Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

LGBT (lesbian gay bi trans) parenting - γονείς ίδιου φύλου - γονεικός ρόλος

Recommended Posts

Επομένως η αναμονή για διεκπεραίωση των αιτήσεων υιοθεσίας δεν οφείλεται σε χρονοβόρες διαδικασίες, όπως συχνά αναφέρεται, αλλά στην έλλειψη παιδιών για υιοθεσία συγκριτικά με τον μεγάλο αριθμό ζευγαριών που επιθυμούν να υιοθετήσουν.

.

ΑΡΑ το επιχειρημα οτι με το να νομοθετηθει η υιοθεσια απο γκευ, βοηθα στο να μη μενουν παιδια σε ορφανοτροφεια δεν στεκει. Υποψηφιοι, υπαρχουν! ....οπως απαντησε κ η summer wine:

Εαν τα παιδια ειναι λιγα και οι αιτησεις πολλες ,

τοτε το επιχειρημα των ομοφυλοφιλων ακομα πιο πολυ δεν ευσταθει.

Ορφανοτροφειο η υιοθεσια απο ομοφυλοφιλους.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• UFO

UFO 161 δημοσιεύσεις

• DALIA

DALIA 121 δημοσιεύσεις

• Jarett

Jarett 104 δημοσιεύσεις

• Thaumataki

Thaumataki 97 δημοσιεύσεις

Η LGBT δεν αποτελεί τμήμα των Ελλήνων, της οποίας καταπατούνται "τα στοιχειωδηδικαιωματα του συνταγματος της πλειοψηφιας των Ελληνων, οπως δικαιωμα στη ζωη , υγεια, εργασια , παιδεια, βασικων παροχων επιβιωσης οπως φαγητο, ρευματοδοτηση ", όπως λες;;;

Δεν υπάρχει κανένα κοινό σημείο στις θέσεις μας.

Άραγε τι έγινε η αρχή ότι "όλοι οι άνθρωποι (και οι μειοψηφίες) δικαιούνται απόλυτου σεβασμού των δικαιωμάτων τους", που τη διδαχθήκαμε από την εφηβεία μας στα βιβλία της "Αγωγής του Πολίτη";

Κι εδω εφτασες στο «ζουμι» της υποθεσης.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ= Ειμαι ομοφυλοφιλος και θα ηθελα να με αποδεχθεις οπως ειμαι. Να μην ειμαι αποκλεισμενος κοινωνικα, εργασιακα κλπ. Eχω κανει παιδι και θελω να με στηριξεις κοινωνικα, για να το μεγαλωσω με ισες ευκαιριες με τα αλλα == ΔΕΚΤΟΝ

ΑΠΑΙΤΗΣΗ= δεν μπορω να κανω παιδια, γιατι εκανα μια επιλογη να παντρευτω ατομο ιδιου φυλου. Ζητω νομικα κατοχυρωμενη αδεια, να υιοθετω τα παιδια σας που βρισκονται στα ορφανοτροφεια ή/και να βρισκω παρενθετες μητερες για να κανω κι εγω παιδια. === τι απαντας?

Για το ορφανοτροφείο, μπορώ να βρω κάποια λογική, ότι πες σε μια ιδανική κατάσταση οι αιτήσεις θα αξιολογούνται, όπως και τώρα, ανάλογα με το τι έχει να προσφέρει μια οικογένεια σε ένα παιδί. Άρα το ετερόφυλο ζευγάρι θα είχε πιο ισχυρή αίτηση εφ' όσον έχει να προσφέρει μαμά-μπαμπά.

Όχι ρατσισμός, αυταπόδεικτο γεγονός.

Το θέμα της παρένθετης είναι πολύ πιο περίπλοκο.

Φαντάζομαι ότι εμπίπτει στο δικαίωμα του καθενός στην αναπαραγωγή.

Και, τι είδους παρένθετη:

Στα περιθώρια του νόμου (ουσιαστικά παριστάνοντας το ζευγάρι με τον πατέρα)

1.Mια γυναίκα που θα δώσει το ωάριό της, και το hosting και μετά τη γέννα θα παραχωρήσει πλήρως τα γονεϊκά της δικαιώματα?

2. Μια γυναίκα που θα ζητήσει σε ένα κέντρο εξωσωματική με δότρια και μετά τη γέννα επίσης αποσύρεται?

Με την επίσημη οδό (δεν προβλέπεται)

Μια γυναίκα που μετά από δικαστική απόφαση θα κυοφορήσει, με δικό της ή δανεικό ωάριο το παιδί του Τάδε και του Τάδε, οι οποίοι θα είναι και οι νόμιμοι κηδεμόνες.

Κάθε περίπτωση εγείρει διαφορετικά ερωτηματικά.

*Τώρα που το σκέφτομαι, στο θέμα του δανεικού ωαρίου, υπάρχει έτσι κι αλλιώς ένα κάποιο ηθικό θέμα και μια αναζήτηση από τη μεριά των γονέων για το κατά πόσο πρέπει να γίνει γνωστό στο παιδί.

Λόγω του ότι οι γενιά μας είναι η πρώτη στην ιστορία που κατάφερε αυτό το άλμα, δεν υπάρχουν καταγεγραμμένα στοιχεία, ούτε μελέτες, ούτε ταινίες του Χόλυγουντ για να βασιστούμε στο πως αυτό θα επηρεάσει την ψυχολογία των παιδιών.

Σε ένα ομόφυλο ζευγάρι, η επιλογή το λέμε - δεν το λέμε, δεν υπάρχει.

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

ΑΡΑ το επιχειρημα οτι με το να νομοθετηθει η υιοθεσια απο γκευ, βοηθα στο να μη μενουν παιδια σε ορφανοτροφεια δεν στεκει. Υποψηφιοι, υπαρχουν! ....οπως απαντησε κ η summer wine:

Υποψήφιοι υπάρχουν υπεραρκετοί για υγιή, αρτιμελή μωρά. Για μεγαλύτερα παιδάκια ή για παιδιά με ειδικές ανάγκες, δεν υπάρχουν αρκετοί.

Άρα φαντάζομαι εξαρτάται για ποιες υιοθεσίες μιλάμε.

Κι εδω εφτασες στο «ζουμι» της υποθεσης.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ= Ειμαι ομοφυλοφιλος και θα ηθελα να με αποδεχθεις οπως ειμαι. Να μην ειμαι αποκλεισμενος κοινωνικα, εργασιακα κλπ. Eχω κανει παιδι και θελω να με στηριξεις κοινωνικα, για να το μεγαλωσω με ισες ευκαιριες με τα αλλα == ΔΕΚΤΟΝ

ΑΠΑΙΤΗΣΗ= δεν μπορω να κανω παιδια, γιατι εκανα μια επιλογη να παντρευτω ατομο ιδιου φυλου. Ζητω νομικα κατοχυρωμενη αδεια, να υιοθετω τα παιδια σας που βρισκονται στα ορφανοτροφεια ή/και να βρισκω παρενθετες μητερες για να κανω κι εγω παιδια. === τι απαντας?

Στο δεύτερο ερώτημα, απαντώ ότι αυτό ήδη γίνεται. Δεν μας ζήτησαν την άδεια αλλά -όπως γράφει η Άννα- έκαναν χρήση των δυνατοτήτων (πες "παραθυράκια") του νόμου.

Το θέμα δεν τίθεται για τη νομοθεσία με τη νόμιμη οδό (δλδ μέσω του ΜΗΤΕΡΑ). Θα έλεγα ότι εκεί είναι ανύπαρκτο το ενδιαφέρον... Ακριβώς γιατί υπάρχουν πιο εύκολες λύσεις: εξωσωματική και ιδιωτική υιοθεσία.

Ο νόμος λοιπόν έχει αναγνωρίσει ρητά σε κάθε γυναίκα το δικαίωμα στη μητρότητα. Δεν υφίσταται, όπως ξέρετε, καμία προϋπόθεση για την υποβολή σε εξωσωματική. Από την στιγμή λοιπόν που η οικογενειακή κατάσταση (πίσω από την οποία θα μπορούσε ίσως να κρύβεται ο σεξουαλικός προσανατολισμός) δεν αποτελεί κριτήριο, η λεσβιακή κοινότητα κάνει χρήση αυτής της δυνατότητας.

Για το παιδί που θα γεννηθεί η νομική κατάσταση έχει ως εξής: Ανύπαντρη μητέρα + Μονογονεική οικογένεια (με τα αντίστοιχα πλεονεκτήματα). Αυτή η νομική κατάσταση αντικατοπτρίζει την πραγματική;

Εδώ θα έλεγα ότι υπάρχει απόλυτη αντίθεση. Και αυτό συνεπάγεται και πλεονεκτήματα (οικονομικής φύσης, αφού φαίνεται σαν "μονογονεική οικογένεια) και μειονεκτήματα (τα έχω αναφέρει ήδη, π.χ. εκπαίδευση, ασθένεια, θάνατος).

Θεωρώ εξίσου άδικα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα ακριβώς γιατί δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Και πιστεύω ότι πρέπει να αλλάξει αυτό γιατί το "νομικό φαίνεσθαι" πρέπει να αντικατοπτρίζει το "πραγματικό είναι".

Πάμε τώρα στο δικαίωμα στην πατρότητα. Ο νόμος δεν αναγνωρίζει ρητά κανένα τέτοιο δικαίωμα αλλά και δεν το αποκλείει. Ειδικά για τις ιδιωτικές υιοθεσίες, ποτέ ο Νόμος δεν έθεσε προϋπόθεση ύπαρξης γάμου (ώστε ενδεχομένως να καλύπτεται και το θέμα της σεξουαλικής προτίμησης). Εδώ και δεκαετίες, στη χώρα μας, έχουν γίνει ιδιωτικές υιοθεσίες παιδιών από σχεδόν δηλωμένους ομοφυλόφιλους (π.χ. ένας πολύ πολύ διάσημος μουσικοσυνθέτης μας ...): Κανείς ποτέ δεν τις εμπόδισε.

Αυτές οι υιοθεσίες όμως είχαν το "μειονέκτημα" ότι τα παιδιά δεν ήταν βιολογικά παιδιά. Αυτό το "μειονέκτημα" λύθηκε με την εξωσωματική: Χρησιμοποιείται γενετικό υλικό του πατέρα + δωρεά ωαρίων + παρένθετη μητέρα. Και φυσικά, δεν νομίζω ότι δηλώνεται πουθενά η διαδικασία της παρένθετης: έχω την εντύπωση ότι η έγκυος γεννά το παιδί και προχωρά σε ιδιωτική υιοθεσία. 'Ετσι, ο πατέρας βρίσκεται να έχει και να ασκεί μόνος του όλα τα δικαιώματα του γονέα.

Οπότε και σε αυτήν την περίπτωση, γυρνάμε στα παραπάνω για μονογονεική οικογένεια και απόσταση του φαίνεσθαι με την πραγματικότητα.

Για να καταλήξω:

Δεν νομίζω ότι στο θέμα αυτό υπάρχουν περιθώρια να "ανακόψουμε" τον δρόμο προς την ανάληψη γονεικού ρόλου από γκέι. Δεν υπάρχει καμία μα καμία νομική δυνατότητα (εκτός βέβαια αν θέσουμε εκτός νόμου τις ανύπαντρες μητέρες ... :confused:)

Οπότε το μόνο που μας μένει είναι να διαχειριστούμε το ΠΩΣ θα ενσωματωθούν καλύτερα αυτά τα παιδιά στην κοινωνία.

Διαφημίσεις

Για το ορφανοτροφείο, μπορώ να βρω κάποια λογική, ότι πες σε μια ιδανική κατάσταση οι αιτήσεις θα αξιολογούνται, όπως και τώρα, ανάλογα με το τι έχει να προσφέρει μια οικογένεια σε ένα παιδί. Άρα το ετερόφυλο ζευγάρι θα είχε πιο ισχυρή αίτηση εφ' όσον έχει να προσφέρει μαμά-μπαμπά.

Όχι ρατσισμός, αυταπόδεικτο γεγονός.

Το θέμα της παρένθετης είναι πολύ πιο περίπλοκο.

Φαντάζομαι ότι εμπίπτει στο δικαίωμα του καθενός στην αναπαραγωγή.

Και, τι είδους παρένθετη:

Στα περιθώρια του νόμου (ουσιαστικά παριστάνοντας το ζευγάρι με τον πατέρα)

1.Mια γυναίκα που θα δώσει το ωάριό της, και το hosting και μετά τη γέννα θα παραχωρήσει πλήρως τα γονεϊκά της δικαιώματα?

2. Μια γυναίκα που θα ζητήσει σε ένα κέντρο εξωσωματική με δότρια και μετά τη γέννα επίσης αποσύρεται?

Με την επίσημη οδό (δεν προβλέπεται)

Μια γυναίκα που μετά από δικαστική απόφαση θα κυοφορήσει, με δικό της ή δανεικό ωάριο το παιδί του Τάδε και του Τάδε, οι οποίοι θα είναι και οι νόμιμοι κηδεμόνες.

Κάθε περίπτωση εγείρει διαφορετικά ερωτηματικά.

*Τώρα που το σκέφτομαι, στο θέμα του δανεικού ωαρίου, υπάρχει έτσι κι αλλιώς ένα κάποιο ηθικό θέμα και μια αναζήτηση από τη μεριά των γονέων για το κατά πόσο πρέπει να γίνει γνωστό στο παιδί.

Λόγω του ότι οι γενιά μας είναι η πρώτη στην ιστορία που κατάφερε αυτό το άλμα, δεν υπάρχουν καταγεγραμμένα στοιχεία, ούτε μελέτες, ούτε ταινίες του Χόλυγουντ για να βασιστούμε στο πως αυτό θα επηρεάσει την ψυχολογία των παιδιών.

Σε ένα ομόφυλο ζευγάρι, η επιλογή το λέμε - δεν το λέμε, δεν υπάρχει.

Είναι πολλά τα ηθικά διλήμματα...

Στα πρακτικά θέματα όμως, νομίζω ότι ισχύει η περίπτωση 1. Εξωτερικά και κατά τον Νόμο πρόκειται για ιδιωτική υιοθεσία. Θα υπάρχουν έγγραφα συμβολαιογραφικά, δικαστικές αποφάσεις κλπ. Θα υπάρχει και η πραγματικότητα που θα βιώνει το παιδί. Δεν γίνεται να αποκρύψουν την αλήθεια...

Στο δεύτερο ερώτημα, απαντώ ότι αυτό ήδη γίνεται. Δεν μας ζήτησαν την άδεια αλλά -όπως γράφει η Άννα- έκαναν χρήση των δυνατοτήτων (πες "παραθυράκια") του νόμου.

Το θέμα δεν τίθεται για τη νομοθεσία με τη νόμιμη οδό (δλδ μέσω του ΜΗΤΕΡΑ). Θα έλεγα ότι εκεί είναι ανύπαρκτο το ενδιαφέρον... Ακριβώς γιατί υπάρχουν πιο εύκολες λύσεις: εξωσωματική και ιδιωτική υιοθεσία.

Ο νόμος λοιπόν έχει αναγνωρίσει ρητά σε κάθε γυναίκα το δικαίωμα στη μητρότητα. Δεν υφίσταται, όπως ξέρετε, καμία προϋπόθεση για την υποβολή σε εξωσωματική. Από την στιγμή λοιπόν που η οικογενειακή κατάσταση (πίσω από την οποία θα μπορούσε ίσως να κρύβεται ο σεξουαλικός προσανατολισμός) δεν αποτελεί κριτήριο, η λεσβιακή κοινότητα κάνει χρήση αυτής της δυνατότητας.

Για το παιδί που θα γεννηθεί η νομική κατάσταση έχει ως εξής: Ανύπαντρη μητέρα + Μονογονεική οικογένεια (με τα αντίστοιχα πλεονεκτήματα). Αυτή η νομική κατάσταση αντικατοπτρίζει την πραγματική;

Εδώ θα έλεγα ότι υπάρχει απόλυτη αντίθεση. Και αυτό συνεπάγεται και πλεονεκτήματα (οικονομικής φύσης, αφού φαίνεται σαν "μονογονεική οικογένεια) και μειονεκτήματα (τα έχω αναφέρει ήδη, π.χ. εκπαίδευση, ασθένεια, θάνατος).

Θεωρώ εξίσου άδικα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα ακριβώς γιατί δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Και πιστεύω ότι πρέπει να αλλάξει αυτό γιατί το "νομικό φαίνεσθαι" πρέπει να αντικατοπτρίζει το "πραγματικό είναι".

Πάμε τώρα στο δικαίωμα στην πατρότητα. Ο νόμος δεν αναγνωρίζει ρητά κανένα τέτοιο δικαίωμα αλλά και δεν το αποκλείει. Ειδικά για τις ιδιωτικές υιοθεσίες, ποτέ ο Νόμος δεν έθεσε προϋπόθεση ύπαρξης γάμου (ώστε ενδεχομένως να καλύπτεται και το θέμα της σεξουαλικής προτίμησης). Εδώ και δεκαετίες, στη χώρα μας, έχουν γίνει ιδιωτικές υιοθεσίες παιδιών από σχεδόν δηλωμένους ομοφυλόφιλους (π.χ. ένας πολύ πολύ διάσημος μουσικοσυνθέτης μας ...): Κανείς ποτέ δεν τις εμπόδισε.

Αυτές οι υιοθεσίες όμως είχαν το "μειονέκτημα" ότι τα παιδιά δεν ήταν βιολογικά παιδιά. Αυτό το "μειονέκτημα" λύθηκε με την εξωσωματική: Χρησιμοποιείται γενετικό υλικό του πατέρα + δωρεά ωαρίων + παρένθετη μητέρα. Και φυσικά, δεν νομίζω ότι δηλώνεται πουθενά η διαδικασία της παρένθετης: έχω την εντύπωση ότι η έγκυος γεννά το παιδί και προχωρά σε ιδιωτική υιοθεσία. 'Ετσι, ο πατέρας βρίσκεται να έχει και να ασκεί μόνος του όλα τα δικαιώματα του γονέα.

Οπότε και σε αυτήν την περίπτωση, γυρνάμε στα παραπάνω για μονογονεική οικογένεια και απόσταση του φαίνεσθαι με την πραγματικότητα.

Για να καταλήξω:

Δεν νομίζω ότι στο θέμα αυτό υπάρχουν περιθώρια να "ανακόψουμε" τον δρόμο προς την ανάληψη γονεικού ρόλου από γκέι. Δεν υπάρχει καμία μα καμία νομική δυνατότητα (εκτός βέβαια αν θέσουμε εκτός νόμου τις ανύπαντρες μητέρες ... :confused:)

Οπότε το μόνο που μας μένει είναι να διαχειριστούμε το ΠΩΣ θα ενσωματωθούν καλύτερα αυτά τα παιδιά στην κοινωνία.

Aimee καπου σε χανω. Πως προκυπτει απο οσα λεω να χασει την επιμελεια Βιολογικος γονεας? Το αντιθετο λεω τοση ωρα!

Ποσες φορες εχω επαναλαβει, αν εχει ηδη παιδι το αναγνωριζουμε (για τον βιολογικο γονεα). Ηδη ο Νομος τον καλυπτει δεν χρειαζεται να αλλαξει κατι!

Μονογονεικες υπαρχουν και εχουν δικαιωματα. Ασχετα με το αν ειναι ετεροφυλοι ή οχι δεν ενδιαφερει το Νομο αυτο....

Μιλαμε ειτε για τον σύντροφο του ομοφυλοφιλου που εχει αποκτησει παιδι, αν εχει δικαιώματα στο παιδι, ειτε για τον ομοφυλοφιλο που δεν εχει δυνατοτητα να αποκτησει παιδι μονος του, και ζητα την αδεια για υιοθεσια ξενου προς αυτον, παιδιου.....

Χαρά-Μαρία, αυτό που εννοώ είναι ότι η βιολογική μητέρα λειτουργεί ως "μήτρα" και μετά παραιτείται από την επιμέλεια του παιδιού της (κατά 50%), το οποίο το παραδίδει για υιοθεσία στο ομοφυλόφιλο ζευγάρι. Αυτό το παιδί αντιμετωπίζεται ως τέκνο μονογεικής οικογένειας, ενώ δεν είναι..

Πως δεν είναι. Αν το σκεφτούμε, είναι ένα παιδί εγκαταλελειμμένο από τη μητέρα του.

Όπως και αν το γένναγε και το άφηνε στα σκαλιά μιας πλούσιας οικογένειας.

Το ποιός έκανε την παραγγελία δεν αλλάζει αυτό το δεδομένο.

Παρεπιπτόντως, δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί πιο πριν στο θέμα, αλλά για λόγους πληροφόρησης να πω ότι το νομικό πλαίσιο για τη γέννηση παιδιού μέσω παρένθετης στην Ελλάδα, λειτουργεί ως εξής: γίνεται δικαστήριο που εγκρίνει την πράξη και με την απόφαση του δικαστηρίου το μαιευτήριο εκδίδει χαρτιά κανονικά, σαν το παιδί να γεννήθηκε από το ζευγάρι. Υπάρχει κανονική ληξιαρχική πράξη γεννήσεως, που ως γονείς αναγράφονται τα ονόματα του ζευγαριού. Δεν περνάει από το φάσμα της υιοθεσίας.

Εννοείται ότι ισχύει για τα ετερόφυλα ζευγάρια, απλώς ήθελα να το πω γιατί δεν ξέρω αν είναι γνωστό.

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

Σχετικα με την υιοθεσια

Απο το site του Μητερα , παραθετω τα εξης

Υιοθεσία είναι η νομικά κατοχυρωμένη εναλλακτική μορφή οικογένειας με πρωτεύοντα στόχο την εξασφάλιση του συμφέροντος του παιδιού που δεν μπορεί να ζήσει με τη φυσική του οικογένεια.

Α. Η έννοια της υιοθεσίας δίνει το προβάδισμα στην κάλυψη των αναγκών του παιδιού και όχι των θετών γονέων και διατυπώνεται σαν βασική αρχή στην Ελληνική Νομοθεσία(Ν 610/70 και 2447/96).

Β Πάνω από όλα ξέρουμε πόσο καθοριστικός είναι ο ρόλος των θετών γονέων που πρώτοι αυτοί πρέπει να σταθούν σωστά και να βοηθήσουν το παιδί στους προβληματισμούς και τα ερωτήματα του.

Δεν αρκεί ένα ζευγάρι που δεν έχει παιδιά να θέλει να υιοθετήσει.

Χρειάζεται ωριμότητα, ευαισθησία, προετοιμασία, για να αντιμετωπίσει τις ειδικές ανάγκες του θετού παιδιού

.

Η καταλληλοτητα των θετων γονεοων εγκρινεται απο παιδοψυχολογους , κοινωνικους λειτουργους που τους κρινουν εαν θα μπορεσουν να ανταπεξελθουν στο δυσκολο ρολο που θελουν να αναλλαβουν.

Αν ειναι ωριμοι και ικανοι να εξασφαλισουν το σταθερο περιβαλλον του παιδιου.

Επισης ενα απο τα απαραιτητα κριτηρια υιοθεσιας ειναι

η συναινεση των βιολoγικων γονεων, οταν υπαρχουν

Πιστευετε οτι υπαρχουν γονεις που θα εδιναν την εγκριση τους σε ομοφυλοφιλο ζευγαρι , εαν ο νομος το επετρεπε?

Κοινωνικοι λειτουργοι και ψυχολογοι θα εδιναν την εγκριση τους??

Εαν εσεις βρισκοσαστε στη θεση αυτων των γονεων υπηρχε περιπτωση να δεχτειτε ?

Διαφημίσεις

θα ήθελα να κάνω κάποιες παρατηρήσεις σε ορισμένα από τα επιχειρήματα που ακούστηκαν στη συζήτηση. επειδή είναι πολλές οι αναρτήσεις θα το κάνω συγκεντρωτικά χωρίς quotes, και ζητώ συγνώμη για το σεντόνι.

1) είναι επιχείρημα για την υιοθεσία από τους ΛΟΑΔ, το ότι είναι καλύτερα από ορφανοτροφείο;

έχω πέσει και εγώ στο παρελθόν στην παγίδα τέτοιου συλλογισμού, μέχρι που διαπίστωσα πόσο μειωτικό μπορεί να ακούγεται για αυτούς τους ανθρώπους. Ότι δηλαδή είναι ικανοί να προσφέρουν αγάπη και στοργή μόνο σε σχέση με το ανύπαρκτο του ορφανοτροφείου, και όχι σε σχέση με κανονικούς γονείς.

2) είναι επιχείρημα ο αριθμός των ζευγαριών ΛΟΑΔ που θέλουν να υιοθετήσουν η να αποκτήσουν, των παιδιών κλπ;

Όχι. Το αν πρέπει να υπάρχει κάποιο δικαίωμα δεν εξαρτάται από πόσους θα το χρησιμοποιήσουν. Όπως για το δικαίωμα στην άμβλωση η στην εξωσωματική γονιμοποίηση δεν εξετάζουμε πόσες γυναίκες θα το χρησιμοποιήσουν τελικά, και θα μας ήταν ε-ξω-φρε-νι-κό να λέμε «έλα μωρέ, πόσες θα μείνουν έγκυες από βιαστή κάθε χρόνο για να τους επιτρέψουμε να διακόψουν την εγκυμοσύνη;».

3) μπορούν οι ΛΟΑΔ γονείς να συμπεριφερθούν αντίστοιχα με τους συνηθισμένους στους γονεϊκούς «ρόλους»; συμφέρει τα παιδιά;

αυτό είναι το μοναδικό σημείο γύρω από το οποίο πρέπει να περιφέρεται η συζήτηση. Οι έρευνες από Αμερικής πλευράς που επιτρέπεται εδώ και πολλά χρόνια και η υιοθεσία και η τεκνοποίηση δείχνουν ότι τα παιδιά τα καταφέρνουν το ίδιο καλά συναισθηματικά και μαθητικά στο σχολείο, με όλα τα υπόλοιπα παιδιά. (υπάρχει λινκ σε έρευνα σε προηγούμενη σελίδα της παρούσας συζήτησης)

Πρέπει επίσης να αναλογιστούμε σοβαρά τι είναι αυτό που δεν μας «ενοχλεί» σε μονογονεϊκές οικογένειες είτε το εναπομείναν μέλος είναι αρσενικού είτε θηλυκού γένους, και δε σκεφτόμαστε ούτε κατά διάνοια να πάρουμε το παιδί και να το πάμε σε οικογένεια με δύο φύλων γονείς, αφού στην περίπτωση των 2 ΛΟΑΔ κάτι τέτοιο θα ήταν καλύτερο (σύμφωνα με κάποιους) για το ίδιο το παιδί. Το παιδί δεν είναι ιδιοκτησία κανενός, αυτό φαίνεται άλλωστε στην άμεση αφαίρεση επιμέλειας σε περίπτωση κακοποίησης.

εγω με το φτωχο μου το μυαλο κανω μια ερωτηση απλη....χωρις να εμπλεξω νομικα η αλλα ζητηματα.....και θα ηθελα καποιος να μου την απαντησει

Γιατι θελουν καποιοι να υιοθετησουν παιδια οι οποιοι βαση της επιλογης τους (σεξουαλικης) -η οποια ειναι δικαιωμα τους και καλα κανουν- δεν θα ειχαν ποτε την δυνατοτητα να αποκτησουν φυσικα?Και μην μου πει κανεις πως υπαρχουν απειρα ατεκνα ζευγαρια που δεν ειναι gay....τουλαχιστον αυτοι προσπαθησαν με τον φυσικο τροπο ,για τον αλφα η βητα λογο δεν τα καταφεραν και κατεφυγαν σε αλλες μεθοδους (εξωσωματικη κτλπ).

Ειναι σαν να μην σου αρεσουν τα αυτοκινητα αλλα επειδη εχουν οι αλλοι πας και εσυ να αγορασεις ενα.

Και πριν απαντησει κανεις να δωσω μια απαντηση στο τι πιστευω.

Πιστευω λοιπον πως το κανουν γιατι εχουν τοση απεγνωσμενη επιθυμια να μην διαφερουν σε τιποτα με τους υπολοιπους που ακομα και η κηδεμονια ενος παιδιου στα ματια τους τους κανει ιδιους.Κατι σαν καποιους οι οποιοι -κακως- ντρεπονται που ειναι gay και πανε και παντρευονται για να μην αποκαλυφτει η σεξουαλικη τους ταυτοτητα.

Δεν θα το έλεγα...

Η εσωτερική ανάγκη για τη διαιώνιση του είδους είναι έμφυτη, και πιστεύω ότι λειτουργεί ομοίως και στους gay.

Πιστεύω ότι οι περισσότεροι έχουν αποδεχτεί ότι μαζί με το στυλ ζωής τους πάει και η ματαίωση αυτής της ανάγκης (σε κάποιους πιθανώς δεν είναι ισχυρή, όπως και σε αρκετούς straight), και κάποιοι άλλοι αισθάνονται αρκετά ασφαλείς και σίγουροι για τον εαυτό τους, ώστε να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα και να διεκδικήσουν την εκπλήρωσή της.

* Δεν έχω λύσει τα ερωτήματά μου σχετικά με το αν η ομόφυλη οικογένεια είναι το ίδιο κατάλληλη για ένα παιδί, απαντάω σε αυτό που έθεσες.

Albert Einstein

Δεν θα το έλεγα...

Η εσωτερική ανάγκη για τη διαιώνιση του είδους είναι έμφυτη, και πιστεύω ότι λειτουργεί ομοίως και στους gay.

Πιστεύω ότι οι περισσότεροι έχουν αποδεχτεί ότι μαζί με το στυλ ζωής τους πάει και η ματαίωση αυτής της ανάγκης (σε κάποιους πιθανώς δεν είναι ισχυρή, όπως και σε αρκετούς straight), και κάποιοι άλλοι αισθάνονται αρκετά ασφαλείς και σίγουροι για τον εαυτό τους, ώστε να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα και να διεκδικήσουν την εκπλήρωσή της.

* Δεν έχω λύσει τα ερωτήματά μου σχετικά με το αν η ομόφυλη οικογένεια είναι το ίδιο κατάλληλη για ένα παιδί, απαντάω σε αυτό που έθεσες.

Ισως και να εχεις δικιο....αυτο με την εμφυτη επιθυμια διαιωνισης του ειδους δεν την ειχα βαλει στην εξισωση....παρολα αυτα σε καποιες ισως στις πιο πολλες περιπτωσεις οι απογονοι δεν ειναι εξ αιματος συγγενεις τους...οποτε που καταληγουμε?Εγω τεινω να οδηγηθω στο συμπερασμα πως στις πιο πολλες φορες ολα γινονται για τελειως λαθος λογους...

το λάθος στο συλλογισμό είναι η λέξη «επιλογή». Πολλά στοιχεία δείχνουν ότι γκέι γεννιέσαι, δε γίνεσαι. Εξάλλου, είμαι σχεδόν σίγουρος ότι κανείς από εσάς δε θυμάται κάποια στιγμή που «επέλεξε» να είναι straight (nordor μιας και ανέφερες το επιχείρημα θα ήθελα διευκρίνηση από εσένα συγκεκριμένα).

Υπάρχουν παραδείγματα γκέι ζευγαριών ζώων σε ζωολογικούς κήπους (Πιγκουίνους) που προσπάθησαν να κλέψουν αυγό από άλλη φωλιά. Τελικά τους έδωσαν ένα εγκαταλελειμένο, το κλώσησαν, βγήκε μικράκι και το μεγάλωσαν. Μάλλον το ένστικτο της διαιώνισης είναι ισχυρό. Παρόλα αυτά, η συζήτηση για το αν έχουν δικαίωμα, εφόσον για τα παιδιά αποδεικνύεται το ίδιο, πρέπει να είναι γύρω από την ισότιμη αντιμετώπιση ως άνθρωποι, όχι για τους λόγους που μπορεί να θέλουν το δικαίωμα.

Διαφημίσεις

το λάθος στο συλλογισμό είναι η λέξη «επιλογή». Πολλά στοιχεία δείχνουν ότι γκέι γεννιέσαι, δε γίνεσαι. Εξάλλου, είμαι σχεδόν σίγουρος ότι κανείς από εσάς δε θυμάται κάποια στιγμή που «επέλεξε» να είναι straight (nordor μιας και ανέφερες το επιχείρημα θα ήθελα διευκρίνηση από εσένα συγκεκριμένα).

Υπάρχουν παραδείγματα γκέι ζευγαριών ζώων σε ζωολογικούς κήπους (Πιγκουίνους) που προσπάθησαν να κλέψουν αυγό από άλλη φωλιά. Τελικά τους έδωσαν ένα εγκαταλελειμένο, το κλώσησαν, βγήκε μικράκι και το μεγάλωσαν. Μάλλον το ένστικτο της διαιώνισης είναι ισχυρό. Παρόλα αυτά, η συζήτηση για το αν έχουν δικαίωμα, εφόσον για τα παιδιά αποδεικνύεται το ίδιο, πρέπει να είναι γύρω από την ισότιμη αντιμετώπιση ως άνθρωποι, όχι για τους λόγους που μπορεί να θέλουν το δικαίωμα.

Καταρχην για το θεμα επιλογη δεν εχω κατι να σου πω γιατι δεν καθησα ποτε να σκεφτω τι θα μου αρεσει (γυναικες η αντρες η και τα δυο).Απο την αρχη αισθανομουν ελξη μονο για τις γυναικες και φυσικα στραφηκα προς τα εκει. Για τους gay δεν μπορω να σου απαντησω γιατι δεν εχω μπει ποτε σε αυτη την θεση αν ειναι επιλογη η γεννιουνται.Τωρα για το δευτερο θα διαφωνησω καθετα.Δηλαδη να μην κοιταμε τους λογους που θελουν μια ψυχουλα στο σπιτι τους αλλα να διαφυλαξουμε την ισοτιμη αντιμετωπιση τους σαν ανθρωποι....Για παιδακια μιλαμε και οχι για κατι απλο...

γιαυτό λέω, εφόσον για τα παιδιά αποδυκνείεται το ίδιο... Γιατί μπορεί να τη θέλουν βρε nordor εσύ γιατί θα την ήθελες; άνθρωποι είναι.

(περίμενα ότι θα πεις ότι πάντα αυτή την έλξη ένιωθες, όλοι αυτό απαντάμε. όμως αυτό δεν είναι και πολύ «επιλογή», έτσι; )

Πολλά στοιχεία δείχνουν ότι γκέι γεννιέσαι, δε γίνεσαι. Εξάλλου, είμαι σχεδόν σίγουρος ότι κανείς από εσάς δε θυμάται κάποια στιγμή που «επέλεξε» να είναι straight (nordor μιας και ανέφερες το επιχείρημα θα ήθελα διευκρίνηση από εσένα συγκεκριμένα).

Πολλα στοιχεια δειχνουν αυτο και πολλα στοιχεια δειχνουν το αλλο!

Ημουν Αμερικη τις προαλλες και συζητουσαν για τον γερουσιαστη που ειχε παλαιοτερα απαγορευσει στους παιδοψυχολογους να κανουν θεραπεια σε παιδια που εχουν βιαστει απο ομοφυλοφιλους, που μεχρι τοτε ειχε μεταξυ αλλων και στοχο να μη γινουν κι εκεινοι ομο. Οταν εδειξε ενα βιντεο, ελεγε οτι η παρεμβαση μεχρι τοτε στηριζοταν στο γεγονος οτι υπηρχαν ερευνες που ελεγαν οτι αν σε βιασει ατομο ιδιου φυλου, οι πιθανοτητες να γινεις κι εσυ ομο ειναι 50% παραπανω, απο το να σε βιασει ατομο αλλου φυλου! Ο γερουσιαστης απαγορεψε την παρεμβαση αυτη-δηλαδη να τα αφηνουν τα παιδια να γινουν ομο μετα αν θελουν. Οταν επεστρεψα εψαχνα στο διαδικτυο αλλα εβλεπα σε κατι σελιδες πολυ φανατικων κατι καταχωρησεις (υπερ ή κατα).

Για το αν επιλεγουμε εμεις που ειμαστε straight δεν χρειαζεται προφανως. Για να εχουμε γεννηθει αντρας-γυναικα δεν χρειαζεται να το σκεφτουμε για να παραμεινουμε αν θελουμε να αλλαξουμε τοτε ναι πρεπει.

Ξεφεύγω από το θέμα, μια μικρή παρένθεση μόνο θα κάνω.

Έχω 2 πολύ αγαπημένους φίλους gay, ζευγάρι. Μου δημιουργήθηκε κάποτε η περιέργεια να μάθω την άποψή τους για αυτό το θέμα, και τους ρώτησα, τον καθένα σε διαφορετική στιγμή, μόνο του.

Ο ένας μου απάντησε ότι δεν μπορεί να ξέρει για τους άλλους, ο ίδιος θυμάται τον εαυτό του να νιώθει πάντα έτσι.

Ο άλλος είναι πεπεισμένος ότι έγινε έτσι από την τρομερή κακοποίηση που έζησε από τη μητέρα του "μου σκότωσε τον ανδρισμό" είπε.

Ίσως κάνει λάθος. Ίσως να ήταν έτσι ούτως ή άλλως, κανείς δεν ξέρει.

Φυσικά δεν εκθέτω εδώ τους φίλους μου για να παραστήσουν το στατιστικό δείγμα, ούτε για να τους κουτσομπολέψω.

Απλώς για να έχει μια φωνή και η πλευρά τους.

Albert Einstein

Ξεφεύγω από το θέμα, μια μικρή παρένθεση μόνο θα κάνω.

Έχω 2 πολύ αγαπημένους φίλους gay, ζευγάρι. Μου δημιουργήθηκε κάποτε η περιέργεια να μάθω την άποψή τους για αυτό το θέμα, και τους ρώτησα, τον καθένα σε διαφορετική στιγμή, μόνο του.

Ο ένας μου απάντησε ότι δεν μπορεί να ξέρει για τους άλλους, ο ίδιος θυμάται τον εαυτό του να νιώθει πάντα έτσι.

Ο άλλος είναι πεπεισμένος ότι έγινε έτσι από την τρομερή κακοποίηση που έζησε από τη μητέρα του "μου σκότωσε τον ανδρισμό" είπε.

Ίσως κάνει λάθος. Ίσως να ήταν έτσι ούτως ή άλλως, κανείς δεν ξέρει.

Φυσικά δεν εκθέτω εδώ τους φίλους μου για να παραστήσουν το στατιστικό δείγμα, ούτε για να τους κουτσομπολέψω.

Απλώς για να έχει μια φωνή και η πλευρά τους.

Kι εγώ πιστεύω πως δε γεννιούνται όλοι.........ξέρω περιπτώσεις που ναι, γεννήθηκαν έτσι, αλλά υπάρχουν και πολλοί που έγιναν στην πορεία, και όχι πάντα με δική τους πρωτοβουλία......

Τώρα για το αν είναι κατάλληλοι για να μεγαλώσουν παιδιά, υποθέτω πως ότι και να πούμε, κάποια στιγμή θα γίνει και μάλιστα νόμιμα. Δεν έχει σημασία πόσοι συμφωνούμε.

Εύχομαι μόνο, τα αποτελέσματα αυτής της ισότητας, σε 20 χρόνια που θα φανούν, όταν δλδ αυτά τα παιδιά θα έχουν μεγαλώσει, να είναι υγιή.

Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω κάτι, για να μη παρεξηγιόμαστε.

Στο απρόν θέμα δεν επιχειρηματολογούμε - δεν ήμαστε στο δικαστήριο, εκτός και αν κάποιοι θέλουν να το βλέπουν έτσι. παρουσίαζουμε την οπτική μας χωρίς να θέλουμε να αλλάξουμε γνώμες ή να πείσουμε.

Απλά και ξεκάθαρα.

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

.

Ενα ειναι σιγουρο οτι η επιστημη το ερευνα ακομα και δεν εχει καταληξει καπου..για τον ανθρωπο παντα που δεν λειτουργει με το ενστικτο μονο αλλα και με το μυαλο

Οι ομοφυλοφιλοι μπορει να γενιουνται και να νιωθουν εξαρχης ελξη για το αλλο φυλο η και καποια στιγμη αργοτερα να το συνειδητοποιουν-ανακαλυπτουν .

Η να ειναι επικτητο και αποτελεσμα πολλων παραγοντων, περιβαλλοντος , συγκυριων αλλα και χαρακτηρα.

Τωρα για τα ζωα και φυσικα δεν μας ενδιαφερει , τι κανει ο πιγκουινος, ο πιθηκος ....., τουλαχιστον στο παρον θεμα.

Τώρα για το αν είναι κατάλληλοι για να μεγαλώσουν παιδιά, υποθέτω πως ότι και να πούμε, κάποια στιγμή θα γίνει και μάλιστα νόμιμα. Δεν έχει σημασία πόσοι συμφωνούμε.

Δεν πρεπει ομως να ειμαστε παθητικοι.

• 4 months later...

Επισης μια μητερα που επελεξε να φερει το παιδι της στον κοσμο, απο το να κανει εκτρωση , μπραβο της και τη θαυμαζω.

Αλλα αυτο δεν σημαινει οτι το παιδι δεν στερειται τον πατερα και την κανονικη οικογενεια .

Όλα αυτά είναι απίστευτα προσβλητικά για τις μονογονεϊκές οικογένειες!

Καταρχάς, ποια έκτρωση; Οι μονογονεϊκές οικογένειες δεν δημιουργούνται μόνο από τύχη αλλά κι από σχεδιασμό (οικειοθελής χωρισμός, δότης σπέρματος, υιοθεσία). Η επιλογή της μονογονεϊκότητας είναι απολύτως έγκυρη κι ισοδύναμη με οποιαδήποτε άλλη επιλογή που δημιουργεί μια αγαπημένη οικογένεια.

Όσο για τη δεύτερη άποψη περί στέρησης, θα φέρω ένα παράδειγμα. Αν εγώ θεωρώ το μοσχάρι (τυχαίο παράδειγμα μιας πολύ σημαντικής τροφής για τον ανθρώπινο οργανισμό) το Α και το Ω στη ζωή μου κι είμαι αρκετά στενόμυαλη ώστε να νομίζω ότι αυτό ισχύει και για εσένα, τότε θα σε οικτίρω που δεν το έχεις φάει ποτέ και θα είμαι πεπεισμένη ότι στερείσαι αυτήν την απολύτως απαραίτητη κι αναντικατάστατη τροφή. ;) (στην πραγματικότητα, αν κι είναι όντως πολύ σημαντικό, ούτε απολύτως απαραίτητο είναι, ούτε αναντικατάστατο!) Αντίστοιχα, ΕΣΥ είσαι πεπεισμένη ότι το παιδί στερείται τον πατέρα, αλλά αυτό δεν κάνει την πεποίθησή σου την απόλυτη αλήθεια στον 21ο αιώνα με τόσες έρευνες που έχουν αποδείξει το αντίθετο.

Επίσης, όταν λες "κανονική οικογένεια" χρησιμοποιείς λανθασμένη ορολογία, διοτί εννοείς "πυρηνική οικογένεια" - και αλλού που λες "πραγματικοί γονείς", πάλι χρησιμοποιείς λανθασμένη ορολογία διοτί εννοείς "βιολογικοί γονείς". Στην εποχή μας, με τις αλματώδεις εξελίξεις στην επιστήμη και την κοινωνία, η βιολογική/γενετική διάσταση της αναπαραγωγής έχει διαχωριστεί από την κοινωνική διάσταση. Γι'αυτό και ένας δότης σπέρματος δεν θεωρείται πατέρας και τα παιδιά που προήλθαν από τη δωρεά μεγαλώνουν απολύτως φυσιολογικά με αγάπη σε μια "κανονική οικογένεια" - πράγμα που δεν μπορούν να πουν τα κακόμοιρα παιδιά που μεγαλώνουν με στενόμυαλους γονείς που αντί να γεμίζουν την ψυχή των παιδιών τους με συναισθήματα αγάπης για τους γύρω τους, τη δηλητηριάζουν με φόβο και απέχθεια για καθετί που δεν ανήκει στην πλειοψηφία (το οποίο αποκαλούν "δεν είναι κανονικό").

Το οτι υπαρχουν τα διαζυγια και μονογονεικες οικογενειες δεν σημαινει οτι το θεωρουμε φυσιολογικο μοντελο οικογενειας και ισοδυναμο με την κανονικη οικογενεια για τα παιδια.

Αναγκαστικη λυση ειναι..

Ξανά, τα λεγόμενά σου είναι απίστευτα προσβλητικά για όλες τις μη-πυρηνικές οικογένειες! Ο κοινωνικός ρατσισμός δίνει και παίρνει. Απορώ που επιτρέπεται να εκτοξεύονται τέτοιες προσβολές σε ένα φόρουμ που μπορούν να το διαβάσουν τόσες μη-πυρηνικές οικογένειες και τα παιδιά τους!

Εσεις οι ιδιες που υποστηριζετε το γονεικο ρολο των ομοφυλοφιλων , εαν μεγαλωνατε σε τετοια οικογενεια, πως θα νιωθατε, σαν παιδια ?? Εχετε σκεφτει ποτε? Που σε μικρες ηλικιες ημασταν πολυ αυστηροι με τους γονεις μας και πολυ ευαισθητοι στις συμπεριφορες ανθρωπων του περιβαλλοντος μας.

Ακριβώς! Αντί ένα άτομο να βάζει τις προσωπικές του πεποιθήσεις στο στόμα των παιδιών, αυτό που πρέπει να κάνει είναι να αφήσει τα παιδιά να μιλήσουν. Και να δεχτεί αυτά που θα πουν, ακόμη κι αν ακυρώνουν τις βαθιά ριζωμένες του πεποιθήσεις. Οι επιστημονικές έρευνες των τελευταίων ετών έδειξαν ότι τα παιδιά των ομοφυλόφιλων ζευγαριών που μεγαλώνουν σε φυσιολογικό περιβάλλον είναι όσο φυσιολογικά είναι και τα παιδιά των ετεροφυλόφιλων ζευγαριών που μεγαλώνουν σε φυσιολογικό περιβάλλον. Όποιος δεν μπορεί να αποδεχτεί τα πορίσματα της επιστήμης, αυτό είναι δικό του πρόβλημα, αλλά δεν μπορεί να ισχυρίζεται ότι οι προσωπικές του πεποιθήσεις είναι σωστές, όταν η επιστήμη τις αποδεικνύει λανθασμένες! ;)

Εχεις γνωρισει πολλα παιδια ομοφυλοφιλων?

Εγω φαινεται ζω σε αλλο κοσμο . Ωστε να γνωριζω παιδι οικογενειας ομοφυλοφιλων και να το αποκλεισω και απο παιδικο παρτυ, σαν ''ρατσιστρια''.

Ένα σωρό υπάρχουν στην Ελλάδα, από γονείς που βρίσκονται σε λευκό γάμο ή τον έχουν ήδη λύσει. Είναι η κοινή πρακτική των ομοφυλόφιλων Ελλήνων που είτε δεν έχουν κάνει coming out στην οικογένειά τους, είτε δε θέλουν να μαθευτεί για επαγγελματικούς λόγους, είτε δε θέλουν να υποβάλλουν τα παιδιά τους στα κακεντρεχή σχόλια της ομοφοβικής Ελληνικής κοινωνίας όπως αυτά που εξέφρασες παραπάνω. Χαρακτηριστικά ειπώθηκε στους χαιρετισμούς του Athens Pride σήμερα (έτυχε να περνάω από την πλατεία Κλαυθμώνος την ώρα που λάμβανε χώρα) ότι παρόλο που το φεστιβάλ είχε ως σύνθημα το "Οικογενειακή Υπόθεση", οι οικογένειες δεν μπορούσαν να παραστούν διότι κινδύνευε η ασφάλειά τους. Στην αρχή το θεώρησα υποκριτικό να έχουν τέτοιο σύνθημα χωρίς ούτε μια οικογένεια παρούσα, αλλά τώρα συνειδητοποιώ ότι οι άνθρωποι απλά δε θέλουν να θυσιάσουν τα παιδιά τους στο βωμό των ομοφοβικών συμπολιτών τους! Προτιμούν λοιπόν να παρουσιάζονται ως παντρεμένοι ή χωρισμένοι, για να μη βιώνουν τον κοινωνικό ρατσισμό οι οικογένειές τους! (που ακόμη κι ως χωρισμένοι, δεν τον γλυτώνουν, όπως βλέπω από τα ανωτέρω προσβλητικά γραφόμενα περί "μη ισοδύναμης με την κανονική" οικογένεια και τα λοιπά τραγελαφικά...)

tasuki θεωρω οτι οι αποψεις μας ταιριαζουν σε αυτο το θεμα αλλα θα διαφωνησω ως προς την πεποιηθηση σου οτι οσα ανεφερες ισχυουν στην πραξη. Ολα αυτα φιλη μου ειναι πολυ σωστα΄θεωρητικα ΄ γιατι στην πραξη οι ελληνες πιστευουν κατα τη μεγιστη πλειονοτητα οσα ανεφερε η summer wine.

για αυτο θα ξαναναφερω οτι εχουμε δυο παραμευρους σε αυτο το θεμα. η πρωτη παραμετρος ειναι το δικαιωμα του καθενος στο γονεικο ρολο και η δευτερη παραμετρος ειναι η αποδοχη της κοινωνιας που ζουμε απεναντι σε αυτην την πραγματικοτητα.

Δεδομενου λοιπον, και νομιζω οτι συμφωνεις, οτι ο κοσμος οχι απλα δεν ειναι ετοιμος αλλα πιστευω οτι ειναι και εχθρικος, τι ειναι πιο σημαντικο στην παρουσα φαση? να δικεδικησουμε τα οποια δικαιωματα μας η να προςπαθηςουμε να βοηθησουμε την κοινωνια να αποδεχτει και αυτην την ομαδα ανθρωπων?

Όσο για τη δεύτερη άποψη περί στέρησης, θα φέρω ένα παράδειγμα. Αν εγώ θεωρώ το μοσχάρι (τυχαίο παράδειγμα μιας πολύ σημαντικής τροφής για τον ανθρώπινο οργανισμό) το Α και το Ω στη ζωή μου κι είμαι αρκετά στενόμυαλη ώστε να νομίζω ότι αυτό ισχύει και για εσένα, τότε θα σε οικτίρω που δεν το έχεις φάει ποτέ και θα είμαι πεπεισμένη ότι στερείσαι αυτήν την απολύτως απαραίτητη κι αναντικατάστατη τροφή. ;) (στην πραγματικότητα, αν κι είναι όντως πολύ σημαντικό, ούτε απολύτως απαραίτητο είναι, ούτε αναντικατάστατο!)

Η συγκριση της στερησης του πατερα με την στερηση συγκεκριιμενης τροφης, αν μη τι αλλο, δειχνει το ποσο πολυ υποτιμας το ρολο του πατερα.

Να σου θυμισω οτι χωρισμενες μητερες αφηνουν τις προσωπικες τους διαφορες πισω προκειμενου να μην στερησουν τον πατερα απο τα παιδια τους..

Αυτα ειναι ψιλα γραμματα φαινεται για καποιους.

Απαξιω να απαντησω στα υπολοιπα σχολια σου περι κακεντρεχειας , ρατσισμου ....γιατι μονο εμπαθεια δειχνουν.

Και συμπληρωνω

Ένα σωρό υπάρχουν στην Ελλάδα, από γονείς που βρίσκονται σε λευκό γάμο ή τον έχουν ήδη λύσει. Είναι η κοινή πρακτική των ομοφυλόφιλων Ελλήνων που είτε δεν έχουν κάνει coming out στην οικογένειά τους, είτε δε θέλουν να μαθευτεί για επαγγελματικούς λόγους,

Το μοντελο φυσιολογικης οικογενειας για εμενα και για τα παιδα μου δεν ειναι οι λευκοι γαμοι ουτε οι γαμοι συμφεροντος για οικονομικους και επαγγελματικους λογους .

Με θυματα παντα τα παιδια η ακομα και τη συζηγο τους σε πολλες περιπωσεις.

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...