Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΝΩΔΥΝΟΥ ΤΟΚΕΤΟΥ-ΜΑΙΑ

Recommended Posts

Καλημερα!

Θα ήθελα να ρωτησω απο τις εμπειριες σας αν στην ουσία αξίζει να κάνεις τα μαθηματα ανωδυνου τοκετου και γενικα σε τι τιμες κυμαινονται..

Η μαια με την οποια συνεργαζεται ο γιατρος μου σε συννενοηση παντα με το γιατρο εχει ως αμοιβη 300 ευρώ για την ώρα του τοκετού, ενώ για τα μαθηματα τα οποια γινονατι σπιτι μου ή στο ιατρειο ζηταει 150 ευρώ extra..Αξίζει κατα τη γνώμη σας να τα παρακολουθήσω και εάν ναι τα χρηματα που ζηταει είναι πολλά ή όχι?

bW2t0Qi6WK9rWul.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 282
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

staxioforina που πηρες τηλ;θα γεννησεις στο νοσοκομειο;σου ειπαν καθε ποτε γινονται και ποσα πρεπει να κανεις;εχω πολλες αποριες και εγω θα γεννησω στο νοσοκομειο αλεξ/πολης αλλα θα κανω καισαρικη,απλα θελω να μαθω καποια πραγματα για το θηλασμο και για τη φροντιδα του παιδιου.

OAFfp3.png

staxioforina που πηρες τηλ;θα γεννησεις στο νοσοκομειο;σου ειπαν καθε ποτε γινονται και ποσα πρεπει να κανεις;εχω πολλες αποριες και εγω θα γεννησω στο νοσοκομειο αλεξ/πολης αλλα θα κανω καισαρικη,απλα θελω να μαθω καποια πραγματα για το θηλασμο και για τη φροντιδα του παιδιου.

πήγα και γράφτηκα..τα ξεκινάς στην 32η εβδομάδα μου είπαν και κάνουν γκρουπάκια με άλλες κοπέλες,είναι ωραία γιατί μαθαίνεις και περιποίηση μωρού,για θηλασμό και διάφορα άλλα..θα πας στα εξωτερικά στην παρακολούθηση εγκύου πρωί εννοείται και δώσε τα στοιχεία σου θα σε ειδοποιήσουν,τηλέφωνο δεν ξέρω όταν πήγα να με δει η γιατρός μου πετάχτηκα κι εκεί...

g598zf3jh69s483c.png

Pisteuo oti o rolos ths maias einai poly shmantikos. Edo pou meno (khartoum, Sudan) exo brei mia maia germanida me gnoseis kai polyeth peira kai aisthanomai poly tyxerh giati kathe ena ap'ta mathimata proetoimasias toketou kostizei 6 euro molis kai diarkei 2 ores. Oles oi apories mou briskoun apanthsh. Mou eipe oti 95% ton gynaikon mporoun na gennisoun fysiologika kai to megalytero pososto kaisarikon ofeiletai stous giatrous, oti toulaxiston stis mises gynaikes pou ksegennaei den kanei perineotomh giati den xreiazontai kai oti prepei na kano birth plan me ton giatro mou, na kanoniso pos thelo na genniso an ola pane kala. Makari na mporeso na bro ton idio sebasmo stis epithimies mou sthn ellada kai mia maia to idio ikani. Mia maia einai polytimh giati h douleia ths maias einai na boithisei th gynaika na gennisei eno o giatros parembainei mono otan kati den paei kala. Kamia kali maia sthn Patra?

"What makes the desert beautiful", said the Little prince, "is that somewhere it hides a well."

04724e2229.png

• 2 εβδομάδες μετά...
Pisteuo oti o rolos ths maias einai poly shmantikos. Edo pou meno (khartoum, Sudan) exo brei mia maia germanida me gnoseis kai polyeth peira kai aisthanomai poly tyxerh giati kathe ena ap'ta mathimata proetoimasias toketou kostizei 6 euro molis kai diarkei 2 ores. Oles oi apories mou briskoun apanthsh. Mou eipe oti 95% ton gynaikon mporoun na gennisoun fysiologika kai to megalytero pososto kaisarikon ofeiletai stous giatrous, oti toulaxiston stis mises gynaikes pou ksegennaei den kanei perineotomh giati den xreiazontai kai oti prepei na kano birth plan me ton giatro mou, na kanoniso pos thelo na genniso an ola pane kala. Makari na mporeso na bro ton idio sebasmo stis epithimies mou sthn ellada kai mia maia to idio ikani. Mia maia einai polytimh giati h douleia ths maias einai na boithisei th gynaika na gennisei eno o giatros parembainei mono otan kati den paei kala. Kamia kali maia sthn Patra?

συμφωνώ μαζί σου...επειδή ξεκίνησα μαθήματα σε νοσοκομείο αξίζει γιατί και η μαία γυναίκα είναι και μας στηρίζει σε πράγματα που ο γιατρός δεν μπορεί.:-P

g598zf3jh69s483c.png

Διαφημίσεις

Όποια μένει Θεσσαλονίκη και ενδιαφέρεται για μαθήματα ανώδυνου τοκετού, γίνονται δωρεάν στο δήμο Πυλαίας και μάλιστα από μια γλυκύτατη κυρία και εννοείται μαία, την κυρία Θωμαή (Τόμη) Μπίτσιου. Είναι μια γλυκύτατη γυναίκα και εννοείται μαία. Εγώ πήγα από τον 7ο μήνα γιατί τότε μπορείς να τα ξεκινήσεις στη συγκεκριμένη ομάδα και παρόλο που έκανα καισαρική, τα μαθήματα με βοήθησαν πάρα πολύ ψυχολογικά. Πέρασα όμορφα και έκανα και φίλες. Σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Παρακάτω έχω γράψει το link, αλλά και τα τηλέφωνα.

http://www.pilea.gr/index.php?option=com_events&task=view_detail&agid=105&year=2007&month=11&day=19&Itemid=94

Ανοιχτή Γραμμή Δημοτών Πυλαίας 2313-302635

Δημοτικό Γυμναστήριο Πυλαίας 2313-302636

0sShp3.png

PGnvp2.png

• 2 εβδομάδες μετά...
Θεωρω την μαια απαραιτητη και τα ποσα, αν και μεγαλα, ( 70 Ευρω ειναι οντως παρα πολλα για 1 επισκεψη - στην Ελλαδα ζουμε ) απο τα πιο ουσιαστικα που μπορουμε να δωσουμε σε αυτην την διαδρομη.

Τι κανεις ομως οταν σου λεει ο γιατρος σου οτι συνεργαζεται με δικη του μαια μονο ( που πληρωνει αυτος απο τα λεφτα που δινεις συνολο στην πληρωμη του) και οτι δεν χρειαζονται μαθηματα ? Ειδικα στην περιπτωση μου που ενδεχεται να μην μπορω να κανω επισκληριδιο ?

Να παω αλλου μονο για τα μαθηματα ? Και αν ναι που ? Να εμπιστευτω τον γιατρο μου γιατι κατι παραπανω θα ξερει ?

και μένα αυτό μου είπε ο γιατρός και τώρα ψάχνομαι αν θα κάνω τα μαθήματα στο Έλενα

1FdQp2.png

Κοριτσια οποια ενδιαφερεται για το νοσοκομειο αλεξανδρας:

"μαθηματα ψυχοπροφυλακτικης" λαμψακου 6 4ος οροφος αμπελοκηποι 2103381475.

Για αργοτερα οταν με το καλο γεννησετε ή και πριν:

συνδεσμος θηλασμου ελλαδος 2106003249

Διαφημίσεις

Εγω κοριτσια εχω αυριο ραντεβου στο κεντρο μανας και παιδιου στο ικα πατησιων για να τακτοποιησω τα της αδειας. (7 κι απόψε μου έμειναν!!) και λεω να ρωτησω εκει αν γινονται μαθηματα. Εχει και ο γιατρος μου μια μαια στο ιατρειο του, πολυ συμπαθητικη αλλα δεν το εχουμε συζητησει καθολου και απο αποψη χρηματων νομιζω οτι αν γινονται στο ικα ειναι καλυτερα να παω εκει. Ξερει καμια για το ικα πατησιων?

Γεια σας κορίτσια, γνωρίζει καμμία αν υπάρχουν σχετικά μαθήματα ανώδυνου τοκετού κάπου στον Πειραιά? , να απευθυνθώ στο Τζάννειο μήπως?

Στο ΙΚΑ Αγιας Σοφιας κανουν σιγουρα, να απευθυνθεις στο κεντρο μανας και παιδιου.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Εγώ θα γεννήσω στο Μητέρα. Γίνονται μαθήματα εκεί; Έχουν καμιά χρησιμάτητα σε περίπτωση που τελικά κάνουμε επισκληρίδιο; Ξέρετε αν πληρώνουμε εξτρά τα μαθήματα στο Μητέρα όταν πρόκειται να γεννήσουμε εκεί;;;

39of6754xr8myz8h.png

• 4 εβδομάδες μετά...

εγώ έχω δηλώσει συμμετοχή στα μαθήματα ψυχοπροφυλακτικής του Αττικού νοσοκομείου τώρα τον Ιούλιο. δεν ξέρω αν είναι πολύ αργά αλλά δεν θα μπορούσα και νωρίτερα λόγω δουλειάς. Καλό θα ήταν να υπάρχουν τμήματα απογευματινά ή τουλάχιστον κάθε Σάββατο ώστε να μπορούν να τα παρακολουθούν και οι κοπέλες που εργάζονται. όσα μέχρι στιγμής έψαξα πραγματοποιούνται μόνο πρωινές ώρες. :?

0bGNp3.png

Θα μπορούσες σε παρακαλώ να γράψεις τις ημερομηνίες και ώρες που θα γίνουν τα σεμινάρια τον Ιούλιο; Ξέρεις αν μπορούν να συμμετέχουν και γυναίκες που δεν θα γεννήσουν στο Αττικό;Εχω μια φίλη που ψάχνει..

Διαφημίσεις

δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω και ιδιαίτερα καθώς δεν γνωρίζω ακριβείς ημερομηνίες....

καλύτερα η φίλη σου να πάρει τηλέφωνο στο νοσοκομείο και να ρωτήσει (τηλ. γραμματείας Μαιευτικής - Γυναικολογικής Κλινικής Αττικού νοσοκομείου 210 5832244)

Μακάρι να μπορούσα να βοηθήσω περισσότερο!

0bGNp3.png

Σχετικά με ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ,κορίτσια, εγώ θα γεννήσω στη Γενική Κλινική.Εσι θεωρησαμε καλο με τον αντρα μου να ρωτησουμε εκει πρωτα για μαθηματα ανωδυνου τοκετου.Μας ειπαν οτι κανουν 2 3ωρα συνολικης αξιας 150 ευρω! Φυσικα μας φανηκε εντελως αρπαχτη και δεν πηγαμε(κανονικα θα επρεπε οι ιδιωτικες κλινικες να τα κανουν δωρεαν αυτα τα μαθηματα σαν κραχτη, για να τραβηξουν πελατεια...αλλα που.....απο τη μυγα ξιγγι βγαζουν).Μετα ανακαλυψαμε το ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ:8 2ωρα εντελως δωρεαν!!!!! Τα παρακολουθησαμε ολα και οι 2 μας και ενα εχω να σας πω: εντυπωσιαστηκαμε!! Νιωσαμε για πρωτη φορα ευρωπαιοι!!Οι μαιες ηταν καταπληκτικες και εξαιρετικα προθυμες σε καθε απορια μας.Ελεγαν τα πραγματα εξω απο τα δοντια,μας ενημερωσαν για ολα τα σταδια και φυγαμε απο κει ολοι μας πιο δυνατοι και πιο αισιοδοξοι!!Το προτεινω ανεπιφυλακτα ακομα κι αν εχετε προγραμματισμενη καισαρικη(οι γνωσεις ειναι παμπολλες και οχι μονο αναπνοες)....

Κοριτσια να ρωτησω απο πιο μηνα πρεπει να γινονται τα μαθηματα του ανωδυνου τοκετου και ας μας ενημερωσει καποια κοπελα απο θεσσαλονικη για το που γινονται....

στο μητερα ειχα δει οτι γινονται μαθημα προετοιμασιας τοκετου,βεβαια δεν πηγα γιατι πηγαινα στο κεντρο μανας και παιδιου στη νεα ιωνια με μια υπεροχη πραγματικα μαια,με βοηθησε και εμαθα πολλα πραγματα και οσο για το θηλασμο ηθελα εξ αρχης να θηλασω εκεινη με εκανε να θελω ακομα πιο πολυ και συνεχιζω..

9Uzhp3.png GHqEp3.png

Χθες πήγα για μια πρώτη συνάντηση στο κέντρο "Φαιναρέτη" στη Νέα Σμύρνη. Ασχολούνται με όλα όσα αφορούν την κύηση, τον τοκετό και τη λοχεία (και γυμναστική παρακαλώ!), στελεχώνεται από Μαίες, Ψυχολόγο, Ψυχίατρο, Γυμναστή και το κυριότερο είναι ΔΩΡΕΑΝ!!!

Ο χώρος πάρα πολύ ωραίος και ζεστός, η υπεύθυνη (Μαρία Δάγλα λέγεται) συμπαθέστατη, με τρομερό πάθος για τη δουλειά της, δείχνει να έχει γνώση και εμπειρία. Θα ξεκινήσω και θα σας πω λεπτομέρειες. Το σάιτ τους ακόμη δε λειτουργεί για να μπορούσατε να βλέπατε περισσότερα! Επειδή πρόκειται για μη κερδοσκοπική εταιρεία και δεν υπάρχει καμιά οικονομική επιβάρυνση θεώρησα σκόπιμο να αναφέρω τα στοιχεία, τώρα αν για κάποιο λόγο θεωρείται διαφήμιση ή μη αποδεκτή η κίνησή μου ας αναλάβουν δράση οι συντονιστές..:confused::confused:

FLcUp3.png0BQfp3.png

• 2 εβδομάδες μετά...

ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΥΣΕΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!!!

ΘΑ ΓΕΝΝΗΣΩ ΣΤΟ ΑΡΕΤΑΙΕΙΟ.....Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΑΝ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΜΑΙΑ.

ΕΧΕΙ ΓΕΝΝΗΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΚΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΑΝ ΞΕΡΕΙ:Η ΜΑΙΑ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ? ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΟΣΤΙΣΕΙ 300 ΕΥΡΩ.ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΩ Η ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΩ ΤΗ ΜΑΙΑ ΤΗΣ ΒΑΡΔΙΑΣ(ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ!)

ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΝΩΔΥΝΟΥ ΤΟΚΕΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΑ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ?

ΜΟΥ ΠΕΡΝΕΙ ΠΟΥ ΜΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΚΑΙ ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΙΑ!!!!!!!

Επεξεργάστηκαν by joela
ΑΡΕΤΑΙΕΙΟ

Χθες πήγα για μια πρώτη συνάντηση στο κέντρο "Φαιναρέτη" στη Νέα Σμύρνη. Ασχολούνται με όλα όσα αφορούν την κύηση, τον τοκετό και τη λοχεία (και γυμναστική παρακαλώ!), στελεχώνεται από Μαίες, Ψυχολόγο, Ψυχίατρο, Γυμναστή και το κυριότερο είναι ΔΩΡΕΑΝ!!!

Ο χώρος πάρα πολύ ωραίος και ζεστός, η υπεύθυνη (Μαρία Δάγλα λέγεται) συμπαθέστατη, με τρομερό πάθος για τη δουλειά της, δείχνει να έχει γνώση και εμπειρία. Θα ξεκινήσω και θα σας πω λεπτομέρειες. Το σάιτ τους ακόμη δε λειτουργεί για να μπορούσατε να βλέπατε περισσότερα! Επειδή πρόκειται για μη κερδοσκοπική εταιρεία και δεν υπάρχει καμιά οικονομική επιβάρυνση θεώρησα σκόπιμο να αναφέρω τα στοιχεία, τώρα αν για κάποιο λόγο θεωρείται διαφήμιση ή μη αποδεκτή η κίνησή μου ας αναλάβουν δράση οι συντονιστές..:confused::confused:

επειδη μενω και εγω νεα σμυρνη, μηπως θα μπορουσες να μου δωσεις καποιο τηλεφωνο, διευθυνση, κτλ?

ευχαριστω

LKcZp2.png 3bjwp3.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Γεια και από μενα!

Μηπως ξερει καποιος να μου πει αν και πού γίνονται μαθηματα ανωδυνου τοκετου στον Πυργο Ηλειας; Επίσης, αν γνωριζει κανεις για γυμναστικη για εγκυους ή γιογκα;

Ευχαριστω:)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...