Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ευαίσθητη περιοχή της πάνας - Σύγκαμα

Recommended Posts

Καλησπέρα σας! Θα ήθελα να σας ρωτήσω μήπως μπορείτε να μου πείτε ποιά είναι τα συστατικά του daktador κ αν το daktador είναι ακριβώς το ίδιο με το dactador και το daktarin. Η βοήθειά σας μου είναι πολύτιμη γιατί βρίσκομαι στο εξωτερικό. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Η Daktarin είναι αντιμυκητιασική κρέμα, το ίδιο και η Daktodor με τη διαφορά ότι η δεύτερη έχει μέσα και Hydrocortisone, δηλαδή κορτιζόνη.

Aso4p2.pngplWtp2.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

Den ξερω αν εχει ειπωθει, αλλα ανακαλυψα οτι μελανι με μελανι εχει διαφορα......

Οταν το πρωτοχρησιμοποιησαμε ειχαμε πολυ σοβαρο συγκαμμα και το μωρο πονουσε τρελλα....δεν μπορουσα ουτε να το πλυνω τοσο που ειχε συγκαει.......ο ξαδερφος μου που ειναι φαρμακοποιος μου ειχε φερει να του βαλω μελανι και οντως βοηθησε παρα πολυ, οπως αΝΕΦΕΡΑ ηδη καπου.....πηρε τον πονο με την πρωτη χρηση και μπορουσα να του βαλω και κρεμες απο πανω......

Εκτοτε το χρησιμοποιουμε πολυ ειδικα οταν παει να ξεκινησει συγκαμμα.....

Επειδη ομως τελειωσε το μελανι που ειχε φερει ο ξαδερφος αγορασα ενα απο φαρμακειο και διαπιστωσα πως οχι μονο ειχε διαφορετικο χρωμα (κατι σε μπλε ραφ ενω το αλλο ηταν μπλε-μωβ) αλλα δεν ηταν καν αποτελεσματικο......δεν εβλεπα καμμια διαφορα, ουτε καν εβαφε την πασχουσα περιοχη οπως το πρωτο.

Ρωτησα λοιπον τον ξαδερφο γιατι η διαφορα και μου πε οτι αυτος το μελανι το εφτιαξε ο ιδιος, ενω στο αλλο φαρμακειο μαλλον μου εδωσαν καποιο ετοιμο.....τωρα τι εγραφε το μπουκαλακι δεν ξερω, καθως δεν φαινεται πια, αλλα αυτο που μου φτιαξε ο ξαδερφος ειναι gentian violet. Οποτε αν παρετε καποιο και δειτε οτι το χρωμα ειναι ανοιχτο και δεν κανει σπουδαια δουλεια, πιθανον να μη φταιει το μελανι αλλα το προιον που σας εδωσαν! :wink:

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Χρειαζεται να ενεργουμε προληπτικα......

Εμεις πλεον με το που κοκκινιζουμε ελαφρα βαζουμε μελανι και μετα σε δευτερο αλλαγμα την calcifate avene. Βασικα ουτε αυτη δεν θελω να πολυχρησιμοποιω...οποτε οταν χρειαζεται. Βαζουμε και μπεπανθολ. Verdal μια δοση μονο οταν βλεπω να χειροτερευει........προς στιγμη ειμαστε πολυ καλα!

Φυσικα στεγνωνουμε καλα την περιοχη. :wink:

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

ουφ ας γράψω κι εγώ!

Λοιπόν ο Ωρίων για πρώτη φορά παρουσίασε σύγκαμα σχετικά σοβαρό, τον τελευταίο μήνα.

Βασανιζόμασταν κι εμείς αλλά κυρίως αυτός, τις τελευταίες 25 μέρες

Δοκίμασα ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

Οταν λέω τα πάντα εννοώ τα πάντα

Από κρέμες, από ματζούνια, από ταλκ, από μελάνια, από ξεβρακώματα, από ότι μπορεί να σκεφτεί κανείς

Δοκίμασα κυριολεκτικά τα πάντα μα τα πάντα.

Το σύγκαμα έφυγε από μόνο του όταν έσκασαν μύτη 3 τραπεζίτες ταυτόχρονα

Με το που είδαμε το άσπρο των δοντιών το παιδί άρχισε να καθαρίζει θεαματικά

3η μέρα σήμερα και κοντεύει σχεδον να εξαφανιστεί ένα σύγκαμα που πότε γινόταν πληγή πότε γινόταν έντονο κόκκινο πότε ήταν σπυριά ....

Διαφημίσεις

Θα πρότεινα κι εγώ το ελαιόλαδο. Τουλάχιστον, βοήθησε τον μικρό μου. Δεν έχω χρησιμοποιήσει από τότε κρέμα. Να αναφέρω επίσης ότι έχω σταματήσει και τα μωρομάντηλα και στους δύο.

Καλημέρα μανούλες και να χαιρόμαστε όλες τα μικρά μας!

Θέλω να σας παραθέσω τις δικές μου εφαρμογές, γιατί 1ον είδα αποτέλεσμα και στα 2 μου παιδάκια, ιδίως στον μεγάλο μου γιο,(ο μικρός είναι 4½ μηνών) και 2ον γιατί μπορεί να φανεί χρήσιμες και σε σας, αν και κάθε παιδί έχει τις δικές του ευαισθησίες.

1. Μέχρι την ηλικία του ενός έτους, ποτέ μα ποτέ δεν χρησιμοποίησα μωρομάντηλα. Όποτε έκανε κακά τον έπλενα, ακόμη και αν είμασταν σε επίσκεψη. Όποτε έκανε τσίσα, του άλλαζα απλώς το πάμπερς και αν ήταν αρκετά βρεγμένος ή αν είχα αρκετή ώρα να τον πλύνω, τον έπλενα, συνήθως με σκέτο νερό, και τον σκούπιζα πάρα πολύ καλά.

2. Σπάνια του έβαζα κρέμα και όποτε τύχαινε, έβαζα πάντα την fissan. H sudocream και όλες οι άλλες που είναι για το σύγκαμα, συνήθως συνηθίζουν, αν μπορώ να το πω έτσι, το ποπουδάκι των μωρών και όταν αυτά συγκέονται, οι συγκεκριμένες δεν κάνουν τίποτα για την επούλωση τυχων πληγών, αλλά ούτε και στην ανακούφιση των απλών ενοχλημάτων.

Εφαρμόζοντας αυτές τις τακτικές, ποτέ δεν είχαμε πρόβλημα με σύγκαμμα.

Ακόμα και μετά την ηλικία του 1, σπάνια χρησιμοποίησα μωρομάντηλο και αυτό, γιατί δεν γινόταν αλλιώς - είχαν αυξηθεί οι έξοδοι μας. Παρολ' αυτά όμως, όταν γυρνάγαμε σπίτι τον έπλενα με απαλό αφρόλουτρο (fissan και πάλι) και τον σκούπιζα πολύ καλά, για αποφυγή υγρασίας, όπως έχει προαναφερθεί.

Στο 2ο αγοράκι μου, λόγω του ότι ήταν πολύ μικρός (2030 γρ. - τον πήραμε σπίτι 2110 γρ.) και όταν τον έπλενα, πλενόταν ολόκληρος στην κυριολεξία, τις πρώτες 1 -2 εβδομάδες χρησιμοποίησα μωρομάντηλα για τον καθαρισμό. Ήταν φανερό ότι δυσανασχετούσε και επιπλέον, κάθε φορά που έκανε τσίσα, έκλαιγε με αναφιλητά.

Ευτυχώς το χρυσό μου πήρε αρκετά γραμμαρια σε λίγο χρόνο, ώστε να απαλλαγεί από το βάσανο των μωρομάντηλων.

Όσον αφορά, τη μη χρήση των μωρομάντηλων΄και τους λόγους που εγώ προσωπικά είμαι κατά, φανταστείτε τους ίδιους σας τους εαυτούς, αν μετά από κάθε επίσκεψη στην τουαλέτα, χρησιμοποιούσατε μωρομάντηλα και ντυνόσασταν.

Δεν θα αισθανόσασταν κάπως άβολα?

Ελπίζω, να μην σας κούρασα πολύ, όπως επίσης ελπίζω, αν δοκιμάσετε τα παραπάνω, να έχετε τα ίδια θετικά αποτελέσματα που είχα και εγώ με τα δικά μου παιδιά.

Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΣΑΣ, Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΟΛΗ!!!!

H sudocream και όλες οι άλλες που είναι για το σύγκαμα, συνήθως συνηθίζουν, αν μπορώ να το πω έτσι, το ποπουδάκι των μωρών και όταν αυτά συγκέονται, οι συγκεκριμένες δεν κάνουν τίποτα για την επούλωση τυχων πληγών, αλλά ούτε και στην ανακούφιση των απλών ενοχλημάτων.

Παρα μα παρα πολυ σωστο!!!! :wink:

Και για τα μωρομαντηλα συμφωνω απολυτα.....ειναι βλαβερα.......τα χρησιμοποιουμε μονο σε ταξιδια που δεν εχουμε αλλη επιλογη....

κορίτσια σήμερα είδα ότι ο ποπούλης της μπέμπας μμου είναι λίγο κόκκινος και έχει κανα δυό σπυράκια!!! αυτό είναι σύγκαμα ????????χρησιμοποιώ πάμπερς απο την αρχή όπως επίσης της β'αζω υγρή πούδρα φισάν , μόνο τα βράδυα που μένει περισσότερες΄ώρες της έβαζα κρέμα συγκάματος!!!! ποτέ δεν μου το έκανε αυτό !!! τώρα τρόμαξα και τη βάζω κρέμα penaten σε κάθε άλλαγμα, λέτε θα φύγει η κοκκινίλα και τα σπυράκια ????? σε πόσο καιρό άραγε ?????//

Βαλε μελανι Νικολ..........παρε βαμβακακι για ντεμακιγαζ και ριξε πανω λιγο μελανι...μετα ταμποναρε καλα πανω στο πωπουδακι......δεν χρειαζεται κρεμα......καντο μερικες φορες και θα φυγουν και κοκκινιλες και σπυρια.....

Να ξερετε οτι οταν βαζετε σουντοκρεμ πανω απο τετοιους ερεθισμεους δεν αφηνετε το δερμα να αναπνευσει να γιατρυετει.....αυτο μου το λεγε η παιδιατρος!

Διαφημίσεις

Καλημέρα μανούλες και καλή εβδομάδα!

Θα ήθελα να συμπληρώσω ότι η υγρή πούδρα, επίσης δεν αφήνει την επιδερμίδα να αναπνεύσει. Γι' αυτό και έβγαλε σπυράκια. Δοκίμασε να μην βάλεις για κάποιο διάστημα και θα δείς την διαφορά!

Καπου το εχω ανΑΦΕΡΕΙ .....μας ειχαν πει στα μαθηματα ανωδυνου, να αποφευγουμε πουδρες (η φισσαν η φρεζυντερμ δεν θυμοταν ακριβως το ονομα αλλα μαλλον της φισσαν), γιατι οι κοκκοι τους εχουν ανιχθευθει σε καρκινικους ογκους......βολικο ξεβολικο καλυτερα μαικρια απο πουδρες..... :?

Και εμάς η μικρή μας κάνει σύγκαμα με σπυθουράκια κάθε φορά όταν βάζουμε πορτοκάλι στη φρουτόκρεμα. Το ανακαλύψαμε αφού είχαμε δοκιμάσει τα πάντα! τι γίνεται όμως; Ξέρει καμία πώς αντιμετωπιζεται αυτό; Απλά δεν της ξαναδίνουμε πορτοκάλι; και μέχρι πότε;

Και εμάς η μικρή μας κάνει σύγκαμα με σπυθουράκια κάθε φορά όταν βάζουμε πορτοκάλι στη φρουτόκρεμα. Το ανακαλύψαμε αφού είχαμε δοκιμάσει τα πάντα! τι γίνεται όμως; Ξέρει καμία πώς αντιμετωπιζεται αυτό; Απλά δεν της ξαναδίνουμε πορτοκάλι; και μέχρι πότε;

Απο οτι ξερω αποφευγουμε το πορτοκαλι για ενα διαστημα (συνηθως μεχρι να κλεισει χρονο) και μετά προσπαθούμε παλι σιγά σιγά.

Ρωτα την παιδιατρο. Πολλά παιδακια εχουν αυτη την ευαισθησία.

Οσο αναφορά τις κρεμες στην αρχη εβαζα αλλα μετά το εκοψα και της βαζω ελαιολαδο με χαμομηλο.

Μια φορά τωρα (8 μηνων) μου συγκαψε (κοκκινισμα) αλλα απο αλλο λογο.

Την αφησα μια μερα μονο με βρακι (με ολα τα ατυχηματα φυσικά) και σημερα ειναι οπως πρωτα.

Η μικρή μου πριν 3 εβδομάδες είχε κάνει ένα πολύ μεγάλο σύγκαμα το οποίο δεν πέρναγε με τίποτα..Είχε κάνει δύο μεγάλες πληγές που τρέχαν αίμα. Αρχικά έβαλα μελάνι, αφού το διάβασα εδώ και μου το είπε και η παιδίατρος και αφού άρχισε να επουλώνεται βάλαμε αναγκαστικά κορτιζόνη για να κλείσει τελείως όπως και έγινε. Μετά από αυτό ακολούθησαν όμως κι άλλα δερματικά, ξηρότητα και έκζεμα όπου ακουμπούσε η πάνα. Έτσι πήγα σε παιδοδερματολόγο και όταν την ρώτησα τι να κάνω σε περίπτωση συγκάματος με πληγή μου είπε το εξής: Να πάρω ένα βαποριζατέρ και να βάλω μέσα φυσιολογικό ορό. Να την ψεκάζω 4-6 φορές την ημέρα, να το αφήνω για 1 λεπτό και μετά να την στεγνώνω. Δεν έχει χρειαστεί ακόμα ευτυχώς να το κάνω, και δεν ξέρω αν είναι αποτελεσματικό αλλά σας το γράφω ως πληροφορία. Για κρέμα μου πρότεινε την zinco της hidrovit.

DoUwp3.png

Διαφημίσεις

Είμαι απελπισμένη!

Η μικρή μου πριν μία εβδομάδα ακριβώς έκανε ένα πολύ άσχημο σύγκαμα. Η γιατρός μου είπε να βάλω eosin (διάλυμμα ηωσίνης 2%) αλλά λόγω 3ημέρου, δεν έβρισκα πουθενά. Έτσι έβαλα μελάνι για δύο μέρες και την έβλεπα ανακουφισμένη. Όταν τελικά βρήκαμε τo eosin σταμάτησα το μελάνι. Εκτός από αυτό το διάλυμμα σε κάθε αλλαγή πάνας, της έβαζα daktarin powder δύο φορές τη μέρα και το βράδυ κρέμα verdal. Με αυτή τη θεραπεία είχε περισσότερες ενοχλήσεις και έβλεπα ότι οι πληγές δεν έκλειναν. Την άφηνα και ώρα γυμνή, της έκανα αέρα για να στεγνώσουν οι πληγές καλά, αλλά τίποτα. Από χθες που ξαναμίλησα στη γιατρό και της είπα ότι εξακολουθούν να είναι ανοιχτές μου είπε να επανέλθω στο μελάνι. Χωρίς κανένα άλλο φάρμακο. Θέλω να δω μέχρι το βράδυ πως θα πάει. Σας έτυχε ποτέ αυτό? Να είναι δηλ. οι πληγές ανοιχτές τόσες μέρες! Φοβάμαι μην πάθει και τίποτα άλλο!!!

Θα ήθελα τη γνώμη σας!

.png

εγω ειχα αυτο το προβλημα και με τα δυο παιδια μου.ειδικα η κορη μου μολις τα εκανε την αλλαζα ασταπιαια και παλι ειχα μεγαλο προβλημα.μελανι, και μολις καλυτερευε εβαζα dactador

Ναι μπορούμε να βάζουμε κρέμα και στους όρχεις και γύρω απο αυτούς, αλλά δεν χρειάζεται να πλαστρώνουμε. Δηλ. δεν χρειάζεται να βάζουμε μεγάλη ποσότητα, αλλά λίγο και να την αλοίφουμε καλά.

Επίσης, δεν είναι απαραίτητο να βάζεις κρέμα σε κάθε αλλαγή πάνας.

Είμαι απελπισμένη!

Η μικρή μου πριν μία εβδομάδα ακριβώς έκανε ένα πολύ άσχημο σύγκαμα. Η γιατρός μου είπε να βάλω eosin (διάλυμμα ηωσίνης 2%) αλλά λόγω 3ημέρου, δεν έβρισκα πουθενά. Έτσι έβαλα μελάνι για δύο μέρες και την έβλεπα ανακουφισμένη. Όταν τελικά βρήκαμε τo eosin σταμάτησα το μελάνι. Εκτός από αυτό το διάλυμμα σε κάθε αλλαγή πάνας, της έβαζα daktarin powder δύο φορές τη μέρα και το βράδυ κρέμα verdal. Με αυτή τη θεραπεία είχε περισσότερες ενοχλήσεις και έβλεπα ότι οι πληγές δεν έκλειναν. Την άφηνα και ώρα γυμνή, της έκανα αέρα για να στεγνώσουν οι πληγές καλά, αλλά τίποτα. Από χθες που ξαναμίλησα στη γιατρό και της είπα ότι εξακολουθούν να είναι ανοιχτές μου είπε να επανέλθω στο μελάνι. Χωρίς κανένα άλλο φάρμακο. Θέλω να δω μέχρι το βράδυ πως θα πάει. Σας έτυχε ποτέ αυτό? Να είναι δηλ. οι πληγές ανοιχτές τόσες μέρες! Φοβάμαι μην πάθει και τίποτα άλλο!!!

Θα ήθελα τη γνώμη σας!

Το επαναφέρω γιατί σήμερα μάτωσε κιόλας! Ουδεμία βελτίωση!!!

Αν μπορεί κάποια, ας μου γράψει τη γνώμη της από την εμπειρία της!

.png

Ευγενια το περασαμε κι εμεις...μιλαμε για πληγες φριχτες....ειχε φυγει το δερμα....εβαζα ενα σωρο κρεμες που ελεγε η γιατρος κι αυτος υποτροπιαζε.......

Να ξεριες οτι οι κρεμες μπορει στην αρχη να βοηθησουν καπως αλλα ειναι μεχρι 3 μερες η χρηση....μετα αντι να βοηθανε χειροτερευουν την κατασταση...

Εγω οταν το παθαμε αυτο χρησιμοποιουσα ΜΟΝΟ μελανι......τιποτε αλλο.......περασαν αρκετες μερες για να κλεισουν εντελως οι πληγες αλλα εκλεισαν καποια στιγμη,....τουλαχιστον το παιδι δε πονουσε......θελει υπομονη!!!

Το θεμα ειναι να μη παει μικροβιο και κανει μολυνση.......

Γνωμη μου ειναι να στεγνωνει καλα η περιοχη αφου βαλεις μελανι και να αφησεις λιγο να αεριζεται αν ειναι δυνατον......να αλλαζεις συχνα πανες να μη μενει βρεγμενο το μωρο....

vera, σε ευχαριστώ πάααααρα πολύ!

Μου δίνεις κουράγιο λέγοντας ότι θέλουν πολλές μέρες να κλείσουν οι πληγές. Τη στεγνώνω με το πιστολάκι και πριν το μελάνι και μετά. Και μετά την αφήνω ώρα γυμνούλα. Ευτυχώς σήμερα δεν μάτωσαν ξανά. Θα δούμε πως θα πάει και αύριο μήπως χρειαστεί να τη δει και παιδοδερματολόγος.

.png

Εμενα με βοηθησε πολυ το αλευρο καλαμποκιου....τα δοκιμασα ολα αλλα μονο αυτο εκανε θαυματα!!!!ειναι σαν πουδρα και δεν τσουζει καθολου...κρατα και πολυ καλα την υγρασια!!! :D

Ευγενια παιρνει πολλες μερες...κι εμενα μου κανε εντυπωση.....κανε κουραγιο κoπελα μου!!!!

Οι γιατροι αν πας ξανα παλι φαρμακα θα σου δωσουν.......μονο με αυτα λυνουν τα προβληματα........εχω παρει ενα καρο και δεν ειδα βελτιωση...με εσωσε ο ξαδερφος μου που οντας φαρμακοποιος μου εφερε μελανι........και τωρα μολις παει να κοκκινησει μελανι βαζω κι αντε calcifate avene .....μια στο τοσο...η δερματολογος μου ελεγε να την βαζω συνεχεια, η παιδιατρος διαφωνουσε.......

Αν διαβασεις τοπικ για αυτα τα φαρμακα θα δεις οτι πολυ κακως τα βαζουμε στο ευαισθητο δερμα των μωρων μας........ :roll:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...