ακολουθώ τα παρακάτω:

"Συμμετέχω" στο παιχνίδι για να διασφαλίσω την ομαλότητα.

Κάνω αισθητή την παρουσία μου στο πλευρό του παιδιού μου.

Αν εντοπίσω επιθετικό παιδί, φροντίζω το σώμα μου να βρίσκεται πάντα ανάμεσα σε αυτό και το παιδί μου.

Αν το επιθετικό παιδί επιμένει να πλησιάσει, λέω "δεν ταιριάζεται να παίξετε μαζί, είναι πολύ μικρός/η για σένα".

Διεκδικώ τη σειρά του παιδιού μου στο παιχνίδι..."η τσουλήθρα είναι για όλους. Κατέβα γιατί περιμένουν κι άλλα παιδάκια". (χωρίς ρητορικές ερωτήσεις Ellemphriem ;) )

Χρησιμοποιώ τη μυική μου υπεροχή (όπως η Ellemphriem), για να περάσω το μήνυμα "ούτε εσένα σε συμφέρει να ισχύει το δίκιο του ισχυροτέρου".

Μέχρι πριν ένα χρόνο αυτό ήταν κανόνας, σε παιδικές χαρές, πάρτυ, παιδότοπους. Τον τελευταίο χρόνο τον αφήνω μόνο του και επιτηρώ από μακριά.

Ευριπίδης ωραίο όνομα!! (άσχετο):oops:

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 51
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δημοφιλείς ημέρες

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Μετά από τη θητεία μας σε παιδικές χαρές κτλ... έχω να πω ότι τα πολύ ανάγωγα παιδάκια που συνοδεύονται από αδιάφορους γονείς είναι στις μέρες μας ευτυχώς αρκετά σπάνια... Αλλά συμβαίνουν. Πιο παλιά ήταν τρόπος σκέψης, να σκληραγωγηθούν τα παιδιά, να "τα βγάλουν πέρα μόνα τους". Σήμερα, οι γονείς εμπλέκονται πιο ενεργά σε κάτι τέτοια σκηνικά...

Εν πάσει περιπτώσει, υπάρχουν και τέτοια σκηνικά και η πρώτη αντίδραση είναι να αναρωτηθώ και εγώ γιατί και ενδεχομένως να αγανακτήσω... Αλλά στην πορεία κατάλαβα ότι πιο σημαντικό από το να "την πω" στον άλλο γονέα ή το να δείξω σωματική ρώμη απέναντι σε ένα νήπιο... ή ακόμα χειρότερα να χτυπήσω στα χεράκια ξένο παιδί :shock: είναι το παράδειγμα που δείχνω στο δικό μου παιδί, πώς να διεκδικεί το χώρο του με ηρεμία και ψυχραιμία. Χωρίς ξύλο, φωνές, εγωϊσμούς... Απλά και ήρεμα. Έτσι ώστε, καθώς τα μικρά μεγαλώνουν, σιγά σιγά να απομακρύνομαι και να ξέρουν πώς να τα βγάλουν πέρα μόνα τους.

Κρίμα βέβαια που υπάρχουν γονείς με τη "φιλοσοφία" να αφήνουν το παιδί τους να ενοχλεί και να γίνεται επικίνδυνο... Ευτυχώς ή δυστυχώς ζούμε σε μία κοινωνία και αν οι γονείς κάπου δεν κάνουν τη δουλειά τους, κάπου μπορεί να εξισσοροπηθούν τα πράγματα, μέσω της συνύπαρξης με τον υπόλοιπο κόσμο, πλην οικογένειας. Πιστεύω πάντως ότι τα επιθετικά παιδιά, ιδιαίτερα τα μικρούλια, μάλλον με σχετική συμπάθεια και κατανόηση πρέπει να αντιμετωπίζονται, γιατί στην ουσία δεν έχουν μεγάλο μερίδιο της ευθύνης για ό,τι έχουν γίνει.

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

Δεν τα εβαλε κανεις με το παιδι, το παιδι απλα αναπαραγει οσα βλεπει ή οσα του μαθαινουν..

Απλα οι γονεις του θα επρεπε -κατα τη γνωμη μου- να εχουν αντιδρασει αλλιως..

Αλλα εφταιγα κι εγω που ακουσα τους "κανονες" του παιδοτοπου και δεν μπηκα μαζι της μεσα στο χωρο με τα μπαλακια, αν το ειχα κανει αυτο, δεν θα ειχε συμβει τιποτα.. :|

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Διαφημίσεις

Καλώς εχόντων των πραγμάτων, δεν θα αφήσει κάποιο κατάλοιπο στο κοριτσάκι σου όλο αυτό... Αν έχει πάει σε παιδότοπο 100 φορές και τις 99 περάσει καλά, θα υπερισχύσουν οι 99. Πιθανόν την επόμενη φορά που θα την πας σε παιδότοπο να είναι επιφυλακτική, αλλά θα το ξεπεράσει, αν δεν έχει κάποια άλλη απανωτή άσχημη εμπειρία.

Καλό είναι να κάνεις κάποια κουβέντα σε ήπιους τόνους με την κοπέλα, ίσως και με κάποιον άλλον υπεύθυνο, όπως γράφτηκε παραπάνω. Ωστόσο, για παιδάκια κάτω των 2, πιστεύω ότι καλό είναι να είναι κάπου κοντά οι γονείς, γιατί κάποια μεγάλα παιδάκια δρουν ύπουλα και ακόμα και θέληση να έχει κάποιος μεγάλος, δεν μπορεί να είναι πάνω από κάθε παιδάκι ταυτόχρονα. Αλήθεια, είχε κανόνες αυτός ο παιδότοπος να μην ειναι γονείς για τα πολύ μικρά; Πρώτη φορά το ακούω... Τότε, θα υπήρχε ένας λόγος παραπάνω να είναι κάπως πιο ελεγχόμενη η πολιτική τους για την επιθετικότητα...

Για τη συμπεριφορά των γονιών, δίκιο έχεις, τι άλλο να πει κανείς; Γιατί κολλάς εκεί όμως; Πιστεύεις ότι θα ξανασυναντήσεις εσύ εκεί τους συγκεκριμένους; Αν ναι, δεν έχεις εσύ το άδικο. Σε παιδότοπους πηγαίνουμε για να περάσουμε καλά... Τώρα να ήταν το συγκεκριμένο παιδάκι ο σούπερ καλός πελάτης και να του έδειξαν προνομιακή μεταχείριση χλωμό το κόβω... Δηλαδή στο μελλον είναι απίθανο να είσαι εσύ το μαύρο πρόβατο και όχι εκείνοι. Εν πάσει περιπτώσει πιστεύω δεν θα ξαναέχεις πρόβλημα με το συγκεκριμένο παιδάκι, εν μέρει επειδή "καθάρισε" και ο άντρας σου. Απλά ο πατέρας του άλλου παιδιού ήθελε κάτι να πει...

Μετά από τη θητεία μας σε παιδικές χαρές κτλ... έχω να πω ότι τα πολύ ανάγωγα παιδάκια που συνοδεύονται από αδιάφορους γονείς είναι στις μέρες μας ευτυχώς αρκετά σπάνια... Αλλά συμβαίνουν. Πιο παλιά ήταν τρόπος σκέψης, να σκληραγωγηθούν τα παιδιά, να "τα βγάλουν πέρα μόνα τους". Σήμερα, οι γονείς εμπλέκονται πιο ενεργά σε κάτι τέτοια σκηνικά...

Εν πάσει περιπτώσει, υπάρχουν και τέτοια σκηνικά και η πρώτη αντίδραση είναι να αναρωτηθώ και εγώ γιατί και ενδεχομένως να αγανακτήσω... Αλλά στην πορεία κατάλαβα ότι πιο σημαντικό από το να "την πω" στον άλλο γονέα ή το να δείξω σωματική ρώμη απέναντι σε ένα νήπιο... ή ακόμα χειρότερα να χτυπήσω στα χεράκια ξένο παιδί :shock: είναι το παράδειγμα που δείχνω στο δικό μου παιδί, πώς να διεκδικεί το χώρο του με ηρεμία και ψυχραιμία. Χωρίς ξύλο, φωνές, εγωϊσμούς... Απλά και ήρεμα. Έτσι ώστε, καθώς τα μικρά μεγαλώνουν, σιγά σιγά να απομακρύνομαι και να ξέρουν πώς να τα βγάλουν πέρα μόνα τους.

Κρίμα βέβαια που υπάρχουν γονείς με τη "φιλοσοφία" να αφήνουν το παιδί τους να ενοχλεί και να γίνεται επικίνδυνο... Ευτυχώς ή δυστυχώς ζούμε σε μία κοινωνία και αν οι γονείς κάπου δεν κάνουν τη δουλειά τους, κάπου μπορεί να εξισσοροπηθούν τα πράγματα, μέσω της συνύπαρξης με τον υπόλοιπο κόσμο, πλην οικογένειας. Πιστεύω πάντως ότι τα επιθετικά παιδιά, ιδιαίτερα τα μικρούλια, μάλλον με σχετική συμπάθεια και κατανόηση πρέπει να αντιμετωπίζονται, γιατί στην ουσία δεν έχουν μεγάλο μερίδιο της ευθύνης για ό,τι έχουν γίνει.

Ωραία όοολα αυτά που λέτε, συμφωνώ, αλλά σας ρωτάω, όταν έχουν αρπάξει το κοριτσάκι σας και το τραβανε από τα μαλλιά και αυτό έχει μελανιάσει στο κλάμα και του μιλάτε (του διαόλου) και δεν ακούει και στο τέλος μένει η τούφα από τα μαλλιά στο χέρι :shock::shock::shock::shock::shock:, εσείς τί θα κάνετε εκείνη την ώρα;;; Κύρηγμα σωστής παιδαγωγικής;;; Δηλαδή μόνο εγώ είμαι αυτή που θα το βουτούσε το άλλο παιδί εκείνη τη στιγμή για να σώσω το δικό μου;;; Πολύ υπεράνω σας βρίσκω... Καλά κάνω εγώ και δεν πάω σε παιδότοπους παρά μόνο σε γεννέθλια...

δικιο εχεις ..ομως δε καταλαβα ...γιατι να μην την πεις στους γονεις ???? τι θα παθουν???

Ωραία όοολα αυτά που λέτε, συμφωνώ, αλλά σας ρωτάω, όταν έχουν αρπάξει το κοριτσάκι σας και το τραβανε από τα μαλλιά και αυτό έχει μελανιάσει στο κλάμα και του μιλάτε (του διαόλου) και δεν ακούει και στο τέλος μένει η τούφα από τα μαλλιά στο χέρι :shock::shock::shock::shock::shock:, εσείς τί θα κάνετε εκείνη την ώρα;;; Κύρηγμα σωστής παιδαγωγικής;;; Δηλαδή μόνο εγώ είμαι αυτή που θα το βουτούσε το άλλο παιδί εκείνη τη στιγμή για να σώσω το δικό μου;;; Πολύ υπεράνω σας βρίσκω... Καλά κάνω εγώ και δεν πάω σε παιδότοπους παρά μόνο σε γεννέθλια...

ΩΩΩ μα φυσικα το εχω κανει ΕΓΩ και οχι μονο μια φορα. Οταν το παιδι μου το εχουν κλοτσοσκουφι θα του δειξω ΕΓΩ με ποιον τροπο να αποφευγει αυτου του ειδους τα παιδια και στην ηλικα της κορης μου λογια ΔΕΝ περνανε. Επιβολη σωματικη στο αλλο παιδι. Χωρις φυσικα να του κανεις τιποτα. Αλλα δεν θα αφησω να μου την τσουρομαδισουν. Τι λετε τωρα βρε σεις?

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

AthinaP με ρωτας γιατι εχω κολλησει με εκεινη τη συμπεριφορα των γονεων.. Η απαντηση ειναι γιατι δεν μου αρεσει η αδικια, δεν εχω μαθει να αδικω και στο 99% των περιπτωσεων της ζωης μου που εχω μπει στη διαδικασια να βγαλω ενα πορισμα, ειμαι οσο πιο αντικειμενικη γινεται. Δεν μπορω λοιπον απο τη στιγμη που δεν ενοχλησα κανεναν, δεν απευθυνθηκα καν στο παιδι τους (που θα μπορουσα να κανω το πιο απλο: να του φωναξω για να αφησει τα μαλλια της κορης μου), δεν πηγα να τους ζητησω το λογο, να ερχεται ο κυριος ωρυομενος να μου ζηταει τα ρεστα απο πανω... Ενιωσα αδικημενη, ενιωσα πανω απο ολα να αδικειται το παιδι μου και οπως ειπα παραπανω, η αδικια ειναι κατι που το δικο μου το πετσι δεν ανεχεται.. Γι' αυτο εχω "σκαλωσει" εκει, γι' αυτο γυριζει ολη την ωρα στο μυαλο μου.. Κι οπως ειπα και στο πρωτο μου μηνυμα, θα κατανοουσα το γεγονος να μην μπορει να ζητησει συγγνωμη -εφοσον θεωρειται δυσκολη, σε οτι αφορα τον εγωισμο ενος ανθρωπου, λεξη-, αλλα οχι και να μου ζητησει και τα ρεστα! Οσο για το αν θα τους πετυχουμε ξανα ή οχι δεν με απασχολει ιδιαιτερα, ο κοσμος ειναι μικρος κι ετσι κι εκει να μην τους δουμε ισως τους συναντησουμε τυχαια καπου αλλου... Δεν νιωθω λαθος για να φοβαμαι μια τυχαια συναντηση μαζι τους... Ξαναλεω: αδικημενη νιωθω!

Pashalitsa μου γλυκια, καταλαβαινω την ταραχη σου.. Αν αισθανεσαι ετσι βαζοντας υποθετικα τον εαυτο σου στη θεση μου, σκεψου εγω που το εζησα στα αληθεια ολο αυτο πως μπορει να αισθανομαι.. Εχεις απολυτο δικιο για τους παιδοτοπους... Κι εγω μετα το χθεσινο, αποφασισα να λιγοστεψουν (για να μην πω διακοπουν) οι επισκεψεις μας εκει.. Τουλαχιστον σε ο,τι αφορα το συγκεκριμενο γιατι κατ' εμε η ασφαλεια των παιδιων δεν μπορει να επιτευχθει, ειτε απο λαθος τακτικη, ειτε απο λαθος διαλογη προσωπικου.

Ellemphriem κι εγω μαζι σου! :D

Οσο για τους κανονες του παιδοτοπου, οντως κι εμενα θα μου φαινοταν περιεργο αν το ακουγα. Αλλα σε εναν χωρο 2 επι 2 (αναφερομαι στο χωρο με τα μπαλακια που επαιζε η κορη μου οταν εγινε αυτο το συμβαν), με 7 παιδακια μεσα και μια κοπελα να τα προσεχει :rolleyes:, και να ηθελα, 100 κιλα γυναικα δεν χωρουσα (και κυριολεκτω). Επειδη ομως εκτος απο κοντοστρουμπουλη ειμαι και πεισματαρα, προσπαθησα να μπω αλλα η κοπελα εκει μου ειπε πως δεν χρειαζεται και οτι εχει εκεινη τον ελεγχο :rolleyes:, οποτε εκατσα ακριβως απο πανω απο την κορη μου αλλα απ' εξω απο εκεινον το χωρο.

Επισης, δεν γνωριζω αν το παιδακι χρηζει ιδιαιτερης περιποιησης απο τον παιδοτοπο (δεν ειμαστε εκει και καθε μερα, τα λεγομενα του μπαμπα του ηταν πως ειναι συχνοι θαμωνες) αλλα πραγματικα δεν το πιστευω, νομιζω πως δεν εχει νοημα. Πελατες ηταν εκεινοι, πελατες ημασταν κι εμεις.

Και παλι σας ευχαριστω πολυ ολους για τις απαντησεις σας.. Ειναι πραγματικα ανακουφιστικο σε μια δυσκολη στιγμη να νιωθεις ανθρωπους να σε "αγκαλιαζουν" κι ας μην σε ξερουν!

Σας ευχαριστω μεσα απο την καρδια μου! :D

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Διαφημίσεις

Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί γονείς γαιδούρια.Σήμερα την ώρα που περίμενα στο Λητώ για την εξέταση ήταν και ένα κοριτσάκι γύρω στα 11.Η υπάλληλος λέει στη μαμά της πολύ ευγενικά ότι απαγορεύονται στον χώρο τα παιδιά κάτω των 12 ετών.Η μαμά της τότε τσαντίζεται και αρχίζει να φωνάζει "Κι εγώ σας είπα πως δεν έχω που να το αφήσω". Χ...τήκαμε κυρά μου.Κι επειδή δεν έχεις που να το αφήσεις, πρέπει να μεταφέρει παιδική αρρώστια σε καμια έγκυο να τρέχουμε;Ορισμένοι δεν καταλαβαίνουν είναι τελείως ζώα δεν βγάζεις άκρη......

Ασχετο με το θεμα...αλλα δεν ξερεις τι θα πει να ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΤΟ ΠΑΔΙ!!!!!! Εξω απο το χορο...χαρακτηριζουμε πανευκολα τους αλλους ζωα!!!Ευγε!!!!

Καλώς εχόντων των πραγμάτων, δεν θα αφήσει κάποιο κατάλοιπο στο κοριτσάκι σου όλο αυτό... Αν έχει πάει σε παιδότοπο 100 φορές και τις 99 περάσει καλά, θα υπερισχύσουν οι 99. Πιθανόν την επόμενη φορά που θα την πας σε παιδότοπο να είναι επιφυλακτική, αλλά θα το ξεπεράσει, αν δεν έχει κάποια άλλη απανωτή άσχημη εμπειρία.

Καλό είναι να κάνεις κάποια κουβέντα σε ήπιους τόνους με την κοπέλα, ίσως και με κάποιον άλλον υπεύθυνο, όπως γράφτηκε παραπάνω. Ωστόσο, για παιδάκια κάτω των 2, πιστεύω ότι καλό είναι να είναι κάπου κοντά οι γονείς, γιατί κάποια μεγάλα παιδάκια δρουν ύπουλα και ακόμα και θέληση να έχει κάποιος μεγάλος, δεν μπορεί να είναι πάνω από κάθε παιδάκι ταυτόχρονα. Αλήθεια, είχε κανόνες αυτός ο παιδότοπος να μην ειναι γονείς για τα πολύ μικρά; Πρώτη φορά το ακούω... Τότε, θα υπήρχε ένας λόγος παραπάνω να είναι κάπως πιο ελεγχόμενη η πολιτική τους για την επιθετικότητα...

Για τη συμπεριφορά των γονιών, δίκιο έχεις, τι άλλο να πει κανείς; Γιατί κολλάς εκεί όμως; Πιστεύεις ότι θα ξανασυναντήσεις εσύ εκεί τους συγκεκριμένους; Αν ναι, δεν έχεις εσύ το άδικο. Σε παιδότοπους πηγαίνουμε για να περάσουμε καλά... Τώρα να ήταν το συγκεκριμένο παιδάκι ο σούπερ καλός πελάτης και να του έδειξαν προνομιακή μεταχείριση χλωμό το κόβω... Δηλαδή στο μελλον είναι απίθανο να είσαι εσύ το μαύρο πρόβατο και όχι εκείνοι. Εν πάσει περιπτώσει πιστεύω δεν θα ξαναέχεις πρόβλημα με το συγκεκριμένο παιδάκι, εν μέρει επειδή "καθάρισε" και ο άντρας σου. Απλά ο πατέρας του άλλου παιδιού ήθελε κάτι να πει...

Ετσι..συμφωνω...οχι οτι θα μου εβγαινε και στην πραξη αλλα τεσπα αυτο θα προσπαθουσα!!

QJZup3.png

bxuCp3.png

RENAH μου αλλο μεγαλο θεμα αυτο... (Ειναι εκτος θεματος ομως..)

Επρεπε να εχω κανει μια επεμβαση απο περυσι τον Ιουνιο (λειζερ γιατι εβγαλα ενα "εξογκωμα" πανω στον τραχηλο) και περα απο τα οικονομικα μας τα οποια ο γιατρος μου ξεκαθαρισε πως μπορω να του τα δωσω οποτε τα εχω, δεν εχω παει ΑΚΟΜΑ να την κανω γιατι δεν εχω τι να κανω τη μικρη.. Ο αντρας μου πρεπει να ειναι μαζι μου γιατι θα μου κανουν μεθη, η μανα μου δουλευει 07:00 - 21:00, η πεθερα μου απο περυσι που της το ειπαμε ειπε πως δεν την απασχολει το θεμα και ετσι.... Λεω πως θα την κανω το Σεπτεμβριο που θα παρει αδεια ο αντρας μου, αλλα η μικρη θα ερθει μαζι μας στο ιατρειο του (εκει θα γινει η επεμβαση) και μετα θα την προσεχει εκεινος ολη μερα...

Ασχετο εντελως με το θεμα αλλα μου βγηκε να το πω... :-P

Σε ευχαριστω πολυ που απαντησες, κι εγω στη θεωρια τα βρισκω τελεια αλλα εχθες που ηρθε η ωρα να τα εφαρμοσω μου βγηκαν λιγο σκουρα τα πραγματα... :oops::oops: Τι να πω! Μακαρι να μην μας ξανατυχει...

nDtZp2.png

RENAH μου αλλο μεγαλο θεμα αυτο... (Ειναι εκτος θεματος ομως..)

Επρεπε να εχω κανει μια επεμβαση απο περυσι τον Ιουνιο (λειζερ γιατι εβγαλα ενα "εξογκωμα" πανω στον τραχηλο) και περα απο τα οικονομικα μας τα οποια ο γιατρος μου ξεκαθαρισε πως μπορω να του τα δωσω οποτε τα εχω, δεν εχω παει ΑΚΟΜΑ να την κανω γιατι δεν εχω τι να κανω τη μικρη.. Ο αντρας μου πρεπει να ειναι μαζι μου γιατι θα μου κανουν μεθη, η μανα μου δουλευει 07:00 - 21:00, η πεθερα μου απο περυσι που της το ειπαμε ειπε πως δεν την απασχολει το θεμα και ετσι.... Λεω πως θα την κανω το Σεπτεμβριο που θα παρει αδεια ο αντρας μου, αλλα η μικρη θα ερθει μαζι μας στο ιατρειο του (εκει θα γινει η επεμβαση) και μετα θα την προσεχει εκεινος ολη μερα...

Ασχετο εντελως με το θεμα αλλα μου βγηκε να το πω... :-P

Σε ευχαριστω πολυ που απαντησες, κι εγω στη θεωρια τα βρισκω τελεια αλλα εχθες που ηρθε η ωρα να τα εφαρμοσω μου βγηκαν λιγο σκουρα τα πραγματα... :oops::oops: Τι να πω! Μακαρι να μην μας ξανατυχει...

σουπερ η πεθερα σου.....

ο αντρας σου την καμαρωνει???

*δε σε ειρωνευομαι

σουπερ η πεθερα σου.....

ο αντρας σου την καμαρωνει???

*δε σε ειρωνευομαι

Τι να κανει μωρε κι εκεινος? Αφου ειτε μιλαει, ειτε οχι, γραμμενο τον εχουν..

Αυτο ηταν απ' τα "light" που εχει πει... Οποτε απλα δεν της δωσαμε σημασια...

Δεν εχω παραπονο.. Τωρα πια, με υποστηριζει και τους βαζει στη θεση τους.. Αλλα οταν ο ανθρωπος δεν καταλαβαινει, οσα και να της πει, δεν καταφερνει τιποτα...:?

nDtZp2.png

Διαφημίσεις

περαστηκα σου ευχομαι

Ευχαριστω πολυ! :D

nDtZp2.png

Δικιο και παλι δικιο!!!Εγω παλι η ερμη για να μην πουν οτι βουταω ξενα παιδακια ....Ειχαμε παει στον παιδοτοπο και κατι κ...παιδα βαζανε στοχο στην κυριολεξια τα μικρα και οταν δεν εβλεπε κανεις τα βαζαν κατω και τα βαραγανε...Εφτασε και η ωρα της δικης μου που ηρθε με κλαματα και μου λεει οτι την χτυπησανε..Να επαιμβω ?θα τσακωθω!!κΑΙ ΑΝΤΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙς ΑΚΡΗ!!!!Οταν σε ξαναπλησαιασει αυτος Θα του δωσεις την μεγαλη τσιμπια της ειπα...:-( παιδιων με το τι κανουν τα παιδια τους!!!Δεν εχω πυο να το αφησω οκ αλλα δεν βλεπω τι κανει δεν ειναι οκ

Οι παιδοτοποι εχουν κανονισμους..

Ενας απο αυτους ειναι οτι τα παιδια τα οποια ειναι επιθετικα με τα αλλα η που ο τροπος με τον οποιο παιζουν μπορει να θεσει σε κινδυνο την σωματικη ακεραιοτητα καποιον αλλων τα πετανε εξω ..

Και αυτο ειναι νομιμο δικαιωμα του παιδοτοπου κ κανενας γονιος δεν μπορει να διαμαρτυρηθει αν του πεταξουν το παιδι εξω..

Προφανως ο συγκεκριμενος επειδη ειναι συχνος θαμωνας κ τους τα σκαει συχνα εχει παρει κ αερα.. ισως αν ηταν ενα παιδι που πηγαινε για πρωτη φορα να το ειχαν πεταξει εξω..

το εχω δει συχνα να γινεται σε παιδοτοπους μιας κ εγω ειμαι συχνος θαμωνας τους.. Και εχει τυχει κ εγω η ιδια να απαιτησω να βγει ενα παιδι εξω.

Παντως η αναισθησια μερικων γονιων οντως δεν εχει ορια..

Προχτες παλι ειχε ερθει ενα αγορακι γυρω στα 3-4 κ τραβαγε το καροτσι της μπεμπας .

Ο Χαρης αρχικα του εβαλε μια φωνη κ του ειπε να φυγει..

Αυτο εκανε εναβημα πισω κ ξαναπλησιασε επιδηκτικα επιασε το καροτσι απο τα δυο χερουλια κ το τραβηξε προς τα πισω (το μωρο μεσα)

Το κρατησα, γυρισα τον κοιταξα αυστηρα κ του ειπα να παει στη μανα του, κρατωντας ταυτοχρονα τον Χαρη που ηταν ετοιμος να του ορμηξει..

Εφυγε πηγε προς τα πισω κ ξαναηρθε επαναλαμβανοντας την ιδια κινηση.. ξανακραταω το καροτσι κ γυρναω στη μανα του κ της λεω πολυ ευγενικα να το φωναξει γιατι τραβαει το καροτσι κ αρης δεν θελει να πλησιαζει κανεις την αδελφη του κ θα τον χτυπησει..

Του λεει ενα "ελα εδω μην πειραζεις το καροτσι "με χαζοχαρουμενη φωνη (ουτε δειγμα αυστηροτητας)

Ο ποτσιρικας την γραφει εντελως κ συνεχιζει να τραβολογαει το καροτσι.. εγω αγριευω κ του λεω "αντε πηγαινε στη μανα σου ΤΩΡΑ κ παρε τα χερια σου απ΄ το καροτσι μου" κ δυστυχως δεν προλαβα να συγκρατησω τον χαρη ο οποιος τον εσπρωξε κ τον εστειλε μια και καλη στη μανα του...

Και εκει βεβαια γινεται παλι το "ωραιο" που η μανα σηκωνεται να το μαζεψει (απο τα πατωματα) κ να κανει παρατηρηση στο δικο μου παιδι γιατι τον εσπρωξε... :shock::shock:

Αλλα δεν προλαβε.. την αρχισα στα "γαλλικα"

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Δεν είπε κανείς να μην απομακρυνθεί άμεσα το άλλο παιδί στη συγκεκριμένη περίπτωση. Αλλά γράφτηκε παραπάνω να του τραβάμε εμείς τα μαλλιά αν τραβάει εκείνο, να σπρώχνουμε στην τσουλήθρα αν σπρώχνει κτλ...

Διαφωνώ με αυτό, ίσως γιατί βλέπω το αποτέλεσμα, δίνοντας τέτοια παραδείγματα, καθώς έχω δύο μικρά παιδιά στο σπίτι. Το αποτέλεσμα είναι δύο παιδιά να μαλλιοτραβιούνται ατελείωτα και να μη βρίσκεται άκρη για το ποιος ξεκίνησε πρώτος, ποιος έχει το δίκιο. Ακόμα και ένα βλέμμα, κάποια λόγια, κάνουν κάποιος να έχει το "άδικο". Αυτός που θα δώσει το πρώτο χαστούκι, την τσιμπιά κτλ... μπορεί να μην έχει και τόσο "άδικο". Και θα επιπλήξει κανείς ποιον; Αυτόν που ξεκίνησε το χτύπημα; Αυτόν που ανταπέδωσε; Και πώς να τον επιπλήξει, αν το παιδί έχει παράδειγμα ότι τη βία την αντιμετωπίζουμε με βία;

Να δείχνουμε στα παιδιά ότι οποιαδήποτε μορφή βίας δεν είναι αποδεκτή, αυτό εννοώ και ότι τις διαφορές μας μπορούμε να τις λύνουμε με άλλους τρόπους, εξίσου αποτελεσματικούς και χωρίς να χαλάει την καρδιά του κανείς. Δεν ξέρω αν ζω στο συννεφάκι μου, γιατί ακόμα και σε παιδικούς, έχω δει από παιδαγωγούς την νοοτροπία "παιδάκια" είναι... Γράφω και την άποψη που έχω σχηματίσει και από το παγκόσμιο ιντερνετ... Δεν κοιτάνε ποιος το ξεκίνησε... Η βία δεν είναι αποδεκτή.

Επίσης, αν κάποια κοπέλα, ως συνέπεια ενός τέτοιου ατυχούς συμβάντος, αποφεύγει τα μέρη με "άτακτα" παιδάκια, ας σκεφτεί ότι αύριο μεθαύριο το παιδί της μπορεί στον παιδικό να είναι με άλλα παιδάκια, όπου πιθανόν να μην μπορεί να εφαρμόσει την απομάκρυνση. Εξάλλου, γιατί το δικό της παιδί να χάσει έναν χώρο, τον παιδότοπο, που του προκαλεί χαρά, για ένα άτακτο παιδάκι; Ήρθαν τα άγρια να διώξουν τα ήμερα; Για αυτό και έγραψα παραπάνω ότι αυτό το παιδάκι είχε την "αποκλινουσα" συμπεριφορά, έτσι και αλλιώς.

δικιο εχεις ..ομως δε καταλαβα ...γιατι να μην την πεις στους γονεις ???? τι θα παθουν???

Δεν ξέρω αν θα έλεγα. Ακόμη και να έλεγα, θα σκεφτόμουν πιο πολύ τι παράδειγμα θα έδινα στα παιδιά μου, παρά τι θα σκέφτονταν οι άλλοι γονείς... Δηλαδή, τι είναι καλό να λέμε σε κάποιον που μας ενοχλεί, που η συμπεριφορά του είναι απαράδεκτη, να το πούμε έτσι και που δεν θέλουμε να την επαναλάβει.

Και συνήθως σκέφτομαι ότι τέτοιες συναντήσεις γίνονται με ανθρώπους που μπορεί να ξαναπέσουμε πάνω τους, στη γειτονιά, στην παιδική χαρά και δεν είναι καλό να δημιουργούνται εντάσεις... Αυτά τα συμπεράσματα βγήκαν έχοντας κάπως μεγαλύτερα παιδάκια...

Φαίη, κατάλαβα αυτό που λες για το άδικο... Όμως φαίνεται να χαλάστηκες υπερβολικά, ενώ εσύ έχεις το δίκιο στην ουσία και αυτό το βρίσκω άδικο εγώ! Για αυτό γράφω τα παραπάνω, γιατί όσο να'ναι, κάποιες σπάνιες τέτοιες περιπτώσεις θα ξανασυναντήσεις στις παιδικές χαρές και δεν αξίζει να χαλιέσαι. Για αυτό και έγραψα λίγο πολύ αυτό στο οποίο καταλήξαμε εμείς. Επιτήρηση στενή των δικών μας παιδιών, μέχρι να είναι σε θέση να αντιλαμβάνονται τους κινδύνους και να τους αντιμετωπίζουν μόνα τους. Έτσι, ελαχιστοποιούνται τα άσχημα συναπαντήματα...

Ασχετο με το θεμα...αλλα δεν ξερεις τι θα πει να ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΤΟ ΠΑΔΙ!!!!!! Εξω απο το χορο...χαρακτηριζουμε πανευκολα τους αλλους ζωα!!!Ευγε!!!!

Ο χαρακτηρισμός "ζώα" πήγαινε στους τρόπους της κυρίας και στο γεγονός ότι το έφερε σε μαιευτήριο ενώ απαγορεύεται αλλά όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται. Άμα δεν έχεις που να αφήσεις το παιδί να μην πας στο επισκεπτήριο του μαιευτηρίου απλούστατα.Δεν σου χρωστάει τίποτα η έγκυος να κολλήσει καμια ερυθρά ή οτιδήποτε άλλο και να τρέχει.Να χάσω εγώ το παιδί μου, γιατί δεν έχεις που να αφήσεις εσύ το δικό σου; Επίσης εύγε!!!!

(με συγχωρείτε για το οφ τόπικ αλλά βλέπω ότι εδώ μέσα είστε κάποια μέλη με το πιστόλι στο χέρι άλλα γράφονται και άλλα καταλαβαίνετε)

Ο χαρακτηρισμός "ζώα" πήγαινε στους τρόπους της κυρίας και στο γεγονός ότι το έφερε σε μαιευτήριο ενώ απαγορεύεται αλλά όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται. Άμα δεν έχεις που να αφήσεις το παιδί να μην πας στο επισκεπτήριο του μαιευτηρίου απλούστατα.Δεν σου χρωστάει τίποτα η έγκυος να κολλήσει καμια ερυθρά ή οτιδήποτε άλλο και να τρέχει.Να χάσω εγώ το παιδί μου, γιατί δεν έχεις που να αφήσεις εσύ το δικό σου; Επίσης εύγε!!!!

(με συγχωρείτε για το οφ τόπικ αλλά βλέπω ότι εδώ μέσα είστε κάποια μέλη με το πιστόλι στο χέρι άλλα γράφονται και άλλα καταλαβαίνετε)

Συγνώμη, αλλα δεν είναι ωραίο να χαρακτηρίζουμε έναν ξένον άνθρωπο, που δεν ξέρουμε και τι κουβαλάει. Ωστόσο, 11 χρονών παιδί δεν είναι βρέφος, μπορεί να κάτσει και στην καφετέρια να περιμένει. Οπότε ναι, είναι αξιοσημείωτο που αντιμίλησε αυτή η μαμά, η συγκεκριμένη.

Πάντως, εφόσον το παιδί είναι υγιές δεν είναι και τόσο πια επικίνδυνο να κουβαλάει αρρώστιες στην ηλικία του και καλοκαιριάτικα. Εδώ στο εξωτερικό, κάποιες φορές, μπορούν να ειναι και στον τοκετό, τα αδερφάκια, αν θέλουν...

Συγνώμη, αλλα δεν είναι ωραίο να χαρακτηρίζουμε έναν ξένον άνθρωπο, που δεν ξέρουμε και τι κουβαλάει. Ωστόσο, 11 χρονών παιδί δεν είναι βρέφος, μπορεί να κάτσει και στην καφετέρια να περιμένει. Οπότε ναι, είναι αξιοσημείωτο που αντιμίλησε αυτή η μαμά, η συγκεκριμένη.

Πάντως, εφόσον το παιδί είναι υγιές δεν είναι και τόσο πια επικίνδυνο να κουβαλάει αρρώστιες στην ηλικία του και καλοκαιριάτικα. Εδώ στο εξωτερικό, κάποιες φορές, μπορούν να ειναι και στον τοκετό, τα αδερφάκια, αν θέλουν...

Εγώ μίλησα για τον συγκεκριμένο περιστατικό και τη συγκεκριμένη μαμά που δεν ξέρουμε τί κουβαλάει αλλά ούτε και εκείνη ξέρει τί κουβαλάω εγώ (να σημειωθεί ότι ήρθε με τον άντρα της που σημαίνει ότι ένας από τους δύο μπορούσε να κάτσει στο σπίτι με το παιδί!).Ο χαρακτηρισμός μπορεί να μην είναι σωστός αλλά δεν βρήκα καλύτερο για κάποιον που μπροστά στην έλλειψη baby sitter δεν υπολογίζει την υγεία των άλλων και μιλάει και με το χειρότερο τρόπο λες και το δικαιούται.Το παιδί μπορεί να φαίνεται υγιές αλλά να κουβαλάει κάποιον ιό, κάτι που ούτε εγώ μπορώ να το ξέρω ούτε καν ο ίδιος του ο γονέας. Ακριβώς για αυτό το μαιευτήριο απαγορεύει την παρουσία των παιδιών και όχι για να τη σπάσει στις μαμάδες που δυσκολεύονται να βρουν νταντά.Όταν είμαστε έγκυες μας ενοχλεί που οι γύρω μας δεν μας υπολογίζουν αλλά όταν γεννάμε πάμε και κάνουμε το ίδιο επειδή δεν έχουμε που να αφήσουμε το παιδί.

εγω θα του εριχνα μια στα χερια του.....να πανε να γ#$%%ν οι γονεις του....

Σε πρώτη φάση, είχα βουτήξει το αγόρι από τα μαλλιά (άμυνα προς το παιδί μου) και αν τολμούσε να πει κανείς τίποτα, θα έλεγα "μα για να καταλάβει τι ακριβώς κάνει" και τότε θα δεις αν άφηνε το παιδί μου ή όχι!!! Τι θα τολμούσε να μου πει ο μπαμπάς;;; Θα του έλεγα να μαζέψει το κ$%^#$%του

Όσο απαράδεκτη ήταν η συμπεριφορά του μπαμπά που ενώ είχε άδικο ζητούσε και τα ρέστα άλλα τόσο απαράδεκτες είναι και οι παραπάνω συμπεριφορές...

Ωραία όοολα αυτά που λέτε, συμφωνώ, αλλά σας ρωτάω, όταν έχουν αρπάξει το κοριτσάκι σας και το τραβανε από τα μαλλιά και αυτό έχει μελανιάσει στο κλάμα και του μιλάτε (του διαόλου) και δεν ακούει και στο τέλος μένει η τούφα από τα μαλλιά στο χέρι :shock::shock::shock::shock::shock:, εσείς τί θα κάνετε εκείνη την ώρα;;; Κύρηγμα σωστής παιδαγωγικής;;; Δηλαδή μόνο εγώ είμαι αυτή που θα το βουτούσε το άλλο παιδί εκείνη τη στιγμή για να σώσω το δικό μου;;; Πολύ υπεράνω σας βρίσκω....

Εγώ προσωπικά δεν θα άφηνα το παιδί μου να φτάσει σε σημείο να φτάσει στο σημείο να πάθει τα παραπάνω...

Επίσης ρε παιδιά απ'οσο ξέρω σε παιδότοπους πολύ ορθά δεν επιτρέπουν παιδάκια κάτω των 3 ετών και πάνω από 10:???:

Άλλο βλέπω ότι έχετε ένα μένος με τα λίγο μεγαλύτερα παιδάκια, που πραγματικά ένα παιδάκι 3-4 μέχρι και 5 χρονών δεν έχει το μυαλό ενήλικά ( σίγουρα δεν έχει και σαν του 2χρονου ), αλλά για σκεφτείται σε παιδότοπο το 2χρονο να δαγκώσει το 4χρονο ( σύνηθες )....

Σε όλα τα άλλα έχει απόλυτο δίκιο δυστυχώς υπάρχουν γονείς που είναι παντελώς αδιάφοροι...

Εγώ όπου και να βρισκόμαστε δεν αφήνω τα μάτια μου από πάνω του, είμαι παρατηρητής και παρεμβαίνω μόνο όταν πρέπει...

rQGhp3.png

.Το παιδί μπορεί να φαίνεται υγιές αλλά να κουβαλάει κάποιον ιό, κάτι που ούτε εγώ μπορώ να το ξέρω ούτε καν ο ίδιος του ο γονέας. Ακριβώς για αυτό το μαιευτήριο απαγορεύει την παρουσία των παιδιών και όχι για να τη σπάσει στις μαμάδες που δυσκολεύονται να βρουν νταντά

Συγνωμη για το οφφ τοπικ κοριτσια αλλα εδω ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ!

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...