Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

"Φίμωση" στα κοριτσάκια -σύμφυση χειλέων αιδοίου

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλες σας!

Το νοσοκομείο Αλεξάνδρα έχει τμήμα παιδικής και εφηβικής γυναικολογίας. Εκεί είναι μία εξαιρετική παιδογυναικολόγος που ειναι η πλέον αρμόδια (θεωρώ) να σας συμβουλέψει για τέτοια θέματα. Την επισκεφθηκα με την κόρη μου όταν ήταν 10 μηνών και είχε αντίστοιχο πρόβλημα και με μία αλοιφή που εφαρμόζαμε τοπικά λύσαμε το πρόβλημα. Θεωρώ ότι δεν είναι αρμοδιότητας του παιδιάτρου να κάνει τέτοιες επεμβάσεις. Δεν είναι ένας γιατρός για τα πάντα. Είναι ο παθολόγος των παιδιών και τίποτα παραπάνω. Για όλα τα υπόλοιπα υπάρχουν οι αντίστοιχες ειδικότητες. Πάντως η σίμηση (έτσι νομίζω ότι λέγεται) είναι θέμα ορμονών και, αν δεν υπάρχει πρόβλημα με την ροή των ούρων, λύνεται από μόνη της το αργότερο προεφηβικά.

• 4 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 116
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλημέρα σε όλες σας!

Το νοσοκομείο Αλεξάνδρα έχει τμήμα παιδικής και εφηβικής γυναικολογίας. Εκεί είναι μία εξαιρετική παιδογυναικολόγος που ειναι η πλέον αρμόδια (θεωρώ) να σας συμβουλέψει για τέτοια θέματα. Την επισκεφθηκα με την κόρη μου όταν ήταν 10 μηνών και είχε αντίστοιχο πρόβλημα και με μία αλοιφή που εφαρμόζαμε τοπικά λύσαμε το πρόβλημα. Θεωρώ ότι δεν είναι αρμοδιότητας του παιδιάτρου να κάνει τέτοιες επεμβάσεις. Δεν είναι ένας γιατρός για τα πάντα. Είναι ο παθολόγος των παιδιών και τίποτα παραπάνω. Για όλα τα υπόλοιπα υπάρχουν οι αντίστοιχες ειδικότητες. Πάντως η σίμηση (έτσι νομίζω ότι λέγεται) είναι θέμα ορμονών και, αν δεν υπάρχει πρόβλημα με την ροή των ούρων, λύνεται από μόνη της το αργότερο προεφηβικά.

Και εμεις ειχαμε παρομοιο προβλημα απο 3 μηνων, δεν ανοιγαν με τιποτα, ουτε με κρεμες, τιποτα. Τελικα πηγαμε κ μεις στην συγκεκριμενη γυναικολογο στο Αλεξανδρα, αλλα μετα ο παιδιατρος μας μας συνεστησε να παμε στον κορυφαιο παιδοχειρουργο και διευθυντη της παιδοχειρουργικης στο Παιδων, Κων/νος Νικας, οπου το ανοιξε, μετα απο μια βδομαδα εκλεισε, μετα το ξανανοιξε, κ τωρα ειναι ακομη ανοικτο. Πρεπει να το κοιτας συνεχεια, γιατι οταν παει να κλεισει τις το ανοιγαμε εγω με τον αντρα μου.!Ναι, παραλιγο να λυποθυμησω βεβαια , κ οι δυο. Μας εδειξε ο γιατρος πωσ να το κανουμε, κ τελικα το καναμε. κ ειναι μια χαρα τωρα. Με βαζελινη, πλυσεις με σαπουνι κ νερο, αερισμα,πρεπει να ειναι λιπαρο το σημειο εκει. Παντως ο Νικας μαε ειπε οτι αυτα πρεπει να ειναι ανοικτα , δηλαδη μην το αφησετε κλειστο μεχρι την εφηβεια. Δημιουργουνται μικροβια μεσα εκει, κ μπορει να παθει κ ουρολοιμωξη, απο την κατακρατηση ουρων. Γνωμη μου να το πατε στον Νικα, στο 1535 κλεινεις ραντεβου απογευματινο. 75 ΕΥΡΩ.

• 3 months later...

Μου είπε ο γιατρός μου να "ανοίγω" την ευαισθητη περιοχη του μωρού γιατί υπάρχει κίνδυνος να κλείσει ...και ήδη είχε κλείσει λίγο και την πίεσε και η μικρή σπάραξε ... έχει τύχει σε κανέναν? ελπίζω να καταλάβατε τι εννοώ .. μας έδωσε την kenacomb ...

jHgFp3.png

!!!!! εμενα μου εχει πει να μην αγγιζω εκει! παρα μονο στο μπανιο απαλα για καθαρισμα! πρωτη φορα ακουω κατι τετοιο.. μου θυμιζει την πεθερα μου που μου ειπε να τραβαω τα στηθακια της για να κανει μεγαλες ρωγες οταν μεγαλωσει (!!!!!!!!!!!!!)

F2ETp3.png

Διαφημίσεις

ουτε εμενα μου ειπε τιποτα.απλα την καθαριζω εγω κ λογικω ειναι να ανοιγει.

κοιταξε ποτε η ΄γιατρος τον κολπο;αν ειναι στενος η οχι;μου το ειπε μια φιλη που το κοιταξε αλλα εγω δεν νομιζω να το εκανε η δικια μας εκτος αν δεν το καταλαβα

Μήπως έχει διακρίνει κάτι ο γιατρός?Εννοώ κάτι διαφορετικό...και υπάρχει κίνδυνος να κλείσει?Εμας δεν μας είπε κάτι τέτοιο και να σου πω την αλήθεια δεν το'χω ξανακούσει.Η kenacomb τι είναι?Ρώτησέ τον καλύτερα πριν χρησιμοποιήσετε οτιδήποτε τι συμβαίνει ακριβώς

10Ddp3.png

OaR2p3.png

Μου είπε ο γιατρός μου να "ανοίγω" την ευαισθητη περιοχη του μωρού γιατί υπάρχει κίνδυνος να κλείσει ...και ήδη είχε κλείσει λίγο και την πίεσε και η μικρή σπάραξε ... έχει τύχει σε κανέναν? ελπίζω να καταλάβατε τι εννοώ .. μας έδωσε την kenacomb ...

Διάβασε τα θέματα : "Φίμωση" στα κορίτσια" και Σύγκληση μικρών χειλέων". Όπως θα δεις και εκεί τη γνώμη μου είναι να το ανοίγεις για να μην κλείνει, έχει δίκιο ο γιατρός σου.

Το κορίτσι μας γεννήθηκε στις 26 Απριλίου 2008

Πηγαινε και σε καποιον αλλο παιδιατρο, πες του οτι θελεις τη γνωμη του και τι σου ειπε ο προηγουμενος:-D

Ήταν από τα πρώτα πράγματα που μου είπε ο παιδίατρος. Απλώς προληπτικά μου είχε πει μία φορά την ημέρα να κάνω ένα απαλό άνοιγμα και δεν θα έχει πρόβλημα.

Διαφημίσεις

Εμας ο παιδιατρος παντα ελεγχει την ευαισθητη περιοχη της κορης μου,( οπως ελεγχει και το "πουλακι " του γιου μου), ανοιγοντας ελαφρα τα μεγαλα χειλη.

Οταν ηταν μωρο, μου ειχε πει οτι η εισοδος του κολπου ηταν λιγο πιο κλειστη απ'οτι επρεπε και για λιγο καιρο της εκανα με καποια κρεμα( που δεν θυμαμαι ποια ηταν γιατι πανε και 6 χρονια), μια απαλη κινηση που μου ειχε δειξει, προκυμενου να ανοιξει περισσοτερο.

Δεν ειναι τιποτα, μην αγχωνεσαι.

Εμένα μου είχε πει ο παιδίατρος να την πλένω με νεράκι στην ευαίσθητη περιοχή αλλά λεπτομέρειες δεν ξέρω. Ειδικά η δικιά μου επειδή λόγω αλλεργίας στο αγελαδινό γάλα έκανε διάρροιες και έμπαιναν και κακά εκεί, την καθάριζα αρκετά συχνά.

ISGLp2.pngilpPp3.png

εμενα, εκλεισε με ενα ειδους μεμβρανης εκεινο το σημειο στη κορη μου που ειναι 15,5 μηνων, δε το ειχα προσεξει καποιες μερες και εκλεισε.

στη αρχη η παιδιατρος μας ειπε να το ανοιγουμε σιγα σιγα μονοι μας, αλλα επειδη εκλαιγε δε μπορεσα να το κανω.

την πηγαμε στη παιδιατρο και το ανοιξε αυτη, εχει εμπειρια και δεν ηταν κατι δυσκολο, απλα οταν ειναι στο παιδι σου, φοβασαι να το κανεις σωστα μη πονεσει.

εχω ακουσει περιπτωσεις που το πηγαν σε παιδοχειρουργο για να ειναι σιγουροι.

οπως και να χει, δεν ειναι κατι σοβαρο και αντιμετωπιζεται ευκολα.

UELNp2.png

Διαφημίσεις

Μην το παίρνετε στραβά.δεν είναι ανωμαλος ο άνθρωπος.όντως συμβαίνει κ σε αγοαρακια κ σε κοριτσάκι.επειδή αλλαξ γιατρο όταν ειματσαν50 ημερών εκείνο το σημείο το ελεγξαν κ οι δυο.κ προχθές που πήγα πάλι για εμβόλιο μου είπε μετα το μπάνιο να το ανοίγω γτ τελευταία είχε πολλά παιδάκια που είχε κλείσει.δημιουργείτε μια μεμβράνη.

Μην το παίρνετε στραβά.δεν είναι ανωμαλος ο άνθρωπος.όντως συμβαίνει κ σε αγοαρακια κ σε κοριτσάκι.επειδή αλλαξ γιατρο όταν ειματσαν50 ημερών εκείνο το σημείο το ελεγξαν κ οι δυο.κ προχθές που πήγα πάλι για εμβόλιο μου είπε μετα το μπάνιο να το ανοίγω γτ τελευταία είχε πολλά παιδάκια που είχε κλείσει.δημιουργείτε μια μεμβράνη.

Φυσικά και δεν είναι ανώμαλος . Το έγραψα έτσι για να μην καταλάβουν άλλα άλλες μαμάδες . Απλά στεναχωρήθηκα και φοβήθηκα μην πάθει κατι χειρότερα..

jHgFp3.png

καλησπέρα κορίτσια έχω ένα κοριτσάκι 4 μηνών και ήθελα να ρωτήσω αν κάποια από εσάς έχει παρατηρήσει στον πωπό του παιδιού πάνω στην ουρίτσα (προς την πλάτη) είδα ότι υπάρχει μια κόκκινη γραμμούλα σαν γρατζουνιά, σαν σκισηματάκι πολύ επιφανειακό. Να ανησυχήσω???

Γεια σας κορίτσια! Κι εγώ έναν πανικό τον είχα στην αρχή με την κόρη μου για το πώς θα περιποιούμαι την ευαίσθητη περιοχή. Με το γιο μου όλα μου φαίνονταν εύκολα... Μέχρι να επισκεφτούμε την παιδίατρο την 20η ημέρα της ζωής μας,την έπλενα καλά-καλά και σκούπιζα προσεκτικά, χωρίς να ανοίγω τα χείλη.

Κι η δική μου η παιδίατρος στην πρώτη κιόλας επίσκεψη άνοιξε προσεκτικά αλλά καλά τα χειλάκια και μου είπε το ίδιο να κάνω κι εγώ για να μην κλείσει η περιοχή. Είχε το σμήγμα που έχει φυσικά η περιοχή και παρατήρησα ότι ήταν ελαφρά χρωματισμένο από κακάκια. Όσο καλά κι αν πλύνεις την περιοχή κάποιες φορές όλο και κάτι παραμένει και μου είπε απαλά με βαμβακάκι με λίγο λαδάκι βρεφικό να καθαρίζω την περιοχή. Με τον καιρό εξοικειώθηκα και τώρα δε φοβάμαι πλέον. Όταν κάνει κακάκια απαλά ανοίγω να ελέγξω αν με το πλύσιμο καθάρισε εντελώς και προλαμβάνεται με αυτό τον τρόπο και η φίμωση.

καλησπέρα κορίτσια έχω ένα κοριτσάκι 4 μηνών και ήθελα να ρωτήσω αν κάποια από εσάς έχει παρατηρήσει στον πωπό του παιδιού πάνω στην ουρίτσα (προς την πλάτη) είδα ότι υπάρχει μια κόκκινη γραμμούλα σαν γρατζουνιά, σαν σκισηματάκι πολύ επιφανειακό. Να ανησυχήσω???

Δεν είναι τίποτα μην ανησυχείς! :D Το έχω παρατηρήσει και στα 2 παιδιά μου κατά καιρούς! Είναι ελαφρύς ερεθισμός σαν σύγκαμα. Αλλά και το σημείο αυτό είναι από τη φύση του ροδαλό. Απλά όταν βάζεις κρέμα αλλαγής πάνας να βάζεις μέχρι πίσω στον πωπουδάκο, να φτάνει μέχρι εκεί! ;)

• 3 εβδομάδες μετά...

Γειά σας!!Το κοριτσάκι μου είναι τριών μηνών και σήμερα η γιατρός μας είπε πως έχει σύμμυση μικρών χειλέων και μάλιστα οτι είναι τελείως κλειστή! πρότεινε να την δεί παιδογυναικολόγος χειρούργος ( υπάρχει? ) και είπε πως θα βρούμε στο παίδων ή στο αλεξάνδρας...γνωρίζει κάποιος να μου πει κάτι περισσότερο για το θέμα;ευχαριστώ.:?

Εννοεις κατι σαν φιμωση των αγοριων?

Εαν ναι (δεν μου το ειχαν πει εμενα με τετοιο ονομα) ειχε η κορη μου. Το ειδαν 6 μηνων σε τυπικη εξεταση στο παιδιων. Της το ανοιξαν επιτοπου αλλα ξανακλεισε. 1.5 χρονων το ανοιξαμε παλι στον παιδιατρο και παροτι βαζαμε ειδικες κρεμουλες ξανακλεισε. Στα 4.5 της αποφασισαμε να κανουμε χειρουργειο (στην ευρωκλινικη παιδων) και λιγο πριν κλεισω το ραντεβου, ειχε ανοιξει μονο του.

Ξερω και αλλες περιπτωσεις που με καποιες αλοιφουλες εχουν ανοιξει.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...