Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ!!

Recommended Posts

κοριτσια ολα αυτα πως τα χορατε στην καταψυξη του ψυγειου?τα τελευταια ψυγεια εχουν βγει λιγο στενα στο θεμα αποθηκευσης ειδικα στην καταψυξη που υπαρχουν συρταρια τι να πρωτοβαλεις μεσα(καλα για ταψι δεν το συζηταω δεν μπαινει με τιποτα)?3 συρταρια εχω και ενα λεπτο για παγακια

μηπως εχετε μεμονωμενο καταψυκτη?

η μηπως εχετε μεγαλα ψυγεια?:-P:-P:-P:-P:-P:-P

μου ανοιξατε την ορεξη με τα παστιτσιο και τα κανελονια καθως φουλ μακαρονου8-)8-)8-)8-):cool:

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 161
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

κι εγώ 3 συρτάρια κατάψυξης έχω. το ψυγείο μου είναι νεφ.

χρειάζομαι καταψύκτη, αλλά μόνο έξω θα μπορέσω να τον βάλω, όταν πάρω.

στην κατάψυξη δεν βάζω ωμά κρέατα πέρα από τα κρέατα της μπουμπούς. για μας έχω κατεψυγμένα κιμά κ μοσχάρι. κοτόπουλο παίρνω από τη μαμά μου κ το μαγειρεύω την ίδια ή την επόμενη ημέρα. (η μανούλα μου έχει καταψύκτη μεγάλο κ βάζει τα κοτόπουλα καθαρισμένα, προσεχώς τις σάλτσες μας, κλπ)

επίσης έχω πάντα μυρωδικά στην κατάψυξη, για να μην τρέχω.

μαγιά νωπή, λουκάνικα, πιπεριές, αρακά, φασολάκια για μαγείρεμα.

τα ταψιά θέλουν καταψύκτη.

όσο μεγαλώνει η οικογένεια τόσο μεγαλύτερο χώρο κατάψυξης χρειαζόμαστε.

Εγώ ήθελα να πάρω καταψύκτη αλλά δεν θέλει ο άντρας μου γιατί μου λέει θα χανόμαστε μετά δεν θα ξέρουμε τι έχουμε και θα μένουν για πολύ καιρό τα φαγητά διότι θα τα ξεχνάμε. Εντάξει έχει και δίκαιο αλλά αν είχα κατάψυξη θα έβαζα πιο πολλά πάυρεξ.

Εγώ το παστίτσιο και το γιουβέτσι τα βάζω σε γυάλινα πάυρεξ που μπαίνουν στον φούρνο και κλείνουν με πλαστικό πώμα απλά στον φούρνο εννοειτε ότι δεν μπαίνει το πλαστικό το σκεπάζω με ασημόκολλα και μετά ξεσκεπάζω για να πάρει λίγο χρώμα :-P

[/url]

Εγώ μέχρι τώρα έχω δοκιμάσει να παγώσω

1. Φακές ψημένες

2. Γίγαντες που μαρέσουν πολύ πολύ :P ψημένα

3. Μπιφτέκια ωμά που τα έχω απλά πλάσει και βγάζω κάθε φορά μόνο όσα θέλω να ψήσω

4. Παστίτσιο μισο ψημένα

5. Γιουβέτσι μισο ψημένα

6. Σουφλέ ωμό

7. Κρεατόπιττα

8. Πίτσα ψημένη γιατί έτυχε πολλές φορές να παραγγείλουμε και να μείνει αρκετή

9. Ρεβίθια ψημένα

Δεν έχουν πάθει τίποτα πάντως !!!

Επίσης πάντα έχω στο ψυγείο ψάρι σολομό και ψάρι χόκι πανέ που γίνονται εύκολα και τα ψήνω στον φούρνο με μια σαλάτα μια χαρά άντε και ένα ρυζάκι.

Κάτι άλλο που βρίσκω εύκολο είναι το κοτόπουλο με πατάτες στον φούρνο ψητό. Απλά τα ετοιμάζω και τα αφήνω μόνα στο φούρνο. Γεμίζω ένα μεγάλο ταψί και έχουμε για φαγητό και για την επομένη !

Επίσης εύκολο της ώρας και γρήγορο είναι τα κολοκύθια με τα αυγά και οι μελιτζάνες κομμένες κύβους με ντομάτες και πατάτες σε αντικολλητικό γιαμ γιαμ

αυτο το τελευταιο πως το μαγειρευεις βρε κοπελια? πολυ μου αρεσε....!

αυτο το τελευταιο πως το μαγειρευεις βρε κοπελια? πολυ μου αρεσε....!

Συγνώμη για την καθυστέρηση τώρα το είδα !

Λοιπόν είναι πολύ ευκολο και το κάνω όταν βιάζομαι και δεν έχω χρόνο για μπελαλιδικα φαγητά απλά πρέπει να το κάνεις και να το φας δεν κάνει για κατάψυξη!

Υλικά

Μελιτζάνες

Πατάτες

Ντομάτα

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Κόβεις τις πάτατες σε κύβους και τις τσιγαρίζεις στο ελαιόλαδο. Τις αφήνεις για κάνα 10-15 λεπτο στην φωτιά και κόβεις τις μελιτζάνες σε κύβους και τις αλατίζεις. Μετά τις προσθέτεις και αυτές στο τηγάνι. Οταν κοντέψουν να ψηθούν προσθέτεις χυμό φρέσκας ντομάτας ή έτοιμο αν θες και πιπέρι τα αφήνεις ακόμα 10 λεπτά και είναι έτοιμο !!! :wink:

Ο γιος μου το τρώει πολύ :lol: Ελπίζω να σου αρέσει

[/url]

Διαφημίσεις

• 3 months later...

Χαίρομαι πολύ που έπεσε το μάτι μου σε αυτό το τόπικ. Εγώ η ακαμάτα, που δουλεύω πολλές ώρες και έχω και δύο κουτσούβελα που τώρα θα αρχίσουν αγγλικά, σχολείο, πιάνο, παραδοσιακούς και όλα τα συναφή, θα βολευτώ μάλλον πολύ αν καταφέρω και ακολουθήσω τις συμβουλές σας για κατάψυξη έτοιμων για ψήσιμο ή βράσιμο φαγητών.

Να είστε καλά καλές μου νοικοκυρές!!!!!

439056rvbdehj1y0.gif

Τα παιδάκια μου είναι όλη μου η ζωή!!!

Προχθές έκανα Πίτα του Βοσκού και την πάγωσα και γεμιστές πιπεριές !

Βασικά είχα κάνει 2 δόσεις την μια την έψεισα την ίδια ώρα και την άλλη την πάγωσα για να έχουμε σε δύσκολες ώρες με τα παιδιά ! :lol:

[/url]

Και εγώ λοιπόν εχθές, ακολουθόντας τις συμβουλές σας, έφτιαξα ρεβύθια διπλή δόση. Τα μισά τα έβαλα σε μπολ και όταν κρύωσε το έβαλα στην κατάψυξη. Σήμερα που θα κάνω μοσχαράκι κοκκινιστό έχω πάρει πάλι διπλή δόση και θα ακολουθήσω την ίδια διαδικασία. Έχω μία ανησυχία για το πως θα είναι όταν θα αποψυχθούν... αλλά εμπιστεύομαι τόσες άλλες γυναίκες-εργαζόμενες-μανούλες-συζύγους που το έχουν ήδη κάνει και δεν είχαν πρόβλημα.

Άντε να δούμε τί άλλο θα σκαρφιστούμε για να δημιουργήσουμε και άλλες ώρες στο 24ωρο:)

439056rvbdehj1y0.gif

Τα παιδάκια μου είναι όλη μου η ζωή!!!

Προχθές έκανα Πίτα του Βοσκού και την πάγωσα και γεμιστές πιπεριές !

Βασικά είχα κάνει 2 δόσεις την μια την έψεισα την ίδια ώρα και την άλλη την πάγωσα για να έχουμε σε δύσκολες ώρες με τα παιδιά ! :lol:

Η πίτα του βοσκού είναι αυτή με πουρέ κ κιμά; Μπορείς να δώσεις συνταγή;

Κορίτσια μπράβο για το όμορφο θέμα κ μπράβο για τις μαγειρικές σας ικανότητες.

Δηλώνω λάτρης της μαγειρικής κ ζαχαροπλαστικής κ τώρα με το παιδί θέλω να του δίνω όσο το δυνατόν μαγειρευτά φαγητά.

Οι ιδέες πολύ ωραίες, σας παρακολουθώ.

Έχω μία ανησυχία για το πως θα είναι όταν θα αποψυχθούν... αλλά εμπιστεύομαι τόσες άλλες γυναίκες-εργαζόμενες-μανούλες-συζύγους που το έχουν ήδη κάνει και δεν είχαν πρόβλημα.

Εμείς το κάνουμε εδώ και χρόνια και πάντα είναι σα να τα έφτιαξες εκείνη την στιγμή.

Μέχρι και τούρτα έχω καταψύξει...:lol::lol:

Διαφημίσεις

Τις τούρτες κ τα γλυκά τα τοποθετείται σε μπόλ γυάλινα ή πλαστικά ή στο ίδιο το κουτί τους; Μετά για να τα φάς πρέπει να τα αφήσεις να ξεπαγώσουν τελείως;

Επίσης αναφέρετε για κέικ κ τυροπιτάκια. Τα καταψύχεις ζεστά ή κρύα κ μετά το κέικ το αφήνεις πάλι να ξεπαγώσει τελείως; Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις μου.

Τις τούρτες κ τα γλυκά τα τοποθετείται σε μπόλ γυάλινα ή πλαστικά ή στο ίδιο το κουτί τους; Μετά για να τα φάς πρέπει να τα αφήσεις να ξεπαγώσουν τελείως;

Η τούρτα δεν ήταν ολόκληρη,απλά για να μην την φάω όλη,επειδή δεν κρατιέμαι με τίποτα,την έβαλα σε πλαστικό ταπεράκι.Εννοείται ότι πρέπει να ξεπαγώσει τελείως,αλλιώς νιώθεις κομματάκια πάγου στα δόντια σου.

Επίσης αναφέρετε για κέικ κ τυροπιτάκια. Τα καταψύχεις ζεστά ή κρύα κ μετά το κέικ το αφήνεις πάλι να ξεπαγώσει τελείως; Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις μου.

Κέικ δεν έχω καταψύξει ποτέ,γίνεται και αυτό?

Έχω βάλει όμως δική μου ζύμη για τυροπιτάκια και απλά την ξεπαγώνω και προσθέτω την γέμιση.

Επίσης έχω καταψύξει και τυλιχτά σοκολατένια γλυκά,επειδή είναι από μακρινή πόλη και δεν μπορώ να τα έχω όποτε θέλω.Ξεπαγώνουν μέσα σε 5 λεπτά το πολύ.

Κέικ δεν έχω καταψύξει ποτέ,γίνεται και αυτό?

Εγώ εχώ καταψύξει πολλές φορές κεϊκ. Με τη κλασική δόση του κέικ μου βγαίνουν 3 μικρά φορμάκια που τα ψήνω όλα μαζί και αφού κρυώσουν τα τυλίγω με μεμβράνη και τα καταψύχω.

Έτσι έχω όποτε θέλω έτοιμο φρέσκο κέικ!!!:wink:

Να συνεισφέρω κι εγώ στο χρήσιμο θέμα.

Το κέηκ καταψύχεται άνετα. Το βάζω σε στενόμακρες φόρμες μιας χρήσεως και αφού κρυώσει ΕΝΤΕΛΩΣ (αλλιώς λασπώνει) το τυλίγω με μεβράνη και το βάζω στην κατάψυξη. Όταν το χρειαστώ το βγάζω σε θερμοκρασία δωματίου και σε 2 περίπου ώρες είναι έτοιμο. Είναι σαν φρέσκο.

Όλες οι πίττες μπορούν να καταψυχθούν ψημμένες ή ωμές. Πολλές φορές κάνω μεγάλη τυρόπιτα ή μικρά πιτάκια και τα βάζω στην κατάψυξη κι όταν τα χρειάζομαι τα ψήνω. Άλλωστε δεν μας τα πουλάνε έτσι έτοιμα;

Από φίλο που δουλεύει σε ζαχαροπλαστείο πανάκριβο ξέρω ότι όλες οι τούρτες μπαίνουν κατά ψυξη και αποψύχονται ανάλογα με τη ζήτηση.

Για μακαρόνια, πατάτες και ρύζι ξέρω κι εγώ ότι δεν καταψύχονται γι αυτό δεν κατάλαβα καλά τι κάνουμε με τα γεμιστά, εάν θέλει κάποια μου το ξαναεξηγεί.

Για μακαρόνια, πατάτες και ρύζι ξέρω κι εγώ ότι δεν καταψύχονται γι αυτό δεν κατάλαβα καλά τι κάνουμε με τα γεμιστά, εάν θέλει κάποια μου το ξαναεξηγεί.

θα σου διευκρινισω εγώ που το κάνω κατά κόρον το σπορ

πχ γεμιστά με κρεας ή σκετο ρυζι , τα φτιαχνεις στηνεις σε ταψακι τα ψυχεις αψητα, τα βγαζεις παγωμένα και οπως ειναι χωρις να αποψύξεις τα ψήνεις

πχ ντολμαδάκια

(ιδιως στα ντολμαδάκια κανω το εξης, εχω μια κατσαρόλα που τα κάνω κ τι κανω τα αποθηκευω σε ταπερ στρογγυλό της ίδιας διαμέτρου με την κατσαρόλα, οποτε οταν τα βγαζω , στρωνω κατω πατατουλες στη κατσαρόλα, πεταω κ τα κατεψυγμένα ντολμαδάκια που εχουν τη φορμα τους ήδη απο το ταπερ νερακι λαδακι και ψησιμο)

κοινώς οτι εχει ρυζι αψητο μεσα ή ελαφρως τσιγαρισμένο

Ή ταψάκια οπως κανελόνια γεμιστα με κιμά, ή μακαρόνια φουρνου που δεν ειναι εντελως βρασμένα μονο μια μικρή βραση εχουν παρει και μετα τα παγωνεις κ οποτε τα χρειαστεις τα μαγειρευεις.

η ταλιατέλες με λαχανικά πχ

και οτι κατεβάσει ο νους σου αρκει το ζυμαρικό/αμυλουχο να μην ειναι μαγειρεμένο αλλά ωμό.

Διαφημίσεις

Εγώ τα γεμιστά τα καταψύχω ώς εξής : Τα γεμίζω κανονικά, τα βάζω σε ταψάκι άψητα χωρίς πατάτες και περιττά υγρά και τα καλύπτω με μεμβράνη. Όταν τα βγάλω απο την κατάψυξη, τα αφήνω σε θερμοκρασία δωματίου, προσθέτω τα υγρά, δηλαδή λάδι, νεράκι, τριμμενη ντοματούλα και βέβαια βάζω και πατάτες. Πασπαλίζω απο πάνω με φρυγανιά και τυρί και τα βάζω στο φούρνο κανονικά.

Γίνονται της ώρας, καμμία διαφορά.

Εχω το πιο γλυκό κουνελάκι

It7lp2.png

Πω πω βρε κορίτσια. τι ωραία αυτα που γράφετε! Δεν ειχα ιδεα ότι μπαίνουν και τα όσπρια στην κατάψυξη! Αλλά αφου το λέτε εσεις, έτσι θα είναι;)!! μα και το κεικ:shock:??

Λύνονται τα χέρια, τι να προλάβουμε πια μέσα στη μερα αν δουλευουμε κιολας??

Ο μονος προβληματισμος μου ειναι η κατάψυξη, οπως ειπωθηκε παραπανω. Πόσα να χωρέσουν πια:D??

Να ρωτήσω, δεν ξερω αν εχει ήδη ειπωθει.Δινετε και στα μωρά σας με αυτον τον τροπο ή τους μαγειρευετε καθε μερα ή μερα παρα μερα?

Co8Lp3.png

QkL2p3.png

Πω πω βρε κορίτσια. τι ωραία αυτα που γράφετε! Δεν ειχα ιδεα ότι μπαίνουν και τα όσπρια στην κατάψυξη! Αλλά αφου το λέτε εσεις, έτσι θα είναι;)!! μα και το κεικ:shock:??

Λύνονται τα χέρια, τι να προλάβουμε πια μέσα στη μερα αν δουλευουμε κιολας??

Ο μονος προβληματισμος μου ειναι η κατάψυξη, οπως ειπωθηκε παραπανω. Πόσα να χωρέσουν πια:D??

Να ρωτήσω, δεν ξερω αν εχει ήδη ειπωθει.Δινετε και στα μωρά σας με αυτον τον τροπο ή τους μαγειρευετε καθε μερα ή μερα παρα μερα?

Εγώ προσωπικά δινω, εφόσον το έχω καταψύξει με τον σωστό τροπο....δεν υπάρχει λογος να μη δώσω, βεβαια δεν τα κρατάω και πανω απο μηνα στην κατάψυξη...

Έχω γνωστή που όταν δούλευε και δεν προλάβαινε,έφτιαχνε κάθε Κυριακή 7 φαγητά και τα έβαζε όλα στην κατάψυξη,έτσι είχαν κάθε μέρα και άλλο φαγητό!!

Πρέπει βέβαια να έχει κανείς και αρκετό χώρο για να τα βάλει όλα αυτά.

Εγώ εχώ καταψύξει πολλές φορές κεϊκ. Με τη κλασική δόση του κέικ μου βγαίνουν 3 μικρά φορμάκια που τα ψήνω όλα μαζί και αφού κρυώσουν τα τυλίγω με μεμβράνη και τα καταψύχω.

Έτσι έχω όποτε θέλω έτοιμο φρέσκο κέικ!!!:wink:

Αυτό δεν το ήξερα,αλλά δύσκολο να το εφαρμόσω,μια και με το που βγαίνει το κέικ από τον φούρνο,έχουμε φάει το μισό σε 2 ώρες!:lol:

κοριτσια ολα αυτα πως τα χορατε στην καταψυξη του ψυγειου?τα τελευταια ψυγεια εχουν βγει λιγο στενα στο θεμα αποθηκευσης ειδικα στην καταψυξη που υπαρχουν συρταρια τι να πρωτοβαλεις μεσα(καλα για ταψι δεν το συζηταω δεν μπαινει με τιποτα)?3 συρταρια εχω και ενα λεπτο για παγακια

μηπως εχετε μεμονωμενο καταψυκτη?

η μηπως εχετε μεγαλα ψυγεια?:-P:-P:-P:-P:-P:-P

μου ανοιξατε την ορεξη με τα παστιτσιο και τα κανελονια καθως φουλ μακαρονου8-)8-)8-)8-):cool:

έχουμε ψυγείο με κατάψυξη χωρίς θήκες και καταψύκτη ξεχωριστό με θήκες και πάλι δεν καταλαβαίνω που τα αποθηκεύετε! Πάντως τέλειες οι ιδεές σας, μπορώ να δοκιμάσω τα χωρίς ταψιά φαγητά!

Το χειμώνα τρώμε σχεδόν πάντα φρέσκο φαγητό αλλά είναι κρίμα αν μείνει να πεταχτεί ή να πιεζόμαστε να το φάμε 2 μέρες μετά.

Πάντως έχω δεί καταψύκτη χωρίς πλαστικες θήκες και ίσως αυτό είναι το ιδανικό για ταψιά?

Από τον δικό μου μπορώ να βγάλω ίσως καμμία θήκη? Κάνει να μπεί κατάχαμα το ταψί?

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Σε σχέση με τα ταψιά η πεθερά μου κάνει το εξής καταπληκτικό:

Ετοιμάζει πχ την πίττα στο ταψί που θα ψηθεί αφού πρώτα το στρώσει με μεμβράνη. Σκεπάζει την πίττα και από πάνω με μεμβράνη. Έπειτα βάζει την πίττα μαζί με το ταψί στην κατάψυξη και όταν παγώσει βγάζει την τυλιγμένη με μεμβράνη πίττα και μπορεί να χρησιμοποιήσει άνετα το ταψί.

Το ίδιο κάνει και για τους λαχανοντολμάδες και για τα γεμιστά!!!

Και μας προμηθεύει με νόστιμα φαγάκια (να ναι καλά...)

• 1 month later...

Καλησπέρα κορίτσια!

Μικρή ερώτηση για κατάψυξη...

Τα φρέσκα μανιτάρια μπαίνουν στην κατάψυξη και αν ναι για να μαγειρευτούν μετά πρέπει να ξεπαγώσουν;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...