Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΡΕΜΑΣ ΚΑΙ ΩΡΑΡΙΟ

Recommended Posts

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΣΩΣΤΑ ΑΝΟΙΓΩ ΘΕΜΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΒΡΕΙ ΚΑΠΟΥ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ! ΕΧΩ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ..ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 4. Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΔΙΝΩ ΣΤΟ ΠΕΝΤΕ ΜΗΝΩΝ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΟΥ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΡΕΜΑ ΡΥΖΑΛΕΥΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΓΑΛΑ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΜΠΟΥΜΠΟΥ ΜΟΥ ΘΑ ΠΙΕΙ ΓΑΛΑ 4 ΜΕ ΠΕΝΤΕ. ΠΟΤΕ ΘΑ ΦΑΕΙ ΤΗ ΚΡΕΜΑ, ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΙΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΤΟ ΒΡΑΔΙΝΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΗΣ ΚΑΝΩ ΜΠΑΝΙΟ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙ? ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΧΑΖΟ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ :?::?:

Διαφημίσεις

• Replies 78
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

δεν στριμώχνεις ένα επιπλέον γεύμα με κρέμα αλλά αντικαθιστάς ένα γεύμα γάλακτος με κρέμα

άρα... γύρω στις 5 θα του δώσεις την κρεμούλα του και μετά το γάλα του κανονικά :wink:

αν σε ενδιαφέρει σου γράφω το ωράριο που έχω φτιάξει στον γιο μου με την βοήθεια του (κοινώς αυτός έφτιαξε το πρόγραμμα του μέσες άκρες κι εγώ το προσάρμοσα)

06,30

10,30

14,30

18,30

23,00 (κοιμισμένος ένα μπουκάλι γάλα)

ΟΠΟΤΕ ΟΤΑΝ ΓΥΡΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΝΩ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΤΟ ΡΥΖΑΛΕΥΡΟ Ε :?: ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΝΩ. ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΔΗΛΑΔΗ. ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΕΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ:

ΤΡΩΕΙ ΑΝΑ 4 ΩΡΕΣ. ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 9 ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 7. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΟΥ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΑΝΤΑΡ ΩΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΛΟΙΠΗΣ ΜΕΡΑΣ

ΟΠΟΤΕ ΟΤΑΝ ΓΥΡΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΝΩ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΤΟ ΡΥΖΑΛΕΥΡΟ Ε :?: ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΝΩ. ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΔΗΛΑΔΗ. ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΕΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ:

ΤΡΩΕΙ ΑΝΑ 4 ΩΡΕΣ. ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 9 ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 7. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΟΥ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΑΝΤΑΡ ΩΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΛΟΙΠΗΣ ΜΕΡΑΣ

θα πρέπει να αρχίσεις να του δίνεις ένα μπουκάλι γάλα ενώ είναι κοιμισμένο κι έτσι θα σταματήσει να ξυπνάει και μέσα στη νύχτα για να φάει

νομίζω ότι είναι σε ηλικία πλέον που μπορείς κατά κάποιο τρόπο να προσαρμόσεις ένα σχετικό προγραμματάκι φτιαγμένο ειδικά για τις ανάγκες του

επιπλέον το βράδυ καλό είναι σιγά σιγά να δίνεις πιπίλα κι όχι φαγητό εφόσον δεν θηλάζεις

αν θηλάζεις υπάρχει εντελώς άλλος τρόπος τον οποιον δεν γνωρίζω να σου πω :)

ΟΛΟΙ ΜΟΥ ΤΟ ΛΕΓΑΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΗ ΠΙΕΣΩ. ΝΟΜΙΖΩ ΟΜΩΣ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΠΑΡΟΤΡΥΝΣΗ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ. ΑΣΕ ΟΤΑΝ ΘΗΛΑΖΕΙΣ...ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΚΟΠΗΚΕ ΠΡΙΝ ΕΝΑΜΙΣΗ ΜΗΝΑ ΠΕΡΙΠΟΥ. ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΜΕΓΑΛΗ. ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ :( ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΜΑΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΘΗΛΑΖΟΥΝ! ΠΑΝΤΩΣ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΜΑΜΑ ΤΟΥ ΩΡΙΩΝ

Διαφημίσεις

Στην ηλικία που είναι η μικρή σου, σημασία έχει να σταθεροποιήσεις τα πέντε γέυματα, που με τον καιρό θα γίνουν 1. γάλα, 2. φρουτόκρεμα, 3. χορτόσουπα-κρεατόσουπα, 4. δημητριακά, 5. γάλα. Τα ωράρια φτιάξε τα όπως σε βολεύουν απλά να είναι σταθερά για να μην ταλαιπωρείται το παιδί, μία μέρα το ένα μία το άλλο. Είναι μία δύσκολη φάση για όλες μας αυτή, δεν είσαι η μόνη, οπότε καλή επιτυχία!

ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΗΖΩ ΑΛΛΑ ΒΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΑΝ ΚΟΙΜΑΤΑΙ? ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΞΥΠΝΗΣΩ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΕΙ? :? ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΩΡΑΡΙΟ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ.ΤΑ Σ/Κ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΩ ΕΓΩ ΚΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΜΠΕΡΔΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ... :oops::(

Αν κοιμάται, περιμένεις να ξυπνήσει, κι ας μην είναι ακριβώς στην ώρα τους τα γεύματα :) .

Ένα μωράκι που κοιμάται έχει ανάγκη από ύπνο. Ένα μωράκι που πεινάει ξυπνάει για να φάει :wink:

Θα δεις ότι σιγά σιγά θα το φτιάξει μόνη της το πρόγραμμα -με μικρές αποκλίσεις.

Αν καταφέρεις όμως όποιον την κρατάει να της κρατάει σχετικά σταθερό το πρόγραμμα θα είναι όλα πιο εύκολα για όλους. Δηλαδή τι κάνουν και το χαλάνε :?::?::roll: Υποθέτω ότι έχει 3 γεύματα όσο λείπεις. Τόσο δύσκολο είναι να της τα δίνουν σε σταθερές ώρες;

Πάτα πόδι κοριτσάκι :D

KbCJp2.pngEYukp3.png

Αυτό που λές για τους άλλους έχεις δίκιο. Όμως ΠΑΝΤΑ θα μπερδεύονται κι άλλοι, οπότε πρέπει να ζήσεις με αυτό και να τους τρομοκρατήσεις ότι πρέπει να το κάνουν με το σωστό τρόπο. Γενικά δεν ξυπνάμε τα παιδιά για να φάνε, εκτός αν έχουν πρόβλημα βάρους και το έχει πει ο γιατρός. ΟΜΩΣ, αν έχει συνηθίσει σε ένα πρόγραμμα γευματών και υπάρχει ανάγκη να το αλλάξεις αυτό, δεν είναι και έγκλημα να προσπαθήσεις γλύκα και τρυφερά να την ξυπνήσεις, μήπως και καταφέρεις μετά από κάποιες μέρες να ξυπνάνει μόνη της την ώρα που θέλεις εσύ. Αν το παιδί συνεχίζει, πρέπει να προσαρμοστείς εσύ. Μην σε αγχώνει το ωράριο πάντως, κάνεις τη ζωή σου δύσκολη χωρίς λόγο. Να επιμείνεις στα πέντε γεύματα.

Μην σε αγχώνει το ωράριο πάντως, κάνεις τη ζωή σου δύσκολη χωρίς λόγο. Να επιμείνεις στα πέντε γεύματα.

επειδή το έφερε η κουβέντα μόνο θα το πω :lol:

εμείς το ότι του έχουμε σταθερό πρόγραμμα με πολύ μικρές αποκλίσεις μόνο δύσκολη τη ζωή δε μας έχει κάνει... για την ακρίβεια, μας έχει εξυπηρετήσει ΠΑΡΑ πολύ!

Οταν ξέρεις ότι θα το ταΐσεις στις 10,30 παράδειγμα, στις παρα τέταρτο θα έχει φάει, στις 11 θα έχει ρεφτεί... μπορείς με μεγάλη ευκολία να κανονίσεις καφέ με τις φιλενάδες σου και το μωρό στο πάρκο στις 11,30 :wink:

Διαφημίσεις

Δε λέω να μην έχει ωράριο. Όμως το μωράκι τώρα ξεκινάει. Χρειάζεται να ακολουθήσει και λίγο τους ρυθμούς του. Άλλα παιδιά μπαίνουν σε ωράριο εύκολα, άλλα δυσκολότερα. Το σημαντικότερο είναι το παιδί να λαμβάνει την τροφή που πρέπει. Εγώ στην ανατροφή του παιδιού πάντως, ίσως και επειδή τον θήλασα και δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς, ακολούθησα μέχρι τον έκτο μήνα -μέχρι να βάλουμε στέρεες τροφές- το σύστημα της διατροφής κατά βούληση. Έτρωγε όποτε ήθελε και όσο ήθελε. Αυτό μου έχει βγει σε καλό τώρα, που τρώμε πια όλοι μαζί, γιατί έχει αναπτύξει μία πολύ καλή σχέση με το φαγητό. Τρώει πάντα όσο θέλει, και όταν σταματήσει δεν μπορείς να του βάλεις μπουκιά (προς μεγάλη στεναχώρια των γιαγιάδων). Το πρόγραμμα αυτό που λές Μαμά του Ωρίωνα αν και είναι πολύ βολικό, δεν με βρίσκει σύμφωνη για παιδιά μικρότερα των 6 μηνών. Μπορεί να κάνει τη ζωή μας ευκολότερη, όμως δεν ακολουθεί τους ρυθμούς του παιδιού, και δεν βλέπω το λόγο, αν δεν υπάρχει ανάγκη.

έχεις δίκιο...

εγώ ουσιαστικά "υποχρεώθηκα" να του φτιάξω ένα τέτοιο πρόγραμμα γιατί επειδή ήταν (και είναι ακόμα) πολύ φαγανός, έτρωγε από αρκετά νωρίς μεγάλες ποσότητες και άφηνε πολλές ώρες ανάμεσα...

αν τον αφηνα χωρίς το πρόγραμμα αυτό, θα κρατούσε 3-4 γεύματα ημερησίως πολύ μεγάλα (πράγμα κακό για το στομαχάκι του κατά τη γνώμη μου) και με πολλές ώρες ανάμεσα νηστικός (επίσης κακός για μένα)

άρα έκανα το αυτονόητο... τον έβαλα από νωρίς σε ένα πρόγραμμα 5 γευμάτων ημερισίως για να μην είναι λιγότερα :D

ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΗΖΩ ΑΛΛΑ ΒΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΑΝ ΚΟΙΜΑΤΑΙ? ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΞΥΠΝΗΣΩ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΕΙ? :? ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΩΡΑΡΙΟ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ.ΤΑ Σ/Κ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΩ ΕΓΩ ΚΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΜΠΕΡΔΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ... :oops::(

Δεν πρήζεις κανέναν, οι απορίες σου είναι εύλογες και τις είχαμε όλες. Άσε που θα βλεπεις ότι πληθαίνουν καθώς μπαίνει όλο και μεγαλύτερη ποικιλία στη διατροφή του μωρού.

Να σου πω λοιπόν το δικό μας πρόγραμμα:

8.30-9 Γάλα

11.30-12 Φρουτόκρεμα

2.30-3 Φαγητό

6.30-7 Κρέμα ή γιαουρτάκι

10.00 Γάλα και μετά ύπνο

Για το θέμα του ύπνου θα σου πω τι γίνεται στη δική μας περίπτωση. Η παιδίατρος είχε πει ότι πρέπει να τρώει τη φρουτόκρεμα 10.30 -11.00, όμως αφού ο δικός μου ξυπνάει αργούτσικα μου είπε να μην τον ξυπνάω εκτός αν βλέπω ότι δεν έχει όρεξη μετά να φάει το φρούτο ή το φαγητό. Επειδή τα φρούτα τα τρώμε με πολύ κόπο δοκίμασα να του δώσω γάλα στις 7 το πρωί. Ούτε τότε τα έφαγε με όρεξη παρόλο που ήταν νηστικός 5 ώρες. Οπότε τον αφήνω να ξυπνάει όποτε θέλει.

Το απόγευμα τρώει λίγο αργά την κρέμα. Και πάλι είναι η ώρα που ξυπνάει. Μόνο αν δεν έχει ξυπνήσει μέχρι τις 7 θα τον ξυπνήσω γιατί μετά δεν θα κοιμάται το βράδυ.

Θα χρειαστεί να περάσετε αρκετές μεταβατικές περιόδους μέχρι να καταλήξετε σε ένα πρόγραμμα αλλά μην αγχώνεσαι, θα βρείτε τους ρυθμού σας.

ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ Σ/Κ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΒΡΑΔΙΝΟ ΜΠΑΝΑΚΙ ΚΑΤΑ ΤΙΣ 8, ΕΦΑΓΕ ΚΑΙ ΒΟΥΡ ΓΙΑ ΥΠΝΟ..ΚΑΤΑ ΤΙΣ 12 ΤΗΝ ΞΑΝΑΤΑΙΣΑ. ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΛΑΞΑ ΠΑΝΑ(ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ??ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΗΝ ΑΦΗΣΩ ΤΟΣΕΣ ΩΡΕΣ ΜΕ ΛΕΡΩΜΕΝΗ ΠΑΝΑ)ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΟΝΙΜΟ ΣΥΓΚΑΜΑΤΑΚΙ. ΑΠΟ ΤΙΣ 5 ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΚΛΑΙΕΙ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΦΑΓΕ ΣΤΙΣ 6. ΧΑΛΙΑ ΔΗΛΑΔΗ!

Α ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ. ΧΑΛΙΑ! Η ΠΕΘΕΡΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΕΟΝ ΑΣΧΕΤΗ.. :evil: ΜΗ ΣΑΣ ΠΩ ΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ.ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΕΙΠΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΟΤΙ ΔΕ ΤΗΝ ΞΑΝΑΚΡΑΤΑΕΙ..ΧΑΛΙΑ ΤΣΑΚΩΘΗΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ, ΑΥΤΗ ΔΕ ΜΟΥ ΜΙΛΑΕΙ..ΚΑΙ Η ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ. ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΟΓΝΩΜΩΝ. ΚΑΝΕΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ ΤΗΣ.

Διαφημίσεις

ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ Σ/Κ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΒΡΑΔΙΝΟ ΜΠΑΝΑΚΙ ΚΑΤΑ ΤΙΣ 8, ΕΦΑΓΕ ΚΑΙ ΒΟΥΡ ΓΙΑ ΥΠΝΟ..ΚΑΤΑ ΤΙΣ 12 ΤΗΝ ΞΑΝΑΤΑΙΣΑ. ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΛΑΞΑ ΠΑΝΑ(ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ??ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΗΝ ΑΦΗΣΩ ΤΟΣΕΣ ΩΡΕΣ ΜΕ ΛΕΡΩΜΕΝΗ ΠΑΝΑ)ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΟΝΙΜΟ ΣΥΓΚΑΜΑΤΑΚΙ. ΑΠΟ ΤΙΣ 5 ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΚΛΑΙΕΙ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΦΑΓΕ ΣΤΙΣ 6. ΧΑΛΙΑ ΔΗΛΑΔΗ!

θέλει λίγο υπομονή και λίγο καιρό μέχρι να συνηθίσει το αγγελούδι σου το νέο πρόγραμμα...

υπολόγισε μία δυο βδομάδες

σκέψου ότι επί 5 μήνες έτρωγε ότι ώρα ήθελε αυτή και τώρα πας και της βάζεις ωράριο...

σιγά σιγά και θα τα καταφέρετε όπως όλοι μας :wink:

Πολύ καλό το βρίσκω εγώ. Αν κατφέρεις, μέσα σε μία ή δύο εβδομάδες αυτό το 6 να το κάνεις 7, έχεις ήδη ένα πολύ καλό πρόγραμμα. Κράτα το 12 το βράδυ για το τελευταίο γεύμα και το φαγητό. όταν πετύχεις το 7 το πρωί, μπορείς να αρχίσεις να προσπαθείς να κάνεις αυτό το 12, 11 κλπ. Αν και για τόσο μικρό παιδί, το 12- 7 είναι πολύ καλός νυχτερινός ύπνος. Μπράβο!

Καλησπέρα σε όλες και όλους. Να σας ρωτήσω κάτι κι εγώ σχετικά με τη διατροφή του μωρού. Ρώτησα σε μαιευτήριο σε τράπεζα γάλακτος και μου είπαν ότι καλό είναι να αρχίσω με φρούτα. Σήμερα που πήγαμε στην παιδίατρο και ο μπέμπης μας είναι 5,5 μηνών περίπου μας είπε μόλις κλείσει τον 6 να του δώσουμε γαλακτούχο κρέμα βανίλια. Ο μπέμπης μας ξυπνάει ανά δύο ώρες για να φάει και μου είπε η παιδίατρος να του δώσουμε την κρέμα για να χορταίνει και να μη ξυπνάει τόσο συχνά. Το θέμα είναι αν είναι καλή η κρέμα ή θα πρέπει να αρχίσω με φρούτα. Επίσης ποιά κρέμα θεωρείτε καλή και εύγευστη (αν και είναι υποκειμενικό) και ποια περιέχει τα λιγότερα άσχημα συστατικά.

Olzi, εγω συμφωνα με τις οδηγιες της γιατρου μου, ξεκινησα με φρουτα (κατα τις 11 το πρωι) για μια εβδομαδα και στην 2η βδομαδα αρχισα και κρεμα (κατα τις 5 το απογευμα). Τωρα για το ποια κρεμα ειναι η καλη, εγω κατέληξα μετα απο δοκιμες στις κρεμες γιωτης.

:):):)

Olzi, εγω συμφωνα με τις οδηγιες της γιατρου μου, ξεκινησα με φρουτα (κατα τις 11 το πρωι) για μια εβδομαδα και στην 2η βδομαδα αρχισα και κρεμα (κατα τις 5 το απογευμα). Τωρα για το ποια κρεμα ειναι η καλη, εγω κατέληξα μετα απο δοκιμες στις κρεμες γιωτης.

:):):)

Δηλαδή την κρέμα δεν την αποφεύγω με τίποτα. Επίσης μας είπε φρούτα από τον επόμενο μήνα. Τι να πω ελπίζω να είναι το σωστό.

Κάθε παιδίατρος λέει τα δικά του... εσύ διαλέγεις και παίρνεις... :wink:

Σίγουρα η κρέμα δεν είναι ότι καλύτερο παρόλα αυτά μπορείς να πάρεις από τα βιολογικά χωρίς ζάχαρη ή ακόμα και χωρίς γάλα (μπορείς να προσθέτεις εσύ ή να βάζεις νερό) που είναι πιο υγειινές.... :wink:

sofia_nefeli επειδη βλπεω οτι δεν τα πας καλα με τα ωραρια και τα προγραμματα :lol: (χωρις παρεξηγηση) και οι συμβουλες των κοριτσιων που εχουν βαλει σε προγραμμα τα παιδια δεν σε βοηθανε ιδιαιτερα αθα σου δωσω συμβουλες απο μια μαμα που κακως η κακως ποτε δεν προσπαθησε να βαλει προγραμμα στο παιδι της, οχι γιατι δεν ηθελε αλλα γιατι μαλλον δεν ηταν του τυπου της, ηταν υπναρου και ειχε και η ιδια χαλια ωραρια..(εμενα λεω καλε angry016.gif

Γενικα αυτο που προσπαθησα ηταν να ικανοποιησω απολυτα τις αναγκες του παιδιου αλλα και να κανω τη ζωη μου ευκολη (στο θεμα του φαγητου τουλαχιστον)

Εμεις στην ηλικία της δικιας σου ειχαμε 6 γευματα οχι 5 (ειναι νωρις ακομα για 5)

Φροντισε να προσαρμοσεις τα γευματα της στις ωρες που βολευουν εσενα.. Πχ αν θελεις να κοιμαται στις 9 θα ξεκινησεις απο κει.

Οποτε εχουμε και λεμε..

9.00 μμ γάλα

Ομως το παιδι δεν μπορει να μεινει νηστικο μεχρι τις 7 το πρωι.. λογικο γιατι η κοιλιτσα τους ειναι μικρη και δεν χωραει μεγαλη ποσοτητα, ουτε τρωει στερεες τροδες που χωνευονται πιο δυσκολα οποτε αργει να ξαναπεινασει

Οπότε βαλε το ξυπνητηρι σου και κατα τις 4 το πρωι, πριν σου ξυπνησει καταπεινασμενη και αγριεμενη, δωσε της αλλο ενα μπουκαλι γαλα..

4.00 πμ γαλα

Αυτο σιγουρα θα την κρατησει μεχρι τις 8.. Οπότε εσυ που θα εχεις να σηκωθεις και να ετοιμαστεις για τη δουλεια δεν θα τρεχεις πανικοβλητη να φτιαξεις γαλα και να ταισεις το μωρο.. θα μπορει να το κανει με την ησυχία του αυτος που θα την αναλαβει στη συνεχεια.

8.00 πμ γαλα

Ενα μωρακι που θα εχει κοιμηθει τοσες ωρες το πιο πιθανον ειναι εφοσον ξυπνησει να μεινει κανα 3ωρο ξυπνιο (τουλαχιστον ο δικος μου ετσι εκανε)

Οταν τα παιδακια ειναι ξυπνια χωνευουν πιο γρηγορα (παιζουν κινουνται οσο μπορουν δηλαδη).. Οποτε κατα πασα πιθανοτητα κατα τις 11 θα εχει ξαναπεινασει..

11.00 πμ γαλα

Εκεινη την ωρα θα παρει σιγουρα εναν υπνακο.. που μπορει να ειναι και διωρος..

Οταν ξυπνησει μαλλον δεν θα πειναει οποτε θα την αφησεις να παιξει.. και θα της δωσεις το επόμενο γευμα κατα τις 3 εκτος αν το ιδιο το παιδι το ζητησει νωριτερα..

3.00μμ γαλα

Εδω τωρα ειναι μια περιεργη ωρα που αλλα παιδακια κοιμουνται αλλα μενουν ξυπνια..

Το επομενο γευμα της λογικα θα ειναι κατα τις 6.. καλο ειναι να εχει περασει αρκετη ωρα ωστε να φαει με ορεξη γιατι η εισαγωγη στο κουταλακι δεν ειναι και ευκολη υποθεση..

Θα ξεκινας με την κρεμουλα και αναλογα πποσο τρωει θα της δινεις και συμπληρωμα γαλακτος ..

Φανταζομαι σε εχει ενημερωσει ο γιατρος πως θα κανεις την εισαγωγη

Την πρωτη μερα 2 κουταλιτσες, την 2η 4 κουταλιτσες και ου το καθεξις για 4-5 μερες και μετα οσο θελει το μωρο.. συνηθως για τον πρωτο μηνα δεν τρωνε παραπανω απο 100-150 γραμμαρια Αν φτασει να τρωει αυτη την ποσοτητα δεν χρειαζεται να της δινεις γαλα.. ομως προσεξε γενικα μην την πιεσεις καθολου.. Αν θελει και οσο θελει. Καποια στιγμη θα αναζητηση και μονη της το διαφορετικο.. κανεις δεν εφτασε 30 και να πινει μονο γαλα :P

Οποτε φτανουμε ξανα στο τελευταιο γευμα που θα ειναι στις 9..

Αυτο ειναι ενα προγραμμα που ακολουθούσαμε εμεις στο περιπου.

και εννοειτε οτι δεν ηταν στανταρ.. Πχ καποιες μερες (οπως συμβαινει και σε μας) το παιδακι μπορει να μην εχει και πολυ ορεξη οποτε να παραλειφθει ενα γευμα, και να μεγαλωσουν τα διαστηματα..

Η μπορει να μην φαει καλα σε καποιο γευμα και να πεινασει νωριτερα..

Εσυ καλα κανεις και εχεις στο μυαλο σου το 4ωρο...

Αργοτερα που θα μπειτε και σε αλλες τροφες, απλα θα αντικαθιστας τα γαλατα με το γευμα που σου δινει ο γιατρος ..

Και μεγαλωνοντας και εχοντας αποκτησει περισσοτερη πειρα, θα καταλαβαινεις ποτε πειναει και ποτε οχι το παιδακι σου (το αλανθαστο ενστικτο της μανας :lol: ) οποτε δεν θα εχεις κανενα προβλημα

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Οντως ο καθε παιδιατρος λεει τα δικα του..

Οι περισσοτεροι ομως προτιμουν να εισαγουν το ριζαλευρο απο τον 5ο μηνα γιατι πρωτον δεν κανει αλλεργιες (πρεπει να εισαι πολυ τυχερος να εχεις αλλεργια στο ρυζι) και δευτερον εχει πιο απαλη γευση απο τα φρουτα οποτε ειναι πιο ευκολο να αρχισει το παιδι και να εχει επαφη με το κουταλακι και να μαθει να καταναλωνει τροφες σε αυτη τη μορφη (και το παιδι και το στομαχι του)

Αν θες να αποφυγεις τις συσκευασμενες κρεμες, ριξε μια ματια στο φορουμ, υπαρχει σχετικο θεμα απο κοριτσια που προτιμησαν εναλλακτικα ειδη τροφων για να αντικαταστησουν το συγκεκριμενο προιον... (euapap δωσε τα φωτα σου..)

O5Lop2.png

kIP3p2.png

ΛΟΙΠΟΝ ΑΚΟΥΣΤΕ :D ! ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ 9 ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ...ΑΡΑ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 10. ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΞΥΠΝΑΕΙ ΑΡΑΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΠΙΛΑ ΞΑΝΑΚΟΙΜΑΤΑΙ...ΧΙΧΙΧΙ! ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΑΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ... ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΩΡΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ...ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ.

Οπότε βαλε το ξυπνητηρι σου και κατα τις 4 το πρωι, πριν σου ξυπνησει καταπεινασμενη και αγριεμενη, δωσε της αλλο ενα μπουκαλι γαλα..

4.00 πμ γαλα

ΞΥΠΝΟΥΣΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΙΖΑ. ΟΜΩΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΟΠΕΙ ΑΥΤΟ. ΟΠΟΤΕ ΤΗΣ ΞΑΝΑΔΙΝΩ ΚΑΤΑ ΤΙΣ 12 ΜΙΣΟΚΟΙΜΙΣΜΕΝΗ ΓΑΛΑΤΑΚΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΡΩΙ.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΕΜΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΜΕ ΡΥΖΑΛΕΥΡΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ. ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΗΤΑΝ ΣΚΕΤΟ ΑΛΕΥΡΙ. ΗΘΕΛΕ ΒΡΑΣΙΜΟ, ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ.. ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΠΕΙΝΟΥΣΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ..ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΧΑΛΑΕΙ. ΤΟ ΣΤΙΓΜΙΑΙΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΛΟΙ ΕΨΑΞΑ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΤΙΠΟΤΑ :( ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΗΡΑ ΤΟ ΡΥΖΑΛΕΥΡΟ ΤΗΣ NESTLE ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΞΕΤΡΕΛΑΙΝΕΤΑΙ.. :lol::lol: