Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θέλω παιδί αλλά σκέφτομαι την οικονομική κρίση

manoulina

Recommended Posts

Ήμουν/είμαι απαισιόδοξο άτομο σε τέτοιο βαθμό που δεν ήθελα παιδί γιατί σκεφτόμουν τι μπορεί να του συμβεί αρρώστια, θάνατος κτλ και πως θα το άντεχα.

Δεν ξέρω πως τα το εξηγήσω αλλά από την ώρα που ήρθε στην ζωή μου ο γιός μου δεν σκέφτομαι τίποτα δυσάρεστο, όλα τα βλέπω ωραία. Ακόμα και με την κρίση, λέω θα τα καταφέρουμε... την υγεία μας να έχουμε και θα τρώμε και κάθε μέρα χόρτα από τους αγρούς. Εξακολουθώ και κάνω δυσάρεστες σκέψεις π.χ. να μην έχω λεφτά για να ταίσω το παιδί μου αλλά κάτι συμβαίνει και φεύγουν από το μυαλό μου αμέσως, ίσως γιατί είναι τόσο χαρούμενα φορτισμένες οι στιγμες που ζω με τον γιό μου που όλα τυλίγονται σε ένα ροζ ( στη δική μου περίπτωση σιελ) συννεφάκι. Ο γιός μου είναι το παραισθησιογόνο μου....

"Ο φανατισμός είναι η μόνη μορφή θέλησης που μπορεί να διαπνέει τους αδύναμους"

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 364
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

το θέμα παιδιού είναι τελείως υποκειμενικό. Δεν θεωρώ δηλαδή εγωιστικό ότι μια μαμά (ή όχι) δεν θέλει να κάνει παιδί γιατί αγχώνεται με τα οικονομικά. Ο καθένας επιλέγει να ζήσει σε ένα επίπεδο ζωής που θέλει και έχει την επιλογή των θυσιών που θα κάνει.

Για μενα το θέμα ήταν απλό....τα βάλαμε κάτω και τσιμα τσίμα βγαίναμε για τη γέννα, τα περισσότερα πραγματα τα έχουμε από το πρώτο παιδί και το αποφασίσαμε. Το ίδιο κάναμε και στην κόρη μου....τα βάλαμε κάτω μετρήσαμε τα κουκιά μας, είδαμε τι χρειάζεται αρχικά ενα μωρό και το κάναμε. Εγώ άνεργη και μένουμε σε ενοίκιο. Πήραμε το ρίσκο μας και ήμασταν έτοιμοι για θυσίες.

ΑΠό την άλλη έχω φίλη που ενώ έχουν δικο τους σπίτι και δυο δουλειές δεν αποφασίζουν να κάνουν δεύτερο γιατί δε βγαίνουν οικονομικά. Ο μεγάλος πάει σε ιδιωτικό και εξωσχολικές δραστηριότητες. Θα το θεωρούσα εντελώς ανάρμοστο να της πώ να πάει το παιδί της σε δημόσιο για να κάνει δεύτερο. Αφού εκείνη δεν θέλει? Πώς να το κάνουμε δηλαδη με το ζόρι? Επιλέγει να δώσει στο πρώτο της παιδί ότι καλύτερο μπορεί, δικαίωμά της και καθόλου εγωιστικό δεν το βρίσκω. Μην κρίνουμε τους άλλους με τα δικά μας μέτρα και σταθμά!

Επισης υπάρχουν και οι άνθρωποι που όντως δεν έχουν να τη βγάλουν και θέλουν να κάνουν παιδί. Ε μα βρε παιδια μη λέμε κι ότι θέλουμε αμα δεν υπάρχει σαλιο με τι θα μεγαλώσει το παιδί με αγάπη? Τα εμβόλια, τα γαλατα, οι πάνες θα έρθουν ουρανοκατέβατα???

!Ρε κοριτσια.. αμα δεν κανουμε και παιδια.. με ολο το χαος που υπαρχει γυρω μας.. και ετσι οπως μας καταντησανε.. τι νοημα θα εχει η ζωη μας???Ποιος ο λογος να παλευουμε??Να ζουμε μονο και μονο να πληρωνουμε τα χαρατσια και τους λογαριασμους??Εεπειδη ετσι θελουν να μας κανουν και οι νεοι να μην τολμανε να κανουν οικογενειες πρεπει να παμε κοντρα σε αυτο και να ζησουμε την δημιουργια της ζωης!!!

ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ!.ΠΟΙΟ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΕΛΙΚΑ? ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑς ΜΕΝΟΥΝ ΠΙΑ

Επισης υπάρχουν και οι άνθρωποι που όντως δεν έχουν να τη βγάλουν και θέλουν να κάνουν παιδί. Ε μα βρε παιδια μη λέμε κι ότι θέλουμε αμα δεν υπάρχει σαλιο με τι θα μεγαλώσει το παιδί με αγάπη? Τα εμβόλια, τα γαλατα, οι πάνες θα έρθουν ουρανοκατέβατα???

ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ, ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΠΟΙΟ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗς ΖΩΗς ΜΕΤΑ? ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΛΠ? ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΙΑ ΓΕΡΑΣΟΥΜΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΤΑΝΟΙΩΣΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΜΕ . ΝΟΜΙΖΩ ΠΩς ΤΟΤΕ ΠΙΑ ΘΑ ΛΕΜΕ ..΄΄ΑΧ ΑΣ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙ ΑΚΟΜΗ ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ ΝΕΟς, ΚΑΙ ΘΑ ΕΒΡΙΣΚΑ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΩΣΩ..'' ΚΑΙ ΣΚΑΛΕ ςΘΑ ΚΑΘΑΡΙΖΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΛΟΓΟς''

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥς ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥς..ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Η ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΜΑς ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ! ΑΜΑΝ ΠΙΑ.!

Καλά τα λέτε, αλλά όπως είπε και η kounelitsa αν δεν έχουμε να φάμε τι θα το ταϊσουμε??

Εδώ σκέφτομαι οτι όχι λεφτά για τη γέννα δεν έχω αλλά ούτε και για τις εξετάσεις της εγκυμοσύνης. Δεν ξέρω σε τι ποσό ακριβώς είναι αλλά ούτε και σάλιο δεν υπάρχει. Πως θα ανταπεξέλθουμε???

Και μετά?? Γάλατα, πάνες,εμβόλια, ρούχα κλπ.???

Και όχι οτι κάνουμε και καμιά τρελή ζωή και δεν θέλουμε να χάσουμε την καλοπέραση μας. Έχουμε κόψει το delivery, τις εξόδους σε κανένα ταβερνάκι (που δεν πηγαίναμε και συχνά, μία φορά το μήνα και αν), το σινεμά που ήταν η μόνη μας διασκέδαση και μαζευόμαστε μόνο στο σπίτι με κανένα φίλο. Ακόμη και τα dvd κόψαμε και βλέπουμε οτι έχει η τηλεόραση. Σαβούρες δηλαδή..... γιατί δεν έχει και τίποτα της προκοπής. Ρούχα δεν ψωνίζουμε, δώρα σε φίλους και συγγενείς εννοείται πως δεν ψωνίζουμε και δεν ντρέπομαι να τους πω δεν έχω λόγω οικειότητας. (ούτε και τα Χριστούγεννα δεν πήραμε δώρα σε κανέναν πέραν τους ενός βαπτιστηριού που έχουμε και αυτό οικονομικά και μετρημένα).

Τι άλλο να κόψω ρε παιδιά και απο που, για να μπορέσω να κάνω παιδί??

sj3dp3.png

η γνώμη μου: όλα τα μπορεί κανείς, άλλες φορές γρήγορα κι άλλες φορές αργά...άλλες φορές σε μεγάλο ποσοστό και άλλες φορές σε μικρό.

τα παιδιά μας μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα μόνα τους, να σπουδάσουν, να διασκεδάσουν, να δουλέψουν, να πλουτίσουν, να ευτυχίσουν ή όχι. όλα θα τα μπορέσουν αν είναι ικανά κι αν το θελήσουν...όλα εκτός από ένα. αυτό που δε θα μπορέσουν να το κάνουν μόνα τους ποτέ. τον αδερφό ή την αδερφή. το στήριγμά τους για μια ζωή!

ας μη σπουδάσουν ποτέ κι ας μη μάθουν αγγλικά\μπαλέτο\κολύμβηση.

ας έχουν μόνο στη ζωή τους έναν ακόμα δικό τους άνθρωπο!

Πολύ συγκινητικό το μήνυμα σου!!!

95Jqp2.png

Τα παιδιά δεν θέλουν ψυχολόγο. Γονείς θέλουν!!!

Διαφημίσεις

Εγω ειμαι εγκυος στο δευτερο...εννοειται ειμαστε πολυ πιο μαζεμενοι απ'οτι στο πρωτο.Να μη κανει ςπαιδι απλα γιατι φοβασαι τι θα γινει αυριο το θεωρω βλακεια.

Απο την αλλη ομως για να παρεις την αποφαση να κανεις ενα παιδι θα πρεπει τουλαχιστον αυτη τη στιγμη που σκεφτεσαι να το κανεις να μπορεις να ανταπεξελθεις.Δε γινεται να εισαι 2 χρονια ανεργος...να εχεις 2 παιδια και ν απας να κανεις κιαλλο...ε σορρυ κιολας αλλα ποιος περιμενεις να στο μεγαλωσει?

Το λεω γιατι εχω ακουσει αρκετους στην τηλεοραση να λενε τα παραπονα τους και αναμεσα σε αυτα να λενε ειναι 1 και 2 χρονια ανεργος και η γυναικα μου ειναι εγκυος...αυτο το θεωρω λαθος.

Το να κανεις ενα παιδι αυτο δεν μπορει να στο στερεισει κανεις!Αλλα το δευτερο σε τετοια κριση νομιζω οτι πρεπει να τα βαλεις κατω και να αποφασισεις. Ο αντρας μου μεχρι σημερα ηθελε και δευτερο εν οψη ομως των τελευταιων εξελιξεων αλλαξε γνωμη.Εγω παλι ειμαι της αποψης οτι με οοολλαα αυτα ειλικρινα δεν θελω να φερω στον κοσμο ενα σκλαβακι... γιατι αυτο προσπαθουν να μας κανουν σκλαβους!Ε, οχι!!!

Xρωμα δεν αλλαζουνε τα ματια...μονο τροπο να κοιταμε.

tALVp3.png

Το να κανεις ενα παιδι αυτο δεν μπορει να στο στερεισει κανεις!Αλλα το δευτερο σε τετοια κριση νομιζω οτι πρεπει να τα βαλεις κατω και να αποφασισεις. Ο αντρας μου μεχρι σημερα ηθελε και δευτερο εν οψη ομως των τελευταιων εξελιξεων αλλαξε γνωμη.Εγω παλι ειμαι της αποψης οτι με οοολλαα αυτα ειλικρινα δεν θελω να φερω στον κοσμο ενα σκλαβακι... γιατι αυτο προσπαθουν να μας κανουν σκλαβους!Ε, οχι!!!

μα αμα σταματήσουμε να φέρνουμε στον κόσμο παιδιά τότε ποιος θα τους αντισταθεί?\

εχουν βαλθεί να μας αφανίσουν!..και αμα σκύψουμε το κεφάλι ,αμα φοβηθούμε και πούμε οκ , δεν κάνουμε αλλα παιδια,αλλά μοιρολογούμε για το οτι δεν τα καταφέρνουμε και δεν μπορούμε να ζήσουμε κλπ..έχουν ειδη νικήσει..και εμεις το έχουμε ήδη χάσει το παιχνίδι!

και μετα απο 10 η 20 χρονια θα ειμαστε μαγκούφηδες?? αν τωρα που ειμαστε νεοι δεν τολμαμε τότε γιατί ζούμε βρε παιδιά? ποια η χαρά της ζωής? μόνο ο άντρας μας...?και αυτός θα γερασει μαζί μας και θα φυγουμε από αυτη τη ζωή χωρίς να εχουμε αφήσει τιποτα πίσω μας!!

α...βεβαια θα εχουμε πληρώσει τα χαρατσια μας και θα εχουμε δουλεψει ολη μας τη ζωη για να πληρώσουμε τα σπασμένα άλλων..

δεν μπορω να το δεχτώ κορίτσια!!

Δεν μπορω να σου πω οτι εχεις αδικο. Αλλα προσωπικα φοβαμαι.Φοβαμαι να κανω κι αλλο παιδι και να μην εχω να του προσφερω τα καλυτερα. Δεν μιλαμε για ενα πιατο φαι, μιλαμε για εκπαιδευση, σπουδες, γλωσσες και ολα τα συναφη. Καποια κοπελα πιο πανω ειπε οτι αν τα παιδια μας ειναι ικανα θα μπορεσουν και να σπουδασουν και να πλουτισουν και οτι το καλυτερο δωρο ειναι να εχει εναν αδερφο- εναν ακομη δικο του ανθρωπο. Συμφωνω ή μαλλον θα συμφωνουσα μεχρι προσφατα...Τωρα οχι. Ποσα παιδια γυρω μας καταφεραν να το κανουν αυτο μονα τους; Ποσα αδερφια δεν μιλανε; Πειτε μου...γιατι και γω θελω να το πιστεψω αλλα πλεον δεν μπορω...

tALVp3.png

Καλημερα κοριτσια!

Συμφωνω με μια κοπελα πιο πανω που ειπε οτι καποιοι ανθρωποι ειναι ανεργοι χρονια και κανουν παιδια αβερτα και τους φταει μετα το κρατος .. η πολιτεια κλπ!Οκ εκει παω πασο και το θεωρω απαρδεκτο.Δεν λεω να κανεις παιδι και να μην εχεις να το ταισεις !Ομως απο την αλλη δεν πρεπει να μεινουμε και μαγκουφηδες επειδη καποιοι εχουν βαλει στοχο τον αφανισμο των Ελληνων!Με μαθηματικη ακριβεια κιολας!Η νεα γενια ειδικα .. οι νεοι κατω των 25 .. ειναι καταδικασμενοι στο να μην κανουν οικογενεια!Πρεπει τουλαχιστον ενα παιδι να κανουμε.. να ζησουμε τη χαρα της δημιουργιας!Ολα γινονται.. με κοπο?Ε ναι με κοπο!!Καποτε ζουσαν χειροτερα.. απλα εμεις καλοπερασαμε καμποσα χρονια και τωρα ειναι δυσκολη η προσαρμογη!Το ερωτημα μου ειναι στις κοπελες που δεν θελουν να κανουν παιδια λογω της κρισης.. θα ζειτε μια ζωη.. κλεισμενοι στο σπιτι?να πληρωνετε τα χαρατσια?να φοβαστε μην χασετε τις δουλειες?Ποιο το νοημα ρε κοριτσια?Και οσο εχεις την επιλογη.. (χρονια γονιμοτητας) μπορεις να αλλαξεις γνωμη!Οταν ομως περασουν τα χρονια.. και η αναπαραγωγικη ηλικια.. και ειναι μη αναστραψιμη η αποφαση.. και αναλογιστεις την ζωη σου.. τι θα πεις στον εαυτο σου οτι εκανες και εζησες??Τι αξιζε τελικα?

Φυσικα αυτη ειναι η δικη μου αποψη.. δεν κρινω κανεναν!Εγω επελεξα αλλωστε.. τον δυσκολο αλλα δημιουργικο δρομο!Το θαυμα της ζωης!

FvxMp3.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια είναι απλά τα πράγματα αν έχεις τα λεφτά των εξετάσεων, της γέννας, των πρώτων αγορών και ένα στάνταρ ποσό το μήνα για τα έξοδα του μωρού το κάνεις. Αλλιώς αλλά λόγια να αγαπιόμαστε.....

Λοιπον... γεια σας και απο μενα.... δεν εχω διαβασει κανενα αλλο μηνυμα, μονο το αρχικο, ειχα και εγω ακριβος τον ιδιο προβληματισμο και βρισκομαστε και στην χειροτερη φαση οσο αφορα τα οικονομικα αλλα παντα λεω και μη χειροτερα και βεβαια μου αρκει που εχουμ την υγεια μας. δεν σταματαει η ζωη βγαζοντας πιο λιγα χρηματα, εμεις πρεπει να συμβιβαζομαστε σε αυτη την κατασταση και να περναμε με οσα μπορουμε να βγαζουμε, οικονομικη κριση... η συντελεια του κοσμου τελος του χρονου, αν ειναι να τα σκευτομαστε ολα τοσο πολυ να καθησουμε μεσα στο σπιτι μας και να περιμενουμε τις εξελιξεις μπροστα στην τηλεοραση βλεποντας ομιλιες απο ολους αυτους που μας εφεραν σε αυτη την κατασταση. το πρωτο τρημινο και ζωντας ολη την κατασταση σκευτομουν συχνα... τι κανουμε? πως θα τα βγαλουμε περα?? και μετα το αντιθετο.. οι γονεις μου ξεκινησαν απο το 0 και με την θεληση τους δημιουργησαν πολλα, ηρθαν απο το βελγιο με ενα χιλιαρικο ολο και ολλο και υπηρχαν μερες που δεν ειχαν να μας δωσουν χρηματα να αγορασουμε τυροπιτα στο σχολειο και δεν παθαμε τιποτα αλλα και μονο επειδη ηταν αξιοι οχι μονο καταφεραν να ζουν ανετα αλλα μας μεγαλωσαν και πολυ σωστα. ηταν και πιο καλες εποχες βεβαια αλλα.... θα ερθουν και για μας... που θα παει??????????

Κορίτσια είναι απλά τα πράγματα αν έχεις τα λεφτά των εξετάσεων, της γέννας, των πρώτων αγορών και ένα στάνταρ ποσό το μήνα για τα έξοδα του μωρού το κάνεις. Αλλιώς αλλά λόγια να αγαπιόμαστε.....

Και εγω σου λεω το εξης!

Τις εξετασεις τις κανεις μεσω του ταμειο το δικο σου η του αντρα σου!

Την γεννα την κανεις σε ενα δημοσιο νοσοκομειο.. σε παρακολουθει εκει ενας γιατρος.. και αμα δεν εχεις για φακελακι.. πας σε εναν εφημερευοντα γιατρο οταν γεννας και σε ξεγεννα και δεν πληρωνεις τπτ!

Πραγματα του μωρου .. κουνιες..αλλαξιερες καροτσια.. σου δινουν και οι γνωστοι σου!Ξερεις ποσα καθισματακια αυτοκινητου μου προτεινανε να παρω??5!!!Και χωρις να εχω ζητησει απο κανεναν!

Τα εξοδα του μωρου δεν ειναι τραγικα πολλα!Γαλα πλεον εχει και στα σουπερ μαρκετ... με πολυ χαμηλοτερη τιμη!Εμβολια τα κανεις δωρεαν στα ταμεια στο κεντρο μανας και παιδιου και σε παρακολουθειπαιδιατρος και απο εκει.Παραλληλα υπαρχουν και συμβεβλημενοι γιατροι που μπορεις να πας απο το ιατρειο τους και να μην πληρωσεις τπτ!Πανες εχχουν τελειες τα λιντλ και μπορω να σου πω οτι ειναι οι μονες που δεν βρεχεται το μωρο μου.. στη μιση τιμη απο τις αλλες!

Μπορω να σου βρω και αλλα αμα θες!

Δεν ηρθε και το τελος του κοσμου!Οπως ειπε και η προηγουμενη κοπελα αμα θες ολα τα μπορεις!Υγεια να υπαρχει και ολα τα αλλα γινονται!

FvxMp3.png

παιδιά είχαν γενηθεί και τον χειμώνα του 42 και επέζησαν.

Οι περισσότεροι γονείς μας γεννήθηκαν την δεκαετία 1940-1950. Η κατάσταση τώρα είναι απείρως καλύτερη από τότε.

Αν δεν είχαν γεννηθεί οι γονείς μας τότε δεν θα υπήρχαμε και εμείς.

Δεν μπορω να σου πω οτι εχεις αδικο. Αλλα προσωπικα φοβαμαι.Φοβαμαι να κανω κι αλλο παιδι και να μην εχω να του προσφερω τα καλυτερα. Δεν μιλαμε για ενα πιατο φαι, μιλαμε για εκπαιδευση, σπουδες, γλωσσες και ολα τα συναφη. Καποια κοπελα πιο πανω ειπε οτι αν τα παιδια μας ειναι ικανα θα μπορεσουν και να σπουδασουν και να πλουτισουν και οτι το καλυτερο δωρο ειναι να εχει εναν αδερφο- εναν ακομη δικο του ανθρωπο. Συμφωνω ή μαλλον θα συμφωνουσα μεχρι προσφατα...Τωρα οχι. Ποσα παιδια γυρω μας καταφεραν να το κανουν αυτο μονα τους; Ποσα αδερφια δεν μιλανε; Πειτε μου...γιατι και γω θελω να το πιστεψω αλλα πλεον δεν μπορω...

Σου έχουν πει οι γονείς σου πως έζησαν;

Όταν το 1952 ο πατέρας μου διάβαζε για να μπει στο Πανεπιστήμιο, μπαίναν 32 άτομα στη Γεωπονική. Παρόλα αυτά κατάφερε και μπήκε, παρόλο που ήταν ορφανός και έπρεπε να δουλεύει για να ζήσει και τις 3 μικρότερες αδελφές του. Και μετά κατάφερε και πήγε Γερμανία και έκανε και διδακτορικό.

Όλα στρωμένα τα θέλουμε. Εκπαίδευση: είχαμε εμείς καλύτερη εκπαίδευση; ΟΧΙ. 35 παιδιά ήταν στο τμήμα σε όλο το δημοτικό. Έμαθα γράμματα επειδή με έτρεχε η μάνα μου από πίσω. Το ίδιο θα κάνω και εγώ στα παιδιά μου. Δεν πειράζει αν δεν πάνε μπαλλέτο, μπάσκετ κτλ.

Δεν πειράζει αν δεν μάθουν να παίζουν με το playstation. Κάποιος που έπαιζε δεν κυβερνούσε την Ελλάδα και είμαστε τώρα εδώ έτσι.

Καιρός να γεμίσουν λίγο ξανά οι αλάνες από παιδιά που παίζουν μπάλλα, τζαμί, μήλα αντί για PS3, WII, Xbox.

Όταν με γέννησαν οι δικοί μου την εποχή της χούντας πιστεύεις ότι ήταν καλύτερα; το μόνο που μπορούσαν τότε να μου προσφέρουν ήταν ένα πιάτο φαί και αυτό υπό προϋποθέσεις.

Διαφημίσεις

Αν αυτο το λέγανε επί Τουρκοκρατίας, τότε που γεννιόντουσαν Ελληνάκια - σκλαβάκια τότε δεν θα υπήρχαμε. Τα σκλαβάκια όμως μεγάλωσαν, πήραν τα όπλα και σταμάτησαν να είναι σκλαβάκια

Σκεφτόμαστε θετικά γνωρίζοντας τα δεδομένα και χαράζοντας πορείες ζωής γιατί ούτε η ζωή σταματά ούτε η δημιουργία με λιγότερα ή όχι δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία σημασία εχει η θέληση να ζήσουμε και να βρίσκουμε το θετικό στην ζωή μας...

Τις προάλλες έλαβα μια απο τις πιο ωραίες (όπως αποδείχθηκε και εκ του αποτελέσματος) προσκλήσεις της ζωής μου... Με κάλεσαν φίλοι για να περάσουμε την μέρα μας μαζί και να φάμε ρεβυθαδα, εγώ πήγα το ψωμάκι άλλοι φίλοι έφεραν κρασάκι ελιές κοκ.. μαζευτήκαμε μια παρέα 12 ατόμων απολαύσαμε το φαγητό μας συζητήσαμε γελασαμε τραγουδήσαμε θυμηθηκαμε... και καποια στιγμή όλοι σκεφτόμασταν το ίδιο πραγμα....την αξία αυτών που η υπερκατανάλωση μας έκανε να ξεχάσουμε....

Αν όλα πάνε χάλια λοιπόν και μας τα παίρνουν από παντού νομίζετε ότι είναι λογικό φρόνιμο συνετό έξυπνο να παραδίδουμε και αυτά που δικαιωματικά μας ανήκουν? Όπως το χαμόγελο μας την αισιοδοξία μας την ευελιξία μας την ευρηματικότητα μας και βέβαια πάνω από όλα την δημιουργία μιας ζωής στην οποία μπορούμε να δώσουμε αγάπη και να παρουμε χαρά? Μιας ζωής που θα έρθει όχι γιατί πρέπει αλλά γιατί το θέλουμε και είμαστε εκεί να την αγαπήσουμε και να την προστατέψουμε από κάθε ψευτοκουλτουριάρη πολιτικό της μίζας και της διαφθοράς ντόπιο ή ξένο??? Και ναι την προστατεύουμε όταν την γαλουχούμε με πραγματικές αξίες την γεμίσουμε με αγνη αγάπη και τρυφερότητα και την καθοδηγούμε να γίνει καλυτερη ζωούλα απο εμάς και εκείνη με την σειρά της να δημιουργήσει κάτι ακομα καλύτερο....

Η Αγάπη ρωτά τη Φιλία :

"τι κάνεις εκεί ανόητη?"

και η Φιλία της απαντά:

"Κάνω να γελούν αυτούς που εσύ κάνεις να δακρύζουν"..

catrin pk33

γουσταρω τρελλα την προσεγγιση σας συμφωνω συγκινουμαι οταν οι ανθρωποι παρα τις δυσκολιες συσπειρωνονται αλληλοβοηθιουνται και μεγαλωνουν αξιους ανθρωπους

δεν θα στερηθουμε το δικαιωμα της ζωης!

τελος προσωπικα πολλα πραγματα που θεωρουσα απαραιτητα για να ζησω και να ειμαι δηθεν καλα τωρα πια που δεν μπορω να τα εχω δεν μου λειπουν καθολου και ειμαι πολυ καλυτερα,,,κι οταν χανω το κουραγιο ειναι επειδη καποιοι αλλοι θησαυριζουν τρομοκρατωντας με

Σας το ειπα και πιο πανω οτι θελω να συμφωνησω...Αλλα μην συγκρινεται το τοτε με το τωρα...οι εποχες αλλαξαν και ναι ειμαστε πιο καλομαθημενοι. Εμενα η προγιαγια μου γεννησε 12 παιδια και ζησαν τα 4. Αλλοι ανθρωποι τοτε πιο δυνατοι, πιο σκληροι. Εμεις που παμε ξυπολυτοι στα αγκαθια; Ισως και να μαθουμε. Και στα χρονια των γονιων μας οποιος επαιρνε ενα πτυχιο κατι εκανε...τωρα τιποτα. Για αυτο κατα τη γνωμη μου θελω το παιδι μου ή τα παιδια μου να τα εχω εξασφαλιμενα, να τα σπουδασω, με μεταπτυχιακα, να εχουν το σπιτι τους και να μην ειναι στο ενοικιο κτλ. Κι εμενα οι γονεις μου ξεκινησαν φτωχοι και τα καταφεραν και μου προσφεραν τα παραπανω. Το ιδιο θελω και γω για το παιδι μου ομως τωρα ολα ειναι σαφως πιο δυσκολα απο τοτε. Τοσο κακο ειναι να θελω για το παιδι μου μια ανετη ζωη;

Αποψη μου παντα...ο καθενας αλλιως τα βλεπει.

tALVp3.png

H κρίση κάποια στιγμή θα περάσει, το ίδιο και τα χρόνια μας... Δε θα ζήσουμε επειδή έτσι αποφάσισαν κάποιοι για μας; Πριν ένα χρόνο ακριβώς κρατούσα στα χέρια μου ένα θετικό τεστ εγκυμοσύνης, σήμερα η μπέμπα μου μαζί με τον γιο μου είναι ό,τι καλύτερο μου έχει συμβεί... Το μόνο που με απασχολεί είναι να τους προσφέρουμε αυτά που πραγματικά έχουν ανάγκη και δόξα το Θεό τα καταφέρνουμε..

Ενα πιάτο φαί μπορούμε να βρούμε..και ρούχα, ο ενας από τομ άλλο και εμβολια κλπ οπως είπε μια κοπελα παραπανω..

Η παιδεία?..όντως ειναι χαλια και δεν βλέπω να φιάχνει!.αλλά εχει καμιά σημασία?

τοσα χρόνια που όλοι σπουδάζανε γίνανε μήπως πιο άνθρωποι????--ΟΧΙ

όλοι αυτοί που μας φτάσανε εδώ με πτυχία ειναι και μεταπτυχιακά και απο όλα.

θα μου πεις βεβαια καλλιεργεια..εμείς που δεν ειμαστε αγραμματροι όπως οι παππούδες μας εχουμε αλλα μυαλά!

ειμαστε ομως καλυτερα βρε κορίτσια??

τι καναμε ? δουλευουμε μερα νυχτα, σταματήσαμε να κανουμε παιδια, το ριξαμε στην καλοπεραση, τα ταξιδια, το ντυσιμο με μαρκες..και???? τι βγηκε??

ηρθε ο καιρος και γυρισε και μας δειχνει πως οσα ζουσαμε δεν εχουν αξια!

η αξια ειναι στα μικρα , τα καθημερινα, τα παιδια μας, μια βολτα στην εξοχη, η εσωτερικη χαρα.

Ας την βρουμε παλι και μια χαρα θα κανουμε και παιδια και θα επιβιωσουμε της κρίσης και θα ερθουν καλυτερες μέρες

Αλλά όχι με την πρωτη δυσκολια να τα παρατάμε για αν εξασφαλισουμε πάλια τι??την καλοπεραση μας..ε μυαλό δεν βαζουμε νομίζω

Τί να σας πω ρε κοριτσια; Τα χρονια οντως περνουν...ευτυχως ειμαι ακομη 30 οποτε εχω περιθωριο να το σκεφτω λιγο ακομα, να δω και πως θα εξελιχθει η κατασταση της χωρας...Ειδωμεν λοιπον..

tALVp3.png

Υ.Γ. Ευτυχως παντως που υπαρχουν ανθρωποι που σκεφτονται διαφορετικα απο μενα γιατι με την απαισιοδοξια την δικια μου θα ειχαμε εκληψει σαν εθνος μην πω και σαν ανθρωποτητα!:wink:

tALVp3.png

δεν θα στερηθουμε το δικαιωμα της ζωης!

τελος προσωπικα πολλα πραγματα που θεωρουσα απαραιτητα για να ζησω και να ειμαι δηθεν καλα τωρα πια που δεν μπορω να τα εχω δεν μου λειπουν καθολου και ειμαι πολυ καλυτερα,,,κι οταν χανω το κουραγιο ειναι επειδη καποιοι αλλοι θησαυριζουν τρομοκρατωντας με

συμφωνω απολυτα!!!!!!!!!!!

Pitsikoki πολλά πράγματα παιρνεις ως δεδομένα....

να τα εχω εξασφαλιμενα.... εκτός κρίσης εισαι σίγουρη ότι μπορεις να τους δώσεις υγεια, χρηματα, προστασία απο στενοχώριες?

να τα σπουδασω.... με μεταπτυχιακα..... λες εσυ τώρα....εκείνα τα ρώτησες???

να εχουν το σπιτι τους και να μην ειναι στο ενοικιο... και αν δεν τους αρέσει το σπίτι που εσυ διάλεξες και επιλέξουν το ενοίκιο???

Αγάπη, χαμόγελο και χρόνο μαζί τους είναι αυτά που η ψυχούλα τους ζητά για να σταθούν γερά στα πόδια τους με αυτοπεποίθηση και κουράγιο για ενα καλύτερο αύριο...

Η Αγάπη ρωτά τη Φιλία :

"τι κάνεις εκεί ανόητη?"

και η Φιλία της απαντά:

"Κάνω να γελούν αυτούς που εσύ κάνεις να δακρύζουν"..

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...