Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

LGBT (lesbian gay bi trans) parenting - γονείς ίδιου φύλου - γονεικός ρόλος

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• UFO

UFO 161 δημοσιεύσεις

• DALIA

DALIA 121 δημοσιεύσεις

• Jarett

Jarett 104 δημοσιεύσεις

• Thaumataki

Thaumataki 97 δημοσιεύσεις

Επιπλέον το κοινωνικό στίγμα που συνοδεύει την ομοφυλοφιλία θα την είχε εξαφανίσει τόσα χρόνια, αν τυχόν ήταν επιλογή.

Εγώ διαφωνώ με αυτό. ίσα ίσα το ότι θα μπορούσε να είναι επιλογή είναι εκείνο που ρίχνει λάδι στη φωτιά. Γιατί θα κινδυνεύσουν τα χρηστά ήθη αν ο κόσμος θεωρήσει ότι μια μέρα μπορεί να το γυρίσει στα αλλιώτικα. Θεμελιώδεις αξίες, όπως η οικογένεια, η θρησκεία, η μονογαμία κλπ κλονίζονται συθέμελα από μια τέτοια άποψη, γιατί αλλιώς ποιος ο λόγος να καταπιέζεται κάποιος για ο,τιδήποτε αν υπάρχουν και άλλες επιλογές.

Συνεπώς για να μπορέσει να διατηρηθεί ο κοινωνικός ιστός με τη συγκεκριμένη του μορφή, έπρεπε η ομοφυλοφιλία και γενικά η όποια απόκλιση από το μέχρι τότε αποδεκτό να είναι κάποιο είδος.. ασθένειας; κατάντιας που δεν μπορείς να απαρνηθείς ακόμη κι αν το θέλεις; Χρειάζεται λοιπόν η ντουλάπα, για να διατηρηθεί το προσωπείο της κοινωνίας.

Κατά τα άλλα παρότι είναι κάτι που δεν αντιλαμβάνομαι πώς γίνεται (όπως επίσης δεν αντιλαμβάνομαι το κάπνισμα, τη χρήση ναρκωτικών, την αγάπη στο ψάρεμα και γενικά πράγματα που δεν τα συνηθίζω), θεωρώ ότι δεν υπάρχουν στεγανά. Ίσως οι άνθρωποι που παλεύουν και επιλέγουν να αποκτήσουν παιδιά έξω από τους συνηθισμένους τρόπους να γίνονται και πιο συνειδητοποιημένοι γονείς. Πάω στοίχημα ότι λίγες δεκαετίες πιο πίσω τα ίδια συζητούνταν για τους γονείς της εξωσωματικής π.χ. ή τους θετούς.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Στο Ιράν έχουν εκτελεστεί πάνω από 2000 άτομα (σύμφωνα με ανθρωπιστικές οργανώσεις) επειδή ήταν ομοφυλόφιλοι. Μάλιστα, μια πρόσφατη εκτέλεση δια απαγχονισμού, δεν κρέμασαν το ζευγάρι με τρόπο που πεθαίνουν ακαριαία, αλλά με τρόπο που βασανίζονται φρικτά για αρκετά λεπτά μέχρι να χάσουν τις αισθήσεις τους.

Πριν από αυτό είχαν παραμείνει στη φυλακή για αρκετά μεγάλο διάστημα, ενώ ανθρωπιστικές οργανώσεις κάνουν λόγο για συστηματικούς βασανισμούς.

Τις εκτελέσεις παρακολουθεί δημόσια πολύς κόσμος.

Θεωρείτε όντως ότι όλοι αυτοί ήθελαν απλώς να πάνε κόντρα στο «θεσμό της οικογένειας» (και άλλα χριστιανικά, επιτρέψτε μου, εφευρήματα), και ότι το έκαναν από «επιλογή»;

καλα τι σχεση εχει αν η ομοφιλιφυλια ειναι επιλογη η οχι με το αν δικαιουνται οι ομοφυλοφιλοι να κανουν ή να υιοθετυουν παιδια???? πραγματικα γιατι συνδεουμε αυτα τα δυο πραγματα για να δουμε το εχουν δικαιωμα η οχι???

πιο κολλημενο επιχειρημα για στηριξει κανεις την επιχειρηματολογια του δεν υπαρχει

Διαφημίσεις

Στο Ιράν έχουν εκτελεστεί πάνω από 2000 άτομα (σύμφωνα με ανθρωπιστικές οργανώσεις) επειδή ήταν ομοφυλόφιλοι. Μάλιστα, μια πρόσφατη εκτέλεση δια απαγχονισμού, δεν κρέμασαν το ζευγάρι με τρόπο που πεθαίνουν ακαριαία, αλλά με τρόπο που βασανίζονται φρικτά για αρκετά λεπτά μέχρι να χάσουν τις αισθήσεις τους.

Πριν από αυτό είχαν παραμείνει στη φυλακή για αρκετά μεγάλο διάστημα, ενώ ανθρωπιστικές οργανώσεις κάνουν λόγο για συστηματικούς βασανισμούς.

Τις εκτελέσεις παρακολουθεί δημόσια πολύς κόσμος.

Θεωρείτε όντως ότι όλοι αυτοί ήθελαν απλώς να πάνε κόντρα στο «θεσμό της οικογένειας» (και άλλα χριστιανικά, επιτρέψτε μου, εφευρήματα), και ότι το έκαναν από «επιλογή»;

Βρε εγώ σου λέω πώς θεωρώ ότι το πλασάρουν οι απαγχονιστές όχι αυτοί που πέφτουν θύμα του μένους τους. Γιατί εμένα προσωπικά (και πιστεύω και τους ομοφυλόφιλους) δεν με απασχολεί αν είναι συνειδητή ή άσυνείδητη επιλογή, αν είναι επιλογή ή φύση. Δε με νοιάζει τι κάνει ο άλλος, αρκεί να μη μου κάνει κακό (εμένα και γενικά σε άλλους ανθρώπους). Γούστο τους και καπέλο τους των ανθρώπων.... δε μου πέφτει λόγος.

FLcUp3.png0BQfp3.png

http://hamomilaki.blogspot.gr/2013/07/6-shocking-two-dad-pedo-child.html

Κάνω εδώ αυτή την ανάρτηση, η οποία μου φαίνεται απόλυτα σχετική με το θέμα, για να υπενθυμίσω πως τίποτα δεν είναι άσπρο μαύρο.

Ενδεικτικά:

«έκαναν τον Adam διαθέσιμο για σεξ με άλλα μέλη του κυκλώματος παιδοφιλίας στην Αυστραλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και τις ΗΠΑ, για το οποίο οι Newton και Truong έπρεπε να ταξιδεύουν εκτενώς. Ερευνητές της αστυνομίας έχουν βρει αποδείξεις σε τουλάχιστον οκτώ άνδρες σε αυτές τις χώρες που είχαν επαφή με τον Αδάμ όταν ήταν μεταξύ των ηλικιών δύο και έξι."

«Αυτοί οι άνδρες υπέβαλλαν αυτό το νεαρό παιδί σε μερικές από τις πιο αποτρόπαιες πράξεις εκμετάλλευσης που το εν λόγω γραφείο έχει δει ποτέ», δήλωσε ο Εισαγγελέας Joe Hogsett, μετά την δίκη.

Υπάρχουν άπειρα και έχει αναφερθεί αντιστοίχως άπειρες φορές στο συγκεκριμένο θέμα το ότι πολλοί ετεροφυλόφυλοι γονείς κακοποιούν σεξουαλικά τα παιδιά τους, οπότε δεν θα ωφελούσε σε κάτι να σχολιαστεί άλλη μια φορά από μένα. Οι gay γονείς όμως έχουν μια τάση να ηρωποιούνται και από μόνοι τους και πολλές φορές τρώνε και τρελή προώθηση από τα media, γιατί πουλάει, ως θέμα. Το ίδιο συνέβη και με το συγκεκριμένο ζευγάρι, αν πρόσεξες και τελικά τα πράγματα ήταν το άκρως αντίθετο από αυτό που έδειχναν. Αυτό ήθελα να υπενθυμίσω στον κόσμο που μας διαβάζει.

Οι gay γονείς όμως έχουν μια τάση να ηρωποιούνται και από μόνοι τους και πολλές φορές τρώνε και τρελή προώθηση από τα media, γιατί πουλάει, ως θέμα.

Εμενα αυτο με ενοχλει πολυ. Η προωθηση απο τα media σαν κατι φυσιολογικοτατο και αποδεκτο κοινωνικα, που δεν ειναι.

Οι ομοφυλοφιλοι που θελουν να υιοθετησουν παιδια , εχουν ρωτησει εαν τα παιδια τούς θελουν για γονεις?

Τους ενδιαφερει αυτο, αληθεια?

Εμενα και μονο η ιδεα οτι ο πατερας μου μπορει να ηταν ομοφυλοφιλος, σαν παιδι, θα με τρελαινε.Δεν θα το αντεχα. Οχι να εχω γονεις ομοφυλοφιλους.

Σε αυτους που το υποστηριζουν θα αρεσε στους ιδιους οι γονεις τους να ηταν ομοφυλοφιλοι? Εσεις που συμφωνειτε με την υιοθεσια παιδιων απο ομοφυλοφιλα ζευγαρια, και δεν ειστε gay οι ιδιοι, σκεφτειτε το λιγο και φανταστειτε τη ζωη σας.

Ελατε στη θεση αυτων των παιδιων.

Δεν θελω να στενοχωρησω καποιον αλλα αυτη ειναι η αποψη μου.

Διαφημίσεις

Η άποψη σου όντως δεν έχει μπει στη θέση παιδιών που μεγαλώνουν εγκαταλελειμμένα ή σε ορφανοτροφεία, για το αν θα ήθελαν 2 αφοσιωμένους γονείς οποιουδήποτε φύλου. Σε τρελαίνει η ιδέα γιατί έχεις μεγαλώσει σε ένα ομοφοβικό περιβάλλον, και αντιμετωπίζεις ήδη ομοφοβικά τη ζωή. Ένα παιδί που μεγαλώνει με ομοφυλόφιλους γονείς δεν έχει αυτά τα ζητήματα.

Όπως λένε, η ομοφυλοφιλία απαντάται επιβεβαιωμένα σε πάνω από 400 ζωικά είδη. Η ομοφοβία μόνο σε ένα. Και είναι κοινωνικό απόκτημα, δεν έχει καμία βάση.

Όσο για εμένα που ρωτάς να φανταστώ πως θα ήταν η ζωή μου, πραγματικά δεν μπορείς να φανταστείς πόσο ελάχιστη σημασία έχει το φύλο των γονιών μου σε σχέση με τις υπόλοιπες παραμέτρους που καθορίζουν την ανάπτυξη ενός παιδιού. Στοργή, ειλικρίνεια, ήρεμο περιβάλλον στο σπίτι, εκπαίδευση κλπ. Αυτά μετράνε ως εφόδια, όχι το τι κάνουν μεταξύ τους στο κρεβάτι τους. Αυτό σας καθόρισε εσάς ως ενήλικες, τι έκαναν μεταξύ τους οι γονείς σας στο κρεββάτι;

Οι gay γονείς όμως έχουν μια τάση να ηρωποιούνται και από μόνοι τους και πολλές φορές τρώνε και τρελή προώθηση από τα media, γιατί πουλάει, ως θέμα.

Αυτό έχει να κάνει με τον αγώνα που κάνουν οι συγκεκριμένες ομάδες για ίση αναγνώριση από την κοινωνία, οπότε κάθε μικρή νίκη είναι πανηγύρι. Θεωρώ άδικη την προβολή από μέρους σου του συγκεκριμένου συμβάντος απομονωμένου, χωρίς αντίστοιχα τις χιλιάδες παιδιών που έχουν μεγαλώσει μια χαρά.

Για το ότι τα media προβάλλουν ότι να ναι, οπωσδήποτε δεν ευθύνονται οι ίδιοι. Βασικές αρχές δικαίου, έτσι;

Η άποψη σου όντως δεν έχει μπει στη θέση παιδιών που μεγαλώνουν εγκαταλελειμμένα ή σε ορφανοτροφεία, για το αν θα ήθελαν 2 αφοσιωμένους γονείς οποιουδήποτε φύλου.

Γιατι παντα στα επιχειρηματα συγκρινουμε την χειροτερη κατασταση π.χ. ορφανα παιδια. Αρα ειναι το μη χειρον βέλτιστον για εσενα??

Όσο για εμένα που ρωτάς να φανταστώ πως θα ήταν η ζωή μου, πραγματικά δεν μπορείς να φανταστείς πόσο ελάχιστη σημασία έχει το φύλο των γονιών μου σε σχέση με τις υπόλοιπες παραμέτρους που καθορίζουν την ανάπτυξη ενός παιδιού. Στοργή, ειλικρίνεια, ήρεμο περιβάλλον στο σπίτι, εκπαίδευση κλπ. Αυτά μετράνε ως εφόδια, όχι το τι κάνουν μεταξύ τους στο κρεβάτι τους.

Μα δεν μιλαμε για το κρεβατι. Μιλαμε για μια τελειως διαφορετικη οικογενεια, παρα φυση για μενα.

Και δεν σημαινει οτι επειδη θα τους παρεχουμε στοργη , ηρεμο περιβαλλον, σπιτι πρεπει να τους υποχρεωσουμε , να ζησουν μια τετοια κατασταση για ανταλλαγμα.

Ετσι το βλεπω, απο τον τροπο που εκφραζονται οι ομοφυλοφιλοι στην τηλεοραση..

Οι γονείς ιδίου φύλου σε συντριπτική πλειοψηφία προσπαθούν να γίνουν τέτοιοι υιοθετώντας ένα παιδί, γιαυτό και αναφέρομαι στα ορφανά παιδιά.

Μα δεν μιλαμε για το κρεβατι. Μιλαμε για μια τελειως διαφορετικη οικογενεια, παρα φυση για μενα.

Και δεν σημαινει οτι επειδη θα τους παρεχουμε στοργη , ηρεμο περιβαλλον, σπιτι πρεπει να τους υποχρεωσουμε , να ζησουν μια τετοια κατασταση για ανταλλαγμα.

Ποιά είναι η «τέτοια κατάσταση» στην οποία επιμένεις να αναφέρεσαι με τέτοια αηδία; Τι φαντάζεσαι ότι θα συμβαίνει;

Η τηλεόραση ποτέ δεν υπήρξε μέσο εκπαίδευσης η ενημέρωσης.

Ποιά είναι η «τέτοια κατάσταση» στην οποία επιμένεις να αναφέρεσαι με τέτοια αηδία; Τι φαντάζεσαι ότι θα συμβαίνει;

Η αλήθεια ότι θέλω κι εγώ ν'ακούσω πως την φαντάζεσαι την κατάσταση summer wine.

Υποθέτεις ότι το παιδί λαμβάνει μέρος στις σεξουαλικές περιπτύξεις των "διεστραμμένων γονέων" του?

Ας μη γελιόμαστε, διεστραμμένους τους θεωρείς του gay σωστά?

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

Παιδιά :-) , ας μην το προσωποιούμε.

Έχω το δυσάρεστο προαίσθημα ότι οι περισσότεροι Έλληνες όταν μιλάνε για ανεκτικότητα στη διαφορετικότητα έχουν στο νου τους τον (σωματικά/νοητικά/ψυχικά) ανάπηρο, τον υπέρβαρο, τον "γυαλάκια".

Στην καλύτερη των περιπτώσεων!

Και ακόμα και τότε είναι ζήτημα αν θα τον ανεκτούν, δηλαδή να μην τον κοροϊδέψουν, βρίσουν, χτυπήσουν, αποκλείσουν. Δεν μιλάμε σε καμία περίπτωση για πραγματική αποδοχή! Δεν ελπίζουμε καν σε πραγματική αποδοχή.

Για δείτε λίγο μία συζήτηση που έχει ξεκινήσει η moon child (http://parents.org.gr/forum/showthread.php?p=2575509#post2575509).

Είναι απίστευτο το πόσο ταμπού θέμα παραμένει ο σεξουαλικός προσανατολισμός.

Τόσες οικογένειες είναι διαλυμένες. Θεωρούμε νορμάλ να βλέπει ένα παιδί τον μπαμπά του 15 ώρες την εβδομάδα (!) αλλά "παρά φύση" να μεγαλώνει με δύο αγαπημένες μαμάδες ή δύο αγαπημένους μπαμπάδες;

Θεωρούμε νορμάλ να ανακαλύψουμε ότι ο πατέρας μας ή η μητέρα μας ζούσαν διπλή ζωή (με ετεροφυλόφιλο) επί σειρά ετών και μας φλόμωναν στο ψέμα;

Για μένα, τα παιδιά χρειάζονται πρωταρχικά αγάπη, ειλικρίνεια, σταθερότητα.

Για να είναι, όμως, ευτυχισμένα πρέπει και ο περίγυρος να τα αντιμετωπίζει ως "φυσιολογικά παιδιά" κι όχι ως δαχτυλοδεικτούμενα παιδιά που προέρχονται από μια "παρά φύση" οικογένεια.

Και το κοινωνικό περιβάλλον στην Ελλάδα παραμένει ομοφοβικό. Αλλά προς το παρόν. Γιατί, η νομική ισότητα δικαιωμάτων της LGBTQ ολοένα και προωθείται. Και όσο περισσότερο τιμωρείται αυστηρότερα ο ρατσισμός προς LGBTQ, όσο περισσότεροι ομοφυλόφιλοι τολμούν να διεκδικήσουν ισότητα δικαιωμάτων, τόσο πιο κοντά θα φθάνουμε στην πραγματική ισότητα.

Κοινώς, είναι θέμα χρόνου! :lol:ν

Διαφημίσεις

Υπάρχουν άπειρα και έχει αναφερθεί αντιστοίχως άπειρες φορές στο συγκεκριμένο θέμα το ότι πολλοί ετεροφυλόφυλοι γονείς κακοποιούν σεξουαλικά τα παιδιά τους, οπότε δεν θα ωφελούσε σε κάτι να σχολιαστεί άλλη μια φορά από μένα. Οι gay γονείς όμως έχουν μια τάση να ηρωποιούνται και από μόνοι τους και πολλές φορές τρώνε και τρελή προώθηση από τα media, γιατί πουλάει, ως θέμα.

νομίζω οτι κάτι τετοια δημοσιεύματα που πραγματοποιούνται απο τα media το μόνο που κάνουν είναι το αντίθετο απο αυτο που αναγράφεις ...

αυτο που κάνουν είναι να ταυτίζουν και κατ επέκταση δαιμονοποιούν την διαφορετική σεξουαλική ταυτότητα την οποία κατ επέκταση και να την ταυτίζουν με την ΟΠΟΙΑ σεξουαλική διαστροφή ...

το οτι η κοινωνία τελικός προσπαθεί να αποδεχτεί (προσπαθεί επιμένω ) την LGBT ταυτότητα των ατόμων ΔΕΝ ΤΑΥΤΊΖΕΤΑΙ σε καμία περίπτωση με την (όπως γράφεις AND I QUOTE

τρώνε και τρελή προώθηση από τα media, γιατί πουλάει, ως θέμα
απ την άλλη βέβαι αναρωτιέμαι που και σε ποιούς πουλάει σεξουαλική ταυτότητα του όποιου....

και καταλήγω σε φιλάδες τύπου : chao / τα νέα της χισύς αβγοίς / yes / lifo/ τα χριστιανικά νέα της ανω κουτρουλίστας ... .... εκει ναι !

αλλα οι αναγνώστες είναι αυτοί που γεννούν το περιεχόμενο και πουλάει σε αυτούς που τους απασχολεί η σεξουαλική ταυτότητα του όποιου :wink:

Το ίδιο συνέβη και με το συγκεκριμένο ζευγάρι, αν πρόσεξες και τελικά τα πράγματα ήταν το άκρως αντίθετο από αυτό που έδειχναν. Αυτό ήθελα να υπενθυμίσω στον κόσμο που μας διαβάζει.

τα πράγματα είναι ΠΑΝΤΑ ( σχεδόν πάντα ) αντίθετα απο αυτά που φαίνονται

και η σεξουαλική διαστροφή δεν έχει να κάνει

με :

( 1) εμπόριο βρεφών σε ετερόφυλα ζευγάρια με προβλήματα αναπαραγωγής

(2) εμπόριο βρεφών σε ομόφυλα ζευγάρια με προβληματα αναπαραγωγής

(3 σε κολλήματα

ελλείψεις νόμου σε σχέση με την υπογονημοτητα !

η σεξουαλική διαστροφή δεν έχει φύλλο εθνικότητα χρώμα σεξουαλικό προσανατολισμό οικονομικό κοινωνικό χαρακτήρα

ειναι διαστροφή :wink: και όσο νωρίτερα το καταλαβετε τόσο καλύτερα θα προστατέψετε - εκπαιδεύσετε τα παιδια σας

Οι ομοφυλοφιλοι που θελουν να υιοθετησουν παιδια , εχουν ρωτησει εαν τα παιδια τούς θελουν για γονεις?

όσο ερωτήθατε κι εσείς για τους γονείς σας 'η και το /τα παιδια σας αν σας θέλουν εσάς για γονείς :wink:

Τους ενδιαφερει αυτο, αληθεια?

Εμενα και μονο η ιδεα οτι ο πατερας μου μπορει να ηταν ομοφυλοφιλος, σαν παιδι, θα με τρελαινε.Δεν θα το αντεχα. Οχι να εχω γονεις ομοφυλοφιλους.

εδώ ...εδω ακριβώς σε αυτο το σημείο ξεκινά η ψυχανάλυση- ψυχοθεραπεία! :-) ;

τι σας τρομάζει τόσο πολύ ;

τι φοβάστε σε σχεση με την σεξουαλική ταυτότητα του πατέρα σας ;

Σε αυτους που το υποστηριζουν θα αρεσε στους ιδιους οι γονεις τους να ηταν ομοφυλοφιλοι? Εσεις που συμφωνειτε με την υιοθεσια παιδιων απο ομοφυλοφιλα ζευγαρια, και δεν ειστε gay οι ιδιοι, σκεφτειτε το λιγο και φανταστειτε τη ζωη σας.

Ελατε στη θεση αυτων των παιδιων.

Δεν θελω να στενοχωρησω καποιον αλλα αυτη ειναι η αποψη μου.

δεν με νοιάζει με ποιόν κοιμάτε η μάνα μου και με ποιόν περνάει καλά ή ο πατέρας μου ...

μπορεί να είναι για τη μάνα μου ...ο σάκης ο πέτρος ή ελένη ο Winnie the pooh η κατινα ο ρουντολφ το ελφακι ... με νοιάζει να είναι καλά και να προσέχει τον ευατό της και το σώμα της

το ίδιο εύχομαι και για την κόρη μου

και για τον μπαμπά μου ...( μόνο που στην περίπτωση που θα έιχε ερωτηκές συμπ΄τηξεις με τον Σαμάρα ...θα ήθελα να είναι αυτός dominate ...τέσπα ...) :-D

Παιδιά :-) , ας μην το προσωποιούμε.

Έχω το δυσάρεστο προαίσθημα ότι οι περισσότεροι Έλληνες όταν μιλάνε για ανεκτικότητα στη διαφορετικότητα έχουν στο νου τους τον (σωματικά/νοητικά/ψυχικά) ανάπηρο, τον υπέρβαρο, τον "γυαλάκια".

Στην καλύτερη των περιπτώσεων!

Και ακόμα και τότε είναι ζήτημα αν θα τον ανεκτούν, δηλαδή να μην τον κοροϊδέψουν, βρίσουν, χτυπήσουν, αποκλείσουν. Δεν μιλάμε σε καμία περίπτωση για πραγματική αποδοχή! Δεν ελπίζουμε καν σε πραγματική αποδοχή.

Για δείτε λίγο μία συζήτηση που έχει ξεκινήσει η moon child (http://parents.org.gr/forum/showthread.php?p=2575509#post2575509).

Είναι απίστευτο το πόσο ταμπού θέμα παραμένει ο σεξουαλικός προσανατολισμός.

Τόσες οικογένειες είναι διαλυμένες. Θεωρούμε νορμάλ να βλέπει ένα παιδί τον μπαμπά του 15 ώρες την εβδομάδα (!) αλλά "παρά φύση" να μεγαλώνει με δύο αγαπημένες μαμάδες ή δύο αγαπημένους μπαμπάδες;

Θεωρούμε νορμάλ να ανακαλύψουμε ότι ο πατέρας μας ή η μητέρα μας ζούσαν διπλή ζωή (με ετεροφυλόφιλο) επί σειρά ετών και μας φλόμωναν στο ψέμα;

Και ποιος σου ειπε αγαπητη aimee, οτι τα δεχομαι και τα θεωρω νορμαλ αυτα που γραφεις, και που αντιπαραθετεις και αυτα που εγραψα σε αλλο θεμα, διαστρεβλωνοντας το νοημα αυτων που γραφω και βγαζοντας αυθαιρετα συμπερασματα?

Ναι την απαιτηση για υιοθεσια απο ομοφυλοφιλους τη θεωρω εγωιστικη, γιατι παρακαμπτουν την θεληση των παιδιων και για αυτο το λογο εγραψα.

Kαι εφοσον μιλατε για ισα δικαιωματα, αγνοειτε τα δικαιωματα των ορφανων παιδιων.

Και τα ορφανα παιδια εχουν ισα δικαιωματα με τα αλλα παιδια, να θελουν να μεγαλωσουν σε μια φυσιολογικη οικογενεια , με πατερα και μητερα οπως ηταν οι γονεις τους , που απο αυτους γεννηθηκαν.

Τα παιδια αυτα εχουν περισσοτερο αναγκη απο ιδιαιτερη μεταχειριση και προστασια απο το κρατος, που εχουν στερηθει την πηγαια αγαπη των πραγματικων γονιων τους και δυσκολευονται πολυ στη ζωη τους να αποδεκτουν την υιοθεσια τους, ακομα και με τους καλυτερους ετεροφυλους γονεις.

Γαιυτο το κρατος εχει ορισει αυστηρες προυποθεσεις για την υιοθεσια και γνωριζουμε πολυ καλα ποσο δυσκολο ειναι να υιοθετησεις και ποσα τεστ προηγουνται που κρινουν την ικανοτητα των υποψηφιων γονεων ωστε να ειναι σιγουρο οτι αυτοι οι γονεις θα προσφερουν συνθηκες πραγματικης οικογενειας αγαπης και στοργης , σταθερο περιβαλλον με σωστα προτυπα πατερας και μητερας. Ωστε να γινουν ισορροπημενοι ανθρωποι.

Γιατι δεν ειναι μονο η αγαπη και η στοργη.

Οι γονεις που υιοθετουν θα πρεπει να ικανοποιουν πολλες προυποθεσεις, ωστε να στηριξουν στη πορεια να ξεπερασουν τα παιδια ομαλα το προβλημα της υιοθεσιας και γιαυτο στις περισσοτερες περιπτωσεις υπαρχει και σημαντικη βοηθεια ψυχολογων.

Δεν ειναι ολα τοσο απλα. Μιλαμε για ανθρωπινες ψυχες.

Τα παιδια αυτα εχουν παντα μεσα τους τον πονο της απορριψης των βιολογικων γονιων και εχουν αυξημενη την αναγκη για ομαλο και σταθερο και κοινωνικα αποδεκτο περιβαλλον, ωστε να μην προστιθενται επιπλεον προβληματα σε αυτα τα παιδια.

Το τι κανει ο καθενας στο κρεβατι του ειναι δικαιωματα του και δεν με ενδιαφερει καθολου. Σε αυτο δε διαφωνει κανεις.

Ομως να θελει να αλλαξει καποια ομαδα ανθρωπων την εννοια της οικογενειας ολης της κοινωνιας οπως λειτουργει σημερα και παντα λειτουργουσε σε ολους τους αιωνες αυτο εγω δεν το χαρακτηριζω δικαιωμα, αλλα αλλιως.

υ.γ. Kαι εγω θα μπορουσα να παραθεσω δικα σου post , αγαπητη aimee, σε αυτο το επιπεδο δεν πεφτω ομως. Ομως εσεις που σεβεστε την διαφορετικοτητα, πως ειναι δυνατον να μην μπορειτε να σεβαστειτε καθολου μια διαφορετικη αποψη και να επιτειθεστε μονιμα με χαρακτηρισμους σε αντιθετες αποψεις!!

Επεξεργάστηκαν by summer wine
προσθηκη τμηματος σχετικα με τα υιοθετημενα παιδια

Συγνωμη βρε παιδια αλλα τι προσσπαθειτε να περασετε με ολα αυτα.. οτι ειναι φυσιολογικο ενα παιδι να μεγαλωνει με ομοφυλοφυλους γονεις?Ειπαμε να δεχομαστε την διαφορετικοτητα.. αλλα πρεπει οπωςδηποτε να δεχτουμε οτι ειναι νορμαλ διαφορετικα ειμαστε ρατσιστες προς τους γκει?Και με τι κριτηριο .. οτι υπαρχουν και ετεροφυλα ζευγαρια που δεν ειναι σωστοι γονεις οποτε καλυτερα 2 μπαμπαδες?Αν ητααν φυσιολογικο τοτε η φυση θα ειχε προνοησει .. και η αναπαραγωγη θα γινοταν και στα ομοφυλοφυλα ζευγαρια.Η μηπως και η φυση εχει κανει λαθος γτ ειναι ομοφοβικη?

FvxMp3.png

Αυτό υπάρχει στο notice όταν μπαίνεις στην ενότητα

Προσοχή! Απαγορεύονται υποννοούμενα/εκδηλώσεις μίσους ή κείμενα που ενισχύουν το αίσθημα του φόβου απέναντι σε ομάδες εθνικοτήτων / θρησκευομένων / μέλη της LGBTQ κοινότητας. Σκοπός των συζητήσεων είναι η ενημέρωση, διάλογος και εύρεση λύσεων.

Επίσης, πολλά από αυτά που λέτε έχουνε ειπωθεί δεκάδες (για να μην πω εκατοντάδες) φορές μέσα στο θέμα.

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

summer wine εξακολουθείς να αποφεύγεις να προσδιορίσεις τι είναι αυτό που κάνει τους ομοφυλόφιλους γονείς να υστερούν. εκτός από την εντελώς προσωπική αίσθηση του «φυσιολογικού».

Ναι την απαιτηση για υιοθεσια απο ομοφυλοφιλους τη θεωρω εγωιστικη, αγνοωντας την θεληση των παιδιων και για αυτο το λογο εγραψα.

Γιατί των ομοφυλόφιλων είναι εγωιστική ενώ των ετεροφυλόφιλων δεν είναι;

H συζήτηση πήρε ακριβώς την τροπή που περίμενα. Δεν έχω χρόνο να απαντήσω με παραθέσεις, επιφυλάσσομαι για αργότερα. Θέλω μόνο να επαναλάβω, για να γίνει απολύτως κατανοητό, πως αυτή η είδηση αποδεικνύει πως και οι gay, όπως και οι straight γονείς, μπορεί να είναι εγκληματίες και κτήνη. Κι ο λόγος που το λέω αυτό, είναι γιατί υπάρχει μια πολύ έντονη διεθνής τάση να παρουσιάζονται σαν σύγχρονοι άγιοι - σχεδόν προσπαθούνε να μας πείσουν ότι είναι αυτονόητο πως ένα παιδί που θα υιοθετηθεί ή θα γεννηθεί από ζευγάρι ομοφυλόφιλων θα είναι πιο ευτυχισμένο, γιατί η πράξη τους θα είναι αποτέλεσμα ώριμης σκέψης, απόλυτα συνειδητοποιημένης απόφασης κλπ.

Ναι, και στην προκειμένη περίπτωση σκέφτηκαν και αποφάσισαν ώριμα και συνειδητοποιημένα οι άνθρωποι. Αντί να πληρώνουν, φτιάξαν ένα δικό τους και το είχαν διαθέσιμο ό,τι ώρα ήθελαν και το πάσαραν και στους φίλους τους ανα την υφήλιο επί πληρωμή. Αυτή είναι η πικρή, φρικτή αλήθεια.

Δεν λέει κανείς πως όλα τα παιδιά των gay κινδυνεύουν να καταλήξουν έτσι - ούτε κατά διάνοια. Απλώς, υπάρχει ΚΑΙ αυτή η πλευρά της πραγματικότητας και το σωστό είναι να φαίνεται ΚΑΙ αυτή.

υπάρχει μια πολύ έντονη διεθνής τάση να παρουσιάζονται σαν σύγχρονοι άγιοι - σχεδόν προσπαθούνε να μας πείσουν ότι είναι αυτονόητο πως ένα παιδί που θα υιοθετηθεί ή θα γεννηθεί από ζευγάρι ομοφυλόφιλων θα είναι πιο ευτυχισμένο

Ποιος είπε ότι τα παιδιά των gay γονιών είναι πιο ευτυχισμένα, ποιος προσπαθεί να πείσει γι'αυτό??????????? Υπάρχει ζευγάρι ετερόφυλων ή ομοφυλόφιλων που δεν αντιμετωπίζει προβλήματα στη σχέση του?

Εγώ νόμιζα ότι συζητάμε απλά για το δικαίωμα των gay ανθρώπων να γίνονται γονείς.

Το πόσο σωστοί γονείς θα γίνουν αυτό κανείς δεν το ξέρει. Έχουν τις ίδιες πιθανότητες να γίνουν σωστοί γονείς όσο και οι ετερόφυλοι.

Το να τους στερείτε αυτό το δικαίωμα γιατί και καλά τα παιδιά τι φταίνε που θα μεγαλώσουν σε "παρά φύση" οικογένεια και αν τα ρώτησε κανείς είναι τουλάχιστον παιδαριώδες.

Όπως και κανένα παιδί δεν ερωτάται όταν γεννιέται σε ετερόφυλη οικογένεια και το σαπίζουν στο ξύλο κάθε μέρα οι γονείς του.

summer wine εξακολουθείς να αποφεύγεις να προσδιορίσεις τι είναι αυτό που κάνει τους ομοφυλόφιλους γονείς να υστερούν. εκτός από την εντελώς προσωπική αίσθηση του «φυσιολογικού».

Γιατί των ομοφυλόφιλων είναι εγωιστική ενώ των ετεροφυλόφιλων δεν είναι;

αν ηταν καθαρα προσωπικη αποψη η αισθηση του φυσιολογικου.. τοτε τα

ομοφυλοφυλα ζευγαρια... θα μπορουσαν να αναπαραγουν μονα τους παιδια!Μην προσπαθεις να πεισεις κατι το οποιο η φυση η ιδια εχει απαγορευσει στους ανθρωπους!

FvxMp3.png

αν ηταν καθαρα προσωπικη αποψη η αισθηση του φυσιολογικου.. τοτε τα

ομοφυλοφυλα ζευγαρια... θα μπορουσαν να αναπαραγουν μονα τους παιδια!Μην προσπαθεις να πεισεις κατι το οποιο η φυση η ιδια εχει απαγορευσει στους ανθρωπους!

Από προκύπτει ότι η φύση έχει απαγορεύσει σε άτομα του ιδίου φύλου να δίνουν αγάπη και σπίτι σ'ενα παιδί?

Να ξορκίσουμε τότε και τις εξωσωματικές στα ετερόφυλα ζευγάρια γιατί κι αυτό είναι κάτι που ΔΕΝ έχει προβλεφθεί από τη φύση.

Η αναπαραγωγική ικανότητα είναι καθαρά "τεχνικό" θέμα. Η καταλληλότητα ενός ανθρώπου να γίνει γονέας είναι άλλη.

"Γονείς" γίνονται και οι παιδόφιλοι και οι βιαστές και οι κατ'εξακολούθηση κακοποιητές παιδιών.

Μανάδες γίνονται και οι κοπέλες που πάνε σε τράπεζα σπέρματος και δεν έχουν σύζυγο..........και είναι πολλές εδώ μέσα κιόλας.

Κι αυτές αφύσικες είναι να υποθέσω?

Το θέμα έχει συζητηθεί πολλάκις , αν ανατρέξεις πιο πάνω θα τα δεις όλα αναλυτικά.

Καλά, να ερωτήσω και εγώ η αγαθή, το πόσο καλός είναι ένας γονιός εξαρτάται από το φύλο; Δηλαδή για να το πάρω λίγο από την αρχή τη γονική ικανότητα που την αποδίδουμε και τι έχουμε στο νου μας όταν την επικαλούμαστε;

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...