Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μαιες...........!!!

mimika

Recommended Posts

Εάν γνωρίζαμε κάποια μαία που να γράφει εδώ στο φόρουμ θα ήταν καλό έτσι ώστε να έχουμε πληροφορίες εκ των έσω.

Με αφορμή αυτό, επιτρέψτε μου να πω κάποια πράγματα, όπως τα είδα εγώ «εκ των έσω»:

Αυτές οι οποίες ασχολούνται με τα μωρά δεν είναι μαίες αλλά βοηθοί νοσηλείας με σπουδές από ΙΕΚ ενός έτους, στην καλύτερη περίπτωση 2 έτη.

Ακόμα και αν τα έμαθαν σωστά σε μια σχολή 1 έτους, στο μαιευτήριο που έπιασαν δουλειά, οι "παλιές" που έχουν άλλη νοοτροπία και γνώσεις, τους τα έμαθαν αλλιώς: το παιδί θα κάνει ίκτερο, θα χάσει βάρος, θα πεινάει, δεν έχετε γάλα τις πρώτες ημέρες, θα πνιγεί από τις βλέννες, θα κουραστεί και ένα σωρό άλλες τέτοιες βλακείες. Περνάνε αυτές τις «γνώσεις» στις μικρές και όοοολες μαζί στις λεχώνες. Το αστείο είναι ότι τα πιστεύουν!!!!

Οι μαίες του μαιευτηρίου δεν ασχολούνται τόσο ούτε με τον θηλασμό ούτε με τα νεογνά, ασχολούνται οι βοηθοί νοσηλείας. Μας έχετε μπερδέψει με αυτές δυστυχώς…

Τις μαίες τις έχουνε κάνει γραφιάδες και για να διατηρούν μια τάξη στον όροφο, να κάνουν την νοσηλεία (φάρμακα, αντιβιώσεις κ.λπ,) , να εκτελούν τις εντολές των γιατρών, να αξιολογούν τα περιστατικά που συμβαίνουν στους ορόφους των λεχωίδων και γενικά να έχουν την επίβλεψη όλων. Με λίγα λόγια μόνο μαίες δεν είναι (εγώ γι' αυτό παραιτήθηκα). Φυσικά αυτά είναι αρμοδιότητα της μαίας (δεν μπορεί μια βοηθός νοσηλείας να κάνει φαρμακευτική αγωγή) αλλά είναι το ελάχιστο από αυτά στα οποία έχει εκπαιδευτεί να κάνει!!!!

Αυτά που λένε οι μαίες για το συμπλήρωμα (ότι ας πάρει λίγο), τα λένε γιατί αλλιώς με τα ίδια λεφτά που παίρνουν θα έπρεπε συνέχεια να ανεβοκατεβάζουν νεογνά ακούγοντάς τα να κλαίνε αντί να τα ταίζουν με μπιμπερό όλα στο ίδιο δωμάτιο ούτε πήγαιν έλα ούτε κλάμα.... ηρεμία και γαλήνη στο μαιευτήριο.

Αυτό σχετικά με την αμοιβή που παίρνουν, και οι μαίες αλλά και οι βοηθοί νοσηλείας, έχει δίκιο η Μαρία. Δεν έχουν κίνητρα για να ασχοληθούν περισσότερο, ούτε και να ενημερωθούν. Γιατί να μπουν στο internet και να ψάξουν, θα τους δώσουν περισσότερα ή θα εκτιμήσουν την δουλειά που κάνουν???

Μια συνάδελφός μου που δουλεύαμε προσωπικό στο χειρουργείο μεγάλου μαιευτηρίου μου έλεγε: «καλύτερα ήμουν όταν δούλευα πωλήτρια, έπαιρνα καλύτερα λεφτά, κουραζόμουν λιγότερο και δεν είχα τόσο μεγάλη ευθύνη στο κεφάλι μου…» και είχε δίκιο!!!!

Αλλά και το μαιευτήριο θα πρέπει να πληρώνει περισσότερες μαίες για να πηγαινοέρχονται τα μωρά.

Έτσι είναι αλλά βλέπεις τα μαιευτήρια είναι επιχειρήσεις, τους ενδιαφέρει να βγαίνει η βασική δουλειά με το λιγότερο κόστος. Οι κοπέλες που δουλεύουν σε κάθε βάρδια είναι λίγες και ξεπατώνονται. Τελευταία είναι καλύτερα τα πράγματα σε σχέση με πριν 5 χρόνια που ήμουν και εγώ προσωπικό, έχουν κάνει μερικές προσλήψεις ακόμα…

Το μαιευτήριο είναι αυτό που κινεί τα νήματα έτσι όπως έμαθα εγώ.

Πρέπει να επικοινωνείτε με την διεύθυνση και να τους λέτε ότι

"δεν θα γεννήσω εδώ εάν δεν δεσμεύεστε ότι το μωρό μου δεν θα πιεί ούτε ΣΤΑΓΟΝΑ ξένο γάλα χωρίς την συγκατάθεσή μου και εάν δεν μου το φέρνουν όποτε πεινάει.

Συμφωνώ απόλυτα…. καταρχήν η σημερινή γυναίκα οφείλει να είναι ενημερωμένη σχετικά με τον θηλασμό και θα είναι τυχερή αν συνεργάζεται με άτομα που υποστηρίζουν τον θηλασμό (γιατρός, μαία). Θα πρέπει να επιμείνει σε αυτό το θέμα εκτός και αν ο ίδιος ο παιδίατρος κρίνει διαφορετικά (εκτός και αν είναι τόσο άτυχη που θα πέσει και σε παιδίατρο που προωθεί το μπουκάλι)

Θέλω να διευκρινίσω ότι δεν τα ταΐζουν τα μωρά οι βοηθοί νοσηλείας (και να θέλανε δεν έχουν τόσο χρόνο) αλλά κάνουν κάτι άλλο: παρακινούν τις ίδιες τις μητέρες να τα ταΐσουν. Το λέω με μεγάλη βεβαιότητα αυτό γιατί έχω δουλέψει σε όροφο με μωρά και πραγματικά, πολύ σπάνια τάιζαν τα παιδιά κατά την διάρκεια της ημέρας.

Μετά από πολύ σκέψη για το τι τελικά συμβαίνει και οι λεχώνες γκρινιάζουν ότι τα μωρά έρχονται ταϊσμένα, κατάλαβα ότι συμβαίνει αυτό: οι περισσότερες γυναίκες που γεννάνε δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει θηλασμός και ακούνε τις συμβουλές των μαμάδων τους, του προσωπικού και του κάθε ένα που «προσφέρετε» να βοηθήσει. Σαν αποτέλεσμα, οι νέες μαμάδες δίνουν το μπουκάλι στο μωρό (60 ml που το θεωρώ υπερβολή για ένα νεογέννητο) και το μωρό μέχρι να κάψει τόοοοσο γάλα έχουν περάσει 2 γεύματα. Έρχεται, λοιπόν το μωράκι για το επόμενο γεύμα και εκείνο όχι μόνο δεν πεινάει αλλά βγάζει και γουλιές. Και λέει η μαμά που δεν γνωρίζει «μου το έχουν ταΐσει» γιατί δεν ξέρει ότι τα 60 ml θα κάνει πάνω από 3 ώρες για να τα χωνέψει και ότι το μωρό μπορεί να βγάλεις γουλιές 2 ώρες μετά το γεύμα με μπουκάλι. Και η συνέχεια έχει ως εξής : ξαναδίνουν του μωρού μπουκάλι γιατί «πρέπει να φάει αφού σου το έφεραν τώρα» (πεινάει, δεν πεινάει, να φάει) και επαναλαμβάνεται η ίδια ιστορία. Θα μου πεις, πως τρώει αφού δεν πεινάει… ως γνωστόν, οι τρύπες της θηλής είναι μεγάλες και έχουν πολύ ροή – το μωρό δεν χρειάζεται να κάνει θηλαστική κίνηση, κάνει μόνο κατάποση… ,κουτσά - στραβά θα φάει άλλα 20-30 ml!

Αυτά μπρος το παρόν «εκ των έσω»…

Υ.Γ. μεγάλο το ποστ αλλά μεγάλο και το θέμα…

Αννα Κονοβέση

Μαία - Ψυχοπροφυλάκτρια,

Εκπαιδεύτρια Α' Βοηθειών

• 2 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 309
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Συμφωνώ με τη SHAKTI η οποία είναι και παλιά φίλη και με είχε βοηθήσει πάρα πολύ στην πρώτη εγκυμοσύνη μου.... Τότε είχα ακούσει τη συμβουλή της και για το θηλασμό και για την επισκληρίδιο που μου είχε πει να μην αποφασίσω αλλά να δω στην πορεία αν θα αντέξω.. σοφά λόγια

Και τα δύο μου παιδιά τα θήλασα γιατί το ήθελα πάρα πολύ και γιατί -το ομολογώ- βαριόμουν τρομερά την αποστείρωση!!! Ο γιος μου έπινε γάλα από το στήθος μου μέχρι 6 μηνών και η κόρη μου μέχρι 4. Πάντως στον γιο μου είχα πάρα πολύ γάλα και χαρακτηριστικά θυμάμαι να κάνω ντους και να τρέχει από το στήθος σαν βρύση . Επίσης θυμάμαι ότι μάζευα γάλα στο μπιμπερό χωρίς θήλαστρο!!! Στην κόρη μου πάλι είχα πολύ λιγότερο -ίσως και γιατί ήταν μικρότερη σε μέγεθος και επίνε λιγότερο, ποιος ξέρει :D:D

Πάντως με το που πήγα στη δουλειά έκοψε μαχαίρι το γάλα! τρομερό ....

Στο μαιευτηριο πάλι, και στα δύο μου παιδιά, μου φέρνανε τα μωρά στο "πυρέξ" με το μπιμπερό στο πλάι... Η εύκολη λύση ίσως.... Πάντως προτίμησα, τουλάχιστον για όσο μπορούσα, τον μητρικό θηλασμό

Μετά από πολύ σκέψη για το τι τελικά συμβαίνει και οι λεχώνες γκρινιάζουν ότι τα μωρά έρχονται ταϊσμένα, κατάλαβα ότι συμβαίνει αυτό: οι περισσότερες γυναίκες που γεννάνε δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει θηλασμός και ακούνε τις συμβουλές των μαμάδων τους, του προσωπικού και του κάθε ένα που «προσφέρετε» να βοηθήσει. Σαν αποτέλεσμα, οι νέες μαμάδες δίνουν το μπουκάλι στο μωρό (60 ml που το θεωρώ υπερβολή για ένα νεογέννητο) και το μωρό μέχρι να κάψει τόοοοσο γάλα έχουν περάσει 2 γεύματα. Έρχεται, λοιπόν το μωράκι για το επόμενο γεύμα και εκείνο όχι μόνο δεν πεινάει αλλά βγάζει και γουλιές. Και λέει η μαμά που δεν γνωρίζει «μου το έχουν ταΐσει» γιατί δεν ξέρει ότι τα 60 ml θα κάνει πάνω από 3 ώρες για να τα χωνέψει και ότι το μωρό μπορεί να βγάλεις γουλιές 2 ώρες μετά το γεύμα με μπουκάλι. Και η συνέχεια έχει ως εξής : ξαναδίνουν του μωρού μπουκάλι γιατί «πρέπει να φάει αφού σου το έφεραν τώρα» (πεινάει, δεν πεινάει, να φάει) και επαναλαμβάνεται η ίδια ιστορία. Θα μου πεις, πως τρώει αφού δεν πεινάει… ως γνωστόν, οι τρύπες της θηλής είναι μεγάλες και έχουν πολύ ροή – το μωρό δεν χρειάζεται να κάνει θηλαστική κίνηση, κάνει μόνο κατάποση… ,κουτσά - στραβά θα φάει άλλα 20-30 ml!

Αυτά μπρος το παρόν «εκ των έσω»…

Υ.Γ. μεγάλο το ποστ αλλά μεγάλο και το θέμα…

Και να κανω τωρα την εξης ερωτηση:

Ολη νυχτα που δεν τα φερνουν δεν τα ταιζουν μεσα?

Και θα σου πω και το αλλο: Οταν εκανα παρατηρηση σε μια μαια να μην τον ταιζουν (γιατι μου ηρθε με γαλα στο στομα), μου ειπε με υφος "δεν τα ταιζουμε μανταμ" (σιγα βρε κοπελια, απο μενα πληρωνεσαι!) και ηταν η μοναδικη που το ειπε αυτο καθως οι υπολοιπες κοπελες μου ειχαν πει οτι φυσικα και τα ταιζουμε τα μωρακια κι ας ζητανε αποκλειστικο θηλασμο.

Ενα να αρχισει να κλαιει για φαι ξεκινανε ολα.

Δεν αμφισβητω αυτα που λες απλα σου παραθετω τι μου ειπανε οι μαιες στο Μητερα.

Εγω τον εβαζα στο στηθος και δεν καθοτανε στην αρχη και μου εκανε κι εμετο (μετα απο πεντε εξι ωρες που ειχαν να τον φερουν, τοση ωρα ηταν νηστικος? Δεν το πιστευω με τιποτα κι ειδικα ο γιος μου που σαν νεογεννητο ηθελε μαμ καθε 1,5 ωρα και τωρα που ειναι 4,5 μηνων καθε 3-4 ωρες.)

Μητέρες μου έχουν διηγηθεί απίστευτες ιστορίες...

Η μητέρα έξω από το θάλαμο νεογνών με το στήθος πρησμένο να παρακαλάει τη μαία να της ανοίξει να θηλάσει το μωρό που έκλαιγε κι εκείνη να μην της ανοίγει και να δίνει στο μωρό ζαχαρόνερο... (αυτά σε ακριβή ιδιωτικη κλινική των Αθηνών...). Στην ίδια κλινική στο επόμενο παιδί της μαμάς θέλανε να το κρατήσουν 1 24ωρο στην εντατική απλά και μόνο γιατί το βάρος του ήτανε μεγάλο.... το μωρό δεν είχε κανένα πρόβλημα, η μητέρα υπέγραψε και της το έδωσαν...

Η μητέρα μόνη της στο θάλαμο του νοσοκομείου με πρησμένο στήθος και τα γάλατα να τρέχουν να κλαίει από τον πόνο γιατί το μωρό το φέρνουν ανά 8 ώρες (ναι, στο ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης...).

Η μητέρα έχει ζητήσει αποκλειστικό θηλασμό, φέρνουν το μωρό στο τέλος του 1ου 24ωρου και κάνει εμετό όλο το ξένο γάλα πάνω στο νυχτικό της μαμάς... Έγινε το σώσε γιατί το παιδί ήταν το 2ο και δεν ήταν ψαρωμένη...

Τόμο θα μπορούσα να γράψω...

Και να κανω τωρα την εξης ερωτηση:

Ολη νυχτα που δεν τα φερνουν δεν τα ταιζουν μεσα?

Την νύχτα ναί, τα ταίζουν όλα. Τα μωρά που έχουν αποκλειστικά μητρικό θηλασμό κανόνικά πρέπει να πηγένουν στην μαμα όταν αυτό πειναει, ότι ώρα και αν συμβεί αυτό. Μερικά τα πάνε, μερικά τα ξεχνάνε ή βαριούνται να τα πάνε οπότε τα ταίζουν και αυτά μαζί με τα αλλα. Γι΄αυτό συμβουλέυω τις μαμάδες να έχουν τον νού τους και να χτυπανε την πορτα με τα νεογνά για να ζητήσουν το μωρό τους αν δούνε ότι πέρασε λίγη ώρα από την αναμενόμενη και δεν το έχουν φέρει. Θέλουν πίεση σε αυτό το θέμα!

Και θα σου πω και το αλλο: Οταν εκανα παρατηρηση σε μια μαια να μην τον ταιζουν (γιατι μου ηρθε με γαλα στο στομα), μου ειπε με υφος "δεν τα ταιζουμε μανταμ" (σιγα βρε κοπελια, απο μενα πληρωνεσαι!)

Μαντάμ???...:shock::shock::shock: απαράδεκτη

και ηταν η μοναδικη που το ειπε αυτο καθως οι υπολοιπες κοπελες μου ειχαν πει οτι φυσικα και τα ταιζουμε τα μωρακια κι ας ζητανε αποκλειστικο θηλασμο.

Ενα να αρχισει να κλαιει για φαι ξεκινανε ολα.

Αυτό λίγο δύσκολο την ημέρα. Εχουν δουλειές πολλές να κάνουν και δεν έχουν χρόνο να ταίσουν τόσα πολλά μωρά. Ταίζουν τα πιο "φωνακλάδικα" ή μικρά μωρά, δηλαδή λίγα. Τώρα, γιατι σου είπε έτσι αυτή, δεν το γνωρίζω.Αλλά τα περισσότερα τρώνε στην μαμά τους.

Εμένα προσωπικά τα δικά μου τα μωρά δεν τα ταίζουν γιατι κάνω φασαρία και τους δημιουργώ πρόβλημα.

Συμπέρασμα: αν τους πιέζεις και γκρινιάζεις τελικά θα γίνει αυτό που θέλεις μόνο και μόνο για να μην σε έχουν στο κεφάλι τους και να μην βρούν τον μπελά τους. Κανονικά υποτίθετε ότι πρέπει να βοηθούν τις μαμάδες να θηλάζουν και όχι να τα ταίζουν εκείνες εκτός και αν έχουν διαφορετικές οδηγίες για κάποιο συγκεκριμένο μωρό. Πρίν από λίγους μήνες αναγκάστηκα να πω σε βοηθό νοσηλέιας ότι θα της κάνω αναφορά στην διευθύνουσα αν ξαναπούν στην πελατισά μου να δώσει μπουκάλι και αν δεν γίνουν, με λίγα λόγια, όλα όσα πρέπει για να θηλάσει το μωρό. Βαρύ..., αλλά έφτασα στα όριά μου με μια συγκεκριμένη συμπεριφορά. Τελικά όμως, έγινε ευτό που έπρεπε.

Εγω τον εβαζα στο στηθος και δεν καθοτανε στην αρχη και μου εκανε κι εμετο (μετα απο πεντε εξι ωρες που ειχαν να τον φερουν, τοση ωρα ηταν νηστικος? Δεν το πιστευω με τιποτα κι ειδικα ο γιος μου που σαν νεογεννητο ηθελε μαμ καθε 1,5 ωρα και τωρα που ειναι 4,5 μηνων καθε 3-4 ωρες.)

Πόσες φορές έγινε αυτό? Και τις 4 ημέρες? Εχουν την συνήθεια να δίνουν ζαχαρόνερο στα νεογέννητα την πρώτη ημέρα ή και γάλα, οπότε, ναι, ήτανε ταισμένο. Ξαναήρθε χορτασμένο όμως όλες τις ημέρες ή τελικά το θήλασες?

Αννα Κονοβέση

Μαία - Ψυχοπροφυλάκτρια,

Εκπαιδεύτρια Α' Βοηθειών

Διαφημίσεις

Μητέρες μου έχουν διηγηθεί απίστευτες ιστορίες...

Συμβαίνουν πολλά στα ελληνικά μαιευτήρια συνήθως γιατί και η νέα μητέρα χρειάζεται υποστήριξη και καθοδήγηση από τα άτομα με τα οποία θα συνεργάζεται δηλαδή γιατρό και μαία.

Βέβαια, συνήθως οι περισσότεροι γιατροί δεν παρέχουν σοβαρή υποστήριξη στο κομμάτι αυτό γιατί δεν είναι ενημερωμένοι όπως πρέπει και δεν είναι αρμοδιότητά τους. Η μαία πρέπει να έχει ενεργό ρόλο σε αυτό, αλλά δυστυχώς, οφείλω να ομολογήσω με μεγάλη μου θλίψη, ότι αρκετές μαίες καταφεύγουν στο μπουκάλι έστω και σαν συμπληρωματική μέθοδος, ή δεν βοηθούν τις γυναίκες όπως πρέπει…

Γιʼ αυτό, θεωρώ σημαντικό στις συναντήσεις σας με την μαία σας να τις ξεκαθαρίσετε τις προθέσεις σας για τον θηλασμό και ότι βασίζεστε σε αυτήν για να σας βοηθήσει .

Το κυριότερο όλων όμως είναι η ίδια η μητέρα να είναι διαβασμένη και συνειδητοποιημένη....

Αννα Κονοβέση

Μαία - Ψυχοπροφυλάκτρια,

Εκπαιδεύτρια Α' Βοηθειών

Συμφωνώ με τη SHAKTI η οποία είναι και παλιά φίλη και με είχε βοηθήσει πάρα πολύ στην πρώτη εγκυμοσύνη μου....

Ωχ...και άλλη γνωστή!!!!!

Πολύ χαίρομαι. Ποιά είσαι? Αν δεν θέλεις να πεις δημόσια, στείλε μου pm.

Αννα Κονοβέση

Μαία - Ψυχοπροφυλάκτρια,

Εκπαιδεύτρια Α' Βοηθειών

Ευτυχως για μενα ηρθε μια καλη κοπελα και με βοηθησε πολυ στον θηλασμο και μαλιστα δεν δεχτηκε 20 ευρω που της εδινε η μαμα μου.

Καθισε ολο το απογευμα αλλα τελικα τα καταφεραμε. Τις δυο τελευταιες μερες ετρωγε σχεδον αποκλειστικα απο μενα.

Απλα το μωρακι μου δυστυχως δεν πηρε σχεδον καθολου πρωτογαλα μιας και λογω καισαρικης μας λεγανε μετα απο δυο μερες γιατι πιο πριν δεν κανει.

Βεβαια εγω τον εβαλα την αμεσως επομενη μερα της γεννας και θα τον εβαζα και την ιδια μερα αλλα δυστυχως ειχα εμετους απο την επισκληριδιο.

Δεν εχω παραπονο απο τις μαιες στο Μητερα (εκτος απο μια δυο περιπτωσεις), ηταν ολες παρα πολυ εξυπηρετικες και μολις τους ζηταγα το μπεμπε μου το εφερναν αμεσως.

Γενικα οτι κι αν ηθελα το ειχα το αργοτερο σε 5 λεπτα.

Συμφωνώ με τη SHAKTI η οποία είναι και παλιά φίλη και με είχε βοηθήσει πάρα πολύ στην πρώτη εγκυμοσύνη μου....

Ωχ...και άλλη γνωστή!!!!!

Πολύ χαίρομαι. Ποιά είσαι? Αν δεν θέλεις να πεις δημόσια, στείλε μου pm.

Άσχετο με το θέμα αλλά, μετά το pm που έλαβα θέλω να πω δημόσια ότι την αγαπώ πολύ, ότι ήταν από τις καλύτερες φίλες που είχα ποτέ, και ότι, αν οι συνθήκες δεν ήταν τέτοιες (απόσταση κυρίως αλλά και υποχρεώσεις) δεν θα χανόμασταν ποτέ…. Ακόμα και αν έχουμε χαθεί όμως, σε έχω συχνά στο μυαλό μου.

Τι να πω…. απίστευτο άτομο, γλυκύτατο πρόσωπο και ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΦΙΛΗ….

Sorry κορίτσια για το άσχετο του θέματος αλλά έχω χαρεί τόσο πολύ που θέλω να το πω δημόσια.

Αννα Κονοβέση

Μαία - Ψυχοπροφυλάκτρια,

Εκπαιδεύτρια Α' Βοηθειών

Απλα το μωρακι μου δυστυχως δεν πηρε σχεδον καθολου πρωτογαλα μιας και λογω καισαρικης μας λεγανε μετα απο δυο μερες γιατι πιο πριν δεν κανει.

Δεν έχει καμία σχέση η καισαρική βέβαια, αλλά και το πρωτόγαλα δεν κρατά μόνο 2 ήμέρες. Μεταξύ 4-10ης μέρας έρχεται το γάλα μαζί με το πρωτόγαλα (μεταβατικό γάλα) και μετά κατεβαίνει το κανονικό γάλα. Άρα το μωράκι σου πήρε πρωτόγαλα απλά το στερήθηκε για 2 ημέρες.

Αγλαία τι λες και σύ????

Δεν εχω παραπονο απο τις μαιες στο Μητερα (εκτος απο μια δυο περιπτωσεις), ηταν ολες παρα πολυ εξυπηρετικες και μολις τους ζηταγα το μπεμπε μου το εφερναν αμεσως.

Γενικα οτι κι αν ηθελα το ειχα το αργοτερο σε 5 λεπτα.

Μέσα σε 5 λεπτά???? Σε τί όροφο ήσουνα?

Αννα Κονοβέση

Μαία - Ψυχοπροφυλάκτρια,

Εκπαιδεύτρια Α' Βοηθειών

Διαφημίσεις

Hμουν στον τεταρτο σε 3κλινο.

Σε καμια περιπτωση δε μπορω να πω οτι εχω παραπονο.

Μαλιστα ενα βραδυ κατα τη 1.30 μολις ειχα κανει μπανιο και εβρεξα τις γαζες και η υπευθυνη βαρδιας ετρεξε κυριολεκτικα να μου τις αλλαξει.

Κι εγω συγγνωμη που θα βγω λιγο εκτος θεματος :oops:

Αννα σου ερχεται κι αλλη γνωστη!!!! :lol:

Τοσο γνωστη που εχεις ερθει και στο γαμο μου :lol:

Θα σου στειλω πμ να σου γραψω ποια ειμαι.

Εγω σπανια γραφω στο φορουμ αν και προσπαθω να διαβαζω τα θεματα.Δε μπαινω δηλαδη με την ιδιοτητα της μαιας(κυριως λογω ελλειψης χρονου).

Συνηθως μπαινω στο τσατ για κουβεντουλα μετα τις 11 το βραδυ.

Χαρηκα απιστευτα που σε ειδα εδω.Πολλα φιλια!!!!

Κι εγω συγγνωμη που θα βγω λιγο εκτος θεματος :oops:

Αννα σου ερχεται κι αλλη γνωστη!!!! :lol:

Τοσο γνωστη που εχεις ερθει και στο γαμο μου :lol:

Θα σου στειλω πμ να σου γραψω ποια ειμαι.

Εγω σπανια γραφω στο φορουμ αν και προσπαθω να διαβαζω τα θεματα.Δε μπαινω δηλαδη με την ιδιοτητα της μαιας(κυριως λογω ελλειψης χρονου).

Συνηθως μπαινω στο τσατ για κουβεντουλα μετα τις 11 το βραδυ.

Χαρηκα απιστευτα που σε ειδα εδω.Πολλα φιλια!!!!

:shock::shock::shock::?::?::?:

Αννα Κονοβέση

Μαία - Ψυχοπροφυλάκτρια,

Εκπαιδεύτρια Α' Βοηθειών

• 1 month later...

Διαφημίσεις

Καλησπερα.καλη χρονια ναι ειμαι εγκυος στον 7ο μηνα.Ειναι το πρωτο μου,ειναι κοριτσακι.Τι συμβουλες μπορεις να μου δωσεις ωστε να μην φωβαμαι την γενα?φιλακια!!!!! κ καληνυχτα!!! :oops:

ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΑΝΟΥΛΑ!!!!

Μαιες.... Γιατί μου τις θυμήσατε.. γιατι;;;; :evil::evil::evil:

Πρώτα απ' όλα- επειδή θα τα "χώσω" άσχημα- να ξεκαθαρίσω ότι είμαι σίγουρη ότι υπάρχουν και μαίες που είναι πολύ καλές στη δουλειά τους και βοηθούν πραγματικά, δεν αμφιβάλλω... Όμως η δική μου εμπειρία από τις μαίες ήταν εφιαλτική.

Καταρχάς εξαιτίας τους δεν θήλασα το μωρό μου παρά μόνο για λίγες μέρες και - επίσης εξαιτίας τους- έπαθα μια "ωραιότατη" επιλόχειο κατάθλιψη.

Ξεκινάμε λοιπόν...

Την πρώτη μέρα στο μαιευτήριο δεν ήρθαν να μου δείξουν ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ.

Τη δεύτερη μέρα - και αφού τους "έβαλε χέρι" ο γυναικολόγος μου- ήρθαν το βράδυ (δηλαδή δύο 24ωρα μετά τη γέννα) να μου δείξουν πώς να θηλάζω.

Μέχρι αυτή τη στιγμή απλά έβαζα το μωρό στο στήθος μου και αυτό έπαιρνε μόνο τη ρώγα η οποία είχε ήδη ερεθιστεί πολύ.

Λέγοντας ότι μου "έδειξε" η μαια, μη φανταστείτε τίποτα ιδιαίτερο... Απλά μου έβαλε μόνη της το μωρό στο στήθος μου και έφυγε γιατί "είχε πολύ δουλειά"...

Το μωρό μου εν τω μεταξύ είναι πολύ λαίμαργο και με τον τρόπο που θήλαζε με πόναγε πάρα πολύ...

Πέρα απ' αυτό ενώ φαινόταν ότι χόρταινε, μετά από ένα τέταρτο έκλαιγε πάλι... Το ξαναέβαζα στο στήθος μου και φτου και πάλι απ' την αρχή.

Πήγα και βρήκα τις μαίες- αυτές να έρθουν στο δωμάτιο, ούτε κουβέντα- και μου είπαν να συνεχίσω να το βάζω στο στήθος μου ακόμα και κάθε τέταρτο αφού πεινούσε και να μη του δώσουμε συμπληρωματικά ξένο γάλα γιατί μετά δεν θα ήθελε το στήθος μου.

Η ηλίθια τις ακούσα με αποτέλεσμα το στήθος μου να βγάζει συνέχεια αίμα. Οι πόνοι δε, αφόρητοι...

Την τελευταία μέρα που ήμουν στο μαιευτήριο το στήθος μου πια ήταν σε κακά χάλια.

Πολύ απλά μου ήταν πραγματικά ΑΔΥΝΑΤΟ να θηλάσω. Πόναγα πάρα πολύ, δεν άντεχα πια!

Το μωρό πάλι πείναγε και έκλαιγε ασταμάτητα.

Ζήτησα λοιπόν να του δώσουν ξένο γάλα να "ξεκουραστεί" το στήθος μου έστω για λίγες ώρες.

Δεν μου έδιναν με τίποτα! Και το μωράκι μου να πεινάει σαν τρελλό και να κλαίει γοερά!

Έκλαιγα κι εγώ που προπαθούσα να το βάλω στο στήθος μου αλλά αυτό δεν το έπαιρνε σωστά και το μάτωνε όλο και πρισσότερο.

Τελικά μετά από 13 ώρες και αφού έφτασα μέχρι τη διοίκηση του νοσοκομείου :shock: του έδωσαν ξένο γάλα λέγοντας μου με απίστευτο υφάκι ότι μετά από αυτό το μωρό δεν θα ήθελε ξανά το στήθος μου γιατί έστω και με τη μια αυτή φορά θα συνήθιζε το μπουκάλι. Για την ακρίβεια μου είπε μια... να μην τη χαρακτηρίσω καλύτερα- ότι θα είμαι εγώ υπεύθυνη που το μωρό δεν θα θηλάσει. :evil:

Την επόμενη μέρα που θα έβγαινα από το μαιευτήριο είδε ο γυναικολόγος το στήθος μου και έπαθε ο άνθρωπος σοκ!

Ήταν καταματωμένο και πλέον είχε αρχίσει να βγάζει και πύον που σημαίνει ότι το παιδί δεν έπρεπε να θηλάσει. Μου είπε να χρησιμοποιήσω θήλαστρο τουλάχιστον μέχρι να επανέλθει το στήθος μου.

Αναγκαστικά πλέον αυτό έκανα. Έδινα στο μωρό το γάλα από το θήλαστρο και πρόσθετο επειδή δεν χόρταινε και δεν το έβαλα ξανά στο στήθος μου γιατί ήμουν σίγουρη ότι πια μετά από τόσες μέρες (δύο εβδομάδες για την ακρίβεια- σίγουρα δεν θα το θέλει.

Δεν ήθελα καν να μπω στη διαδικασία γιατί μόλις είχα αρχίσει να συνέρχομαι από την επιλόχειο κατάθλιψη που είναι ότι χειρότερο έχω περάσει στη ζωή μου.

Ήταν Χριστούγεννα, είχα φέρει στον κόσμο ένα υγιέστατο, ζωηρό και χαρούμενο μωρό και αντί να χαίρομαι έβαζα κάθε τρεις και λίγο τα κλάμματα επειδή μου είχε καρφωθεί στο μυαλό η ατάκα της μαίας "θα είστε εσεις υπεύθυνη που το μωρό δεν θα θηλάσει". Ένιωθα άχρηστη και κυρίως η πιο κακή μαμά του κόσμου :cry: .

Εντάξει, είπαμε να ενθαρρύνεται ο αποκλειστικός θηλασμός αλλά όχι κι έτσι γιατί φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα.

Γιατί το καλύτερο δεν σας το είπα. Μετά από 25 περίπου μέρες, το μωρό έκλαιγε γιατί πεινούσε και ο άντρας μου είχε αργήσει να έρθει από το φαρμακείο που είχε πάει για να του αγοράσει γάλα.

Μην αντέχοντας να το βλέπω να κλαίει το έβαλα στο στήθος μου.

Πώς αντέδρασε; Όχι μονάχα το πήρε αλλά το έβαλε στο στοματάκι του για πρώτη φορά σωστά χωρίς να με πονέσει καθόλου.

Ήταν όμως ήδη αργά... το γάλα είχε αρχίσει να κόβεται γιατί το θήλαστρο δεν έκανε την καλύτερη δουλειά. :cry:

Δεν θέλω πια ούτε να ακούω για μαίες...

ΥΓ. Εννοείται βεβαια ότι στο μαιευτήριο δεν μου έδειξαν ούτε πώς να το κρατάω, ούτε πώς να το κάνω μπάνιο, ούτε πώς να το αλλάζω.

Τελοσπάντον, αυτά ήταν το λιγότερο, τα καταφέρνεις και μόνη σου.

.png

Οταν λεμε "πρεπει να ενθαρυνεται ο θηλασμος" δεν εννοουμε, μονο το να πει καποιος στη μητερα "αντε θηλασε" μαρακι.. Εννοουμε οτιο αλλος θα πρεπει να σου δειξει και πως να το κανεις.. Θα επρεπε να τους κανεις καταγγελια που σε εφεραν σε αυτη την κατασταση.. η τουλαχιστον να τις ξεμαλλιασεις..

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Οταν λεμε "πρεπει να ενθαρυνεται ο θηλασμος" δεν εννοουμε, μονο το να πει καποιος στη μητερα "αντε θηλασε" μαρακι.. Εννοουμε οτιο αλλος θα πρεπει να σου δειξει και πως να το κανεις.. Θα επρεπε να τους κανεις καταγγελια που σε εφεραν σε αυτη την κατασταση.. η τουλαχιστον να τις ξεμαλλιασεις..

Πω πω συμφωνώ. Δεν τις ξεμάλλιασες από ότι κατάλαβα.. Κάνε μια καταγγελία τουλάχιστον :?:?:?

Όταν παίρνω...γεμίζουν τα χέρια μου. Όταν δίνω, γεμίζει η ψυχή μου...

Μην αντέχοντας να το βλέπω να κλαίει το έβαλα στο στήθος μου.

Πώς αντέδρασε; Όχι μονάχα το πήρε αλλά το έβαλε στο στοματάκι του για πρώτη φορά σωστά χωρίς να με πονέσει καθόλου.

Ήταν όμως ήδη αργά... το γάλα είχε αρχίσει να κόβεται γιατί το θήλαστρο δεν έκανε την καλύτερη δουλειά. :cry:

Απ' ό,τι φαίνεται, το μωράκι μάλλον δεν ξέχασε να θηλάζει, ούτε αρνείται το στήθος σου :lol:

Αν το θέλεις, μπορείς να ξαναρχίσεις με το θηλασμό, και να γίνουν όλα σωστά αυτή τη φορά! Το γάλα ξανάρχεται πολύ εύκολα! Αν ενδιαφέρεσαι, μπορείς να κοιτάξεις στα αντίστοιχα topics και να ρωτήσεις την Αγλαΐα :wink:

Να σου ζήσει το μωράκι σου! [/url]

Katrin μου, νομίζω ότι είναι πλέον αργά για να ξαναρχίσω τον θηλασμό. Αφενός επειδή το γάλα μου έχει κοπεί τελείως και αφετέρου επειδή σε λίγο καιρό θα γυρίσω στη δουλειά μου οπότε θα είναι δύσκολα τα πράγματα...

Όσον αφορά την καταγγελία...

Θα τις κάνω να τρέχουν και να μη φτάνουν.

Καταγγελία δεν θα κάνω για τον απλό λόγο ότι η φύση του επαγγέλματός μου είναι όχι να κάνω αλλά να ΔΕΧΟΜΑΙ καταγγελίες.

Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω την ιδιότητά μου και να με έχουν στα όπα- όπα στο μαιευτήριο αλλά δεν το έκανα για λόγους αξιοπρέπειας και αξιοκρατίας.

Μετά από αυτά που πέρασα το μετάνοιωσα, αλλά μόνο για λίγο.

Γιατί με αυτό τον τρόπο είδα πώς δουλεύουν (ή καλύτερα πώς μας "δουλεύουν") και θα κάνω ότι μπορώ από τη θέση μου ώστε να μην αντιμετωπίσει άλλη μανούλα αυτή την απαράδεκτη συμπεριφορά.

Γιατί σας έγραψα μόνο τα προβλήματα που αντιμετώπισα με το θηλασμό.

Η λέξη "απαράδεκτη" είναι πραγματικά πάρα πολύ λίγη για να χαρακτηρίσει τη συμπεριφορά τους.

Ένα μόνο θα σας πω που συνέβη σε μια άλλη λεχώνα που έμενε στο διπλανό δωμάτιο.

Η κοπέλα είχε γεννήσει το απόγευμα και μετά τη γέννα είχε τρομερούς πόνους, δεν μπορούσε ούτε καλά- καλά να σηκωθεί από το κρεβάτι.

Όταν λοιπόν της έφεραν το φαγητό ήταν τελείως ξαπλωμένη και φώναξε τη νοσηλεύτρια να της σηκώσει το κρεβάτι για να μπορέσει να κάτσει κάπως και να φάει.

Η απάντηση της ξέρετε ποιά ήταν: "Σήκωσε το κρεβάτι μόνη σου, έγω δεν μπορώ με πονάει η μέση μου". :shock::evil: . Τα σχόλια δικά σας.

.png

Μαρία καλά λεει η μιμικά που γέννησες για να ξέρουμε; :shock:

Φαντάζομαι την έκπληξη της Αγλαίας για όλα αυτά. Πραγματικά λυπάμαι για σένα γιατί κατάφεραν κάποιοι να σου χαλάσουν μια απο τις πιο ωραίες στιγμές της ζωής σου. Αφού ομως όλα είναι καλά με το μωράκι σου, κοίτα μπροστά :wink: Απλά μη ξαναπάς σ'αυτή την κλινική.

Αντίθετα με όλα αυτά εγώ έννιωθα σα να γένναγα στο σπίτι μου. Η μαία την οποία είδα μία φορά πριν τη γέννα , μου εξήγησε τα πάντα γύρω απο τον τοκετό, με πήγε στους χώρους του μαιευτηρίου και μου περιέγραψε όλη τη διαδικασία. την ημέρα της γέννας η μαία ήταν τέλεια, ευγενική και γελαστή από της 0500 το πρωί που την πήρα, και μαζί μου ήταν η αδερφή μου η οποία ειναι γνωστή του γιατρού μου , ο άντρας μου και φυσικά ο γιατρος. Γέννησα σε 2 ώρες και έννιωθα συνέχεια οτι ημούν σε μία γιορτή. Στο δωμάτιο 2 κοπέλες περνουσαν εναλλαξ κάθε μέρα και ρωτούσαν αν είχαμε προβλημα με το θηλασμό. η μαία μου και ο γιατρος ερχόταν κάθε μέρα οπότε με παρακολουθούσαν. την ιδια αντιμετώπιση είχε και η κοπέλα δίπλα μου.Την τελευταία μέρα ήρθαν και μας έδειξαν πως να το πλένουμε, να το αλλάζουμε κτλ. Αυτά μου τα είχε δείξει και η δική μου μαία. Σε γενικές γραμμές είχα μια πολύ καλη εμπειρία από τη μαία μου, όσο για το μαιευτήριο αν τους πιέσεις λίγο ανταποκρίνονται ( βεβαια γιατι να χρειαζεται κάτι τέτοιο), αλλωστε τόσα λεφτά πέρνουν!! :)

Ειστε η ζωη μου: Θεοδώρα 3ων, Στελα 2, Μπεμπης-Αποστολος!

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

Αλήθεια Μαρία που γέννησες;

Οσον αφορά αυτό που είπες για το επάγγελμα, θα σου πω ότι καταλαβαίνω αλλά δεν συμφωνώ. Καμιά φορά πρέπει να διεκδικείς πράγματα χρησιμοποιώντας ακόμα και την ιδιότητα σου. Στην Ελλάδα ζούμε. Δυστυχώς.

an1cCqX00001110MDAwODM1ZHwwMDAwMTExZGF8RWxlbmkgaXMgaGVyZSBmb3I.gif

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...