Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Με τι μεταφέρατε το μωρό από το μαιευτήριο?

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 279
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Cacao

Cacao 12 δημοσιεύσεις

• Olg@

Olg@ 11 δημοσιεύσεις

• ΧΡΥΣΑ

ΧΡΥΣΑ 10 δημοσιεύσεις

• Maya

Maya 9 δημοσιεύσεις

• 1 month later...

Γεια σε ολες και ολες!

Θελω τα φωτα σας στο πως πρεπει να μεταφερω το μωρακι μου απο το μαιευτηριο στο σπιτι.Η αποσταση ειναι καμια ωριτσα.Εχω παρει το καροτσακι 3 σε 1 της chicco το οποιο εχει καρεκλακι αυτοκινητου, πορτ-μπεμπε και καροτσακι.Ολοι μου λενε στο καρεκλακι αυτοκινητου.Απλα πιστευω πως επειδη εχει κλιση το καρεκλακι και δεν ειναι φλατ τελειως δεν θα ειναι ανετα.Νομιζω πως το πορτ-μπεμπε ειναι πιο ανετο.Εσεις τι λετε μανουλες?Ευχαριστω

Διαφημίσεις

αμα το πορτ μπεμπε δενει στο καθησμα του αυτοκινητου οπως το καρεκλακι αυτοκινητου , αλλιωτικα στο καθησματακι του 0-13 , ειναι αρκετα ξαπλωτο δεν υπαρχει απολυτως κανενα προβλημα .

rolledtowels.jpg

Ετσι να το μεταφέρεις, στο καθισματάκι αυτοκινήτου για νεογνά.

Πορτ μπεμπε, καλαθούνες και χέρια είναι αστεία σε σοβαρή σύγκρουση.

Οσο σιγά και να πηγαίνει το δικό σας αυτοκίνητο, ποτέ δεν ξέρεις τί κάνουν οι άλλοι που οδηγούν γύρω σου.

Αν δεν κάνω λάθος αυτό το τριπλό της Chicco που πήρες έχει το πορτ μπεμπε που ¨κλειδώνει" στο κάθισμα κανονικά σαν το καθισματάκι αυτοκινήτου,στην ίδια βάση,έτσι δεν είναι?

Αν ναι τότε μου φαίνεται οτι είναι το ίδιο από άποψη ασφάλειας και θα είναι πιο άνετο στη μια ώρα διαδρομή που θα κάνετε.

Συγνωμη αλλα στην φωτογραφια το μωρακι δεν ειναι νεογεννητο που μολις βγηκε απο την κλινικη!Στα καρεκλακια αυτοκινητου ειναι τοσο μικρα που δεν μπορουν να μπουν!Καλυτερα πορτ μπεμπε προσωπικη αποψη.Ετσι και αλλιως τα εχεις ολα.

Αυτος εδω ειναι ο Ζαχαριας μας οταν τον φεραμε σπιτι.

Γεννηθηκε 2,290. Ηταν στο οριο για να μπορει να μπει στο καρεκλακι αυτοκινητου.

Επρεπε να περασει και ενα "τεστ" στο μαιευτηριο. Τον εβαλαν στο καρεκλακι για 90 λεπτα καλωδιομενο. Την πρωτη φορα δεν το περασε και αρχισαν τα λαμπακια να αναβοσβηνουν και να κανουν "μπιπ μπιπ".

Την δευτερη φορα μετα απο 3 μερες το περασε το τεστ.

Θελω να πω οτι τα μωρα που ζυγιζουν πανω απο 2,300 μπορουν να μπουν στο καρεκλακι αυτοκινητου.

Οπως ειπε και η Ursa Major τα πορτ μπεμπε, οι καλαθουνες και τα χερια ειναι αστεια σε μια συκρουση. Εσυ μπορει να εισαι προσεκτικη αλλα οι αλλοι?

Don't let fears hold you back from living everyday to your fullest!

Διαφημίσεις

Ο παιδιατρος μου ειχε πει απο την γεννηση στο καρεκλακι αυτοκινητου (εκτος και αν εχεις το πορτ μπε μπε που κλειδωνει σαν το καρεκλακι ) απλα δεν αφηνουμε το μωρο στο καρεκλακι πανω απο 3 ωρες καθηστο εκει μεσα.....

απο το καρεκλακι δεν παθαινει τιποτα κανενα μωρο απο εναν τρελο που θα πεσει πανω μου με 200 ομως?

Συγνωμη αλλα στην φωτογραφια το μωρακι δεν ειναι νεογεννητο που μολις βγηκε απο την κλινικη!Στα καρεκλακια αυτοκινητου ειναι τοσο μικρα που δεν μπορουν να μπουν!Καλυτερα πορτ μπεμπε προσωπικη αποψη.Ετσι και αλλιως τα εχεις ολα.

Μπορεί να είναι 3 ημερών, ίσως να να ναι 10, δεν ξέρω.

Δεν είναι αυτό το θέμα. Το πορτ μπεμπέ είναι ακατάλληλο για μεταφορά νεογνού στο αυτοκίνητο.

- Δεν είναι τυχαίο που στα αμερικάνικα μαιευτήρια δεν σε αφήνουν να φύγεις άν δεν βάλεις το μωρό σε βρεφικό καθισματάκι.

- Δεν είναι τυχαίο που στο 90% των θανατηφόρων τροχαίων με θύματα παιδιά, βρέθηκε οτι αυτά δεν ήταν σε ειδικά καθισματάκια.

- Δεν είναι τυχαίο οτι η χρήση των εγκεκριμένων παιδικών καθισμάτων προστατεύει τα παιδιά από θάνατο και τραυματισμούς σε ποσοστό μεγαλύτερο του 83% σε περίπτωση σύγκρουσης.

- Δεν είναι τυχαίο οτι σε σύγκρουση του αυτοκινήτου με ταχύτητα μόλις 15 χλμ/ώρα, η πιθανότητα τραυματισμού ενός παιδιού που δεν μεταφέρεται στο ειδικό κάθισμα ή δεν φορά ζώνη, είναι επτά φορές μεγαλύτερη από ότι σε ένα ενήλικα και στις περισσότερες περιπτώσεις αποβαίνει μοιραία. (απο στοιχεία της ΕΛΠΑ).

Xρυσα μου να σου ζησει το μωρακι σου ειναι μια γλυκα!!

:P Η μπεμπα θα γεννηθει γυρω στα 3,500...Εφαγε καλα η μανουλα βλεπετε..

:? Αρα οπως βλεπω και τον μικρο Ζαχαρια δεν θα εχω προβλημα..gerakina

δυστυχως το πορτ μπεμπε δεν ''κλειδώνει" στο κάθισμα . Σιγουρα θελω η μπεμπα να ειναι ασφαλης. Ειμαστε και 1-1,5 ωρα δρομο βλεπετε.Σας ευχαριστω ολες για την βοηθεια σας..Εχω βοηθηθει παρα μα παρα πολυ απο το φορουμ..Αν δεν γεννησω μεχρι την Παρασκευη, το Σαββατο πρωι 31-05 μπαινω για τεχνητους πονους.. :roll: Να σας ζησουν τα μωρακια σας και καλη λευτερια στις υπολοιπες.. :D

Το πορτ μπεπέ που λες έχει ειδικό κιτ για το αυτοκίνητο (14 ευρώ κάνει) που δένει το μωράκι μέσα και ασφαλίζει στις ζώνες. Αν το έχεις, αυτό να χρησιμοποιήσεις. Είναι πολύ καλύτερο γιατί το παιδί είναι ασφαλές (εντελώς ξαπλωμένο) και άνετο. Αν όχι, σίγουρα καθισματάκι αυτοκινήτου. Προέχει η ασφάλεια από την άνεση!

Το πορτ μπεπέ που λες έχει ειδικό κιτ για το αυτοκίνητο (14 ευρώ κάνει) που δένει το μωράκι μέσα και ασφαλίζει στις ζώνες. Αν το έχεις, αυτό να χρησιμοποιήσεις. Είναι πολύ καλύτερο γιατί το παιδί είναι ασφαλές (εντελώς ξαπλωμένο) και άνετο. Αν όχι, σίγουρα καθισματάκι αυτοκινήτου. Προέχει η ασφάλεια από την άνεση!

Μaya τωρα το ειδα αυτο που λες..δεν μου ειπαν τιποτα για το ειδικο κιτ στο μαγαζι..εκτος και αν μου το ειπαν κι εγω τρεις λαλουν :oops:

Βεβαια ειναι πολυ βαρυ και ειναι και μεγαλο.Δεν εχω παρει καλαθουνα και σκεφτομαι να την κοιμιζω εκει στις αρχες...Θα το κοιταξω λοιπ[ον και θα δω..ευχαριστω

Διαφημίσεις

Xρυσα μου να σου ζησει το μωρακι σου ειναι μια γλυκα!!

:P Η μπεμπα θα γεννηθει γυρω στα 3,500...Εφαγε καλα η μανουλα βλεπετε..

:? Αρα οπως βλεπω και τον μικρο Ζαχαρια δεν θα εχω προβλημα..gerakina

δυστυχως το πορτ μπεμπε δεν ''κλειδώνει" στο κάθισμα . Σιγουρα θελω η μπεμπα να ειναι ασφαλης. Ειμαστε και 1-1,5 ωρα δρομο βλεπετε.Σας ευχαριστω ολες για την βοηθεια σας..Εχω βοηθηθει παρα μα παρα πολυ απο το φορουμ..Αν δεν γεννησω μεχρι την Παρασκευη, το Σαββατο πρωι 31-05 μπαινω για τεχνητους πονους.. :roll: Να σας ζησουν τα μωρακια σας και καλη λευτερια στις υπολοιπες.. :D

Να'σαι καλα Χριστινακι, σου ευχομαι με το καλο να γεννησεις τη μπεμπα σου. Φυσικα και δεν θα εχει προβλημα αφου θα ειναι 3,500 κιλα.

Οσο για το πορτ μπεμπε που κλειδωνει....ξερω οτι τα καθισματακια περνανε απο crash test οπως και τα αυτοκινητα. Τα πορτ μπεμπε ομως δεν ξερω. Γι'αυτο ειμαι επιφυλακτικη στη μεταφορα του μωρου με πορτ μπεμπε.

Μπορεί να είναι 3 ημερών, ίσως να να ναι 10, δεν ξέρω.

Δεν είναι αυτό το θέμα. Το πορτ μπεμπέ είναι ακατάλληλο για μεταφορά νεογνού στο αυτοκίνητο.

- Δεν είναι τυχαίο που στα αμερικάνικα μαιευτήρια δεν σε αφήνουν να φύγεις άν δεν βάλεις το μωρό σε βρεφικό καθισματάκι.

- Δεν είναι τυχαίο που στο 90% των θανατηφόρων τροχαίων με θύματα παιδιά, βρέθηκε οτι αυτά δεν ήταν σε ειδικά καθισματάκια.

- Δεν είναι τυχαίο οτι η χρήση των εγκεκριμένων παιδικών καθισμάτων προστατεύει τα παιδιά από θάνατο και τραυματισμούς σε ποσοστό

μεγαλύτερο του 83% σε περίπτωση σύγκρουσης.

- Δεν είναι τυχαίο οτι σε σύγκρουση του αυτοκινήτου με ταχύτητα μόλις 15 χλμ/ώρα, η πιθανότητα τραυματισμού ενός παιδιού που δεν μεταφέρεται στο ειδικό κάθισμα ή δεν φορά ζώνη, είναι επτά φορές μεγαλύτερη από ότι σε ένα ενήλικα και στις περισσότερες περιπτώσεις αποβαίνει μοιραία. (απο στοιχεία της ΕΛΠΑ).

Εχεις απολυτο δικιο.

Μακαρι ολοι οι γονεις να ενημερωνονταν και να ηξεραν για τα στοιχεια αυτα για να εκαναν τη μεταφορα του παιδιου τους πιο ασφαλη.

Οσο για το πορτ μπεμπε που κλειδωνει....ξερω οτι τα καθισματακια περνανε απο crash test οπως και τα αυτοκινητα. Τα πορτ μπεμπε ομως δεν ξερω. Γι'αυτο ειμαι επιφυλακτικη στη μεταφορα του μωρου με πορτ μπεμπε.

Αλήθεια??Αυτό δεν το είχα σκεφτεί!!Πως μπορούμε να το μαθουμε?

Συμφωνώ για το καθισματάκι!

Εγώ ξέρω ότι στην Ιταλία απαγορεύεται να βρίσκεται το παιδί μέσα στο αυτοκίνητο αν δεν είναι δεμένο στο ειδικό καθισματάκι 0-13 που κοιτάει πίσω. Δεν αξίζει τον κόπο να το διακινδυνεύεις για κανένα λόγο, μία ώρα είναι θα περάσει...

Όταν θα φεύγαμε από το μαιευτήριο και την έβαλα στο καθισματάκι μιά μαία με κοίταζε και περίεργα, μάλιστα (τόσο ασυνήθιστο ήταν;;;;) και η μαμά μου που και αυτή ήθελε να την πάρω στο πορτ μπεμπέ βρήκε και συμπαράσταση... Βέβαια τους έριξα μια άγρια ματιά και δεν ξαναμίλησαν!

WLn5p2.png

Παντος κοριτσια απο το περιβαλλον μου ολοι μου εχουν πει για το καθισματακι αυτοκινητου οτι ειναι το σωστο..επειδη ειμαι και απειρη ακομα,ποτε δεν ειχα επαφη με μωρα, να φανταστητε οτι δεν εχω παρει αγκαλια καν νεογνο..μονο μωρο ενος ετους!!ειχα ενα αγχος οτι θα ειναι μικρουλα η μπεμπα μου και δεν θα ειναι ανετα στο καρεκλακι, αλλα ειδα και την φωτο του Ζαχαρια και με εφερε πισω στην πραγματικοτητα...παιδακι θα κανεις ειπα γλυκια μου και 3,500 κιλα κιολας οχι γατακι!!

Εμενα κοριτσια γυναικα του περιβαλλοντος μου,ειπε ατακα....Καλα μεγαλυτερη ασφαλεια απο την αγκαλια εχει?????

Τα νευρα μου......... :mad::mad::mad:

Χρυσα τι ακριβως ειναι αυτο το τεστ που λες????

Εμεις πηραμε καθισματακι 0 ετων ως 3(νομιζω για το 3 ισως και παραπανω,δεν θυμαμαι ακριβως)παντως πηραμε μια και καλη καθισματακι,οχι αυτα που ειναι για τους πρωτους μηνες και μετα θελει να αγορασεις αλλο.

Και την βαζουμε εκει απο την πρωτη μερα φυσικα.Μονο που υποτιθεται πως στους 9 μηνες το γυριζεις να κοιταει μπροστα αλλά εμεις μαλλον θα το γυρισουμε πιο νωρις γιατι δεν χωρανε τα ποδια της και τα εχει συνεχει λυγισμενα!Εκτος αν σε κανα μηνα που θα καθεται στον πωπω της,θα καθεται πιο ψηλα στο καθισματακι και θα ειναι πιο ανετα!

Αλήθεια??Αυτό δεν το είχα σκεφτεί!!Πως μπορούμε να το μαθουμε?

Φανταζομαι απο τις εταιριες που τα κατασκευαζουν.

Αλλα και παλι δεν ειμαι σιγουρη.

Εμενα κοριτσια γυναικα του περιβαλλοντος μου,ειπε ατακα....Καλα μεγαλυτερη ασφαλεια απο την αγκαλια εχει?????

Τα νευρα μου......... :mad::mad::mad:

Χρυσα τι ακριβως ειναι αυτο το τεστ που λες????

Εμεις πηραμε καθισματακι 0 ετων ως 3(νομιζω για το 3 ισως και παραπανω,δεν θυμαμαι ακριβως)παντως πηραμε μια και καλη καθισματακι,οχι αυτα που ειναι για τους πρωτους μηνες και μετα θελει να αγορασεις αλλο.

Και την βαζουμε εκει απο την πρωτη μερα φυσικα.Μονο που υποτιθεται πως στους 9 μηνες το γυριζεις να κοιταει μπροστα αλλά εμεις μαλλον θα το γυρισουμε πιο νωρις γιατι δεν χωρανε τα ποδια της και τα εχει συνεχει λυγισμενα!Εκτος αν σε κανα μηνα που θα καθεται στον πωπω της,θα καθεται πιο ψηλα στο καθισματακι και θα ειναι πιο ανετα!

Φοβερη ατακα! Ποση ωρα σκεφτοταν για την πει?!

frene μου επειδη ο γιος μου οπως ειπα γεννηθηκε μικρουλης επρεπε να δουμε αν μπορει να κατσει στο καθισμα χωρις προβλημα. Και τι εννοω?

Χωρις δηλαδη να κοβετε το οξυγονο σε περιπτωση που γυρει λιγο μπροστα. Οταν ειναι μικρα δεν μπορουν να κατσουν στα καρεκλακια. Μικρα εννοωντας κατω των 2,300. Στο μαιευτηριο ειχαν ενα σωρο καρεκλακια για αυτο το λογο. Τον βαλανε τον δικο μου σε ενα που η πλατη του ηταν λιγο πιο ορθια και για αυτο δεν περασε το τεστ. Αν ειχα φερει το δικο μου εκεινη την ωρα που ειναι πιο ξαπλα θα το ειχε περασει. Δεν βαριεσαι ομως. Μειναμε λιγες μερες παραπανω και ολα καλα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...