Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΡΕΜΑΣ ΚΑΙ ΩΡΑΡΙΟ

sofia_nefeli

Recommended Posts

Χαιρομαι που σε καθησυχασα Κατερινα Β!

Βεβαια αν θηλαζεις ειναι λογικο να εχεις αλλα ωραρια... Εγω δυστηχως απετυχα σε αυτο το τομεα :cry: Αλλα τωρα εχω αρχισει και το αποδεχομαι, με λενε Ειρηνη και ειμαι ενταξει... :wink:

Ο μπεμπακος μου ειναι τωρα 9 μηνων αλλα το ειχε αυτο το προγραμμα απο 6 μηνων.

Ειναι γενικα υπναρας... Με το ζορι το ξυπνουσαμε να φαει στις 12 - 3 - 6.

zQI8.jpg.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 78
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Χαιρομαι που σε καθησυχασα Κατερινα Β!

Βεβαια αν θηλαζεις ειναι λογικο να εχεις αλλα ωραρια... Εγω δυστηχως απετυχα σε αυτο το τομεα :cry: Αλλα τωρα εχω αρχισει και το αποδεχομαι, με λενε Ειρηνη και ειμαι ενταξει... :wink:

Ο μπεμπακος μου ειναι τωρα 9 μηνων αλλα το ειχε αυτο το προγραμμα απο 6 μηνων.

Ειναι γενικα υπναρας... Με το ζορι το ξυπνουσαμε να φαει στις 12 - 3 - 6.

Μερεντάκι να σου ζήσει! Δυστυχώς και εγώ απέτυχα σε αυτόν τον τομέα και με πειράζει και εμένα πολύ :cry: , τουλάχιστον η μικρή μου δεν μένει νηστική! Και η δικιά μου είναι υπναρού αλλά όταν είναι η ώρα της να φάει ξυπνάει και γίνεται χαμός αν δεν είναι έτοιμο το γάλα! Ευτυχώς απο μόνη της έχει ωράριο, ξυπνάει το πρωί στις 8.30 και μετά ανά 3-4 ώρες είναι τα γεύματά της! Το βραδυνό μας γάλα είναι στις 22.00, αλλά της το τραβάω και εγώ λιγάκι, δηλαδή την κάνω μπάνιο στις 21.00 (αν και είναι λίγο αργά!) και μετά τρώμε και ύπνοοοοοοοο!!!!!!!!!!!! Μετά πάλι τρώμε το πρωι!

Ευτυχώς μπορώ και κοιμάμαι!

το πρόγραμμα μας έχει αλλάξει ελαφρώς με τον παιδικό και έχει ως εξής

6,30 -7,00 το πρωί γύρω στα 250-300 γάλα (συνήθως 300)

9,30 - 10,00 του δίνουν στον σταθμό φρουτόκρεμα

12,30 - 1,00 του δίνουν στο σταθμό μεσημεριανό

2,30 περίπου του δίνουν στο σταθμό ένα γιαουρτάκι

5,30 του δίνω εγώ στο σπίτι ξανά φρουτόκρεμα (τρώει ανάλογα μεταξύ 150-200)

8,00 του δίνω μισό παιδικό γιαουρτάκι (επιδόρπιο)

10,30 το βράδυ κοιμισμένος πίνει άλλα 300 γάλα

μάλλον βρίσκεται σε στάδιο ανάπτυξης ο δικός μου και τροποποίησε μόνος του τα γεύματα του και τις ποσότητες του

Ωριωνομανουλα,να σε ρωτησω:

γιατι μονο 2 γευματα γαλα????ο παιδιατρος σας το ειπε? :roll:

9a7bp2.pngIm47p2.png

Κατερινα Β να σου ζησει και εσενα!

3 μηνων και κοιμαται απο τις 10 το βραδυ μεχρι το πρωι?

Τελειο! Εγω εννοουσα οτι τον ξυπναγαμε με το ζορι 12 μεσανυχτα 3 και 6 το πρωι για να φαει. Εννοειται οτι την ημερα εκανε και κανει τρελο σαματα με το φαγητο του. Περιπου 4,5 μηνων το κοψαμε να τον ξυπναμε.

Οσο για το θηλασμο αστα, προσπαθησε να μην το σκεφτεσαι καθολου, εμενα με κρατουσαν ξυπνια τις νυχτες ολες οι σκεψεις για το τι θα μπορουσα να ειχα κανει, τι δεν εκανα κλπ κλπ. Αρκει που ειναι καλα τα μωρα μας!

Αλλα οπως ειπες και εσυ τουλαχιστον κοιμομαστε.. :wink:

zQI8.jpg.png

Διαφημίσεις

δεν θηλάζω :( οπότε ναι, μόνο δύο γεύματα γάλακτος

το ξερω καλο μου οτι δε θηλαζεις ,αλλα ανεξαρτητα απο αυτο απ'οτι μου εχει πει ο παιδιατρος μας ειτε θηλαζει ειτε οχι να γινονται τουλαχιστον 3 γευματα γαλα γιατι και το 2ο εξαμηνο ειναι σημαντικο το γαλα :wink:

9a7bp2.pngIm47p2.png

δεν θηλάζω :( οπότε ναι, μόνο δύο γεύματα γάλακτος

το ξερω καλο μου οτι δε θηλαζεις ,αλλα ανεξαρτητα απο αυτο απ'οτι μου εχει πει ο παιδιατρος μας ειτε θηλαζει ειτε οχι να γινονται τουλαχιστον 3 γευματα γαλα γιατι και το 2ο εξαμηνο ειναι σημαντικο το γαλα :wink:

λες να μην έχω καταλάβει καλά?

thanks! θα τον ρωτήσω την παρασκευή που έχουμε ραντεβού για εμβόλιο! :D

Κοριτσάκια κι εμάς δύο γευματα με γάλα μας έχει βάλει στο πρόγραμμα ο παιδίατρος κι ένα το πρωι κι ένα πριν κοιμηθεί. Βέβαια επειδή ο δικός μου κοιμάται από τις εννιάμιση για βράδυ του δίνω κι ένα μπουκάλι γαλατάκι ενώ είναι κοιμησμένος κατά τις δώδεκα κι έτσι συνεχίζει τον ύπνο του μέχρι το πρωί ο γιατρός μου είπε να το κόψω το νυχτερινό τάισμα αλλά φοβάμαι μήπως δε χορταίνει κατα τη διάρκεια της μέρας με τις κρεμούλες.

Έχω και την αγωνία μήπως κάτι δεν κάνω καλά το μικρό μου είναι 6 μηνών και 6700 κιλ είναι φυσιολογικός ή μηπως είναι λίγα εσάς πόσο ήταν τα δικά σας σε αυτή την ηλικία?

glitterfy071816980D37.gif 767d1f5390.png

Εμενα ειναι 6 μηνων και 12 ημερων . Ειναι 10.600 κιλα αλλα θηλαζουμε αποκλειστικα. Κρεμες τωρα προσπαθουμε να μαθουμε ,εχουμε πολυ δρομο

Μια χαρα μου φαινονται τα κιλα σας. Αν θες γραψε τις ζυγισεις απο την αρχη που γεννηθηκε. Αν πεινασει θα σου το δειξει μονος του μην ανησυχεις!

eNortjK1UrIwNrMwVrIGXDAS2gKo16.png[/

Μένια αν δεν σου έχει πει ο γιατρός ότι υπάρχει πρόβλημα με το βάρος του να μην ανησυχείς

εμένα ο δικός μου 6 μηνών ήταν 8100 και 68 ύψος

κάθε μωρό έχει δικούς του ρυθμούς ανάπτυξης, μη το συγκρίνεις με άλλα μωρά κι αγχώνεσαι

ότι σου πει ο γιατρός σου :wink:

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Μαμά του απλά ΤΕΛΕΙΟΥ Ωρίωνα δεν έχω λόγια πάντα άμεση και σαφής στις απαντήσεις σου. Κι ο μπεμπούλης μου 69 εκ είναι γι αυτό και φαίναιται αδυνατούλης. Δεν μου έχει πει κάτι ο γιατρός εγώ ανησυχώ. Χαίρομαι βέβαια από τη μια που είναι λιττοδίαιτος μη μοιάσει εμένα και του πατέρα του που τρώμε το φαγάκι μας με το παραπάνω χι χι χι :D

glitterfy071816980D37.gif 767d1f5390.png

Βρε μαμά του Ωρίωνα, δεν πας να το ξεματιάσεις το παιδί, όλες τέλειο στον λέμε και στο τέλος θα στον ματιάξουμε :)

Μένια, αν και ο Adminiστρούλης θα φωνάξει γιατί ξεφεύγουμε από το θέμα λιγάκι, κατά την γνώμη μου, αν το παιδί σου παίρνει σταδιακά βάρος έστω και λίγο δεν θα πρέπει να ανησυχείς, τουλάχιστον εγώ δεν θα ανησυχούσα (αλλά εγώ δεν είμαι και παιδίατρος). Σου το λέω γιατί η δική μου, αν και έχει παλινδρόμηση παίρνει βάρος κάθε εβδομάδα! Ρώτα όμως την γιατρό σου.

• 6 months later...

γεια σας μανουλες

εμας το ωραριο μας ειναι στανταρ στις 4 ωρες βεβαια ενα τεταρτακι πανω ενα κατω δεν εγινε κ τιποτα

ομως αν κοιμαται θα την ξυπνησω στανταρ

ξεκιναμε απο 8 το πρωι κ με 5 γευματα τρωμε το τελευταιο 12 κ υπνο

ειναι αργα ισως για μωρακι αλλα δουλευω σπαστο κ το τηρω αυστηροτατα

κ με μαμα κ με πεθερα

τις λεω ταδε ωρα τρωει κ τελος

νομιζω πως αν δεν φτιαξεις εσυ το προγραμμα το μωρακι δεν θα εχει στανταρ ωρες οταν το αφηνα ελευθερο επειδη κοιμοταν καναμε 4 γευματα

δεν ξερω πιο ειναι το σωστο κ εμας 4 μηνων κ κατι ειναι αλλα κανονηζω κ τα δικα μου απο πισω

Εμένα ο γιος μου είναι 5 μηνών και κοιμάται συνεχόμενα τη νύχτα από 50 ημερών. Παλιότερα από τις 23.00 μέχρι τις 09.30 πμ και τους τελευταίους 2 μήνες από τις 21.30 έως τις 08.30πμ. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα που μένει χωρίς γεύμα αυτές τις ώρες. Μην αγχώνεστε μανούλες!!

Κάποια στιγμή μάλιστα, μείωσε μόνος του τα γεύματα σε 4 και επειδή ανησυχούσα ότι δεν τρώει αρκετά, άρχισα να τον ξυπνάω κατά τις 12.00 και τα έκανα θάλασσα. Χάλασε το πρόγραμμα του ύπνου του και υποψιάζομαι ότι χάλασε και το στομαχάκι του (είχαμε παραπάνω γουλιές, εμετούς κ.λ.π.). Τον άφησα λοιπόν και τελικά μετά από λίγες μέρες επανήλθε στα 5 γεύματα.

Έτσι λοιπόν, το ωράριο μας τώρα (με μικρές αποκλίσεις) είναι:

8.30πμ Γάλα 210-240ml

11.30 Γάλα (εδώ θα μπεί το φρούτο σε λίγο καιρό)

14.30 Γάλα (εδώ θα έχουμε τη χορτόσουπα μας)

17.30 Κρέμα

21.00 Γάλα 210ml και ύπνο

Η προηγούμενη μέτρηση που έχω, είναι ότι 4,5 μηνών ήταν 7750kg και 67cm. Στην παρούσα φάση (5 μηνών και 1 εβδομάδας) υπολογίζω ότι είναι κοντά στα 8.500kg. Σας το αναφέρω για να μην νομίζετε ότι επειδή δεν τρώει πολλά γεύματα ή νυχτερινά γεύματα, στερείται ανάπτυξης. :wink:

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια....ο Θεός γελάει!

• 2 months later...

ΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.. Ο ΜΠΕΜΠΗΣ 4,5 ΜΗΝΩΝ -7100 - 66ΕΚ) ΜΑΣ ΣΕ ΛΙΓΟ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΦΡΟΥΤΟΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΡΥΖΑΛΕΥΡΟ (ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΩ ΤΟ ΛΕΝΕ). ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙΣ ΠΙΟ ΕΜΠΕΙΡΕΣ.. ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΡΟΥΤΟΚΡΕΜΑ.. ΜΕΤΑ ΠΩΣ ΤΟ ΤΑΙΖΕΙΣ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ... ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΜΠΟΛ, ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ..ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ? ΑΝ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΣΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΤΑ ΦΑΓΗΤΑ ΤΟΥ??ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΛΙΓΟ ΑΣΧΕΤΟ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑΚΙ ΑΥΤΟΚΙΝ. ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΤΑΝ ΜΕΧΡΙ 66 ΕΚΑΤΟΣΤΑ..ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑΤΕ...

Υ.Γ. ΤΙΣ ΣΟΥΠΕΣ ΠΩΣ ΤΙΣ ΦΤΙΑΧΝΩ... ΜΠΩΡΟ ΝΑ ΤΙΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΩ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ...

ΞΕΡΩ ΕΙΠΑ ΠΟΛΛΑ..!!!

Διαφημίσεις

ΕΙΔΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΟΥ!!!!!! θεε μου τα εχω ξεχασει τελειως!!!! απιστευτο μου φαινεται!!

ευτερπη να σου απαντησω αλλα νομιζω οτι καποια πιο προσφατη θα τα θυμαται καλυτερα!!

ενα ενα παρε τα!!!

1. εγω τη ταιζα στο ριλαξ απλα ανασηκωνα τη πλατουλα...

2. στην αρχη δοκιμαζεις ενα ενα φρουτο πολτοποιημενο στο μουλτι (3 μερες το καθε φρουτο)

δε θυμαμαι με τι ξεκινησα αλλα τωρα θα ξεκινουσα με λιωμενη μπανανα με λιγο γαλα

3. μονο τα πιατακια του κ ειδικα κουταλακια. εγω ειχα παρει της chicco με τη σιλικονη που ηταν μαλακα. εννοειται το μουλτι αν δεν εχεις

4.για το καθισματακι δε ξερω διαβασε τις οδηγιες κ ρωτα τον παιδιατρο σου

5. καλυτερα να μη διατηρεις το φαγητο του παιδιου στη καταψυξη. α και δεν ειναι σουπες! μη μπερδευεσαι!! βρασμενα λαχανικα πολτοποιημενα με το ζουμι που εβρασαν. κραταει καθε μεριδα 2 μερες.

6. για διακοπες ειναι λιγο μπιζιλο!

το καλυτερο ομως που εχω να σου πω ειναι να χαλαρωσεις!!! μη κανεις ετσι ερωτησεις γιατι στο τελος θα μπερδευτεις! θα εστιαζεις καθε φορα σε ενα πραγμα! να επικεντρωθεις σε αυτο που θα ξεκινησει το μωρο σου κ μολις πετυχεις αυτο το σταδιο ασχολεισου κ με τα υπολοιπα!! καλη επιτυχια και να σου ζησει το μικρουλι σου!!

υ.γ πως φαινονται οι νεες ε? γραφουμε αγχωμενες και με κεφαλαια!!! αχ ποτε περασαν αυτα τα σταδια...χαμπαρι δε πηρα!!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!! ΘΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΕΙ ΚΑΙ Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΩ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ!!! ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ...ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ...ΠΟΥ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΜΗΝΑ ΤΗ ΠΕΡΑΣΑ..ΕΓΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΗΜΕΝΟΣ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ!!! ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΩ ΤΟ ΖΟΥΖΟΥΝΙ ΜΟΥ.

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΤΙ ΟΜΩΣ, ΟΤΑΝ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ..ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ..Π.Χ ΘΑ ΕΧΩ ΤΟ ΜΟΥΛΤΙ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ... ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ...?

κοιτα αν το μωρακι σου ειναι ευκολο οκ! εγω επειδη την ειχα μαθει σε ενα ωραριο και γενικα δε πηγαινα πουθενα ωστε να κοιμηθει εξω η πρωτη φορα που πηγα διακοπες ηταν απελπιστικη...ασε που πρεπει να κουβαλας ενα σωρο τσιμπραγκαλα!!

νομιζω οτι καθενας θα σου πει τις εμπειριες του και οχι κατι αντικειμενικο.

παντως οτι κ να κανεις καλα να περασεις..

• 1 month later...
ΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.. Ο ΜΠΕΜΠΗΣ 4,5 ΜΗΝΩΝ -7100 - 66ΕΚ) ΜΑΣ ΣΕ ΛΙΓΟ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΦΡΟΥΤΟΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΡΥΖΑΛΕΥΡΟ (ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΩ ΤΟ ΛΕΝΕ). ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙΣ ΠΙΟ ΕΜΠΕΙΡΕΣ.. ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΡΟΥΤΟΚΡΕΜΑ.. ΜΕΤΑ ΠΩΣ ΤΟ ΤΑΙΖΕΙΣ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ... ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΜΠΟΛ, ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ..ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ? ΑΝ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΣΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΤΑ ΦΑΓΗΤΑ ΤΟΥ??ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΛΙΓΟ ΑΣΧΕΤΟ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑΚΙ ΑΥΤΟΚΙΝ. ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΤΑΝ ΜΕΧΡΙ 66 ΕΚΑΤΟΣΤΑ..ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑΤΕ...

Υ.Γ. ΤΙΣ ΣΟΥΠΕΣ ΠΩΣ ΤΙΣ ΦΤΙΑΧΝΩ... ΜΠΩΡΟ ΝΑ ΤΙΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΩ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ...

ΞΕΡΩ ΕΙΠΑ ΠΟΛΛΑ..!!!

ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ!!!!!!!

- μπορέι να σου δώσει ένα ένα φρούτο να δοκιμάζει, μπορεί (όπως μεένα κατευθείαν μηλο-αχλάδι-μπανάνα). μια κουταλιά την πρώτη μερα και συμπλήρωμα γάλα, τρεις κουταλιές τη δέυτερη και συμπλήρωμα γάλα, 5 κουταλιές την τρίτη μέρα και συμπλήρωμα γάλα... μέχρι που θα τρώει όλο το φρούτο ΧΩΡΙΣ συμπλήρωμα γάλα.

- το ίδιο θα ισχύσει και μην κρέμα ρυζάλευρο με γέυση βανίλια

- το παιδί πρέπει να μάθει να τρώει καθιστό από τώρα (είτε στο ριλάξ έιτε σε καθισματάκι φαγητού).

- κάπου πρέπι να βάλεις την κρεμα γαι να το ταίσεις. άρα θα αγοράσει μπολ (από jumbo) με χαρολύμενα σχεδιάκα επάνω και κουτάλι (σιλικόνης προτίμησε για αρχή) αποκλειστικά για το μωρό. έτσι μαθαίνει όλο το τελετουργικό του ιερού ΦΑΓΗΤΟΥ.

-προτέινω πλαστικές σαλιάρες που πλένονται και δεν βάφουν από τα φρούτα. οι υφασμάτινες βάφουν...

-αν βρεθείς σε διακοπές, θα έχεις μαζι σου ένα μικρό μιξερ για να αλεθεις τα φρούτα ή το φαγητό και βαζάκια γυάλινα (από μαγιονέζα πχ) για να βάζεις το αλεσμένο να το παίρνεις μαζι σου και να πηγαίνεις τις βόλτες σου χωρίς να αγχώνεσαι.

-το καθισματάκι να το αλλάξεις όταν χρονίσει το παιδί και θα μπορέι να κάθεται ΚΑΛΑ ΚΑΛΑ. κράτησε ακόμη το μπεμπε, γιατί στο αυτοκίνητο θα θέλει να κοιμάται.

-το μεσημεριανό θα το μαγειρέυεις και θα το κρατάς ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ τρεις μέρες όχι όμως αλεσμένο. κάθε μέρα θα βγάζεις την ποσότητα που θα φάει, θα το αλέθεις και ότι περισσέυει από το αλεσμένο δεν θα το φυλάς. την επόμενη μερα θα βγάζεις τη δεύτερη μερίδα και την τριτή μέρα την τριτη μερίδα. την τέταρτη μέρα θα ξαναμαγειρέυεις.

ΜΗΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΣΑΣ. ΕΚΕΙΝΟΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ.

age.png

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!! ΘΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΕΙ ΚΑΙ Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΩ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ!!! ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ...ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ...ΠΟΥ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΜΗΝΑ ΤΗ ΠΕΡΑΣΑ..ΕΓΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΗΜΕΝΟΣ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ!!! ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΩ ΤΟ ΖΟΥΖΟΥΝΙ ΜΟΥ.

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΤΙ ΟΜΩΣ, ΟΤΑΝ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ..ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ..Π.Χ ΘΑ ΕΧΩ ΤΟ ΜΟΥΛΤΙ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ... ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ...?

το μιξερ θα το έχεις μαζί σου

φρούτα και λαχανικά...κάπου θα βρεις να αγοράζεις φρέσκα.

age.png

• 6 χρόνια μετά...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ !! ΕΧΩ ΕΝΑΝ ΓΙΟ 4 ΜΗΝΩΝ Κ ΕΙΝΑΙ 6 ΚΙΛΑ.Ο ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΡΥΖΑΛΕΥΡΟ.ΖΩ ΓΕΡΜΑΝΙΑ Κ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑ ΕΙΝΑΙ ΡΥΖΑΛΕΥΡΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟΥ ΤΟ ΒΑΖΩ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΑΛΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ ΠΗΧΤΟ Κ ΤΟ ΔΙΝΩ ΜΕ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ.ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΞΕ Κ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΗΘΕΙ.ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ?? ΝΑ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ? ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑΣ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!!!

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ !! ΕΧΩ ΕΝΑΝ ΓΙΟ 4 ΜΗΝΩΝ Κ ΕΙΝΑΙ 6 ΚΙΛΑ.Ο ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΡΥΖΑΛΕΥΡΟ.ΖΩ ΓΕΡΜΑΝΙΑ Κ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑ ΕΙΝΑΙ ΡΥΖΑΛΕΥΡΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟΥ ΤΟ ΒΑΖΩ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΑΛΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ ΠΗΧΤΟ Κ ΤΟ ΔΙΝΩ ΜΕ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ.ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΞΕ Κ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΗΘΕΙ.ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ?? ΝΑ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ? ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑΣ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!!!

Καλησπέρα.. Να σου ζήσει το μωράκι σου,

Ο παγκόσμιος οργανισμός υγειας συνιστά μέχρι τον 6ο μήνα αποκλειστικά γαλα, είτε αυτό ειναι δικο σου είτε ξένο.

Επειδή ο δικός μου μέχρι τον τέταρτο έκανε μικτή διατροφη, ( δικο μου και ξένο)

Ξεκίνησα και εγω το ριζαλευρο, γιατι θεωρούσα οτι ειναι καλυτερο απο το να πίνει ξένο γαλα, αλλα είχα τα ίδια αποτελέσματα με εσένα, συν του οτι ηταν πολύ ξεκάθαρο οτι δεν ηταν έτοιμο το μωρο για στέρεες τροφές. Και έτσι το έκοψα και ξεκίνησα στον 6ο με φρούτα και λαχανικά, κρέμα δεν του δίνω γιατι δεν του αρέσει κιόλας.

Όταν θα ξεκινήσετε τις στέρεες για να μην σου κανει δυσκοιλιότητα ειναι απαραίτητο το νερό μαζί με το φαγητό, βοηθάει παρα παρα πολύ.

Καλησπέρα.. Να σου ζήσει το μωράκι σου,

Ο παγκόσμιος οργανισμός υγειας συνιστά μέχρι τον 6ο μήνα αποκλειστικά γαλα, είτε αυτό ειναι δικο σου είτε ξένο.

Επειδή ο δικός μου μέχρι τον τέταρτο έκανε μικτή διατροφη, ( δικο μου και ξένο)

Ξεκίνησα και εγω το ριζαλευρο, γιατι θεωρούσα οτι ειναι καλυτερο απο το να πίνει ξένο γαλα, αλλα είχα τα ίδια αποτελέσματα με εσένα, συν του οτι ηταν πολύ ξεκάθαρο οτι δεν ηταν έτοιμο το μωρο για στέρεες τροφές. Και έτσι το έκοψα και ξεκίνησα στον 6ο με φρούτα και λαχανικά, κρέμα δεν του δίνω γιατι δεν του αρέσει κιόλας.

Όταν θα ξεκινήσετε τις στέρεες για να μην σου κανει δυσκοιλιότητα ειναι απαραίτητο το νερό μαζί με το φαγητό, βοηθάει παρα παρα πολύ.

Σε ευχαριστω παρα πολυ για την βοήθεια ! Καλη συνέχεια εύχομαι !

• 5 months later...

Καλημέρα μανούλες!!!θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας...η μπουμπού μας είναι 5,5 μηνών και τρώει 4 γεύματα την ημέρα κάθε 4 ώρες,μια βδομάδα τώρα τρώει κρέμα ρυζάλευρο στο 2ο γεύμα.Μου είπε η παιδίατρος να της δίνω φρουτόκρεμα αυτήν την βδομάδα στο 3ο γεύμα...οπότε η απορία μου είναι αν μπορώ να κόψω την έτοιμη κρέμα ρυζάλευρο και να της δίνω μόνο την φρουτόκρεμα στο 3ο γεύμα και όλα τα άλλα γάλα μέχρι να αρχίσουμε το φαγητό τον άλλο μήνα και να της το δίνω στο 2ο γεύμα ή μήπως δεν θα χορταίνει μέσα στην μέρα χωρίς το ρυζάλευρο;ευχαριστώ!

uZcJp3.pngEueBp3.png

Afro85, καλημέρα, έχουμε σχεδόν συνομήλικα παιδιά.

Κι εμείς εχθές που κάναμε το εμβόλιο, ο γιατρός μας είπε να ξεκινήσουμε σιγά-σιγά κρέμες, κι έχω σκοπό το ΣΚ να το κάνω.

Εμάς η μικρούλα έχει πρόβλημα με γουλιές, οπότε μέχρι στιγμής της δίναμε 6 γεύματα, κάθε τρεις ώρες, ώστε να πίνει μικρότερες ποσότητες, για να μη γεμίζει το στομάχι της και το βγάζει.

Όμως εμάς ο παιδίατρος μας έχει πει ότι θέλει γενικά το παιδί να παίρνει 5 γεύματα. Δηλαδή 1ο: πρωινό γάλα, 2ο: δεκατιανό φρουτόκρεμα, 3ο: μεσημεριανό τώρα γάλα και σε ένα μήνα κρεατο-λαχανόκρεμα, 4ο: απογευματινό κρέμα ρυζάλευρο εναλλάξ με δημητριακών, και 5ο: βραδινό γάλα. Και μάλιστα από το Σαββατοκύριακο που θα την ξεκινήσω τις κρέμες (και που θεωρητικά θα σταματήσουν σιγά-σιγά και οι γουλιές) θα κάνω 5 τα γεύματα.

Στα 4 που έχεις τώρα είναι όντως λίγο δύσκολο να τα χωρέσεις όλα. Συζήτησε με το/η γιατρό σου το ενδεχόμενο να κάνεις 5 τα γεύματα.

Αν και δεν έχω ακόμη εμπειρία, πάντως όπως το αντιλαμβάνομαι, όντως το ρυζάλευρο μου φαίνεται πιο χορταστικό από τη φρουτόκρεμα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...