Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ιδέες για γρήγορο-ελαφρύ βραδυνό;

Recommended Posts

Εχθές ήρθε ένας φίλος στο σπίτι για μπύρες και μου λέει ο άντρας μου "τι έχουμε να φάμε γρήγορο;" Το μόνο που μπορούσαμε να κάνουμε ήτανε να ψήσουμε κάτι τυροπιτάκια από την κατάψυξη, να τηγανήσουμε πατάτες και αυγά. :oops::oops::oops:

Θα ήθελα κάποιες ιδέες για εύκολο, γρήγορο και ελαφρύ βραδυνό, αφενός γιατί ο άντρας μου παραπονιέται που δεν έχουμε συνήθως, αφετέρου γιατί εδώ που ήμαστε στο εξοχικό πολύ συχνά έρχεται κόσμος από τα γύρω σπίτια και θα ήθελα να μπορώ να βγάλω κάτι που να μην απαιτεί κόπο και πολύ χρόνο. :rolleyes::rolleyes:

Εσείς τι κάνετε σε αυτήν την περίπτωση; :confused::confused:

Μπορώ να σκεφτώ να έχω στην κατάψυξη τυροπιτάκια, πιροσκί κλπ, αλλά θα ήθελα και άλλες ιδέες!!

ZS95p3.png  hcT0p3.png

Διαφημίσεις

Ενα σουφλέ τυριών, που επίσης μπορείς να έχεις στην κατάψυξη και όταν είναι να ψηθεί ρίχνεις την κρέμα γάλακτος, είναι πολύ καλή και γευστική λύση. Το αλμυρό το τραβάει άλλωστε το αλκοόλ. Επίσης έχοντας λουκάνικα στο ψυγείο λύνεις ακόμα ένα θέμα, όλοι τα αγαπάνε, τα πετας στο τηγάνι ή φτιάχνεις ένα τύπου σπεντζοφάι για λιγότερο πρόχειρη λύση. Το σαγανάκι επίσης πολλοί το αγαπάνε. Τέλος αν έχεις έτοιμα στην κατάψυξη κεφτεδάκια αρκεί να τα τηγανίσεις όταν δεις πως η επίσκεψη για καφέ σίγουρα θα καταλήξει σε οινοποσία.

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Ποικιλία!! Εύκολη και χωρίς μαγείρεμα.

Φέττες ψωμί (ίσως και φρυγανισμένο άμα υπάρχει δυνατότητα), κύβους τυράκια (φέττα, κασέρι ή κάτι άλλο), φεττούλες ζαμπόν ή άλλο αλλαντικό, ντοματούλα & αγγουράκι. Ίσως λίγη κάππαρη για γαρνιτούρα και φρουτάκι.

Μπορείς να έχεις είτε στην κατάψυξη είτε στη συντήριση μικρές πιτσούλες που έχεις ετοιμάσει εσύ με αραβική ή πίτα για σουβλάκι, την οποία αλοίφεις με λίγι κέτσαπ και ότι υλικά σου αρέσουν από πάνω.

Συμφωνώ με τα λουκάνικα, μπορείς να τα σερβίρεις και με κέτσαπ, μουσταρδα ή άλλα ντιπ.

Αν σας αρέσουν τα καυτερα δοκιμάσε τον τόνο Mexicana με καλαμποκι και κοκκινο φασόλι, είναι τέλειος και τραβάει μπυρίτσα.

Μπορείς να ετοιμάσεις μία γρήγορη καρμπονάρα ή ριγκατόνι μπέικον, μανιτάρια και κρέμα γάλακτος.

Σνίτσελ κοτόπουλου έτοιμα παναρισμένα στην κατάψυξη.

Διαφημίσεις

εμένα μου τη σπάει να έρχονται επίσκεψη απροειδοποίητα. εγώ απροειδοποίητα πάω μόνο στην αδερφή μου και στους γονείς μου.

πότε να την ξεπαγώσεις την τηγανιά και γιατί να λαχανιάσεις να την αποψύξεις βίαια με φούρνο μικροκυμάτων ή με βραστό νερό.

αν το γνωρίζεις ότι θα σου έρθουν επισκέψεις, αλλάζει το θέμα.

-μπουρεκάκια. δεν θέλουν πάρα πολύ χρόνο. κάνεις μισή δόση με λουκανικάκια τύπου Φρανκφούρτης, μισά με τυρί. επιλογές υπάρχουν και με κασέρι κλπ.

-ζυμαρικά με σάλτσα ντομάτας και τυριά ή κρέμα γάλακτος

-τηγανιά χοιρινή με μουστάρδα κρεμμύδι ροδέλες, κόκκινο πιπέρι.

-τηγανιά κοτόπουλο με πιπεριές χρωματιστές, τυριά και κρέμα γάλακτος ή μουστάρδα και γιαούρτι

-ομελέτες .

-τα κεφτεδάκια είναι πολύ καλή λύση (έτοιμα για τηγάνι μετά την απόψυξη)

-αν έχεις μπάρμπεκιου, πετάς σουβλάκια, λουκάνικα, πανσετούλες, κοτόπουλο, κάνεις και σαλάτα και καθάρισες.

-αραβικές πίτες τις οποίες μεταμορφώνεις σε πιτσάκια, αν δεν έχεις χρόνο για ζύμωμα.

-αν έχεις χρόνο, κάνεις ταψί πίτσα, με ό,τι γουστάρεις.

-γεμιστά πιπέρια με τυρί

-πιπεριές Φλωρίνης ψητές με λάδι, ξύδι.

-κριτσίνια που τρως αφού τα βουτήξεις σε γιαούρτι που έχεις χτυπήσει με πάπρικα, ριγανούλα.

-αν έχεις περίσσευμα κοτόπουλου (μοσχάρι, χοιρινό), το κομματιάζεις και το κάνεις γιαουρτοκατάσταση. το λατρεύω με αγγουράκι, ντοματούλα, μουσταρδίτσα λίγη, κασεράκι, μαϊδανό.

-τηγανητές μελιτζάνες, κολοκυθάκια, πιπέρια, πατάτες

-μπουγιουρντί ντομάτα, φέτα, πιπέρι καυτερό ή πιπεριά καυτερή, ....κανονική πιπεριά...

-σκορδοψωμάκια φούρνου (λάδι, σκόρδο για επάλειψη, ρίγανη προαιρετικά)

ελαφρύ δεν βρίσκω τίποτα από αυτά.

ελαφρύ βρίσκω το γιαουρτάκι μόνο του με φρυγανιές, το γάλα, τυριά, γαλοπούλα, τα φρούτα, το πληγούρι με ντομάτα, την βραστή πατάτα με κρεμμύδι, ξύδι, λάδι και μαϊδανό, την ψητή μελιτζάνα, πιπέρια, κολοκυθάκια.

Καλοκαιράκι είναι. Ντομάτα, αγκουράκι, ελίτσες, φέτα/κασέρι/γραβιέρα, βραστό αυγουλάκι και λίγο σαλαμάκι. Και οδοντογλυφίδες. Τους φτάνει και τους περισεύει νομίζω. Για μένα κάτι τέτοιο είναι "ελαφρύ".

Αν έχεις μπλέξει με κοιλιόδουλους θα πρότεινα μια μακαρονοσαλάτα με τόνο που είναι πανεύκολη και αρέσει σε όλους που ξέρω. Υλικά:

-τόνος κονσέρβα 1 (μέγεθος ριο)

-1 κεσέ γιαούρτι στραγγιστό

-3-4 κουτ.σούπας μαγιονέζα

-2-3 πίκλες ψιλοκομμένες (μου αρέσουν του lidl)

-1 ντομάτα ψιλοκομμένη (=μικρά κυβάκια)

-κάπαρη (προαιρετικά)

-1/2 κιλό (και λιγότερο) βρασμένη ΑΛ ΤΕΝΤΕ πάστα (κοχυλάκι, βιδα, φιογγάκια) κρύα.

Αλάτι μόνο στη πάστα όταν βράζει.

Τα ανακατεύεις όλα μαζί. Ο μόνος χρόνος - χασούρα είναι τα 10'που θα βράσεις την πάστα, αλλά στο μεταξύ μπορείς να ετοιμάσεις τα υπόλοιπα υλικά.

Το καλό είναι ότι όλα τα υλικά είναι τυποποιημένα και μπορείς να τα έχεις στο ντουλάπι (εκτός το γιαούρτι, αλλά πιστεύω ότι και να μην έχεις εκείνη την ώρα εύκολα βρίσκεις απέξω)

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Καλά ξαδέρφη, μας έστειλες για βρούβες.. :lol:

Θα συμφωνήσω πάντως για το ελαφρύ το οποίο κι εγώ καταλάθος παρέβλεψα..

Μόνο τα ψητά λαχανικά και άντε καμιά σαλατούλα είναι ελαφριά..

Nothing you would take... Everything you gave...

Tortilla chips, ένα πακέτο τριμμένο τυρί cheddar, ένα βαζάκι κόκκινη πικάντικη σάλτσα, ένα βαζάκι πιπεριές jalapenos τα απλώνεις επάνω σε ένα πιάτο 30 δευτ. στα μικροκύματα ή 2-3 λεπτά στον φούρνο και έχεις ένα πιάτο nachos.

Dip με μαγιονέζα, παρμεζάνα, τυρί κρέμα και καυτερή πιπερίτσα το οποίο φτιάχνεται σε 3 λεπτά και ταιριάζει με ποτά.

Μπρουσκέτες με μπαγκέτα, ντομάτα και μοτσαρέλα ή πέστο

Ντάκο με κριθαροκουλουρο, φέτα, ντομάτα, κάπαρη, λαδάκι

Αυτά μπορώ να σκεφτώ γρήγορα γρήγορα, όποιος θέλει συνταγές ας στείλει πμ, να μην σπαμάρω το ποστ.

There is no patch for human stupidity.

Διαφημίσεις

coraline να γράψεις το ντιπ μαγιονέζας, παρμεζάνας.

η μακαρονοσαλάτα τόνου είναι όντως δροσερό και ελαφρύ πιάτο για βράδυ και πολύ νόστιμο. το είχα ξεχάσει. έχω καιρό να κάνω. θα τρελαθεί ο γατούλης μου.

Dip με μαγιονέζα

Υλικά

1 κουτί τυρί κρέμα

1 κούπα μαγιονέζα

2 κσ πιπεριές καυτερές από το βαζάκι στραγγισμένες και κομμένες κομματάκια

1 κούπα τριμμένη παρμεζάνα

Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα και την μαγιονέζα και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει βελούδινο. Ρίχνουμε μέσα τις πιπεριές και ανακατεύουμε να πάνε παντού. Βάζουμε το μίγμα σε πλαστικό/γυάλινο μπωλ. Από πάνω ρίχνουμε την παρμεζάνα και το βάζουμε στο δυνατό στον φούρνο μικροκυμάτων για 3 λεπτά.

Όταν βγει ανακατεύουμε να αναμειχθεί η παρμεζάνα με το υπόλοιπο μίγμα.

Αν δεν έχετε φούρνο μικροκυμάτων ψήνεται στους 190 για 30 ώρα ( αλλά δεν είναι γρήγορο πλέον και σε μισή ώρα μπορεί να φτιάξει κανείς πολύ καλύτερα πράγματα)

Το σερβίρουμε με τορτιγια τσιπς, κριτσινια, κρακερς κτλ

μπράβο coraline. τί λες καλέ που μπορούμε να φτιάξουμε καλύτερα πράγματα!

τέλειο είναι. θα το κάνω τον 15Αύγουστο. τώρα αν το κάνω, πιθανόν να αμαρτήσω. θα το φάω μόνη μου!

ευχαριστούμε!

δεν ερχεται κανεις απροειδοποιητα, ΤΕΛΟΣ

Σε αυτή τη περίπτωση ένα μπωλ με fistikiα του φτάνει και του περισσεύει.:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Συμφωνώ πάντως. Ειδικά την εποχή των κινητών.

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

Διαφημίσεις

τα φυστικια ειναι προστατευομενο ειδος σπιτι μου, αγγιξεις φυστικι - κοψω χερι...

νερο, αμα θες................................

παρε ενα τηλ. μια βδομαδα πριν (δυο, τρεις, εικοσιεξι βρε αδερφε) και ελα να φας παπαδες!!! (κυριολεκτικα λολ)

Κόσμος στο σπίτι μας δεν έρχετε σχεδόν ποτέ, ούτε με τηλεφώνημα, ούτε χωρίς, αλλά ο άντρας μου είναι λιχούδης, έρχεται 11 το βράδυ και μου λέει 'τι θα με κεράσεις' και πρέπει να βρω κάτι να του φτιάξω που δεν θα τελειώσει στις 2 το πρωί και φυσικά δεν μπορείς να πεταχτείς να πάρεις τίποτα απέξω.

Και γω το ίδιο πιστεύω!

Πού πας ρε αδερφέ απροειδοποίητα?? Πάρε ένα τηλέφωνο, να προλάβω να βγάλω λεφτά από την τράπεζα να παραγγείλουμε κανένα σουβλακάκι!!!

δεν ερχεται κανεις απροειδοποιητα, ΤΕΛΟΣ

Μωρέ καλοκαίρι σε εξοχικό που είναι η κοπέλα κάπως δικαιολογείται.. οχι?

Ξέρω γω, διακοπές είναι.. το χύμα επιτρέπεται...

Nothing you would take... Everything you gave...

Σευτες τις περιπτωσεις παραγγελνεις αμεσως πιτσες και τελειωσε! Γιατι να ασχοληθεις δηλαδη? Οταν κανουμε τραπεζι κανουμε τραπεζι αλλα αμα ερθει ο αλλος για μια μπυρα που καλα κανει δεν το κατακρινω ειμαι υπερ των ανθρωπινων επαφων τοτε ΠΙΤΣΑ!

Πάντως κάτι απλό που θέλει μερικά λεπτά να γίνει από υλικά που συνήθως υπάρχουν στο σπίτι είναι καλύτερο imo, οι πίτσες κοστίζουν, σκέφτεσαι να σου έρχεται κάποιος κάθε δεύτερο βράδυ; θα αγοράζεις συνέχεια φαγητό;

Πάντως κάτι απλό που θέλει μερικά λεπτά να γίνει από υλικά που συνήθως υπάρχουν στο σπίτι είναι καλύτερο imo, οι πίτσες κοστίζουν, σκέφτεσαι να σου έρχεται κάποιος κάθε δεύτερο βράδυ; θα αγοράζεις συνέχεια φαγητό;

ε οχι και καθε δευτερο βραδυ ημαρτον σπιτια δεν εχουν? Ευτυχως δεν εχουμε δωσει τετοιο δικαιωμα οποτε οι επισκεψεις τετοιου τυπου ειναι λιγες! Συνηθως το ξερουμε 2-3 ωρες νωριτερα οποτε προλαβαινουμε καμια μακαροναδα ανετα!

Υπάρχουν και τα καφενεία. Όποιος δεν έχει τι να κάνει να πάει να παίξει καμιά πρέφα. Αλλιώς μπύρα ξεροσφύρι.

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

Αυτό που γίνεται στας εξοχάς και έρχονται επισκέψεις απροειδοποίητα ποτέ δεν το συμπάθησα. Εννοείται σε μάς μόνο κατόπιν τηλεφώνου. Οπότε και έχω το χρόνο να ετοιμάσω και καμιά πιατέλα με σαλαμοζαμπονοτύρια, να ψήσω κανένα τυροπιτάκι, κάνα λουκάνικο ψητό και κανένα ντιπάκι για πατατάκια ή λαχανικά κομμένα μπαστουνάκια.

Τώρα για ξαφνικές επισκέψεις αυτά που είπαν και τα κορίτσια παραπάνω, κανένα λουκάνικο, μπιφτέκια που θα διατηρείς ένα ένα συσκευασμένα μόνα τους στην κατάψυξη (για να ξεπαγώνουν αμέσως), αραβικές πίτες που τους βάζεις τυρί - ζαμπόν και τα πετάς στο γκριλ, τέτοια...

it's never too late to start all over again

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...