Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Περπατήσαμε!

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 253
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ναι υπομονή λοιπόν και γρήγορα πιστεύω θα έρθει αυτη η ώρα και θα ξεκουραστούμε λίγο[/quote

Και γω ετσι ελεγα...να ξεκουραστω οταν περπατησει αλλα εδω και 1 μηνα τα χω φτυσει! ολο ξωπίσω του και συνεχεια μη και μη!αφου νιώθω ασχημα με τοσα μη που λεω αλλα και που τα λεω...μονο στην 10η φορα πηγαινει στο απαγορευμενο σημειο με κοιταει μου κανει μονος του νευμα οχι κουνοντας το κεφαλι αριστερα δεξια και μόλις του λεω μπραβο αγορι μου αμεσως μετα κανει την κινηση που θελει. με δουλευει κιολας. παντως η μανα μου που τον προσεχει εχει χασει 2 κιλα σε 1 μηνα απο το πηγαινε-ελα που την εχει.

M6bap3.png

cik1p3.png

Το να περπατησει εχει τα καλα του και τα κακα του..

Κι εγω ελεγα "αντε Παναγιτσα μου να περπατησει που μου εχει κοπει η μεση απο την αγκαλια".. Και εν τελει περπατησε αλλα...

Απο τη μια ειμαστε σε πολυ καλο δρομο γιατι πλεον δεν εχει γκρινια non-stop. Θελει να παει εκει, πηγαινει και τελος, δεν γκρινιαζει για να την παω εγω.

Απο την αλλη, εδω και 2 μηνες που εχει περπατησει εγω ειμαι με μονιμη φαρυγγιτιδα απο τις φωνες.. :? "Μη Μαρια εδω, οχι Μαρια εκει, προσεχε Μαρια" κτλπ. Ασε που μας εχουν μαθει και οι γειτονες... Βγαινουμε το πρωι να παμε στο φουρνο και αντι για καλημερα μας λενε "παλι ζημιες εκανε η μικρη εχθες ε? Σας ακουγαμε!" :oops::oops:

Και η δικια μου ειναι σκετος ανταρτης! Μπορει να μην "ψηνεται" ιδιαιτερα να παει σε ενα σημειο αλλα με το που θα πω εγω οχι ή μη, τελειωσε η ιστορια.. Θα γινει ενα με το απαγορευμενο και θα με κοιταει κιολας με αυτο το βλεμμα του στυλ "φωναζε εσυ τρελλη αλλα εγω θα κανω αυτο που θελω!"

Τι να πω πια... Καλο κουραγιο σε ολες μας.. Και στις μανουλες που δεν περπατανε ακομα τα παιδακια τους, εχω να δωσω μια συμβουλη: μαζεψτε δυναμεις!!!

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Κοριτσια σας ζηλευω. Περιμενω και εγω πως και πώς να περπατησει. Βαρεθηκα και εγω αυτην την γκρινια που δεν μπορει να παει οπου θελει. Ολοι λενε ʽʼαχ όταν θα περπατησει θα λες καλυτερα που τον ειχα αγκαλιαʼʼ Δεν νομιζω. Εχω κουραστει τοσο πολύ που δεν με ενδιαφερει. Προτιμω να τον κυνηγαω. Εμεις ειμαστε 14 ½ μηνων και περπαταμε στο τραπεζακι η στον καναπε η στην κουνια πλαι πλαι αλλα πουθενα πιο περα. Πρεπει να του κρατας και τα 2 χερια για να παει βολτα στο σπιτι. Δεν σαφηνει με τιποτα. Ποτε θαρθει αυτή η ωρα βρε παιδια???

Y9MXp3.png

Mina G κι εγω ειχα ρωτησει τον παιδιατρο και μου ειχε πει πως αλλα παιδια περπατανε 8 μηνων (:shock::shock::shock:) κι αλλα παιδια στους 18 μηνες (παμε αλλη μια: :shock::shock::shock:).. Εμεις εν τελει περπατησαμε στους 14 μηνες. Επισης αυτο που ξερω ειναι πως τα ατυχηματα (π.χ. οι τουμπες) ειναι ανασταλτικος παραγοντας στο περπατημα. Η δικια μου εκανε βηματακια απο 12 μηνων ωσπου μια μερα εφαγε μια τοσο γερη τουμπα (περασα 3 εγκεφαλικα απανωτα ετσι που την ειδα να σκαει κατω) που μεχρι 14 μηνων δεν το ξαναεπιχειρησε καν!

Με το καλο λοιπον κι εσεις να φτιαξετε την περπατοπιτα σας!!

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Διαφημίσεις

Mina G κι εγω ειχα ρωτησει τον παιδιατρο και μου ειχε πει πως αλλα παιδια περπατανε 8 μηνων (:shock::shock::shock:) κι αλλα παιδια στους 18 μηνες (παμε αλλη μια: :shock::shock::shock:).. Εμεις εν τελει περπατησαμε στους 14 μηνες. Επισης αυτο που ξερω ειναι πως τα ατυχηματα (π.χ. οι τουμπες) ειναι ανασταλτικος παραγοντας στο περπατημα. Η δικια μου εκανε βηματακια απο 12 μηνων ωσπου μια μερα εφαγε μια τοσο γερη τουμπα (περασα 3 εγκεφαλικα απανωτα ετσι που την ειδα να σκαει κατω) που μεχρι 14 μηνων δεν το ξαναεπιχειρησε καν!

Τουμπα όχι δεν εχει φαει τουλαχιστον οσες ωρες είναι μαζι μου και από οσο ξερω και από την πεθερα μου που τον κραταει τις ωρες που δουλευω. Ο παιδιατρος ειπε ότι θα φυγει όταν νιωσει μονος του σιγουρια (ποτε αραγε οεο???) και να μην τον πιεζω. Ευχομαι η ευχη σου να πιασει και να κανουμε όπως λες συντομα περπατοπιτα, λουκουμαδες, μεχρι και ολοκληρο μπουφε. Τον Αυγουστο που λεμε να παμε διακοπες θα θελα να εχει περπατησει να είναι ανεξαρτητος να χαρει και τη θαλασσα.

Y9MXp3.png

koritsia gia emena apo ti stigmi pou perpatisoun einai poli kalytera, pane opou theloun mona tous kai an diamorfoseis to spiti na einai sxetika asfales den xreiazetai na ta kynigate. Exw einai provlima alla toulaxiston sto spiti mporeis na eisai pio xalara. Atyh einai emena i empeiria mou kai apo ta 2, vevaia sto spiti den paizei diakosmitiko se ypsos pou to ftanei to moro alla kata ta alla den ekleisa pote ntoulapia kai ntoulapes, tous afisa na paizoun me to na ta anoigoun kai na ta kleinoun kai na vgazoun tis katsaroles exo, agapimeni sinitheia twn paidiwn. Me to kalo na perpatisoun kai ta dika sas paidakia, to xero oti anypomoneitai kai ego to ekana sto deytero alla tha deite me to pou tha ginei tha xehasete olo ton kopo

MLZ0p3.pngpZRYp3.png

• 1 month later...

'Ηρθαμε κι εμείς στην παρέα σας!!!!!:D Περπάτησε χτες (4-5 βηματάκια) και σήμερα πάλι 3-4 φορές πάλι από 4-5 βηματάκια! Ελπίζω να εγκαταλείψει σύντομα το μπουσούλημα και να περπατάει μόνο!:-D

4BMSp3.pngzHf1p3.png

Αχ και μεις εχουμε μπει στην παρεα σας εδω και μια εβδομαδα, κανουμε πολλα βηματα πια μονες μας, γυριζει ολο το σπιτι σχεδον, χανει λιγο την ισορροπια της βεβαια αλλα ειτε την ξαναβρισκει μονη της ειτε ειμαι απο πισω και τη συγκρατω εγω. Θελει ομως μετα απο λιγο περπατημα το χερι μου, γυριζει πισω και το ψαχνει...Ελπιζω συντομα να το ξεπερασουμε και αυτο!!!!

• 2 εβδομάδες μετά...

Ας καταθέσουμε κι εμείς την εμπειρία μας :) Ξεκινήσαμε να στεκόμαστε όρθιες γύρω στους 10 μήνες μπροστά στα παιχνίδια/τραπεζάκια για να παίζουμε και μετά πέφταμε με τον κώλο για να μπουσουλήσουμε να πάμε αλλού. Σιγά σιγά το "πέφτω με τον κώλο και μπουσουλάω" έγινε "προσπαθώ να κάνω βήμα και πέφτω". Με τα πολλά στους 11 μήνες κάναμε τα πρώτα βήματα (2-3 το πολύ) και φύγαμε για διακοπές. Στο εξοχικό έχουμε πολύ άπλα ευτυχώς. Εκεί λοιπόν που το σπίτι ήταν αλάνα και η παραλία με άμμο αρχίσαμε να περπατάμε με 5-6 βηματάκια μόνες μας και μετά με τα χέρια (και τα δύο) του μπαμπά ή της μαμάς (ειδικά τα χέρια της μαμάς τα είδαν όλα σε αυτές τις διακοπές :lol: ). Τα δύο χέρια έγιναν 1 χέρι λίγο πριν φύγουμε από το εξοχικό και γυρίσουμε στην Αθήνα. Μία εβδομάδα μετά την επιστροφή μας αλωνίζουμε όλο το σπίτι χωρίς να πέφτουμε όταν είμαστε ξεκούραστες και όταν είμαστε κουρασμένες έχουμε το βάδισμα του μεθυσμένου :lol:

Αυτό που δεν έχω καταφέρει είναι να την μάθω να ΜΗΝ πατάει πάνω στα πράγματα που είναι στο πάτωμα (παιχνίδια) και να κοιτάει μπροστά της να τα αποφεύγει. Κανένα τρικ;

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Διαφημίσεις

• 1 month later...
Κοριτσια σας ζηλευω. Περιμενω και εγω πως και πώς να περπατησει. Βαρεθηκα και εγω αυτην την γκρινια που δεν μπορει να παει οπου θελει. Ολοι λενε ʽʼαχ όταν θα περπατησει θα λες καλυτερα που τον ειχα αγκαλιαʼʼ Δεν νομιζω. Εχω κουραστει τοσο πολύ που δεν με ενδιαφερει. Προτιμω να τον κυνηγαω. Εμεις ειμαστε 14 ½ μηνων και περπαταμε στο τραπεζακι η στον καναπε η στην κουνια πλαι πλαι αλλα πουθενα πιο περα. Πρεπει να του κρατας και τα 2 χερια για να παει βολτα στο σπιτι. Δεν σαφηνει με τιποτα. Ποτε θαρθει αυτή η ωρα βρε παιδια???[/QUOT

ο μπεμπης μας κανει ολα τα παραπανω....αλλαδεν θελει να τον κρατησουμε απο το χερι....με απο αποτελεσμα ...μονο απο επιπλο σε επιπλο σπανια....και συχνοτερα μπουσουλιμα!! αχ βαχ!!

καλύτερα που είναι πολύ προσεκτικός, γιατί έτσι θα "φύγει" μόνος του μόνο όταν θα είναι σίγουρος για τις δυνατότητές του. Εμάς περπάτησε 16 μηνών, μέχρι τότε από 10 μηνών σηκωνόταν αλλά έπρεπε να κρατιέται. Όμως από την στιγμή που περπάτησε πέφτει σπάνια και περπατάει πολύ πολύ καλά. Καλύτερα να είναι "συντηρητικό" το παιδί, παρά αλλού να πατά και αλλού να βρίσκεται! με το καλό να φύγει και να τον κυνηγάτε!!!

εμεις περπατησαμε 11 μηνων,αφου ειχε περασει ενα μεγααλο διαστημα που τον κρατουσαμε πρωτα απο τα δυο και μετα απο το ενα χερι,και μπορω να πω οτι περπατησε αργα και σταθερα.μεσα σε 1 μηνα-δηλαδη οταν χρονισε-περπατουσε ανετα και μεσα στο σπιτι αλλα και εξω με παπουτσια!!!!!

(να παινευτω μπηκα,δεν ξερω αν το καταλαβατε!):):):)

fBaep3.png

uwK7p3.png

εμεις ναι περπατησαμε με πολυ βοηθεια στους 12 αλλα μεχρι να σταθεροποιηθει φτασαμε στους 14..επισης δεν σηκωνοτανε μονη της παρα μονο αν υπηρχε στηριγμα γυρω της για να πιαστει αλλιως γκρινιαζε να την σηκωσεις...τωρα ειμαστε 17 μηνων και τα κανουμε ολα,μπουσουλαμε,σηκωνομαστε,ανεβαινουμε σε καναπεδες κτλ.ολα θελουν το δικο τους χρονο..

Διαφημίσεις

δεν θελω να σε σοκαρω κ αλλο:shock::shock:!! αλλα ο μπεμπης μας ειναι 8μ κ 25 ημ.

και περπαταει ηδη εδω κ 10 μερες!! οχι εντελως καλα, αλλα κανει 7-8 σταθερα βηματα ως εκει που θελει. σκεψου ομως οτι πιανοταν απο τα επιπλα κ γυρω γυρω με πολυ μεγαλη ανεση απο 6μιση μηνων. δεν τον χορτασα καθολου αγκαλιτσες.:-( με το που εβλεπε το πατωμα παθαινε ντελιριο να κατεβει απο την αγκαλια κ ξαμολιοτανε. το καλο ειναι ,οτι ηδη εχει εξερευνησει το περισοτερο σπιτι κ εχει μαθει τις απαγορευμενες γωνιες, αρα τα μη κ οχι εχουν ελλατωθει. αλλα το κυνηγι παει συνεφο...:lol::lol:

age.png

το παιδι σου δεν ειναι η συνεχεια της ζωης σου,

ειναι η αφετηρια της δικης του ζωης!

• 2 εβδομάδες μετά...

κάνουμε 3-4 βήματα και μετά βάζουμε το πωπουδάκι μας κατω και μπουσουλάμε.

επίσης προσπαθεί να σηκωθεί μόνη της χωρίς στήριξη.

κοντεύουμε τους 13 μήνες.

δεν πολυγουστάρει να της πιάνω τα χεράκια. θέλει μόνη της.

κάνουμε 3-4 βήματα και μετά βάζουμε το πωπουδάκι μας κατω και μπουσουλάμε.

επίσης προσπαθεί να σηκωθεί μόνη της χωρίς στήριξη.

κοντεύουμε τους 13 μήνες.

δεν πολυγουστάρει να της πιάνω τα χεράκια. θέλει μόνη της.

Κορίτσια παιδί μου, ανεξάρτητα από μικρά! Μπράβο, μπράβο!

ldnHp3.png?vud3HaCz

Mother of 4

:)

Χρήστος - 22/3/2008

Μιχάλης - 30/11/2009

Δημήτρης - 3/4/2012

Είχε γονίδια να πάρει το παιδί :D Άντε με το καλό να μπεις και εσύ στο κλαμπ των πονομεσιασμένων :lol:

(Λορέτα Ποντικίνα)

Είχε γονίδια να πάρει το παιδί :D Άντε με το καλό να μπεις και εσύ στο κλαμπ των πονομεσιασμένων :lol:

βελτιωμένη έκδοση.:mrgreen: ιδίως όταν την βγάζω από το μπάνιο, γίνεται της Πόπης. ή όταν την αλλάζω το βράδυ για ύπνο. ταλιμπάν.:mad:

το απόγευμα εκεί που έπαιζε στο σαλόνι μια χαρά, για δευτερόλεπτα γύρισα την πλάτη μου και μιλούσα στο τηλεφωνο. γυρίζω γιατί δεν τραγουδούσε-μιλούσε (πράγμα εντελώς περίεργο για το σπλάχνο μου- γλώσσα δεν βάζει μέσα), και την βλέπω να έχει κάνει στην άκρη την καρέκλα, που είχα μπροστά από πρίζες, να κρατάει τα καλώδια και να τα έχει κάνει γκέμια!:mad:

την άκουσε στέρεο. μετά εκλαιγε σπαρακτικά. την πήρα αγκαλιά, αλλά ηρέμησε και με χάιδευε, αφού με δάγκωσε στον ώμο.:mad:

ναι, λες και τώρα δεν την σηκώνω. 12 μηνών ήταν 10.950! φαντάσου τώρα πόσο θα έχει φορτώσει.:roll:

την όρεξη την πήρε από τον πατερα της!:roll:;)

ναι καλά είναι άλλο το σήκωμα και άλλο το σκύψιμο σου λέω.. θα δεις!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Aeriko, πρόσεχε τι λες πρωινιάτικα.:lol:

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

TbSdp2.png

Τι εννοείς? Οτι είμαι πονηρή? Εγώ? Δεν βλέπεις το ticker μου? Ενας άγγελος.:roll:

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

TbSdp2.png

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...